- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sbe561
tag
Kb 1 hete regisztráltam az Alipay-n. 03.05.-én küldtem is rá 76 $-t, erre ma jött az email, hogy sikeresen feltöltöttem 46 $-t!
Most elküldtem a bankom bizonylatát amin persze 76 $ szerepel, kíváncsi vagyok, hogy hova tűnt el az a 30 $?!Szerintetek???
-
birooo
tag
Sziasztok.
A Chinavasion oldalrólvan valakinek személyes tapasztalata?
-
törölt tag
-
Sanyesz.
őstag
válasz
b0bcat #29038 üzenetére
Kíváncsi leszek, a legközelebbi rendelésemnél mikor kerül postára (DHL-hez) a csomag. A legutóbbi, már teljesült rendelések 7-8 naptári napot futottak (a rendeléstől számítva), és ez így van rendjén
.
(#29039) b.roxi: Ezt írtam 29031-ben.
(#29042) b0bcat: Aki megrendel valamit, az mind türelmetlen, hogy mikor ér már ide. Én már három hete türelmetlenül várok egy autós kamerát (SG Post), de még az országba sem ért.
(29043) dadawa: Felejtős...
-
jojoando
aktív tag
Ebay nál ha shipping megvan, akkor feladhatta a rizszabáló?
Ragszámot nem írt az eladáshoz pedig 6-n "elvileg" feladta. -
b.roxi
újonc
Pont ez az, hogy nem az van a DHL-nél, hogy feladva, hanem csak annyi, hogy küldeményinformáció megérkezett! A csaj a DHL-nél azt mondta, hogy nem lett feladva a csomag, csak kértek egy fuvarlevél számot és ennyi! A srác meg váltig állítja, hogy már a múlt héten fel lett adva a csomag!
-
Sanyesz.
őstag
válasz
blueye #29032 üzenetére
Ha múlt hétfőn rendelte, ráadásul DHL-lel, akkor a bolt mit szuttyog a feladással, ha van (volna) raktáron. Ezen volt a hangsúly.
b.roxi: Nem biztos, hogy a legjobb helyen vásároltál.
Én a MiniDeal-től és/vagy a TO2C-től szoktam és az utóbbi időben csak DHL-lel. Legkésőbb másnap postázni szokták a csomagot.
-
b.roxi
újonc
Köszi, kedves vagy, tényleg! Azért parázok kicsit jobban, mert 1 rendelést egy másik shop már elrontott, ezért szeretném, hogy ezzel minden rendben legyen! Nem én mondtam, hogy nyitok vitát, hanem a srác mondta, hogy ha ennyire nem bízom bennük, akkor nyissam meg! Én mindössze annyit kérdeztem a sráctól, hogy miért van az, hogy eltelt 2 munkanap, a csomaggal meg semmi nem történt!
-
Sanyesz.
őstag
válasz
b.roxi #29027 üzenetére
Ennyi idő alatt már a kezedben kellene lenni csomagnak. Én a múlt kedden rendeltem, ma hozta a futár. Valaki nem mond igazat. Valószínűleg nem volt készlet a boltban
, de a fuvarlevélszámot kikérték, hogy ezzel takarózzanak.
Persze az ember azért rendelt DHL-lel, hogy mielőbb ideérjen a csomag. Csak az nincs belekalkulálva, hogy a boltban egyébként nincs raktáron. -
-
b.roxi
újonc
válasz
kisgyerek85 #29023 üzenetére
Köszi! Közben fehívtam a DHL-t, hogy mi is van! Viszont beszéltem a Justin nevű sráccal, ő meg azt állítja, hogy a csomagot már pedig feladták, és ha ennyire nem bízom bennük, akkor nyissak vitát a pp-n! Szerintetek mi legyen?
-
Outlander
addikt
válasz
Nem.... elötte kell... utána kapod csak meg. Szaal, legyen nálad pénz, ha jön a futár.
-
blueye
veterán
válasz
Nem. termék+szállítás
(1000x le volt már írva...) -
kisgyerek85
senior tag
Ha DHL-el kérem a szállítást akkor az áfát csak termék után kell megfizetni ugye?
-
b.roxi
újonc
Sziasztok! Első rendelésem volt Kínából a múlt hét hétfőn, a Tmallbox-tól, DHL futárral, szerdán kaptam tracking numbert, ami szombaton jelent meg a rendszerben, és azóta is csak annyit látok a DHL nyomon követési oldalán, hogy Küldemény információ megérkezett, és hogy a csomag Hong-Kong-ban van jelenleg is! Ez miért lehet? Köszi!
-
-
Na vajon a múlt heti vámhatározatos cuccokat mikor méltóztatja a Khirályi Phosta kiküldeni...
-
Moric
aktív tag
Rendeltem Kínából műanyag vackokat, amit az eladó egy sima borítékban küldött. Természetesen széttört, mert nem csomagolta be rendesen.
Írtam neki, hogy ez így nem oké. Visszaírt, hogy küldjem vissza a törött cuccot és kicserélteti a beszálítójával, vagy visszaküldi a kb. 70%-át a vételárnak, mert ingyen postával vettem.A probléma az, hogy a visszapostázás többe lenne mint az egész árú értéke.
Nem lenne gond, ha rendesen becsomagolja. Az eladó trehánysága miatt én nem szeretnék ráfizetni.Vitát kezdeményezek van esélye, hogy vevő védelem miatt kötelezik az eladót a visszapostázás költségének megtérítésére?
-
-
Abus2
tag
Nem hiszem el. Megérkezett a Singpostos csomagom az országba. Másodikai indítás Szingapúrból. Az nem semmi, hogy a reggel 9 órai csomagmegérkezés csak este 1/2 12-kor látható. Jöhet a várakozás a VÁMolásra....
-
hzcs
senior tag
Akkor igazából mindegy, hogy ingyen szállítás china posttal, dhl-lel, vagy ems expressel hozatom, mert ígyis úgyis valószínűleg vámos, csak a szállítási időben és díjban térnek el?
-
Sanyesz.
őstag
Emellett a DHL "ingyen" vámol, ellentétben a posta +1.500 Ft-os kezelési költségével.
A posta, na az megállítja a csomagot és akár két hétig is eltart, mire kegyeskednek levámolni.
Bár a DHL-t sem nagyon értem. Múlt pénteken hajnalban érkezett be egy csomagom Budapestre. Délelőtt már le is vámolták, aztán stop. Így viszont csak holnap kapom meg.(#29010): Gyakorlatilag igen. Esetleg a postánál picit nagyobb az esély, hogy átcsúszik.
-
Sanyesz.
őstag
-
hzcs
senior tag
Hali!
Tegnap rendeltem minidealről egy telefont, jött is egy email, tracking numberrel (DHL expresst választottam). Viszont a DHL oldalán rákeresve a tracking numberre nincs találat. Ma 10kor jött a levél a numberrel, várni kell, hogy a DHL feldolgozza, vagy miért nem látom?
-
preczol
csendes tag
Megjött végre nekem is a telefonom. Pandától rendeltem, Singapour Post-tal. Febr. 6-án rendeltem, 10-én küldték el, 14-én már itt volt. Persze vám elé állították, március 6-án adták ki a papírjait, és a telefont. Ha ezt tudom inkább DHL, de most már mindegy, örülök, hogy a kezemben van a gép.
Csomagolás, dobozolás teljesen korrekt. Úgy bebugyolálták, hogy focizhattak is volna vele, nem sérült volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Speciális kamerával érkezik a Z Fold7
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest