Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#86001) Speeedfire válasza Turbobacsi (#85994) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Nem mi?

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#86002) beg válasza 4ron (#85999) üzenetére


beg
veterán

Igen, úgy jó lesz. Szkennelés helyett fényképet is elfogadnak az aláírt doksiról.

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#86003) 4ron válasza beg (#86002) üzenetére


4ron
senior tag

Már el is küldtem. Kíváncsi leszek, mennyi idő, míg sorra kerül. Gondolom jó sok.

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#86004) Zeki válasza moma (#85995) üzenetére


Zeki
nagyúr

Valamit benézhettél.
Amúgy van amazon topik.

[ Szerkesztve ]

(#86005) front3r válasza dsr (#86000) üzenetére


front3r
őstag

Ne csinálj meg semmit. Ez még a reptéren van. Ezen a héten talán változik az állapota - ugyebár a vámkezelést is ilyenkor csináljak.
Kb 1,5 de inkább 2 hét és megkapod a csomagod. Nekem is ennyi idő volt. Ha esetleg vámolják(tehát az áfát ráteszik) akkor még plusz 1-2 hét, mire kézhez kapod a csomagot jó esetben. Ilyenkor ugye bekérik a számlát is.

PS5, PSVR2 -  iPhone 14 Plus, Watch S7, iPad Pro(2021)

(#86006) 206 cc


206 cc
senior tag

Sziasztok!
Újabb díszes eset a MP munkamoráljában. Az előző esetben már leírtam,hogy rendeltem Nemeto.-ból csomagot amit feladtak 13-án és megerkezett a kis országunkba 15-én. Feldolgoztak 19-én és azóta nem kaptam meg!!! Tegnap már ott tartottunk hogy fgoalmuk sincs hol van az ajanlott nyomonkövethető küldeményem.
Ami a legszebb,hogy nem tudják hol kellene keresni és még telszamot sem tudnak adni kit hívjak!! :W :W ...csak azt hajtogatják várjak még!
Szóval van esetleg vkinek infója kit,hol kellene zaklatnom?...mert valahol csak bejegyeznek egy ajanlott csomagot pl. amikor kiszállítják gondolom van tételes jegyzék az autón vagy hogy működik ez??
Köszönet minden segítségért!
:R

206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....

(#86007) fausto


fausto
addikt

Sziasztok,

Kérlek, nézzétek meg nekem ezeket a tracking-eket! Ezek kamuk lennének? Néztem az összefoglalót, de az alapján nem tudom eldönteni.
Az első kettő hetek óta nem mozdul, a harmadikat pedig nem is találja, pedig már vagy egy hete feladták.
Köszi előre is! :R

(#86008) agroman válasza fausto (#86007) üzenetére


agroman
senior tag

ha nem is kamu, de nem nemzetkozi nyomkovetes, max. kinan belul latsz belole vmit.

------

(#86009) beg válasza fausto (#86007) üzenetére


beg
veterán

Pedig ez van az összefoglalóban, ez alapján egyértelmű a posta állásfoglalása, csak ezeket tekinti regisztrált, követhető azonosítóknak:

A ténylegesen valós, háztól-házig követhető nemzetközi TN számokra a Magyar Posta a következő hirdetményt fogalmazta meg:
A nemzetközi postai azonosító szám felépítése:kettő betű + 9 számjegy + kettő betű összetételű (Pl. RC123456789CN).
Az első kettő betű:
-levélpostai küldemény esetében: RA-RZ tartomány
-csomag esetében: CA-CZ tartomány
-gyorsposta küldemény esetében: EA-EZ tartomány
Az utolsó kettő betű pedig a szállítmányozó cég azonosítója.
.
Az U kezdetűek itt nem szerepelnek. Más kérdés, hogy valós-e vagy sem, belföldön már vakon repül és kézbesítési garancia sincs rá.

[ Szerkesztve ]

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#86010) #04441088


#04441088
törölt tag

Hali!

Volt egy kis probléma nemrég. Erről bővebben: link.

Röviden: Munkatárs által rendelt LCD nem jó. Vissza kell küldeni.

Na most kitalálta a kínai, hogy nem muszáj Kínába visszaküldeni, elég lenne UK-ba. Gondolom ott is van boltjuk...vagy nem tudom.

Mivel érdemes egy kijelzőt Angliába visszaküldeni és kb. mennyibe fog kerülni? :R

(#86011) fausto válasza beg (#86009) üzenetére


fausto
addikt

Köszi, így már tiszta!

(#86012) gianni85


gianni85
veterán

Imádom ezt a topikot. Mindig mikor problémám van a postával, elég az utolsó oldalt elolvasni. Már érdeklődtem volna, hogy miért nőtt meg megint mindennek az átfutási ideje, erre nem gondoltam a Bözsi utalványokra.... Kellett nekem ennyi cuccot választások előtt rendelnem... :U

(#86013) axod


axod
tag

Sziasztok! DHL Ecommerce-el mik a tapasztalatok mostanában? Ahogy visszanéztem a fórumot elég vegyes... Mennyire megbízható a DHL trackingje? március 8-án küldték el kínából, DHL tracking szerint március 13-án az országba érkezett, a posta trackingje (ha jól értem a határtól ezen látszódna a változás), még mindig csak célországba elküldött státuszban van március 8 óta... Április 20 (legutolsó delivery date) után visszakérem a pénzem majd ebay-en.

(#86014) cubix válasza axod (#86013) üzenetére


cubix
tag

Nekem most éppen 10 napig érlelte a csomagomat a posta ferihegyen. Érdeklődd meg a postánál hogy mi a helyzet a csomagoddal.

「시작이 반이다」

(#86015) K1nG HuNp válasza axod (#86013) üzenetére


K1nG HuNp
őstag

Szerintem már az összes kis hazánkban működő cég hozott nekem csomagot és személy szerint a DHL a kedvencem. Fasza, gyors online felület, nem tudom milyen konstrukcióban volt a legutóbbi csomagom, lehet nem epp ecommerce, de a szallitas napjan allitottam be gyorsan hogy hagyják az ajtó előtt, és guess what, ott hagyták. Eddig ezt semelyik másik cég nem tudta megcsinálni :DD (és nekem diákként nagy dolog, az esetek 80% nem vagyok otthon amikor ideér a futár)

(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()

(#86016) axod válasza cubix (#86014) üzenetére


axod
tag

Az a baj már megérdeklődtem, de ők is csak annyit mondanak, hogy az online felületük szerint március 8-án célországba elküldve, azóta nem látnak semmit (több ügyintéző is ezt mondta sajnos). Akkor nincs más hátra mint várni, vagy refundoltatni áprilisban.

K1nG HuNp az alap DHL-el nekem sem volt bajom, ezt viszont határig DHL, határtól Posta hozza amennyire tudom.

[ Szerkesztve ]

(#86017) janakbacsi


janakbacsi
őstag

egy ilyen berendezést szeretnék az usa-ból vásárolni. valamilyen csomag továbbító szolgáltató bevonásával megoldható lenne a dolog? ha igen, akkor milyen költségekkel kellene számolnom vég a vételáron felül?
előre is köszönöm a segítséget.

[link]

[ Szerkesztve ]

"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."

(#86018) Sentinel80 válasza axod (#86016) üzenetére


Sentinel80
aktív tag

Az senkit ne tévesszen meg, hogy a Magyar Posta követési rendszere mit mutat. A valóság rendszerint más, ez főleg akkor látható, ha USPS küldeményed van és az ő követési rendszerük mutatja, hogy ideért a küldemény, a Magyar Posta szerint meg úton van, nem ,,érkezett meg".

Nekem másfél hete érkezik Budapestre a Budapesten lévő csomag.

A Posta support is használhatatlan, olyan emberekből áll, akik betanulták mit kell írni, ha keresi valaki a csomagját, beírja ugyanúgy a követésbe a tacking nr t és jé ez nem ért ide, sajnos nem tehetnek semmit. Szóval aki hasznos tanácsot akar hallani, az ne hívja, semmit nem ér.

Ha pedig nem adod fel, ,,felveszik" 31 napos kivizsgálásra :Y

ezzel kb a Posta support munkáját végig is vettük külföldi küldeményeknél.

Engem a tehetetlenség bosszant, az, hogy hátradőlnek és ez van, sok a csomag, kevés az ember és ezt konstatálva telnek az évek.

De ha tehetetlenség van, legalább a support lenne hatásos és azt mondaná, hogy látja, hogy ideért, de most csúszás van, számolj kb ennyivel és nem etetné az embereket, a még nem ért ide dumával.

Sőt, nekem mókásabb tanácsuk is volt, mivel azt mondja nem ,,érkezett be" keressem a feladót és a USPS-t, majd ők segítenek hisz mivel ,,nem ért ide" a USPS a felelős :DD

Ha meg megjelenik végre a feldolgozva státusz, ismét elkezdheti marni az ember magát, amíg elmennek hetek a vámolással (sokszor már csak azért is mert minek kapkodjanak). Bár lenne alternatíva vagy történne valami :(

Valaki 1x azt tanácsolta: kevés az ember? - oldják meg, hogy magunk is le tudjuk kezelni a csomagjainkat. :))

[ Szerkesztve ]

(#86019) IldiH válasza K1nG HuNp (#86015) üzenetére


IldiH
aktív tag

Hát én mától az EMS-re esküszöm. Ingyen postás vásárlás, az eladó EMS-sel küldte és pontosan a feladástól számított 4 nap múlva a kezemben volt Áfázás nélkül ... :D
Konkrétan ez az outdoor üzlet
Többször vásároltam már onnan, mindig egyezteti a méreteket és gyorsan postáz

(#86020) cubix válasza IldiH (#86019) üzenetére


cubix
tag

LA-LZ közötti TN(EMS levél) 2 hét+ idén minden egyes alkalommal. 2-3 nap után itt van Mo-n csak onnan két hét. Az EMS leginkább Magyarországig gyors.

「시작이 반이다」

(#86021) azozo válasza cubix (#86014) üzenetére


azozo
senior tag

Dhl ecommerszes tomtopos mobil telo RXxxxxxDE-s hez most jött posta, a navtól nyilatkozzak...:(

Gondlom jobb ha küldök paypalos utalás igazolást...

[ Szerkesztve ]

(#86022) cubix válasza azozo (#86021) üzenetére


cubix
tag

A DHL EC-vel mindent automatikusan vám elé állít. Akkor is hogy ha nem éri el a 22€-t a szállítással vett értéke. A nyomtatványt is küldd el.

[ Szerkesztve ]

「시작이 반이다」

(#86023) azozo válasza cubix (#86022) üzenetére


azozo
senior tag

Emailen gyorsabb és scannelten aláirva gondolom a nyilkatkozat is gondolom....

Kb egy hét lehet utána?

[ Szerkesztve ]

(#86024) gianni85 válasza Sentinel80 (#86018) üzenetére


gianni85
veterán

+1
Usps rendszere írta, hogy 9én departed a transfer airport "IN" HU ferihegy, azaz elhagyott egy transzfer repteret HU ferihegyen. 20án rákérdezek a postánál, hogy mégis mi van, és próbálja nekem bemagyarázni, hogy az 9én lett ferihegyre elküldve, és érdeklődjek a feladónál, mert lehet valami hiányosság gátolja a MO-ra küldést. 21 óta már fel van dolgozva, de a vámolás még mindig zajlik...

(#86022) cubix
Azért lehet az embernek szerencséje, nekem tavaly novemberben az első ec csomagom ~60$ és átcsúszott.
Azóta viszont egy se, illetve most épp várok egy nagyobb értékűt.

[ Szerkesztve ]

(#86025) Sentinel80 válasza gianni85 (#86024) üzenetére


Sentinel80
aktív tag

Szóval akkor mondhatjuk ezt egy újfajta ,,praktikának" azt hiszik, mi is csak a Magyar Posta keresőjét használjuk.

Gondolj bele közben a frászt hozod szerencsétlen feladóra és azt hiszi elveszett a csomagja. (Küld mondjuk egy másikat, ami szintén ,,beleragad" a Magyar Postába.)

Szóval akinek ilyet tanácsol a Posta, nehogy neki menjen a feladónak, nem ő tehet róla.

A csomag ilyenkor ott áll a Posta ,,lábánál", bárki, bármit mond.

A first class küldeményeknél már láttam amúgy ilyet máskor is, úgy tesznek, mintha még úton lenne, hisz ez nem elsőbbségi, mit akarsz gyorsan, ,,még úton van" majd hirtelen ,,ideér".

Én tavaly is azt mondtam, nem gond a késés, hisz megszoktuk, hogy hiába fizetünk x ezer forintot külföldön, hogy rendben ideérjen a csomag, de legalább akkor ne mondják, hogy ,,nem ért ide" és vezessenek félre ezzel kárt okozva mondjuk egy eladónak aki pl nem áll velünk többet szóba miután kártérít.

[ Szerkesztve ]

(#86026) cubix válasza gianni85 (#86024) üzenetére


cubix
tag

Nekem rendszeresen átjönnek ~50$ környékén.

「시작이 반이다」

(#86027) Gabi9


Gabi9
csendes tag

Sziasztok!

Franciaországból rendeletem az ebay-ről és elég hamar (kb 1 hét) megérkezett az országba a LaPoste-on feladott csomag a Track17 és a Shipments Worldwide nyomkövető tanulsága szerint is . Viszont - a szokásos megérkezésről, majd előkészítésről szóló értesítő után - meglepődve ezt az üzit kellett olvasnom: " Your parcel could not be delivered, it is returned to the sender" mindkét nyomkövetőn. Tény, hogy nem voltam itthon, így akár akadályoztatva is lehetett a postás (nem kaptam értesítőt, se semmit), viszont az egészben azt nem értem, hogy a postán nem tudnak semmit (a Magyar Posta követője is ismeretlennek titulálja a tracking numbert). Így most teljesen tanácstalan vagyok kihez forduljak, egyik magyar csomagküldő rendszere sem ismeri a számot (csak a nemzetközi nyomkövetőkben olvasható). Esetleg járt már valaki így? Várjak még, hátha egyszer csak bekerül a Magyar Posta rendszerébe? Abban azért bízom,hogy csak nem küldték egyből vissza... :(

(#86028) Klaymen


Klaymen
tag

Sziasztok!

Januárban rendeltem valamit, ami azóta sem érkezett meg, írtam az eladónak, aki a válaszában adott egy LVS kezdetű TN-t, ami a sky56.cn oldalon ezt mutatja:

Electronic information,receive--14-Jan-2018 08:09 AM
Small package Center, receive--14-Jan-2018 10:09 AM
Parcel centre,sealing--14-Jan-2018 01:09 PM
Small package Center, left--14-Jan-2018 02:42 PM
Exchange Bureau, have been exported to open--15-Jan-2018 10:42 PM
Exchange Bureau, have been exported directly--16-Jan-2018 04:45 PM
Transit Center,left hand navigation--16-Jan-2018 10:19 PM
HUNGARY, Arrived --28-Jan-2018 10:19 PM
HUNGARY, the transfer of customs-- 29-Jan-2018 01:59 AM

Van valakinek ilyen helyzettel tapasztalata?

Köszi!

(#86029) azozo válasza cubix (#86022) üzenetére


azozo
senior tag

És feladási helynek mit irjak ha RXxxxxxDE-s ;) ?
Németország ?

[ Szerkesztve ]

(#86030) cubix válasza azozo (#86029) üzenetére


cubix
tag

TN alapján igen.

「시작이 반이다」

(#86031) cubix válasza Klaymen (#86028) üzenetére


cubix
tag

A TN nem UPU S10 szabványnak megfelelő, ígyhát semmelyik posta nem fogja ezt ajánlottként kezelni. Az LVS kezdetű TN-ek a belga posta által könyveltek, a belga határig. Onnantól kezdve általános levélküldeményként kezelik.

「시작이 반이다」

(#86032) Klaymen válasza cubix (#86031) üzenetére


Klaymen
tag

Köszi!

Tehát akkor küldje újra. Max, ha megjönne mind a kettő, akkor kifizetem még egyszer, nem ezen a pár dolláron fogunk összeveszni.

(#86033) azozo válasza cubix (#86030) üzenetére


azozo
senior tag

Hát köszi ,meglátom mi lesz igy ....:)

[ Szerkesztve ]

(#86034) Charras válasza janakbacsi (#86017) üzenetére


Charras
csendes tag

Költségeket pontosan nem ismerem ,de a myus oldalon keresztül rendelhetsz csak Usa címre szállító boltokból.
A plusz költség egy 0.5 kilós csomagnál 18.99$ indul ups 1-4 nap 134.81-$ :)

Nem igaz,hogy a tévedésnek nincsenek fokozatai,azt állítani,hogy a paradicsom zöldség kis tévedés azt,hogy függőhíd nagy

(#86035) Sentinel80 válasza Gabi9 (#86027) üzenetére


Sentinel80
aktív tag

Szia!

Normál esetben csak akkor van csomag-visszaküldés, ha a feladó úgy jelölte meg, hogy azonnal legyen visszapostázva a küldemény, ha sikertelen a kézbesítés. Azonban ehhez mindig pár napot azért adnak minimum 10 et és akkor indul vissza a csomag, először elmegy a reptérre majd gépre rakják.

Azt nem írtad meg, mennyi ideig állt a küldeményed, mert ha 2 hete, akkor nem meglepő. Előfordult nem egyszer, hogy kézbesítőt elfelejtenek bedobni, esetleg helyettesítés volt. A legjobb védelem, ha vár az ember csomagot, figyeli azért hetente a követést.

Most nem tudom a LaPoste-nak nem a Magyar Posta a partnere itthon? Én úgy tudom a DPD, de ők ugye küldenek helyi követési számot külön emailben és azt kell itthon figyelni.

Valami nagyon szétcsúszott nálad.

Egy dolgot tehetsz, ha se email, se helyi követési szám, a feladótól kérsz segítséget és elmagyarázod neki mi történt. A postázást nyilván újra kell állnod.

[ Szerkesztve ]

(#86036) qpakcovboy


qpakcovboy
őstag

Szerintetek ez a csomag már az országban van, vagy csak tart ide?

(#86037) beg válasza qpakcovboy (#86036) üzenetére


beg
veterán

Még úton van ide.

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#86038) qpakcovboy válasza beg (#86037) üzenetére


qpakcovboy
őstag

:R

(#86039) Sentinel80 válasza Sentinel80 (#86035) üzenetére


Sentinel80
aktív tag

Akkor tudok mondani egy aktuális megérkezés és a Posta megérkeztetése közötti időt: 13 nap :Y alatt ért ide jelentem Budapestről, Budapestre a csomag ami USPS es volt. Vagy még nem? csak a USPS írta, hogy feldolgozva a válogatóban, a Posta rendszere még keresi :N

Szóval még most se szabad a supportot zaklatni, hisz még nincs is itt a csomag:D

Mekkora szégyen basszus ez a sebesség.

(#86040) gianni85 válasza Sentinel80 (#86039) üzenetére


gianni85
veterán

az én USPS csomagom 9én Ferihegyen volt. 20-án előkotorták ott valahonnan és célországban feldolgozták :)
Közben USPS-nél már látható volt, hogy a vámon van (posta.hu-n ehhez +3 nap kellett). Na gondoltam elküldöm már előre a nyomtatványt, meg a számlát, de rosszul gondoltam, mert nem foglalkoztak vele. Még jó, hogy érdeklődtem, mert így a levélértesítő kézhezvétele előtt elküldhettem emailben újra most hétfőn 26-án. Az egyébként kedves ügyfélszolgálatos közölte, hogy 1-2 nap alatt átfut majd. Most csütörtök van, és végre eljutottunk oda, hogy kezdeményezték a hatósági eljárást. Most ünnepek is lesznek, tehát az lesz a vége, hogy Budapestről-Budapestre egy hónap alatt fogom megkapni a küldeményt :O

(#86041) arfer válasza gianni85 (#86040) üzenetére


arfer
aktív tag

Én is hasonló cipőben járok, és azt kell mondanom, hogy az eddig is irtó lassú ügyintézés egyre lassabb :( . Mondjuk nem csoda, az alatt, amíg nem haladnak, újabb csomagok érkeznek, és feltorlódik az egész :W ...

(#86042) csakzolcs válasza csakzolcs (#85962) üzenetére


csakzolcs
tag

Hopp ez csinál valamit, megindult a történet :DD :C :R

(#86043) ad4m1337


ad4m1337
aktív tag

Üdv!

Ma akciós gearbesten a Xiaomi Pro notebook, mekkora esély lenne, hogy ne vámolják meg?

(#86044) beg válasza ad4m1337 (#86043) üzenetére


beg
veterán

Kb. lottó ötös.

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#86045) Krogoth válasza ad4m1337 (#86043) üzenetére


Krogoth
senior tag

100%. Nem fogják megvámolni.
Szállítási mód: Priority Line - EU Express

(#86046) beg válasza Krogoth (#86045) üzenetére


beg
veterán

Na ezért lett volna hasznos egy link :)

[ Szerkesztve ]

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#86047) Gabi9 válasza Sentinel80 (#86035) üzenetére


Gabi9
csendes tag

Szia,

köszi a választ. A küldeményem gyakorlatilag semeddig sem állt (múlt hét csütörtökön adták fel és e hét keddre ide is ért). Közben megoldódott az ügy szerencsére, igen a DPD-nek lett átadva a csomag (ezt a feladó utánajárásával tudtam meg), és igen az volt a baj, hogy én nem kaptam meg a helyi követési számot (egyébként nem is tudom honnan tudták volna, h milyen e-mailre kéne küldeniük, mert se email, se telefonszám nincs a csomagon). Nagy nehezen elértem őket és meglett a csomag, szerencsére még nem lett visszaküldve. Állítólag a címben volt valami hiba, nem lett befejezve vagy mi.., így nem tudták kézbesíteni. Ma megyek érte majd kiderül mit írhatott el a feladó :/..

(#86048) Sentinel80 válasza gianni85 (#86040) üzenetére


Sentinel80
aktív tag

Áhh nem ismered a ,,proceszt".

Hiába látod, hogy vámra megy, addig amíg nem döntötte az ,,Úr" addig hiába küld a por nép a postának bármit. Sokszor még akkor se foglalkoznak a vámkezelésen a előre elküldött dokumentumokkal, ha már lehetne, kicsit olyan ez mintha a beégett kód szerint meg kell várni amíg odaér hozzád a leveles értesítő (hiába küldted el előre), hisz addig nem ,,tudhatsz róla" de nekik se kell elkezdeni a munkát. Mikor kb kézhez vehetted a levelet, előveszik az emailt, így hiába 5 nappal előre elküldöd, max 1-2 napot nyersz. Ergo magával a folyamattal és a hozzáállással is baj van, nemcsak a kevés emberrel. ;)

(#86049) dévidvilla14


dévidvilla14
csendes tag

Sziasztok!

Mennyi esély lehet rá, hogy ez a csomag megérkezik jövő hét péntekig? Rendkívül fontos lenne! Elvileg már március 16 óta itt van Magyarországon, és még mindig képtelenek voltak nekem kihozni! Egyébként feburár 10-én rendeltem meg!

Az aliexpress szerint:

Arrival at Processing Center (Country code: HU)
2018-03-26 12:06:00 [GMT+8]

Airline arrived at destination country
2018-03-16 13:36:00

Despatched to overseas (Country code: HU)
2018-03-09 20:13:23 [GMT+8]

Depart from transit country or district
2018-03-09 20:13:00 [GMT+8]

Hand over to airline
2018-03-03 23:00:00 [GMT+8]

Information Received
2018-03-03 16:57:00

Received by line-haul
2018-03-02 21:43:40 [GMT+8]

Outbound in sorting center
2018-03-02 21:43:40 [GMT+8]

Inbound in sorting center
2018-02-28 15:27:08 [GMT+8]

Accepted by carrier
2018-02-28 14:57:08 [GMT+8]

Waiting for pickup
2018-02-22 11:06:04 [GMT+8]

A global.cainiao.com szerint:

Arrival at Processing Center (Country code: HU)
2018-03-26 12:06:00

Airline arrive at destination country
2018-03-16 13:36:00

Despatched to overseas (Country code: HU)
2018-03-09 20:13:23

Depart from transit country or district
2018-03-09 20:13:00

Hand over to airline
2018-03-03 23:00:00

Information Received
2018-03-03 16:57:00

Outbound in sorting center
2018-03-02 21:43:40

Received by line-haul
2018-03-02 21:43:40

Inbound in sorting center
2018-02-28 15:27:08

Accepted by carrier
2018-02-28 14:57:08

Waiting for pick up
2018-02-22 11:06:04

A Magyar Posta szerint:

2018.03.09. | 20:13
Célországba elküldve / Item sent abroad

2018.03.10. | 10:20
Célországba elküldve / Item sent abroad

2018.03.26. | 12:06
Célországban feldolgozva / Processed in the destination country

Nagyon-nagyon fontos lenne, hogy jövőhét pénteken a kezemben tartsam! Érdemes lenne felvennem a kapcsolatot a postával?

[ Szerkesztve ]

(#86050) Sentinel80 válasza Gabi9 (#86047) üzenetére


Sentinel80
aktív tag

Ezeket az adatokat ezért szokta elkérni a rutinos eladó vagy legalább a számod, mert SMS ben is küld a DPD értesítést.

Alapvető probléma és erre más is figyeljen, ha futár van ezen az oldalon (a másik pedig normál Posta)a küldeménynél érdemes megnézni a címet mikor értesítenek, ugyanis a csoda rendszere a futároknak 90% nem kezeli a magyar ékezeteket, sőt ha megadod a megyét, akkor esetleg még le is cseréli a városra. Ez már akkor történik mikor a külföldi eladó rendszeréből se veszi át rendesen a futár cég rendszere a címet. Nekem ugyanis a francia DPD csomagomnál a címemben a város a megye volt, az ékezetek helyén : aláhúzás állt. Ergo kézbesíthetetlen volt.

Ilyenkor fel kell hívni őket, vagy ugye lehetőséget adnak mikor az országba ér egy linken módosítani egy jelszóval, de sose várj, ha rossz a cím, mert Gabi9 esete bárkivel megtörténhet.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.