- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
válasz
aytukabozs #80047 üzenetére
Köszi, lehet hogy az lesz.
RB-vel kezdődik SG-vel végződik. Nem tudom, de ez nagyon fontos lenne hogy megjöjjön.
Magyar tracking ilyet nem ír, hanem hogy:
Továbbküldve a kézbesítő postára / Inbound item forwarded to delivery Post
2017.04.14. | 04:50
Szegedi Logisztikai ÜzemÉs nem vagyok Szegedi. (Tőlem kb 130km)
Szerintetek kedden megjöhet, vagy valami gond van?
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #80029 üzenetére
Sziasztok!
Alin a trackingnél egy ilyet ír:
Shipment fetch by shipper
Ez így ebben a formában nem tudom mit jelent, szerintetek?
2017-04-14
04:50:00
Shipment fetch by shipper
2017-04-14
【8】Attempted/Failed Delivery (Country code: HU)
2017-04-14
Továbbküldve a kézbesítő postára / Inbound item forwarded to delivery Post
2017-04-13
11:57:00
Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sorting
2017-04-09
10:40:00
Shipmnet arrived at destination country
2017-04-09
【8】Arrival at Processing Center (Country code: HU)
2017-04-09
Célország nemzetközi kicserélő központjában feldolgozva / Processed in the destination country’s international Office of Exchange
2017-04-09
00:55:00
Shipmnet arrived at destination country
2017-04-07
23:55:00
Célországba elküldve / Item sent abroad
2017-04-07
12:06:02
【8】Despatched to overseas (Country code: HU)
2017-04-07
12:06:00
Célországba elküldve / Item sent abroad
2017-04-07
12:06:00
【HUBUD】parcel departed from exchange office
2017-04-05
22:00:08
【HONGKONG】Hand over to airline
2017-04-04
02:23:20
Received by line-haul
2017-04-03
21:31:00
Shipment information receivedChina
Original Country
2017-04-03
21:23:20
Outbound in sorting center
2017-04-03
20:53:20
Inbound in sorting center
2017-04-03
20:23:17
Accepted by carrier -
Veron
addikt
Sziasztok!
Létezik megoldás arra, hogy amerikai eladó esetében az európai postaköltséget csökkentsük valahogy?
Egy 30 dolláros termék esetében 25 dollár ide a posta, míg USA-n belul ingyenes. A termék értékéhez képest nevetséges a szállítási díj, van valamilyen ötletetek ennek lefaragásara?Köszi!
-
XmoD
senior tag
-
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Elolvastam az öf-t becsszó, de nem találtam benne azt, hogy a "flah sale" mit jelent. Google fordítóval próbálkoztam persze, de nem egyértelmű. -
syler123
veterán
válasz
lupus_l #80030 üzenetére
Hát de nem vagyok Szegedi, de szép lenne ha mehetnék érte, az tőlem 130km. De gondolom úgy értetted, hogy majd elhozzák a hozzám közel álló postára, csak nem hozzák ki. Ilyen még soha nem volt, pedig rengetegszer rendelek Kínából. Az a része nem zavar, hogy el kell mennem a Postára, csak vissza ne küldjék, mert agyvérzést kapok
Ráadásul olyan dolog, ami már nagyon kellene.
-
erikke17
őstag
Miért küldhették vissza a csomagomat kínába? Előbb írta ez eladó, hogy vissza ment hozzá el e küldje még egyszer vagy adja e vissza pénzt.
5 eurós DVB-T tunerről van szó ezért nem is értem mi baj lehetett.
Póstáról tuti nem mert póstással én le vagyok zsírozva a kínai csomagjaimat félre teszi és megyek értük. Megsérült volna és nem lehetett elolvasni a címzettet?
-
lupus_l
aktív tag
-
Ramoskaa
senior tag
.
-
Dr. Mózes
aktív tag
Legyetek szívesek kiírni, hogy EU raktárból a Feucht-i rendelések újbóli eltűnése miatt kockázatos rendelni. Legyen szó Tinydeal-es, Coolicool-os, vagy e-Bay-es küldeményről.
Kösz! -
maj-viktor
őstag
Valami van a levegőben.... 40$-os fotóállványomat átengedték "vámmentes" 0Ft-os papírral... hmm!
(pedig rendesen elküldtem a valós 40$-os bizonylatot, meg minden... érdekes) - mármint 0Ft ÁFA is meg minden... csak persze eltököltek vele plusz 2hetet -
azbest
félisten
válasz
luck66 #80024 üzenetére
Sok helyen feltüntetik, hogy postafiókra vagy más címre, mint amire a paypal szól, nem küldenek. Persze ettől még lehet küldenek, de elvileg pont a visszaélések magakadályozása miatt vannak ilyen kitételek.
De mindegy, ahogy mondtam, elvileg a címre szólót is el lehet téríttetni postafiókba.
De ahogy látom 2 275 a havidíj, plusz 540 hogy küldjenek küldemény érkezésről sms-t vagy emailt. Azt nem sikerült kibogozni, hogy a címről fiókra térítés plusz díjas -e. Szóval havi 3 ezresbe kerül, hogy ne "dolgozzon" a postás.
Ja és igen, az ajánlottról értesítőt tesznek a fiókba. Ha a közeli postán van a fiókom, akkor mehetetk át a központi postára másnap. Ha a központi postán van, akkor viszont valsz nem megy a címről fiókba irányítás, mert más az irányítószámSóval kéne behinteni.
-
viktorhu
veterán
válasz
CMD 87 #80021 üzenetére
Azokat a fix postásokat kirúgták, évek óta mentek a leépítések - előbb levélből lett kevés, meg képeslapból, aztán a belföldi csomagküldésben vesztették el sorban a webáruházakat, a kínai csomagokról meg megfeledkeztek, úgyhogy most bérelt munkaerővel próbálkoznak, az eredményt látjuk.
-
azbest
félisten
Mondjuk én pártolom azt, hogy a szabályok tükrözzék a realitást. Ha nem képesek biztosítani a kiszállítást, hát legyen, de vállalják fel hivatalosan. És akkor oldják meg, hogy a kézbesíteni sem próbált küldeményt ne hordozzák körbe több postán keresztül egy olyanba, ahol aznap nem lehet átvenni.
Mondjuk ahhoz képest, hogy milyen színvonalra számítottam, még éppen nem is annyira rossz, itt megyeszékhely belvárosában. Az értesítőn szereplő időpont persze gyanús, párszor itthon voltam még akkor.
Eddig azt hiszem nem veszett el itt a végállomáson semmim, max 1-2 esélyes lehet két év alatt. A szülőfalumban sokkal rosszabb a helyzet, azokra, ahogy kavarnak a küldeményekkel és esetenként nyíltan dézsmálnak, egy rozsdás szöget sem bíznék.Régebben mindig valamilyen velem kapcsolatos intéznénybe rendeltem, ahol porta vagy belső posta átveszi. Olyan helyeken nem mernek kavarni. mert a nagy emberek dolgai is oda mennek.
A postafiókbérlésen is gondolkodtam már, de ha jól vettem ki, a rekeszbe nem férő/ajánlott küldeményeknél ott is csak értesítőt tesznek be és a szokásos sorbanállós kincsvadászat kezdődik, hogy a 20 műanyagrekesz melyikének az alján található az adott küldemény, mivel annyi eszük nincs, hogy az elektronikus rendszebe regisztrálják hol kell keresni (akár belsős vonalkódot ragasztva rá). Tudom, két fillér miatt is inkább 2-3 munkatárs köröz a rekeszek körül a zsákmányt keresve
Ja és tudom, hogy sok helyen nem lehet postafiókra rendelni, de ha jól értettem a leírások alapján el lehet téríteni küldeményt címzett szerint is postafiókra.
-
CMD 87
tag
Nálunk az utóbbi időben úgy váltogatják a postásokat,mint más a fehérneműt ,november óta vagy kéttucat kézbesítő volt,gondolom otthagyják a sz*r fizetés miatt. Azóta TN nélkül már nem is rendelek. Fele cucc ami TN nélkül jött sosem ért el hozzám ,kellemetlen volt refundolni főleg olyan eladó felé akitől azelőtt 10/10 nem nyomkövetős cucc megjött, mikor még fix postásunk volt...
-
beg
veterán
válasz
azbest #80019 üzenetére
Pontosan. Nagyméretű TN nélkülivel ki mit csinál?
Ezért kell jóban lenni a transzporteres postással, ma is kezembe nyomott egy A4-es méretű szám nélküli vackot.A játék úgyis arra megy ki, hogy a tömérdek kínai csomag cunami feletti teljes kontrollvesztést mindenféle jogi katyvasszal próbálják a jelenlegi infrastruktúrához igazítani. Az hogy esetleg azt kéne bővíteni vagy a monopolt megszüntetni érdekes módon eszükbe sem jut.
-
azbest
félisten
válasz
internetezoo #80018 üzenetére
csak a szokásos, ha valami nem működik és égő, akkor kell rá egy törvény, hogy ez a normális
A probléma meg akkor van, ha nem hagy értesítőt sem, hanem követés nélküli küldeménynél találd ki, hogy megjött.
-
internetezoo
senior tag
324 × 229 × 24 milliméter
Tudnivalók mostantól a Postával kapcsolatban
[link] -
CMD 87
tag
Nem tudom a postán milyen munkamorál van,de az durva,hogy mostanában 3* annyi időt tölt egy csomag (na jó levél
) magyarországon,mint amennyi idő alatt ideér kínából/Usából akárhonnan.
-
Ricsx
tag
válasz
aytukabozs #80014 üzenetére
Ja igen,persze erre számítok.
sajnos nem is keveset -
Ricsx
tag
válasz
aytukabozs #80012 üzenetére
tehát akkor már nem szívóznak tovább a csomaggal? ideje lesz
Köszi!
-
C0d3r
addikt
válasz
aytukabozs #80009 üzenetére
Azt sajnos nem tudom, TN nélküliek.
-
Ricsx
tag
Mit jelent az alábbi státusz?
"Vámkezelési indítvány NAV részére elküldve"
Innen még mennyi idő,mit csinálnak jelenleg a csomaggal?
-
C0d3r
addikt
Befutott két csomag, kis infó szállítás időkről.
(eBay) HK Post: 17 naptári nap,
(Ali) 4PX Singapore Post OM Pro: 15 naptári nap. -
Kasya
nagyúr
-
woros
őstag
Sziasztok!
Amazon.co.uk-ról rendeltem valamit és tegnapra meg kellett volna jönnie. (expected) Tegnap out for delivery volt aztán Your parcel was delivered to Inbound Scan-t írt, de a csomag sehol, de deliverednek van írva. Ilyenkor mi van? Köszi a választ.
-
beg
veterán
válasz
Criminal017 #80000 üzenetére
Nem mozdulhatsz míg hatost nem dobsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest