Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54951) aytukabozs válasza Arween (#54950) üzenetére


aytukabozs
addikt

Nen.

Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa

(#54952) Turbobacsi válasza feregabo (#54943) üzenetére


Turbobacsi
senior tag

ide: customer.service@posta.hu (telefonban azt mondták ide kell)

"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"

(#54953) maj-viktor válasza Turbobacsi (#54938) üzenetére


maj-viktor
őstag

Ha a feladó kártalanított, akkor mit vártál!? Hogy a posta majd még fizet puszi plusz pár ezret!? O.o

Komolyan nem értelek titeket... vagy 20x 20-an - "tapaszaltabb postázok" leírták / leírtuk, hogy a posta a feladóval áll "jogviszonyba", így elveszés esetén ő tud reklamálni, őt illeti a kártérítés... (aztán ő abból kártérít téged)
(már hivatalos postai választ is beraktunk ide... mi kell még nektek!? Ott volt a "friss" indexes cikk is)
http://index.hu/belfold/2015/03/17/az_ev_levelet_a_posta_kapta_lassuk_mihez_kezd_vele/

Bosszantó, ha elveszik a várva várt csomagunk, de emberek vagyunk - hibázunk.. előfordulnak ilyenek az estek 0,1-1%-ában... (de ha ajánlott - biztosított volt, akkor a posta ÁSZF alapján kártalanítanak)

Nektek, mint vevőnek, az eladóval kell "leharcolni"... ami amúgy szinte semmi.... paypal-on időbe indítasz ügyet... TN-ből látszik, hogy nem kaptad meg, ha nem akar fizetni eszkalálod és a paypal a te javadra dönt... pénzed visszakapod, max. az időt vesztegetted el (1-2hó mindennel együtt)!

Jöttök itt, hogy bementek a postára meg minden... rendőrségi feljelentés... mind2 fél (posta, rendőrség) azt fogja mondani / kérdezni, hogy az eladóval vedd fel a kapcsolatot, mert velük áll szeződésben a posta!

Te mint vevő, max amikor átveszed a csomagot megyőződsz, arról, hogy sértetlen a csomag (sértetlennek tűnik kívülről), hanem az vagy gyanú merül fel... akkor átvétel megtagadása és jegyzőkönyv felvétele a sérülésekről!

Az, hogy téged pl. egy eladó átver (pl. UV-s csomagba tégla), szinte semmi köze nincs a postának! Ő csak azt vállata, hogy A-pontból B-pontba elviszi a csomagot sértetlenül... (UV esetén még pénzkezelést is)... De hogy te pl. egy téglát kapsz (azaz amikor itt írják, hogy én "megváratom a postást", míg kibontom a csomagot... szerinted ha mindenki így tenne, akkor milyen százalékos aránnyal tudná kivinni a csomagokat az adott postás a mostani viszonyhoz képest!? Jóval kevesebb csomagot.... jóha a felét... IDIÓTÁK!)

Megbízható helyről kell vásárolni itthon belföldön UV esetén!
Külföld esetén meg PayPal-os előre fizetés! NINCS UV, meg WESTERN UNION, stb.!
(aliexpress esetén alipay - biztonságos webkártyás bankkkártya)

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#54954) Turbobacsi válasza maj-viktor (#54953) üzenetére


Turbobacsi
senior tag

ne húzd fel magad...
csak azt vártam hogy 3 hét után magyarországra ért csomagom tőlem pár km-re miért veszik el???
az elba*ott 3 hét az, ami kár ért, most kezdődik újra a procedúra, rendelés, stb...
Remélem azért a reklamációm bekerül a statisztikába, valahol talán ezt is figyelik.
Nekem a posta mondta, hogy mint címzett nyugodtan indítsak keresés/reklamációt, nem mondta hogy csak a feladó intézheti.

"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"

(#54955) maj-viktor válasza Turbobacsi (#54954) üzenetére


maj-viktor
őstag

Félreérted... kártérítést automatikusan a feladót illeti (ha panaszkodik), mivel vele áll szerződésbe a posta, ha felad valamit...

Amire te gondolsz / ajánlotta a posta az a "kerestetés" és ehhez az eredeti feladóvevény kell! (ragszámmal - feladási dátummal, stb.)
Ez 2 külön dolog... panasszal élhetsz te mint címzett, de kártérítési igénnyel mindaddig a feladó rendelkezhet, míg nem mond le a címzett javára...

Gondolom nem indítottál ilyet, mivel nincs ilyen a birtokodba... ezért is mondtam / írtam / írtuk / írták, hogy ezt csak a feladó tudja intézni... de ha "lemond róla", akkor a címzett is!

Ismerős helyzet! (szoktam feladni, és van / előfordul, hogy párszáz feladásból 1-nek lábakél... ajánlott küldeményekről beszélek... szomorú, mert tegyük fel és ha valami pótolhatatlan dolgot küldtem... pl. család "ereklye", stb. aztán kiszúrják az ember szemét pár ezer forint kártérítéssel, szerencsére nem vagyok ilyen hülye, olyan dolgot inkább nem a postával küldök, hanem magam elviszem, stb. rendszerint anyagilag is pótolható dolgok tűnnek el)

Nem konkrétan az elveszés szokott velem történni, hanem pl. rendelek külföldről valamit és nem annyi mennyiséget küldenek (2db helyett 1db-ot, stb.) / kimarad valami a csomagból, stb.
(de ez nem a posta hibája, hanem a webshopé)

És igen, ilyenkor jön az olyan nemű idegeskedés... hogy most megint újrarendelheted és megint várhatsz rá 1hónapot! (ezt a "várakozást" senki nem fogja neked megtéríteni... max a webshop "jobban kártérít" a plusz kellemetlenségért, vagy ha te intézted a posta dolgot, akkor magasabb kártérítési összeget megítélhet, mint amit valójában a csomag ért... külföldivel ilyennemű... feladási tapasztaltom nincs, de belföldi esetén az elmúlt ~bő 10év alatt sajnos van / volt pár)

A te / ti esetetekben, egyértelműen a "helyi postán" kelt lába a csomagnak... különben hogy dobtak volna be értesítőt!? Azaz a posta reggel átvette / kivitte a helyi postás a címre (nem voltál otthon / nem működött a csengő, stb., értesítő bedobva.... postás meg visszabattyog a postára a megmaradt küldeményekkel, amiket tételes átad a "raktárba" és 5-10munkanapig őrzik, majd vissza a feladónak)

Ilyen esetben kerestetés (a posta vezető megkérdezi személyesen a kézbesítőt, hogy emlékszik-e a csomagra / átvevőre... pl. ha rossz címzettnek adják át! Ha a tételes átadás megvan, akkor kell lennie az átvevőnek aláírásnak... ha tegyük fel a kézbesítő odahamisított valamit (mostmár szig szám is kell ugyebár), akkor ő hibázott - ráverehető a balhé! Ha viszont az aláírás rész üres, akkor a postán belül tűnt el, nem a kézbesítő hibája! Ezek "belső dolgok", te ebbe úgysem látsz bele... téged max. értesítenek, ha megvan a csomag, ha meg nincs 30nap múlva lezárják az ügyet és kártérítik az eladó / téged (attól függően ki intézte a kártérítést!)

Belföldi ajánlott esetén tudom, hogy 15+1x-es a kártérítés (feladási díjé)... azaz 500Ft-ért feladott ajánlott levél/csomag esetén 500+15x500=7.500 + 500 Ft = 8.000 Ft
Értékbiztosított esetén a ráírt érték...
MPL futárcsomag esetén automatikusan 150E Ft-ig értékbiztosított! (persze ha nem nyilatkozol kisebb értékről akkor annyiért)

Statisztikába mindenképpen bekerül, ha megvan a panasz!
Illetve most írtátok többen, hogy a "nyugati postán" sok a gyanús NL-es csomag eltűnés... ott már érdemes lenne a rendőrséget is jobban bevonni (több ügy összevonás), ha a posta nem tesz semmit a belső "dézsmáló" ember ellen....

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#54956) klarkzone válasza Drakoo (#54946) üzenetére


klarkzone
tag

A DCIM/Camera mappából másoljál, ne a .thumbnails-ből...

(#54957) maj-viktor válasza klarkzone (#54956) üzenetére


maj-viktor
őstag

Szerintem nem "kis képre gondolt", hanem "hibás képre", szal csinál egy képet és csak a 2/3-a látszik, félig színes, csíkos, stb.

Nekem ez hibás memóriakártya esetén fordult elő.... memóriakártyára fényképezel!? Akkor valszeg az a hibás... formázd... nem-e hamis - fake darab (h2testw program lefuttatása)!

Amúgy igen, gyári reset-et próbálj.... ha a teló belsőmemóriájára fényképezel és úgy áll fenn a hiba!
Viszont ha így ezen módok esetén sem javul, lehet a teló belső flash memóriája ment tönkre (részben... és hibás szektor-ra menti a képet és azért "hibás a végeredmény kép", ahogy írtam, nekem ez hibás memókártya esetén előfordult már... vagy formázás segített... vagy tönkre ment a kártya... mert egy noname szutyok volt)

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#54958) maj-viktor válasza maj-viktor (#54955) üzenetére


maj-viktor
őstag

Ja és nem! Még mindig nem vagyok vámos / postás... Én se magamról sz*pok ki ezen infókat... ~10év tapasztalata... ~14éves korom óta "diákmunkába" postáztam rengeteget egy webshopnál, és én kezeltem csomó csomagot / csomagolás / postázás / e-mailek kezelése / panaszok kezelése / postai reklamációk, stb.!

(így ne írjatok ilyen PM-eket, ha postai kérdés van, ide nyilvánosba... legyen visszakereshető másnak okulásul! Csak akkor PM-ez, ha privát infó van benne... ragszám - lakcím, stb., mert amúgy szívesen szoktam segíteni postai dolgokba... akár reklamáció / visszaposta segítség is, stb.)

De ok, ha nekem nem hisztek, legalább a "hivatalos postai válasznak", stb.

"Sajnos előfordulhatnak olyan esetek, amikor a küldemény eltűnik vagy megrongálódik. Abban az esetben, amikor bizonyíthatóan a Magyar Posta hibájából adódóan tűnt el vagy sérült meg a küldemény, a vonatkozó jogszabályi előírások szerint kártérítési felelősséggel tartozunk. A nemzetközi küldemények esetében a kártérítés menetéről az Egyetemes Postaegyezmény 23. cikke rendelkezik. Az ebben foglalt előírásoknak megfelelően a feladó jogosult kártérítésre, mivel a küldemény a feladó tulajdonát képezi mindaddig, amíg a kézbesítés meg nem történik. A címzett csak akkor jogosult kártérítésre, ha a feladó lemond a kártérítési jogáról a címzett javára. Ezt a feladó a külföldi postaigazgatásnál kezdeményezheti, amihez az MP Zrt. egy angol nyelvű igazolást állít ki.
A küldemények kézbesítése kapcsán általánosságban elmondható, hogy a Magyar Posta Zrt. a hatályos jogszabályokban megfogalmazott minőségi elvárásokat maradéktalanul teljesíti. A Magyar Posta Zrt. évente több százmillió küldeményt kezel. Ezen küldeményszámhoz képest elenyésző a megalapozott panaszok száma. A nemzetközi mérések alapján a nemzetközi küldeménykezelés átfutási idejében és biztonságosságában a Magyar Posta Zrt. a megbízható, jó posták között szerepel. A Magyar Posta Zrt. minőségi eredményeit alátámasztja, hogy a Magyar Posta az EMS szolgáltatás (nemzetközi expressz szolgáltatás) 2013. évi magas színvonalú ellátásáért 2014 áprilisában elnyerte az UPU (Egyetemes Posta Egyesület) arany fokozatú elismerését, így a társaság ezen a területen bekerült a világ négy legjobb szolgáltatója közé."

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#54959) vapega válasza LámaZ (#54942) üzenetére


vapega
tag

"Akkor javasoltam a postának, hogy csinálják már meg azt, akár fizetős szolgáltatásként – hisz úgyis most már csak a pénzre utaznak, mindenféle szrt árulnak a postán – hogy regisztráció után (én már regisztráltam a honlapjukon) tudjak kérni e-mailes vagy SMS-es értesítőt – mint ugye a futárszolgálatoknál – ha megjött egy levelem, csomagom. Sőt, a hazai ajánlott küldemények is legyenek már követhetőek on-line."

Nadehát ez műkszik a posta apppal telefonon már jó ideje............. :C :Y

MI 10T

(#54960) maj-viktor válasza vapega (#54959) üzenetére


maj-viktor
őstag

A belföldi ajánlott levelek!? Azok tudtommal neten nem követhetőek... szóval azt mondod mobil-on mobilapp-al igen!?

(Belföldön feladott - belföldre küldött viszonylatról beszélek - nem külföldről jövő... mert az mindig is követhető volt... posta.hu-n, 17track.net-en, stb)

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#54961) beg válasza maj-viktor (#54960) üzenetére


beg
veterán

Igen. A 10 év mesterszakos postázós/rendelős rutinodra való tekintettel parancsolj. A képernyőképeken is pont fogsz látni egy HU-s ragszám követési történetet.

[ Szerkesztve ]

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#54962) LámaZ válasza vapega (#54959) üzenetére


LámaZ
addikt

Micsoda, a Magyar Kir. Postának van androidos appja? ezt nem hiszem el!
Ja, tényleg, de nem lehet regisztrálni, nem küld értesítőt automatikusan a beérkezett küldeményekről. Gagyi.

Na, ennek örömére rendeltem egy okosórát. Nem a legújabb Apple koppintás, csak 2014-es csúcsmodell kamerával is. De 47$, nem 300-600!

[ Szerkesztve ]

Legyen minden jó!

(#54963) maj-viktor válasza beg (#54961) üzenetére


maj-viktor
őstag

BELFÖLDI levelkről beszéltem... az nem "HU-s"... nem a külföldre kiküldött levelekről / csomagokról... az mindigis követhető volt... nagyokos!

https://www.posta.hu/ugyfelszolgalat/nyomkovetes
MILYEN SZOLGÁLTATÁSOKHOZ VEHETŐ IGÉNYBE?
MPL Üzleti csomag (Például: PA 00010122727)
Nemzetközi postacsomag (Például: CC123456785HU)
Európa+ csomag (Például: CP123456785HU)
Belföldi EMS gyorsposta (Például: BE229803145)
Nemzetközi EMS gyorsposta (Például: EA004037757HU)
Posta business pakk (plusz, economic) (Például: CA1234567856)
Inverz csomag plusz (Például: CV0012345678)
Egyszerűsített utánvétkezelés (EUV) (Például: CU4100006011)
Nemzetközi ajánlott és értéknyilvánításos levél (Például: RR264274802HU, VV001234567HU)

NEMZETKÖZI igen, de hol a belföldi!? Nahát... az nincs! Erről volt szó!
BELFÖLDI AJÁNLOTT LEVÉL

http://prohardver.hu/tema/kulfoldi_rendelesek_nyomkovetes_stb/hsz_54942-54942.html
Idézem LamaZ-t:
"Sőt, a hazai ajánlott küldemények is legyenek már követhetőek on-line."

(#54962) LámaZ
trackitonline.ru ingyen küld 15csomagról e-mailt (minden mozgásról)
illetve SMS-t is pénzért (bár orosz, így magyar viszonylatban nemtudom működne-e)

De számomra pl. az a 15 ingyenes e-mail tökéletes... plusz pénzért többet is berakhatsz... illetve ezeket törölheted... szal 15db-ot mindig tudsz ingyenesen e-mail követni, ha beregelsz! (régóta használom, nagyon jó)

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#54964) beg válasza maj-viktor (#54963) üzenetére


beg
veterán

Megnézted az alkalmazást amit linkeltem? Kipróbáltad belföldi ragszámmal? A hozzászólásod alapján nem úgy tűnik... nagyokos.

És nézd! Lehet csupa nagybetűs kiabálás nélkül is hsz-t írni :)

[ Szerkesztve ]

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#54965) maj-viktor válasza beg (#54964) üzenetére


maj-viktor
őstag

Ha működik, akkor elnézést, most így 5perc alatt nem volt / nincs lehetőségem ellenőrizni!
Viszont ha működik APP alatt, akkor írj már a postának, hogy a b*zi weblapjuk alatt is működjön már...
(nem egy rendszer a kettő!?)

Nem volt csupa nagybetű, csak a belföldi és nemzetközi különbséget emeltem ki

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#54966) Wesder válasza LámaZ (#54962) üzenetére


Wesder
félisten

nekem mindaddig értesítést küldött a postNL-es csomagomròl míg Márc. 15-én ide nem érkezett.. azòta semmi. Egy 10.1"-os tabot hogy a f@$zomba tudnak lenyúlni? 80$ ugrott ha tényleg valamelyik gyökér hazavitte ><

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#54967) beg válasza Wesder (#54966) üzenetére


beg
veterán

Véletlenül nem a Bp.-i 62.sz postához tartozol? :U
Ha meg csak akkor érkezett az országba, akkor még várj türelemmel.

[ Szerkesztve ]

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#54968) maj-viktor válasza Wesder (#54966) üzenetére


maj-viktor
őstag

Már megbocsáss, de már.15, az még tök korán van... mi volt az utolsó státusz!?

Célországba megérkezett!?

Vagy már kapott "Kézbesítésre továbbítva" státuszt is!?

Még ha ezt meg is kapta... még onnantól számítva is van egy 1-5munkanap.. az még sehol sincs!

Meg miért mondod, hogy ellopták!? Legrosszabb esetben is, ha a trackből látszik a paypal kártalanít! (vagy ha voltál esetleg olyan hülye, hogy nem paypal-al fizettél, akkor tényleg szinte az így jártam esete)

De szerintem még simán a vámon van a csomagod... bár TN történet nélkül nem lehet tanácsot adni... csak ilyen levegőbe beszélés alapján, hogy március 15-e óta semmi és lenyúlták... ez CSAK 4nap! Az még lófitty!

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#54969) Wesder válasza maj-viktor (#54968) üzenetére


Wesder
félisten

RS237004709NL itt a track megnézgetitek. célorszàgba megérkezettet jelez, de eddig minden csomagom megjött e stàtusz utàn 3-4 utàn, és lehet hogy kicsit túlreagàltam, de meglepő hogy 5 nap alatt ideér, és akkor itt meg olyan mintha banyatankos nyuggerek gyalog hoznàk hàzhoz :D
Rákospalota 1. postáròl hoznak nekem csomagot, mert az van a legközelebb gondolom

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#54970) Wesder válasza Wesder (#54969) üzenetére


Wesder
félisten

PP-vel fizettem, màshogy nem is merek :D

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#54971) maj-viktor válasza Wesder (#54969) üzenetére


maj-viktor
őstag

Ez valóban "túlreagálás", ahogy látom... 2015-03-10 08:42-kor kérték ki a számot
Szal előtt max pár nappal vehetted meg!
Még viszonylag gyorsan fel is adták / elküldve:
2015-03-13 02:33 The item is at the PostNL sorting center
2015-03-11 03:30 The item is ready for shipment

Szal 10nap alatt itt volt az országba... mások simán várnak 3-4hetet is plusz vám 1-2hét, összesen jó 1-1,5hó a külföldi rendelés! Átlagolva 1hó-t mondunk!

Szóval türelem! Nekem volt már 2hetes várakozás is a vámon... viszont ha már gyanúsan sok ideig nem "jön át" ~1hét, akkor sanszos, hogy fizetős csomag lesz...

Szóval ez még egy gyors csomagnak számít... nemgyakran rendelsz külföldről!? :)

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#54972) Wesder válasza Wesder (#54970) üzenetére


Wesder
félisten

RS237004709NL - Transit

Destination Country - Hungary
Normal Tracking

2015-03-15
02:28 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country

2015-03-13
10:05 NLAMSA(NETHERLANDS (, Célországba elküldve / Item sent abroad

2015-03-13
02:33 NLAMSA(NETHERLANDS (, Célországba elküldve / Item sent abroad

Origin Country - Netherlands
Normal Tracking

2015-03-15
02:31 The item is being processed by customs

2015-03-15
02:28 The item has been processed in the country of destination

2015-03-13
16:25 The item is on transport to the country of destination

2015-03-13
07:18 The item is on transport to the country of destination

2015-03-13
02:33 The item is at the PostNL sorting center

2015-03-11
03:30 The item is ready for shipment

2015-03-10
08:42 The item is pre-advised

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#54973) Wesder válasza maj-viktor (#54971) üzenetére


Wesder
félisten

6 csomagbòl messzemenő következtetést vontam le :D mert tényleg hamar itt voltak, mikor megérkeztek

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#54974) feregabo válasza Turbobacsi (#54952) üzenetére


feregabo
csendes tag

Turbobacsi, bocs, nem voltam pontos, pontosan ezt küldték:

Tisztelt ... Úr!

Az Ön által keresett küldemény nyilvántartásunk szerint 2015. március 11-én megérkezett Magyarországra. A küldemény státuszának behatárolásához legyen szíves az alábbi adatokat megküldeni:
- azonosítószám
- címzett neve és címe
- feladó neve és címe (amennyiben ismert)
- lehetőség szerint a küldemény leírása: mérete, tömege, tartalma, csomagolása.
- ha a feladóvevény a rendelkezésére áll, kérjük azt is legyen szíves megküldeni
A fenti információk ismeretében a küldemény státuszának behatárolására vizsgálatot kezdeményezünk, melynek eredményéről a hazai jogszabályok alapján írásban fogjuk tájékoztatni.

Mielőbbi válaszát várva,
.......

Megjegyz: a postán is igénybe vehető nyomkövető szolgáltatás szerint már rég megkapta a "kézbesítésre továbbítva" státuszt, ezt az ő belső rendszerük nem látja. (Bár asszem ennek nincs jelentősége, legalábbis az én szemszögemből)
Ld. még: #54509

(#54975) maj-viktor válasza beg (#54964) üzenetére


maj-viktor
őstag

Régebbi android-ra már kapásból fel sem meg:
Android 2.3 & 4.0

Andoriod 4.4.2-n elindul... de itt sem működik a BELFÖLDI LEVÉL (nem csomag)
Az MPL csomag, az eddigis működött mindenhol... szóval megnéznéd, hogy belföldi levél megy-e!? Mert nekem egyáltalán nem!

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#54976) bl4ze válasza maj-viktor (#54971) üzenetére


bl4ze
veterán

itt volt az országba...

Könyörgöm tanulj meg írni rendesen, vagy hagyd abba a fórumozást.
Őrület amilyen primitív módon írsz.... és oldalakat írsz így :(

.:. bl4ze .:.

(#54977) RVR400 válasza Wesder (#54972) üzenetére


RVR400
veterán

Nincs ezzel semmi baj, nemsokára kapsz SMS-t meg ajánlott levelet, hogy nyilatkozz róla, mit is vettél.

(#54978) maj-viktor válasza bl4ze (#54976) üzenetére


maj-viktor
őstag

ide ért az országba, így megfelel!?
(állítólag ti nem olvassátok az én regény kommentjeimet, akkor minek vele foglalkozni!?)

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#54979) Wesder válasza RVR400 (#54977) üzenetére


Wesder
félisten

holland csomagra miért kell áfa-t fizetni?

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#54980) beller


beller
aktív tag

Szerintetek ez EU-s raktárból jön vagy nem. Az ÁFA-VÁM miatt kérdezem. Köszi a segítséget. Amúgy ha EU-sból jön azt honnan lehet látni-tudni?
http://www.banggood.com/Elephone-G4-5-inch-Android-4_4-MTK6582-1_3GHz-Quad-core-Smartphone-p-951484.html

(#54981) maj-viktor válasza Wesder (#54979) üzenetére


maj-viktor
őstag

Talán mert EU-n kívül Kínából jött/jön?... "Origin of country" mező: CHINA esetleg!? (nem tudjuk mit és honnan rendeltél...)

(#54980) beller
Ott virít, hogy: Ship From: CN warehouse, akkor szerinted!?

Bangggood EU-s termékek:
http://eu.banggood.com/

Jelenleg ezek az okostelók elérhetőek EU-raktárból bang esetén:
http://eu.banggood.com/Wholesale-Warehouse-Smartphones-c-Uk-1567.html

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#54982) Wesder válasza maj-viktor (#54981) üzenetére


Wesder
félisten

Origin Country - Netherlands

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#54983) maj-viktor válasza Wesder (#54982) üzenetére


maj-viktor
őstag

Nem a trackbe... a CN22-es címkén! (ezt csak élőben láthatod)
A trackbe csak annyit jelent, hogy a tranzitország Hollandia! Kínából jön NL-es holland postával Hollandián át Magyarországra...

Hol vetted!? Mit!? Melyik webshopból!? (csak így tudunk tanácsot adni, hogy most vámolós-e a történet.... de ennyi idő után, ahogy írtam sanszos, hogy az lesz!)

Amúgy úgy bírom az ilyen emberkéket, akik rendelgetnek és "rácsodálkoznak", ha megfogják és törvényesen kell fizetni ÁFA-t... mert eddig sosem fizettek! És akkor még felháborodnak... háááá én csomót rendeltem már és sosem fizettem pluszba! (ja és akkor kijelenti, hogy akkor nem rendel többet / nem veszi át, stb.)

(ez most nem feltétlenül ellened szól, úgy általában az ilyen vásárlók)

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#54984) Laza... válasza maj-viktor (#54983) üzenetére


Laza...
addikt

Mi meg az olyan embert bírjuk, akik a folyamatos csesztetések ellenére is képtelen egy posztot beírni magyarul, helyesen

[ Szerkesztve ]

Never give up!

(#54985) Wesder válasza maj-viktor (#54983) üzenetére


Wesder
félisten

Nem igazàn érdekel h megvàmoljàk mert szàmoltam vele, de ez a tetü lassúsàg bosszantò. Az oké hogy kínàbòl jön, de laikusként úgy gondolom hogy elöbb Hollandiába érkezik, ugye ott elvileg vàmkezelik, és onnan tovàbbküldik, ami màr EU-n belül van, így elméletben nem kéne àfa-t fizetnem. de ugye mint tudjuk a gyakorlat màst mutat...

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#54986) Wesder válasza maj-viktor (#54983) üzenetére


Wesder
félisten

amúgy Banggood, tab, 80$, ha annyira tudni szeretnéd.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#54987) Zeki válasza Wesder (#54985) üzenetére


Zeki
nagyúr

Ha a hollandok vámkezelnék, akkor azt kellene neked kifizetned. De mivel Hollandia nem célország, csak tranzit, így a célország vám/áfa szábalyai az érvényesek.
Van is a csomagon egy hollandok által hollandul ráragasztott matrica, hogy nem vámkezelték. Valami 9-es meg 10-es szám utal erre rajta.

(#54988) Zeki válasza Wesder (#54982) üzenetére


Zeki
nagyúr

Tablet nincs is az EU ANGOL raktárban. Hollandiában nincs raltáruk, csak a kínaiak mindent a holland postával küldenek mostanában.
Régen volt svéd posta meg svájci posta, meg belga posta.

(#54989) Wesder válasza Zeki (#54987) üzenetére


Wesder
félisten

Rendben, értem. Köszönöm válaszodat.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#54990) vampire17


vampire17
addikt

nekem is egy 57$ os csomagom rostokol mar 3 napja "celorszagba megerkezett" statuszban, szinten Holland postaval...

Nekem ezzel a vamolassal nem is a fizetes a legnagyobb gondom, hanem h legalabb egy het macera pluszba...(foleg ha hetvege is van benne) kitalalhatnanak erre valami online befizetest, ami utan egybol indul tovabb a csomag...

(#54991) maj-viktor válasza vampire17 (#54990) üzenetére


maj-viktor
őstag

Ez sajnos ilyen... rendelj DHL-el és pár óra alatt levámkezelik... nem hetekig!

Mivel állami cégről beszélünk, így túl gyors fejlődést ne várj... amíg a csekkért állnak sorba az emberek (végre kezd megjelenni a csekkautomata)... és nem a csomagszállítás a fő profiljuk (sorsjegy, biztosítás, csoda hogy kenyeret nem árulnak még)... meg ami magyar állami irányítású... lásd akár BKV / MÁV!

Meg ahol úgy küldenek ki postán / e-mailbe valamit, hogy kinyomtatják majd bescan-elik a kinyomtatott papírt aláírással, mert nem ismerik a digitális aláírást, stb.

Egyszóval, hamár úgyis ÁFA... DHL futár!

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#54992) Zeki válasza vampire17 (#54990) üzenetére


Zeki
nagyúr

A macera mindenképp megmarad, mert brutál sok a csomag, és nem vesznek erre fel több embert.

[ Szerkesztve ]

(#54993) vapega válasza Wesder (#54972) üzenetére


vapega
tag

2015-03-15
02:31 The item is being processed by customs

na itt a megoldás

Vámosok nézegetik azóta

Ja traconline is

15.03.2015 02:31 Into customs Hungary

[ Szerkesztve ]

MI 10T

(#54994) Wesder válasza vapega (#54993) üzenetére


Wesder
félisten

szóval filmezgetnek... fasza :D

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#54995) Drakoo válasza Zeki (#54948) üzenetére


Drakoo
tag

Miért is lennék állat??? Vagy te vagy állatok között?? Nem azt kérdeztem hogy mi köze van hozzá, hanem hogy valaki ilyen hibával találkozott-e, attól hogy te meg nem tanultál meg olvasni nem tudok mit tenni ;) A hangnemeden meg lehet változtatni kellene.

A topik átirányítást köszönöm! :)

A modern mũvészetet épp olyan nehéz megérteni, mint a cselekményt követni a betũlevesben.

(#54996) LámaZ válasza Drakoo (#54995) üzenetére


LámaZ
addikt

Á, ne vedd a szívedre, engem is kiosztott már.
Ez egy ilyen műfaj, ennél már csak a posta és vám rosszabb. ☺

Legyen minden jó!

(#54997) Upo válasza LámaZ (#54924) üzenetére


Upo
addikt

Miben mutatkozik hogy nem működik az a hdmi vga átalakító? Nem lehet hogy olyan az az android stick ami a hdmi-ről veszi a tápellátást? Mert ez az átalakítón nem fog átjönni. Másrészt nem mindegy hogy milyen irányban dolgozik, ócsó pénzért nem fogsz kapni 2 irányút, tehát vagy a hdmi dugón megy be a jel és kiadja a vga csatlakozóra, vagy a vga jel megy bele és kiadja a hdmi-re. Biztos hogy jó fajtát vettél?

Amúgy a sima kábel az nem nagyon szokott működni, nem is tudom hogy minek árulják. A HDMI az digitális adatkommunikációt visz át, a vga pedig színkomponensenkénti analóg jel, aztán meg jönnek az "okos" emberek hogy ők láttak olyan kábelt hogy egyik vége vga, a másik meg hdmi, minek mondogatok én olyan kis dobozkát sokezerért... Olyan készülékeknél működhet, ahol a vga bemenet kihasználatlan lábaira be van kötve a digitális bemenet, ritka mint a fehér holló, manapság meg még inkább.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#54998) Zeki válasza Drakoo (#54995) üzenetére


Zeki
nagyúr

Nem azért vagyok hogy szeress.
Nem te vagy az Állat, hanem a helyzet.
Ilyenről még nem hallottam.
Lehet a bluetooth driver hiba is.

(#54999) Zeki válasza LámaZ (#54996) üzenetére


Zeki
nagyúr

:)

Ez van. A mosott szar hozzám képest Norbi Update.

(#55000) maj-viktor


maj-viktor
őstag

Aki nagyon unatkozik.... olvasni való... posta ÁSZF:
https://www.posta.hu/ugyfelszolgalat/aszf
https://www.posta.hu/ugyfelszolgalat/aszf/postai_aszf
https://www.posta.hu/static/internet/download/PASZF_ASZF01_ASZF.pdf

47.oldaltól: 9. KÁRTÉRÍTÉSI FELELŐSSÉG

Még mielőtt nagyon vered a melled, olvasd el "kivel - mit szerződtél"... (mert ahogy feladtál egy csomagot, úgy "megbízást - szerződést" kötöttél a postával... hogy igénybe vettél egy szolgáltatást... levél/csomagküldés A-pontból B-pontba)

Külön a külföldi rész esetén:
9.2. Nemzetközi viszonylatba feladott postai küldeményekre vonatkozó kártérítési
felelősség

Idézek párat az egész ÁSZF-ből (hosszú lesz, de hasznos infók kiszedve):
9.1.1. 2) Postával szemben nem érvényesíthető a Ptk. szerinti sérelemdíj
9.1.1. 3) A 9.1.3.-9.1.5. pontban foglalt esetekben sem a Posta nem hivatkozhat arra, hogy a
keletkezett kár az ott meghatározott kártérítési átalánynál, illetve az értéknyilvánítás
összegénél kisebb, sem az igénybevevő nem hivatkozhat arra, hogy a keletkezett kár az ott
meghatározott kártérítési átalánynál, illetve az értéknyilvánítás összegénél nagyobb.

9.1.2. 4) A feladónak kell bizonyítania, hogy a kár nem a postai küldemény belső tulajdonságának a
következménye, és nem a csomagolás hiányossága miatt állt elő, továbbá, hogy jelölte a
postai küldemény címiratán, feladást igazoló okiratán, elektronikus feladójegyzéken a többletvagy
kiegészítő szolgáltatás igénybevételét.
9.1.2. 5) A Postát nem terheli kártérítési felelősség – a „Törékeny” többletszolgáltatással/kezeléssel
feladott postacsomag esetében sem –, ha csak a postai küldemény külső csomagolása sérült
meg.

9.1.1. 6) A Posta nem felel a levélszekrénybe is kézbesíthető postai küldemények, továbbá az oda
elhelyezhető értesítések, valamint a tértivevény elveszéséből, megsemmisüléséből vagy
megsérüléséből eredő kárért, ha a címen nincs a 6.3. pontban meghatározott
követelményeknek megfelelő levélszekrény, továbbá ha a Posta a postai küldemények
érkezéséről szóló értesítést a címhely közelében erre a célra használt – az időjárás
viszontagságainak (eső, szél stb.) közvetlenül nem kitett, fedett – helyen, vagy a Posta
feltételezése szerint a postai küldemények kézbesítése céljából a címzett által biztosított
eszközbe helyezte el. ------------------------ Értsd ha kilopják a postaládából! :DDD

9.1.1. 8) A megsemmisült vagy a teljes egészében elveszett postai küldemény esetében késedelem
miatt felmerült kártérítési igény nem érvényesíthető.

9.1.1. 11) Nem könyvelt postai küldemény vonatkozásában létrejött postai szolgáltatási szerződés
nem vagy nem szerződésszerű teljesítése esetén (különösen, ha a postai küldemény
megsemmisül, teljesen vagy részlegesen elvész vagy megsérül) a Postát – kivéve, ha a
károkozás a Posta vagy az általa megbízott személy szándékos cselekményének
eredményeként következett be – kártérítési kötelezettség nem terheli. ----------------- értsd az sima nem ajánlott levelet ellophatják, mert nem nyomonkövethető! :DDD

9.1.1. 15) Ugyancsak nem vállal felelősséget a Posta a nyomon követhető kezelés
többletszolgáltatásért, ha a feladó/címzett Internet hozzáférésében probléma merül fel.
---------------------- atyaééég ez komolyan benne van!? Gondolom volt olyan hülye aki ilyen miatt panakszodott, hogy elment a UPC nete és nem tudta csekkolni a postai csomagját! Ennyi erővel a posta a hibás, ha elmegy az áram... még véletlenül sem ez az ELMŰ!

9.1.3 2) Ha az értéknyilvánítás többletszolgáltatás igénybevétele nélküli könyvelt postai küldemény
megsemmisül, teljesen vagy részlegesen elvész vagy megsérül, a Posta kártérítési átalányt
fizet. A postai küldemény
a) megsemmisülése vagy teljes elveszése esetén a fizetendő kártérítési átalány összege
a szolgáltatásért fizetett díj tizenötszöröse; ---------------------- itt az említett 15x kártérítés belföldi esetén
b) részleges elveszése vagy megsérülése esetén a fizetendő kártérítési átalány összege
úgy aránylik a kártérítési átalány a) pontban meghatározott teljes összegéhez, ahogyan
a keletkezett kár aránylik a postai küldemény teljes értékéhez.

9.1.3 3) Ha az értéknyilvánítás többletszolgáltatással feladott postai küldemény megsemmisül,
teljesen vagy részlegesen elvész, vagy megsérül, a Posta az 5) bekezdésben foglaltak
figyelembevételével, az alábbiak szerint fizeti meg a kártérítési átalányt:
a) a postai küldemény megsemmisülése vagy teljes elveszése esetén a fizetendő
kártérítési átalány összege az értéknyilvánításban megjelölt érték összege;
b) a postai küldemény részleges elveszése vagy megsérülése esetén a fizetendő
kártérítési átalány összege úgy aránylik az értéknyilvánításban megjelölt

9.1.3 5) Amennyiben a feladó az értéknyilvánításban megjelölt összegként nem a tényleges
kereskedelmi értéket tüntette fel, úgy az értéknyilvánításban megjelölt összeg helyett a Posta a
postai küldemény tartalmának tényleges kereskedelmi értékét veszi alapul a kártérítési átalány
számítása során. Ennek érdekében a Posta jogosult a tartalom kereskedelmi értékét igazoló
számla bekérésére. A Posta kárfelelőssége legfeljebb az értéknyilvánítás összegéig terjedhet.
-----------------aham peersze! és ha ráírok 150E-t kifizetem a plusz szolgáltatást és majd azt mondja, hogy nem is ért 150E-t a csomag tartalma, csak 20E-t... és igazoljam számlával mondjuk valami "régi használt cuccot"... napersze! (mondjuk szerencsére ez azért nem szokott előforulni, elveszés esetén az értéknyilvánítást fizetik)

9.1.3 6) Amennyiben a Posta a postai küldeményt arra nem jogosult átvevő részére tévesen
kézbesítette, és a jogosult átvevő részére történő szerződésszerű teljesítés a téves kézbesítés
felismerésétől számított 30 napon belül lehetetlen, az ebből -------------említett egy házszámmal arrébb vitte ki... aláírás / szig szám nem az enyém.. stb.

9.1.3 7) Ha belföldi viszonylatba feladott könyvelt postai küldemény kézbesítése – vagy annak
megkísérlése – a feladástól számított tizenöt napon belül nem történik meg, a feladó és a
Posta között kötött külön írásba foglalt szerződés eltérő rendelkezésének hiányában az
ellenkező bizonyításáig a postai küldeményt a Posta elveszettnek ------------------a korábban említett 2hét alatt lehet csak panaszkodni a belföldi "eltűnések esetén"

9.1.5 4) Ha belföldi postai szolgáltatás keretében az időgarantált szolgáltatással és egyben
értéknyilvánítás többletszolgáltatással feladott postai küldemény részlegesen elvész vagy
megsérül, a megmaradt küldeményrészt vagy a sérült küldeményt pedig a Posta
késedelmesen kézbesíti, a Postának a késedelmes teljesítés miatt is, és a postai küldemény
részleges elveszése, illetve megsérülése miatt is kártérítést kell fizetnie, együttesen legfeljebb
az értéknyilvánítás összege és az időgarantált postai szolgáltatásért fizetett díj kétszerese
közül a nagyobbik összeg erejéig terjedhet. -------------------ezt jó tudni, hogy a késedelemért is fizethet! Azaz feladsz valamit 1-2munkanapos garantált szállítással, de csak 3nap alatt jutott el a címzetthez! Hmmmm (mondjuk ilyenre sosem volt példám... az 1munkanapos tényleg ott van 1munkanap alatt)

9.1.6 3) A feladón és címzetten kívüli harmadik személy kizárólag abban az esetben jogosult a
kártérítési igény érvényesítésére, ha az ezzel kapcsolatos követelést a kártérítésre jogosult
írásban engedményezte javára.--------------- ez említett átruházás a kártérítés esetén

9.1.6 8) A kártérítési igény bejelenthető bármely postai szolgáltatóhelyen ----------- Célszerű azon a postán panaszkodni, ahol feladta az ember... de amúgy bármely postán benyújthatod... de azt úgyis tovább küldik az illetékes postára.... így csak felesleges körök, ha máshol kezdeményezed!

9.1.6 9) A postai küldemény részleges elveszését vagy megsérülését – ha az felismerhető – a
küldemény kézbesítésekor vagy a küldemény visszakézbesítésekor a kézbesítési okiraton
vagy az aláírást rögzítő egyéb technikai eszközön a küldeményt átvevő személynek azonnal
jeleznie kell -------------- említett megtagadom az átvételt, ha sérült a csomag este

9.1.6 13) A Posta a jogosult bejelentésére vagy kártérítési igényére harminc napon belül írásban
válaszol. Válaszában a Posta --------------- a már említett és törvényileg is adott 30 napos kivizsgálási idő (sajnos ezt ki is szokták maxolni)

A KÜLFÖLDI RÉSZ:
9.2.1. 1/A) A külföldről Magyarországra érkező nemzetközi könyvelt postai küldemények
megsemmisülése, teljes vagy részleges elveszése (tartalomhiánya), megsérülése esetén a
feladó jogosult kártérítésre, kivéve, ha a feladó a külföldi postai szolgáltatóhoz történt írásos
bejelentéssel a címzett javára lemond a kártérítési igény érvényesítésének jogáról.

9.2.1. 3/A) Nemzetközi szolgáltatások esetén a jogosult a postai küldemény elveszése vagy
megsemmisülése miatt felmerült kártérítési igényét a küldemény feladási napját követő naptól
számított 6 hónapos jogvesztő határidőn belül írásban jelentheti be a Postának.

9.2.1 4) A Posta a kártérítés összegét – az értéknyilvánítás többletszolgáltatással feladott postai
küldemények kivételével – DTS-ben (SDR) állapítja meg. A DTS (SDR) a Nemzetközi Valuta
Alap elszámolási egysége, melynek forintra történő átszámítási kulcsa időközönként változik. A
DTS (SDR) aktuális értékéről a POSTAI SZOLGÁLTATÁSOKHOZ KAPCSOLÓDÓ EGYÉB DÍJAK
dokumentumból lehet tájékozódni.

http://www.posta.hu/static/internet/download/PASZF_KI10_Postai_egyeb_dijak.pdf
9. DTS árfolyam
A nemzetközi küldeményekhez kapcsolódó értéknyilvánítási összegek, illetve kártérítések
meghatározásakor alkalmazandó DTS átszámítási kulcs: 1 DTS= 360 forint

9.2.1 7) A Posta a jogosult bejelentésére vagy kártérítési igényére harminc napon belül – a
teljesítésben közreműködő külföldi postai szolgáltató vizsgálatától függően további 30 nappal
meghosszabbított időtartammal – írásban válaszol. ---------------------------- A szokásos 30nap válasz

9.2.2 b) A feladó által értéknyilvánítási összeg meghatározása nélkül, de ajánlott
többletszolgáltatással feladott küldemény megsemmisül, teljesen vagy részlegesen
elvész, illetve megsérül, a Posta kártérítési átalányt fizet. A küldemény
ba) megsemmisülése vagy teljes elveszése esetén a fizetendő kártérítési átalány
összege 30 DTS (SDR);
bb) részleges elveszése vagy megsérülése esetén a fizetendő kártérítés összege úgy
aránylik a kártérítési átalány ba) pontban meghatározott teljes összegéhez, ahogyan a
keletkezett kár aránylik a küldemény teljes értékéhez. ----------------------------- Hmm szóval a külföldi ajánlott általánykártérítés 30DTS * 360Ft = 10.800 Ft

9.2.3 b) A feladó által értéknyilvánítási összeg meghatározása nélkül feladott elsőbbségi és
nem elsőbbségi nemzetközi postacsomag megsemmisülése, teljes vagy részleges
elveszése, illetve sérülése esetén a kártérítés összege a hiány, vagy a sérülés
mértékével arányos, de legfeljebb a 40 DTS (SDR) és a kilogrammonként 4,50 DTS
(SDR) díj együttes figyelembevételével kiszámított összeg. -------------------------- Hmm szóval a külföldi CSOMAG! (nem levél), esetén meg: 40DTS * 360Ft = 14.400 Ft + kg-onként 4,5DTS (1.620 Ft)

Na szóval ez most így hosszú lett, de sok hasznos információt kiemeltem a posta ÁSZF-jéból, így a későbbiekbe itt felmerül kérdésekre lehet rá vissza hivatkozni...

Így ha végig olvasnák az emberek, sokuknak már semmi kedvük nem lenn a postával szállíttatni, mert a legtöbb dologért nem vállalnak felelőséget! (pl. törékeny feladás, belül eltört nem megfelelő csomagolás miatt, ha kívülről nincs sérülés... mondjuk ez valamelyest megérthető... csak így könnyű ráfogni valamire, hogy eltört - mégha jól ki is volt bélelve és nincs külsérelmi nyom)

De na, pl. voltak itt, akik panaszkodtak, hogy kiküldtek valamit ajánlottan és nemvették át / elveszett!
Ha nem vették át, akkor az idővel visszajön... a feladóhoz!
Ha meg elveszett, akkor jár a 30DTS kártérítés! Ami most 10.800 Ft! (ennél értékesebb csomagot, ha biztosra akarsz menni, értékbiztosítást is köss rá... feláras!)

Nemzetközi levél feladás esetén a plusz értékbiztosítás +385Ft / 5.000 Ft-onként
https://www.posta.hu/static/internet/download/2015_lapdijszabas_magyar.pdf

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.