Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
miti5 #100046 üzenetére
Hiába áfával jön ki KELL fizetned a kezelési költséget MINDEN-re, ami előre le van áfázva arra is. Kifizeted, vagy nem kapod meg, hiába kérsz tőlük bármit.
Többiek!
Látom a TN alapján, hogy NPKK VÁM Online fizetés elérhető, de se e-mail, se SMS. Tudok valahol érdeklődni, hogy küldjék már ki az értesítőt, mert nem akarnék 800 Ft-ot fizetni.
Köszi! -
miti5
tag
Sziasztok ! Kérdés lenne ,jött ez az email értesítő a postától,naná h pont péntek is van , fizessek 400 Ft -ot online stb , Cn végú pár dolláros cucc, megnéztem a rendeléseim sehol nincs ilyen track számmal Alin, Be végűek vannak ,lehet ,hogy át trackingelték ? Azt sem tudom melyik cucc lehet ,Ft -ban írják az árát ,én mindig Dollárban fizetem. Hová kell írjak a postának valaki tapasztalatból tudja ?-kicsit több infot mondhatnának a csomagról ,a másik , legfontosabb ,h Alin minden eleve áfásan lesz fizetve ,,nem is értem mi a fff.aszt akarnak. Elküldeném a számlát ,de nem tudom beazonosítani
köszi !
-
attiati
veterán
dhl.de oldalon ha csekkolom a szállítási címet, akkor ott a teljes címet látnom kellene?
Jelenleg csak annyit látok, hogy
nevem + "lakás" szó
irányítószám
megye
városNincs se utca, se házszám.
Rosszul töltötte ki a feladó?
A szájába rágtam, hogy írjon rá mindent a csomagra, mert elsőre visszament és már másodszor adja fel -
Tompie
őstag
Azokat kérdezném akik már rendeltek goboo-ról telefont, hogy mennyire voltak megelégedve a postázással Illetve magával a termékkel?
Köszönöm -
miti5
tag
Ehhez ki mit szól ?? Mert az itthoni mocccskosságnak is már valahol kéne egy határt húzni !!!
UH815229998BE
Felhívni gondolom nem lehet ezeket ,csak ha korlátlan percdíjas előfizud van ,mert 30percig csak kapcsolgatnak !!!!! 30napja labdáznak vele a kicserélőben !!! pffuuu ,,fejrugás mindnek ,,ezek nem eberek ott !!!! -
attiati
veterán
DHL hányszor próbál kézbesíteni?
Ha Németországból DHL-el indult, akkor itthon is ők fogják kézbesíteni biztosan?
-
Jakesz
addikt
Goboo garanciáztatásban van valakinek tapasztalata? Ismerősöm telefonja elromlott garanciaidőn belül, megírta a bolt honlapján megadott címre a panaszt, majd azt írták rá vissza, hogy vigye be egy helyi telefonos üzletbe, csináltassa meg a készüléket, a számláról küldjön képet a Goboonak, majd a javítási költség felét átutalják.
Hogy mi van? Egy hivatalos márkaboltként bejegyzett üzlet ezt meri nyújtani garanciáztatás címszó alatt? -
spe88
senior tag
válasz
Jahno #100037 üzenetére
IOSS nincs 150 euró felett, ha jól olvastam.
Nekem ez azért fura, mert 150 euró alatt is kell áfát fizetni tavaly júliustól EU-n kívüli országból behozott árukra. 150 euró felett emg már vámot is.Szívesen kipróbálnám, de előtte azért próbálok itt tájékozódni, esetleges tapasztalatokat beszerezni, mert nagyon nem mindegy mennyit fizetek. Esetleg 2 helyre áfa, X% vám (amit még mindig nem tudok mennyi, ne adj isten valami dömping büntetővám, amit mondjuk nem hiszek), vámkezelési költség stb.
Az oldal azt írja, ki hogy ha az EU-ban vagyok, akkor az árak tartalmazzák az áfát. Nagyon remélem, hogy nem csak azért írja, mert elfelejtették lecserélni Brexit után a terms and conditionst
Szóval akárki ,ha rendelt mostanában nagy értékben SD-ről (UK-l esetleg máshonnan), leírhatná a tapasztalatokat.
Köszi
-
Jahno
veterán
-
spe88
senior tag
Sziasztok!
Elolvastam a topikindítót, de nem teljesen tiszta nekem..Sportsdirectről (angol cég, tehét EU-n kívül) akarok rendelni ruhákat, kiegészítőket. Elvileg ezekre 27%-os áfa van. 150 Euró összösszeg felett. Tehát 0-12% összegű vámot kell fizetnem és 27% áfát.
1. Honnan tudom, hogy melyik kategóriába tartozik a ruha 0-12 tartományon belül? A Tarik kód pl. 6104 megvan, de a %-ot nem írják.
2. A Sportsdirect azt írja itt hogy ha EU-n belül vagyok, akkor ne törödőjek semmivel, mert a kiírt árakban benne van az áfa. Szóval, akkor ott is fizteket áfát meg itthon is? Azt azért nem gondolom.Köszi előre is
-
janek69
senior tag
Sziasztok! Ez mennyire normális mostanában,hogy Belgiumból 7 nap alatt nem sikerül a postáig eljutni egy priority mailnek?
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
A PostNL-es csomagokat itthon a Posta kézbesíti, vagy valamelyik futárszolgálat a partnerük? A Posta honlapján nem követhető. Vagy ott kéne, csak más számmal? A PostNL oldalán 2 szám is van, de egyiket se ismeri fel a Posta tracking adatbázisa. Ma próbálták kézbesíteni, tehát már az országban van. EU-ból adták fel.
-
baly81
aktív tag
válasz
baly81 #99992 üzenetére
Sziasztok!
Adott korábbi hozzászólásomban a SYRM azonosítójú kínai csomag. Azóta megérkezett az országba, de 10 napja a nyomkövetés is ebben az "arrived in destination country" állapotban van. A parcellsapp szerint a következő azonosítója ExpressOne-os lesz. Legalábbis ez látszik...
Nektek is szokott ilyen lenni, hogy 10+ napig meg sem mozdul (elvileg a reptérről) a csomag, vagy ez egyedi eset és hívjak valakit telefonon? Köszi a segítséget! -
cof
veterán
válasz
bl4ze #100022 üzenetére
EO lesz, gondolom a 1117 is stimmel mint irányítószámod. Annyi, hogy itt nincs előélet, múltkor jött így egy csomagom, az első bejegyzés majd a
Központi raktárba érkezett (HU - Budapest)
lesz.
Ennek amúgy van egy másik száma is, nekem azt adta meg az eladó, SYAE00952XXXX ez követhető volt végig. Bár sok bejegyzés nem volt csak 5 SUNYOU - SYTRACK.
-
bl4ze
veterán
60594535032000001xxx1117
Sziasztok
Ez milyen nyomkövetés lesz, szeritetek?
Kínai vásárlás, nem Aliexpress - egy ismert webáruház.
Az utolsó 4 szám az irányítószám, így ExpressOne-ra gondolnék - de nem találja egyik kereső sem napok óta.... ? -
redfox222
csendes tag
Sziasztok!
Sportdirect-ről rendelt mostanában valaki?
Gondolom Angliából jön a csomag. Az árakban benne van az áfa vagy itthon vánkezelik és még rájön a sarc?
Melyik futárcég szállítja a csomagokat? -
Sudinájsz
újonc
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok,hogy a magyar posta által itthon elvesztett angliai csomagom árát visszakérhetem-e a pay-paltól,vagy erre nem vállalnak felelősséget és a postával kell lejátszanom a kártérìtést?
A válaszokat köszönöm előre is. -
bl4ze
veterán
Javasolnám a UPS-t felhívni. Ők bizonyára tudják amit mi nem....
+36 1 877 0000 / hucustoms@ups.com -
C64
őstag
Sziasztok
bay-en rendeltem egy alkatrészt spanyolból, tegnap reggel óta ups vámkezelés alatt van tracking szerint, amit nem nagyon értek, mert eu-ból rendeltem, magánszemélytől. Elvileg mára kellene kihozniuk, sms-t is kaptam, de még mindig vám alatt áll. Ez most mi? Miért van valami vámkezelés alatt, ami nem is vámköteles
-
bigrob
őstag
Sziasztok!
Volt 2 rendelésem Aliról, 1 csomagban küldték, de az egyik termék nem éppen az amit rendeltem és nem tudom eldönteni, hogy most melyik lehet az...
Alin ezt a 2 tracking számot látom:
1. UH843718422BE
2. UH843614201BE
Ezeket utána ezen látom: 158271900029100283601151A csomagokon ezek vannak:
1. LP00498881361367
2. LP00499042685042Ezt valahonnan vissza lehet fejteni, hogy melyik lehet melyik?
-
Üdv!
Úgy emlékszem régebben ment itt a közös rendelés külföldi boltokból (javítsatok ki, ha tévedek). Előfordul még ilyen, vagy már annyira elterjedt a webshopozás, hogy csak én bújtam el eddig egy kő alatt? -
Jahno
veterán
válasz
Dealer95 #99998 üzenetére
"Egy PayPal fiókot pár perc regisztrálni, s akkor biztosan védve vagy, ha nem kapod meg a terméket. "
Ez annyira nem biztos, de már sokszor írtam mikbe futottam bele. Volt meg nem kapott termék, nem olyan termék, visszaküldött termék. Első pár tapasztalat még jó is volt, akadt mikor a javamra intézkedtek, de aztán meg nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, RTX 4050, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest