Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54651) RVR400 válasza wwenigma (#54649) üzenetére


RVR400
veterán

A postának erre megvan a saját szerve, a rendőrség nem fog tudni belül nyomozni náluk, hacsak nem ők maguk teszik meg a feljelentést bizonyítékkal rendelkezve a saját emberük ellen, de ahogy írtam is, ezt ők elrendezik. Valamint saját maguk nem tudnak a saját belső dolgaikról, hogy hol lehet a csomag, akkor majd a rendőrség kintről ki fogja tudni majd deríteni... De nem koptatom tovább a számat, éljetek az elképzelt világotokban.

(#54652) #16729600


#16729600
törölt tag

Ezért már kell aggódni? Nem hagyományos webshop,hanem félig jótékonysági rendelés Beagle blöki szabadítós projekt .Végül is annyira nem lényeg,csak 100 euros a cucc,de ilyen sokáig dekkolna az USA ban ?:)

[ Szerkesztve ]

(#54653) Zozzant válasza RVR400 (#54651) üzenetére


Zozzant
addikt

Inkább a posta él a saját világában. Nyomkövető alapján (nem elég bizonyíték?) megvan mi után tűnt el a csomag. Érdekes módon ez senkit nem zavar? Mindenki tapsoljon.

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#54654) tutis válasza RVR400 (#54646) üzenetére


tutis
őstag

Az a baj hogy kurvára nem értitek a lényeget, és nem én vagyok az aki nem érti. Ki a tököm beszélt itt kártérítésről?
A feljelentést nem azért teszed mert kártérítést akarsz, arra ott a paypal refund (jobb esetben).
Én a tettes kilétének felderítése okán teszek feljelentést, nem a kártérítés miatt. Ennyire nem lehet ezt érteni, nemigaz.. Mutasd már meg hogy hol olvastál te vagy maj-viktor tőlem olyat hogy kártérítést követelek a postától? Ti magyarázzátok félre az egészet. A postai lopásokat kell megállítani, a kártérítési ügyintézésről én egy szót nem szóltam. Akkor nem értem Ti mit keveritek ezt a témát ide. Ellopták a csomagot, feljelentést teszel, mert a posta nem fogja kinyomozni. Ennyi. 50 ezer alatt nem foglakoznak vele - > Naés? Te pont tudod hogy mennyi feljelentés áll már a rendőrségnél ilyen ügyben? Naugye hogy nem? Minél több feljelentés, annál nagyobb az esély hogy bele is fognak a nyomozásba. De ha csak így ülsz ott hogy á az enyém csak 40 ezer, nem teszek feljelentést, és a többi is ugyanígy gondolkodik, akkor jóhogy nem lesz semmi. Ilyen felfogással bemegyek a media marktba és 50 ezer ft alatt kihordok egyesével mindent, hisz úgyse foglalkoznak vele..De ha kijönne hozzám a yard és látna hogy 10 millió értékű árut összeharácsoltam, akkor kicsit más szaga lenne a dolognak. Szóval szerintem hülye felfogás az hogy ne csináljunk semmit mert ó jajj, az én csomagom kicsi értékű...

Csak infóként: mind mondtam ismertem 2 postán dolgozót is. A nagy beosztású 1 db telefon miatt bukott meg (érteke kb 8 ezer ft volt), másik a gázolajon bukott meg (kb 30 ezer). Csakhát mivel már hetek óta figyelték őket, elég volt egy kis bizonyíték a bukáshoz.. Nem kell itt lebecsülni a dolgokat.

http://www.youtube.com/tutisgsxr

(#54655) RVR400 válasza tutis (#54654) üzenetére


RVR400
veterán

Kb 15 perces keresésembe telne, hogy megmondjam mennyi feljelentés van. ;) Én értem, amit Te mondasz, Te nem akarod érteni, hogy én miről beszélek. A példáid pedig semmiben sem hasonlítanak arra, amiről alapvetően szó van.
A postai lopást a posta fogja megakadályozni, megelőzni, megállítani, stb, nekem pedig a megkeresésre sem fog többet válaszolni annál, amit Te is megtudhatsz tőlük, miszerint itt még megvolt, ott már nem, és nem tudják, hogy hol lehet a csomag, amúgy is mindenki kártalanítva lett, és köszönik az érdeklődést. Annak pedig vajmi kevés esélye van, hogy a postás bejön, és elmondja, hogy ő vett el 10 pakkot, és szánja-bánja, de már nem tud aludni a lelkiismerete miatt...

(#54656) wwenigma válasza RVR400 (#54655) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Ha egy bármilyen cégnél belső lopás van, az ugyanúgy köztörvényes dolog mintha odaversz egy ékszerbolt kirakatának és elszaladsz némi bizsuval... :U

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#54657) molvany válasza RVR400 (#54655) üzenetére


molvany
senior tag

Függetlenül attól, hogy ennek mi lesz a vége, posta, rendörség stb. stb.
A legvége az lesz, hogy lassan majd senki sem akar MO - ra postázni. Pl. olyan fekete listára kerül mint Olaszország. Jelenleg az olaszok vannak az EU - ba elsö helyen postai lopások terén.
Mostanában annyira nem bújtam a statisztikát, de sokáig MO - volt utánuk ilyen téren a második helyen.

WhatsApp :+491737182060

(#54658) RVR400 válasza wwenigma (#54656) üzenetére


RVR400
veterán

Igen, és ilyen ügyben általában kintről teszi meg a feljelentést valaki, igaz? Még véletlenül sem az történik, hogy az okozott kárt behajtják a delikvensen és elrendezik saját berkeken belül, ugye? :) Az okozott kár megtérült, innentől kezdve nincs ügy. Persze szerintetek van.

[ Szerkesztve ]

(#54659) maj-viktor válasza tutis (#54654) üzenetére


maj-viktor
őstag

Én is írtam, ha 1.000 Ft-tal megkárosítanak, akkor is tegyél feljelentést...

A media markt-os példád már azért sarkít, mert az már többszörösen "visszaesőnek számít", vagyis már csoportos "megkárosítás" lopás... mégha alkalmanként 50E Ft alatt is van... (a csomag lopásnál is írtam, hogy több ügyet összerakni, úgy nagyobb az esély komolyabb ítéletre - bár ez is röhej... teszkó titok megvan!? Kilopott áruk... rendőrség... házkutatás... több milliós lopott árukészlet és elintézve max. 1-2év felfüggesztettel vagy mittudomén 6hó közmunka, stb. röhejes ítéletek... csodálkoznak, hogy vígan csalnak - lopnak - rabolnak bizonyos társadalmi rétegek tagjai!?)

(csalás: netes csalás & lopás: boltból akár csak egy csoki elemelése fizetés nélkül & rablás: villamoson letépett aranynyaklánc, stb.

Az 20/50E-s határt csak arra írtam, hogy statisztika javítónak emelték fel...

Téged anyagi kár nem ér... a posta az ÁSZF alapján kártérít, azhogy meg a postán belül lopnak már bocs, de a posta feladata felderíteni... azaz ő tegyen feljelentést házon belüli belső vizsgálatuk sem vezet semmire, akkor egy külsős rendőrség szerinted mit talál majd!? elmondom semmit! A postának lenne érdeke az ilyen egyéneket kipenderíteni... de nem teszik! Akkor egy rendőrségi feljelentéssel nem váltod meg a világot!
(tegyél - csináld végig, nem azt mondom... pont mondom, hogy rontsuk a statisztikát... mert "kamuznak - szépítenek", az említett határemeléssel... csupán azt mondom, nem lesz eredménye! Vagy te arra vársz, hogy menj bíróságra tanuskodni és az adott egyént lecsukják - börtönbe zárják mondjuk 2évre!? mert ellopott egy csomagot!? vagy akár csoportosan többet is!? Elmondom a szomorú valóságot! A jogállamban a bűnözőnek több joga van, mint a jogkövető állampolgárnak (lásd. akár arckitakarás)... szóval majd ha nem büntetett előélető kap egy felfüggesztett 3hónapot mondjuk azt kész... elévül és vígan csinálja tovább... már akit elkapnak... és kit kapnak el!? 1000-1 egyént kb. (sajnos ez van... ez a valóság)

Gyilkosok / gyerekerőszakolók meg egyéb rohadékok kapnak "csak" 2évet, nehogy már azt hidd egy tolvajnak nem éri meg a rizikó... amikor aki kőkemény milliókat lop - csal / adókerülő (lásd. Győzike), az is megússza kis büntetéssel (amit az ellopott pénzből simán kipenget... max 10%-a mondjuk) és kap 6hónap - 1év felfüggesztettet! (EZEK A TÉNYEK - A VALÓSÁG)

Én is jobban örülnék egy olyan világnak, ahol nem lopnak az emberek, vagy aki lop, az minimum kézlevágás... aki nőt / gyereket erőszakol életfogytiglan / halálbüntetés / vagy kenyerén is vízen rohadjon meg... De ez nem így van... gyilkosok is vígan élnek... max kapnak egy 2-3-5év letöltendő börtön, amit majd kedvezményesen jó magaviseletért hamarabb elhagyhat!
(amikor az én szememben, aki egyszer lopott - máskor is fog... aki egyszer embert ölt... máskor is fog!)

Nekem miért nem jut eszembe lopni!? Vagy embert ölni!? stb.!? Ez lenne a normális, hogy felsem merül az ember agyában... de vannak selejtes emberek a társadalomban, akinek nem sok minden szent... így pl. más tulajdona... vagy élete...

(#54657) molvany
Pontosan.. előbb - utóbb eljutunk ide... ahogy sok ebay-es eladónál van a tiltólistán Nigeria és Italy...
De amúgy legrosszabb esetben is nem lesznek mondjuk free shippinges cumók, csak trackingesen +1-2$ felárral! (mert azért azután jobban kap kártérítést a feladó, mint egy semmilyen track nélküli levél után)

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#54660) wwenigma válasza RVR400 (#54658) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Nem, pl. nalunk maga a cég tesz feljelentést ismeretlen tettes ellen. Volt mar nem egy ilyen. Es meg is szivták a szarkák.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#54661) aytukabozs


aytukabozs
addikt

Juhuhu neverendingsztóórí

ON.
Tegnap kaptam ugye egy klassz NLPost TN-t amit -természetesen- még sem a magyar posta, sem az NLP nyomkövetője nem lát.
Viszont újra felraktam a telóra a track checkert, az meg bejezett hogy;

RS117XXX945NL
-------------
2014.06.03. 19:15 - The item is at the PostNL sorting center
2014.06.04. 10:12 - The item is on transport to the country of destination, ISRAEL

WTF? :Y
Ez valami rendszerhiba lesz, vagy kezdjem ráborítani az asztalt a coolicoolra?

Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa

(#54662) tutis válasza maj-viktor (#54659) üzenetére


tutis
őstag

Hidd el, mondom neked első kézből tudom, hogy van eredménye a feljelentéseknek, hetekig képesek figyelni az embereket míg meg tudják őket buktatni, a yard nyomására/együttműködésével rengeteg postai szarkát buktattak már meg.. Te gondolod hogy nem vezet eredményre, nekem meg konkrét eseteim vannak hogy igencsak sok ember megbukott már a szarkaságán..
Az eszmefuttatásod ne keverjük most ide, az már eltér kicsit a tárgytól, hiába van sok valóságalapja.

http://www.youtube.com/tutisgsxr

(#54663) maj-viktor válasza tutis (#54662) üzenetére


maj-viktor
őstag

ÉN elhiszem, mert vannak pozitív példák is... De sajnos szerintem több a megkárosítás, mint az ahol a rendőrség kideríti az elkövetőt és tegyük fel a kár értékét is visszakapj a tulajdonos!

A csalók is kb. felélik, amit ellopnak, nem lesz mit behajtani... max. leközmunkázza az okozott kárt mondjuk az államnak, ha neki okozott, de 2 magánszemély között bíróság után hány olyan ítélet van, ahol egy piti lopó kifizeti a kárértéket kézből, vagy bármi!? Szinte sehány! Vagy elenyésző! Ami már eljut olyan szintig, hogy elkapják - lecsukják - bíróság, stb. szint... milesz!? Jajj hát a megélhetés miatt lopott, nem tudjuk rajta behajtani bocs, kap egy 3hó felfüggesztettet és elégedj meg ezzel!
(Ez is konkrét példából tudom mondani)

(vagy most nagyon szélsőséges példának mondhatnám a tolvajkergetőket is és "munkásságukat" - eredményeiket)

de ha valaki nem tesz beismerő vallomást, vagy nincsenek rá tényszerű bizonyítékok... úgysem kap ítéletet! (beismerő vallomás hülye lenne tenni... bizonyítékok, meg ha van egy kis gógyija nem hagy)

De végszónak: Igenis mindenki tegyen feljelentést... de sok jót (tettes kiderítése, megfelelő büntetése) ne várjon... sajnos!

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#54664) RVR400 válasza wwenigma (#54660) üzenetére


RVR400
veterán

Ha a cég megteszi a feljelentést, mert nem tudja elintézni máshogy, az tiszta sor. ;)

(#54665) kmisi99


kmisi99
addikt

Ez a sebesség! Komolyan kb február 5. rendeltem egy telefont

2015.02.12
Célországba elküldve / Item sent abroad
2015.02.15
Célországba elküldve / Item sent abroad
2015.03.01
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2015.03.13
Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents

Hozzáteszem már kedd körül küldtem a "megküldött dokumentumokat". De gyűlölöm én a magyar postát.

(#54666) depence


depence
tag

Hali,
Szerintetek? Rendeltem a Banggood-ról Febr. 17én, de még mindig semmi...

Köszi!

[ Szerkesztve ]

HP Envy curved 34 AIO, Samsung Galaxy Z fold 3, Panasonic FZ2000, Nikon D3300

(#54667) beg válasza depence (#54666) üzenetére


beg
veterán

44. napon nyiss dispute-ot. Addig meg várj türelemmel.

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#54668) sagesz93 válasza depence (#54666) üzenetére


sagesz93
addikt

"Shipped date": 03-10. Tehát 3 napja postázták még csak! Gondolom nem volt náluk készleten a cucc.

(#54669) Dluinet válasza depence (#54666) üzenetére


Dluinet
nagyúr

kb március végén - április elején fog megérkezni

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#54670) dani04


dani04
újonc

Az meggyorsítaná ezt az egész vámos folyamatot, ha most elküldeném nekik a papírokat (már 2 napja Magyarországon van) vagy teljesen mindegy és várjam meg amíg ők kérik?

(#54671) beg válasza dani04 (#54670) üzenetére


beg
veterán

Ha 100% eséllyel szeretnél fizetni áfát, akkor érdemes már most elküldened emailben.

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#54672) depence


depence
tag

Köszönöm akik válaszoltak! :R

HP Envy curved 34 AIO, Samsung Galaxy Z fold 3, Panasonic FZ2000, Nikon D3300

(#54673) -bryan- válasza kmisi99 (#54665) üzenetére


-bryan-
újonc

Ugyan ez van nálam is, jövőhét kedden-szerdán lesz kikézbesítve várhatóan, legalábbis telefonon ezt mondták.

2015.02.27 14:59
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad

2015.03.03 23:35
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad

2015.03.06 03:38
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country

2015.03.13 09:03
Küldemény információ:
Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents

(#54674) zsiz válasza Gadhead (#54650) üzenetére


zsiz
őstag

én is tegnap írtam rájuk, hogy mi van a telefonommal amit február végén ígértek, hogy pár nap és feladják... és tegnap írták hogy holnap (azaz ma) akarták postára adni.. :D

Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |

(#54675) RVR400 válasza beg (#54671) üzenetére


RVR400
veterán

Én egyszer elküldtem nekik azelőtt e-mailt, hogy jött volna az SMS, de szartak rá egy nagyot, utána is be kellett küldenem. :DDD

(#54676) stinky14 válasza dani04 (#54670) üzenetére


stinky14
csendes tag

Nekem mult hét pénteken jött az országba. Rögtön küldtem is az adatokat. Tegnap kaptam smst hogy csomagom jött.. Ugyhogy semmire nem mentem vele :)

(#54677) Slevin66 válasza depence (#54666) üzenetére


Slevin66
csendes tag

Én február 7-én rendeltem tőlük, ma kaptam meg a csomagot.

(#54678) zol71


zol71
tag

Üdv. Ez pontosan mit jelent:

[ Szerkesztve ]

(#54679) beg válasza zol71 (#54678) üzenetére


beg
veterán

Pontosan melyik? Még kínában van és a vámon pihen Shanghaiban.

[ Szerkesztve ]

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#54680) zol71 válasza beg (#54679) üzenetére


zol71
tag

Köszönöm. Akkor még Csájná.

(#54681) beg válasza zol71 (#54680) üzenetére


beg
veterán

Location: Shanghai-ból nem volt gyanús? :D

[ Szerkesztve ]

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#54682) Zeki válasza RVR400 (#54646) üzenetére


Zeki
nagyúr

Azért vettem át, mert a geek palimadárnak nézett.

(#54683) kmisi99 válasza -bryan- (#54673) üzenetére


kmisi99
addikt

Ahogy látom neked kb 3 héttel később lett rendelve, te még mázlista vagy! Nekem kb 37 napja lett rendelve a telefon. :W

(#54684) kerekfej


kerekfej
addikt

301 a dodo a PP-n

(#54685) gyűrű


gyűrű
addikt

Nos a hongkongki posta most is jól ment nálam.. :K
Rendelés: március 02. egy 50 dolláros óra..a di..verbuyingról.

:C

(#54686) -bryan- válasza kmisi99 (#54683) üzenetére


-bryan-
újonc

Február 18-án rendeltem pont a Kínai tavaszi ünnep közepén, ahhoz képest gyorsan ideért.
Csak itthon a vámkezeléssel szarakodnak, ami teljesen érthetetlen számomra. :W
Egyébként ma 8:55-kor hívtam őket ismét, hogy minden igazolást beküldtem már több napja emailben, de ennek ellenére semmi nem változott, csak maradt a célországba megérkezett bejegyzés.
Ahogy leraktam a telefont így változott:
2015.03.13 09:03
Küldemény információ:
Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents
Biztos csak véletlen egybeesés. :K

(#54687) kisbrekes100


kisbrekes100
tag

Repkicks.cn oldalról rendelt már valaki? Szerintetek megbízható

(#54688) kisbrekes100 válasza kisbrekes100 (#54687) üzenetére


kisbrekes100
tag

Kérdőjel lemaradt a megbízható után! :(

(#54689) beg válasza kisbrekes100 (#54687) üzenetére


beg
veterán

Nem. És neked sem esne jól egy huzavona a nav-nál amikor azt kell kimagyaráznod, miért rendeltél replikát. Amit ez után a beszélgetés után elkoboznak és megsemmisítenek. Ha szereted a kalandot, rendelj.

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#54690) kisbrekes100 válasza beg (#54689) üzenetére


kisbrekes100
tag

Inkább arra lennék kíváncsi, hogy egyáltalán postáznak-e normálisan... De köszi.

(#54691) DJ Diablo válasza kisbrekes100 (#54687) üzenetére


DJ Diablo
tag

A lényeg:

"Since we sell replicas, we're unable to accept Paypal or process credit cards directly"

(#54692) aytukabozs válasza DJ Diablo (#54691) üzenetére


aytukabozs
addikt

Sőt vannak termékek ahol csak WU fizetés engedélyezett... :)

Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa

(#54693) LámaZ válasza maj-viktor (#54597) üzenetére


LámaZ
addikt

Azért a vevők sem tejfölök mind.
Sz*r a postaládája, beázik az értesítő, felragad a postaláda falára, és reklamál, hogy nem kapta meg a csomagot, például. Az meg vár rá a postán.

Legyen minden jó!

(#54694) LámaZ válasza maj-viktor (#54663) üzenetére


LámaZ
addikt

A csalásokat az apróhirdető oldalak is meg tudnák előzni, de pl. az OLX is tesz rá magasról. Ott van a süket dumájuk, de arra nem voltak képesek, amire a kínaiak, hogy a vevők minősíteni tudják az eladókat, vagy min. kiírja a rendszer, hogy valaki mikor regisztrált.
Mert pl. ha valaki régen regisztrált és már eladott postázással 50 terméket, és mind az 50 vásárló pozitív visszajelzést adott, akkor attól az embertől érdemes vásárolni.
Érdekes, hogy a Vatera ezt megcsinálta (de náluk a magas díj a visszataszító), az OLX meg elköltött 1 milliárd forintot reklámra, a fejlesztések helyett (de legalább ingyenes).
Emiatt ott van a sok vidéki egybites, aki nem mer tőled megrendelni egy 2 ezer forintos cuccot, csak utánvéttel, amit meg én nem szeretek, mert ha nem veszi át a balfékje, akkor hiába jön vissza a cucc, buktam a feladás díját.

Legyen minden jó!

(#54695) tahepa válasza LámaZ (#54694) üzenetére


tahepa
senior tag

Én már vettem telefont magánszemélytől (~50.000 HUF) utánvéttel...igaz én előre utaltam a posta + utánvét összegét majd érkezéskor a postán kifizettem a telefon árát a postásnak. Ez talán járható út....persze egy gondosan becsomagolt tégla ellen ez sem véd...

(#54696) Laza... válasza LámaZ (#54694) üzenetére


Laza...
addikt

Nemcsak a feladási díjat bukod, hanem a visszahozatali dijat is (950ft ha jól emlékszem), + a postán x ideig ott van a cuccod (5-10nap ahogyan kérted) és az időd is.Nekem rendszeresen utalnak 100k fölötti összeget is, igaz ezért meg kellett "dolgozni", de utánvéttel én már régen nem küldök semmit sem

Never give up!

(#54697) kerekfej válasza kerekfej (#54684) üzenetére


kerekfej
addikt

Már 305 :Y

(#54698) klarkzone válasza kerekfej (#54697) üzenetére


klarkzone
tag

Ez kész, tutti ennyi volt, nekünk végünk. Kíváncsi lennék akik az USA-ból rendelnek kínai oldalakról mint mondjuk a geekbuying, nekik mekkora plusz költségeik vannak? El tudná valaki magyarázni? Mondjuk rendel az USA polgár egy ilyet, akkor ezt komcsiba megkapja 75$-ért? Azért ez így egy kicsit sokk... Megyek félsertést venni... :W

(#54699) maj-viktor válasza LámaZ (#54694) üzenetére


maj-viktor
őstag

Vatera jutalékos... 6% és 9Ft feltöltési díj
OLX ingyenes, de csalók melegágya...
Jofogas legalább csak saját képet enged felrakni... "studiófotót nem", de épp ezért kevesebb termék is van fent... (tapasztalat, alig engedte felrakni a saját fényképemmel... mert "studió körülmények között" fotóztam és "netről lelopott képnek" nézte a moderátor 3x-osan is, aztán csináltam egy számomra az én szememmel "igénytelen mobilos képet" a termékről, azzal felengedte rakni)

De az OLX keresője jobb... most a OLX-et a Jofogas felvásárolta... szóval marad 2 alternatíva a magyar piacon... vagy a vatera (ami "fizetős") vagy a jofogas, ami meg úgy szar ahogy van, már bocsánat...
Egyszóval most lesz vagy a fizetős vatera vagy a szar jofogás

Egyedül most ez a Háztól-házig szolgáltatásuk jó, mert olyan mint az utánvétel... még házhoz is jön a futár... és ha nem veszik át... ingyen visszahozza! Szemben a posta mínusz magas utánvétel díja! (-2-3E Ft alaphangon, ha nem veszi át a kedves vevő... és nemszokták, mert ha bocs nincs pénzem rá... olyan szinten pénzügyi analfabéta emberek léteznek... nemhogy a fizetésüket nem tudják beosztani, felmérni az igényeket, mire futja... de még 100%-os hitellel gazdaálkodnak...azaz ha keres 150E-t 300E-t költ el... és csodálkozik - panaszkodik, hogy nincs pénze... és nem ezt nem a megélhetésre veszik fel... "luxuscikkekra" nagyobb tévé - jobb mobil, stb. 100E Ft / fő-ból szűkösen, de meglehet azért élni közösen megosztva a költségeket, de nem a magyar az nagyol és tovább nyújtózkodik, mint a takarója ér)

1milliárdos reklámról meg... volt sok cikk most... OLX VS JOFOGAS... több milliárdot költöttek reklámra/marketingra várva melyik tör meg hamarabb... végül a jofogás nyert.... pontosabban bartell - felolsztották az európai / magyar piacot piacot! A magyar piacot a jofogas kapta meg!
(de 1milliárdot költöttek marketingra, míg a bevételük csak pár tízmillió volt... pont ezért... megamúgy is az OLX a vaterás allegroup tulajdona, így van ott bőven lóvé... amennyi jutalékot onnan beszednek 1hónap alatt - vígan futja reklámra... ahogy az egész vatera-teszvesz-olx-arukereso.hu, meg egyebek is az allegroup alá tartoznak)

Én utánvétellel vagy 10éve nem adok fel semmit... még régen nem volt elterjedt az egész bankszámla használat - előre utalás...

Meg igen, a vatera az értékelések miatt "jó"... az olx, meg ezért szar!
(ám az olx asszem jelzi a regisztráció dátumát az eladóknak... de csak friss regeseket látok folyton a "jó ajánlatoknál" és csak postáznak valami faluból... egyszóval mind csaló)

Aprós oldalaknak pont a személyes kontaktus / találkozó - fizetés a lényeg... szemben egy ebay Kínából PayPal-al... vagy vatera előre utalással! (mert itt vevői szempontból leellenőrizhető az adott eladó)

De egyébként én sem utalnék előre olyannak, akinek nincs visszajelzése... szal olx-es eladó kizárva... ott max. személyes átvétel, de ahogy írtam az apróhirdetési oldalak erre vannak kitalálva, hogy ha pl. a körzetedbe van eladó szekrény, akkor azt te megtudd venni, pl. Bp. VII.ker eladó - BP.VII.ker vevő, ott nem a postázás a módi... erre figyelmeztet is a rendszer, amikor kérdezel pl. olx-en! Hogy soha ne utalj előre! okkal... sok a csaló! De amúgy tényleg bevezethetnének egy értékelés rendszert... bár mostmár felesleges, mert beolvad a jofogasba az egész.... akkor a jofogasnak érdemes lenne értékelés rendszert csinálniuk

Vagy itt ph apró-n is van visszajelző rendszer...

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#54700) beg válasza kerekfej (#54697) üzenetére


beg
veterán

De ugye nem fogod minden nap lejelenteni itt a PP dollár árfolyamot?

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.