Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55301) paolinho válasza aytukabozs (#55297) üzenetére


paolinho
őstag

Akkor én is elmesélek egy kis szösszenetet a merimobiles kapcsán.
Hétfőn kinéztem egy Thl 4000-es készüléket egy cimbim kérésére az oldalukon, és mivel jó volt az ára, gondoltam meg is rendelem. De, hogy biztos legyek abban, hogy nem csak kamu, hogy in stock a teló, live chat-en meg is szólítottam őket. Megkérdeztem, hogy van-e ez a készülék raktáron. Először várakoztatott a tag egy kicsit, mondván megnézi, majd jelezte, hogy IGEN, van raktáron a telefonból. Én megköszöntem, elbúcsúztunk egymástól, majd mint egy 3 percem belül meg is rendeltem a telefont.

Rá két napra, azaz tegnap kaptam egy üzenetet tőlük az alábbi szöveggel:

"Hi Pal
Thanks for your order,the THL4000 now we don't have ,need to wait early April.We will give your free screen pretector install for the delay.
So sorry for the trouble.
Thank you.
Lily
www.merimobiles.com"

Hát erre most mit mondjak?! Felettébb inkorrekt társaságnak tűnik így elsőre.
Nekem akivel semmi gondom nem volt eddig az a Minideal, a Tinydeal, és bármilyen furcsa, de a Tmallbox is pontos volt velem, bár Justinnal utoljára 2 éve boltaltam, de akkor többször is. Aki olyan lassú volt mint a tetű, az a Pandawill volt, de két hét után ő is feladta a cuccot.

(#55302) aytukabozs válasza feregabo (#55298) üzenetére


aytukabozs
addikt

Basszus, már álmodom is a topiccal? Tiszta Déjà vu-m van, megesküdnék hogy ez a kérdés már volt és én roppant frappánsan azt válaszoltam hogy;
1 dokumentált eset volt itt a topicban, neki problémamentesen megérkezett egy redmi2, bár a dobozról a hologrammos matrica le volt kaparva, de a xiaomi eredetiségvizsgálaton átment a készülék, tehát eddíg ajánlott a bolt.

(Bár ahogy nézem végig ott voltál ming ezek a beszélgetések zajlottak, csak másra figyeltél :P)

(#55301) paolinho

Hát erre én azonnal nyomnám a vissza a pénzem gombot :D
Nálam is alap hogy rákérdezek chat-en van-e amit venni akarok, de én közlöm is velük ha 2-3 munkanapon belül nem kapok élő TN-t, akkor felejtsük el egymást.

[ Szerkesztve ]

Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa

(#55303) paolinho válasza aytukabozs (#55302) üzenetére


paolinho
őstag

Az a nagy büdös helyzet, hogy hogy egy rendelest már beszoptam a Tinydeal-lel is, mert ugyan ők gyorsan elküldték a telót, és az meg is jött két héten belül vámkezelve, de aztán a Postán egyszerűen ellopták, azaz hmmm..akarom mondani eltűnt. PayPal-on visszakaptam a pénzt és most megint mellé nyúltam a Merimobilessel. Nem tudom mikor lesz így teló ebből!
Ha most a PayPalt megint igénybe veszem, akkor ez elég alap arra, hogy visszakérhessem a pénzt?

(#55304) aytukabozs válasza paolinho (#55303) üzenetére


aytukabozs
addikt

Az ügyfélszolgálatra gondoltam, elsőkörben nekik írj hogy bocsi de direkt megkérdezted van-e, és csak azért rendeltél, általában duzzogva de refundolnak ilyenkor.

Dispute az azért necces mert elméletben a nyitás után csak 1 héttel nyomhatod az eszkalálást, utána még a paypal is szöszöl, tehát ha a bolt magától nem refundol akkor meg már lehet hogy jobban vársz ha kivárod az április elejét míg lesz...

Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa

(#55305) LámaZ válasza paolinho (#55303) üzenetére


LámaZ
addikt

Az ilyen peches emberek vagy vegyenek itthon, vagy rendeljenek kizárólag futárszolgálattal. Egyébként is, 150$, de akár 100$ felett csak futárral érdemes hozatni, akkor is ha drágább. Legfeljebb addig kell keresgélni, amíg az ember kifog egy akciót, olcsó, de megbízható boltot stb.

Én tegnap rendeltem, megint, egy hdmi→vga átalakítót az Everbuyingon, amelynek listaára 8$ volt, de végül 4$-ért hoztam el (kuponkód meg valami eob, vagy mi a csuda). Szerintem tutira ez sem fog működni (mint a korábban, máshonnan rendelt konverterek sem), de ennyit, 1300 ft-ot, a hülyének is megéri.

Szóval ezzel csak azt akarom jelezni, hogy b.zi jó árakat is ki lehet fogni, és akkor simán megéri futárokkal hozatni, nem görcsölni a postások miatt. Az meg itt van egy hét alatt, fizetsz, kibontod, beüzemeled, örülsz.

[ Szerkesztve ]

Legyen minden jó!

(#55306) paolinho válasza LámaZ (#55305) üzenetére


paolinho
őstag

Mindenki tudja, a futárszolgálatok miért nem népszerűek, az "átcsúszhatatlanság" okán ezt most nem szeretném taglalni. Bár speciel engem a DHL még meg is sz.patott, pár hónapja, amikor még rátett az egyébként is nem kevés Áfá-ra még 3e-t a semmiért. Konrétan az akkori telóm (Thl5000) így már annyiért jött, amennyiért itthon is megvehettem volna. Viszont a mostani Honor 6-omat Fedex hozta, ítt már nem volt gebasz, mert EU-s státusza volt a telónak, ami megért + 27 USD-t. De valljuk meg, egy 27e-es telefont nem kifejezetten praktikus ekkora felárral hozatni.

(#55307) wwhy válasza LámaZ (#55305) üzenetére


wwhy
veterán

.... ez sem fog működni ... de ennyit, 1300 ft-ot, a hülyének is megéri.
Van nekem egy zsáknyi nem működő kábelem, kérlek vedd meg 500 Ft/db-ért, ennyiért a hülyének is megéri. ;]

[ Szerkesztve ]

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#55308) LámaZ válasza wwhy (#55307) üzenetére


LámaZ
addikt

Fogalmad nincs mennyien vesznek apróhirdetett cuccokat, kábeleket is.
Én is árulok több megunt, kiszuperált stb. de jó kábelt.
Ha belegondolsz, egy igényes vásárlónak is előnyösebb elsétálni a szomszéd utcába egy 2-300 ft-os (½ár) – mondjuk – USB-kábelért, mint elutazni valamelyik 5-10 km-re lévő áruházba, pláne hétvégén.

Legyen minden jó!

(#55309) KamuMazsola válasza LámaZ (#55308) üzenetére


KamuMazsola
őstag

Vagy vasárnap!

Üdv.: KamuMazsola

(#55310) bepe79


bepe79
addikt

postnl-es történet, legutolsó update: "23-03-2015 03:19 The item is being processed by customs" Mikorra várható, hogy a VÁM-tól kegyeskednek szólni (írni, hívni, levelet küldeni), hogy nyújtsam be a papírokat és továbbrúgják az ügyet?

Xiaomi Poco F5 12/256 5G Black | Must have games for Android:CSR2,Oddworld:Stranger's Wrath,Dark Meadow:The Pact,Hearthstone,Fallout:Shelter,Starfront:Collision,Life is Strange,Six-Guns,Horn

(#55311) SUPREME7 válasza bepe79 (#55310) üzenetére


SUPREME7
őstag

Nézd a posta oldalát is, nekem is aznap érkezett meg, és a posta oldala azóta frissült, ma már hozza is a postás.

(#55312) Headless válasza bepe79 (#55310) üzenetére


Headless
őstag

Nekem 16-án érkezett mo-ra a csomag az SMS értesítő hétfőn jött, a hivatalos postai meg tegnap, szóval szerintem számolj 1 héttel kb.
Az sms értesítő után pedig rögtön küldtem a cuccokat. És tegnap kezdték meg a dokumentumok feldolgozását... Remélem jövőhétre már csak megjön.

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

(#55313) .: JuSzT :.


.: JuSzT :.
addikt

Sziasztok.

Bangoodról rendelt termék.
02.23-n fizettem, 02.28-n postázták. Máig nem érkezett meg.
Ez már mehet dispute-ra?
:R

(#55314) aytukabozs válasza bepe79 (#55310) üzenetére


aytukabozs
addikt

Nekem is 23.-i a being processed.. státusz, és tegnep jött sms, pedig fél nappal későbbi bejegyzés mint a tiéd.
Logika nem nagyon van ebben :/

Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa

(#55315) wwenigma válasza .: JuSzT :. (#55313) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Tracking?

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#55316) .: JuSzT :. válasza wwenigma (#55315) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

TN számot nem kaptam, vagy nem találom, lehet hogy user error, de az accounton belüli track ennyit mutat:

Departured at 2015/3/11 19:30:40 from Flytexpress Sorting Center location
Electronic data received at 2015/2/24 1:12:11, Flytexpress Sorting Center

(#55317) wwhy


wwhy
veterán

SG posta milyen gyakran frissíti a nyomkövetést? Már 4. napja, h "Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)" , kezd gyanús lenni a dolog :)

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#55318) aytukabozs válasza wwhy (#55317) üzenetére


aytukabozs
addikt

Ez eddig nem az sg posta sara.
Kikértek tőlük egy ragszámot, de a csomag valszínűleg még nincs náluk.
Gyanus majd 1 hét mulva ilyenkor lesz.

[ Szerkesztve ]

Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa

(#55319) beg válasza wwhy (#55317) üzenetére


beg
veterán

Ha felteszed a trackchecker-t, 1 percenként nézegeti helyetted. Az meg, hogy az eladó eddig csak TN-t kért ki, de még nem adta fel postára az árut, nem a posta gondja.

[ Szerkesztve ]

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#55320) wwhy


wwhy
veterán

Köszönöm a válaszokat :R
Az eladó persze Buddha életére esküszik, h feladta.

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#55321) .: JuSzT :.


.: JuSzT :.
addikt

A Paypal most már 180 napig véd? Régebben 40 volt ha jól tudom.

(#55322) bepe79 válasza Headless (#55312) üzenetére


bepe79
addikt

Köszi! Meg is jött az SMS azóta ma reggel. Fölmentem a http://www.posta.hu/vam -ra, amit ír az SMS, de nekem nem egyértelmű, hogy mit is kéne csinálnom. Kell ez is hozzá? ---> [link] ( http://www.posta.hu/static/internet/download/Maganszemely_Vamkezelesi_nyilatkozata.docx ) ? Le kell töltenem, kinyomtatni, és feladni levélben a VÁM-nak? :Y Vagy a "Nyilatkozat vámkezeléshez" című másik doksit kell visszajuttatni? Vagy van egy e-mail cím, amin megtehető ugyanez? Mintha ezt olvastam volna itt valamelyik kommentben.

Xiaomi Poco F5 12/256 5G Black | Must have games for Android:CSR2,Oddworld:Stranger's Wrath,Dark Meadow:The Pact,Hearthstone,Fallout:Shelter,Starfront:Collision,Life is Strange,Six-Guns,Horn

(#55323) aytukabozs válasza .: JuSzT :. (#55321) üzenetére


aytukabozs
addikt

:K pár hónapja kitolták.
45 volt

(#55322) bepe79

Hagyd azokat a francba,
PP és webshop visszaigazolás emailben teljesen elég. :)

Szerk.
Nézd meg a témaösszefoglalót, ott az info ami neked kell.

[ Szerkesztve ]

Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa

(#55324) wwenigma válasza .: JuSzT :. (#55316) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Kamutracking de ugy latom 11.-én adtak fel, addig talan pontos. Egy kicsit talan még érdemes várni.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#55325) lukaszokni


lukaszokni
aktív tag

Sziasztok!

Alitól rendeltem egy telót, vámoltatnám, de a nagyokos OTP csak egy kutya szájából kihúzott fecnit jelenít meg nekem, annyi az információtartalma kb.

A számsor a kártyaszámom, ha jól gondolom.
Ez megfelel a fináncoknak, vagy kérjek ki valami részletesebbet a banktól? Bár amikor kifizettem, akkor is csak egy sms-t kaptam, abban annyivall volt több, hogy le volt írva a dollár-forint átváltási érték és kész.
Ez az első távolkeleti dílem.
:R

mAtx4ever!

(#55326) .: JuSzT :. válasza wwenigma (#55324) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

:R

(#55327) molvany válasza lukaszokni (#55325) üzenetére


molvany
senior tag

Igaz én az Erstétöl szoktam ilyet kinyomtatni, de lényegében ami kell rajta van.Euro összeg, amit fizettél.
Ez mellé az Alis odalt kinyomtatod, amin látszik hogy mit és mennyiért vetted, esetleg a vásárlás száma ( ez ráfér egyre ) és ennyi volt.
2 -3 alkalommal csináltam ilyet, mindig elég volt ( legalább is Németországban ).
De MO - on is elégnek kell leni. A lényeg rajta van.
Számlaszám törölhetö. Azoknak semmi köze a számládhoz.

[ Szerkesztve ]

WhatsApp :+491737182060

(#55328) lukaszokni válasza molvany (#55327) üzenetére


lukaszokni
aktív tag

Köszönöm!
Csak azért furcsállom a dolgot, mert sem tranzakciós szám, vagy csomagszám nincs, amivel a kettőt össze lehetne kötni, illetve az alis printsceen-en is dollár van, itt meg euróval számol a bank, nehogy fennakadjanak ezen, hogy két különböző számot látnak. Mert gondolom adott napra visszamenőleg nem fogják menézni a valutaértékeket, hogy átszámolgassák. :D
Mert mi van, ha ugyen napi 10-20 dolgot is rendelek kínából és véletlenül egy másik cuccnak a számláját küldöm el nekik... :)

(#55329) molvany:
Zseniális, köszi! :D

[ Szerkesztve ]

mAtx4ever!

(#55329) molvany válasza lukaszokni (#55328) üzenetére


molvany
senior tag

Mielött kinyomtatod az Alis lapot, állítsd át euróra. Azt könnyen lehet és már passzol is a két tétel. Nálam ilyen gond nincsen, nálam eurora van az Ali állítva, és az Erste is euro / ft - ot számol.

Ui: Arra figyelj, hogy fenn a bal sarokban lévö 14 számkarakter ( nálam ennyi van ), ráférjen a kinyomtatott lapra. Az is egyezö a csomagodon lévö számmal ( az is rajta szokott lenni ). Tehát beazonosításhoz jó.

[ Szerkesztve ]

WhatsApp :+491737182060

(#55330) bepe79 válasza aytukabozs (#55323) üzenetére


bepe79
addikt

Írtam a postaimport@posta.hu -ra, csatoltam a ragszámot / tracking számot, a nevemet, a rendelési visszaigazolást, és a paypal fizetési bizonylatot is kiscreenshotoltam és belecsatoltam a levélbe. Visszaírtak egy ilyet:

"Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy levelét megkaptuk.

Ha vámkezelési megkeresésünkre vonatkozó információkat, dokumentumokat küldött el részünkre, úgy a vámkezelésről intézkedünk. Amennyiben bármilyen a vámkezelés során fellépő probléma jelentkezne, úgy ismételten keresni fogjuk.

Egyéb ügyekben kérésének megfelelően járunk el, szükség esetén keresni fogjuk.

Üdvözlettel:

Magyar Posta Zrt.
Nemzetközi Posta Kicserélő Központ"

Innentől kb. mennyi idő, amíg továbbítják a kerületi postára, és eljut hozzám?

Xiaomi Poco F5 12/256 5G Black | Must have games for Android:CSR2,Oddworld:Stranger's Wrath,Dark Meadow:The Pact,Hearthstone,Fallout:Shelter,Starfront:Collision,Life is Strange,Six-Guns,Horn

(#55331) lukaszokni válasza molvany (#55329) üzenetére


lukaszokni
aktív tag

Köszönöm a segítséget! :)
Elküldtem nekik vagy öt .jpg-t, meglátom mi lesz. :) Annyit szöszmötöltem már ezekkel, hogy elfelejtettem átalakítani pdf-re. :D

Egyébként ha 19-e óta ezt írja, hogy The item is being processed by customs, akkor már rég elintézhettem volna az adatok beküldését?

[ Szerkesztve ]

mAtx4ever!

(#55332) Xes válasza bepe79 (#55330) üzenetére


Xes
csendes tag

Nálam 2-3 munkanap szokott lenni max.

(#55333) molvany válasza lukaszokni (#55331) üzenetére


molvany
senior tag

Sajnálom, de a MO - i vámolási eljárásokkal nincsen tapasztalatom. Gondolom majd lesz valaki aki megválaszolja ezt. Bár leginkább akkor szokták a megfelelö dokumentumokat küldeni, amikor a Vámról értesítés érkezik. Ha az itteni tapasztalataimat írom le, nem sokat fog segíteni :N

[ Szerkesztve ]

WhatsApp :+491737182060

(#55334) maj-viktor


maj-viktor
őstag

eMag-nál viccesek!
Nagy banner "KÉSZLETKISÖPRÉS"... kattintok... Mit árulnak!?

Étkészletet.... mint készletkisöprés! xD
(persze van más is, de a banner arra vitt)

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#55335) 426os


426os
őstag

Sziasztok, egy (igaz filléres, $2) rendelésemnek se híre se hamva már jóval több, mint egy hónapja.
Kaptam hozzá egy YAxxxxxxxxxCN formátumú TN-t, ami a CN honlapján nem követhető, Trackitonline.ru viszont Yanwen-nek mondja, két semmitmondó bejegyzéssel. Hivatkozhatok arra, hogy kamu a TN, vagy azért valami valóságalapja van neki?

.

(#55336) vegyszer válasza beg (#55295) üzenetére


vegyszer
addikt

Pont azért kérdezem, mert egy áfa határt nyalogató motyót nézek (Quadcopter).

Köszönöm szépen a segítséget

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#55337) maj-viktor válasza maj-viktor (#55334) üzenetére


maj-viktor
őstag

Amúgy emag-gal mik a tapasztalatok, így számla - garancia ügyileg esetleg!?

Novemberi fekete péntekes akciós topikot követtem, így pl. azért nagyvonalakban egész korrektnek tűntek... sokan tudtak kedvezményesen vásárolni... ingyen futár, stb.
http://prohardver.hu/tema/black_friyday_2014_11_21_ha_mar_olcsobb_akkor_se_v/friss.html
http://logout.hu/tema/bestbuy_avagy_minden_ami_akcios_itthon_es_kulfoldo/friss.html
(addigis megpróbálom átnyálazni ezen topikokat)

De pl. számlát, azt rendes 27%-os magyar ÁFA-s számlát kapok vagy román számlát!?
(elszámolás miatt kérdem... lehet bevállalnék valamit, de csak "elszámolva érdekes")

Olyan húúúú de nagy -30-50%-os akciók nincsenek, de egy korrekt valós -10-20%-os van, így lehet élnék azzal... (és a garanciát még le is szarom részben, inkább a számla része érdekelne... kinek mi a tapasztalata... talán azt olvastam, hogy nem küldenek mellé, hanem elektronikusan letölthető... csak kérdés, hogy "rendes magyar 27%-os ÁFA-s a számla"?

Köszi előre is annak aki válaszol (pl. rendelt fekete péntekkor és megnézi a "számla formátumát"

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#55338) Turbobacsi válasza maj-viktor (#55337) üzenetére


Turbobacsi
senior tag

27% Áfa

"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"

(#55339) maj-viktor válasza Turbobacsi (#55338) üzenetére


maj-viktor
őstag

Köszi... örök hála!
Mondjuk könyvelőtől / könyvelés szempontjából azért rákéne kérdeznem, hogy nem-e probléma a "romániai bukaresti telephely - vásárlás"... bár miért lenne... EU-EU.... báááár! (valaki esetleg "sikeresen lekönyveltette esetleg", ha úgy vette, hogy költségelszámolással valamit)

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#55340) bl4ze válasza maj-viktor (#55339) üzenetére


bl4ze
veterán

nem-e probléma

.:. bl4ze .:.

(#55341) Turbobacsi válasza maj-viktor (#55339) üzenetére


Turbobacsi
senior tag

én lekönyveltem, nem szaroztam :) könyvelő nem szólt.... jaaa: én vagyok a könyvelőm!

"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"

(#55342) maj-viktor válasza Turbobacsi (#55341) üzenetére


maj-viktor
őstag

Jó persze... ez már apróság... csak a hülye NAV szokás szerint általában minden kis apróságba beleköt, még ha tök normálisan - törvényesen - minden adót - járulékot rendesen befizetsz, ügyelsz a határidőkre, stb Aztán fizetheted a mondvacsinált okkal kirót 5-10-20-50-100E Ft-os büntetéseket... Na mindegy hétvégéig van időm morfondírozni az ügyön, de neked köszi a tapasztalat megosztást! :)

/szerk
Sőt most nézem, nem is hétvége... hanem márc.27-31-ig (keddig) tart az akció (bár ha olyan a készlet / kedvezmény, lehet pont arra csap le más, így minél hamarabb kéne döntenem, najó 1-et alszok rá, annyi gondolkodás kell! :)

(amúgy tök érdekes, engem ez az akció kör elkerült... pedig annó a fekete péntekes meg az utánajövő akciót hogy tolták orrba - szájba mindenhol... utcán plakátok, tv-be hirdetés, neten bannerek, stb. - persze az volt a "beetetés", hogy legközelebb is nálunk vásárolj, az akkori marketinget lassan visszahozzák! Bár kötve hiszem, hogy azon akciójuk is olyan veszteséges lett volna, amilyen durva eladási számokat lehoztak...)

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#55343) #92888064 válasza maj-viktor (#55342) üzenetére


#92888064
törölt tag

van magyar adószámuk, így nem kell aggódni.

(#55344) maj-viktor


maj-viktor
őstag

http://vs.hu/mind/osszes/a-magyarok-harmada-rosszul-tudja-mekkora-az-afa-0327

Szeretném már látni a gyakorlati SZJA-ÁFA csökkentést...
(vagy nem is lenne olyan nagy baj a magas adóterhekkel, ha a fontos dolgokra mennének el... pl. TB - egészségügy, valós nyugdíj, infrastrukturális fejlesztések, stb. nem "ellopják")

politikamentesen... de az ÁFA rész csak vonatkozik ránk - külföldi rendelőkre is ugyebár (még az egyszeri magánszemélyeknél is, mert ÁFA-t mindenki fizet a boltban - hiperben is... jóesetben... azért is emelték annó, mert "szinte" megkerülhetetlen... pontosabban nehezebb vele trükközni, mint egyéb "bevallandó adókkal"... chipsadót is fizeted a sós/cukros cuccokra beépítve az árba... környezetvédelmi-t is a PET-palackokra, fémdobozokra, tranzakciós költséget az éves bankkártyadíjba emelve, telekomadót, meg magasabb percdíjjal/havidíjjal, mint volt, szal minden átvan hárítva ránk...)

Mai napig nem értem az alapélelmiszerek ÁFA-jat miért nem tudják csökkenteni / minimális szintre rakni vagy akár 0-ra... ahogy sok más EU-s országban akad rá példa... kenyér-víz-tej-liszt, stb. (persze gazdaságpolitikai okai vannak, mert a költségvetés nem kis hányada az ÁFA)

(#55343) Ad-m
Köszi, igen a magyar / EU-s adószám, azért bíztató a számlán... (bár amúgy én láttam már "bedőlni nagy műszaki áruhazát"...nem is egyet... de az már nem az én "bajom", ha amit kifizetek, azt megkapom! (azthogy ki / milyen adót hova fizet be, nem az én dolgom ellenőrzni... azért van a NAV, milyen hasznük van - költségük van - nyereségesek-e... hacsak "papíron is"... stb.)

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#55345) Turbobacsi válasza maj-viktor (#55344) üzenetére


Turbobacsi
senior tag

Egy kicsi bibi van csak sajnos: próbáltam a kamerámat beregelni a samsunghoz, a +1 év extragari miatt, de kiiírta hogy nem a samu hungária által eladott termék (gondolom az SN-ből tudta) így nem jár rá a +1 év. A garis ügyintézés emag-on keresztül megy, háztól házig ugyan. Remélem nem lesz semmi gondom vele. Cserébe meglehetősen olcsó volt.

"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"

(#55346) maj-viktor válasza Turbobacsi (#55345) üzenetére


maj-viktor
őstag

Igen, erről az "emag garanciáról olvastam" hideget-meleget...

hideg, hogy úgymond az emag vállalja (nem a gyártó)
meleg, hogy házhoz jön a futár hozza-visszi... ticket rendszer.... űrlap kitöltés..., stb.

De amúgy gondolom egy "világgaranciás / EU-s garanciás" eszközzel (pl.: iPhone / DELL 3év), csak nincs - nem lesz gond... akiknek ugyebár sn szám alapján leellenőrizhető a státusza... Samsung +garanciával is "volt dolgom" bár régebben, akkor "csak" 3-6 hót adtak talán... pluszba... Ha meg mégis... akkor így jártam eset... jobb tanulságot úgysem lehet levonni az esetben, ha már a probléma fennáll!

Samsung román oldalán nem probálkoztál!? :D (lehet ott engedi... bár ott meg lehet nincs ilyen "akció"... :D

Amúgy sajnos ezekkel a garancia trükközésekkel ugyebár Dunát lehetne rekeszteni, pl. homáros fogyasztóvédelmi posztokkal is...

legjobb példa a "hivatalos mobil vásárlás" VS olcsóbb maszek mobil boltos (aki olcsóbban adja, de "trükkös" garanciával... bolti garancia, stb. - valahogy az emag is ilyennek tűnik... csak az még megfoghatatlanabb, mert román cég, mint egy maszek mobil boltos, aki valszeg egyéni vállalkozó, így esetleges perelés esetén könnyebb a helyzet magyar "ellenféllel")

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#55347) Zeki válasza maj-viktor (#55346) üzenetére


Zeki
nagyúr

Ha marhaságot akarok olvasni, majd hozzád fordulok.Mert az utóbbi mondataid... hehehe...

(#55348) maj-viktor válasza Zeki (#55347) üzenetére


maj-viktor
őstag

U WELCOME!
Üdv a világomban! :D

Hajajjj... legjobb napon kérdeztem emagot!? :D Én meg csak most olvasom a napi homár adagot...
http://homar.blog.hu/2015/03/27/amikor_zac_efron_nem_vigasztalja_az_emag_ugyfelet

spoiler: Zac Efron dévédé, 58 900-ért. xDDDDDDDDDD

Ez most kicsit azért elvette a bizalmamat...

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#55349) hargitomi válasza wwhy (#55317) üzenetére


hargitomi
tag

Nem SG-hez köthető, hanem ahonnan rendeltél nálam szerencsére gyorsan ment:

18-03-2015 Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)
19-03-2015 Received from Customer
21-03-2015 Despatched to overseas (Country code: HU)

Itt Már csak a türelmes várakozás van... Remélhetőleg hamarosan frissül. :)

Xiaomi Redmi Note 5 - Whyred 4/64

(#55350) werszomjas


werszomjas
őstag

Sziasztok.

Feb 16, 2015-n vettem ebay-en 2 tablet tokot 4500ft értékben.

Még mindig nem érkezett meg, szerintem már nem is fog.

Mi a teendő? Erre kéne most nyitni egy disputet? Vagy először írjak ebay-en az eladónak? Nem szeretnék kifutni a visszatérítési határidőből.

A dispute menetéről van vmi leírás, lépésről, lépésre hogyan kell?

köszi

üdv

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.