Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#101001) V/ válasza motoflug (#101000) üzenetére


V/
titán

Ja ha elküldték a címke képet akkor az más. Olyan hiányzik ami alapján téged és a települést sem tudják azonosítani? Ha esetleg csak az utca és házszám hiányzik akkor a helyi küldeményválogató és kiosztó részleg vezetőjével talán tudnál egyeztetni, mert ha nem tudják kézbesítőnek kiosztani azt egyszerűen fordítják vissza. De sajnos legtöbb Postahivatalban nagyon merevek, nem valószínű hogy segíteni fognak

(#101002) V/ válasza Arween (#100995) üzenetére


V/
titán

Már látható a GLS-hez rendelése, szóval megy a a szállítási folyamat.

(#101003) Sanki


Sanki
addikt

Sziasztok.
Jópár éve nem rendeltem már ebay-ről, viszont találtam most olyat, amit esetleg megrendelnék.
Link - ezt néztem pl., erre a 27%-os áfán kívül mi jönne még rá?

(#101004) V/ válasza Sanki (#101003) üzenetére


V/
titán

Attól függ hogy ki lesz nálunk a kézbesítő.
Majd a fizetési összesítő oldalon lesz felszámolva az áfa és egyben fizeted.
Az eladó Royal Mail-t írt, így várhatólag a Magyar Posta lesz a kézbesítő.
Ebben az esetben készülj fel arra hogy esetleg a Magyar Posta nem csak kezelési díjat, a 399/799 Ft-ot kéri, hanem az áfát is.
Ezt azért, hogy ha az eladó amikor megrendeli a Royal Mail postai szolgáltatást elmulasztja bejelölni hogy ez eBay vásárlás volt és nem tölti ki a vám-árúnyilatkozatot, amit a küldeményhez mellékelni kell, ilyenkor a Posta nem tudja meg hogy IOSS rendszerű, azaz áfa fizetett volt a vásárlás és nekik a jogszabályok alapján be kell szedniük az áfát.
Ilyen esetben az eBay-től a meghatározott oldalukon kell benyújtani a nekik fizetett áfa visszaigénylési kérelmet. Bővebben az eBay topik Összefoglalóban.
Másik dolog amire készülnöd kell hogy a Brexit előtti 1 hetes kézhezvétel 2-3 hétre nőtt.

[ Szerkesztve ]

(#101005) Sanki válasza V/ (#101004) üzenetére


Sanki
addikt

Köszi a részletes választ. :R

(#101006) klarkzone válasza Micsurin (#100932) üzenetére


klarkzone
tag

Neked üzenem! Kell még élned/túlélned ahhoz, hogy legalább annyit megérts az életből, hogy véges, és nem végtelen. Talán úgy 35 táján majd felfogod, amikor rájössz, hogy mindenhol "szar" és ahhoz, hogy jó legyen nagyon sokat kell dolgoznod/tenned, hidd el tökmindegy hol vagy rossz dolgok megtalálnak. Mindenkinek vannak problémái, most csak úgy tűnik, hogy ez-vagy-az felelős azért mert neked nem jó. De elárulom neked, hogy a rossz az bizony jön magától akkor amikor akar, a jóért meg bizony meg kell dolgozni és még akkor sem biztos, hogy elég jó...
Nyugodtan menj külföldre mert ott minden jobb...
Mindenhol meg fog találni a rossz, és egy idő után rájössz arra, hogy a nyugalom és a biztos dolgok számítanak, mert attól leszel boldog, hogy kevesebb az amit nem ismersz. Ennyi.
Ja meg még annyi, hogy az ember nem azon fog töprengeni, hogy vajon mit rontott el, vagy mit csinálhatott volna másként, hanem az, hogy felfogja majd a súlyát idővel a döntéseinek és rájön arra, hogy milyen kevésen múlt az, hogy a jó dolgok az életében megtörténtek. Ezt hívod majd szerencsének, mert rájössz arra, hogy amúgy rohadt sokat kell dolgozni, még azért is, hogy kijöjj nullára. Peace!

(#101007) jojoando válasza V/ (#101004) üzenetére


jojoando
senior tag

Tegyem hozzá, jelenleg az Angliai megrendelések nagy része eltűnik ( ROYAL MAIL ) , nem megy tovább, mivel 1 éve folyamatos tüntetés jellemzi az állami céget. Ők nem dolgoznak, ha tüntetnek, nekem a január 26-i rendelésemre azt válaszolták, eltűnt. Ennyi, aztán lehet menni akárkihez a pénzedért. Nem tanácsos onnan rendelni, bár a postásom azt mondta, ritkán jön onnan kis csomag.

[ Szerkesztve ]

(#101008) Timre válasza V/ (#100998) üzenetére


Timre
csendes tag

Köszönöm!

JIAYU G4S/L

(#101009) kisgyerek85 válasza andras0x0x0 (#100972) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

Mai nap a postaládámba fogadott a csomag :) pedig már terveztem, hogy meglátogatom a postát, de nem volt rá eddig időm.

(#101010) Szállító76


Szállító76
tag

Szerintetek ezt holnap megkapom? Még sosem jött UPS-től csomagom azért kérdem.

[ Szerkesztve ]

(#101011) Jahno válasza Szállító76 (#101010) üzenetére


Jahno
őstag

UPS elég jól nyomja, de lesz rajta vám?

(#101012) fatal` válasza Jahno (#101011) üzenetére


fatal`
titán

UK, úgyhogy ÁFA biztosan.

(#101013) Dealer95 válasza fatal` (#101012) üzenetére


Dealer95
őstag

Attól függ.
Ha eBay-es, akkor már előre lett fizetve és az UPS rendesen kezeli.

Illetve én kaptam eBay UK-s rendelést már úgy, hogy holland UPS-sel lett valahogy feladva, így olyan volt, mintha EU-ból jött volna és nem kellett fizetni semmit.

(#101014) Szállító76


Szállító76
tag

A vámnyilatkozatot már kedden elküldtem. 1 dolláros termékről van szó.
Azért kérdeztem mert a nyomkövetésből nem nagyon derül ki semmi.

[ Szerkesztve ]

(#101015) jojoando


jojoando
senior tag

A postánál nem tudok 1 dolgot sem megérteni. Megérkezik vámra vasárnap egy levélcsomag, kifizetem azt, hogy ők önként megnézik 400Ft-rt hogy van rá fizetve áfa, amit aznap kifizetek és vasárnap este átviszik Budaörsre, ahonnan a fizetésig követett levélcsomag, Budaörs már nem, és 4 nap alatt nem kézbesítik 3 Km-re mivel "UA" levél, de a sima magyar filléres levelet max 2 nap alatt házhoz viszik. Itt 4 nap alatt nem képesek kézbesíteni. A másik expresses angol levélcsomag bár tegnap este előkerült, kifizettem arra is hogy valami értelmes megnézte az áfát, aztán a cuccos ott van ahol eddig, express ide-oda azt sem viszik sehova. Mi kell ennek a nyüves postának hogy végre tegyék a dolgukat? Nagyon kiakadtam ezen a munkamorálon, ilyen a világon nincs, ezek elvileg "dolgoznak". De mit?

(#101016) V/ válasza jojoando (#101015) üzenetére


V/
titán

Külön megy a vámolás online fizetése és a szállítás, minek várni arra hogy te a 48 órán belül mikor fizeted ki, addig eljuthat a kézbesítő postára a küldemény.
Amikor lejár a 48 óra azután már csak az emelt összeggel kézbesítik, a kézbesítés előtt amikor kiosztják kézbesítésre akkor jelzi a rendszer nekik hogy kell pénzt kérni vagy nem kell mert online ki lett fizetve.
150 € értékig csak egy program dolgozza fel elektronikusan, nem néznek ők semmit ha az adatok megvannak, ha nincsenek akkor kerül emberhez és az bekéri ami hiányzik.

[ Szerkesztve ]

(#101017) jojoando válasza V/ (#101016) üzenetére


jojoando
senior tag

Értem, csak ahogy megérkezett az értesítés, én fizettem, és 5 nap alatt nem kézbesítik, mert "UA" a csomagszám, ami a filléres kategória. Ezt az Ügyfélszolgálat mondta, mert már nagyon pipa vagyok a postára. Vasárnap a Budaörsi csomagelosztóba került, érthetetlen, hogy 4 teljes nap alatt nem hajlandóak kihozni. De a másik, "Eltűnt" csomagom, ami expresses, azt se igazán úgy kezelik ahogy kifizettem a postai költséget, ez bosszant.

(#101018) V/ válasza jojoando (#101017) üzenetére


V/
titán

Én értelek, de a sima levelekre és ez is az, 10 munkanapon belüli kézbesítési idő "vállalás" van. Aztán amit a postaládában kell kézbesíteni annál meg akár "meg is történhetett" már, csak épp eltűnt onnan. Sajnos ezt nem lehet tudni. Nekem a bankkártyámat sikerült 20. napra kézbesíteniük., semmit nem tudtak róla csak a bank mondta meg hogy mikor adták fel.

(#101019) jojoando válasza V/ (#101018) üzenetére


jojoando
senior tag

Jóba vagyok a postással, bekopog ha ilyet hoz, nem tűnhetett el, Illetve ha esetleg nagyon a vastagsága a csominak, azt is kihozza és van. hova tegye, ha esetleg...Biztos nem küldték ki, ahogy mondta pénteken jobban szórják ezeket, talán holnap odaadják neki.

(#101020) V/ válasza jojoando (#101019) üzenetére


V/
titán

Remélhetőleg úgy lesz, de csak azt tudja kivinni amit kiosztanak neki, nem mindig a kézbesítő postáson múlik.

(#101021) jojoando válasza V/ (#101020) üzenetére


jojoando
senior tag

Vasárnap átküldték a Budaörsi elosztóba, és ma pénteken sem érkezett meg
20km-n belülre, számomra, 6 nap alatt. Azért ennek van egy kis tanulsága, aki tudja, kerülje a magyar postát. Úgy Xa... ahogy van!
A minőségben és jobban fizetett csomagomat sem kaptam meg, mivel maga a válalkozás olyan, amilyen, Drága és XA.......

[ Szerkesztve ]

(#101022) jojoando válasza jojoando (#101021) üzenetére


jojoando
senior tag

Vámkezelés vége március 01, és nem képesek dolgozni, gusztustalan ez a munkamód.

(#101023) Kékes525


Kékes525
félisten

Milyen VÁM érvényes az USA-ból vásárolt táplálék kiegészítők esetén?
Eddig ötvenezer valahány forintig vámmentes volt, és ha többet tettem bele a kosárba már jelezte. Most 108 ezer forintnál sincs jelzés és csak az adó van feltüntetve.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#101024) V/ válasza Kékes525 (#101023) üzenetére


V/
titán

64000 Ft 2023-ban a vámmentes határ, úgy 180,89 USD

[ Szerkesztve ]

(#101025) Kékes525 válasza V/ (#101024) üzenetére


Kékes525
félisten

Köszi! :R

Azaz jeleznie kellett volna 108 ezernél. Amúgy több mint 1 milliónál sem jelzett. A túllépéseket a Site (iHerb) régebben rendesen jelezte. Írtam nekik.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#101026) MCGaiwer


MCGaiwer
addikt

Hello, UK-ba szeretnék egy csomagot küldeni, de Ecoparcel nem szállít oda.
Van más, ajánlott, olcsóbb mód a csomagküldésre EU-n kívül?

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#101027) jolti05


jolti05
őstag

Sziasztok!

Ez a topik jobban pörög, így bátorkodom ide írni (nem az Amazon témához).

Életem első (és lehet, hogy utolsó) Amazonos rendelése a napokban ért véget azzal, hogy a csomag mellé kaptam egy határozatot a NAV-tól.

Rákerestem a fórumban, volt-e már hasonló ~probléma.
Íme a kérdés, és a válasz.

Az lenne a legszuperebb, ha valóban nem kellene vele foglalkoznom, de nem szeretek, szeretnék szórakozni a NAV-val, és nem értem (több ismerősöm sem), hogy mit szeretnének.

Szeretnék tőletek segítséget kérni, hogy van-e dolgom mindezzel, és ha igen, micsoda.

A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

(#101028) V/ válasza jolti05 (#101027) üzenetére


V/
titán

Ki volt a szállító, mert azok szoktak vámolni, áfát számolni ekkora összeg esetén (64000 Ft a határ), nem a NAV.

(#101029) jolti05 válasza V/ (#101028) üzenetére


jolti05
őstag

Az UPS Hungary Ltd.-től kaptam szállítólevelet.

A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

(#101030) V/ válasza jolti05 (#101029) üzenetére


V/
titán

Ők vámoltatják és nekik kell fizetni, eddig így volt, lehet hogy változott valami, hívd fel őket ha nem kérték volna az adott összeget tőled.

(#101031) Krissz80


Krissz80
senior tag

Sziasztok,

Olvastam róla, hogy vannak olyan cégek amelyek elhozzák neked a csomagot abban az esetben ha mondjuk az ebayes nem hajlandó magyarországra szállítani.
Olyankor a cég címére kell rendelni és onnan továbbítják.
Ismer valaki ilyet, hogy működnek ezek, és melyikek a jobbak?

A válaszokat előre is köszönöm.

Üdv,
Krissz

(#101032) V/ válasza Krissz80 (#101031) üzenetére


V/
titán

Ez ország függő és nem sok van aki megfizethető áron teszi, de azok mind jók, mert nem használnánk, szóval honnan szeretnél vásárolni.
De ami gyakori szokott lenni Németország (eBay.de), Egyesült Királyság, (eBay.uk) és Egyesült Államok (eBay.com) ezekhez tudok javaslatot adni.
Az EU-s nemzeti eBay oldalaknál, működhet az is ha Németországba szállít az eladó, nem csak mondjuk Franciaországba a francia eBay-ről és akkor áttételesen de jöhet ide.
De ezek díj ellenében szállítanak ide és ha van az adott országban belföldi szállítás azt persze ki kell fizetned. Persze vannak dolgok amelyek így is megérik.
Még egy fontos dolog, ilyenkor korlátozottak az eBay, PayPal vásárlói védelmi dolgok, hiszen a szállítás és az átvétel az adott országon belül teljesül és mire kézhez veszed az átvételkor felmerülő probléma és az ide szállítási probléma már nem az eladó felelőssége.

[ Szerkesztve ]

(#101033) jolti05 válasza V/ (#101030) üzenetére


jolti05
őstag

Köszönöm, utánajárok, hogy mi az UPS álláspontja.

A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

(#101034) attiati


attiati
veterán

Rendeztem online az áfa/vámkezelés díját.

Ilyenkor a Posta automatikusan kihozza a csomagot?
03.06-án rendeztem, de még mindig a 03.05-i státusz látható: "online fizetés elérhető"

Ez így oké, hogy nem frissül?

A rendszer visszajelezte, hogy rendezve:
"A küldemény szabad forgalomba bocsátásával kapcsolatban felmerült költségek megfizetése már megtörtént."

[ Szerkesztve ]

(#101035) V/ válasza attiati (#101034) üzenetére


V/
titán

A kezelési díj kifizetése és a szállítás nem függ össze.
A küldeménytől függ hogy kiviszik-e ha Rx kezdetű ajánlott azt igen, ha kisebb a vadstagsága mint 24 mm és beletehető a postaládába akkor azt is kiviszik, ha vastagabb vagy nem címen kézbesítendő akkor meg kapsz valamilyen módon értesítőt az átvételről. A könyvelt 5 munkanapon belül a nem könyveltnek minősülő meg 10 munkanapon belül kézbesítendő 95 5-ban.

(#101036) attiati válasza V/ (#101035) üzenetére


attiati
veterán

köszi

a végét nem értem:
"kézbesítendő 95 5-ban."

(#101037) V/ válasza attiati (#101036) üzenetére


V/
titán

95%-ban, nem nyomtam le véletlenül a másik gombot.

(#101038) tamas1985


tamas1985
aktív tag

Sziasztok!
Olyankor mia tendő ha a nyomkövetésben az szerepel hogy "online fizetés elérhető" de nem jött róla se email, se postai levél?
USA-ból érkezik a csomag , ebayes vásárlás, az ÁFA elvileg előre fizetve lett.

(#101039) V/ válasza tamas1985 (#101038) üzenetére


V/
titán

Lehet hogy rossz nyomkövetési számot kaptál, az eladó e-mail címét találta meg a feldolgozó program és csinált online vámolást de az értesítő oda ment Svájcon keresztül kaod meg svájci nyomkövetési számmal és ha az eladó nem jelezte hogy IOSS vásárlás volt akkor bizony itt is fizetni kell áfát. Az eBay topik Összefoglaló tartalmaz leíràst hogy ilyenkor miután ki lett fizetve itthon újból az áfa miként kérd vissza az eBay-től

(#101040) Pszihonaranc


Pszihonaranc
senior tag

Sziasztok!

Mennyire friss az összefoglaló? A "VÁM, ÁFA, ÉRTÉKHATÁROK" rész aktuális még?

(#101041) tamas1985 válasza V/ (#101039) üzenetére


tamas1985
aktív tag

Köszi, olyan lehetőség van esetleg hogy már most jelezni a postának hogy ne vádolják?

(#101042) attiati válasza attiati (#101034) üzenetére


attiati
veterán

Ez most nem értem

Elindult a csomag Svájcból Mo-ra a vámkezelési díj kifizetését követően.
Ezek szerint itthon lesz még egy vámkör?
Az EU-ba történő első belépési pontnál kell kifizetni a vámkezelési díjat?

(#101043) V/ válasza attiati (#101042) üzenetére


V/
titán

EU-ba Magyarországon lép be, mert Svájc még nem az. A vámkezelés díja a szolgáltatóé és az a Magyar Posta

(#101044) V/ válasza tamas1985 (#101041) üzenetére


V/
titán

150 € alatt nem lehet, automatikusan végzik

(#101045) V/ válasza Pszihonaranc (#101040) üzenetére


V/
titán

Nem aktuális. Az Aliexpress és az eBay topik Összefoglaló aktuális információkat tartalmaz

(#101046) attiati válasza V/ (#101043) üzenetére


attiati
veterán

Jah bocs igazad van
Mindenesetre ma írtak, hogy továbbindult a csomag Svájcból.
De nekem már akkor fizetnem kellett, amikor USA-ból Svájcba ért.

(#101047) V/ válasza attiati (#101046) üzenetére


V/
titán

Pontosan kinek fizettél? Ha nem Magyar Postás akkor lehetséges hogy nem lesz több fizetni valód.

(#101048) attiati válasza V/ (#101047) üzenetére


attiati
veterán

Magyar Posta
VEVOIRODA.BUDAPEST@posta.hu

(#101049) V/ válasza attiati (#101048) üzenetére


V/
titán

Nem egészen értem, elküldenéd a nyomkövetési számot hogy ránézzek, mert a Magyar Posta csak azokat vámoltatja amelyek Magyarországon és náluk vannak., mert évtizedek óta így megy a vámolás.

(#101050) tamas1985 válasza V/ (#101044) üzenetére


tamas1985
aktív tag

rendben köszönöm a segítséget, akkor várakozok amíg ide ér

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.