Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz dgyuri0123 #97500 üzenetére
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
perempe
addikt
nem marad el, a jegy különben 2800Ft.
kb. 2x2 óra vonatozás vagy buszozás és némi BKV-zás most sok nekem. ha valakinek kell, akkor elküldöm.
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
bala6120
senior tag
válasz szazbolha #97504 üzenetére
Számomra néha döbbenetes, hogy ezekből a pici hangfalakból hogyan jönnek elő ilyen hangok. Tényleg olyan, mintha ott ülnék is a hallgatók sorában. Simán elkelképzelem, hogy a zenészek a hangszerükkel hol vannak a színpadon, ha lehet ilyet mondani. Dinamika, mély is van, nem szenved hiányt egyikben sem.
Az énekhang is nagyon szerethető, jobban mondva nagyon szeretem.
Néha, na jó, sokszor libabőrös vagyok az ismert dalok hallgatása közben.
A bejáratás elején vagyok, hiszen tegnap vettem át a futártól.
Kábel: 2x1,5 m; Triangle Opera hangfalkábel 2X4 mm, a végein Triangle BP 400 banándugó.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok, egy új témát szeretnék felvetni, ami nem annyira hifi, de azért elég hétköznapi: autós zenehallgatás.Vannak autós topicok, de ott hangzással annyira nem foglalkoznak, ezért bátorkodom ide írni.
Szóval, a múlt héten (életemben először) kaptam egy vadiúj céges autót. Egy Ford Mondeóról van szó. Van benne egy Ford Sync nevű infotainment rendszer. Van benne Android Auto és Apple Carplay is. Én életemben először találkoztam a technika eme vívmányaival. ( ami amúgy nagyon jól esik az előző céges kocsi cd-játszója után. Ebben a mostaniban nincs is cd).Van egy androidos privát telefonon (1. generációs Google Pixel), illete egy céges iphone-om (SE) is, tehát mind a kettőt tudom használni.
A kérdés az, hogy zenehallgatásra melyik jobb? Elméletben jobb-e a hangminőség, ha kábellal csatlakoztatom a telefont, mintha csak bluetooth-on van?
Az Android auto-n ha kábellal dugom rá a pixelt, akkor is megy a bluetooth (nem is engedi kikapcsolni), és őszintén nem érzek különbséget. Lehetséges, hogy akkor is bluetooth-on nyomja a hangot, ha kábellal van rákötve?
Ellenben az Apple carplay-jel, az Iphone SE-t csatlakoztatva, mintha picit jobban szólna kábelen, és itt engedi kikapcsolni a bluetooth-ot is. Kipróbáltam a Tidal-lal is, azt is mintha jobbnak hallanám.
De lehet, hogy az egész csak placebó...Egyáltalán van értelme Tidal Hifi-t hallgatni kocsiban? (a céges telefonhoz hatalmas adatforgalom jár, szóval az sem feltétlenül akadály).
(Amúgy ha a hangja jobbnak is tűnik, a grafika és a programok kezelhetősége gyengébb a Carplay-en. Mondjuk Siri működik, míg a google asszisztens nem. De ez most nem fontos, csak a hang miatt írok)
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
szazbolha
addikt
válasz fokukac #97507 üzenetére
"Egyáltalán van értelme Tidal Hifi-t hallgatni kocsiban?"
.
Én úgy érzem a saját kocsimban nincs, marad a Spoty. Az autó egyterű, nem túl zajos, de van zaj.
Telefonról BT-n megy és azt gondolom az egész hangrendszer messze elmarad egy otthoni zenehallgatós cucctól. Az enyémben van még CD lejátszó is. Nagyon oda kell figyeljek, hogy érezzem talán a CD-ról jobban szól. (a szobai cuccon szinte mindig jobb a CD forrás)
.
Szerintem a legtöbb autóban hasonló a helyzet, hacsaknem egy fél vagyont ráköltesz a gyári szett lecserélésére. A pici különbséget (kábel/bt) nem fogod kihallani, legfeljebb odaképzelni.
Android és ájfon között sem hallom a különbséget. -
Mano66
senior tag
válasz bala6120 #97506 üzenetére
Nekem is volt Triangle Opera hangfalkábelem. Cseréltem QED X-Tube 40-re. Szebben szól vele a rendszerem.YAMAHA R-N602 + MONITOR AUDIO BRONZE 6. 2 x 1,5 m nem sok árban.
[QED X-Tube 40]Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
Maxtreme
addikt
Szép napot
Lenne 1 amatőr kérdésem a hozzáértőkhöz.
Adott 1 Yamaha rn602 típusú erőlködő, egy Monitor Audio Bronze 2 front, mindez a nagyobb szoba miatt megtámogatva 1 focal cub3 subbal. A kérdés az lenne hogy ennél a rendszernél érdemes e frontokon dupla kábelezést használni?
Vagy ennél a kategóriánál ez totálisan fölösleges még, mert érdemi javulás, hangképbeli változás úgy sem lesz.
Tudom ez így elég nehéz, de hátha van valakinek tapasztalata ehhez hasonló rendszerrel bi wire ügyileg.
-
Maxtreme
addikt
válasz dgyuri0123 #97512 üzenetére
rendben van köszi, ez meg is győzött
-
Kiskokó
veterán
Helló
Rég nem néztem be ide. Most viszont segítséget kérnék.
Ugye adott 2 rendszerem.
Vincent SV-123 + Monitor Audio Rx8
CA Minx xi + Monitor Audio Monitor 100 + Klipsch 120 mélynyomóNa 2 problémám van amiben kérném a segítségetek, igaz látatlanba gondolom nem sokat tudtok majd.
Azt vettem észre, hogy a Vincent amíg nem melegszik be a jobb hangszóró kimeneten nem megfelelően szól és be-be recseg.
Felcseréltem a hangalakat és átment a másik oldalra szóval tuti az erősítő. Ha bemelegszik jó lesz.
Ez vajon nagy probléma lehet ? Kondi?A másik bajom ami még ettől is misztikusabb, az pedig az hogy a CA Minx xi erősítőm tök véletlenszerűen kb heti 1szer fogja magát és bekapcsolás után 5-10 percen belül Újraindul.
Lehet Frissít valamit és azért restartol vagy mi?
KöszönömÜdv mindenkinek
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Kiskokó #97514 üzenetére
"Felcseréltem a hangalakat és átment a másik oldalra szóval tuti az erősítő."
Ha a hangfalakat cserélted, az hangfal hibára utal. Ha a hangfalkábelt cserélted, úgy már jogos a felvetésed, azaz hogy az erősítő vacakol.
CA sem a megbízhatóság példaképe, szóval szerviz lesz a vége szerintem. Resetelni nem lehet valahogy?
"csak a zene van"
-
Kiskokó
veterán
válasz dgyuri0123 #97515 üzenetére
Ja természetesen úgy gondoltam,hogy átdugtam a hangfalkábelt
Szerintetek megvárjam még teljesen tönkremegy vagy már most vigyem el valahova?
CA - Ja tudom sajnos, bár ezen kívül semmi baja, szerintem kihúzom a Wifi antennát úgyse használom azt a részét aztán meglátjuk úgy előfordul e.
Nekem olyan mintha a hálózatra csatlakozás miatt indulna újraköszi
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Riegerr
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy Onkyo TX-SR 500E erősítőm. Nem egy mai darab és nem is a legjobb hangban, de már korábban a "Front speakers A" egyszer csak nem adott ki hangott. Ez pár éve volt. Azóta átkötöttem a hangfalakat a "B"-re. Legutóbb tettem egy próbát és vissza kötöttem "A"-ra megszólalt, de utána újra elnémult. Pioneer CS-3070 hangfalam van.
Mi lehet a baja? Hol tudnám megcsináltatni? Budapest környékén, mondjuk.
Előre is köszönöm a segítséget.Riegerr
-
törölt tag
válasz Riegerr #97518 üzenetére
Mennyire gondolod komolyan a hifit? mert ha esetleg szeretnél picit jobban belemélyedni, akkor esetleg másban kellene gondolkodnod javítás helyett, teszem azt megjelölsz egy összeget, egy felhasználási teret, zenei irányzatot, minőség igényt, stb. és kapni fogsz ajánlatot.
-
Riegerr
tag
-
Riegerr
tag
Huh. Kb. 100 ezer. De csak is sztereó.
Pc-ről hallgatok zenét optikai kábelen keresztül.
Új és használt is szóba jöhet. Mi a minimum összeg, amiből lehet valami használhatót venni? -
dgyuri0123
nagyúr
válasz Riegerr #97523 üzenetére
Hirtelen:
[link] Audiolab 8200
[link] Még egy Audiolab
[link] Exposure 1010
[link] Arcam A75
[link] Pioneer A6
[link] Heed Obelisk 115 ezer alkudni biztos lehet
[link] Atoll 120 ezer itt is alkuDe a használt piaci kínálat állandóan változik.
Ha most nincs szimpatikus, holnap még lehet. Ha találsz valamit ami tetszene, linkeld be és mondunk rá valamit.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Riegerr
tag
válasz dgyuri0123 #97524 üzenetére
Köszi a segítséget. Majd kiderül, hogy mit hoz a jövő.
-
bala6120
senior tag
válasz Mano66 #97510 üzenetére
Láttam.
zsuha is QED XT 40-t választott, csak a kábelekben tér el a rendszerünk.
Kellene szereznem, hogy halljam a különbséget a két kábel között, mert lehet, hogy nekem a Triangle tetszik jobban.
Feleslegesen nem adnék ki ennyit. -
törölt tag
válasz Riegerr #97525 üzenetére
A gyuri ajánlatai jók, de bele kell kalkulálnod, hogy ezek csak sima sztereó erősítők, és ha te, ahogy írod, optikai kábelen hallgatsz zenét, akkor kelleni fog egy dac is, ami egy újabb tétel lesz, többek közt ezért is kérdeztem, hogy mennyire gondolod komolyan a hifit.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz #07400704 #97528 üzenetére
Aprón sokszor van fiio taishan (most nincs ) annál olcsóbban nem lehet megúszni (pár ezres) és gyanítom, hogy még így is jobb lesz, mint a PC optikaija...
Illetve nekem is van, de nem reklámozom"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Mano66
senior tag
válasz bala6120 #97527 üzenetére
Abszolút kezdőként,úgy hogy nem is vagyok vájt fülű.A két kábelnél ki lehet hallani a különbséget.Szkeptikus voltam ezen a téren, de a QED XT 40-sel sokkal szebben szól a rendszerem.Ki próbáltam ugyan az a zeneszámoknál a QED sokkal részlet gazdagabb.Jobban kihozza a magasakat és a mélyeket is.De még a közép tartományban is van különbség köztük.Az ár meg nálad csak 3 x 4000 ft.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
Riegerr
tag
válasz #07400704 #97528 üzenetére
És olyan eszköz nincs, amiben van DAC és sztereó is?
A hálózati erősítők milyenek?
A hangfalat is érdemes lenne lecserélni? Vagy az még vállalható?
Az a baj, hogy lenne igényem egy sokkal jobb hangrendszerre, mint ami most van. Nagyon sok zenét hallgatok a szabadidőmben. Komolyzenét, alternatív és elektronikus zenét szoktam többnyire hallgatni. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz Riegerr #97531 üzenetére
Itt a PM6006 143e akciósan. Ez új és van coax, valamint optikai bemenete is. Ha találsz használtan, az szinte biztosan 100e alatt lesz. Az is biztos, hogy a jelenlegi mozivasadhoz képest ég és föld lenne.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
Nem akarnálak befolyásolni, de 2x3m eredeti áron 300+e Ft-os hangfalkábel (akciósan, kifutóként 180e Ft) énszerintem eléggé erős szint. Az árától eltekintve, igen lineáris hangú drót. Bődületes mélységekig lemegy, a közepei igen tiszták, legfelül rengeteg a részlet, mégsem reszelős, vagy tolakodó, a tere hatalmas, stb stb., szóval nagyon jó kábel. Az biztos, hogy nem hangolásra lett tervezve. Ami bejön elöl, az megy ki hátul. De abban biztos lehetsz, hogy nem színez, nem ferdít, nem bánt.. Hogy aztán a te rendszered ebből mit mutat meg, azt nem tudhatom, de a későbbiekben is lehet erre a drótra építkezni az tuti, ha elektronikában esetleg nagyot ugranál felfelé árban és minőségben egyaránt. A "használt" Libtec ára jelenleg kb. XT40 árszintje. Tehát, ha engem kérdezel, én erősen ajánlom. Mi lehet a legrosszabb, amit történhet? Nem lesz jobb nálad, mint az XT40. De akkor is kb. ingyen voltál moziban.. vagy legalábbis minimális kockázattal kell számolnod szerintem.
"csak a zene van"
-
migabi24
nagyúr
válasz dgyuri0123 #97536 üzenetére
Azért nem ingyé volna az a mozi, mert az XT-40-et ha szerencséje van és elbírja adni akkor kap egy 20-ast érte, és akkor még mindig nagy szerencse kell hozzá, hogy kifogjon egy használt libtecet 55-ért😅 persze nem akarom lebeszélni, de ha nincs egy komoly rendszere akkor szerintem nem történne csoda.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz migabi24 #97537 üzenetére
"de ha nincs egy komoly rendszere akkor szerintem nem történne csoda."
Csodáról nincs is szó..
El nem hinnéd, hogy egy viszonylag gyenge rendszeren is meghallható a hf kábelek hatása. Nekem is volt gyengébb rendszerem és még ott is volt értelme "normálisabb" kábelnek. Nagyon ergya rendszernek kell lenni ahhoz, hogy a (jó) kábel semmilyen befolyással ne legyen a hangjára.
Ha ezen "bukik" is 30 ezret, akkor is megérte a próba, de ... miért bukna, hiszen nem kell eladni a Libtec-et, hanem benne kell hagyni a rendszerben és előbb utóbb meghallja majd, hogy miért/mitől jobb a Libtec.Én is sokáig gondoltam úgy, hogy tök felesleges a "drága" kábel, mert a nagyrészt úgyis hájp' az egész.. nos, nem így van. Ha 55e-ért meg lehet venni a Libtecet, az igenis bomba vétel, mert tényleg sokkal jobb, mint egy "vandamm", ami szerelékekkel, szépen "csomagolva" nem sokkal marad el árban egy "használt" Zuaudio kábeltől. Az a 30e Ft + semmi a rendszer egészéhez mérten... és nem is szabad/na ilyesmiken spórolni...nyilván akkor, ha nem az egész rendszer került 50e-be és onnan kezdve ki is fújt a pénztárca tartalma...
De amúgy nálad sem olcsó kábelek "szerepelnek" a láncban.. vajon miért? Talán túl is toltad a dolgot a PM8006-hoz mérten például... csak hogy megindokoljam: akár sokkalta drágább erősítők mellé sincsenek olyan drága kábelek párosítva, mint nálad. Akkor mi kifogásod van egy Libtec-el szemben, ami a te kábeleidhez mérten gagyi gyerekjáték...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
migabi24
nagyúr
válasz dgyuri0123 #97538 üzenetére
Vedd úgy, hogy nem szóltam, el is indítottam egy libtec vásárlást, kipróbálom, annyit dicsérted már, hogy kíváncsivá tettél, nehogy lemaradjak itt valamiről, lehet elveri a 6N tiszta ezüstözöt kábelemet.
A kábelezést szerintem addig nem lehet túltolni amíg van kiaknázható tartalék a rendszerbe, mondjuk az tényleg durva, hogy egy készülékből ugyanannyiba kerülő kábellel lehet kihozni amit tud🤣
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz migabi24 #97539 üzenetére
6 milliós kábelnél nem lesz jobb, azt gondolom, de az hogy ezüstözött egy kábel, nálam már semmit nem jelent, ami nem azt jelenti, hogy biztosan nem jó. A Libtec amúgy "tiszta réz és ezüst" "keverék". Nem tudom, hány kilences tisztaságú, mert azt nem teszi közzé a gyártó [link] ... de ez sem érdekel túlzottan, ha különben jó a drót.
A kábelezést tényleg érdemes lehet elkezdeni "NAD3020" szinten, felső határ pedig nincs... csak üresedő pénztárca.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Ébri
senior tag
válasz dgyuri0123 #97540 üzenetére
Köszi, igen, libtecben legfeljebb használtként gondolkodom. Meg valóban, csak cxa80+elac fs247.3, s közeljöbőben nincs ambícióm ezek lecserélésére.
-
dgyuri0123
nagyúr
Újonnan én sem vállalnám be... de amiket árulnak, azok általában bejáratós darabok, szóval szinte újak. Hogy miért árulják akkor mégis? Lenne rá válaszom, de enyhén személyeskedő lenne, így inkább nem teszem.
CA és Elac mellé különösen ajánlom, de ezt csak halkan "írom", mert kapok a számra. Van egy elképzelésem, hogy miért lenne jó melléjük a Libtec, ennyi.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Ébri
senior tag
válasz dgyuri0123 #97542 üzenetére
Köszi! Jobban örültem volna, ha lebeszéltek róla .
-
fehér_ember
addikt
válasz dgyuri0123 #97536 üzenetére
Ha nincs avx-en, akkor azért nyugodtan be lehet próbálni az ebay-t is.
Nemrég kisértem figyelemmel egyet (ebay.com) és ez lett a vége.
Mondjuk nem tudom mennyire gyakori hogy ennyiért hozzá lehessen jutni (és azt sem hogy mennyire jóféle ezüstözött ).
Mindenesetre a példában említett adóval szállítással úgy ~52000[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz fehér_ember #97545 üzenetére
Jó pár licitben ott voltam, de mindig nagyon magasra kúsztak az árak. Biztosan ki lehet fogni ilyet, de ritkán.
Nem tudom mennyire "jóféle", de én megérkeztem vele. Biztosan van jobb, de nekem már ez is pont megfelelő."csak a zene van"
-
fehér_ember
addikt
válasz dgyuri0123 #97546 üzenetére
Azt meg nem is figyeltem pedig ott van a leírásban, hogy még a csatlakozókat is ki lehet rá választani. Tehát azzal küldik amivel kéred. Ez azért elég jó dolog.
És még külön levélben is rákérdeznek, ha véletlenül vaksi lettél volna.
Nem csak úgy ám csupaszon elküldik, kapva az alkalmon, ha már egyszer figyelmetlen volt a vásárló.U.I.: Legyen igazad (igazatok)
[ Szerkesztve ]
-
Balcsix
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy sztereo jelet át tudok küldeni 5.1-es rendszerre (nem kell surround hangzás, a lényeg, hogy szóljon mind)?
A PC-mbe alaplapi hangkártya van (Realtek ALC892), és az a problémám, hogy YT-on, illetve más helyeken ahol "csak" sztereo jel van, ott csak az első hangfalak szólnak, viszont zenelejátszóban, játékokban... megy normálisan az összes.
A célom az lenne, hogy sztereo jel esetén "ossza ki" az összes hangszóróra a sztereo jelet, ne csak az elsők szóljanak.
Remélem érthetően írtam .
Ez megoldható lenne valahogy?[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest