Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tlalok
csendes tag
Szia!
Jó volna plusz infó: milyen szobában, milyen forrásról, milyen zenét hallgatnál? Szükség van-e digit bemenetre az erősítőn? Illetve nem mindegy mit cserélnél le, mivel pl. egy Saphir/Altus F1/dc2550 helyett - szerintem - kb. bármi előrelépés lehet, de a DB/Preludium/Sonus sorozat esetén ez már nem biztos. Szubjektív műfaj ez, elmész meghllgatod, tetszik, hazaviszed és örülsz, ha még mindig tetszik
Üdv.
"A tudás legnagyobb ellensége nem a tudatlanság, hanem a tudás illúziója" S.H.
-
nyepi
tag
válasz Tlalok #98202 üzenetére
Köszi a választ!
Egy 5x3,5-es tégla szobába kellene, főként laptopról szólna, főként flac. Általában soft rockot és hip-hop-ot hallgatunk. Egy öreg Onkyo házimozi erősítőt cserélnék, mivel már akkora az alapzaja, hogy borzasztóan zavar és két, nálam öregebb Videoton hangfalat
Egyelőre nem lenne szükség digit bemenetre, de azért azt gondolom, hogy nem lenne baj, ha lenne, hátha később szükség lenne rá.
Annyi személyes kivánságom van, hogy nagyon szeretem a telt, mély hangzást (építettem is egy mélyládát néhány éve, de társasházba nem akarom használni).Mindenképpen szeretnék elmenni meghallgatni élőben, csak vidéki vagyok, nem ismerem a pesti boltokat, de ha ajánlotok olyan boltot, ahol segítőkészek és van is választék, szívesen felutazok érte nemzetünk fővárosába!
Csak egy támpont kéne, hogy ilyen kategóriában melyik márkában érdemes gondolkodnom. -
fehér_ember
addikt
Én (mint mindig ) használtban gondolkodnék. Először vennék egy jobbféle erősítőt, aztán egy darabig azt használnám, kicsivel később cserélném a dobozokat. Legalább megtapasztalnád az erősítő is mennyit számít.
Én a 100k környéki és alatti használt kategóriában nem vetem meg a régi nagy házimozi vasakat sem. pl. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz fehér_ember #98205 üzenetére
Bocsi, de én pont fordítva tennék. Kukáznám a Vidiket és vennék egy tisztességes (használt) hangfalat. Azok a Videotonok semmire valók. Nincs a földön olyan erősítő, amivel elviselhetően szólnának. Mélye nincs, csak pufog, magasa torz és rengeteg, közepe nincs, tere - színpada nincs, énekhangja kukorékolós, sikítós és még sorolhatnám napestig. Az Onkyo is egy rémálom, de azért egy tisztességes hangfalat az is el tud látni ideiglenesen és lagalább vannak digitális bemenetei is, ami jellemzően nincs egy sztereó erősítőn.
"csak a zene van"
-
Tlalok
csendes tag
válasz dgyuri0123 #98206 üzenetére
"Egy öreg Onkyo házimozi erősítőt cserélnék, mivel már akkora az alapzaja, hogy borzasztóan zavar " Ez alapján szerintem is az erősítő lenne az eleje
-
Tlalok
csendes tag
Hangfalban mást keresünk, de lehet a szomszédok miatt alakult így nálam is
Tapasztalatom így mélyorientált dobozzal nincs, de pl. a Dali Concept 6-nak állítólag jelentős a mélytöblete.
Erősítő ügyben (némi alku után):
https://hardverapro.hu/apro/cambridge_audio_topaz_sr20_sztereo_radioerosito_es/friss.html
https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=32&t=141920&p=2481669&hilit=onkyo#p2481669
https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=32&t=144822Szerk.: Szerintem
[ Szerkesztve ]
-
Tlalok
csendes tag
válasz dgyuri0123 #98210 üzenetére
Nem tudhatom . Amennyiben van aki rá tud nézni és elháríthatani, akkor igazad lehet, hogy a hangfal cserével kellene kezdeni.
-
kukulec
őstag
Hali, gondolom kell USB csati is, ha laptopról hallgatsz zenét. Használt Cambridge vagy NAD (316, 326) erősítő + Topping D10 dac. Hangfalat is érdemes használtan beszerezni, de ott akkora választék van, hogy szerintem érdemes előbb kinézni párat és aztán érdeklődni.
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Tlalok #98211 üzenetére
Ha sz@r az erősítő, akkor az is tény, hogy semmilyen hangfal nem fog segíteni a hangzáson. De a Videoton akkor is élet elleni bűncslekménynek számít. Kiakadok ha elképzelem a Vidiket egy normális erősítő után.. amit lehet, azt mind el is fogja rontani. Tehát akkor nem marad más, mint egyszerre cserélni a "láncot". Fájni fáj, de ez van. Vagy venni kell valami "muzikcentert" 150e-ért. De használtan 150-ből ki lehet hozni normálisabb "rendszert" is, viszont az nem lesz új..
"csak a zene van"
-
nyepi
tag
válasz dgyuri0123 #98213 üzenetére
Nagyon köszönöm a sok hozzászólást!
Azért nem mernék használtan venni, mert ha meg is tudom hallgatni, akkor sem lesz összehasonlítási alapom.
Szettben gondolkodom, nem egyesével.
Az erősítőnek mindig is elég nagy volt az alapzaja, költözés előtt és után is, nem hiszem, hogy kábel gond lenne. -
nyepi
tag
Nyitott vagyok mindenre, nem gond a használt sem! Csak gondoltam, könnyebb lenne úgy dönteni, ha van 3-4 potenciális kiszemelt és meg tudom őket hallgatni, de akkor lehet, hogy erről leteszek
-
dgyuri0123
nagyúr
Értem! Akkor egy ilyenhez mit szólnál? Ez egy hálózatképes erősítő 120e-ért. Tud mindent, ami ma elvárható. Hangfalból viszont tényleg használt kellene, mert az újak igen drágák. Még a csekélyebb képességű dobozok is bőven 100e felett vannak. Ajánlanék használtan egy ilyen dobozt mellé 55e-ért és meg is érkeztél. 175e pénzből lesz egy használható rendszered egy új és egy használt komponenssel. A hangfalat erősen ajánlom, mert tényleg nagyon jó hangú doboz. Talán más is mond még tippeket..
"csak a zene van"
-
johnywalker
őstag
Azért azt tegyétTEK hozzá, már ha figyelitek, hogy a legtöbb üzletben ott szerepel a fejlécben: " webshop" üzemmód....Ahogy szokták mondani állami szinten: a meghallgatásnak kampec .
[ Szerkesztve ]
-
nyepi
tag
válasz dgyuri0123 #98218 üzenetére
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Elkezdek használtakat nézni, majd még biztos kikérem róla a véleményeteket! -
tal-garius
aktív tag
Ez jó lehet?
[link]
"The genesis. Our first product that will change the market."120 dollárért...
-
johnywalker
őstag
válasz fehér_ember #98205 üzenetére
Nahh ez Bes-szarábia.Tudom hogy régi motoros vagy a fórumon,de! Talán ezért is nem mondják neked, hogy körte fórumon rohadt almát ajánlani... Kompót ez csak csak gyümölcs helyett.
Zenére lehet valóban jókat alakít, de kell hozzá megfelelő cucc.Javítás ha kell, egy olcsóbb minőségi sztereó ára.Ezt nem sokan engedhetik meg maguknak alapvető elektronikai tudás nélkül.Tehát ez egy mély-vízbe dobás.[ Szerkesztve ]
-
kukulec
őstag
válasz tal-garius #98227 üzenetére
jesszus lehetni lehet, de azért sokat ne várj tőle. 4 ohmon 100 w. aha. iszonyat mennyiségű bull shit, sehol egy rendes kép a termékről. új ára annyi, mint egy rendesebb erősítő használt ára. nálam bevillant a kamu lámpa, de ne legyen igazam.
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
Kiskokó
veterán
Helló mindenki!
Egy gyors kérdés így éjfél után.
Mit ajánlanátok használtan az Rx8 MA hangfalaim helyett, ha cserélni akarnám?
A szempont hogy elveszik a mély, így mindenképp nagyobb átmérőjű mély / mélyközépet szeretnék.
Persze emberi keretek közt.. mondjuk 350-400e körül.
Köszönöm
Jóéjt[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
kukulec
őstag
válasz Kiskokó #98230 üzenetére
ez kissé furcsa, azok nem annyira mélyhiányos hangfalak. mi az hogy elveszik a mély? hány négyzetméteren mennek és mennyire van bebútorozva a szoba?
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
Az JBL Balboa 30 és a Tannoy Mercury M4 hogy viszonylik egymáshoz? Egy kategória a kettő?
Sztereo zenehallgatásra ajánlható (belépő szinten) valamelyik egy HK 970 erősítőhöz?
(A fiam felfedezte a hangfalakat és egyből sikerült is beszakítania grillel együtt az egyik hangszórót a mostani hangfalamon, szóval valami budget megoldás kellene, ki tudja milyen gyorsan tanulja meg, hogy hangfalhoz nem nyúlunk...)
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz Kiskokó #98230 üzenetére
Ahogy AMDfan mondta, szobakorrekció tárgyakkal, eszközökkel, majd elektronikusan.
Vérprofiként meg feldúsítani, torzításokat bevinni a rendszerbe al, és felharmónikusok által. "New York", párhuzamos kompresszió alkalmazása, ami a hiedelmekkel ellentétben nemhogy csökkenti, hanem növeli a dinamikát stb.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Kiskokó
veterán
Helló
Köszi mindenkinek.
Igen, nem az RX8-al van baj, hanem a mérettel és az akusztikával.
Ezt beszéltük már itt régebben.
Egy nyitott étkező/nappali/konyha részen van a cucc. 3méteres a belmagasság és vagy 50-60m2.
A konyhában olyan mély van amilyen kellene, de előtte a kanapén nem nagyon.Csak egy ötlet volt, kíváncsiságból, mire lehetne cserélni ha nagyobbat akarnék.
Amúgy Vincent SV123 + RX8, forrás PC - SB XFI HD, kábelek nem nagy cuccok, Triangle hangszórókábel, Red Audioqest RCA asszem meg valami tápkábel is van. Régebben írtam róluk.
Minden gyári amúgy.
AMD Fan : beszéltünk már régebben erről. Sőt talán Kercsóval is hogy szívesen jönne meghallgatni a rendszer és pár tippel ellátni stb illetve már csak amúgy is hogy dumáljunk.
Mintha beszéltük volna régebben hogy ha úgy van tudnál nekem segíteni ebben a "bemérésben" (amit Kercsó erősen nem ajánlott ha jól emlékszem ) de hát na.
Szóval persze nem ingyen gondolom, de lehet pozícionálás miatt lenne értelme valami bemérősdinek.Köszi
helló| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
AMDFan
addikt
válasz Kiskokó #98237 üzenetére
Szerintem a ki mit ajánl dolgot hagyjuk. Nem kell elhinni nekem sem, semmit. Csak ki kell próbálni Érdekes, hogy például házimoziban, vagy stúdiós szinten nem kérdés az, hogy szobakorrekciót KELL alkalmazni a jó megszólalás érdekében.
Ha jó rendszert akarsz építeni, akkor ez egy "must have" dolog. És igazából érdemes beletanulni ha érdekel az egész. Egy minidsp és umik1 nem tétel a rendszered árához képest, és amit hozna a hangon az ilyen lenne: -
Tamoo
MODERÁTOR
válasz AMDFan #98239 üzenetére
miniDSP se muszáj, sőt venni sem kell semmit csak valaki elmegy hozzá megméri és beállítja az EQ APO-t ha úgyis PC a lejátszó. Szóval kipróbálni a dolgot igazából nem kerül semmibe ha van egy jó szándékú fórumtárs aki segít neki. Nyilván ez szembemegy a hifis "ezo" világgal, de azért egy próbát megérhet, hátha úgy tetszik neki.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
Ezt az APO-t birizgálva, nem is tudom van-e olyan amit nem lehet vele megoldani.
AMDFan- nak beajánlom itt is amit te tegnap VoidXs nagyszerű programját, amivel autómatikus bemérést is készíthetünk. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz AMDFan #98239 üzenetére
"Érdekes, hogy például házimoziban, vagy stúdiós szinten nem kérdés az, hogy szobakorrekciót KELL alkalmazni a jó megszólalás érdekében."
Házimozinak mi köze a sztereó zenéhez? Semmi! Mozinál nincs egy eredeti hang sem, csak kreálmány az egész.. Még csak le sem tudod ellenőrizni a hangzáshűséget, mert fikciót hallgatsz. Studio kicsit más tészta, ezt belátom.
"csak a zene van"
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz AMDFan #98243 üzenetére
Fejlesztgeti amikor ideje van, én elég sokat nyaggattam vele a héten.
A szubomra rátolt 260 paraméter körül. A kék korrekció nélküli, a piros a korrekciózott. Nyilván csak a 20-120Hz közti részt kell nézni.(#98244) dgyuri0123: Én pl. kifejezetten szeretek koncertvideókat nézni, vannak nagyon jók.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz dgyuri0123 #98244 üzenetére
Már ezek a régi becsípődések megszűntek, egyre több elérhetetlen árú hájend gyártó használ DSP-t korrekciózást.
-
AMDFan
addikt
Ez szimplán nem igaz. A sztereó színpadkép a mai zenék 99%-nál ugyanúgy kreálmány. De még a vokálok is ugyanúgy kreálmányok, mert szerintem írtó ritka, hogy úgy vesznek fel egy vokált, hogy csak pusztán ének a mikrofonba és record gomb. Mindenen van valami kis effekt, zengetés, kompresszor stb. stb... Ugyanígy a filmeken is.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
"Mozinál nincs egy eredeti hang sem, csak kreálmány az egész.."
A régebbi / történetvezetett filmekben azért csomó eredeti hang van, amit ott vettek fel a helyszínen, ahogy megtörtént. Ez hallatszik is a hangok "minőségén".
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz AMDFan #98247 üzenetére
A filmet kivenném a beszélgetésből, mert ott minden hazugság. A többit értem és el is hiszem, mert nem tudok ellenpéldát felhozni.
python 1 : Én nagyon messze vagyok a hájendtől...
PuMba: amennyiben a zenei felvétel is akkoriban készült, mikor az általad említett (gondolt) flm is, abban az esetben a zenén sem lesz sok trükközés, mert akkoriban nem volt szokás szét eq-zni egy felvételt.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
python1
veterán
válasz dgyuri0123 #98249 üzenetére
De azért kis lepattanó jól jöhet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest