Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
Amióta XBMC-t használok lejátszóként Foobar helyett (kb két-három hete), csak a Miniken hallgattam zenét. Tegnap este viszont kipróbáltam a Fostexet is XBMC-vel. Számítottam rá, hogy nem lesz jó, de a kapott eredmény alulmúlta várakozásaimat is. Sosem gondoltam volna, hogy azt a kifejezést fogom valamire használni, hogy "túl sok a dinamika".
De ebben a párosításban (Fostex+XBMC) a dinamika olyan mértéket öltött, ami már megöli a zenét. Az XBMC olyan durván nyomja a képembe az ütősöket, hogy a többi hangszer után nyomozni kell.
És a dinamika valahogy nagyon természetellenesnek tűnik számomra. Foglalkoztam már zeneszerkesztéssel, keveréssel, de az eredeti felvételek kompresszor előtti állapotát dinamika szempontból sosem éreztem ilyen rossznak. Ez így túl agresszív, egyáltalán nem zenei.
Érdekes módon a Minivel (aminek alapból kicsit gyenge a dinamikája) marha jól szól az XBMC. Ha tehát egy rendszert alacsony dinamika jellemez, akkor segíthet az XBMC (bár a természetellenes hatás aggaszt kicsit), jó dinamikájú rendszerbe viszont nem ajánlott.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Auratech
őstag
válasz schawo #17401 üzenetére
Nem lehetséges, hogy valamilyen rejtett processzus javít a hangon, mint a creatívos cristallyzer és a hangindításokat túlhansúlyozza?
Egy lejátszó szoftver miként szól bele ilyen mértékben a viszonyított hangosság arányaiba?
A hangkártya beállításait nem írja felül valamilyen preset? Esetleg más driverrel dolgozik? ASIO vs. WDMM/DS és mintavétel konverzió van a softon belül és ki van kapcsolva az emphasis-deemphasis? Ha wines a gép. próbáltad az asio4all drivert-alaplapi hangkeltőnél?-Ja látom-m-audio karid van. Vonatkozó részek kihúzva...
Auratech Field Recording
-
ManY
senior tag
egyszoval olcsobb rendszeren javit
dragabban rontnalam alapbol kicsit erosek az utosek
emiatt kifejezetten szeretem azokat a szamokat ahol vocalnal leveszik low ra az osszes tobbit.... igy jobban hallhato az enekhang, nem nyomja el a tobbi...
nekem ugyan ez volt a bajom az asio -val, wasapin emiatt sokkal hallgathatobb
sot miota beszereztem egy eloerositot azota rengeteget javult a ter is es gyorsabb a bas.
viszont az osszes hang kicsit tompabb fatyolosabb lett...
eloszor zavaro volt utana hozzaszoktam es jobban is tetszik...egyebkent ugy hallottam hogy hivox zoltanhoz erdemes ilyennel fordulni
mert belovi neked ugy az egeszet ahogy te szeretned hallani, azt persze en se tudom hogy mit hogy es mihez nyul hozza... lehet eleg csak a DAC hoz... -
titán
válasz Auratech #17402 üzenetére
Auratech és ManY
WASAPI-val használom, tehát a Windows nem játszik bele. Az XBMC-nek nincs semmilyen pluginje, és állításuk szerint semmit nem csinál a hanggal, mégis egyértelműen máshogy szól. Az meg hogy jobb vagy rosszabb rendszeren javít-e, az kérdéses.
De most mindjárt meghallgatom, hogy a ProToolson és Reaperen hogy szól ugyanaz a szám, melyiknek van igaza, az XBMCnek vagy a Foobarnak.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
törölt tag
Tény, hogy az XBMC másként kezeli a mikrodinamikát, de erősen kétlem, hogy ez valami mesterséges furfang lenne. Két rendszerem van, egyiket sem nevezném lustának és mindkettőn élvezetesebb az XBMC. Ami különösen érdekes, hogy a netrádiók szövege sokkal érthetőbb ezzel a lejátszóval, ezért is gondolom azt, hogy tisztább a jelfeldolgozása. A Foobar részletesebb, de kevésbé élénk hangot produkál. Persze el tudom képzelni, hogy ez valakinek közelebb áll a szívéhez. De ahogy írtam korábban is, nem a hangzás az egyetlen szempont nálam egy lejátszó szoftvernél.
-
titán
válasz #92251648 #17405 üzenetére
Nekem is jobban tetszik az XBMC hangja az egyik (érdekes módon a drágább) rendszeremmel, de a másikkal meg direktbszarul szól. Tegnap mégsem tudtam meghallgatni ProTools-szal. Te esetleg csináltál már összehasonlítást referenciával, hogy melyiknek van igaza?
Érdekes gondolat, hogy lejátszó szoftvertnél nem a hangot tekinted fontosnak. Annak ellenére, hogy tulajdonképpen sok pénzt áldozol a jobb hangért, míg a lejátszó ingyen is jobb hangot adhat. És ahogy hallgattam, rendszere válogatja, kivel van jobban.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
törölt tag
válasz schawo #17406 üzenetére
Azt írtam, hogy nem a hang az egyetlen szempont, ettől még persze fontos. Ha az XBMC rosszabb hangot produkálna, mint a Foobar (ami kb. 5 évig szerepelt nálam), bizonyára nem használnám. Tudok ezeknél is jobb hangú szoftvert, de egyszerűen használhatatlan, szenvedni meg nem akarok zenehallgatás alatt.
Nem tudom, mit értesz referencia alatt, én erre a saját fülemet használom.
Már egy jó ideje nem költök sokat HiFi-re. Volt többmilliós rendszerem régebben, jelenleg hobbiként félmilliós rendszereket építek, amikben sok a DIY és kevés a szokványos HiFi eszköz.
-
bajnokpityu
félisten
fapaci:eplay?
tényleg jó hangú lejátszó.eladó topping dac
-
krystman
őstag
Üdv
Lenne egy olyan kérdésem, hogy vettem egy aktív mélyládát, és a kérdésem az lenne, hogy ha az egyik hanfal mellé kötöm, akkor nem teszi tönkre esetleg az erősítő végfokát? És még annyit, hogy ilyen aktív ládánál mindenképp rá kell kötni a Jobb és Bal csatornát, vagy elég az egyik is? Mert nekem a 2 hangfal közvetlenül az erősítőről menne, a láda kimondottan csak a mélyre kellene. Tehát olyanra gondolok, hogy az erősítőről menne a rendes hangfalba egyből a kábel, és a hangfalból meg a ládába. Egyébként egy sima sztereo erősítőről menne, egy Videotonról. Vagy ez nem jó megoldás lenne? Annyira nem értek hozzá, úgy, hogy elfogadok tanácsokat! Itt egy kép róla.[ Szerkesztve ]
-
Auratech
őstag
válasz krystman #17409 üzenetére
Az aktív mélyládának vonalszintű bemente van. Nem kell neki teljesítmény! Tehát semmiképp rá ne kösd a hangszóróból kijövő valamilyen drótot!!
Sztereó erősítőnél, ha nincs efféle sub kimenet, leginkább az erősítőn lévő tape-out, (magnó-felvétel-kimenet,ami bármilyen forrás esetén az erősítőn megszólaló jelet felkínálja rögzítésre) felel meg, ami a többi forrás, cd, phono, radio, aux, esetén vonalkimenetként meghajthatja az aktív subot.[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
Auratech
őstag
A dolgot úgy módosítom! (mobilon nem láttam) A képen látható panelre ráköthető az erősítő, de nem érdemes, mert a beépített erősítőnek kell adnia a táplálást a hanghoz. Pont az az értelme az aktív subnak, hogy nem terheli az erősítődet teljesítménnyel.Ha olyan bivaly erősítőd lenne, akkor az is meghajthatná akár, de ez itt nem játszik..
A beállításkor azt kell kitalálni, hogy a meglévő hangfalaid milyen mélyre mennek. Ehhez kell a képen látható csavarógombbal igazítani a sub hangjának mélységét. A normál hallgatási erősítéshez, pedig a hangerejét. Akkor jó, ha elsőre úgy tűnik, mintha csak a meglévő dobozaid mennének sokkal mélyebbre.Auratech Field Recording
-
KMT
addikt
válasz Auratech #17411 üzenetére
Meglepő ilyeneket olvasni pont tőled. Hogy máshogy kösse rá? A tape-out (ami van egy Videoton-on?) általában fix jelszintű. Így ha a frontok hangerejét változtatja, a szubé még nem fog...
Ilyen esetben legtöbbször (szerintem most is) a nagy jelszintű hajtás nem jelenti azt, hogy az erősítő terhelve lesz. A szub csak a jelet veszi le róla így, a saját erősítőjét használja.
krystman
Igen, mindkét oldalt kösd rá (párhuzamosan a hangsugárzókkal). Különben az egyik oldalról szóló mélyek hiányoznának.
Illetve úgy is csinálhatod, mint írtad, csak fordítva, azaz: erősítő - szub - hangfalak, mivel van front-kimenet a ládán. Ez elvileg kicsit rosszabb megoldás hangilag, de nem egy Vidin fog kijönni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Auratech #17410 üzenetére
Sok aktív szubsugárzón is van nagyszintű bemenet. Az aktív erősítésnek nem feltétlenül az a célja, hogy a front erősítőt megkíméljük, ennél komolyabb és praktikusabb okai vannak.
Egy szubsugárzó beállítása nem egyszerű feladat, mérés nélkül igen tapasztalt fül kell hozzá. A fotón szereplő darab mondjuk nem igazán paraméterezhető, itt inkább szerencse kérdése lesz az eredmény. Én nem a frontsugárzó alsó átviteléhez illeszteném a váltást, hanem jóval feljebb (bár nem tudjuk, milyen dobozokkal kellene párosítani). A legtöbb frontsugárzónak jót tesz, ha megszabadítjuk a szubbasszus hangoktól (jellemzően 70-80 Hz alatt). Egy jól eltalált szubsugárzó szebben is sugározza le ezeket a hangokat, tehát érdemes inkább rá bízni.
A zenék túlnyomó többségében a szubbaszusok középre vannak panorámázva, tehát elég az egyik csatornáról táplálni a szubsugárzót. Ideális esetben persze mindkét sávot érdemes bekötni, még jobb megoldás - akusztikai szempontból is - két szubsugárzó használata.
A meghajtás problémát szokott okozni, mivel kevés sztereó erősítő rendelkezik szabályzott szintű Pre kimenettel. Ilyenkor érdemes elgondolkodni egy aktív váltó beüzemelésén.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
krystman
őstag
válasz Auratech #17411 üzenetére
Igen! Mindenképp úgy akarom, hogy ha az erősítőn adom rá a hangerőt, akkor az arányosan hangosítaná a két hangfalat is, és a mélyládát is. Mert nem igazán lenne jó, ha mindig rohangálni kellene a erősítő hangerőszbályzó, és a láda hangerőszabályzó közt! Mert én is így képzeltem el a dolgot! Köszi!
-
krystman
őstag
Értem. És úgy miért nem jó, ha a hangfalból kötöm a SUB-ra? Tehát erősítő ---> hangfal---> SUB (láda). Mert nekem amik most vannak hangfalak, 2db Videoton 120W-os, az 3utas, és azt nem akarnám, hogy csak a közép tartományok szólnának benne ezután! Én úgy gondoltam el, hogy én a ládából nem kötném rá a hangfalat, ha nem csak a hangfal után lenne kötve, és csak is magában lenne, tehát nem lenne egy hangfal sem rákötve a ládára. És így a két hangfal véleményem szerint ugyan úgy szólnának, még az is amelyiken a mélyláda mögé van kötve, mert nem függene a ládától a hangfal így. És ugyan úgy szólna a továbbra is a mély mind a kettő hangfalba, csak besegítene a láda is. Ezért is kérdeztem, hogy így tényleg rá kelle mindenképp kötni mind a két frontot is, mert úgy is csak a mély kellene nekem, ami meg úgy is csak középen szól a zenébe.
-
Auratech
őstag
válasz krystman #17420 üzenetére
Az alant található, helyes válaszok a mérvadóak...Természetesen a subod a jelet veszi le a bejövő hangszóró kimenetekből, amit továbbküldesz a két dobozod felé. Ha csak a legmélyebb hangokat kívánod a subra küldeni, elég a left csatorna-ami a mono jel. Egyébként menjen át a két erősítő kimenet a subon. Az az üzemszerű.
(eredetileg egy külső váltós dobozzal szarakodás jutott eszembe és feleslegesen megkevert)
Auratech Field Recording
-
KMT
addikt
válasz krystman #17421 üzenetére
Namost hogy gondoltad a hangfalból kötést? Annak gyanítom, nincs kimenete külön. Tehát az erősítő és a dobozok közti hangfalkábelről van szó. Te a dobozhoz közeli, én az erősítőhöz közeli végéhez tenném a szubhoz menő kábelt. A dolog kb ugyanaz.
De ahogy én gondolom, még egyszer: az erősítőn a 4 hangfalterminált (2 pár) oszd szét, mindegyikbe menjen két kábel, egy a frontokhoz, egy a szub megfelelő csatlakozójába.Szerintem előfordulhat, hogy nincs meg mindkét oldalon a mély jele, meg nem olyan drága egy kábel, hogy ezen spórolj.
(#17423):
Próbáld minél kisebb frekvenciára állítani.A 0-180 a fázis. Azt próbálgatással kell a legjobb helyzetbe állítani. A rossz beállítás kioltás, késő basszus formájában jelenik meg. De biztos található több cikk a beállításokról.
-
€uro
őstag
2 x 2,5 nm-es tiszta réz hangfalkábelt 330 Ft/m körüli vagy ez alatti áron lehet itthon vásárolni?
Azért kérdezem, mert ezt tervezem megrendelni:
Lautsprecherkabel transparent 2,5mm² - 30m - Qualitätsware Made in Germany - Reines Kupfer
Eladó - Thermaltake TH280 V2 ARGB AIO Vízhűtés 32 hó GARANCIÁVAL 29.900.-
-
€uro
őstag
Hm. Na úgy látom, hogy az Amazon-ról sem fogok kábelt rendelni. A német és az angol Amazonról sem tudok venni semmit, erősítőt és hangfalakat sem. Magyarországra nem szállítanak.
-
contaxg
veterán
Ennyiért te nem kapsz tiszta rezet az garantálom, de ilyet bármelyik üzletben kapsz itthon is. Egyébként szállítanak, bár én az angolról vettem utoljára.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
törölt tag
válasz krystman #17423 üzenetére
Látatlanul (hallatlanul) nem tudok tuti tippet adni. Tudni kellene, mit produkálnak a hangdobozaid a szub nélkül és abból kiindulva megállapítani a vágási pontot. Sokat lehet variálni a szub elhelyezésével is, sokkal többet, mint a két állású fáziskapcsolóval. Az esetek többségében az ideális beállítás 0 és 180 fok között van, de ezen a dobozon ezt nem lehet állítani.
(#17419) KMT:
Egy teljesen egyszerű, RC HPF könnyen beállítható a jelútba, ami levágja a frontokról a szub hangokat. Én ezt szoktam javasolni sztereó rendszerekbe, ha nincs a szubsugárzónak HP kimenete. Hogy az említett dobozban van-e, azt nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
válasz contaxg #17428 üzenetére
Mármint itthon nem kap ennyiért tiszta réz kábelt, ugye?
Ebay-en ezt találtam:
100'ft feet 12 AWG AG Gauge Audio Speaker Cable cord
30 méter, oxigénmentes 12 AWG-s, réz kábel. Szállítási költséggel együtt 6.700 forint.
Hangfalkábelt - esetleg erősítőt vagy hangfalakt - rendeltél Amazonról? Csak mert e-olvasót én is tudtam rendelni múltkor, de nem mindent lehet Magyarországról rendelni.
-
contaxg
veterán
Feltehetően a legnagyobb tisztaságú rézből készült hangszórókábel jelenleg a japán Acrolink 6nS7000 kábele.
Ebből egy szett ára valahol a 600k és a 900k Forintból jön ki, bár használtan már 2-300k-ért is elérhető
Amit itt árulnak 100% réz néven, az valami 9x%-os ötvözet lehet csupán.
Ha írsz, hogy mit szeretnél pontosan (priviben) lehet, hogy tudok segíteni mert hamarosan keresztülmegyek Európán autóval.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
€uro
őstag
válasz #92251648 #17431 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy kapok-e itthon ilyen kábelt, hanem, hogy ugyanilyen minőségűt mennyiért kapok.
Az AWG amerikai szabvány. Úgy néztem, hogy a 12-es AWG kábelek már egészen jó minőségűek. Aztán, hogy ezek a kábelek, mennyire tiszta réz kábelek - engem nem igazán érdekel.
(#17433) contaxg: Értem. Köszi. Nemsokára megkereslek priviben.
-
contaxg
veterán
Az AWG az amerikai méretrendszere a kábel vastagságának, mivel OTT nem a millimétert használják erre a célra. Neked szerintem egy kutyaközönséges 2x1.5mm-es vagy 2x2.5mm-es hangszórókábel kell.
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
válasz contaxg #17435 üzenetére
Igen, igazad lehet.
Ugyanakkor 5-10 ezer forintot rászánok a kábelekre. 30 méterre van szükségem. Tehát egy kb. 300 forintos méteráron szeretnék minél jobbat venni. Ha külföldön olcsóbb, akkor onnan.
-
ManY
senior tag
amiket linkelsz ahhoz hasonlokat kapsz az OBI ban is!
nem erdemes kinntrol rendelni!
Ha tenyleg jot akarsz elerheto aron akkor keresd fel Fapacit es kerj gothamot "nakamichi"-vel
vagy bemesz a corgba es meterre veszel csak akkor nem lesz rajta csatlakozo/banandugo...
a pakolaszason/elvezetesen meg gondolkodj mert a 30 meter irdatlan sok
ha Fapacit valasztod egybol csinaltass halozati kabelt is szerintem, idot sporolsz magadnak.. -
bajnokpityu
félisten
milyen cucc ez,h megérje tápkábelt cserélni?
nem hiszem,h magas,ha OBIs kábel környékén vásároltok.
nem lehet,h keveredés van a tiszta réz és az OFC rézkábel között?valamint ugyan nem akarom rontani fapaci bizniszét,de ezeknél a kábeleknél is úy működik,függetlenül ócsóságától,hogy nem illik mindenhova.
nem tuti,h gothammal, v akár a köv ajánlott kácsával jársz legjobban.
tudnod kell hogy szól erősitőd, hangfalad, és ahhoz.kácsa is jó az alsó kategóriában.
és nem létezik sztem olyan,h best buy kábel.maximum saját láncában.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
€uro
őstag
válasz #92251648 #17437 üzenetére
Igen, köszi, most már tudom.
Először ennek a táblázatnak kerestem az értelmezését. És az adatok alapján gondoltam, hogy az AWG olyan szabvány, ami a vezetékek ellenállására vagy vezetőképességére vonatkozik.
-
€uro
őstag
Lemértem, hogy milyen hosszú kábelek kellenek:
Front Left: 7 m
Front Righ: 10 m
Rear Left: 4 m
Rear Reight: 5 m
Center: 1 mEz a minimum, ennyi kell.
Mivel az én rendszerem finoman szólva is elmarad majd az igazi minőségi zenétől, ezért gondoltam, hogy a hosszabb (7-10 méteres) kábeleket majd egy fokkal jobb minőségű vezetékekkel kompenzálom. Amit erre szánok az 5-10e forint.
Köszi az ajánlatot, majd megkeresem Fapacit, hogy tud-e segíteni.
Egyébként a banáncsatlakozókat mindenképpen én szeretném majd a kábelekre rakni.
Hálózati kábelt? Minek?
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #17441 üzenetére
Az elmúlt években sok "olcsó és tuti" megoldás (pl. tűzálló, CAT, S-ATA MZS kábelek, trafó huzalok) terjedt el a hazai HiFiben, de gyors fellángolás és több/kevesebb lecsengési idő után mindegyik kikopott a köztudatból. Ettől függetlenül vannak jól bevált kábelek, amik nagy valószínűséggel hozzák a formájukat minden rendszerben. Ilyenek a Gotham kábelek is, amik belépő szintet jelentenek, néhányszázezer forintos láncokhoz ajánlhatóak nagy nyugalommal a kommersz madzagok helyére. Az elmúlt évben nálunk tapasztalt megelégedettségi arány nagyjából 98 %. Komolyabb rendszerekbe viszont mi sem ezt kínáljuk, hanem a HiDiamond gyári kábeleket, amik hangzásban jócskán felülmúlják bármelyik Gothamot, de árban is más nagyságrendet képviselnek.
-
törölt tag
válasz Visormail #17445 üzenetére
A nagy tisztaságú rézkábelek különösen, de a gyengébbek is oxidálódnak, ami idővel rontja az érintkezést. A csupasz kábelvéget ezért bizonyos időközönként vissza kell vágni, főleg ha a kontaktust megbontjuk. A banán és Z dugók kiküszöbölik ezt a problémát. A Nakamichi csatlakozók olcsók, de jó minőséget képviselnek.
-
bajnokpityu
félisten
válasz #92251648 #17446 üzenetére
csak nem szakasz el a cat kabelektol...
mondom,h enyém nem az,és meg mindig érdekelne más kábel, hátha jobb mint a bartfay 2000 esem.amúgy van jófulu ismerős aki mindig visszatér a saját speci cat7 kabelehez.én meg nem hallottam, de komoly DIY cuccai vannak.
tuti, elkeszitesen van a hangsúly. a cat7 végülis egy litze kábel, amit nagyon könnyű elrontani.
eladó topping dac
-
KMT
addikt
válasz bajnokpityu #17449 üzenetére
Szerintem nem alaptalan sokak ellenérzése...
Szerintem tudnék mutatni olyan kábelt, amin meglepődnél, csak nem sok értelme lenne, mert nem épp egy elérhető madzagról van szó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest