Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#53251) breezer88


breezer88
tag

Nem rég fejeztem be a(z új) gépem összeszerelését. Van benne egy m2-es SSD és 2db ugyanolyan 2TB SATA Seagate Barracuda HDD. Ebből az egyik a BIOSban sem látszódik, a másik rendben működik.
Milyen lépéseket kell végigpróbálnom, hogy biztos legyen az, hogy rossz az újonnan vásárolt HDD és nem én hibázok , illetve alaplapi kábel egyéb probléma van?
Gondolom át kell dugni másik SATA csatlakozóra az alaplapon, illetve ki kellene próbálni másik SATA adatkábellel is. A power kábel az gondolom jó, mert arra van kötve a másik HDD és a ventillátor hub is. Ezen túl mit próbáljak még meg?
Nagyon köszönöm a segítséget!

(#53252) ElektrikusDE válasza breezer88 (#53251) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Szia!
nem ártana egy alaplap típus megírása.

Igy általánosságban azt írhatom le hogy én mit tennék:

Megcserélném a két adatkábel a HDD-ken.

És ha a másik HDD látszik az egyik helyet, akkor nem HDD hiba.

Fordított esetben meg HDD hiba.

Vagyis:

"Gondolom át kell dugni másik SATA csatlakozóra az alaplapon, illetve ki kellene próbálni másik SATA adatkábellel is. "

IGEN!

[ Szerkesztve ]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#53253) breezer88 válasza ElektrikusDE (#53252) üzenetére


breezer88
tag

Köszönöm szépen! :R Tényleg , valóban könnyebb a HDD-n kicserélni és nem az alaplapon. Kérdés hogy a boltba visszavenni ennyi elég-e? Az alaplap típusa MSI B450 tomahawk max.

(#53254) ElektrikusDE válasza breezer88 (#53253) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Szia!

Biztonság kedvéért még cseréld meg a tép csatlakozókat is a HDD-ken, és ha igy sem látszik a BIOS-ban a HDD, akkor én visszavinném.

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#53255) carr


carr
őstag

Sziasztok!

Nemtom jó helyen járok-e de még nem fordult elő ilyen.
2+ éves HDD 1TB HGST egyik napról a másikra kb megzuhant. sentinel szólt is h 9% gubasz van. Monodm oké mentés, stb. HDD-t átraktam usb3 külső csatiba, tegnap egész nap dolgozott rajta a sentinel. csak tesztelt nem javított. oké megvártam, este kihúztam, hogy haladjon. visszadugva nem látja a win a hdd táblát. diskmgmt.msc csak mint RAW látja. Formázni nem akarom. Adatokat szeretném nagy részben lementeni róla. Van esélyem?
Köszönöm :R

360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.

(#53256) carr válasza carr (#53255) üzenetére


carr
őstag

[link]
Ezt találtam, aztán hirtelen felindulásból még egyszer kapott egy pofont cmd->diskpart-> clean. hátha megölöm, de vissza tudom hozni. 100gb családi képek. stb. .. :D
:))
:R mondjátok, h jó lesz . :D :R

360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.

(#53257) Doky586 válasza carr (#53256) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ilyesmi csak arra való hogy szöget döffj a halott szívébe. De ez itt nem a vámpíros topik. Döglődő lemezre tilos írni, tilos javítani, tilos helyreállítani.. Neked mentés kell, fizikailag másik lemezre. Pl Recuva progival. De ez már az adatmentés topik témája, ott kérdezd..

(#53258) King Unique válasza carr (#53255) üzenetére


King Unique
titán

Amikor a jelen topik címe HDD probléma (nem adatmentés), ellenben te adatmentés ügyben érdeklődsz, akkor evidens hogy nem jó helyen, mivel az az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topik témája, ami itt is már többször le lett írva, meg a fórumkereső is kilistázza... :B

Ha RAW lett a HDD-n lévő partíció, akkor a téma topikjában már többször volt szó arról, hogy ez esetben mi a teendő (példa). Vagyis nem formázzuk, nem töröljük, nem esünk neki totál értelmetlenül és feslegesen "cmd->diskpart-> clean" módszerrel a mentendő lemeznek és ezzel tovább rontva a mentés esélyét, hanem adatot mentünk adatmentő programmal... Vagy ha tele van egy rakás gyenge / hibás szektorral a HDD és már nem lehet rendesen olvasni a felületéről, akkor inkább hozzáértő szakembereket, azaz egy adatmentő céget bízunk meg a mentéssel, már ha valóban olyan fontosak azok és adatok és anyagilag megérne annyit a mentésük. Ennyi!

[ Szerkesztve ]

(#53259) carr válasza Doky586 (#53257) üzenetére


carr
őstag

valószínű az lesz, de előbb hozzá kéne férnem hogy másoljam... de raw-nak látja., :(

360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.

(#53260) Szaki2


Szaki2
tag

Megjött az usb2 y-kábel az axagon házas külső vinyóhoz, de sajna az asztali gépen, amin a win7 van továbbra se pörög fel a vinyó. Próbáltam a kábelt a laptopon azon továbbra is rendesen működik a vinyó. Szóval a kábel jó, vinyó jó, csak a win7-es asztali gépem nem szereti. Meg vagyok lőve. Valaki tud valami megoldást?

(#53261) King Unique válasza carr (#53259) üzenetére


King Unique
titán

A hozzáférés nemcsak annyiból áll, hogy a fájlkezelőben megnyitható-e, hanem létezik adatmentő program is, ami a RAW kötet tartalmához hozzáfér, ami az előző válaszban is le van írva, linkelve példa a teendőkre stb., de azt úgy látszik már nem sikerült elolvasni... :))

(#53262) King Unique válasza Szaki2 (#53260) üzenetére


King Unique
titán

Ha nem az USB 2.0 portok hibásak azon a PC-n, meg nem is túl hosszú az Y-kábel (pl. 1,5-2+ méteres), akkor nyilván működnie kellene annak a 2,5"-os külső merevlemeznek 2 db USB 2.0 portról biztosított tápellátással. Illetve ha nem a külső HDD hibás, nem tapadt le benne az olvasófej hogy amiatt ne pörögjön fel, laptopon ugyanazzal az USB-kábellel rendesen felpörög és kifogástalanul működik stb., akkor márpedig a PC-nél nem stimmel valami, ennyi.

(#53263) Szaki2 válasza King Unique (#53262) üzenetére


Szaki2
tag

Az usb portok jók, mert egyébként arról megy a billentyűzet, amiről most írok, meg az egér. Az y-kábel kb 1 m. Sejtem, hogy a pc-n nem stimmel valami, csak azt nem tudom, hogy mi és ezt hogy lehet kideríteni?

(#53264) carr válasza King Unique (#53261) üzenetére


carr
őstag

te biztos látnál az idegtől mrs tökéletes. :))

360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.

(#53265) King Unique válasza carr (#53264) üzenetére


King Unique
titán

Az már nem az én gondom, ha nem vagy képes elolvasni és értelmezni a kapott választ, meg eltalálni a megfelelő topikot... :))

(#53266) King Unique válasza Szaki2 (#53263) üzenetére


King Unique
titán

Ha közvetlenül a PC előlapi, vagy inkább hátlapi USB 2.0/3.0 portjához van csatlakoztatva a 2,5"-os külső merevlemez és nincsen közbeiktatva passzív USB-hub mint korábban említetted, akkor elég érdekes és rejtélyes, ha még csak fel sem pörög, pláne Y-kábellel használva. Érdemes ilyenkor a kábel csatlakozóját is kicsit megmozgatni a PC-n lévő aljzatban, vagy kihúzni majd újra bedugni, hátha csak érintkezési probléma, + szükség esetén másik portot és másik kábelt is kipróbálni, stb.
Meg azt jó lenne biztosan tudni, hogy most tényleg egyáltalán fel sem pörög a külső házban lévő HDD (hallani, + a külső házon is érezni a vibrálást ha megy), vagy csak a Windows 7 nem ismeri fel, mert nem mindegy.

[ Szerkesztve ]

(#53267) IntelKiller7


IntelKiller7
veterán

Van 1 Seagate Barracuda 1TB-os vinyóm. A probléma vele viszont a következő, hogy elindításnál látja a gép, majd 2-3-5 perc után fogja magát és eltűnik a "gépház" részből.
A vinyó továbbra is megy, nem áll le.
Ha úgy van kedve x idő után megint megjelenik.

Mi lehet a problémája? Átdugtuk másik sata csatlakozóba, ott is ugyan ilyen. Másik kábellel is próbáltuk. Ugyan ez a jelenség.

Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K

(#53268) Szaki2 válasza King Unique (#53266) üzenetére


Szaki2
tag

Közvetlenül a hátlapi usb portokba van dugva, nincs köztes kábel. Bedugtam az összes hátlapi usb portba, meg is mozgattam, de nem pörög fel. Nem hallani hogy felpörög, és érezni sem lehet a vibrálást (a laptopnál csinálja).

[ Szerkesztve ]

(#53269) Merula Alba


Merula Alba
tag

Sziasztok.
Remélem elfér itt a kérdésem.
Adott egy Krait 370gaming alaplap van egy M2-es foglalat rajta. Egy Kingston A2000 1TB-os jó lehet hozzá, Sajnos nekem ez már magas, látom a képeken hogy milyen a csatlakozása, viszont nem egyértelmű.
Esetleg van egy a kérdésemre jobban passzoló topik?

Ne dumálj, mert nem látok! :-P

(#53270) King Unique válasza Merula Alba (#53269) üzenetére


King Unique
titán

Van az alaplap weboldalán kompatibilitási lista, milyen meghajtókat, milyen M.2 SATA és PCIe NVme SSD-ket kezel.

+ Van jobban passzoló topik, az SSD téma általánosan értelemszerűen a Flash SSD, az SSD vásárlás meg a "Milyen SSD-t vegyek?" topikba való, nem ide...

(#53271) Doky586 válasza Merula Alba (#53269) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

M2-es foglalatú HDD nincs..! Próbálkozz az SSD topikban.. :B :K

(#53272) Szaki2


Szaki2
tag

Böngészem a többi topikot a külső mobil rackkel kapcsolatban. Azt olvastam, hogy ahhoz hogy működjön "UASP módban csatlakozzon és működjön az eszköz, amit a külső háznak és az OS-nek is egyaránt támogatnia kell. Ez az AXAGON EE25-XA6 külső háznál teljesül, ellenben a Windows 7 nem támogatja natívan."
Lehet nálam az a gond, hogy a win7 nem támogatja az UASP módot?

(#53273) King Unique válasza Szaki2 (#53272) üzenetére


King Unique
titán

Ennek, illetve az UASP-nek ahhoz semmi köze nincsen, hogy felpörög-e a külső házban a HDD vagy sem. Az utóbbi USB-n alapvetően megfelelő fizikai csatlakozás és tápellátás függvénye.

(#53274) Szaki2 válasza King Unique (#53273) üzenetére


Szaki2
tag

Köszi! Akkor sajna nem tudom, merre tapogatózzak. :O

(#53275) Merula Alba válasza King Unique (#53270) üzenetére


Merula Alba
tag

Elnézést, köszönöm az útbaigazítást.
Van itt viszont egy olyan kérdés ami biztosan ide való. Egy Samsung 1TB-os külső SSD volt használva adatmentésre részben. A napokban tűnt fel hogy leszedni semmit nem enged róla a rendszer, felrakni és olvasni viszont igen.
Amennyire tudtam utánanéztem, de nem oldotta meg semmilyen általam lelt megoldás. Hibaüzenetet dob ki ha másolni szeretnék róla. Most így hirtelen amiket javasoltak kipróbáltam, de nem használt semelyik. 0x800004005 hibát dob ki.

Ne dumálj, mert nem látok! :-P

(#53276) blendész


blendész
tag

Sziasztok!
Van egy 2017-es 3Tb-os Toshiba DT01ACA300 winyóm, amit a mindennapi dokkolós használatból kivonva biztonsági mentésnek pakolnék a polcra. Gondoltam, hogy megérdemelne egy rendes formázást, azonban 5 alkalommal próbáltam - többek közt egy másik, eddig szintén jól működő dokkolóban is - és mindegyiknél lefagyott a folyamat menet közben. Gyorsformázással gond nélkül ment. Töröltem az addigi két particiót, egyet csináltam belőlük. A windows gond nélkül látta. Ezek után a biztonság kedvéért lefuttattam egy hdsentinel részletes lemezellenőrzést, majd miután az nem talált semmit, beraktam egy írás-olvasás ellenőrzést is. Ott is kivártam a kb 10 órát, az is azt mondtam, hogy minden tökéletes. Viszont a teszt végére eltűnt a gyorsformázott egybegyúrt partícióm, és újra kellett inicializálni a merevlemezt a lemezkezelőben. Most újra látja a win, de nem nyugodtam meg. A hd sentinel írás+olvasás tesztje után normális, hogy újra inicializálni kell a lemezt? Illetve a "rendes" formázás miért akadhatott mindig el, ha a tesztek semmit sem tudtak kimutatni?

www.meszlenyiandras.com

(#53277) ElektrikusDE válasza blendész (#53276) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Szia!

"A hd sentinel írás+olvasás tesztje után normális, hogy újra inicializálni kell a lemezt?"

Igen!

"Illetve a "rendes" formázás miért akadhatott mindig el, ha a tesztek semmit sem tudtak kimutatni?"

Ezt viszont nem tudom, én ilyet nem csinálok.

Elég a teszt és utána gyorsformázás (előtte persze inicializálás, particionálás szükség szerint)

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#53278) King Unique válasza Merula Alba (#53275) üzenetére


King Unique
titán

Nem világos miért lenne ide, a HDD probléma topikba való a külső SSD kérdés, ha értelemszerűen a belső SSD sem az... :F :B Linkelve volt az előző válaszban mely topikokba való az SSD téma, tessék ott feltenni, ennyi!

Illetve nem ártana pontosítani, mert ez a "leszedni semmit nem enged róla a rendszer" nem teljesen világos, mármint hogy áthelyezést (nem sima másolás), törlést vagy mégis mit akar jelenteni. Ha ezeket, ellenben NTFS fájlrendszer esetén nincsen megfelelő hozzáférési engedély az adott fájloknál/mappánál/meghajtón, akkor nem meglepő a jelenség, meg az adott hibakódhoz tartozó megoldásoknál az is 1 ok (3.) a több közül.

(#53279) Merula Alba válasza King Unique (#53278) üzenetére


Merula Alba
tag

Basszus... Az autocorrect rendszeresen megszivat ha kapkodok és nem ellenörzöm. Természetesen HDD-ről van sző, bennem van a hiba. Bocsi.
A lemezről nem tudok átmásolni semmit. A lemezen enged minden műveletet. Hozzáféréshez szükséges jogok meg vannak adva természetesen.

[ Szerkesztve ]

Ne dumálj, mert nem látok! :-P

(#53280) King Unique válasza Merula Alba (#53279) üzenetére


King Unique
titán

Le van írva, linkelve az előző válaszban miket kellene megnézni, kipróbálni, ahol ha szükség esetén mind ki lett próbálva de továbbra sem megy a másolás, akkor lehet tovább fejtegetni, ennyi.

(#53281) jattila48


jattila48
aktív tag

Az normális, hogy a a gép bekapcsolása után még egy darabig teljesen simán és halkan pörög a HDD, majd később kicsit hangosabb lesz és jobban rezegteti a számítógépházat, mintha magasabb fordulaton pörögne? Egy HGST DC HC310 Ultrastar 4 TB-os winchesterről van szó.

„Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár

(#53282) Russel009


Russel009
csendes tag

Sziasztok! A 3 éves MAXTOR külső HDD-m elérte a végzet, egyik napról a másikra minden előzmény nélkül beadta a kulcsot. Vagyis csak gyanítom mert az alábbi hibát produkálja: Rádugom a gépre, a gép pittyeg hogy csatlakoztatva van + szépen pörög is a külső HDD. Azonban ezzel együtt a gépem is felpörög és innentől kezdve semmilyen filekezelő nem működik (total commander, lemezkezelő, etc...). Ilyenkor a Windowst le sem lehet állítnai, csak az áramtalanítás hozza rendbe a gépet. Eszközkezelő látja a külső HDD-t, nem jelez hibát, azonban nem tud olvasni róla adatot. mechanikai vagy szoftveres eredetű lehet a probléma? Van valami halovány reménysugár arra hogy az adatokat lementsem róla mielőtt ajtótámasznak használom a HDD-t? :(

(#53283) King Unique válasza Russel009 (#53282) üzenetére


King Unique
titán

"Van valami halovány reménysugár arra hogy az adatokat lementsem róla mielőtt ajtótámasznak használom a HDD-t?"

Ahhoz első lépésként a megfelelő topikot kellene, kellett volna eltalálni, lásd adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez... :B

Az nem derült ki, hogy pontosan milyen Maxtor külső merevlemezről van szó, de ha 2,5-os M3 Portable, akkor USB-n a megfelelő tápellátás (USB 3.X port) is lényeges, valamint a stabil adatkapcsolat, az utóbbinál szükség esetén másik USB-kábellel és másik USB-porton (asztali PC-nél hátlapon lévő) is javasolt kipróbálni, stb.
Ha az előbbiek rendben vannak, ellenben Windowson a fájlkezelőben és adatmentő programmal (példák) sem lehet hozzáférni a külső meghajtó tartalmához, valamint a meghajtó állapota (HDS) sem stimmel és kifagynak a programok és az OS, akkor az bajos. Ha a külső házban lévő HDD állapota oké, akkor esetleg meg lehet próbálni kivenni a külső házból és SATA-n csatlakoztatni, mivel a 2,5"-os Maxtor M3 Portable sorozat modelljeiben lévő HDD-k nem integrált USB-sek, mint a Samsungok esetében. Ha nincs renben a HDD állapota és pl. szektorhibás vagy egyéb gond van vele, nagyon leesett a kondíció stb., akkor viszont az adatmentés nem feltétlen otthoni mutatvány, hanem inkább adatmentő cég dolga, már ha anyagilag megérne annyit számodra, amit majd a téma topikjában lehet tovább fejtegetni.

[ Szerkesztve ]

(#53284) Russel009 válasza King Unique (#53283) üzenetére


Russel009
csendes tag

Köszönöm szépen a részletes választ. Valóban erről a típusról van szó. Áramellátás és adatkapcsolattal nincs gond (egy USB porton se működik, sem pedig más eszközzel). Következő lépésként megpróbálom a közvetlen SATA kapcsolatot, bár nem fűzök hozzá sok reményt (olvasófej hibára gyanakszom).
És valóban rossz topicba írtam, de korrigálom. :)

(#53285) Lalos


Lalos
csendes tag

Tisztelt Fórumtársak!

Adattárolás céljából vettem egy új HDD-t/Toshiba P300 4TB/, Asrock B450 pro -4f lapba csatlakoztatva Win10-en.
Mellékelt képeken látható a hibaüzenet.
Inicializálást megtagadja.

Régi gépemben is kipróbáltam poénból: GA-970A-DS3 lapba csatolva Win7-en simán inicializálható ill. partícíót is tudtam beállítani, formázni is sikerült. Ezután visszaraktam a mostani gépbe és ugyanez a hiba lépett fel amit az elején taglaltam.
Mit és hol kellene állítanom?

Segítségeteket előre is köszönöm és elnézést az amatőr kérdésért.

Veszel vagy eladsz

(#53286) Lalos válasza Lalos (#53285) üzenetére


Lalos
csendes tag

Megoldódott, eltávolitással majd egy újraellőrzéssel.

Veszel vagy eladsz

(#53287) Meza


Meza
tag

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy a win 10 indulása után egy meghajtó (HDD és SSD egyaránt) sem látszik az intézőben. Ez random probléma, mert következő indulásnál már ott vannak. Aztán 2-3 indulásig oké, majd megint nem. És ez ismétlődik. Egyébként minden más rendben van, az eszközkezelő, meg semmi sem jelez hibát. Mi lehet ez? Esetleg táp probléma?

Köszi, ha van ötlet!

[ Szerkesztve ]

"Olvashatatlan aláírás"

(#53288) SunMount3r válasza mh197 (#1) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Hello! Off, de jobb Topic-ot nem tudok erre:

2 PC között kellene File-okat másolni a lehető legrövidebb módon (nem keveset). Mivel az egyiken csak 100Mbit-es LAN van, így gondoltam van gyorsabb módja is. Azt találtam, hogy valami ilyesmi "USB Transfer Cable"-el megoldható, tehát a 2 gépet ezzel kötöm össze közvetlenül. De nem világos, hogy akkor ez valami speciális kábel, vagy ugyan olyan jó hozzá egy sima USB kábel is? Mind 2 gépen csak USB 2-es portok vannak, a forrás gép Win7-es, a célgép Win10-es.

Hátha itt tudja valaki, köszi!

[ Szerkesztve ]

(#53289) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

De akkor lenne egy másik On-nabb is: A PC-n Win10 van egy GPT-s SSD-n, de van mellette 2db MBR-es winyó is tele adatokkal. Hogyan lehetne a legbiztonságosabban átkonvertálni őket GPT-re és persze úgy, hogy az adatok érintetlenek maradjanak? Ezt a cikket olvastam egyelőre, itt az EaseUS Converter programot ajánlják hozzá, merthogy a Win10 saját lemezkezelője nem tudja adatvesztés nélkül megcsinálni. Kérdések: ez elég biztonságos? Van e esetleg valami jobb program/megoldás rá?

THX!

[ Szerkesztve ]

(#53290) Doky586 válasza SunMount3r (#53289) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Adatlemezt felesleges átkonvertálni, nincs értelme. Maradjanak úgy ahogy vannak.

(#53291) King Unique válasza SunMount3r (#53289) üzenetére


King Unique
titán

Nem újdonság, hogy Windowsoknál is az utólagos GPT-re konvertálást nem destruktív módon 3rd party programmal lehet megoldani adatmeghajtón - rendszermeghajtón adott az MBR2GPT - , amit tudnak a népszerű particionáló programok, lásd pl. AMOEI, EaseUS, MiniTool, stb.

Az eredeti kérdésre adott a válasz, ahol a nem destruktív átkonvertálás nyilván adatvesztés nélküli megoldást jelent.
Viszont a kérdés itt inkább az, hogy minek akarod utólag átkonvertálni? :F UEFI-s telepítésnél elég a rendszermeghajtón (SSD) GPT-nek lennie, a többi lemez (HDD-k) 2 TB-ig lehet akár MBR is, meg ha eddig (évekig?) nem tűnt fel és nem zavart az MBR, akkor utólag csak azért felesleges GPT-re konvertálni hogy GPT legyen, meg ha annak előnyei sem lesznek kihasználva...

[ Szerkesztve ]

(#53292) SunMount3r válasza King Unique (#53291) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Oké, köszi, De legyen akkor még 1 kérdés: A minél gyorsabb File másoláshoz mi legajánlottabb program/módszer? Tényleg csak arra kell, hogy egyszer, de minél gyorsabban és biztosabban) áthúzzak 150GB-nyi adatot egyik gépről a másikra.

Robocopy+GUI (bár a GUI lehet nem fut Win10-en)
RichCopy
TerraCopy

Eddig ezekről olvastam.

1. És ugye kérdés, hogy melyik gépen futtassam és indítsam a másolást? A forrás gép: Win7, a cél gép: Win10.

2. Meg lehet mégiscsak maradok a LAN-on keresztüli másolásnál és ez is egy jó kérdés, hogy mindez milyen megosztási protokollon keresztül fog történni? Az SMB pl. biztos lassabb lenne, mint bármi más... Erre valami ötlet?

(#53293) King Unique válasza SunMount3r (#53292) üzenetére


King Unique
titán

150 GB azért annyira nem sok, nem olyan hatalmas nagy adatmennyiség, hogy normál módon és reális idő alatt ne lehessen átmásolni a Windows beépített fájlkezelőjét, vagy 3rd party fájlkezelőt (pl. TC) használva SATA-n / USB 3.0-n, meg pláne ha nagyobb méretű fájlokról van szó. Valamint ugye van több USB 3.0-s külső merevlemezed is, adja magát arra másolni a fájlokat, majd a másik PC-hez csatlakoztatni USB-n, oda átmásolni stb., szvsz felesleges lenne ez esetben LAN, SMB és társaival bonyolítani. Ahol az utóbbiak amúgy sem ennek a topinak a témája, az ügyben tessék a Hálózat, szolgáltatók témakategória megfelelő topikjában, akár pl. az otthoni hálózat és internet megosztás topikban érdeklődni.

[ Szerkesztve ]

(#53294) SunMount3r válasza King Unique (#53293) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Írtam, hogy csak USB 2-es mind 2 gép a SATA meg kizárva, mert az egyik egy noti és még feles SATA kábelem sincs itthon. A külső winyó tárhelyek felszabadítása sem olyan egyszerű, rögtön a PC-ben lévő belső lemezre akarok átvinni mindent. Mind1, akkor megyek a hálós Topic-ba.

(#53295) BUZZLGHTYR


BUZZLGHTYR
senior tag

Hello, van egy WD green 3tb-os hddm, 2-t ismer fel a wondows 10, miért? Hogy lehet beállítani, hogy mindd a 3-at felismerje?

(#53296) bolic válasza BUZZLGHTYR (#53295) üzenetére


bolic
őstag

MBR helyett GPT-et választottad? Mert a MBR 2TB-ig kezel.

[ Szerkesztve ]

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

(#53297) King Unique válasza BUZZLGHTYR (#53295) üzenetére


King Unique
titán

Ha SATA-n van csatlakoztatva a HDD, akkor csak a szokásos user error, lásd egy másik esetnél leírtakat...
Ha USB-n, akkor meg vélhetően a dokkoló / külső ház nem kezel normálisan 2+ TB-os lemezeket, lásd ugyancsak egy másik esetnél leírtakat. Vagy esetleg átírta a maxLBA-t, erről is volt már szó itt.

[ Szerkesztve ]

(#53298) ricsip


ricsip
addikt

Bp-en melyik bolt árul 80eres PATA IDE kábelt? Most fürödtem be a Bestmarkt-al, hibásan szerepelt a raktárkészletükben UDMA66-100-133 néven a kábel, ehhez képest kézbevéve csak a régi UDMA33 40-eres volt. Feleslegesen utaztam át a fél várost érte. :(

-

(#53299) ricsip válasza ricsip (#53298) üzenetére


ricsip
addikt

Magad uram, ha szolgád nincsen...

25 ft volt darabja, betáraztam a következő 30 évre belőle:
https://www.pcland.hu/gembird-kabel-ide-kabel-66-45cm-gembirdcc-ide-66

Ha nem kell 80 eres UDMA66-os, elég a 40eres UDMA33-as, akkor meg 18 ft:
https://www.pcland.hu/gembird-ide-40pin-x-3-50-cm-fyears-cable-cc-ide

[ Szerkesztve ]

-

(#53300) DBAtti


DBAtti
aktív tag

Sziasztok!

Adott egy 2013-as HP Z420 munkaállomás.
Két parajelenséget is produkált HDD-kkel.

Az első:
- Leállításkor a HDD-ről lekapcsolja az áramot, de csak azért, hogy ~ fél másodperc múlva újra felpörgesse és újra leálljon. Azt gondolom ez nem normális, félek tönkreteszi vele. Win 10 került rá, sajnos nem emlékszem Win 7 alatt is csinálta-e.

Második
- Amikor megvettem, Win7 volt rajta. Beletettem egy Samsung Spinpoint F1 1TB HDD-t. Tette a dolgát, minden OK. Cseréltem OS-t Win 10-re, és ezt követően brutáis fejkattanásokat produkált. Működött, de pl minden tallózóban történő szintlépést kattanással követett. Ha indítottam egy videót, valamennyit lejátszott belőle, megállt, KLIKK, majd folytatta megint pár másodpercig, aztán KLIKK.
A HDD-t Win7-es rendszerbe visszatéve (másik PC) valamilyen javítást elvégzett bootoláskor (windows ~valami helyreállítás), és hibátlanul működik.
Egy darabig próbálgattam másik csatlakozón, cseréltem tápot, de hiába. Vettem egy új HDD-t, az jól üzemel, leszámítva az első pontban leírt jeleséget.

Drivereket, BIOS-t, mindent frissítettem, de nem segített.
Találkozott valaki már ilyen jelenséggel?

Üdv!
Attila

"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.