Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Pitterix: Gyógytorna
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: 24 éves a Windows XP! Nézzen ki úgy a Windows 11 mint az XP?
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
peter889
üzenetére
Tipikus felhasználói hiba, GPT helyett MBR séma szerint inicializáltad a 3 TB-os HDD-t, azért csak 2 TB használható a teljes lemezterületből...
A megoldás (az adatok lementése után) a lemezkezelőben a meglévő partíciók törlése (elég nyilván csak a 2 TB-osat, mivel a másik része eleve unallocated), majd a lemez konvertálása GPT-re (bővebben). Ha ez kész, akkor utána lehet particionálni és formázni az új egyszerű kötet létrehozása opcióval, stb. (bővebben). + A screenshotokon lévő külső particionáló programmal is megoldható a GPT-re konvertálás + a particionálás és formázás szintén.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Az alábbi problémámban szeretnék segítséget kérni:
A vettem egy 3TB-os Toshiba HDD-t.
Az SSD meghajtómra telepített Win7(64 bites) nem látja rendesen, csupán kb. 2 TB-ot hajlandó belőle elismerni, a többit Unallocated-ként kezeli.
Az Easeus Partition Master programmal próbáltam bűvészkedni:
[kép]
Ha itt az Creacte partitionra klikkelek, ez jelenik meg:
De hiába próbálom a csuszkát mozgatni, kb. 2 TB fölé nem megy.Így elkészítettem a kb. 2 TB-os partíciót, de a fennmaradó részt Unallocated-ként kezeli és nem hajlandó leformázni sem:

A Win7 telepítője szintén csak max. 2 TB-ot tudott elismerni.
Alaplapom neve: ASRock 960GM-GS3 FX
Az alaplapom gyártójának honlapjáról letöltöttem és telepítettem ezt a progit:ASR3TB+Unlocker(v1.1.1).exe
Nem tudom mi ez, de arra gondoltam, orvosolhatja a problémát. De a probléma ezzel sem változott.
Nem értem, az Asrock miért nem közöl leírást a programokhoz.Opr. neve :Microsoft Windows 7 Ultimate
Opr. javítócsomag :Service Pack 1Mindez azért különösen érthetetlen, mivel a korábbi telepítésű, Raid0 HDD tömbön lévő szintén 64 bites ugyanezen verziójú Win7-em probléma nélkül látja és kezeli ezt a HDD-t. Tehát nyilván nem a HDD-vel van probléma, ráadásul a Sentinel szerint 100/100-as.
Hálás köszönettel várom válaszotok.

Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG 4TB 990 EVO PLUS M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/ 5.0 X2 - Új - 7250-6300 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- WD 8TB HDD WD80EMZZ-11B4FB0 37 óra POH, 0 hiba, 6 hónap garancia.
- Apple iPhone XR / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 95% Akku
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3579, 94% Akkumulátor
- Újszerű! HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3523
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest