- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
peter889 #52781 üzenetére
Tipikus felhasználói hiba, GPT helyett MBR séma szerint inicializáltad a 3 TB-os HDD-t, azért csak 2 TB használható a teljes lemezterületből...
A megoldás (az adatok lementése után) a lemezkezelőben a meglévő partíciók törlése (elég nyilván csak a 2 TB-osat, mivel a másik része eleve unallocated), majd a lemez konvertálása GPT-re (bővebben). Ha ez kész, akkor utána lehet particionálni és formázni az új egyszerű kötet létrehozása opcióval, stb. (bővebben). + A screenshotokon lévő külső particionáló programmal is megoldható a GPT-re konvertálás + a particionálás és formázás szintén.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Az alábbi problémámban szeretnék segítséget kérni:
A vettem egy 3TB-os Toshiba HDD-t.
Az SSD meghajtómra telepített Win7(64 bites) nem látja rendesen, csupán kb. 2 TB-ot hajlandó belőle elismerni, a többit Unallocated-ként kezeli.
Az Easeus Partition Master programmal próbáltam bűvészkedni:
[kép]
Ha itt az Creacte partitionra klikkelek, ez jelenik meg:
De hiába próbálom a csuszkát mozgatni, kb. 2 TB fölé nem megy.Így elkészítettem a kb. 2 TB-os partíciót, de a fennmaradó részt Unallocated-ként kezeli és nem hajlandó leformázni sem:
A Win7 telepítője szintén csak max. 2 TB-ot tudott elismerni.
Alaplapom neve: ASRock 960GM-GS3 FX
Az alaplapom gyártójának honlapjáról letöltöttem és telepítettem ezt a progit:ASR3TB+Unlocker(v1.1.1).exe
Nem tudom mi ez, de arra gondoltam, orvosolhatja a problémát. De a probléma ezzel sem változott.
Nem értem, az Asrock miért nem közöl leírást a programokhoz.Opr. neve :Microsoft Windows 7 Ultimate
Opr. javítócsomag :Service Pack 1Mindez azért különösen érthetetlen, mivel a korábbi telepítésű, Raid0 HDD tömbön lévő szintén 64 bites ugyanezen verziójú Win7-em probléma nélkül látja és kezeli ezt a HDD-t. Tehát nyilván nem a HDD-vel van probléma, ráadásul a Sentinel szerint 100/100-as.
Hálás köszönettel várom válaszotok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest