Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
 - eBay-es kütyük kis pénzért
 - Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - Kalandor: Tartalom
 - sziku69: Szólánc.
 - GoodSpeed: 24 éves a Windows XP! Nézzen ki úgy a Windows 11 mint az XP?
 - sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
 - gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - Pajac: A csodálatos mandarin
 - Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai

Új hozzászólás Aktív témák
- 

King Unique
titán
válasz

peter889

üzenetére
						Tipikus felhasználói hiba, GPT helyett MBR séma szerint inicializáltad a 3 TB-os HDD-t, azért csak 2 TB használható a teljes lemezterületből...
A megoldás (az adatok lementése után) a lemezkezelőben a meglévő partíciók törlése (elég nyilván csak a 2 TB-osat, mivel a másik része eleve unallocated), majd a lemez konvertálása GPT-re (bővebben). Ha ez kész, akkor utána lehet particionálni és formázni az új egyszerű kötet létrehozása opcióval, stb. (bővebben). + A screenshotokon lévő külső particionáló programmal is megoldható a GPT-re konvertálás + a particionálás és formázás szintén.
 - 

peter889
őstag
Sziasztok!
Az alábbi problémámban szeretnék segítséget kérni:
A vettem egy 3TB-os Toshiba HDD-t.
Az SSD meghajtómra telepített Win7(64 bites) nem látja rendesen, csupán kb. 2 TB-ot hajlandó belőle elismerni, a többit Unallocated-ként kezeli.
Az Easeus Partition Master programmal próbáltam bűvészkedni:
[kép]
Ha itt az Creacte partitionra klikkelek, ez jelenik meg:
De hiába próbálom a csuszkát mozgatni, kb. 2 TB fölé nem megy.Így elkészítettem a kb. 2 TB-os partíciót, de a fennmaradó részt Unallocated-ként kezeli és nem hajlandó leformázni sem:

A Win7 telepítője szintén csak max. 2 TB-ot tudott elismerni.
Alaplapom neve: ASRock 960GM-GS3 FX
Az alaplapom gyártójának honlapjáról letöltöttem és telepítettem ezt a progit:ASR3TB+Unlocker(v1.1.1).exe
Nem tudom mi ez, de arra gondoltam, orvosolhatja a problémát. De a probléma ezzel sem változott.
Nem értem, az Asrock miért nem közöl leírást a programokhoz.Opr. neve :Microsoft Windows 7 Ultimate
Opr. javítócsomag :Service Pack 1Mindez azért különösen érthetetlen, mivel a korábbi telepítésű, Raid0 HDD tömbön lévő szintén 64 bites ugyanezen verziójú Win7-em probléma nélkül látja és kezeli ezt a HDD-t. Tehát nyilván nem a HDD-vel van probléma, ráadásul a Sentinel szerint 100/100-as.
Hálás köszönettel várom válaszotok.

Új hozzászólás Aktív témák
- Telefonjavítás, szerviz
 - Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
 - Vezeték nélküli fülhallgatók
 - Kerékpárosok, bringások ide!
 - Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
 - Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
 - PlayStation 5
 - Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
 - Folytatja küzdelmét az Intel az NVIDIA (és az AMD) ellen
 - SSD kibeszélő
 - További aktív témák...

- SAMSUNG 2TB 990 EVO PLUS M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/ 5.0 X2 - Új - 7250-6300 MBs - Eladó!
 - 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
 - Western Digital Red Plus 3.5 6TB 5400rpm 256MB SATA3 (WD60EFPX)
 - WD 480GB Greene SN350 (WDS480G2G0C) M.2 2280 NVMe PCI-E3.0 x4 SSD
 - SAMSUNG PM9E1 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!

- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881, 100% Akkumulátor
 - Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
 - Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
 - AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest