Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#52301) oxide83 válasza King Unique (#52300) üzenetére


oxide83
aktív tag

Valószínű a szoftveres leválasztás hiánya tett be neki, sajnos elmaradt mostanában. Ezen az LC-Power mobile rack-en van bekapcsoló-kikapcsoló gomb, lehet ezek szerint nem elég ha ott kikapcsolom, utána még szoftveres leválasztás is szükséges lehet.?

Az adatok amik rajta voltak már nem fontosak, éjszaka újra letöltöttem őket, így formázni fogom a lemezkezelőben.

(#52302) Benkovics91


Benkovics91
csendes tag

Sziasztok!

Belefutottam egy problémába. Vettem egy nagy csomó használt és teszteletlen hdd-t. Akadt benne egy western Digital blue 250 gb-s laptop HDD ami működött. Ezt a hdd-t egy sima asztali gépben használtam hiba nélkül, windows 7 rendszerrel. Majd úgy döntöttem megválok tőle és eladtam. Az aki megvette egy acer típusú laptopba tette, amiben már kért hdd jelszót. (Enter HDD User password) Ilyenkor mi a teendő? Egyáltalán, hogy került rá jelszó?

Üdv: Benkovics91

(#52303) Doky586 válasza Benkovics91 (#52302) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ha ugyanonnan vett laptoppal használtad akkor te nem vetted észre hogy a biosban be van állítva hdd jelszó. Ha nem tudod a biosod admin jelszavát akkor összerendelve maradnak.

(#52304) Benkovics91 válasza Doky586 (#52303) üzenetére


Benkovics91
csendes tag

Én csak egy halom HDD-t vettem. És egy sima asztali PC-ben használtam nem laptopban. Sentinellel tesztelve is lett és 100/100 volt úgy is. Aki meg vette tőlem ő tette bele egy laptopba és akkor jött elő.

Üdv: Benkovics91

(#52305) varmi2


varmi2
nagyúr

Sziasztok.
Van egy Toshiba p300 1Tb hdd-m, amit kb 1 évig nasben használtam, tudom, nem nasbe való típus. De már kétszer össze omlott a kötet rajta. Így kivettem, és hds-el ránéztem, és ezek a smart adatok fogadnak. Jól gondolom, ugye, hogy attól függetlenül, hogy 100/100-nak íra a hdd-t, még is hibás.

[ Szerkesztve ]

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#52306) Beba Snake válasza varmi2 (#52305) üzenetére


Beba Snake
junior tag

Nem biztos, hogy HDD hibától omlott össze a kötet.
A gyártó tesztprogramjával teszteld le, annak specifikusan többet kell tudnia az adott vinyóról. Ahogy a szakik írják néha, a HDS sem mindenható, pláne ha a smart értékek hexából nem lettek decimálisra átváltva.

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#52307) Hegyirabló


Hegyirabló
veterán

Sziasztok!

Problémám nagyon nincs, csak kérdésem.

Érdemes-e teljesen HDD mentesíteni a gépet?

Nekem jelenleg így néz ki:

- M.2 128GB SSD csak a rendszernek
- SATA SSD, torrent, játékok
- SATA HDD néhány program, tárolás (zene, filmek)

Viszont gépet/házat/hűtőt cseréltem, a gép halk lett, el kezdtem hallani a HDD-t. Ezért gondoltam arra, hogy akkor mostani SSD+HDD elad, és helyettük egy darab, a kettő méretét kitevő SSD legyen. Amin azokat a dolgokat csinálnám, mint amit most az SSD+HDD-n.

Mit gondoltok?

Köszönöm!

Aquila non captat muscas.

(#52308) Doky586 válasza Hegyirabló (#52307) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nincs értelme lecserélni, hiszen egy 2 órás filmet SSD-ről is ugyanúgy 2 óra alatt tudsz csak végignézni..
Vagy egy 5 perces mp3 az ssd-ről hallgatva is 5 perces. :K

(#52309) Hegyirabló válasza Doky586 (#52308) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Doky, a zaj, a zaj! :) Ez itt a lényeg. Én voltam, aki rosszul fejtettem ki a dolgot, amiért elnézést is kérek!

Szóval az a lényeg, hogy szenvedek-e hátrányt, ha csak SSD lesz a gépben? Értem ez alatt ár/érték arányt, rövidebb élettartam a tárolónál, stb? Tehát mondjuk kell-e félnem attól, hogy ha úgy használok egy SSD-t, mint egy HDD-t, akkor sűrűbben kell cserélgetnem?

Köszi-köszi!

Aquila non captat muscas.

(#52310) Doky586 válasza Hegyirabló (#52309) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Az ÁR/GB aránya biztos jobb a HDD-nek nagy méreteknél. Nem kell sűrűbben cserélgetni az SSD-t se. És egy megfelelően beszerelt HDD zaja sem kell hogy észrevehető legyen. Nem mindenki gépe olyan hangos mint egy kiegyensúlyozatlan centrifuga.. :DD

(#52311) Hegyirabló válasza Doky586 (#52310) üzenetére


Hegyirabló
veterán

A megfelelően beszerelt HDD hangjával is teljes mértékben egyetértek Veled. De ez még is hangos. Lehúzom, nem az, visszadugom, hallom a kerregését. Hiába nyomigatom, feszítem a foglalatba, nem akar halkulni. Ez szerintem nem rezonancia zaj, hanem a tárcsa vagy a fej. :) Amúgy tudtommal ebből a szempontból (zaj), az én HDD-m pont egy gyenge darab (Toshiba DT01ACA050), de Te mint szakértő ezt nyilván jobban tudod. Rémlik, mint ha olvastam volna róla a fórumon, hogy kerregésre hajlamos modell. :F

Viszont úgy vagyok vele, hogy nem érdekel, a világ pénzét kifizetem, csak halk legyen a gép. Eladom a Toshibát, eladom a négy hónapos 500-as Crucial SSD, hozzáteszek egy keveset, és veszek egy terásat, jó napot. :)

Aquila non captat muscas.

(#52312) Doky586 válasza Hegyirabló (#52311) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Gondolom a 2,5" SSD-t a 2,5" HDD-hez kell hasonlítani, azok kevésbé zajosak. De szokták gatyagumira is felfüggeszteni a 3,5" HDD-t, így semminek nem tudja átadni a rezgést, és csukott házban tartva csendes. Vagy két szélén szivacsokkal rögzítve (szellőzésre ügyelve)
Van aki nyitott házban SSD-ből is hall időnként cicergő fütyülő halk hangot. Szóval szerencse kérdése.

[ Szerkesztve ]

(#52313) Hegyirabló válasza Doky586 (#52312) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Igen, láttam ezeket a gumis megoldásokat. De sajnos ez tényleg nem rezgés, bár az volna, megszorítanám csúzligumival, az is van itthon, vagy mittomén, de sajnos nem halkul.

Aquila non captat muscas.

(#52314) Beba Snake válasza Hegyirabló (#52313) üzenetére


Beba Snake
junior tag

Az SSD kussban van. Cserébe nem bírja a torrentet, mert az állandó írás viszonylag gyorsan kinyírja a normál üzemhez képest. A HDD bírja a torrentet, de állandóan hallani fogod a fejmozgás hangját.
- Volt vitám valakivel... Én azt mondtam, hogy a WD10EZEX baromi halk. Ő azt mondta, hogy baromi hangos. Csak azt felejtette el megemlíteni, hogy nagyon masszívan torrentezik. IS. -

Talán egy 5400-on pörgő WD Purple csendesebb lesz.
Mondjuk nekem is elképesztően érzékeny a fülem, arra is felébredek, ha a pók lába beleakad a tapéta szélébe. ;) :DDD

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#52315) paolinho


paolinho
őstag

Sziasztok!
Nem tudom, hogy itt jó helyen teszem-e fel a kérdésemet, de hátha tud valaki segíteni.
Szóval, van egy nem túl fiatal Hitachi HUA722020ALA330 3.5" 2TB 7200RPM SATA Enterprise vinyó az asztali PC-ben. Nem ezen fut a rendszer, ez csak mint egy plusz meghajtó működik a gépben. Emellet még van egy Samsung winchester is mellette, amit nem túl sok mindenre használok, de nem zavar a léte. Tulajdonképpen minden, ami fontos, azt mind a hálózaton keresztül csatlakoztatott NAS-on tárolom.
De ami a problémám, hogy egy ideje az történik, hogy kb. olyan órás használatot követően a HD Sentinel a Hitachi melegedését dobja fel üzenetül, és ilyenkor 50 fokot jelez, ami valóban nem túl egészséges. Viszont én szeretném még bekapcsolva tartani a gépet, ami a Hitachinak biztos nem tenne jót.
A kérdésem az, hogy le lehet szoftveresen kapcsolnom valahogy ilyen esetben a túlmelegedett meghajtót úgy, hogy a PC még tovább működhessen?
Előre is köszi a segítséget!

(#52316) Doky586 válasza paolinho (#52315) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Jobb szellőzést csinálj neki; vagy csak este 9 és reggel 9 közt használd nyitott szobaablaknál ilyen nyári kánikulában..

[ Szerkesztve ]

(#52317) Beba Snake válasza paolinho (#52315) üzenetére


Beba Snake
junior tag

Kell egy + venti, ami kívűlről hűvös levegőt fúj a vinyókra. Gondolom a Hita van felül és alulról kapja a Samu hőjét.
A Samut akár ki is lehet kötni vagy kiszerelni. Ha a Hita egyedül van, akkor nem fog 45 C foknál jobban melegedni. De a HDS-ben is lehet valahol riasztási értéket állítani.

Szoftveres bizergálást nem javaslom. De ha AHCI-ra van állítva a SATA mód BIOS-ban, akkor leválaszthatóra állítva a vinyót a Win le tudja választani. Talán le is állítja. Soha nem próbáltam. Nekem mindig egyszerűbb egy + házhűtő venti. +Biztonságosabb is.

----
Doky586: este 9-től meg berepülnek a szúnyogok. :K

[ Szerkesztve ]

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#52318) G-Device


G-Device
csendes tag

Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem tapasztaltabb forumtársak részéröl.
Adott egy CRUCIAL M500 240GB SSD .
Valaha rendszerfuttató volt,de mostmár szeretném csak adattárolóként használni.
A problémám,hogy van rajta egy 500 mb partíció amit helyreállítási partícióként szerepel és amit semmiképpen sem tudok eltávolítani. Rendesen le lett formattálva és víruskeresővel is átvizsgáltam.

A Jelenség: ha beépítem a gépbe azt írja ki,h nincs aktív partíció és a gép nem bootol be.
Ha nélküle indítom a gépet és utólag csatlakoztatom usb-n akkor nincs probléma,látszólag rendesen működik. :N Nem értem

[ Szerkesztve ]

(#52319) King Unique válasza G-Device (#52318) üzenetére


King Unique
titán

Azért, mert az a rendszer számára fenntartott védett partíció, amit Windows alól parancssorban (DiskPart) és 3rd party particionáló programmal lehet törölni, lásd egy másik válaszban leírtakat. Meg nemcsak formázás létezik, hanem a partíció/lemez törlése, újraparticionálása, stb. Az pedig nem meglepő, hogy ha nem lett rendesen törölve a lemez és rajtamaradt az előző Windows-telepítés "maradéka", akkor az esetlegesen bezavarhat a bootolásnál. Ahogyan az sem, hogy utólag USB-n csatlakoztatva ez nem okoz gondot, meg ott ilyenkor adatlemezként viselkedik, nem rendszermeghajtóként. Illetve az utóbbihoz USB-n amúgy is Windows To Go szerinti telepítés, vagy utólagos átkonvertálás kell.

SSD, illetve azzal kapcsolatos beüzemelés, probléma stb. ügyében meg legközelebb értelemszerűen inkább pl. a Flash SSD topikban kellene érdeklődni, ott feltenni az ilyen kérdést, nem a HDD probléma topikban...

[ Szerkesztve ]

(#52320) G-Device


G-Device
csendes tag

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Elnézést, legközelebb figyelmesebb leszek.
További szép napot. :R

(#52321) Doky586 válasza G-Device (#52318) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Így törölheted: [kép] persze ntfs-re.

[ Szerkesztve ]

(#52322) paolinho válasza Doky586 (#52316) üzenetére


paolinho
őstag

Köszi szépen mind kettőtöknek! :R

(#52323) xandus


xandus
csendes tag

Üdv. Volna egy kérdésem. hogyan tudom beállítani, hogy a másodlagos merevlemez mindíg menjen. Rendszer az SSD-ről megy és van benne egy 500GB laptop winyó. Ha nem használom és a commandert megnyitom mindíg vár elsőre. Merevlemez kikapcsolása sohá-ra van állítva. Op rendszer windows 7. Előre is köszi a válaszokat. Robi

(#52324) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Hello!

Sebességmérésem: Két db. USB-s winyó között USB 2.0-ás portokba dugva:
Kb. 22000 - 13000 kilobyte/sec körül ingadozott pár gigás file-ok másolása esetén (a TC szerint).

Kérdésem, hogy ez mennyire nevezhető normálisnak/elégségesnek ebben az esetben?

Köszi!

(#52325) Beba Snake válasza SunMount3r (#52324) üzenetére


Beba Snake
junior tag

USB2.0-n teljesen normális, ugyanis kénytelenek egymással konkurrálni a szűkös sávszélen. USB3-n már sokkal jobb a helyzet.
De gyorsabb lenne a másolás, ha a gép HDD-jére menne először a másolandó és utána onnét a külső (másik ) vinyóra.

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#52326) King Unique válasza xandus (#52323) üzenetére


King Unique
titán

A Windows helyi energiagazdálkodási beállításánál is be lehet ezt állítgatni. Másik lehetőség külső programmal tiltani, pl. ott van ilyen célra a HDS, illetve abban a lemezek leállásának akadályozása funkció.

(#52327) King Unique válasza SunMount3r (#52324) üzenetére


King Unique
titán

A sebességmérés az alapesetben szintetikus tesztet (pl. ATTO, CDM, HD Tune) jelent, ahol célirányosan a célmeghajtó (külső HDD) sebessége van tesztelve.
A fájlkezelős másolás viszont más, ott eleve kéttényezős a dolog, forrás- és célmeghajtó is van, azok sebességétől függ a tényleges adatátviteli sebesség, ha az egyik lassabb a másiknál (eltérő alap sebesség / szabad hely / töredezettség stb.), akkor limitálni fogja a sebességet. + Ott van a fájlméret, adott hardver- és szoftverkörnyezet, stb., azoktól is függhet az adatátviteli sebesség USB-n. + A Windows esetében USB-s meghajtóknál az írási gyorsítótárazás alapértelmezetten le van tiltva, ami lassíthat valamelyest, a bekapcsolt állapot meg értelemszerűen gyorsíthat.
USB 2.0-nál a ~ 13-22 MB/s (IEC: ~ 12,7-21,5 MiB/s) átlagos értéknek mondható másolásnál, a szabvány maximuma meg kb. 25-35/4x MB/s körül van. De hogy kinél pontosan mennyi lesz, az függ az előbb említettektől. Amúgy meg kb. majdnem ugyan mindegy, mert az USB 2.0 így is, úgy is korlátozza az eszköz sebességét... Ha USB 3.0-s csatlakozásról lenne szó és ott lenne csak ennyi, akkor lenne inkább miről beszélni.

[ Szerkesztve ]

(#52328) gabor514


gabor514
újonc

Sziasztok.

Van egy Maxell 500GB-os mini usb csatlakozású külső merevlemezem. A mai nap nem észlelte a számítógépem, sem a TV-m. Nem lehet érezni hogy felpörög a merevlemez. A lemezkezelőben sem jelenik meg. A gépem időnként kiírja, hogy "A számítógéphez legutóbb csatlakoztatott USB-eszkköz működésében hiba lépett fel, és a Windows nem ismeri fel." Mit lehet vele tenni? Előre is köszi a válaszokat. Gábor

(#52330) King Unique válasza gabor514 (#52328) üzenetére


King Unique
titán

Itt most tisztázni kellene, hogy USB-n a fizikai csatlakozás (port, kábel) és a tápellátás (USB 3.X port használata javasolt) rendben van-e. Ha igen és ennek ellenére nem pörög fel a külső házban lévő HDD, illetve ilyen tünetet produkál, akkor vsz letapadt az olvasófej, vagy egyéb komolyabb gond van vele.

"Mit lehet vele tenni?"

Első körben tisztázni az előbb leírtakat. Ha letapadt, akkor kb. semmit, adatmentő céghez kellene fordulni + az adatmentés topikban folytatni, mármint ha kellenek a rajta lévő adatok és megérne anyagilag annyit a mentésük. Ellenkező esetben, illetve ha nem tapadt le és nem feltétlen az adatmentés az elsődleges szempont, akkor esetleg meg lehetne próbálni kivenni a külső házból a HDD-t és másik külső házban / PC-be téve kipróbálni USB-n / SATA-n.

(#52331) xandus válasza King Unique (#52326) üzenetére


xandus
csendes tag

Üdv. Segéd program nélkül nem lehet állítani a windows-ban? Mint írtam energiagazdálkodási beállításánál sohá-ra van állítva, de még is mikor rá megyek a lemezre vár valamennyit megnyitáskor. Robi

(#52332) Beba Snake válasza xandus (#52331) üzenetére


Beba Snake
junior tag

Lehet, hogy a laptop vinyó magának szabályozza...

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#52333) xandus válasza Beba Snake (#52332) üzenetére


xandus
csendes tag

Annyira nem értek hozzá, hogy magától hogyan szabályozza, ezért kérnék segítséget. Kicsit zavaró, hogy van egy kicsi várakozási idő.

(#52334) Beba Snake válasza xandus (#52333) üzenetére


Beba Snake
junior tag

Írd meg a HDD pontos típusát, hátha a szakik tudnak használható tippet adni. Nem hibajelenség ez, csak bosszantó tud lenni.
Desktopban én csak 3,5" HDD-ket használtam és használok. No meg SSD-t, ez nem hisztizik, vagy jól működik, vagy halott. :K

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#52335) xandus válasza Beba Snake (#52334) üzenetére


xandus
csendes tag

A HDD egy toshiba mq01abf050. Asztali gép amiben volt kettő 3,5" meghajtó, ezek nem álltak le, úgy működtek ahogy kell. Tönkre ment az egyik és akkor cseréltem, Windows-nak SSD és mivel volt itthon az említett merevlemez, betettem ezt másodiknak. Ugyan úgy van minden beállítva a Windows7-ben mint a kettő 3,5" esetén, de még is leáll a Toshiba egy idő után. Lehet azért mert laptopba való?

(#52336) Beba Snake válasza xandus (#52335) üzenetére


Beba Snake
junior tag

"Lehet azért mert laptopba való?" --- Nagyon valószínűnek tartom. Ha van "vágott dohány", akkor én vennék helyette egy 1TB (WD10EZEX) vagy nagyobb 1-3 TB Toszibaszi P300-as vinyót.

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#52337) ElektrikusDE válasza xandus (#52333) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Szia!

Esetleg felteheted a Hard Disk Sentinelt, abban van olyan funkció is ami segíthet.

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#52338) xandus válasza ElektrikusDE (#52337) üzenetére


xandus
csendes tag

Üdv. Ha a Hard Disk Sentinel-ben beállítom, akkor is tiltja ha a sentinel nem fut a háttérben?

(#52339) ElektrikusDE válasza xandus (#52338) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Sajnos akkor nem tiltja.

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#52340) xandus válasza ElektrikusDE (#52339) üzenetére


xandus
csendes tag

Nem akarok egy futó programot a háttérben.

(#52341) Beba Snake válasza xandus (#52340) üzenetére


Beba Snake
junior tag

Nálam fut mindig. Semmi vizet nem zavar, használd nyugodtan!
Egyébként baromi sok dolog fut a háttérben, eggyel több vagy kevesebb már nem oszt nem szoroz. Nem kémkedik, nem kérdezősködik, minimális memóriával beéri.

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#52342) Floyd80


Floyd80
addikt

Sziasztok,

két 2.5-ös HDD is van a gépben egy SSD és egy M.2 mellett (lásd adatlapom) adattárolásra, de rendszeresen előfordul, hogy nehezen ébrednek fel vagy lefagynak pl. képolvasásnál vagy egy pdf-nél, leállításnál meg nem kapcsol ki a gép emiatt hosszú percekig, indításnál se jön be a Win néha, gondolom keresi a meghajtót.

Az energia sémába már beállítottam, hogy ne kapcsoljanak ki.

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#52343) King Unique válasza Floyd80 (#52342) üzenetére


King Unique
titán

Ha a Windows energiasémánál tiltva van a lemezek kikapcsolása, de ennek ellenére elállnak a HDD-k, akkor arra ott van pl. a nemrég említett HDS program, meg azzal a merevlemezek állapotát sem ártana ellenőrizni. + SATA-n a fizikai csatlakozásokat, azaz az adat- és tápkábeleket, a BIOS boot eszköz beállításait (SSD-e az elsődleges), stb.

(#52344) Floyd80 válasza King Unique (#52343) üzenetére


Floyd80
addikt

Köszi, megnézem ezt a sentinelt. Sorry, nem is figyeltem, hogy pár sorral lentebb ugyanez volt a probléma.

A WD Datalifeguard elsőre hibát írt ki quick testnél a 2TB-snél, de utána lefutott mindkét WD-n. Gondolom ez a soft vagy hard reset parkolási hiba miatt jött elő.

Test Result:FAIL Test Error Code: 06-Quick Test on drive 2 did not complete! Status code = 02 (Interrupted by hard or soft reset), Failure Checkpoint = 102 (Unknown Test) SMART self-test did not complete on drive 2!

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#52345) MDMA


MDMA
tag

Sziasztok!
Én is kérdezni szeretnék.
Egy ideje észrevettem, hogy a gép állandóan "kerepel", valamelyik lemez folyamatosan dolgozik. Több HDD is van a gépben, plusz egy M.2-es, valamint egy Sata csatolós SSD, de ezek ugye nem adnak hangot, szóval kizárva. Próbáltam nyomára akadni feladat kezelőben, de ott nem mutat semmi lemez használatot. A led viszont villog, ami megerősíti, hogy valamit dolgozik. AVG Free-m van csak, de az nem mutatott semmit. Lehet, hogy zombi lett a gépem? Mivel tudnék közelebb jutni a megoldáshoz?

Előre is köszi,

Bocsköszi

(#52346) liksoft válasza MDMA (#52345) üzenetére


liksoft
nagyúr

Szia!

Egy háttérben futó töredezésmentesítés esetleg? A Hard Disk Sentinel mit mutat a drive állapotáról? Ugyanis még az lehet, hogy romló állapot mellett folyamatos diagnosztikát végez maga a drive.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#52347) stigma


stigma
addikt

Sziasztok.

Ismerösöm kapatam egy HDD-t mely sokáig egy Zyxel NSA 325v2-ben volt majd egyszer sípolni kezdett a NAS, kivette és azóta próbálkozott mindennel, de nem igazán tudta életre kelteni.
Én bedobta a gépbe, megformáztam NTFS-re hogy lássam jó vagy sem.
HDD Sentinel 100/94-et mutatott 10 gyenge szektort jelzett. KÉP
Akkor gondoltam jó ötlet, és a DW saját programját ráeresztettem, majd FULL törlést nyomtam. 14-15 órája fut lassa és még sok van hátra. Mit tegyek szerintetek?

Annyit még leírok, hogy a gép lassabban töltött be, ott már sejtettem nincs valami rendben, Minitool Partiotion-el mikor formázni akartam kb kellett várni 2-3 percet mire a program megnyilt, szóval itt a lusdas a HDD lesz mellyel gond van.

....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...

(#52348) Doky586 válasza stigma (#52347) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

5 évesnél régebbi program verzió nem volt kéznél.. :F

[ Szerkesztve ]

(#52349) stigma válasza Doky586 (#52348) üzenetére


stigma
addikt

Itt a HDD Sentinelre vagy a WD saját programjára gondolsz?
Igazából mondjuk mindegy szerintem régi, vagy új programmal nézem meg, engem az érdekelne, hogy HDD-vel lehet kezdeni valamit vagy sem.

....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...

(#52350) Doky586 válasza stigma (#52347) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"Mit tegyek szerintetek?"

Várj. Sokat. 6TB full formázása eltart akár napokig is.. :K

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.