Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#52401) Beba Snake válasza GAbre (#52400) üzenetére


Beba Snake
junior tag

SAS vinyóhoz SAS vezérlő kell, és ha jelszavas faszság van a dologban, akkor kb. BIOS szintű hozzáféréssel lehet megoldani. Az adott vezérlő leírását pedig alaposan át kell tanulmányozni a gyors sikerhez. Aki ért hozzá, annak gyorsabban megy, mint az ágybaszarás. Aki meg nem... nem éri meg a küszködést. De, lehet, hogy egy RAID tömbből a vezérlő által detektált hiba miatt kihullott példány és csak "kriksz-kraksz" van a az összes adat területén.

Egyébként írtam már neked, hogy felesleges vele foglalkozni, le kell írni tanulópénzként, (A delikvenst még mindig pofán verheted ..... végű csákánnyéllel.)
DE! Ha kihívásnak tekinted, akkor jó szórakozást kivánok.

Innéttől már nem érdekel a problémád.

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#52402) GAbre válasza Beba Snake (#52401) üzenetére


GAbre
veterán

Köszi.Épp azért keresem,azt az 1 embert,aki ért hozzá.

Avatar

(#52403) Beba Snake válasza GAbre (#52402) üzenetére


Beba Snake
junior tag

Ne haragudj, de nem lehet csak úgy "érteni hozzá". Nem a SAS diszkek különböznek, hanem a vezérlők. HP, Dell szerverek adott szériáin belül is van SAS/RAID kontrollerek között különbség, sokszor nagyon durva. A többiről és az esetleges inkompatibilitási gondokról meg ne is beszéljünk. Belefutottam néhányba.

Ami nálad van, ahhoz kéne egy átlagosan jó SAS vezérlő kártya és a helyszínen kéne kitökölni, hogy mit lehet vele csinálni. Lehet, hogy úgy szar a diszk, ahogy van. Egyszerűen nem ér meg több óra idegtépést.

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#52404) Karmko


Karmko
tag

Sziasztok!

Tegnap este elkezdett magától kattogni a Seagate ST2000DM001 belső merevlemezem, mely adattárolásra, torrentezésre, játékra volt használva. Semmilyen fizikai behatás nem érte, gépezés közben egyszerűen a semmiből jött a kattogás úgy, hogy a torrent visszatöltésen kívül nem is volt használva másra akkor. Hard Disk Sentinel szerint nem volt várható meghibásodás.
Bezártam a torrentet, hátha megszűnik, de nem. A meghajtón lévő mappák látszódtak ugyan, de már nem tudtam megnyitni őket. Újraindítás után pedig eltűnt a merevlemez. Így inkább kivettem a gépből, és úgy folytattam tovább a dolgomat. Ma vettem egy új HDD-t, hátha sikerül átmentenem a fontosabb adatokat, de sajnos nem sikerült.
A HDD-t sem a BIOS, sem Windows 10 fájlkezelő nem látja, azonban a lemezkezelőben feltűnik a HDD, ahol inicializálást kér:

Hard Disk Sentinelben is csak egy kérdőjel van a helyén.
Másik számítógépben is próbáltam, ugyanez az eredmény.
Bekapcsoláskor a merevlemez felpörög, majd kattog párat, végül megáll, és nagy nehezen bekapcsol a gép, ami korábban szélsebesen tette ugyanezt. Kikapcsolásnál szintén gyök2-vel teszi azt.
Mi lehet a probléma, és kihez/hova fordulhatok segítségért?

(#52405) liksoft válasza Karmko (#52404) üzenetére


liksoft
nagyúr

A válasz az adatmentéses témában !!! :(((

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#52406) liksoft válasza GAbre (#52402) üzenetére


liksoft
nagyúr

Szia!

Sajnos pontos válaszokat kaptál, még ha a stílus kicsit laza is.

Első, és legfontosabb, míg nincs SAS vezérlőd, legfeljebb levélnehezéknek jó. Ez független a jelszótól, és minden egyébtől! Ha nincs és nem is akarsz ilyent venni, akkor irány vissza a boltba, és reklamálhatsz. Vagy elengeded.

SAS esetén szerintem inkább nem jelszó lesz, hanem a már említett RAID tömbös használat. A SAS HDD-k megjegyzik, ha tömbben használták őket, és ha ABBÓL a tömbből kikerülnek, az adatok védelme miatt nem engednek a felülethez. Ezt biztonsági törléssel vagy formázással legtöbbször felül lehet bírálni, ugyanis NEM a HDD tilt, hanem a vezérlő. Bármilyen másik SAS RAID vezérlő is!

Azt hiszem a jelenlegi helyzetedhez több információ már nem kell. Nálad a döntés.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#52407) Beba Snake válasza liksoft (#52406) üzenetére


Beba Snake
junior tag

Köszönöm a közvetett megerősítést. :R

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#52408) bprubin


bprubin
tag

Sziasztok,

Adott egy WD 10JUCT 1TB-os beltéri egységből kivett HDD.
A Windows nem látja sehol.
Kipróbáltam ext2fsd, paragon lfswin, mindenféle particionáló programokat, de semmit se látnak a meghajtóból...

Van valakinek ötlete, hogy hogyan lehet működésre bírni Windows alatt?
A beltéri egységben működik.

Köszönöm előre is a segítséget.

(#52409) liksoft válasza bprubin (#52408) üzenetére


liksoft
nagyúr

Szia!

A beltéri egység típusa esetleg? :B Ha azt legalább lehet tudni, talán a gyári leírásából kiderülhet milyen formában rögzít. Lehet, totál egyedi, és akkor nem is fogod látni sehol máshol az itt felírt adatokat.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#52410) King Unique válasza bprubin (#52408) üzenetére


King Unique
titán

Egyrészt ez a "A Windows nem látja sehol" kijelentés max. akkor helytálló, ha sem az eszközkezelőben, sem a lemezkezelőben nem jelenik meg a HDD, ellenkező esetben viszont eleve helytelen.
Másrészt a részletek, a konkrétumok itt is szépen lemaradtak, nem derült ki milyen beltéri egységről van szó, az milyen fájlrendszerre formázta a HDD-t, hogyan (SATA / USB) van csatlakoztatva a HDD és az megfelelő-e, stb. Ha olyan fájlrendszer van rajta, amit a Windows nem támogat, akkor max. felcsatolni nem tudja a kötetet, ellenben attól még megjelenik az eszközkezelőben és a lemezkezelőben is (példa). Ha esetedben nem, akkor ott eleve más probléma lehet... Valamint pl. az Ext2Fsd is Ext2/3/4 fájlrendszerek Windows alóli kezeléséhez jó, ellenben ha pl. JFS/XFS/Btrfs/egyéb fájlrendszerre van formázva a HDD, akkor értelemszerűn ahhoz passzoló szoftver kell, ezért is lenne jó tudni mire van formázva.

(#52411) wolfman87


wolfman87
csendes tag

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni, hátha közületek már találkozott korábban valaki ilyen problémával.
1,5 éve vásároltam egy Asus K55 laptopba egy WD10SPZX merevlemezt, mert az előző megadta magát, Windows 7 Ultimate x64 rendszert futtattam rajta.

Pár napja viszont azt csinálta, hogy teljesen kifagyott. Az asztal volt a monitoron, az óra sem járt tovább, semmilyen gombra nem reagált, csak kikapcsolni tudtam a laptop kikapcsoló gombjával.
Újraindítás után a következő hibaüzenet érkezett: 0xc00000e9 (I/O error)
Laptop másik vinyóval műxik. Indítás javításra ugyanez a hiba fogad.
- Ha berakom egy pc-be, ugyanez.
- Ha nem elsődlegesnek rakom, akkor nem indul el a pc sem, megáll a windows töltés képernyő.
- Ha beindítom előbb a pc-t és egy usb-s dokkolóval csatlakoztatom, akkor felismeri a partíciókat, de amint rányomok az egyik partícióra, bármilyen gombbal, akkor az aktuális program (TC, vagy intéző pl.) kifagy.
- HirensBoot ugyanígy kifagy ha el akarom érni a partíciót valamelyik programmal.
- Ha berakok egy Windows 7 U. x64 telepítőt, akkor be tudom csalogatni a telepítőt, de a számítógép javítása gomb lenyomása után azt írja hogy nem kompatibilis a telepített és a telepítőn lévő windows, tegyek be másik verziós windowst... a telepítés gombra kattintva pedig ismételten csak a karika forog, de a DVD pörgetése leáll, nem csinál semmit.
- Ha x86-os Windows 7 u. -t teszek be, akkor a számítógép javítása vagy a telepítés lenyomása után is leáll a DVD pörgetése és nem csinál semmit.
(Win 10-t még nem próbáltam.)

A napokban akartam amúgy újra rakni, mert eléggé be volt már lassulva.
Lehet hogy vírus tette volna tönkre ?
Sok családi kép van rajta, nem szívesen küldeném vissza garba.

Minden tippet szívesen veszek! :R
Köszönöm előre is!

Sziasztok!

Többet ésszel, mint ész nélkül!

(#52412) King Unique válasza wolfman87 (#52411) üzenetére


King Unique
titán

A leírtak alapján jó eséllyel ez a WD10SPZX merevlemez is (részlegesen) megadta magát. Ahol ha az adatmentés a cél, akkor eleve nem itt, hanem az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban kellene érdeklődni a lehetőségek felől. Már ha megérne annyit, illetve adatmentő cég szolgáltatását igénybe véve a rajta lévő sok családi kép lementése, mert ellenkező esetben felesleges és kb. kuka a HDD.
Egyébként a garanciális csere az adatmentésre nem terjed ki, max. a hibás eszköz cseréjére, illetve annál is rendeltetésszerű használat mellett bekövetkező gyári eredetű meghibásodásra, nem a felhasználó által okozott károkra. Viszont ha az adatmentésnél megbontásra kerül a HDD, akkor meg a garanciális csere bukta. El kell dönteni, hogy mi a cél, mi a fontosabb. Illetve ha csak azon megy a para, hogy garis cserénél nehogy nézegessék a képeket, akkor nem valószínű, ha eleve hibás a HDD és nem lehet hozzáférni a tartalmához, meg hogy emiatt külön bajlódnának vele spéci adatmenéses eszközökkel, szoftverekkel.

(#52413) wolfman87 válasza King Unique (#52412) üzenetére


wolfman87
csendes tag

Köszönöm a leírtakat!
Az elsődleges célom az volt, hogy valami úton-módon újra be tudjam indítani a merevlemezt.
Azt nem írtam, hogy a Hard Disk Sentinel is felismerte, és lent a tálcán 100%-os kondíciót írt ki 31C° mellett (persze ha rányomtam, vagy beindítottam a HDS-takkor ismét nem történt semmi/program fagyás). Így gondoltam, hogy nem ment tönkre, és valahogy, valamivel csak életet tudnék bele lehelni. A garos téma nekem is teljesen tiszta, köszönöm!

Többet ésszel, mint ész nélkül!

(#52414) liksoft válasza wolfman87 (#52413) üzenetére


liksoft
nagyúr

Szia!

Amit most említek, csak egy kósza emlék! Mintha hónapokkal ezelőtt valaki mondta volna, véletlenül feszültség alatt hagyott egy SMR lemezt, és magához tért 2 vagy 3 nap múlva??

FIGYELEM!
A fenti eset CSAK abban az esetben képzelhető el, ha a drive fizikailag valóban hibátlan! Elméletileg (utólagosan csak általam végiggondolva) ilyen akkor fordulhat elő, ha a drive túl sok befejezetlen művelettel rendelkezik. Hiszen az SMR drive átlapolással ír, így a felülírni kívánt területet fel kell olvasnia az írás előtt, nehogy az ottani adat elvesszen. Ez plusz teher, és nem biztos, hogy a következő írásig mindent be tud fejezni. Ha ezek a feladatok kezdik meghaladni a drive képességeit, elméletileg elképzelhető drasztikus lassulás, hogy "rendezze sorait" a háttérben.

VIGYÁZAT!
Amennyiben olyan adatok vannak a drive-on amelyek mentése fontos, el kell gondolkodni adatmentéses cég megbízásán! A lassulás még 100-as állapot mellett is bekövetkezhet íráshibás drive esetén! Ilyenkor viszont minél tovább kísérletezk a drive, annál több adatot fog veszíteni! Hasonló mint mikor egy fizikailag hibás drive-on a CHKDSK próbál "rendet tenni". Mindkettő állapotban a hibás drive hibás írásaival még a menthető adatokat is tönkre teszi. Adatmentéses cég csökkentett módban indított drive esetén csak olvas a felületről, így a drive nem korrigál a háttérben, nincs lehetősége tovább rontani a helyzetet. Viszont ez az eset is csak akkor lehetséges, ha a drive fizikailag ép. Mechanikailag sérült felület esetén a hiba folyamatosan nő a felületen, így a menthető adatok is folyamatosan csökkennek. Csak az égiek kegyén múlik ilyenkor mi marad meg. Ezért KELL megmondani adatmentésre leadáskor a szakembereknek, mi a legfontosabb adat, és az melyik könyvtárban található! Egy pontos fontossági sorrend akár 100%-ban eldöntheti egy mentés sikerességét!

A fentiek alapján látható, ha az adatok mentése a cél és túl hosszú idíg tart az otthoni kísérletezgetés, már adatmentéses cégnek sem lesz esélye. Hiba esetén először tessék pontosan végiggondolni mindent, és csak utána cselekedni! A pánik minden esetben rossz tanácsadó!

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#52415) JHC válasza wolfman87 (#52411) üzenetére


JHC
tag

Én esetleg a TestDisk-Photorec párossal megpróbálkoznék, kizárólag csak a fontos adatok lementésére koncentrálva. Rettenetesek ezek a WD HDD-k mostanában, szinte soha nem jeleznek vissza rossz szektort, mert olyan mintha végtelenre volna állítva az egységben az újra próbálkozások száma, persze ahogy észre vettem a Win10 is rengetegszer próbálkozik mire feladja. Meg lehet próbálni Sentinellel egy olvasási tesztet, a beállítások fülön jobb alul az újra próbálkozások számát nullára kell állítani, akkor hamarabb átugorja a hibás részt. Viszont a teszt elindulása akár 10-20 perc is lehet ha elég szar a lemez eleje.
Egyébként nem rossz ötlet a vinyót tápra dugni adatkábel nélkül, majd menet közben rádugni az adatkábelt 1-2 nap után volt már hogy használt, mert a meghajtóban elindul ilyenkor az offline teszt remélhetőleg.

[ Szerkesztve ]

(#52416) herdsman12


herdsman12
őstag

Használt Seagete laptop HDD Smart adatok kb 3 óra működés után így változtak:

Raw_Read_Error_Rate 66790400 > 69735928
Seek_Error_Rate 75363 > 77408

Ezek rosszat jelentenek?
Milyen adatokat kell még néznem?

(#52417) bprubin válasza King Unique (#52410) üzenetére


bprubin
tag

A beltéri egység Telenor T-We Box.
Usb-porton keresztül van csatlakoztatva.
A lemezkezelőben nem jelenít meg semmit, az eszközkezelőben a rack típusát írja csak.

(#52418) King Unique válasza herdsman12 (#52416) üzenetére


King Unique
titán

Seagate merevlemezeknél ezen 2 attribútum magas értéke gyártóspecifikus, illetve normálisnak mondható, nem jelent hibát. Meg ha gond lenne, akkor azt jelezné a HDS a SMART-ban, látszana a kondíción, stb.

(#52419) King Unique válasza bprubin (#52417) üzenetére


King Unique
titán

Milyen USB-porton, annak tápellátása megfelelő egy 2,5"-os HDD számára, azaz USB 3.X típusú? Aztán maga a rack, azaz a külső ház és annak kábele jó, szükség esetén másikkal ki volt próbálva, valamint lehetőség szerint másik gépen és másik OS alatt. Ahol ha nincsen másik gép, akkor a másik OS lehet akár egy pendrive-ról bootolt Linux Live rendszer is, aminél adott a linuxos fájlrendszerek natív támogatása. Ha így sem megy és nem az előbbiek a probléma, akkor egyelőre passz, lehet valami egyedi tartalomvédelem, titkosítás van a HDD-n.

(#52420) BlackSoft


BlackSoft
addikt

Hali,

Van egy 2,5TB-os WD Green-em. Volt rajta 1db szektorhiba a Sentinel szerint, ezért 98%-ot jelzett. Mondom akkor rányomom a Sentinel javító programját, ami ebben az esetben 17 óra alatt ment végig. Ki is javította azt az 1 hibát. Viszont a művelet után 65535 gyenge szektort jelez, amivel 22%-os lett a vinyó :DDD

Ezt hogy lehetne orvosolni? Már a szám értékéből is egyértelmű, hogy nem valós adat ugyebár, csak valami hülyeséget bejegyzett valahova.

---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------

(#52421) Memora


Memora
senior tag

Sziasztok,
Lehet valahogy "triggerelni" a Win7-et, hogy javítsa, ill. áthelyezze az 1db pending szektoromat a HDD-n?
Már egyszer volt rajta egy (99%), később eltűnt (újra 100%). Mi válthatja ki ezt? Már szedtem le róla adatot, és újra is indítottam a gépet, de egyenlőre nincs változás.
A különféle javító szoftverek használatát inkább kerülném, de esetleg azt még jó lenne megállapítani, hogy milyen fájl alatt van a pending szektor.

Fancy quote placeholder

(#52422) bprubin válasza King Unique (#52419) üzenetére


bprubin
tag

A gép összes usb portján kipróbáltam.
Más hdd-vel működik a rack.
Sajnos nincsen az ismeretségi körömbe Linux op. használó.
Köszönöm a tippet, kipróbálom Linux Live-val,amint lesz időm :R

(#52423) bprubin válasza bprubin (#52422) üzenetére


bprubin
tag

Kipróbáltam Linux alatt, az sem lát semmit a HDD-ből, meg a Gparted sem.

(#52424) lcee79


lcee79
őstag

Szaisztok!

Vettem egy 8TB Toshiba X300 vinyót
betettem a gépbe, leformáztam (gpt, ntfs)
Aztán másoltam rá

Mikor kész lett a próba másolás (eléggé változó sebesség volt 105ről indult aztán 60 aztán 20 aztán vissza... szóval nem volt valami hű de jó)
Lekapcsoltam a gépet, és kis idő múlva újraindítottam.
És nem akart elindulni, akármit csináltam nem indul
Belépek a Biosba és azt írja hogy lockolt az új hdd
ami amúgy nem lockolt, legalább is én nem lockoltam :(
Aztán átraktam másik sata csatlakozóra, másik árammal, de sajnos semmi
Kicsit kattog, de semmi, ha kihúzom egyből indul a gép.

Van erre valami megoldás vagy vettem sgy hibás HDD-t?

Köszi!

https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/

(#52425) BlackSoft válasza lcee79 (#52424) üzenetére


BlackSoft
addikt

Nekem ganyús, hogy gyárilag rossz. Elég budget kategória. Amikkel találkoztam eddig olcsóbb 6-12TB-os vinyókkal kb 50% rossz volt első bekapcsoláskor... Vegyél IronWolf Pro-t, vagy WD Purple-t/Gold-ot, esetleg Toshiba Enterprise-t. Ezek működnek megbízhatóan nagy kapacitás mellett.

---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------

(#52426) lcee79 válasza BlackSoft (#52425) üzenetére


lcee79
őstag

Köszi a választ.

220Voltnál vettem, és ott nem nagyon hoz be több vinyót, csak 1 másikat...
Szóval vissza kell kérnem a pénzt, meg a garanciát érvényesíteni remélhetőleg sikeresen.
Eddig sem vettem toshibát, hát szerintem ezután sem fogok :)

https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/

(#52427) walter70


walter70
tag

Sziasztok,
Nasból kivettem 2db egyenként 4TB-os hdd-t és külső racken rákötöttem a laptopra tesztelés miatt.A sentinel viszont mindkét hdd-nek csak egy részét látja.
Mi lehet a gond velük?

(#52428) King Unique válasza walter70 (#52427) üzenetére


King Unique
titán

Pontosan (gyártó, modellszám, link) milyen külső házról/dokkolóról van szó? Ha valami régi típus és csak USB 2.0-s, akkor nem meglepő, ha nem kezel rendesen 2+ TB-os HDD-ket. Ha újabb típus és USB 3.0/eSATA csatolós, akkor viszont kellene, bár volt itt olyan eset, ahol a dokkoló átírta a maxLBA-t és amiatt lett kisebb a HDD tárolókapacitása.

[ Szerkesztve ]

(#52429) walter70 válasza King Unique (#52428) üzenetére


walter70
tag

Köszönöm,akkor először szerzek egy új dokkolót.Ez usb 2 és nem mai gyerek,csak kölcsön kaptam.
A Hdd-k: WD Red WD40EFRX.

(#52430) King Unique válasza walter70 (#52429) üzenetére


King Unique
titán

Ha egy muzeális, USB 2.0-s dokkoló, akkor nem meglepő a jelenség.
Amúgy a dokkoló pontos típusát kérdeztem, nem a merevlemezét - ami a HDS screenshoton is látszik - , de mindegy. :))

(#52431) walter70 válasza King Unique (#52430) üzenetére


walter70
tag

Bocs,ez egy névtelen valami,csak rá kell dugni a hdd-t.
Eladni szeretném őket,csak egy teszt erejéig kellett kölcsönbe a dokkoló,de akkor első körben tényleg szerzek egy másikat.

(#52432) L4mie


L4mie
veterán

Sziasztok, adott egy 4 hónapos Seagate Exos 7E8 8 TB.
Magamnak vettem, de végül kölcsön lett véve mert nagyobb szükség volt rá máshol adatmentésre.
Külső rackben volt, betéve egy server mellé, senkit nem zavart, ment kb. 1 x 10 órát amíg lementett mindent.
Most visszakaptam, betettem otthon a NAS-ba.
Normális az, hogy olyan hangja van, hogy 10m-ről hallani, hogy ugrál a fej?
Közelről olyan mintha a vízforraló éppen forrásközelbe hozná a vizet....
90-es években volt utoljára HDD vel ilyen élményem még a 40MBos első vinyónak volt ilyen hangja...Kérdés, hogy ha ezen kívül hibátlanül üzemel ez tekinthető-e hibának?
Milyen teszteket érdemes futtatni rajta?

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#52433) golya87


golya87
őstag

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy ha a ZFS kötetnél a rendszer olvasási hibát jelez és a vinyó cseréjét javasolja, ám a HDSentinel szerint minden jó, akkor kinek higyjek? Illetve mivel tudom esetleg tesztelni, ami biztosan megmondja?
A vinyó nem mai, tehát benne van, hogy élettartama végéhez közeledik.
Zpool hibajelzés:
ata-WDC_WD30EFRX-68EUZN0_WD-WCC4N2XN0CCT FAULTED 17 0 0 too many errors

HDSentinel:
HDD Device 3: /dev/sdd
HDD Model ID : WDC WD30EFRX-68EUZN0
HDD Serial No: WD-WCC4N2XN0CCT
HDD Revision : 82.00A82
HDD Size : 2861588 MB
Interface : S-ATA Gen3, 6 Gbps
Temperature : 33 °C
Highest Temp.: 41 °C
Health : 100 %
Performance : 100 %
Power on time: 2022 days, 2 hours
Est. lifetime: more than 100 days
The hard disk status is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found and there are no spin up or data transf
No actions needed.

(#52434) King Unique válasza golya87 (#52433) üzenetére


King Unique
titán

A HDS-nek is a windowsos változata az, ami érdemben említendő, azzal célszerű nekiállni tesztelni a HDD-t, a linuxos eleve le van butítva, GUI sincsen hozzá és régebbi, nem teljesen naprakész. + Windowsra ott van a WD saját diagnosztikai szoftvere, a WD Data Lifeguard Diagnostics for Windows.

(#52435) golya87 válasza King Unique (#52434) üzenetére


golya87
őstag

Windows-on is futtattam egy teljes tesztet, lefutott kb 4 óra alatt, de nem talált semmit. Néha hangos a vinyó, de amúgy azóta semmi.
Köszönöm a WD SW-t, ki fogom próbálni!

(#52436) chakany


chakany
tag

Sziasztok!

Remélem tudtok nekem segíteni. Ha rossz helyre írok, átnavigálnátok?
Adott egy külső Seagate Expansion 2 TB vinyó. 2 partícióra van felosztva. Műltkor haverom Samsung Tv-jére rádugtuk, hogy megnézzünk 1 filmet, de csak a másodlagos partíciót ismerte fel (az elsőn, volt a film). Na azóta a Windows nem hajlandó megnyitni az elsődleges partíciót. Hozzáférés megtagadva és semmi tovább. Total Commanderben ha megpróbálom megnyitni, akkor rendszergazdai hozzáférést kér, megadom és mindent tökéletesen elérek. De sem a win és sem a torrent kliens nem éri el. Ilyet még nem láttam :Y
Mit tudok vele kezdeni?
Köszönöm!

(#52437) King Unique válasza chakany (#52436) üzenetére


King Unique
titán

Mármint a 2. partíciót ismerte fel, mert amúgy elsődleges és logikai van. Ahol ha az 1. partíció NTFS-re van formázva, akkor Windowson a hozzáférési engedélyeket kellene megfelelően beállítani a saját felhasználói csoportodnak, saját tulajdonba venni a külső meghajtót, stb.

Egyébként az nem újdonság, hogy egyes kőbuta "okostévék" nem képesek 2 partíciót egyszerre kezelni, de hogy már sima lejátszásnál az NTFS jogosultságokba is belepiszkálnak ilyen módon, az szép... :D

Amúgy normális USB-port, azaz pl. "HDD 5V 1A" jelölésű legalább van a tévén a 2,5"-os külső merevlemez stabil tápellátásához? Ha csak 0,5 A-es van, az megint problémás lehet, de ha van 2 db, akkor az Y-kábel használata megoldás lehet.

[ Szerkesztve ]

(#52438) chakany válasza King Unique (#52437) üzenetére


chakany
tag

Köszönöm a segítséget!

Igen, megnéztem, a logikai meghajtót ismerte fel.
Próbáltam értelmezni amit linkeltél, de valamit rosszul csinálok, mert továbbra sem ad hozzáférést a win10. Így néz ki most.
Ja, nem voltam elájulva az "okos Tv-től" :DD Azt nem tudom, hogy milyen csatlakozása volt a tv-nek, de nekik is ilyen vinyó van és arról nézik a filmet, csak nincs megbontva partíciókra.

Felmerült most egy olyan is bennem, hogy esetleg, ha kimásolok róla mindent, törlöm a partíciókat és újra létre hozom, akkor eltűnnek ezek a beállítások? Most hoztam el egy teljesen új vinyót a boltból.

[ Szerkesztve ]

(#52439) King Unique válasza chakany (#52438) üzenetére


King Unique
titán

Pedig a linkelt leírásban 1:1-ben szemléltetve van screenshotokkal, bejelölve pirossal mit javasolt bepipálni, valamint itt értelemszerűen hozzáadod a saját felhasználói csoportodat teljes hozzáféréssel, átállítod arra a tulajdonost, stb.

A lementés —► törlés —► újraparticionálás —► visszamásolás módszer után nyilván rendben lenne a hozzáférés, de csak emiatt szvsz totál felesleges és időigényes ezzel vesződni, ha közben megoldható az előbbi módszerrel néhány kattintással. De mindegy, te tudod. :))

(#52440) chakany válasza King Unique (#52439) üzenetére


chakany
tag

Rendben, holnap újra tiszta fejjel megcsinálom.
És nagyon köszönöm a segítséget :R

(#52441) peter889


peter889
őstag

Sziasztok!

[Erre] valaki tudja a választ?

Köszönöm előre is.

(#52442) Woodcutt3R


Woodcutt3R
tag

Sziasztok!

A mai nap vettem egy 3 terrás Toshiba P300 winchestert.
Már az iniciáláskor dobált fel hibát, de végre látom a lemezkezelőben és formázni szeretném, de olyan hiba üzenetet dob fel, hogy a "formázás nem sikerült".

Lehetséges, hogy hibás szektor miatt nem tudja?

Letöltöttem az AOMEI partition assistan programot és az alábbi dobta fel mikor formázni szerettem volna:

"Sajnáljuk, de a jelenlegi műveletet megszakították!
Információ kódja: 204
Leírás: Failed to update $MFT file (with bad cluster).
Mit jelent az információs kód? További részletek: https://www.disk-partition.com/help/errorcode.html "

Köszönöm!
M.

[ Szerkesztve ]

(#52443) King Unique válasza Woodcutt3R (#52442) üzenetére


King Unique
titán

Vetted, honnan vetted, boltból újan, vagy másodkézből használtan? Aztán a fizikia csatlakozás, azaz SATA adat- és tápkábel rendben van, szükség esetén másik kábellel, másik porton ki volt próbálva a HDD? Windowson pl. a HDS mit mutat az állapotára?

(#52444) Woodcutt3R válasza King Unique (#52443) üzenetére


Woodcutt3R
tag

Teljesen új boltból, de kipróbáltam másik SATA adatkábellel és jó lett. Köszi.
Furcsa számomra, hogy emiatt nem engedte formázni....(bios látta, inicializálás megvolt, partíció is). HDS mindent rendben talált.

(#52445) JohnD


JohnD
tag

Hali! HD Sentinel-re tudtok ingyenes alternatívát, alternatívákat? Köszi!

(#52446) Memora válasza JohnD (#52445) üzenetére


Memora
senior tag

A HD Sentinel ingyenes változata is egy ingyenes alternatíva a HD Sentinel-re :DDD
Egyébként engem is érdekelne, már csak azért is, hogy esetleg összehasonlítsam a riportokat.

Fancy quote placeholder

(#52447) JohnD válasza Memora (#52446) üzenetére


JohnD
tag

Az ingyenes az 30 napos. Vagy van ingyenes, nem 30 napos?
Van pl. a HD Tune. Ott több attribútumot nem ismer, amit a HD Sentinel igen.

(#52448) SP4C3 válasza JohnD (#52445) üzenetére


SP4C3
veterán

https://alternativeto.net/software/hard-disk-sentinel/?license=free
https://hdd.by/victoria/

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#52449) Memora válasza JohnD (#52447) üzenetére


Memora
senior tag

Akkor nekem nem tudom, milyen van fent, induláskor 10 másodpercre feljön a "vegyél meg!" ablak, de utána működik.
Csak valamilyen aktív védelmek vannak benne letiltva a regisztrált verzióhoz képest (pl: HDD auto kikapcsolás, ha problémát érzékelne, de nekem ez mondjuk nem is kell, nem hiszem, hogy okos dolog kikapcsolni egy failing HDD-t, mielőtt backupolnád...).

Fancy quote placeholder

(#52450) Memora


Memora
senior tag

+ most látom én is, hogy amúgy tényleg azt írja, hogy 30 napig használható, de gyakorlatilag bármeddig

Fancy quote placeholder

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.