Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#52201) Doky586 válasza gabber01 (#52199) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"Lehet ez már kicsit többet mond." mondana. Ha az adat oszlopot hex-ről dec-re kapcsoltad volna a könnyebb olvashatóság végett. :B

(#52202) gabber01 válasza Doky586 (#52201) üzenetére


gabber01
addikt

Nem tudtam, hogy lehet ilyen. :D

Viszont kicsit megmozgattam a kábeleket, újradugtam és mintha most jobb lenne. Igaz, a backup miatt fel is szabadítottam szinte az összes helyet.

Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.

(#52203) gabber01


gabber01
addikt

Ez ilyen halott topik?

Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.

(#52204) kutga


kutga
nagyúr

Hölgyek/Urak!

Ide is beteszem, hátha van valakinek ötlete.

[link]

Let the Zone take me if I am.

(#52205) King Unique válasza kutga (#52204) üzenetére


King Unique
titán

Ha már a másik topikban lett elkezdve a téma, feltéve a kérdés és jöttek azokra ott válaszok, akkor talán ott kellett volna tovább folytatni a témát, nem itt... Ide akkor kellett volna beírni, ha kiderül, hogy magával a HDD-vel gond, meg csak a HDD probléma való ide, az SSD nem, az utóbbi a Flash SSD topik témája.

(#52206) kutga válasza King Unique (#52205) üzenetére


kutga
nagyúr

Igen, ott folytatjuk. :)

Let the Zone take me if I am.

(#52207) VGYke


VGYke
addikt

Sziasztok! Remélem jó helyen járok kérdésemmel, ha nem kérlek igazítsatok útba!
Először a Win10 fórumban próbálkoztam a kérdésemmel, mert azt hittem win10 vagy driver a probléma, de több PC-n történő kísérlet után rájöttem hogy nem, így előlről kezdeném a kérdezősködést.
Elöljáróban: operációs rendszer, kábelek, csatlakozó hibák kizárva!

Van 2 db (legyen 1-2 sz) WD My Passport Ultra 2TB külső USB3 HDD NTFS formázással. Ők ikertestvérek, egyszerre vettem őket.
A próba kedvéért, az 1sz HDD tartalmát átmásoltam a 2sz HDD-re, így elvileg a foglaltságuk ugyan az:

Az 1sz. HDD-t az egyik PC csak az USB2 porton ismeri fel, a másik PC már az USB3 porton is felismeri.
Ikertestvérét a 2sz HDD-t mindegyik PC felismeri USB3 porton.

A felismerésen túl, amelyik PC felismeri az 1sz HDD-t USB3 porton, a HDD-ről PC(SSD)-re másolási sebesség csak 40 MB/s!
Ugyanezen fájl másolása a a 2sz ikertestvér HDD esetén kb. 100 MB/s.

Hard Disk Sentinel, Aida semmiféle rendellenességet nem mutat az 1sz külső HDD-n szerintük minden OK!

Szerintetek mi lehet a baj az 1sz külső HDD-vel?
Mit ellenőrizzek még le és mit csináljak vele?
Vagy törődjek bele hogy ilyen és kész?

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#52208) King Unique válasza VGYke (#52207) üzenetére


King Unique
titán

Az már a másik topikban is kérdezve volt, hogy biztosan jó az USB 3.0 kábel és annak a csatlakozója + a PC-n lévő USB 3.0 port aljzata, nincsen a 3.0-s érintkezőknél (pin) érintkezési probléma? Aztán a Windows mellett másik operációs rendszerrel (akár a már említett Linux Live) mi a helyzet, az sem ismeri fel azon PC USB 3.0 portján, annál is csak 40 MB/s?

Aztán ez a max. 40 MB/s is érdekes, az alapján mintha csak USB 2.0 módban működne az eszköz. Az USB Device Tree Viewer, vagy a Temple program mit mutat Windowson, milyen csatlakozást és adatátviteli módot? Ha USB 3.0-s, akkor az előbbinél H = High Speed (USB 2.0) helyett S = SuperSpeed (USB 3.0) jelölés van az eszköz előtt, míg az utóbbinál hasonlóképpen.
Amúgy meg egyrészt a mellékelt screenshot alapján majdnem fullra tele van másolva a külső merevlemez, vagy is nem meglepő, ha nem olyan gyors az olvasás/írás, mint üresen, vagy kevésbé leterhelt álapotban. Másrészt a fájlkezelős ide-oda másolgatás egy dolog, az eleve kéttényezős, több minden befolyásolgatja. Elsődlegesen az lenne érdekes mit mutatnak a szintetikus tesztek, pl. CDM, vagy HD Tune, stb.

Rosszabb esetben szóba jöhet a firmware hibája is, amiről már több alkalommal volt szó itt. Azzal viszont otthon semmit nem tudsz kezdeni, max. esetleg frissíteni a firmware-t a WD saját programjával, ha régebbi verzió lenne az adott My Passport modellnél. Szétszedni és a benne lévő HDD-t másik USB 3.0-s külső házban / PC_be téve SATA-n kipróbálni pedig megint felejtős, mert integrált USB-s, + hardveres titkosítás van.

Ha még garanciális (3 évből maradt valamennyi) az eszköz és nem megfelelőn működik, akkor adott a garanciális csere lehetősége. Ha már nem az, akkor meg lásd az előbb leírtakat, illetve ha szükség esetén már megtörtént az adatmentés.

[ Szerkesztve ]

(#52209) olivera88


olivera88
veterán

Mennyire gáz ha egy új WD Blackból hangok jönnek? Egy Debiant telepitettem rá, és időnként gyenge hangokat ad. Egy 2TB os verziról van szó, tavaly vettem egy egyes Blacket, azzal nem volt ilyen gond, de az nem is rendszerlemezként van használva.
WD Sentinel szerint 100 % os, és ment egy részletes ön teszt is első nap, az is rendbe volt.

[ Szerkesztve ]

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_

(#52210) viharhozo


viharhozo
addikt

Adott egy 3 TB-os, sokat futott WD Red. A problemaja az, h az olvasasi sebessege az esetek ~egyharmadaban normalis, 100 MB/s koruli, az esetek ~ketharmadaban viszont 6-8 MB/s. A Crystaldisk fixen 7-et mer. Most menekulok le rola, minden fajl lejon, de nagyjabol harombol ketto lassan. Teljesen random, h melyik milyen sebessegu, van, h egymas utan 5 nagy fajl gyors, 5 nagy fajl lassu.

Minden tesztprogram szerint hibatlan a drajv. Kicsereltem a kabeleit, attettem masik gepbe, nincs valtozas. Mi lehet a gond?

Kösz!

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#52211) King Unique válasza viharhozo (#52210) üzenetére


King Unique
titán

Lásd nemrég egy hasonló esetnél leírtakat. Illetve itt jó lett volna a HDD pontos modellszámát megadni - a WD Red önmagában kb. semmi - , mert az alapján lehet következtetni, hogy PMR/CMR, vagy SMR típus-e, ahol az utóbbinál előfordulhat belassulás, bár az inkább az írási sebességet szokta érinteni.

[ Szerkesztve ]

(#52212) podcast válasza King Unique (#52169) üzenetére


podcast
tag

szóval mit gondolsz?

512n szektoros vinyóval lehet sebesség vagy kompatibilitás gond Win10 alatt?

Hitachi 7k6000 4TB. Csak 512n verziót tudok venni, emiatt irányul erre a kérdésem.

[ Szerkesztve ]

(#52213) King Unique válasza podcast (#52212) üzenetére


King Unique
titán

Kompatibilitási gond nyilván nem, mivel kezeli a Windows 10 az 512n, 512e, 4Kn szektorméretes merevlemezeket egyaránt. Aztán elvileg a sebességnél sem, nekem is van pl. 512n-es SSD-m, ami megfelelően működik és kellően gyors W10-es rendszermeghajtóként.

A HGST Uttrastar 7K600 sorozatnál nemcsak 512n, hanem 512e és 4Kn modellek is vannak, vagyis nem kizárólag csak 512n-es kapható, max. te azt tudod beszerezni egyes helyeken. Amúgy meg nem világos miért okvetlenül ilyet venni, amikor van számos egyéb ajánlott HDD a téma topikjának összefoglalójában, illetve a default AF 512e szektormérettel. :F + Ha belföldi webáruházból van rendelve, akkor 14 napig adott az indoklás nélküli elállás joga, ha esetleg nem válna be.

(#52214) viharhozo válasza King Unique (#52211) üzenetére


viharhozo
addikt

Lefuttattam a HDTune-t.

Itt latszik a pontos tipus is. A drajv 7-8 eves lehet, nem mai csirke. Nem egeszen az a problemam, ami az elobb volt, nekem vagy fel eve lassult be a drajv, de nem nagyon hasznaltam, ezert nem foglalkoztam vele.

Az viszont biztos, h az atlagos valos masolasi sebessege 25 MB/s volt. Ami meg erdekes, h fajlonkent valtozott a sebesseg, tehat ha vmi gyorsan ment, az vegig gyors volt, ami lassu, az vegig lassu.

Ha lemenekulok rola, mivel erdemes ujraformazni?

[ Szerkesztve ]

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#52215) VGYke válasza King Unique (#52208) üzenetére


VGYke
addikt

Itt is köszönöm válaszod! Most egy kicsit a kánikulában el vagyok havazva, de ha ez elmúlik, sorrendben kipróbálok mindent amit írtál.
Amúgy szerintem egy hiba: "...egyrészt a mellékelt screenshot alapján majdnem fullra tele van másolva" kizárva, mert:
TotalCommander- F5-el, 1sz. rendetlenkedő HDD-ről töredezettség mentesítés után átmásoltam mindent 2sz. ikertestvérre, tehát mindkettő fuulra van másolva. Majd ugyanazon xx GB méretű fájlt másoltam USB3 csatlakozással egyszer 1, utána 2 HDD-ről PC-SSD-re. TC-ban így kaptam a kb. 1=40 és 2=100 értéket.

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#52216) kisi


kisi
aktív tag

Sziasztok

Szerintetek ezt a jelenséget okozhatja gyenge /túlterhelt/vagy épp haldokló táp?

(#52217) GFerr56


GFerr56
aktív tag

Sziasztok!
Nem tudtam eldönteni, hogy melyik topicba írjak, de felvetem itt is a következőt:
Adott egy őskövület gép, benne egy 110 GB-os PATA HDD-vel. A vinyó RAID pci kártyával tömbben volt, átkötöttem Master1-re, mivel Win10-et szerettem volna rátelepíteni. Lehet rárakni 64 bit-es op rendszert, Win7-et (64 bit) viszi a vas egy másik HDD-n. Csak a fent említett lemezt hagytam működni, a Win 10 fel is települt, de az első újraindulás után valami ilyesmit írt ki, hogy: "NO DISK DETECTED". Mindenek előtt eljátszottam a telepítő konzoljában a diskpart - list disk - "select" - clean figurát, nyilván jó is lett, mert a telepítő hisztizett volna a GPT - MBR miatt, de ezt a "feltelepül, és utána nem érzékelem a lemezt" figurát nem értem.
Üdv

.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....

(#52218) Beba Snake válasza GFerr56 (#52217) üzenetére


Beba Snake
junior tag

A Win érzi rajt a "RAID szagát". Le kell pusztítani róla minden partíciót és újra próba.
"átkötöttem Master1-re" - Mi van? :Y Masterre kell jumperelni és a 80 eres IDE kábel végén legyen, jellemzően az első IDE porton.

Egyébként én meg nem szórakoznék ilyen öreg csotrogánnyal.

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#52219) GFerr56 válasza Beba Snake (#52218) üzenetére


GFerr56
aktív tag

Köszönöm!
A gép nem az enyém, én SATA-UEFI korban kapcsolódtam be. Egy kicsit kínai nekem a régebbi rendszer. Azt megcsináltam, hogy telepítésnél törlés, új partíció, feltelepül, majd no disk detected...????

Üdv

.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....

(#52220) Doky586 válasza GFerr56 (#52219) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"telepítésnél törlés, új partíció, feltelepül, majd no disk detected...????"

- biost alaphelyzetbe állítani
- telepítésnél semmi más lemez ne legyen rádugva
- törlés után ne hozz létre semmit! [link] [link]

(#52221) Beba Snake válasza GFerr56 (#52219) üzenetére


Beba Snake
junior tag

Elképzelhető, hogy olyan öreg, hogy az LBA-ját a Win10 már képtelen kezelni. (Fizikailag rossz helyre kerül a boot szektor... ilyesmi nyavaja) XP vagy Win7 még esélyes lehet.

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#52222) Balcsix


Balcsix
senior tag

Sziasztok!

Vettem egy új HDD-t, viszont mivel elég régi a házam, így a 3,5-ös tárolóban nem fér már el a VGA miatt.

Az lenne a kérdésem, hogy az mekkora probléma ha nem rögzítem, és csak simán a gépház aljára teszem?

(#52223) Balcsix válasza Balcsix (#52222) üzenetére


Balcsix
senior tag

Közben ahogy nézegetem még épp befér a VGA fölötti tartóba, viszont annyi, hogy elektronikával felfele (tehát az aljával felfele) tudnám berakni, a kábelek miatt.

Ez így mehet bele?

(#52224) Beba Snake válasza Balcsix (#52223) üzenetére


Beba Snake
junior tag

Kényszer megoldásként lehet, de ha van 5,25"-os szabad hely a házadban, akkor beépítőkerettel (két db "sín" gyakorlatilag) szerelve szebb, kultúráltabb, biztosabb.

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#52225) pjen válasza Balcsix (#52223) üzenetére


pjen
félisten

Szerintem mindegy,nekem volt sokáig a ház aljában HDD.Valami szügetelő lapot tennék alá.Az, hogy fejjel lefelé van nem lehet gond,hiszen a külső vinyókat is hol így,hol úgy teszi le az ember.Legalábbis nálam nincs megjelölve melyik a teteje és évek óta mennek.

(#52226) zorzy4


zorzy4
őstag

Sziasztok! Egy korábban rendszer és adatokra kétfelé particionált merevlemezt szeretnék összevonni. De egy szuper ingyenes programnak köszönhetően a fele el is tűnt. Mit hogy lehet visszahozni és törölni mindet róla? Helyreállítási particiót is?

A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!

(#52227) zorzy4


zorzy4
őstag

Az a lényeg, hogy a felsőnek kéne egyben egy 500gb merevlemeznek lennie.

A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!

(#52228) Beba Snake válasza zorzy4 (#52227) üzenetére


Beba Snake
junior tag

De a felső az MI?
Fizikailag azonos drive-on van? Pusztuljon minden IS, ami a HDD-n van? Mert Win beépített eszközeivel röhögve megoldható.

De, ha nem a kiterjeszteni kívánt partíció mögött van közvetlenül az "unused area" , akkor esélyed sincs. Nem lehet. Partíció kiterjesztés? Vagy mi a tök?

Szóval érthető kívánságlistát és a drive-ot is mutató képernyőképet kérek/kérünk. (Ez f0sch. Nem tartalmaz elegendő használható információt a segítségnyújtáshoz.)

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#52229) zorzy4 válasza Beba Snake (#52228) üzenetére


zorzy4
őstag

Ok én voltam a láma. Minden ok, ez egy 320gb hdd. Köszönöm a válaszodat.

A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!

(#52230) King Unique válasza zorzy4 (#52226) üzenetére


King Unique
titán

Az nem a program hibája, ha a user nem megfelelően használja, bár itt konkrétumok nem nagyon derültek ki. + A másik hozzászólásban lévő screenshoton a "felső", azaz a lemez 0 eleve unallocated, azon már nincs mit összevonni, tovább törölni. :D A lemez 1 meg gondolom az aktuális rendszermeghajtó, egy SSD, amiről éppen fut a Windows, azt meg nyilván nem kellene törölni.

A kérdésre válaszolva, az ESP, SR, WinRE stb. védett rendszerpartíciók, amiket a Windows grafikus lemezkezelőjében nem, ellenben parancssorban (DiskPart) és 3rd party particionáló programmal már lehet törölni (bővebben). A "visszahozni" meg nem teljesen világos, itt pont az lenne a lényeg, hogy csak a megfelelő partíciót kellene törölni, illetve megfelelően használni az adott parancsokat, programot. Ahol pl. a 3rd party particionáló programoknál szokott lenni a művelet tényleges megkezdése előtt visszavonási (undo) lehetőség, de az is csak akkor/addig érvényes. Viszont ha már lefutott a művelet, akkor utána az nem vonható vissza.

(#52231) zorzy4 válasza King Unique (#52230) üzenetére


zorzy4
őstag

Mint írtam minden ok. Csak úgy tudtuk 500gb van a gépben. Használva is jól volt a formázó.

A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!

(#52232) wolfman


wolfman
veterán

Sziasztok!

Adott egy 120Gb-os Mushkin SSD, amit egy szerelendő géppel hoztak nekem. Azt produkálja, hogy néha nem látja a gép, nem tud bootolni róla, majd 3. elindításra látja, majd megint nem. Át akartam rakni a gépembe, hogy ránézzek diagnosztikával, de az én gépemben láss csodát, nem lát rajta partíciót a windows10. A BIOS felismeri az SSD-t, a windows is, csak nem lehet partícionálni. Ez hogy lehet és mivel gyógyítható?

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#52233) King Unique válasza wolfman (#52232) üzenetére


King Unique
titán

Ez a HDD probléma és nem az SSD probléma topik, ami a topik címéből is elég világosan látszik, + korábban másnak is el lett magyarázva itt...
SSD beüzemelés, problémák, általános információk stb. felől a Flash SSD topikban kellene érdeklődni.

Amúgy meg kellene nyitni a lemezkezelőt, aztán akkor "látni" fogja a Windows az SSD meghajtót, a rajta lévő partíciókat, már ha van rajta egyáltalán, ilyen egyszerű. A nem lehet particionálni meg majd akkor lehet kijelenteni, ha pl. parancssorban sem megy a törlés és újraparticionálás (ha nincsenek rajta fontos adatok), addig viszont nem. + Megnézni, hogy nem-e lett tárolóhelyként beállítva, mert az is okozhat gondot, ha nem célirányosan használják. + Ellenőrizni a fizikai csatlakozást SATA-n, portot, kábeleket, szükség esetén másik porthoz, másik kábellel csatlakoztatva is kipróbálni, stb. + A BIOS-ban a bootolási beállításokat, szükség esetén frissíteni a BIOS-t, stb. + Akár az SSD hibája is szóba jöhet, de ahhoz az előbbiknek a végére kellene járni, illetve kizárni.
Ja, ezek amúgy azért vannak itt leírva, hogy ezek tisztázása, kipróbálása után kellene folytatni a témát a javasolt topikban és annak megfelelően újrafogalmazva, kiegészítve a leírtakat, nem szimplán csak átmásolni 1:1-ben a kérdést, aztán futni újra a + köröket.

[ Szerkesztve ]

(#52234) wolfman válasza King Unique (#52233) üzenetére


wolfman
veterán

Ok, bocsi, csak gyorsan kerestem hogy hova írhatok, és ez volt a legkézenfekvőbb így is.

Amúgy az SSD problémákat hova írnád? Ezekbe a 3-20 kommentes topikokba értelem szerűen nem írok, mert már akkor megdöglöttek, mikor megírták őket, külön SSD problémák topik meg nincs.

[ Szerkesztve ]

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#52235) King Unique válasza wolfman (#52234) üzenetére


King Unique
titán

Az előbb volt leírva, hogy a Flash SSD topikba, de látom közben sikerült helyette máshova beírni (az előbbibe akkor ezek után már nem kell). A topik nevének, címének meg egyrészt nem feltétlen kell 1:1-ben egyeznie a kérdés/probléma nevével, ha eleve lefedi a témát, lásd az azonnali informatikai kérdések topik esetét. Másrészt úgy látszik hiába volt leírva, hogy mikkel kellene kiegészíteni a leírtakat, esetleg screenshotot mellékelni egyértelműsítés végett, a másik topikban sem derült ki sokkal több.

[ Szerkesztve ]

(#52236) Sygnus83


Sygnus83
csendes tag

Üdv !

Van egy netezős gépünk nem indulás miatt hdd Sentinelben ezt a hibát kaptam 2568 hiba fordult elő adatátvitel során......
Volt itthon másik vinyó azt betettem, új adatkábelt kapott és másik alaplapi csatiba dugtam, működött is pár hónapig, de most megint "1225 hiba fordult elő adatátvitel során...."

Több vinyót nem szeretnék vele megetetni....de nem tudom merre tovább? Lehet alaplap lesz a hibás? a csatlakozói rosszak ?

(#52237) Beba Snake válasza Sygnus83 (#52236) üzenetére


Beba Snake
junior tag

Konfig leírást please:
-Alaplap (proci, mem)
-táp pontos típus

Konnektor földelt-e? Túlfeszvédős elosztó van-e?
Falusi környezet? (Én most falu vége szélső házból írok, gyakoriak a 0,1 sec áramszünetek, 20 kV vezeték 50m-re...)

- HDD pontos típusa, kora
- másik HDD pontos típusa, kora
- HDS képernyőkép az 1. és 2. HDD-ről. Nem biztos hogy "megette a gép"
-------
Amit eddig írtál az kb. annyi, hogy: "Van egy izém és hogyishíjákol. Mi lehet a baja?"

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#52238) Sygnus83 válasza Beba Snake (#52237) üzenetére


Sygnus83
csendes tag

Asrock H55M-GE / i3-540 / 2 x2 gb kingmax ddr3 - 1333
Táp: Fsp Saga+ 400p

Földelt konnektor, nem túlfesz védős. Nem falu, áramszünettel sose volt gond.

Samsung HD080HJ

Samsung Hd253GJ

[ Szerkesztve ]

(#52239) Beba Snake válasza Sygnus83 (#52238) üzenetére


Beba Snake
junior tag

Azért SATA kettes 10+ éves HDD-kkel 80 és 250 Gb-os pláne Samsungokkal már ne foglalkozzunk. Csoda hogy még működnek.

Alaplap is baromi öreg és ráadásul Asrock. A táp sem lehet egy fiatal jószág.
Itt már bármi IS kinyírhat bármit IS.

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#52240) Peterhappy


Peterhappy
őstag

Sziasztok,

Segítséget szeretnék kérni. Asztali gép, Win10 (Pro 1909), két vinyó. Egy 500GB-s M2-s Kingston és egy 3TB-s Toshiba P300.
HD Sentinel szerint mindkettő tökéletes állapotban van, azonban az elmúlt napokban a háttértárhoz (D:) egyre döcögősebben, lassabban férek hozzá, hosszú másodpercekig tart, míg beolvassa a tartalmát, akár Total Commanderben nyitom meg, akár intézőben, akár most pl. Excelből egy, a D-n tárolt fájlt.

A 3TB durván 40%-a foglalt csupán.
Hőmérséklet stabilan 33-36 fok között, a rekordot épp tegnap mérte, 37 fokot.

Mi lehet a gond? Gondolom, hogy ez nem feltétlen normális, mert tavaly ősszel raktam össze a gépet, de eleddig ez a probléma nem jelentkezett.

RAM van bőven (16GB), a processzor nem egy csoda (Ryzen 3200G), de eddig minden remekül muzsikált.

Előre is köszönöm a tippeket, segítséget!

(#52241) Sygnus83 válasza Beba Snake (#52239) üzenetére


Sygnus83
csendes tag

:)
Na, ezzel aztán ki vagyok segítve.....köszi.
Ez nem egy gamer gép, nem kell minden hiper szuper friss legyen benne.
Ez a 2 hdd minden gond nélkül működik tovább a másik gépben, semmi gond velük.

(#52242) Beba Snake válasza Sygnus83 (#52241) üzenetére


Beba Snake
junior tag

Kb. azt írtam, hogy abban a gépben bármi meghalhat már egyik pillanatról a másikra.
Az adatkapcsolati hibák jellemzően adat és tápkábel kontakt hibákból szaporodnak.
Használni kell a gépet, amíg megy. (a 80GB-s HDD-t meg már elfelejteném.)

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#52243) Sygnus83 válasza Beba Snake (#52242) üzenetére


Sygnus83
csendes tag

Persze, én ezt értem, nem mai darab.
Amúgy én arra jutottam , mivel 2 hdd-vel is ezt csinálta , ezért hiába öregek, nem ez lesz a bajuk.
Mivel sata kábelt cseréltem, a tápot is másikra kötöttem és a 2. hdd is ugyanazt produkálta, így ezeket is kizárom. Így csak az alaplap marad, hogy most a sata csatlakozója szar vagy belül valami azt nem tudom.

(#52244) 8 válasza Peterhappy (#52240) üzenetére


8
senior tag

A feladatkezelőben mit látsz? cpu terhelés? írás-olvasás?
Nem terheli le valami az indexeléssel?

Ha van még rá gari, akkor én visszavinném

50.000Ft (!) jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2 évig ingyen. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. Raiffeisen ajánlókód számlanyitás akár +60k Ft. Revolut regisztrációhoz 8.000Ft tőlem. Privát üzenetben küldöm

(#52245) Peterhappy válasza 8 (#52244) üzenetére


Peterhappy
őstag

Köszönöm a válaszodat!

Én is indexelésre gyanakodtam - hogy talán valami a legutóbbi frissítés óta változott.
A feladatkezelőben nem látni semmi érdemlegeset.

Garanciális még, hát... lehet, hogy az lesz.
Kicsit sok mostanság a garanciális ügyintézésem :(

(#52246) G-Device


G-Device
csendes tag

Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok,ami HDD sebességével kapcsolatos.
Adott egy WD Green 1TB Sata HDD és annyira lassú,hogy ki kellett vennem a gépből.
A rendszerem SSD-n van és van bent még egy SSD a használati cuccoknak,szóval ezzel nincs gond.Amint rácsatlakoztatom ezt a hdd-t megfogja a gépet és rettenetesen belassul.
Egészséges állapotban van le formázva. Szeretném megtartani tárolónak.
Külső meghajtóként el sem indul csak működik. :F

(#52247) pjen válasza G-Device (#52246) üzenetére


pjen
félisten

Nem lehet,hogy táp probléma van? Én kipróbálnám másik gépben.Az mit jelent,hogy el se indul,csak működik?

(#52248) zorzy4


zorzy4
őstag

Sziasztok! Hol lehet beállítani, hogy asztali gépben a merevlemez, ne álljon le magától folyamatosan, ha nincs használlva? Biosban, windows?

A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!

(#52249) OldAkita


OldAkita
aktív tag

6TB-os hdd-t most tettem be a gépbe. Próbálom formázni. Letöltöttem egy ingyenes partícionálót a MiniTool PartitionWizard Free-t, amely látja hogy 5,46TB a mérete, de formázáskor csak 2 TB-ot enged. Mit tehetek?

(#52250) Doky586 válasza OldAkita (#52249) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nem kell(ett volna) semmit se tenned csak betenni a gépbe, inicializáláskor GPT-t választani majd next next next...

Nem kell hozzá külső program, szerintem töröld is amit feleslegesen telepítettél. Használd a beépített lemezkezelőt.
Törölj róla minden (hibásan létrehozott) partíciót.
Konvertáld gpt-re.
Most hozz létre egyetlen partíciót és formázd ntfs-re.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.