Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#52901) bolic válasza Zin (#52900) üzenetére


bolic
őstag

GPT-re kellett volna partícionálni és nem MBR-re. :DDD :N

[ Szerkesztve ]

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

(#52902) King Unique válasza Zin (#52900) üzenetére


King Unique
titán

A szokásos MBR/GPT probléma (user error), lásd nemrég egy másik esetnél leírtakat.

(#52903) Zin válasza King Unique (#52902) üzenetére


Zin
senior tag

Világos.Most akkor 2 TB anyagot hova másolok mert a másik HDD is tele...? Ilyenkor mit csináljak ?

░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░

(#52904) blendész


blendész
tag

Sziasztok!
Bitlockerrel szeretnék titkosítani egy mobil hdd-t, de sehogy sem sikerül. A gépház Bitlocker kezelő menüjében, illetve a sajátgép ablakában a különböző meghajtókra rányomva felkínálja a bitlockeres titkosítást a rendszer a gépbe pakolt ssd-re, egy beépített 2,5" hdd-re, a bitlocker to go menüben pedig jelzi, ha kártyaolvasóval sd kártyát csatlakoztattam, azt is engedné titkosítani.
Viszont amit szeretnék, egy usb 2,5" mobil hdd-t azt nem engedi, egyszerűen hiányzik minden menüből a titkosítás lehetősége. Kipróbáltam egy másik külső winyóval, azt sem látja. Kipróbáltam több usb csatlakozót is, sehol semmi. Amúgy mindkét hdd tökéletesen funkcionális és kezelhető a gépben, csak a titkosítás lehetősége nem jelenik meg esetükben. Adat van mindkettőn. Mi lehet a gond?

[ Szerkesztve ]

www.meszlenyiandras.com

(#52905) Doky586 válasza blendész (#52904) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Lemezkezelőben látszik az a lemez?

(#52906) blendész válasza Doky586 (#52905) üzenetére


blendész
tag

Igen, teljeskörűen felismeri és kezeli a gép mindkét külső hdd-t, csupán a menüpont hiányzik a titkosításhoz.

www.meszlenyiandras.com

(#52907) ElektrikusDE válasza blendész (#52904) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Mobil hdd, vajon NTFS módban vannak petícionálva? (mivel gyárilag nem abban szoktak lenni)

Ha nem, akkor nem igen van BitLocker titkosítási lehetőség.

Régen nekem is volt külső HDD-m FAT32 formátumban volt, rögtön újra partícionálással kezdem NTFS-re. (mivel csak PC-n használtam)

[ Szerkesztve ]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#52908) ElektrikusDE válasza ElektrikusDE (#52907) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Partícionálva, ezt akartam írni de a chrome okosabb... :((

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#52909) King Unique válasza Zin (#52903) üzenetére


King Unique
titán

Adatlemezt max. 3rd party particionáló programmal lehet adatvesztés nélkül MBR-ről GPT-re konvertálni (példa). Másik lehetőség az adatok lementése, majd törlés és konvertálás / inicializálás GPT-re stb., le van írva a linkelt válaszban.

Egyébként 3 hónap alatt ez nem tűnt fel, adatok rá lettek másolva stb. és csak most kérdés? :F Ha igen, akkor az szép! :D :C :))

(#52910) Puffin


Puffin
csendes tag

Sziasztok!

Most érkezett meg az új alaplapom (MSI MPG Z390 GAMING PLUS) új videó kártyával + processzorral és memóriával. Eddig is a 120 Gb-os HyperX Fury SSd-t használtam a rendszer számára, most azonban már a Bios sem látja a meghajtót, egyszerűen nem találja, és mindenáron másik partícióra akarja telepíteni a Windowst. Van valami ötletetek, hogy mi lehet a probléma, hogyan tudom megoldani?

Előre is köszönöm!

(#52911) King Unique válasza Puffin (#52910) üzenetére


King Unique
titán

Le volt írva itt már számtalanszor, hogy ez a HDD probléma, nem az SSD probléma topik, az SSD-kkel kapcsolatos általános (nem vásárlás) kérdések a Flash SSD topikba valók. Nem világos miért olyan nehéz eltalálni a megfelelő topikot, valamint mégis mi alapján gondolja bárki, hogy az SSD téma a HDD témához kapcsolódik, oda való, amikor eleve van külön topikja az előbbinek... :F

Amúgy van, ellenőrizni SATA-n a fizikai csatlakozást (port és kábel) és szükség esetén másik porton, másik adatkábellel is kipróbálni az SSD-t, aztán hogy M.2 porton használt SSD (ha van) miatt esetleg nincs-e letiltva egyik/másik SATA port (példa), stb. Ha az előbbiek stimmelnek, akkor még1x átnézni a BIOS, újabb alaplapnál az UEFI boot opcióit, nincs-e esetleg ott letiltva az adott SATA port, + ha kell akkor szükség esetén frissíteni a BIOS/UEFI-t. Továbbá lehetőleg az ezen válaszban leírtak szerint kellene telepíteni a Windowst, nem tárolóhelyként beállítani, mert akkor nem fog menni (példa), stb.

[ Szerkesztve ]

(#52912) King Unique válasza blendész (#52904) üzenetére


King Unique
titán

Aztán mégis milyen Windows ez, honnan lett letöltve, telepítve, hogy esetedben ilyen felemás módon működik a BitLocker? :D Nincsen csoportházirend / registry szinten letiltva a BitLocker külső meghajtóknál, vagy esetleg tárolóhelyként beállítva a külső meghajtó, vagy biztonsági mentéshez (fájlelőzmények)?

Windows 10 esetén pl. az ezen leírásban szemléltetett módon működik USB-s meghajtóknál a BitLocker To Go, Pro kiadástól a meghajtóra kattintva a jobbklikkes menüben ott van a BitLocker titkosítási lehetőség, stb. Ami még csak nem is NTFS only, ugyanúgy rendelkezésre áll és használható FAT32 és exFAT fájlrendszerű külső meghajtóknál is, lehet logikai és elődleges partíció is, max. a virtuális lemezek, dinamikus lemezek stb. nem támogatottak a technetes leírás alapján.

[ Szerkesztve ]

(#52913) Puffin válasza King Unique (#52911) üzenetére


Puffin
csendes tag

Köszi mindent!!!

(#52914) blendész válasza King Unique (#52912) üzenetére


blendész
tag

Ez kivételesen egy legál win pro, mindenféle buhera nélkül. :)
Most már a harmadik külső winyóval próbálom, azt sem látja a bitlocker. Mindegyik NTFS alaplemez, nincs raid tárolóhely, nem biztosági mentéses, teljesen alap beállításokkal lettek formázva.
A linkelt jobb klikkes technikáról szóló cikkben az első kép által illusztrált menü ami hiányzik. Bedugott sd kártyánál és belső ssd-nél, hdd-nél továbbra is kínálja a lehetőséget.
A csoportházirend-beállítást nem ismertem, de "nem konfigurált" státuszból (ami elvileg szintén engedélyezné) átállítottam engedélyezetté. Nem segített sajnos.

www.meszlenyiandras.com

(#52915) King Unique válasza blendész (#52914) üzenetére


King Unique
titán

"win pro, mindenféle buhera nélkül."

Ebből nem derül ki, hogy milyen Windows-verzióról van szó, max. sejthető, hogy 8.1/10, mivel azoknál van a Pro kiadásokban BitLocker támogatás. Ha W10, akkor azon belül a verzió is érdekes lehet, meg hogy naprakészre van-e frissítve, stb. Ha nincsen, akkor addig nincs miről beszélni. :N

Ha biztosan nincsen csoportházirend / egyéb szinten letiltva - arra utal a jelenség, ha belső meghajtóknál működik - a BitLocker külső meghajtóknál, + az előző válaszban említett dolgok sem állnak fenn, NTFS jogosultságok is rendben vannak, 3rd party antivírus szoftver (ha telepítve van) biztosan nem kavar be - mint nemrég egy másik esetnél - , akkor roppant érdekes a problémád. Használok W8.1 és W10 Pro kiadást pendrive-val, külső HDD-vel, külső SSD-vel meghajtókkal egyaránt, ahol minden esetben alapértelmezetten működik a BitLocker To Go, megjelenik a jobbklikkes menüben ez az opció, stb. :)) Ha esetedben nem és nem az előbbiek a gond, akkor ott valami nagyon nem stimmel a nálad telepített Windowsnál... :B

Egyébként nemcsak grafikus felületen, hanem parancssorban is használható a BitLocker, illetve külső meghajtóknál a BitLocker To Go.

How to Turn On or Off BitLocker for Removable Data Drives in Windows 10
BitLocker: Use BitLocker Drive Encryption Tools to manage BitLocker

[ Szerkesztve ]

(#52916) blendész válasza King Unique (#52915) üzenetére


blendész
tag

Bocs, valóban hiányos volt a válaszom. :)
Win10 pro, 20H2
A leírtak szerint a házirendben engedélyeztem már szinte mindent a bitlockernél, a jobbklikkes menü továbbra is hiányzik (a gépházban a bitlocker kezelő sem sorolja lehetőségként a tárgyalt hdd-ket). Minden mást, amit nem akarok titkosítani, azokat tudná. :D Nagyon köszi a sok energiát, a vakszerencsében reménykedek még. :D

www.meszlenyiandras.com

(#52917) King Unique válasza blendész (#52916) üzenetére


King Unique
titán

A buildszám továbbra sem derült ki, de ha nem naprakész a rendszer, akkor frissíteni kellene és újraindítani stb., + ennek mintára esetleg magát a BitLocker szolgáltatást is újraindítani, külső AV / egyéb esetlegesen zavaró programot kikapcsolni/eltávolítani, másik USB-porton csatlakoztatva is kipróbálni a külső meghajtókat, + parancssorban is kipróbálni úgy megy a BitLocker külső meghajtóknál, + az előbbi válaszban leírt egyéb dolgokat.
Ha nem sikerül megoldani, akkor Windows szinten adott a javító újratelepítés in-place upgrade-del / alaphelyzetbe állítás / újratelepítés a 0-ról, ahol az előbbinél megtarthatók a személyes fájlok és a telepített programok, az utóbbi 2-nél nem, illetve az alaphelyzetbe állításnál csak a személyes fájlok.

A továbbiakat (az előbbiek kipróbálása után) az OS topikjában lehetne folytatni (bár itt is eddig bőven le lett írva lényeg), mivel ez nem HDD probléma, pláne ha oké a külső meghajtók állapota (HDS) és a BitLocker hiányát leszámítva alapvetően jól működnek.

[ Szerkesztve ]

(#52918) Doky586 válasza blendész (#52916) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Mutass egy ilyen lekérdezést. [kép]

Lehet már bekapcsoltad és locked átmeneti állapotba került.

(#52919) tomp


tomp
félisten

Sziasztok!
Adott egy Toshiba 2,5-es HDD ami egy USB-SATA adapteren lóg.
Pár napja feltűnt, hogy a HDD egy pontján megbolondul. A használat 100%-ra ugrik és az írás 0-30MB/s között ugrál. Hallani, hogy rángatja a fejet. Ez akár fél óráig is tarthat. Ha túlmegy a ponton akkor újra normális lesz.
Rövid önteszt alapján hibátlan, felület olvasási teszt hibátlan.
Ha azt a fájlt olvasom vissza aminél produkálta ezt a dolgot, azt lassulás nélkül olvassa akár 120MB/s-el is.
Mi lehet vele?

(#52920) modern


modern
aktív tag

Sziasztok!
Először is Buék!
Olyan gondom van, hogy egyszer csak minden előjel nélkül kifagy a rendszerem. (ssd-n van)
Nem hinném, hogy ez az állapot normális lenne.
Ha csak az asztalon vagyok is indokolatlanul felmelegszik ilyen szintre majd hirtelen visszaesik 35-39 fok környékére ez a jobbik eset.
Ilyen esetben ha garis az ssd cserélik?

Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783

(#52921) Cs1csó válasza modern (#52920) üzenetére


Cs1csó
félisten

Passz, vidd vissza aztán majd lesz valami, nemigen szokták ezeket javítani.

(#52922) King Unique válasza modern (#52920) üzenetére


King Unique
titán

Ha egész kicsit visszaolvasol, akkor nemrég volt leírva másnak, hogy ez a HDD probléma, nem az SSD probléma topik, az utóbbival kapcsolatos általános (nem vásárlás) kérdések a Flash SSD topikba valók.
Egyébként ennyire nehéz eltalálni a megfelelő topikot úgy hogy ráadásul korábban már sikerült, nem megy a topik nevének értelmezése, a fórum keresőjének célirányos használata, vagy mi van? :F Ez már vicc, de tényleg... :W

[ Szerkesztve ]

(#52923) modern válasza King Unique (#52922) üzenetére


modern
aktív tag

Jólvan, egyél már meg, hogy beírtam ebbe a topicba.
Kicsit az is szánalmas amit te csinálsz de akkor elnézést.
Értelmesen is lelehet írni nem csak alpári paraszt módra.

Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783

(#52924) King Unique válasza modern (#52923) üzenetére


King Unique
titán

Értelmesen lett leírva és nem volt benne semmi "olyan", ha nem tűnt volna fel. A szánalmas meg az, ahogyan utólag próbálod magyarázni a bizonyítványt és még neked áll a feljebb úgy, hogy ez esetben nincs mire... :U Az meg nem más hibája, ha te nem használod a fórum keresőjét, nem olvasol vissza néhány hozzászólást ahol itt is külön le van írva hogy melyik topikban kellene SSD témában érdeklődni, nem értelmezed a topik címét - ami ráadásul elég egyértelmű és köze nincsen az SSD témához - , úgy meg hogy korábban sikerült megtalálni az SSD topikot és ott feltenni a kérdést, pláne nincs miről beszélni, ennyi. :B

(#52925) modern válasza King Unique (#52924) üzenetére


modern
aktív tag

Korábban (3 éve), nem kerestem vissza ez igaz.
Szerintem kissé túlreagáltad.(nem kell szívrohamot kapni ezért)
Rendben megértettem. Elnézést ha belezavartam a topicba.

[ Szerkesztve ]

Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783

(#52926) ScrapUnit válasza modern (#52925) üzenetére


ScrapUnit
aktív tag

Sziasztok!

Nemrég hozzámvágott egyik cimborám 1 rakat laptop alkatrészt, hogy kezdjek velük, amit akarok. Volt a pakkban pár hdd is, sok döglött, szektorhibás, stb, de van 2db Seagate ST320LT007, ami Sentinel szerint 100%-os, de ATA pw van rajtuk. Kipróbáltam már Victoriától kezdve szinte mindent, de nem jártam sikerrel. Létezik ma erre valami megoldás?

::::::Xiaomi Mi11i SnapDragon Powered::::::pü-t hamarabb észreveszem! Ha nem veszem fel a telefont, írj pü-t! {30/912-7553}

(#52927) ElektrikusDE válasza ScrapUnit (#52926) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Szia!

Keresel valakit akinek megvan ez a doboz:

[Atola Insight Forensic]

Se perc és megoldja.

Csak nagyon drága lesz...

Komolyra fordítva a szót, ne töltsd vele az idődet.

[ Szerkesztve ]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#52928) Mörcy


Mörcy
csendes tag

Sziasztok!
Mi lehet a probléma? Ez egy vadi új HDD, egy hónapja vett asus laptopban volt. Néha hibernálásból kék képernyőbe megy a gép, bár a rendszer az ssd-n van, szóval talán nincs köze hozzá. Ami a képen az alsó sorban van, az meg már 6 éves hdd és minden rendben van vele. Mondjuk a sentinel ezt a fura adatokat produkálót is 100 százalékosnak mutatja.

(#52929) ElektrikusDE válasza Mörcy (#52928) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Szia!

Seagate HDD-nél ez normális (nem hiba)

Akár igy is kinézhet:

"
A Seagate merevlemezeknél a "raw read error rate", "seek error rate" attribútumok "adat" mezője elég szélsőséges határok között változhat, akár hatalmas ugrások is lehetnek benne (ahogy láthatta is). Mivel ezek a számok NEM a hibák számát jelölik (hanem a merevlemez által végzett összes olvasás/pozícionálás műveletet), ezért a jelenség teljesen normális, problémát nem okoz, a nagyon magas számok csak statisztikai információkat hordoznak, a merevlemez állapotára vonatkozólag ebből nem szabad következtetéseket levonni (itt hibára az "érték" mező tartalma utalhat).
Ezen értékek más gyártó, más típusával összehasonlítva téves következtetést eredményeznek, mivel más gyártók más módon használják ezeket az értékeket (pl. a Samsung, WD, stb... esetén nincs ilyen mértékű változás)."

Mivel nem hiba persze hogy a Sentinel 100 százalékosnak mutatja

[ Szerkesztve ]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#52930) Mörcy válasza ElektrikusDE (#52929) üzenetére


Mörcy
csendes tag

Köszi, OK rendben, úgy legyen!
Csak nem értem, a programban minek írják, hogy kritikus adat, szervo, fej, stb. hibákat jelenthet. Az olvasási hiba, az olvasási hiba...tök mindegy milyen márka.
"(pl. a Samsung, WD, stb... esetén nincs ilyen mértékű változás)" Hát igen...a toshiba vinyón konkrétan semmiféle változás nincs, mert mindig nulla az adat. Volt már nagyon sok hdd-m de ilyet még nem láttam.
Na mindegy, majd meglátjuk, csak pont ezen vannak a fontosabb dolgok, a toshiba-n a kevésbé fontosak.
Ez a toshiba:

Az "érték" mező adatait is össze lehet hasonlítani. Nekem az utóbbi kép jobban tetszik, mint a 60 meg 70 számok.

[ Szerkesztve ]

(#52931) Griffi


Griffi
újonc

Sziasztok!

WD Elements külső merevlemezem egyszer csak elkezdett csipogni, és onnantól kezdve semmilyen adatot nem lehetett elérni róla. A gép fel sem ismeri. Mit lehetne csinálni?

(#52932) Cs1csó válasza Griffi (#52931) üzenetére


Cs1csó
félisten

Próbáld rádugni egy másik gépre, estetleg másik kábellel.

(#52933) King Unique válasza Mörcy (#52928) üzenetére


King Unique
titán

Ha rákeresel, akkor láthatod, hogy ebben a topikban is már többször volt szó arról, hogy Seagate HDD-knél a Raw Read Error Rate és a Seek Error Rate attribútumok irreálisan magas értéke nem hiba, hanem gyártóspecifikus sajátosság, ezért nem kell ezekkel foglalkozni, ennyi.

(#52934) King Unique válasza Griffi (#52931) üzenetére


King Unique
titán

Ha adatot akarsz menteni, hát ekkor értelemszerűen az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban kellett volna kérdezni, illetve a továbbiakban ott folytatni, mivel ez a HDD probléma (nem adatmentés) topik... Ha nem cél az adatmentés, gyártói garancia már nincsen az eszközre stb., akkor a külső házból ki lehetne szerelni a HDD-t és SATA-n csatlakoztatva kipróbálni, úgy működik-e.
Ahol majd nem ártana pontosan leírni, hogy milyen WD Elements modellről van szó, mit is jelent ez a "gép fel sem ismeri" (nyilván nem a gép/PC, hanem az azon futó OS), illetve milyen OS nem ismeri fel, Windows esetén eszközkezelőben és lemezkezelőben megjelenik-e, másik USB-porton és másik USB-kábellel kipróbálva + másik PC-n (ha van rá mód) mi a helyzet, stb. + Ami már említve volt, azaz ha maga a külső ház ment tönkre, akkor megoldás lehet a belső HDD kiszerelése a külső házból - mivel az Elements Desktop sorozatoknál nincsen hardveres titkosítás - és SATA-n történő csatlakoztatása, meg ha már nem garanciális, mivel a házilagos szétszerelés garanciavesztéssel járhat.

[ Szerkesztve ]

(#52935) Griffi válasza King Unique (#52934) üzenetére


Griffi
újonc

Bocsánat, máris pótolom

Külső HDD eszköz neve: WD Elements 2621
Laptop OS: Windows 10
A pontos hibaüzenet, amikor meg akarom nyitni a parancsikont, amely a HDD-n lévő mappára mutat: "A hely nem érhető el", és utána egy jó hosszú leírás (Nem érhető el az E:\(mappa neve). Ha a fájl a helyi gép egyik mappájában volt, ellenőrizze, hogy csatlakozik-e a fájlt tároló eszköz vagy meghajtó, ....)
Fájlkezelőben nem látszik a HDD, másik laptopon sem.
Eszközkezelőben látszik.
A HDD-n lévő kis lámpa ég.

(#52936) Domaximus


Domaximus
tag

Sziasztok!

Én annyira nem értek hozzá, ezért felteszem a kérdést:
Mennyire jó vagy nem jó a 900-960 közötti felpörgési idő, illetve mi az a load - unload cycle számláló, ami most jelenleg 24-et mutat? Ez normális érték?
Köszönöm!

(#52937) Doky586 válasza Domaximus (#52936) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

A státusz oszlopban levő zöld pontból mire következtetsz..? :P

(#52938) Domaximus válasza Doky586 (#52937) üzenetére


Domaximus
tag

Oké, én értem hogy minden oké EGYELŐRE, csak kiváncsi vagyok h ezek az adatok egy új (1hónapos) vinyónál egészségesek-e. Egyébként úgy semmi gond vele, mert megy szépen.. :)

(#52939) Cs1csó válasza Domaximus (#52938) üzenetére


Cs1csó
félisten

Hogyne lenne, ez jó. Nézd meg CrystalDisk-el is vagy AIDA-val-.

(#52940) Geri85


Geri85
csendes tag

Sziasztok!
Az alany egy wd40purz-85ttdy0, azaz egy Western Digital 4TB Purple merevlemez.
A gép egy Samsung SSD-ről bootol, illetve van még a gépben egy 2TB Samsung HDD. (ezekkel sosem volt gond)
Ez a 4TB WD csak filmeknek és játékoknak (tárolásra, visszatöltésre) van fenntartva.
Az elmúlt hetekben a következő történik, 3-4 naponta:
a gép egyszercsak "összeomlik", vagy lefagy a windows, vagy a fájlkezelő kifagy, a gép ha újraindítom szuper lassan bootol be. Ez a meghajtó ilyenkor nem is látható!
Ezek után le szoktam húzni ezt a 4TB WD-t és utána 3-4 napig újra hibátlan...
Mikor éppen jó, futtattam HDD regenerátort, stb., semmi hibát nem talált.
Én a tápegységre gondoltam még, de várom a tippeket, illetve, hogyan tudnék a dolog végére járni. Néha úgy felidegesít, hogy a kukába akarom dobni, de ha meg nem a HDD a hibás, akkor azért 4TB-ért kár lenne. (Gari nincs már természetesen... :( )
Köszönettel:
Geri

(#52941) liksoft válasza Geri85 (#52940) üzenetére


liksoft
nagyúr

Szia!

Ha a tápkábele "láncolt" (több csatlakozó egy vezetéken), vagy "rányomósak", akkor lehet a csatlakozónál is érintkezési hiba. Ez a mozgatástól pár napra képes "megjavulni".......
Ez láncolt és rányomott típusú egyben:

Ezzel az a gond, hogy a csatlakozóban a késes érintkező ami átvágja a szigetelést és hozzáér a belső vezetékhez, könnyen oxidálódik, és a vezeték a hőtágulás segítségével az is idomul a késen belüli kevés helyhez, nem feszül a csatlakozóban, hanem kilazul.

Ez simán láncolt:

Ennél a gond, hogy a csatlakozók között önálló vezetékek vannak. Minden vég csupaszítás után a csatlakozóban sajtolásra kerül. Vagyis a csatlakozóban 2 sárga, 2 piros, 4 fekete vezetékvég van, és a csatlakozó sajtolt része tartja csak össze. Itt is képes kialakulni érintkezési hiba, bár itt ritkábban.

Mindkettő esetén a csatlakozóban a vezetékek és érintkezők forrasztása tud segíteni.

Persze ez csak egy tipp. De minél újabb egy táp, annál gagyibb anyagú érintkezőkkel és vezetékekkel szoktam találkozni az utóbbi időkben. Én átforrasztom mindet, utána használom csak. :)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#52942) Domaximus válasza Geri85 (#52940) üzenetére


Domaximus
tag

Menj be az eseménynaplóba screenshotold le nekem a logokat a rendszer fülön és küldd el privibe. Amúgy nekem is hasonló volt régebbi HDDmmel, túl sok szektorhiba és lapozófájl sérülés ilyet képes okozni.

(#52943) Geri85 válasza liksoft (#52941) üzenetére


Geri85
csendes tag

Pont így van csatlakoztatva... próbálkozom és máshová kötöm, hátha.
Köszönöm.

(#52944) Geri85 válasza Domaximus (#52942) üzenetére


Geri85
csendes tag

Ebből van egy raklappal.

(#52945) Domaximus válasza Geri85 (#52944) üzenetére


Domaximus
tag

Errort meg a criticalt kéne látnom csak. Betudod állitani h azokat mutassa csak.

(#52946) Geri85 válasza Geri85 (#52944) üzenetére


Geri85
csendes tag

(#52947) Domaximus válasza Geri85 (#52946) üzenetére


Domaximus
tag

Aha, hát akkor ahogy liksoft mondta ez nagy valószinüséggel a csatik lesznek :) ez a hiba arra szokott utalni. a BIOS verziód legfrissebb?

(#52948) Geri85 válasza Domaximus (#52947) üzenetére


Geri85
csendes tag

Igen, van fent Asus (AI Suite) progim, ellenőriztem, nem kell frissíteni.

(#52949) liksoft válasza Geri85 (#52943) üzenetére


liksoft
nagyúr

Hosszú távon csak a forrasztás segít. Régen, mikor még anyag is volt az eszközökben, a sajtolás olyan hirtelen, és akkora erővel történt, hogy az anyag hidegen megfolyt, és összeolvadt. Ez a nyomás segítségével kis pontokon történő hegesztésnek felel meg. Sajnos a mai anyagok és kisebb nyomás miatt csak összepréselt vezetékeket találok.

Szerintem elég belegondolni, melyik a jobb. Az egymás mellé tett vezetékek összefogva, vagy a nagy nyomáson hegesztettre szerelt csatlakozó...... :W

[link] Az éleknél hidegen folyik az anyag, és miniatűr hegesztések sokasága alakul ki. Az ilyen vezeték leszedése a tüskéről nehéz, a lejövő drót töredezik, és a tüskén nyomot hagy. Hivatalosan egy tüskére kétszer lehetett rátekerni vezetéket, mert olyan alakváltozást szenved közben, hogy egy harmadik felhasználás már bizonytalan kötést eredményez.

Az autók sarus csatlakozóit (itt is az öreg autóké volt a jobb) érdemes megnézni. Hogyan is néz ki egy gyári huzalvégen, és amit otthon sikerül "rábarkácsolni". :) Ezért szokták az otthonit forrasztással javítani is egyben.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#52950) Geri85 válasza liksoft (#52949) üzenetére


Geri85
csendes tag

Köszönöm a segítséget. Sajnos sok dologban egyre pocsékabb a minőség. Lesz ez még így se. :)

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.