Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#53201) King Unique válasza Rainman05 (#53199) üzenetére


King Unique
titán

Nocsak, egy újabb topiktévesztő, aki az SSD témát a Flash SSD / érintett Windows topikja helyett a HDD probléma topikban akarja fejtegetni... :B

Ajánlott olvasmányok. :))

BIOS/MBR-based hard drive partitions
How to Remove a Drive Letter in Windows 10
How to Hide/Unhide Partition | MiniTool Partition Wizard Tutorial

(#53202) Rainman05 válasza King Unique (#53201) üzenetére


Rainman05
tag

Köszönöm!

(#53203) Kleroo


Kleroo
veterán

Ahoy!
3Terás Seagate-em úgy döntött bad sectoros lesz. HD sentinel szerint 888 van rajta.
Amit nem értek: HDD regeneratort ráküldtem, végigment, és még csak nem is talált bad sectort.
Majd a HD tune elemzését is rádobtam. És 0 probléma. Tehát kb 2x6óra ment a levesbe, hibátlan. De mégis a SMARTban 888 BS van, és kb kuka közeli a hDD-m. Mit tudnék még rajta elemezni? Volt korábban 2 vinyóm bad sectorral, a regeneraátor felismerte mindig, és "korrigálnia" is sikerült.

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#53204) IntelKiller7


IntelKiller7
veterán

sziasztok. Zsir uj vinyo miert csinalja azt, hogy 5 percig normalisan megy, majd fogja magat es nem latja a gep? Mintha kihuznam, se kep, se hang.
Csatlakozo cserevel is ugyan ez.
hd sentinel mindent normalisnak mutat.

Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K

(#53205) Repsol600


Repsol600
addikt

Sziasztok!
Van egy Toshiba MK5075GSX hdd-m, ami olyan lassú, hogy megformázni sem tudom még pc-vel sem, a hdd sentinel is sokkal lassaban indul el. Viszont sentinel szerint 100/100-as. Mi lehet a gondja?

[ Szerkesztve ]

(#53206) Szaki2


Szaki2
tag

Sziasztok!

Vettem egy axagon EE25-XA3 külső merevlemez házat, amibe a laptop régi merevlemezét tettem. Az a problémám, hogy a win7 nem ismeri fel, a win10 simán kezeli.
Tehát hardver illetve usb kábel kilőve, bár próbáltam a win7-es gépbe hátul is bedugni, hátha esetleg az usb csatlakozó rossz, de ugyanúgy semmi.
A total commander és intéző látja a meghajtó betűjelét, de ha bármit akarok vele csinálni, azt írja ki, hogy nem létezik ilyen meghajtó, válasszak másikat.
Olvastam a topikot, h mi lehet a gond, leszedtem a HOTSWAPOT, hogy az illesztőprogramot leszedjem és újrarakjam, de a hotswap bal klikkre nem azt írja no hotswap devices.
Megállt a tudományom.
Most mitévő legyek? Valakinek van valami ötlete?

(#53207) King Unique válasza Szaki2 (#53206) üzenetére


King Unique
titán

Nem derült ki, hogy a W7-nél mi a helyzet az eszközkezelőben és a lemezkezelőben (screenshotok), ahogyan az sem, hogy más USB-s tárolóeszközök (pl. másik külső HDD/SSD, pendrive) megfelelően működnek-e, azokat felismeri-e.
Egyébként meg nagyon egyszerű, ha W10-en működik az eszköz ellenben W7-en nem, akkor nyilván az utóbbinál nem stimmelhet valami, ellenben az OS szintű esetleges szoftveres problémákat már nem feltétlen ennek a topiknak a témája kibogozni, meg ahhoz több infó kellene, lásd az előbb leírtakat. + Az sem teljesen egyértelmű, hogy a 2 OS mellett most 2 külön PC-ről van szó, vagy 1 gépen van a 2 rendszer, valamint a 2,5"-os külső merevlemez a megfelelő tápellátás végett USB 3.X porthoz van-e csatlakoztatva vagy USB 2.0 portok esetén Y-kábellel, illetve W7 esetén felpörög-e egyáltalán a külső házban a HDD, stb.

[ Szerkesztve ]

(#53208) Szaki2 válasza King Unique (#53207) üzenetére


Szaki2
tag

Szia!

A Win 7 az asztali gépen van, ez a torrent gép. Erről akarnék f0ilmeket másolni a külső HDD-re. A Win10 a laptopon van. Ez a munkagép. nincs rajta torrent, viszont ezen működik a külső vinyó.
Egy másik topikba linkeltem a kért képeket, de akkor ide is belinkelem.
[kép] [kép] [kép]
A win7-en világítanak a külső vinyó ledjei, de nem pörög fel. Más pendrivot vagy mobil telót gond nélkül kezel.
A portot még nem néztem, pontosan (mindjárt csekkolom, hogy usb2 vagy 3.
Az általad linkelt kép alapján nem y-kábellel van csatlakoztatva a külső HDD, hanem a gyári kábellel. (micro usb a küldő hdd-be, usb port a PC-be.
Ezen infók birtokában valami ötlet?
A tápja elég erős az asztali gépnek, sztm bírnia kell. Vinyón és alaplapon (videó kari+,memóriák) kívül csak egy dvd író van benne.

[ Szerkesztve ]

(#53209) Szaki2


Szaki2
tag

A táp.
[kép]

(#53210) King Unique válasza Szaki2 (#53208) üzenetére


King Unique
titán

"A win7-en világítanak a külső vinyó ledjei, de nem pörög fel"

Ha nem pörög fel a külső házban lévő HDD, akkor nem meglepő, ha az OS max. csak magát az USB-s külső házat érzékeli, ellenben a benne lévő HDD-t nem... Ezért is volt kérdés az előbb, hogy USB-n a tápellátás rendben van-e, azaz USB 3.X porthoz van-e csatlakoztatva a 2,5"-os külső HDD, vagy ha csak USB 2.0 portok vannak a PC-n, akkor Y-kábellel van-e csatlakoztatva. + Az is lényeges, hogy az USB-kábel ne legyen túl hosszú, máskülönben amiatt is lehetnek adatkapcsolati és áramellátási, illetve felpörgési problémák. + Ha esetleg USB-hubhoz van csatlakoztatva, akkor ott lényeges, hogy ne passzív, hanem aktív típus legyen, aminél külső tápellátás van.

[ Szerkesztve ]

(#53211) Kovács86


Kovács86
junior tag

Sziasztok!

Valószínűleg HDD problémás géphez honnan tudok letölteni pendrive-ról boot-olós HDD alacsony szinten formatáló ingyenes :K programot?

Előőre is Kösssz! :K

(#53212) King Unique válasza Kovács86 (#53211) üzenetére


King Unique
titán

Aztán mégis minek? :F

Ha szektorhibás, kezdi megadni abban a gépben a HDD magát, akkor először szükség esetén nyilván az adatokat kellene lementeni vagy másik PC-be téve és ott Windows alól, vagy pl. egy pendrive-ról bootolt HBCD PE alól.
Ha megvan az adatmentés, akkor pedig mehet a HDD tesztelése pl. HDS programmal, vagy a Windowsban egy lassú formázás (bővebben), vagy hagyni és fenébe és garanciális csere / garanciális csere híján kuka, ennyi. + Az LLF-et meg ugye hagyjuk. :B

(#53213) Szaki2 válasza King Unique (#53210) üzenetére


Szaki2
tag

Köszi! Van usb 3 a gépen, csak az alaplap leírásába bele lell mélyednem, h melyikek, vagy egyszerűen végigpróbálgatom. Csak sima usb hosszabbító, nem usb hub.

(#53214) Kovács86 válasza King Unique (#53212) üzenetére


Kovács86
junior tag

ÓÓÓÓ! :C

Az aranyat érő Hiren's !!! :K :K :K

Elfeledkeztem róla, de ahogy megláttam a nevet, azonnal beugrott még 2010-körülről!

El is kezdtem volna letölteni, de nagyon lassú, valami magyar (német, holland, ...) forrás nincs esetleg nagyobb sebességgel? (...a huszon kb/s-nál :F szinte biztos gyorsabb! :K :K :K )

...és köszönöm! :K :K :K

(#53215) King Unique válasza Szaki2 (#53213) üzenetére


King Unique
titán

Ha van a gépen USB 3.0 port, akkor értelemszerűen azt kellene használni, meg nem X méteres hosszabbító kábellel csatlakoztatni a külső házat, hanem a gyári, rövid USB-kábellel, ennyi.

(#53216) Szaki2 válasza King Unique (#53215) üzenetére


Szaki2
tag

Néztem a gép alaplapőát, rosszul emlékeztem, nincs usb 3 portom. Azt mondod, hogy akkor y kábellel ez megoldható?

(#53217) King Unique válasza Szaki2 (#53216) üzenetére


King Unique
titán

Az is működhet, ha asztali PC-nél a hátlapon lévő USB 2.0 porthoz van csatlakoztatva a 2,5"-os külső HDD a gyári, rövid USB-kábellel, ne 2 méter hosszú kábellel legyen. Vagy másik lehetőség a már említett Y-kábel és egyszerre 2 db USB 2.0 port használata.

(#53218) Szaki2 válasza King Unique (#53217) üzenetére


Szaki2
tag

Köszi!
Próbáltam közvetlen a gépbe dugni, de sajna nem működik. Veszek y-kábelt, remélem azzal menni fog, nincs kedvem alaplapot meg egész gépet cserélni emiatt.

(#53219) tibaimp


tibaimp
nagyúr

Üdvözlet

Olyan gondom lenne, hogy egy 4TB-os HDD-n lévő 2 partíciót szeretnék egybeszakítani (GPT mind a kettő). A Win10 Lemezkezelőjében gondoltam elvégezni. Az 1. partíciót töröltem, a másodikon vannak adatok (van biztonsági másolatom).
Kattintok, hogy Kötet kiterjesztése, végig kattintom, majd a végén figyelmeztet, hogy valami Dinamikus lemezzé akarja konvertálni!
Ez akkor mi? Csinálhatom nyugodtan, vagy mi van? Tud valaki segíteni?

Esetleg valami ingyenes, vagy 30 napig használható particionáló progi, ha az tud ilyet?

[ Szerkesztve ]

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#53220) King Unique válasza tibaimp (#53219) üzenetére


King Unique
titán

A Windows beépített lemezkezelőjével csak akkor lehet alaplemezként partíciókat összevonni, ha a hozzáadni kívánt partíció törölve van (nem lefoglalt) és közvetlenül a kiterjeszteni kívánt partíció után és mellett helyezkedik el. Egyéb esetben nem, vagy max. csak dinamikus lemezként, amit viszont nem feltétlen javasolt erőltetni, meg ha nem célirányosan (pl. tükrözés, ill. RAID) lesz úgy használva. Illetve alaplemezként egyéb esetben 3rd party partcionáló programmal lehet megoldani a kiterjesztést (példa), ahol van magyar nyelven is elérhető program (példa).
+ Mivel a művelet szükség esetén az adatok ármozgatásával járhat, ezért akár tovább is eltarthat, valamint szükség esetén előtte nem árt biztonsági másolatot késízteni, bár az amúgy is javasolt fontos adatok tárolásánál, illetve ami csak 1 példányban van tárolva, az valójában nem is lehet olyan fontos. :))

[ Szerkesztve ]

(#53221) tibaimp válasza King Unique (#53220) üzenetére


tibaimp
nagyúr

Köszi! :R
Gondoltam, hogy ez így nem fog menni, mert a hozzá adandó terület előtte van, akkor az miatt nem megy ha jól értem, ugye?

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#53222) jercsi


jercsi
tag

Üdv mindenkinek
Kb fél éve vettem egy WD RED 4tb os hdd t dell t3600 ban fekszik. Napokban csipogó hangokat ad ki, rendszer indulás után is , nem rendszeres időközönként mikor milyen kedve van . Hd sentinellel ell , semmi baja. Kérdésem az volna hogy mentsem az adataim vagy ez tök természetes ha hdd madárhangokat ad ki. Akit érdekel a téma esetleg tudok róla videót is küldeni.

(#53223) tibaimp válasza jercsi (#53222) üzenetére


tibaimp
nagyúr

Hülyeséget mondok lehet, de nem "nyikoroghat" valami forgó alkatrész.

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#53224) jercsi válasza tibaimp (#53223) üzenetére


jercsi
tag

ez olyasmi hang lehet amit induláskor adhatna , de most egy ideje nem csinálja ....sztem kábel csere lesz ....

(#53225) tibaimp válasza jercsi (#53224) üzenetére


tibaimp
nagyúr

Tápegység?

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#53226) morgonc83


morgonc83
tag

Szaisztok.nem biztos jó helyre irok de nem talaltam hasonlót a problémámhoz.
A problemám hogy van win7 egy hdd-n rajta a boot. Meg van egy nwme ssd win10el. És a hdd nélkül nem indul el a win10 mintha nem lenne rendszer. Hogy lehetne a boot-ot átrakni az ssd-re?

[ Szerkesztve ]

(#53227) King Unique válasza morgonc83 (#53226) üzenetére


King Unique
titán

Ez inkább Windows specifikus kérdés, ahol annak a topikjában már volt szó ilyen problémáról, benne a lehetséges megoldásokról is, vagyis ez ügyben nem kell ott még egyszer érdeklődni.

(#53228) morgonc83 válasza King Unique (#53227) üzenetére


morgonc83
tag

Nézem köszönöm

(#53229) jercsi válasza tibaimp (#53225) üzenetére


jercsi
tag

Úgy néz ki a kábel csere segített, külön árnyékolt viszi....

(#53230) atesz19910


atesz19910
tag

Üdv fórumtársak!

nem tuom, hogy j helyen járok-e de egy próbát megér.

nem régiben egy barátom frissítette a szerverparkjában a HDD-ket ( kb 250 db sas vinyó). Amik benne voltak régiek, azok egészen addig a pillanatig mentek amig ugye ki nem lettek szedve. Ezeket nekem ajándékozta, és a lényeg most jön.
szerettem volna tesztelni őket, be is szereztem a hozzájuk való kábeleket, raid vezérlőt, sas-sata átalakítókat. És a következő a gond: a 250 vinyóból 1 sem indul el akárhogyan próbálom őket bekötni.. van esetleg valakinek ötlete mi lehet a gond??
válaszokat előre is köszönöm.

Chuck Norris elkapta a koronavírust.. azóta a koronavírus karanténban van...

(#53231) ElektrikusDE válasza atesz19910 (#53230) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Szia!

Talán ha SAS kártyával próbálnád, akkor sikerülne.

Én átalakítókban nem bízok.

Megfelelő kártya esetén nem is kell.

Esetleg kérj a barátodtól egy SAS vezérlő kártyát is.

Ui:
Az enyémet nem adom...

[ Szerkesztve ]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#53232) atesz19910


atesz19910
tag

SAS vezérlő van hozzá, illetve hozzá való sas-sata átalakító, ami a vezérlőhöz jár gyárilag, és úgy sem megy...
de én még gondoltam arra is hogy a tápellátással vannak gondjai, bár egy elég jó táp van a géphez.

[ Szerkesztve ]

Chuck Norris elkapta a koronavírust.. azóta a koronavírus karanténban van...

(#53233) ElektrikusDE válasza atesz19910 (#53232) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

250 db. HDD nem tud elromlani...

Délután folytatom, addig is írdle kérlek legalább egy HDD pontos típusát.

[ Szerkesztve ]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#53234) atesz19910 válasza ElektrikusDE (#53233) üzenetére


atesz19910
tag

Dell Cheetah 15k.7
modell :st3300657SS (seagate )

Chuck Norris elkapta a koronavírust.. azóta a koronavírus karanténban van...

(#53235) ElektrikusDE válasza atesz19910 (#53234) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Szia!

Szerencséd van, mivel nekem is ugyanezek a HDD-k vannak, igaz nem Dell jelzésűek.

Mivel a szerver gépem még nincs összerakva, belepróbáltam őket az asztali gépembe.

Tehát:

1.

A Sata HDD-kel ellentétben a táp csatlakozó nem elég a HDD-k felpörgéséhez. (de a zöld lednek világítania kell a HDD panelján)

2.

Sata portra csatlakoztatva szintén nem pörögnek fel.

3.

Behelyezett SAS kártya esetén már más a helyzet.

4.

A SAS kártyának látszódnia kell a Boot folyamán, valoszinuleg hibajelzést is fog adni (pl. mivel a RAID tömb szétesett, vagy Cache hiba stb.)

5.

Ha a Boot folytatódik (gondolom Windowsod van) az operációs rendszer betöltődése után az eszközkezelőben meg kell jelennie legalább két helyen pl. igy:

Ezután már azt csinálsz vele amit akarsz, mintha SATA HDD lenne, tesztelheted Seatools-sal, HDS-sel, stb.

Hol akadtál el?

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#53236) atesz19910 válasza ElektrikusDE (#53235) üzenetére


atesz19910
tag

ezekkel én is megvagyok, a windows látja is a raid vezérlőt igaz nem drivereztem fel, de magát az ezközt felismerte biosban, mind a szerver gépben mind pedig asztali gépben egyaránt. a probléma ott van nálam hogy a 250 vinyóból egy sem pörög fel, csak gyors kattogást produkálnak. olyan mintha nem kapnának elég szuflát

[ Szerkesztve ]

Chuck Norris elkapta a koronavírust.. azóta a koronavírus karanténban van...

(#53237) atesz19910


atesz19910
tag

és egészen a kiszerelés pillanatáig hibátlanul üzemelt mind

Chuck Norris elkapta a koronavírust.. azóta a koronavírus karanténban van...

(#53238) atesz19910


atesz19910
tag

illetve nem tudom hogy az probléma-e hogy a vezérlő bootnál azt irja hogy bios not installed..

Chuck Norris elkapta a koronavírust.. azóta a koronavírus karanténban van...

(#53239) atesz19910 válasza atesz19910 (#53238) üzenetére


atesz19910
tag

egyébként ez a vezérlő: [link]

Chuck Norris elkapta a koronavírust.. azóta a koronavírus karanténban van...

(#53240) ElektrikusDE válasza atesz19910 (#53236) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Azonnal cserélj tápot, ne kínozd a HDD-ket!

Komolyan azt mondod hogy egy rossz tápra ráraktál 250 HDD-t? :W

"egyébként ez a vezérlő": 3ware 9650SE-4LPML 256MB PCI Express to SATA II RAID Controller

Ez mióta SAS vezérlő?

Ui:

Idáig nem írtad meg, hogy kattognak a HDD!

[ Szerkesztve ]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#53241) atesz19910 válasza ElektrikusDE (#53240) üzenetére


atesz19910
tag

a táp biztosan nem rossz mert a szerverem arról megy, seasonic platinum minősítésű szervertáp.sima sata hdd-t rákötöm az azonnal indul illetve próbáltam még másik 4 seasonic táppal is 2 szerver és kettő asztali amik szintén működő gépekbe vannak és ott is ugyanez van... ami érdekes, átvittem 2 vinyót a barátomhoz aki adta, ott meg mennek... szóval nem értem...

[ Szerkesztve ]

Chuck Norris elkapta a koronavírust.. azóta a koronavírus karanténban van...

(#53242) ElektrikusDE válasza atesz19910 (#53241) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Akkor meg a vezérlő ami nem SAS, okozza a bajt.

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#53243) liksoft válasza atesz19910 (#53230) üzenetére


liksoft
nagyúr

Szia!
SAS winyóhoz miért akarsz SATA átalakítót használni? Az úgy nem fog menni. SAS winyót SAS kábel és SAS vezérlő hajt csak meg. Bármilyen SATA manipuláció esetén nem csodálkozom, ha nem mennek.
Viszont gondolom RAID elemek voltak. Ilyen esetben ha a SAS vezérlővel nem inicializálod a winyót, nem enged a felülethez. Hiszen egy RAID rendszer tagja, csak ott fog írni olvasni. Ezt a vezérlő menüjében tudod felülbírálni, de akkor minden adat megy a "lecsóba" a winyón.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#53244) jattila48 válasza atesz19910 (#53236) üzenetére


jattila48
aktív tag

Próbáld meg a táp molex csatlakozóját használni molex-sata tápátalakító kábellel! Nekem a HGST ultrastar 4tb HDD csak így működik. A sata tápcsatlakozó 3. pinjén ha 3.3 volt van, akkor a HDD nem pörög fel, ez valami szerver fícsör, hogy a HDD-ket távolról lehessen resetelni. Átalakító viszont nem viszi át ezt a 3.3 voltot, így viszont már felpörög a HDD.
Igaz, hogy WD, de hátha itt is ez a probléma: [link]

[ Szerkesztve ]

„Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár

(#53245) ElektrikusDE válasza jattila48 (#53244) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Igazad van, erre gondoltam elsőnek.

De a teszt alapján amit elvégeztem ennél a HDD-nél, mindegy neki.

De most letöltöttem az adatlapját is a gyártótól:

P3 NC (reserved 3.3Volts)

#53243liksoft:

SAS winyóhoz miért akarsz SATA átalakítót használni?

Sajnos nekem is kell használnom ilyet, (pedig utálom őket)!

SAS/SATA vezérlőket is gyártanak ami SATA kábeles csatlakozású. (legalábbis kinézetre)

Na azt nem tudom rádugni a SAS HDD-re csak átalakítóval! :W

Emiatt az átalakitok miatt hiszik azt sokan, hogy ettől SATA lesz a SAS HDD! :(

[ Szerkesztve ]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#53246) liksoft válasza ElektrikusDE (#53245) üzenetére


liksoft
nagyúr

SAS vezérlőt használsz SAS winyóhoz de SATA kábellel? Ezért kell az az átalakító? Nem lenne jobb SATA kábellel meghajtani? Maximum olyan helyen tudok ilyent elképzelni, ahol 1 SAS winyó mellett 3 SATA nagy kapacitású van. Hiszen a kábelek leginkább 4-es csokorban vannak a SAS vezérlőkhöz.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#53247) ElektrikusDE válasza liksoft (#53246) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Sajnos igen, mivel két ehhez hasonló kábelszettel kaptam meg a SAS/SATA vezérlő kártyát, (LSI Logic megaraid MR SAS 8408E pci-e raid controller card):


Jobban örültem volt SAS kábeleknek. (mert ehhez csak egy átalakítom van, a második HDD-hez már nem adtak.)

Igy csak próba történt beüzemelés nem. :((

[ Szerkesztve ]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#53248) Riccsiz_h


Riccsiz_h
aktív tag

sziasztok !

Vásároltam 2db Western Digital Purple 4TB-os HDD-t (WD40PURZ) az asztali gépembe

Egyelőre csak egy külső USB 3.0-ás dokkolóval csatlakoztattam a géphez, viszont amikor leválasztom az HDD-t Windows 10-en belül "biztonságos eltávolítás" akkor hangos nyikorgással áll le a HDD és külön érdekesség hogy mindkettő csinálja. Hard Disk Sentinel szerint semmi bajuk, illetve megpróbáltam vízszintesen is hátha (mert a dokkoló függőleges) de akkor is ez a fülsértő ciripelő nyikorgás van ahogyan leáll bármelyikkel próbálkozom a kettő közül (más itthon lévő HDD-k nem nyikorognak a dokkolóban ha leválasztom őket).

Az lenne a kérdésem ez normális a szériánál ? Ha bekerülnek a gépbe akkor is minden alkalommal mikor kikapcsolom a PC-t ugyanígy nyikorogni fognak ? Valaki találkozott már hasonlóval ? Előre is köszönöm :R

Szerk:
- Van a Western Digitalnak ez a cikkje ahol a zajokról beszélnek, ez erősen a "grinding" kategóriába esik, de csak a leállásnál
- Hasonló amit én hallok mint a srác leírt itt (kár hogy a videót már törölte)

[ Szerkesztve ]

Üdv. Riccsiz

(#53249) liksoft válasza ElektrikusDE (#53247) üzenetére


liksoft
nagyúr

Jobban jársz, ha kábelt szerzel be. :)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#53250) ElektrikusDE válasza liksoft (#53249) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Tudom!

Arra várok.

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.