Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#51651) PishT válasza King Unique (#51650) üzenetére


PishT
tag

Nagyon köszönöm!
Viszont WIN-beállításra gondolnék. (vagy alaplap/bios?)
Energiagazdálkodásnál SOHA van állítva, HDS-ben beállítottam a lemezek leállásának akadályozását, de hiába. Win-bejelentkezésnél hallani, hogy leállnak HDD-k (azaz a HDS indulása előtt), majd indulnak,ahogy elkezdi használni vmelyik program. jó lenne kímélni a +leállás-indítástól. HDS felül tudja írni a rendszerbeállításokat? de nem tudom milyen funkció lehet ez..

(#51652) Trebron09 válasza pjen (#51647) üzenetére


Trebron09
őstag

Több évesek jó lenne valami friss, van konkrét gyártó, típus ami ajánlott?

- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -

(#51653) #81556480


#81556480
törölt tag

Üdv

Toshiba 2 tb külső HDD tv-be dugva tökéletesen működik de laptopba dugva nem ismeri fel a gép, csak pörög. Régebben asztali gépen raktam rá az összes rajta lévő filmet. Mostani próba egy HP omen laptop. Nincs más alternatíva, ezen kéne működni. gugliztam már csomó mindent de nem sikerült életre kelteni. Ötlet ?

(#51654) King Unique válasza #81556480 (#51653) üzenetére


King Unique
titán

Mármint nyilván nem a laptop/gép nem ismeri fel, hanem az azon futó OS, ami nem derült ki, hogy micsoda. Meg hogy annál pl. Windows esetén az eszközkezelőben és a lemezkezelőben sem jelenik meg, vagy csak a fájlkezelőben nem. Ha az utóbbi, akkor az eleve nem mérvadó, mivel ott csak a meghajtóbetűjellel rendelkező kötetek jelennek meg. + Az sem ismert, hogy a laptophoz csatlakoztatva felpörög-e egyáltalán a külső HDD, ami ha 2,5"-os (?) modell, akkor a tápellátás rendben van-e, azaz USB 3.X porthoz van-e csatlakoztatva.

[ Szerkesztve ]

(#51655) #81556480 válasza King Unique (#51654) üzenetére


#81556480
törölt tag

Oké, oké, teljesen jogos a sok kérdés, meg hogy nem írtam le amit kéne.
Tehát win 10 van ami jogtiszta, és nincs szét telepítgetve. 2 játék és pár kiegészítő program van fent.

Eszközkezelőben látom
Lemezkezelőben nem látom

Fájlkezelőben megjelenik a betűjele, de nem nyitható meg.

A 2.5 külső hdd amint hallom felpörög, és világít.

jelenleg egy TV-be dugva megy róla film, ebből gondolom hogy valami szoftveres gond van a laptopon.

Az hogy 3.0 aljzatba dugom-e azt se tudom, mert elvileg van a gépen usb 3 de én nem tudom megállapítani melyik az (eddig azt hittem hogy a kék besejű, de ez mind fekete), Mind3-ban próbáltam azért.

(#51656) King Unique válasza #81556480 (#51655) üzenetére


King Unique
titán

Ha megjelenik a fájlkezelőben, de nem tallózható a kötet tartalma, mert az alábbi hibaüzenet van, akkor annak oka az szokott lenni, hogy az NTFS fájlrendszerű partíció RAW lett. De akkor értelemszerűen a lemezkezelőben is meg kellene jelennie, vagy ha ott sem, akkor a tárolóhelyeknél.

Ha tartósan - nem csak átmenetileg tápellátási/érintkezési hiba miatt - RAW lett az NTFS fájlrendszerű kötet, akkor Windowson általános megoldásként marad az adatmentés, majd utána a törlés és újraparticionálás grafikus felületen / parancssorban, végül pedig a fájlok visszamásolása. Vagy esetleg és saját felelősségre a közvetlen visszaállítás, vagy a HDD kivétele a külső házból és kipróbálása SATA-n (ha megoldható, meg nem jár garanciavesztéssel), ami az előbb linkelt esetnél le van írva.
Az okostévéken meg ugye általában Linux-alapú / Unix-szerű OS fut, ami jó esetben hozzáférhet, fel tudja csatolni a Windoson RAW-nak jelzett partíciót is, az előbbinél azért működik. Illetve ilyen alapon PC-n akár egy pendrive-ról bootolt Live Linuxnál is működhet ez.

Az USB 3.0 port általában a kép színű betétról ismerhetők fel, de ez sincs kőve vésve, lehet az szürke és fekete színű is. Ha az utóbbi, akkor viszont rendszerint az SS (= SuperSpeed) jelölés egyértelműsíti, hogy USB 3.0 portról van szó.

[ Szerkesztve ]

(#51657) #81556480 válasza King Unique (#51656) üzenetére


#81556480
törölt tag

Köszi, később foglalkozok vele. Még felmerült google alapján hogy a kábel lehet rossz, bár akkor a TV-be se menne szerintem ( amugy nem okos tv, nem tudom ez számít-e)

(#51658) ot93


ot93
senior tag

Üdv, olyan problémám van, hogy a pc házba 4 hdd fér. Ezt a 4 helyet 1db ssd és 3db hdd foglalja el (500gb és 2* 1tb). Na már most ez a tárhely kezd betelni. Értelemszerű megoldás lenne, ha mondjuk az egyik helyett veszek pl. egy 2tb-os hdd-t. Namármost az 500gb-os cseréjét kerülöm, mert azon sok a program, nem akarom újratelepítéssel foglalkozni. Meg az amúgy is az első volt, ő addig meglesz amíg bírja :D
A másik kettőt meg azért nem tom cserélni, mert azokon lévő adatot nem tom hová lementeni. Illetve lehetne esetleg úgy, hogy addig nem szerelem be az új hdd-t csak rákötöm a gépre. De ebből jutott eszembe, hogy mivel még van 3 szabad sata csatlakozó, ezért azokon nem múlik, az odd része a gépnek meg kihasználatlan. Ott habár van egy dvd író-olvasó, de még van másik három hely. Oda gondoltam berakni új hdd-t.
Kérdéseim:
a) Van-e valami megoldás, hogy oda be lehessen rakni?
b) Nem baj-e, hogy ott a szellőzés nem jó, hisz ott nincs a gép elején venti, mint a gép alján, ahol a hdd-k vannak. ?
c) mennyit fogyaszt mondjuk egy wd10ezex vagy a WD20EZRZ ?

Előre is köszi a választ.

Eladó: Sony HDR-AS20 akciókamera - 10k

(#51659) Doky586 válasza ot93 (#51658) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Mi a gond?
Az 500-ról simán mindent átmásolsz a 2T-re, az 500-ast kihajintod, a 2T-nek meg ugyanazt a betüjelet adod mint volt. A telepített programok sem veszik észre a cserét.

[ Szerkesztve ]

(#51660) JoshaJosh


JoshaJosh
csendes tag

Teljesen kétségbe vagyok esve. Amikor az első HDD-m felmondta a szolgálatot elveszett egy rakás adatom. Nem gyanakodtam semmire. A HDD Sentinel szerint tökéletes volt. Mégis először csak el-el tűnt, majd végleg nem volt elérhető. Aztán forrósodott, majd végül csak felpörgött és leállt. Aztán jöttek a kékhalálok miatta, úgyhogy kivettem. 4 éves volt.
Ezért vettem egy 2T-ás HDD-t, és a másik még jó HDD-mről mentést csináltam rá. Ezen kívül alig használom.
Aztán ugyanez volt a 10 éves Samsunggal is. Eltünedezett, majd kékhalál. Ekkor már gyankodtam, de zsaroló levelet se kaptam, a biztonsági szoftverem se talált semmit (Eset). A HDD Senitnellel meg alig 1 héttel korábban néztem és hibátlan volt.
Most az alig 2 hónapos 2T-s HDD tünedezik el, hamarosan ez is kékhalálos lesz.
Mégis mi a fene gond lehet? Nem törlődnek fájlok, nem kódolódnak le, csak simán tönkremegy a HDD. Tudja valaki mi lehet ez? Windows hiba? Alaplap? Tápegység?
Minden segítséget előre is köszönök! :(

(#51661) JoshaJosh


JoshaJosh
csendes tag

Most néztem meg a HD Sentinellel, már nem is érzékeli a HDD-t, pedig éppen fájlokat nyitok meg rajta..... Ez mitől van? Tényleg ilyen balszerencsés lennék, hogy az összes HDD-m véletlenül tönkremegy??? Még a vadiúj is?

(#51662) CsengődiGeri


CsengődiGeri
tag

Találtam egy kukázott külső 2,5" HDD-t EMTEC márkájút. A benne levő HDD kuka volt, szétszedtem a házat és tettem bele egy másik 5200 fordulatosat. Működik de 48 fokig melegszik intenzív használat mellett. Nem sok ez egy kicsit? Lehet, hogy az előző HDD is ezért kattant meg? A ház műanyag plusz gumi borítás. Meglehet valahogy hűteni vagy adjam a fenébe az egész házat?
Köszi a segitséget

(#51663) kutkut


kutkut
addikt

Üdv!

Ha RAID-be kötnék be 3-4 HDD-t, azoknak mind ugyanolyan típusúaknak kell lennie?
Mármint méretre nyilván, de 1 WD, 1 Toshiba, vagy 2 db 4TB-s WD, de különböző típusszámmal rendelkező jó?

Másképpen (helyesen / őszintén) megfogalmazva a kérdést:
Beadtam szervizbe hibás szektorok miatt egy HDD-t, amiről már küldték az e-mailt, hogy cserélték. Valószínűleg nem vadonatújra, csak egy amolyan "refurb" darabra, amilyenre szokták. Illetve az is valószínű, hogy nem ugyanolyanra, mivel azt a típust már rég nem gyártják.
Egy új, (vagy egy refurb, de) hibátlan HDD sem rossz, de nyilvánvalóan jobban járnék, ha visszaadnák a vételárat.
Tehát a kérdés az az, hogy - feltéve, hogy nem pont ugyanolyat küldtek - ez elég indoknak, hogy miért kérném inkább vissza a pénzt? Vagy milyen kifogással lehetne elállni a szerződéstől? (Egyébként a 15 napos határidőből 6 nappal még ki is csúsztak.)

Előre is köszi a válaszokat! :R

[ Szerkesztve ]

Meizu MX3 32GB

(#51664) ot93 válasza Doky586 (#51659) üzenetére


ot93
senior tag

Értem. Igazából az 500-as marad, mert azt már csak azért is megtartom, hogy meddig bírja. :) Valamelyik 1tb-os viszont mehetne akár, de akkor "csak" 1tb-ot nyerek. De az sem utolsó szempont, ha az adatok minél több hdd-n vannak, akkor hdd tönkremenetel esetén kevesebb adat veszik. Ezért gondoltam, hogy egy újabb hdd-t kéne beszerezni a jelenlegiek megtartásával. Vagy nem érdemes ez szerint eljárni?

[ Szerkesztve ]

Eladó: Sony HDR-AS20 akciókamera - 10k

(#51665) Erwinke


Erwinke
aktív tag

Sziasztok!
Haver áthozta gépét, h nézzek rá. Megállt a win7 betöltésénél. Kivettem a HDD-t átszúrtam asztalira. A win-es lemezkezelő ablaka csak annyit ir, h "kapcsolódás a virtuális lemezkezelő szolgáltatáshoz ..."

Total commander se tudja megnyitni. A HD sentinel meg ezt mutatja a particiókról:

Vlh fellehet ezt élleszteni? Mit próbáljak még ki?

Tiszteletem! Szép napot!

(#51666) King Unique válasza Erwinke (#51665) üzenetére


King Unique
titán

Ha már HDS, akkor inkább azt nézted volna meg, arról tettél volna be screenshotot, hogy milyen a HDD állapota. Ha problémás, tele van gyenge / hibás szektorral, leesett a kondíció stb., akkor nem meglepő, ha gondok voltak az arra telepített az OS bootolásánál. Meg normál esetben a lemezkezelőnek is nyilván meg kellett volna nyílnia a másik gépen, ellenben ha gond van a HDD-vel, akkor nem meglepő, ha nem, illetve kifagyott.

(#51667) Erwinke válasza King Unique (#51666) üzenetére


Erwinke
aktív tag

Bocsi csak ennyit ir. Ha rákattintok kifagy a program és bezárja magát.

(#51668) King Unique válasza Erwinke (#51667) üzenetére


King Unique
titán

Mármint ha fel sem ismeri rendesen a HDS a HDD-t, ismeretlenek írja az állapotát, illetve kifagy a program csak és kizárólag annál, ha csatlakoztatva van, akkor nincs miről beszélni. Ez tipikusan utalhat arra, hogy gond van a HDD-vel, ami miatt nem meglepő a bootolási probléma sem. Esetleg egy pendrive-ról futtatott live rendszer (pl. HBCD PE / LInux Live) alól még rá lehetne nézni, hátha az jobban boldogul vele.

Ha gond van a HDD-vel, akkor meg azt kellene eldönteni, hogy mi a cél. Ha értékes adatok vannak rajta és az adatmentés, illetve otthon nem megy live rendszer alól sem, akkor irány az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topik, annak a témája ez, nem ennek. Ha nem cél az adatmentés, hanem csak egy működő rendszermeghajtó kell Windowszal, akkor nyilván másik HDD/SSD meghajtót kellene tenni abba a gépbe, telepíteni rá egy Windowst, stb., mivel a jelenlegi HDD lehet hogy kuka.

(#51669) Grincsulás


Grincsulás
tag

Sziasztok, üdvözlet mindenkinek!

[kép] Ezzel a problémával fordulnék hozzátok. Tegnap előtt jött fel ez az ablak és bármire kattintok a vége ugyan az: újra indul a gép és megint megjelenik ez a képernyő. Már az operációs rendszert is újra húztam (Windows 7), viszont a driverek telepítése után újra indítottam ugye a gépet és megint feljött ez a gyönyörűség. Van valakinek valami tippe, hogy ezt mi válthatta ki, vagy pedig Winchester csere lesz belőle? :W

(#51670) King Unique válasza Grincsulás (#51669) üzenetére


King Unique
titán

A jelen topik témájának - HDD probléma - szempontjából ahhoz nem ártana ellenőrizni a HDD állapotát (+ SATA kábeleket, fizikai csatlakozást), lásd az előző esetet.

(#51671) HoReSz1975


HoReSz1975
őstag

Vettem egy Western Digital 3TB Red az OazisComputertől 1hónapja, most volt időm bele rakni a gépbe és ránézni. Viszont nem akarja particiónálni a Windows, bios látja, WIN 10 is látja, de semmi, ez miatt volt ma egy reinstall, teljesen feleslegesen, mert a telepítő se tudott vele mit kezdeni, a formázásig el se jutok, mert nem tudom új HDD -ként felvenni, se particiónálni, mi lehet a baja :F kértem rá gariztatást, csak hátha van valami ötletetek, mielött visszaküldeném :F :U :(((

(#51672) King Unique válasza HoReSz1975 (#51671) üzenetére


King Unique
titán

Az nem derült ki a leírtakból, hogy mi a konkrét hibaüzenet, screenshot sem lett mellékelve róla. Ahogyan az sem, hogy pontosan hogyan történt ez a "felvétel", aminek megvan a szakszerű módja grafikus felületen (+ tárolóhelyek) és parancssorban egyaránt. Illetve ha már tárolóhelyek, akkor ott nem-e lett valami elállítva, mert amiatt lehet pl. telepítési probléma is (példa). Továbbá az sem ismert, hogy ha a Windows állítólag detektálja a HDD-t, akkor mit mutat az állapotára a HDS.

[ Szerkesztve ]

(#51673) HoReSz1975 válasza King Unique (#51672) üzenetére


HoReSz1975
őstag

Ahogy nézem a reinstall óta nem is látja a WIN10, de most már a biosban se látom.... felraktam a legfríssebb bios-t, de semmi egyenlőre :Y

(#51674) HoReSz1975 válasza HoReSz1975 (#51673) üzenetére


HoReSz1975
őstag

lehet kirpobálom még azt, hogy ne a Sata 0-ba legyen bedugva, hanem a Sata 2 -be... :U

(#51675) HoReSz1975 válasza HoReSz1975 (#51674) üzenetére


HoReSz1975
őstag

sikerült megoldanom, kivettem és van egy USB3-SATA3 HDD adapterem, külső HDD -nek felismerte, particíónáltam, megformáztam, most rakom vissza rendesen, akkor az alaplap nem tudott vele mit kezdeni.... :U

(#51676) King Unique válasza HoReSz1975 (#51673) üzenetére


King Unique
titán

Ha BIOS-ban sem jelenik meg, akkor az problémás, utalhat akár a HDD hibájára is. De azért érdemes ilyenkor is ellenőrizni SATA-n a fizikai csatlakozást, kipróbálni másik SATA portban, másik kábellel, szükség esetén frissíteni a BIOS-t, lehetőség szerint másik gépen is, stb.
Ha az utólag leírtak alapján USB-n csatlakoztatva tényleg rendben működik a HDD, akkor elvileg kizárható annak a hibája. Vagyis marad az előbbi, azt kellene ellenőrizni, tisztázni, rendezni.

(#51677) HoReSz1975 válasza King Unique (#51676) üzenetére


HoReSz1975
őstag

Sajnos vissza raktam a gépbe és nem látja a Bios, Win10 se látja, de a HDS igen. Pedig átmozgattam rá 600GB adatot külső USB adapterrel GPT -nek lett beállítva, nem tudom az jó -e :F

(#51678) HoReSz1975 válasza HoReSz1975 (#51677) üzenetére


HoReSz1975
őstag

Bios megvolt,
Sata aljzat megvolt, viszont a kábel a rossz
pedig új,
megcseréltem a 4tb a 3 tb-vel és most meg a 4tb-t nem látja :(( :(((

(#51679) King Unique válasza HoReSz1975 (#51678) üzenetére


King Unique
titán

Na, akkor megvan a hiba oka, vegyél/használj másik SATA adatkábelt és probléma megoldva.

(#51680) Palesz191


Palesz191
aktív tag

sziasztok

WD5000AAKX (5 éves)
torrentnél vettem észre, hogy nem tölt kívánt sebességen.
30 MB/s szoktam lekorlátonzi, ám most 7-10 MB/s amit elér, de ezt is úgy, hogy látom ugrál hogy 1 mb/s - 7 mb/s - 300 kb/s - 8 mb/s etc..
Megnéztem, ha másik meghajtóra töltök, gond nélkül jön 30al ....

Tördezettségmentesítve is van mindig, ma is megtörtént.
Megnéztem pár programban a HDD állapotát, mindenhol azt írja kiváló.
Egy mostani teszt olvasás/írásra:

Bármi ötlet?
HDD Regenerator-t merjem használni rá? Vannak rajta adatok amik szükségesek..

(#51681) ot93


ot93
senior tag

Van olyan progi, ami megmutatja azt, hogy egy adott hdd le van-e állva?

Eladó: Sony HDR-AS20 akciókamera - 10k

(#51682) *Ropi* válasza Palesz191 (#51680) üzenetére


*Ropi*
félisten

Tipikus WD betegség a firmware hibából adódó lassulás, ami a haldoklásának (a szaporodó rossz szektoroknak, ami általában egy vagy több gyengülő állapotú fej hozománya) az első jele: így nem tudsz vele mit kezdeni, csak szervizszoftverrel. Addig mentsd le róla a dolgaidat, amíg nem lassul be annyira, hogy már nem tudod (közben a fej is egyre jobban degradálódik, és általában előbb hal meg mint, hogy sikerülne lementeni - onnantól meg már csak fejcserével lehet, aminek az ára 6 számjegyű összeg)!

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#51683) *Ropi* válasza ot93 (#51681) üzenetére


*Ropi*
félisten

Mi érdekel, hogy ki lett-e rá adva a leállítási parancs és parkolóállásban vannak-e a fejek, vagy, hogy megáll-t e teljesen a tányérok forgása? Mert a kettő közt általában 11-12 másodperc is eltelik általában, mire teljesen megáll a forgás.

Pl. az előttem lévő Seagate UART logja: Spin Down Complete Elapsed Time 11.572 secs.

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#51684) ot93 válasza *Ropi* (#51683) üzenetére


ot93
senior tag

Hát tulajdonképpen is-is...

Eladó: Sony HDR-AS20 akciókamera - 10k

(#51685) *Ropi* válasza ot93 (#51684) üzenetére


*Ropi*
félisten

Konzumer programok ilyet tudtommal nem jeleznek vissza, csak a (gyártói) szervizprogramok. Nem egyszerűbb, ha vársz 15 másodpercet és akkor már biztosan leállt? :D

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#51686) ot93 válasza *Ropi* (#51685) üzenetére


ot93
senior tag

Hát a probléma az, hogy van 3 hdd is a gépben, és nemtom, hogy most melyik van leállva :D és az az érzésem, hogy egyik hdd sem áll le, pedig van köztük ami szinte napokig sincs használva, az gondolom nem kell hogy menjen folyamatosan. De meg amúgy is hangosabb lesz tőle a gép. :)

[ Szerkesztve ]

Eladó: Sony HDR-AS20 akciókamera - 10k

(#51687) *Ropi* válasza ot93 (#51686) üzenetére


*Ropi*
félisten

Fogd meg (óvatosan) az oldalát! :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#51688) pjen válasza ot93 (#51686) üzenetére


pjen
félisten

Ha napokig nem megy le kell kapcsolni a tápot.Vannak is ilyen kapcsolók.Régebben valaki linkelt egy egész sort.

(#51689) Doky586 válasza ot93 (#51686) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ez egyszerű. Előlapra kivezetsz egy kapcsolósort. Amelyik nem kap tápfeszt az biztos nem forog... :K

(#51690) #81556480 válasza King Unique (#51656) üzenetére


#81556480
törölt tag

Korábban volt egy problémám amiről beszéltünk, arra válaszolok most.

Nem tudok olvasni egy külső winchestert win10 alatt miután egy philips 22pfs5403 tv-ben használtam sokáig. Eleinte simán ment ide oda dugdosva, minden olvasta. Most meg már csak a TV.

A [link] használati utasításban az áll hogy:

Adás szüneteltetése vagy felvétele előtt csatlakoztatni és formázni kell az USB merevlemezt. A formázás törli az USB merevlemezen található összes fájlt.

ATV-készülékre telepített USB merevlemezt a számítógéppel való használathoz újra kell formázni.

Eszerint az én értelmezésemben nem lenne rajta semmi. De mivel rajta vannak a filmek, így nem teljesen értem mi történhetett, mivel én nem használtam rögzítésre.

(#51691) King Unique válasza #81556480 (#51690) üzenetére


King Unique
titán

Az előző válaszban le van írva, hogy mit kellene megnézni, milyen probléma (pl. RAW) jöhet szóba, miket lehetne megpróbálni stb., ellenben hogy esetedben pontosan mi a helyzet, az továbbra sem derült ki.

"A TV-készülékre telepített USB merevlemezt a számítógéppel való használathoz újra kell formázni."

Feltéve ha a tévével lett formázva - amit neked kellene tudni - , illetve olyan fájlrendszerre (pl. linuxos), amit a számítógépen pl. a Windows nem kezel, valamint ha tartalomvédelem van a tévénél, amiről az alábbi bejegyzésben is volt szó. De amúgy akár még ez esetben is hozzá lehet férni pl. PC-n, Windowson a védett tartalomhoz a megfelelő szoftverrel (példa). Egyébként a leírásban ez a "számítógéppel" kifejezés jó pontatlan, mert lehet az PC, Mac, futhat azon FreeBSD, Linux, macOS, Windows stb., ami pont számíthat az adott fájlrendszer kezelésénél, illetve az újraformázás szükségességénél. :))

[ Szerkesztve ]

(#51692) kerobi


kerobi
senior tag

Sziasztok! Egy 1 terás kulso vinyora mentettem az adatokat, amelyek egy laptopban levo dinamikus lemezen voltak. A kulso HDD-m Exfat rendszeru. A kulso HDD-t beletettem az uj gépembe és csak a régi adatokat látja a másoltakat nem. Tudom, hogy ott vannak, mert a regi adatok kb 200 giga es már irja hogy megtelt a lemez ha masolni akarok rá. Elore is koszonom a tippeket.

Macbook Air M1, Asrock Z390 phantom gaming mini itx, I9-9900K, 32GB 3600MHz G.Skill, Pro-ject Pre Box S2 Digital DAC+PreAMP, Raijintek Metis plus ház, Noctua NH D15 cooler, Radeon Pulse 5700Xt

(#51693) King Unique válasza kerobi (#51692) üzenetére


King Unique
titán

Ha belső meghajtókról és újabb verziójú Windows párosításról van szó, valamint bekapcsolt gyorsindítás melletti leállítás történt, akkor reális az ilyen probléma, amiről már volt szó itt. Egy USB-s meghajtó viszont más kategória, ahol alapesetben nem kellene gondot okoznia. De elvileg akár még annál is előfordulhat, ha nem lett leválasztva szoftveresen, meg csatlakoztatott állapotában lett leállítva bekapcsolt gyorsindítás mellett a Windows. Valamint ha a forrás- és célhardver esetén is adott az említett állapot, úgy van egyikből a másikba rakva a HDD. De itt ez "A kulso HDD-t beletettem az uj gépembe" kijelentés sem teljesen tiszta, ha az eleve külső, meg akkor minek külsőként használni, ha SATA-n csatlakoztatod, ahol az USB/SATA cserélgetés miatt bizonyos esetekben akár egyéb probléma is lehet.
+ Ha NTFS fájlrendszerű a forrásmeghajtó, a célmeghajtó meg exFAT, akkor annál még ilyen gond is lehet.

[ Szerkesztve ]

(#51694) kerobi válasza King Unique (#51693) üzenetére


kerobi
senior tag

Igen usb sata cserelgetes volt. Valahogy éreztem hogy gond lesz, de mit yem torodve vele leformaztam a dinamikus lemezt es atalakitottam alapra. Soha többet dinamikus lemezt... A kulso lemezt atalakitoval ertettem. Ment a lemez a desktop pcbe satara. Namost az easeus sok fájlt vissza tud hozni a dinamikus lemezről, kb 80%. De nem tudom ramasolni az exfat lemezre helyhiany miatt...

Ja a levalasztas ugy történt hogy laptop kikapcs. Exfat lehuz. Lehet ha az exfatot visszadugnam az atalakitora ujra latna az adatokat?

[ Szerkesztve ]

Macbook Air M1, Asrock Z390 phantom gaming mini itx, I9-9900K, 32GB 3600MHz G.Skill, Pro-ject Pre Box S2 Digital DAC+PreAMP, Raijintek Metis plus ház, Noctua NH D15 cooler, Radeon Pulse 5700Xt

(#51695) ReSeTer


ReSeTer
senior tag

Helló!

Utóbbi 1 hétben azt vettem észre, hogy lassú a rendszerem. Újratelepítettem a windows-t azóta még rosszabb. Amikor elindítok egy programot akkor először szinte megfagy, aztán csak azt hallom, hogy a winyó ezt a szörcsögő hangot adja ki amire mindenki azt mondja, hogy normális, de eddig szerintem halkabb volt. Játékok is akadnak egy pillanatra úgy 10 secenként.

Kicseréltem a sata kábelt mert előtte meg hallottam, hogy fel-fel pörgött a winyó, átdugtam másik slotba is, de ugyanúgy fenn áll a lassúság, meg a hang.

Hard disk sentinel mindent jónak talál, csak annyit ír, hogy 90 ezerszer volt kapcsolati hiba, és valószínűleg a kábel.

Kezdi megadni magát a HDD?

(#51696) ot93


ot93
senior tag

Üdv, létezhet olyan, hogy az 1tb-os ezex olyant csinál, hogy fel-felprörög, de változó mértékben. Kb. olyan mintha túráztatná a motort. Néha olyan hangosan, hogy meg is ijedtem először. Segítsetek, hogy mit csináljak.. vagy dobjam ki? :F ;]

Eladó: Sony HDR-AS20 akciókamera - 10k

(#51697) *Ropi* válasza ReSeTer (#51695) üzenetére


*Ropi*
félisten

"...hallottam, hogy fel-fel pörgött a winyó..."

Lehet tápellátási probléma is: első körben próbáld meg a gépben lévő tápegység másik ágáról (és ebből adódóan másik csatlakozójáról), második körben másik tápegységről!

De az is lehet, hogy az egyik fej nem tud olvasni (ennek több oka lehet), és emiatt újra próbálkozik.

A lényeg, hogy a fontos adatokat minél előbb mentsd le róla, amíg még tudod!

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#51698) *Ropi* válasza ot93 (#51696) üzenetére


*Ropi*
félisten

Létezhet, mert csinálja, nem? :DDD

A viccet félretéve igen: ugyanazok lehetnek az okai, mint az előző válaszomban a fórumtársnak.

Neked is azt javaslom, hogy mentsd le róla a fontos dolgokat, amíg tudod!

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#51699) Croft-21


Croft-21
őstag

Üdv
Régi konfigom felbővítése miatt tegnap beraktam a gépbe pluszba egy 500 GB-os HDD-t, win 10-ben látszik is. Formázás megvolt. Na azóta a gép megbolondult, a gép random leáll. Játék közben laggolàs tapasztalható. Miután kiszedtem a gépből a plusz vinyót, újraindítás után már volt kék halál is. (Pont utána? Miért nem közben, míg benne volt?)
A másik jelenség, hogy a monitor azóta random elsötétül, nem talál jelet.
Mi lehet a gond? Talán nem bírja el a táp a plusz vinyót? 450 wattos tápom van.

(#51700) *Ropi* válasza Croft-21 (#51699) üzenetére


*Ropi*
félisten

Mi van még a gépben? Nem lehet, hogy a HDD beszerelése közben megbolygattál valamit (megfeszült az alaplap / a RAM foglalat/ a VGA foglalat/ stb.)?

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.