Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#51151) Möhe


Möhe
addikt

sziasztok

napok óta nehezen boot-ol a gép (ezért is szeretném újra rakni) , pedig SSD-ről indulok, a HDD csak tároló, és mégis avval van a probléma , intéző alatt nem tudom elérni, I/O hibára hivatkozik a win

60%-on a kondiciója
még menthető vagy temessem?

(#51152) gari24


gari24
tag

Sziasztok !

Az alábbi problémával találtam szembe magam minap.
Tesom gépét újraraktam és pár nappal késöbb elkezdett "fagyni " és mikor ez a jelenség előjön a feladatkezelőbe a az ssd amin a rendszer van épp 100% terhelés alatt van és nem csinál semmi extrát csak netezik.
És nélam is elöjött igaz nálad hdd.n van h 100% terhelést jelez de arról a hddról csak a torrent seedekt mennek.

Segítségedet előre is köszi

(#51153) Möhe válasza Möhe (#51151) üzenetére


Möhe
addikt

Frissen telepített win10-ből sem látom az említett HDD-t. Pár apróság kellene csak róla ,de mivel nem látom így kicsit nehéz lesz.
Milyen programmal érdemes próbálkozni?

(#51154) s.bala31


s.bala31
őstag

Üdv. Nekem inkább SSD problémám van nem tudom hogy jó-e ez a topic, de nem találtam külön erre vonatkozót. Azzal kezdődött hogy kisebb szerelések után nem bootolt a gép, megmozgatva az SSD sata csatlakozóját megoldódott a probléma. Tegnap viszont szétszedés nélkül is jött egy olyan anomália ami miatt kb 10 perc volt a boot idő az SSD-vel. Bios reset oldotta meg a helyzetet, de ha lehúztam a többi hdd-t a gépről ismét nem látta az SSD-t és nem bootolt (valami I/O hibát írt ki). Az lenne a kérdésem hogy egy új kábel megoldaná a problémát (időközben már rendeltem újat) vagy esetleg az SSD haldoklik (bootolás után amúgy minden rendben a géppel SSD-re sem írt hibát)?

(#51155) King Unique válasza s.bala31 (#51154) üzenetére


King Unique
titán

Nem, nem jó a topik, mert van külön az SSD-s témának és a nem indul a gépemnek is... Ott, azok valamelyikében kellene legközelebb feltenni, vagy folytatni a mostanit, valamint legközelebb használni a fórum keresőjét!

Flash SSD
Nem indul és mi a baja a gépemnek topik

Amúgy meg ha sikerült elpiszkálni a BIOS beállításait, akkor azt kellene rendbe tenni (pl. load defaults), meg szükség esetén frissíteni a BIOS-t. Ha hibás a SATA adatkábel, hát akkor cserélni kell, ahogyan szükség esetén akár az SSD-t is, már ha az is szar.

[ Szerkesztve ]

(#51156) Tutti-amigo


Tutti-amigo
tag

Hali!

Nekem olyan problémám lenne, hogy eladásra került egy noti amiben egy WD scorpio 160Gb hdd volt. Mielőtt a gépet eladtam volna, szerettem volna a formázott lemezről az adatok visszaállíthatóságát végleges törléssel megakadályozni (ugyebár sose tudni kihez kerül). A témában guglizva találtam ajánlott programként a hardwipe nevű progit. A progi windows alatt fut és képes a teljes merevlemez törlésére.

Mivel ekkorra már a teljes hdd formázva volt, ezért kiszereltem a hdd-t és beraktam az asztali gépemhez tartozó usb-s bay-be. Ezután telepítettem az adott progit és kiválasztottam a teljes meghajtó törlését.

A cucc tette is a dolgát és előzetesen 40 percre datálta a meghajtó törlését. Az idő múlásával a hátralévő idő szépen lassan emelkedett de betudtam annak, hogy hdd tesztelésnél is lassul a mb/s teljesítmény. Miután a folyamat olyan 85%-ig eljutott kb egy óra alatt a sebesség viszont jelentősen lelassult ami 89%-ra érve már 1mb/s-et sem ért el. A program le is állt és hibát jelzett.

Ekkor gyorsan feltelepítettem a hdd sentinelt (az asztali gépen azért nem volt ez eddig mert pár hete húztam új os-t és még nem jutottam el vele odáig, hogy minden egyes progit amit használni szoktam visszategyem) és a hdd sentinel 0%-os kondíció mellett kb 1100 bad sectort jelzett.

Habár nem emlékszem biztosan, hogy de a notin jó biztonsággal állítom, hogy volt hdd sentinel és nem volt a hdd-nek az ég egy adta világon semmilyen kondíciós problémája. Ezután még a hdd regererátor 2019 sw verziójával analizáltam a hdd-t ami nem jelzett semennyi bad sectort. Megnéztem a hd tune nevü progival is, ő sem talált hibás sectort. Mindkét proginál lehetett érezni a sebesség visszaesést 85-90%-os tartományban de az ellenőrzések nem álltak le hibát nem jeleztek, majd a tartomány elhagyása után enyhén gyorsult még a hdd, bár nem jelentősen de elfogadható sebességgel futott végig a teszt.

No most ilyenkor mi van? Jó a hdd vagy gatya? Az volt a baj hogy usb 3.0-s bay-ben csináltam a törlést vagy a programválasztás volt a gond. Apropó a programban nagy beállításokat nem voodoo-tam az alapbeállításokkal töröltem. (Ha valaki profi ebből is visszanyer anyagokat inkább csak gondoltam megnehezítem annyira a dolgot hogy aki nem profi benne az ne vackoljon vele kíváncsiságból).

Esetleg usb-n nem jól lát bármelyik progi amiket itt leírtam? Emiatt a gépet végül hdd nélkül adtam el de nagy szükségem nincs erre a vinyóra úgyhogy ha jó akkor eladnám, de csak akkor ha tuti rendben van.

Mit tudok most csinálni?

Előre is köszönöm a segítséget! :R

(#51157) s.bala31 válasza King Unique (#51155) üzenetére


s.bala31
őstag

A gép bootol, bios vissza lett állítva alapra, de ezek benne vannak a hsz-ben. Azért írtam ide mert az előttem lévő kolléga (Möhe) is hasonló problémát írt le. Nálam is I/O hibát írt ki legutóbb, be volt lassulva a gép stb. Én tippeltem az SSD-re vagy a Sata kábelre de lehet valamelyik HDD-vel van gond, erre szerettem volna valami választ kapni hátha volt már valakinek ilyen anomáliája.

(#51158) King Unique válasza s.bala31 (#51157) üzenetére


King Unique
titán

A másik fórumtag legalább megnézte Windowson a HDS programmal, hogy melyik meghajtóval van gond. Esetében a HDD-vel volt, ezért ide való a kérdése, a HDD probléma topikba. Ha esetedben szintén, akkor reális itt érdeklődni. Ha nem, az SSD-vel, vagy egyéb hardverelemmel, akkor lásd az előző válaszban leírtakat.

(#51159) King Unique válasza Tutti-amigo (#51156) üzenetére


King Unique
titán

Először is újabb Windowsoknál nem feltétlen kellett volna a HDD biztonsági törléséhez külön program, meg feleslegesen bonyolítani, lásd egy másik topikban leírtakat.

Másrészt az egy dolog, hogy egyik-másik program mit mutat, de egyrészt azért a HDS sem ok nélkül szokta írni azt, amit. Meg nemrég volt arra a példa, hogy másnál a HD Tune felülettesztjei nem mutatott hibát, ellenben más program és a gyártó saját szoftvere igen. Másrészt ha nem megy végig a meghajtó törlése, hanem irreálisan lelassul és hibával elszáll, akkor az nem éppen arra utal, hogy minden annyira rendben lenne azzal a HDD-vel és/vagy magával a fizikai csatlakoztatással. Az nem derült ki, hogy esetedben ez az "usb-s bay" pontosan mit takar, de annak esetleges hibáját nyilván úgy lehetne kizárni, ha közvetlenül SATA-n lenne csatlakoztatva a HDD. Úgy megnézni mit mutatnak a meghajtó állapotára, meg a SMART-nál az egyes diagnosztikai programok, valamint azok tesztjei. Az utóbbira a HDS-nél is van lehetőség, sőt a WD merevlemezeknek is van gyári tesztprogramja.

[ Szerkesztve ]

(#51160) Tutti-amigo válasza King Unique (#51159) üzenetére


Tutti-amigo
tag

Hali!

Igen, én is hajlok arra hogy a HDS érzékel valami gondot. Az usb-bay amit írtam az egy usb-s csatolású külső dokkoló (valami sharkoon quickport ha jól emlékszem). A közvetlen sata-ra csatolást meg fogom csinálni csak azért akartam első körben kihagyni mert már csak 1 asztali gép van aminek a kimozgatása a helyéről igencsak macerás és ezt elkerültem volna. Köszönöm a linkeket mind nagyon hasznos. A HDS full verziós progi külön öröm, hogy végre van olyan verzióm amin felület tesztet tudok végrehatjani. Nekem csak az volt furcsa, hogy egy jó vinyó mert Isten bizony volt a régi notin HDS tutira kellett rajta lennie mert mindegyik gépemre rakok, azon nem volt hiba aztán a művelet után meg 0%-os kondíció? Ezt furcsáltam nagyon.

Ha direkt rákötéssel végignéztem a csatolt progikkal akkor jelentkezem a feedback-el.

Köszönöm a segítséget.

(#51161) dani0113


dani0113
senior tag

Sziasztok.

7éves 1TB WD Caviar Black HDD-nél (vélhetően ebből és nem máshonnan jön a hang) óránként kb 1kattanás szerű hang hallatszik. HDS nem hír hibát, minden OK, kondíció 100 stb. Eddig nem csinált ilyet, 3napja lettem kb figyelmes rá. SSD-ről megy a rendszer, ez csak adatra van már. Kezdhetek aggódni,hogy lassan eljár felette már az idő és ez a halál előszele? :(

iPhone 13 Pro 128GB

(#51162) *Ropi* válasza dani0113 (#51161) üzenetére


*Ropi*
félisten

Amennyiben szellőztetés után csinálja, akkor csak hőkalibrálás: nem kell vele foglalkozni.

Ha máskor is, akkor érdemes ellenőrizni a tápellátását, hogy nem-e amiatt rántja ki a fejet parkoló állásba: ebben az esetben nézd át a tápkábeleit, mozgasd meg a csatlakozót: ha kontakt hibás és leáll / újraindul, akkor meg is van a hiba oka. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#51163) kaboska


kaboska
aktív tag

Sziasztok! Van egy Maxtor OneTouch 4 1TB 16MB 7200rpm USB külső vinyóm! kb.8-10 éves Rádugom a gépre világít nagyjából mintha felpörögne aztán semmi! Eddig nem volt vele gondom. Lehet itt a vége?Kábelek jók mert akkor nem világítana és nem akarna betölteni se .Esetleg szervizbe tudnak adatot menteni róla így is?Előre is kösz a segítséget.

"Fej vagy gyomor"

(#51164) King Unique válasza kaboska (#51163) üzenetére


King Unique
titán

Azért azt mondjuk nem ártana tisztázni, hogy most az állapotjelző LED világítása mellett felpörög-e a benne lévő HDD, vagy sem. Másrészt hogy ez a "semmi" a PC-re történő csatlakoztatás szempontjából pontosan mit jelent. Azaz a rajta futó OS egyáltalán nem érzékeli semmilyen formában, vagy igen, pl. Windowsnál megjelenik-e az eszközkezelőben és a lemezkezelőben. Aztán attól, hogy a külső házon világít az állapotjelző LED, még lehet szar az USB-kábel, ezért lehetőség szerint érdemes akár másikkal is kipróbálni. Meg ez Maxtor eleve 3,5"-os külső HDD, nem 2,5"-os, az utóbbi kapja csak USB-ről az áramot. Valamint ha egyáltalán nem pörög fel benne a HDD, akkor a HDD és a külső ház mellett a tápegység hibája is felmerülhet. De ha világít az állapotjelző LED, akkor valami áramot nyilván kap az eszköz.

Ha komolyabb gond van a külső HDD-vel, akkor egy általános PC boltba, szervizbe aztán hiába viszed, ott max. annyi a szint, hogy kiszerelik a külső házból a HDD-t, majd berakják a gépbe, SATA-n csatlakoztatva, vagy esetleg egy USB-s dokkolóba. Amit otthon akár te magad is meg tudsz tenni, meg mivel elég muzeális darab és bizonyosan már garancia sincsen rá, ezért az otthoni szétszerelés sem téma. Vagyis csak ezért felesleges külön fizetni. Fizetni inkább adatmentő cégnek érdemes, már ha otthon nem tudsz vele mit kezdeni és mindenképpen megérne számodra annyit a rajta lévő adatok lementése. Viszont akkor eleve nem ebben a topikban - mint a neve is mutatja - , hanem az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban kellene érdeklődni, ott kellett volna feltenni a kérdést.

[ Szerkesztve ]

(#51165) kaboska válasza King Unique (#51164) üzenetére


kaboska
aktív tag

Köszönöm a válaszodat :K Elnézést hogy ebbe a topikba tettem fel a kérdésemet.
Megfogadom a tanácsodat szétszedem/mivel nincs rá már tényleg gari/
Egyébként a kábelcsere is meg volt.Az adapter kábel azt nem tudtam cserélni mert nincs ugyan olyan adapterem.A windowsba se és az eszközkezelőbe se jelenik meg.Van 2 db 1,5TB-os Samsungom is azok kicsit fiatalabbak azokkal nincs ilyen gond még egyenlőre!

"Fej vagy gyomor"

(#51166) Ajven


Ajven
csendes tag

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni, mert nem tetszik valami a gépemmel. Ott kezdődött, hogy elköltöztem, előtt ment, utána nem ment a gépem, lassú volt, stb.. Gondoltam HDD probléma, irány a bolt, vettem egy SSD-t illetve egy 1TB-os HDD-t. SSD be, telepít, szépen megy, HDD-t beraktam és nem ment. Felismertem, megcsináltam a lemezkezelővel aztán az adatmásolás első másodperceiben megszakadt, elveszítette a winchestert. Próbálkoztam újraindítani, de semmi. Néha látta, utána eltűnt. Visszavittem, kb. 3 hét múlva kicserélték amit most akartam betenni, de ezt nem is látja. BIOS-ban bent van, egyébként semmi. Újraindítottam, akkor felismertem, hogy új eszköz telepítése, de fél óra homokórázás után feladtam. Nem tudom működésre bírni. SATA3 csatlakozóra vannak kötve. Tudnátok segíteni? Nem akarom ezt is visszavinni, mert félek, hogy nem a HDD rossz... Nagyon köszi. G.

(#51167) King Unique válasza Ajven (#51166) üzenetére


King Unique
titán

Konkrétumok nélkül itt max. csak találgatni lehet. Első körben nem ártana ellenőrizni a fizikai csatlakozást, azaz a SATA adat- és tápkábelt, szükség esetén másik porthoz csatlakoztatni a HDD-t, cserélni a kábeleket, stb. Meg hogy maga a HDD egyáltalán működik-e, azaz felpörög-e rendesen, nem-e ad közben rendellenes hangot. Ha ezek rendben vannak és a BIOS is felismeri, ellenben az OS nem, akkor az utóbbi hibája is szóba jöhet. Viszont előtte azért nem ártana tisztázni, hogy esetedben ez a "egyébként semmi" pontosan mit jelent. A Windowsnál azt, ha semmilyen szinten nem ismeri fel, sem az eszközkezelőben, sem a lemezkezelőben nem jelenik meg a HDD. Ellenkező esetben viszont helytelen a kijelentés. Meg a "semmi" nem keverendő pl. az ilyen esetekkel, ahol beállítás kérdése volt a megfelelő detektálás.

(#51168) Ajven válasza King Unique (#51167) üzenetére


Ajven
csendes tag

A BIOS látja, így a kábelekre nem gyanakodtam, nem gyanakodnék. Felpörög, kicsit fura hangja van, de nem az a tipikus kelepelő hang, mint mondjuk az elsőnek. A lemezkezelőben nem jelenik meg, pontosabban egyszer megjelent, egyszer nem, az eszközkezelőt nem néztem. Elképzelhető, hogy a tápom gyenge? Egy régi Trust 370W-os van benne. G.

(#51169) *Ropi* válasza Ajven (#51168) üzenetére


*Ropi*
félisten

Az a táp kétszeresen is cserére érett: egyrészt mert Trust (nem megbízható márka), másrészt az életkora miatt. Persze ettől még okozhatja más is, de egy ilyen időzített bambát nem tartanék a gépemben, ami bármikor vihet magával mindent. :N

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#51170) King Unique válasza Ajven (#51168) üzenetére


King Unique
titán

Lehet akár tápprobléma és csatlakozási (kábel) probléma is. Ha van lehetőség másik gépben kipróbálni a HDD-t, vagy akár pl. egy USB-n dokkolóban, akkor nem ártana megejteni, így kiderülne a probléma forrása.

(#51171) klaca1978


klaca1978
tag

Sziasztok! Adott egy 250Gb-os merevlemez. Telepíteni nem enged mert a biosban hdd security-vel tiltva van és jelszót kér, amit persze nem lehet kideríteni. Egy másik asztaliban nem engedi formázni, inicializálni sem tudja, eszközhibát ír. HDS szerint 100/100-as. Létezhet, hogy a másik gép bios-a olyan bejegyzést írt rá amitől másik gépen formázni sem lehet? Ilyet nem tudok elképzelni, bios ilyet nem csinálhat, vagy mégis?? vagy inkább hibás a lemez?

(#51172) Doky586 válasza klaca1978 (#51171) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ha jól értelek nemcsak telepíteni nem enged hanem hozzáférni nem enged. Van ilyen. Ata jelszónak hívják. Ha tudod a jelszót kikapcsolható, ha nem akkor kuka. Linux alatt hdparm -I /dev/sdb parancsal lekérdezhető az állapota, vagy olyan gépbe téve aminek biosa kezel lemez jelszót..

(#51173) klaca1978 válasza Doky586 (#51172) üzenetére


klaca1978
tag

Köszi! Átrakom a Linux-os gépbe, ráküldöm a parancsot, de szerintem akkor csak azt közli velem majd, hogy igen védve van :(Nem gondoltam volna, hogy bios így le tudja kódolni, magát a HDD-t. Gyakorlatilag így tényleg kuka ha nem tudom a jelszót. Amúgy olyan gépben van/volt ami kezeli a jelszót, kéri is, csak éppen nem tudni :D

[ Szerkesztve ]

(#51174) Doky586 válasza klaca1978 (#51173) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Kiír egy oldalnyi szöveges infót. Azt linkeld be pastebinről.

(#51175) Doky586 válasza klaca1978 (#51173) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

De ha már az eredeti helyén sem tudod a jelszót akkor biztos kuka.
Nincs rátéve a hdd-re cetli olyan jelszóval amivel legalább resetelni lehetne?

(#51176) klaca1978 válasza Doky586 (#51175) üzenetére


klaca1978
tag

A származási helyén még tudnék érdeklődni, de szerintem felesleges, de egy próbát megér. Nincs rajt semmi. :( Akkor így jártam valószínű :(Kuka :(((

(#51177) Ajven válasza King Unique (#51170) üzenetére


Ajven
csendes tag

Sziasztok!

Van egy Aqprox USB IDE SATA adapter nevezetű eszközöm, mellyel a laptopomhoz tudtam csatlakoztatni USB-n keresztül, de nem történik semmi, szerintem fel sem pörög. Bedugtam a PC-be is, ugyan ez a helyzet. G.

(#51178) King Unique válasza Ajven (#51177) üzenetére


King Unique
titán

Ha 3,5"-os HDD-ről van szó, akkor ahhoz IDE/SATA-USB adapterből is olyan kell, amihez mellékelnek külön tápegységet. Csak USB-s tápellátással nem fog menni, max. a 2,5"-os típusok.
A "Bedugtam a PC-be" nem teljesen világos, hogy másik PC, vagy az, aminek esetlegesen gyenge/szar a tápja. Amúgy meg ha tényleg (?) már fel sem pörög, meg sem nyekken a HDD és nem a hardverkörnyezet hibája (táp, kábelek) miatt, hát akkor vissza kell venni, aztán garanciális csere.

(#51179) bot1978


bot1978
senior tag

Sziasztok akusztikai szint állításra van valami bootable szerszám, amiben összeszedték már minden gyártóhoz a szükséges holmit és a megfelelő drivereket tölti be ehhez?
Sentinel engedi állítani, el is menti. Meg is jegyzi, csak éppen nem történik semmi, ugyanúgy darál. Ezekhez a típusokhoz kellene:
ST500DM002-1BD142
Samsung HD204UI

Tök más:

Egyszerű hardveres erőszak érdekelne. Ha azt szeretném, hogy a szétszedett merevlemez amin már nincs olvasó fej miután felpörögött a táp csatlakoztatása után ne álljon le soha, csak pörgesse a tányért max fordulaton akkor ezt hogy a legegyszerűbb megoldani? Áthidalni valamit, esetleg tönkretenni valamit... lehetőleg minél kevesebb idő alatt szeretném elérni a célt...

[ Szerkesztve ]

(#51180) *Ropi* válasza bot1978 (#51179) üzenetére


*Ropi*
félisten

Nem fogod tudni egyszerűen megerőszakolni, mert az nem sima DC motor: speciális vezérlőelektronika kell neki.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#51181) bot1978 válasza *Ropi* (#51180) üzenetére


bot1978
senior tag

Azzal tisztában vagyok, hogy nem sima DC motor. Ha viszont már felpörgött állapotban elég csak mittom földre tenni a bemeneten az egyik pint akkor két pontra oda lehet pöttyözni egy kapcsolót, amit menet közben átkapcsolni nem kicsit egyszerűbb, mint átépíteni bármit. Nekem tökmindegy mit csinál éppen program szerint, csak a motor ne álljon le.
Láttam már HDD-t, ami csak pörgött, miközben a BIOS sem látta. Gondoltam hátha valaki ért itt a HDD-khez.

(#51182) *Ropi* válasza bot1978 (#51181) üzenetére


*Ropi*
félisten

Az Arduino programozásához értesz?

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#51183) bot1978 válasza *Ropi* (#51182) üzenetére


bot1978
senior tag

Ó ez már az űrben is nyomtató nyomtatót fejlesztünk kategória, én meg olyan embert kerestem, aki egy ceruzát javasol megoldásnak. Akkor már inkább váltóáram és meglököm, de az sem, nem valahol biztos meg lehet ezt hülyíteni, majd utána nézek, köszi

Darálást sikerült megoldani, kiderült hogy csak nagyon töredezett volt egy raid kötet és emiatt szenvedett :B

(#51184) stefa1987


stefa1987
csendes tag

Sziasztok!

Van egy 500gb-os Samsung winchester 2db partícióra feldarabolva. Egyik particio tökéletesen működik. A másiknál viszont csak kattog a winchester és nem lehet elérni az adatokat rajta. De viszont a foglalt adatmennyiséget kiírja a gép. Tudnátok valami megoldást mondani arra miként tudnám lementeni róla az adatokat? Segítségeteket előre is köszönöm

(#51185) King Unique válasza stefa1987 (#51184) üzenetére


King Unique
titán

Ha a fájlkezelőben közvetlenül megnyitható az a partíció, elérhető a tartalma, akkor ott. Ha nem, akkor meg nyilván adatmentő programmal (példa). Aztán hogy ténylegesen menni fog-e, az már más dolog, mert nyilván nem véletlenül kattog az a HDD, ami annak hibájára (pl. hibás szektor/egyéb gond) is utalhat.

Egyébként meg ha kifejezetten az adatmentés a cél, akkor nyilván nem a HDD probléma (nem adatmentés), hanem az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban kellett volna/kellene érdeklődni.

(#51186) stefa1987 válasza King Unique (#51185) üzenetére


stefa1987
csendes tag

Köszönöm a válaszodat. A fájlkezelőben sajnos nem nyitható meg. Az Easeust próbáltam. Az csak a régebben törölt adatokat hozza be.
Amúgy ez a partíció a rendszer partíció. El is kezdi tölteni a windowst de kattan egyet a winchester és újra indul a gép. Másik gépbe rakva egyik partíció működik másiknál meg csak kattog.

(#51187) *Ropi* válasza bot1978 (#51183) üzenetére


*Ropi*
félisten

Egyszerűbb megoldásként alája szerelhetsz egy robbanó motort: az is megpörgeti. :DDD

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#51188) kjani18


kjani18
őstag

1,5 TB HDD -m halálán van, szeretném két 1TB -el kiváltani, de kellene rá egy 1.5TB, és egy 0,5TB -partíció. Lehet valahogy?

Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html

(#51189) King Unique válasza kjani18 (#51188) üzenetére


King Unique
titán

Ha 2 db 1 TB-os HDD-t veszel helyette, akkor azokon nyilván nem tudsz 1,5 + 0,5 TB-os partíciót létrehozni, max. ha a megfelelő RAID módban összefűzöd őket. Vagy akkor, ha 2 TB-osat, vagy 2 db 2 TB-osat veszel.

(#51190) #15511040


#15511040
törölt tag

Sziasztok!
(Win10-el dolgozva) Egy SILICON POWER ARMOR A65 2TB-os külső merevlemezre szeretnék filmeket kiírni, nagy méretűeket (5-10-20 Giga).
A merevlemezt FAT32-ről formáztam NTFS-re.
Azonban ahogy írja ki a fájlokat egyszer csak hibát ír ki:
0x800701B1 hiba: nem létező eszközt adtak meg
(teszem hozzá, most az előbb próbáltam előhozni ezt a hibát mert nem írtam fel számot és egy filmet felmásolt
10 perc alatt, de most mikor egyszerre kijelöltem többet és úgy másolta egyesével bedobta ezt megint)
és után nyomhatom hogy újraindítás, ekkor felülírja a fájlt és van hogy végig másolja, van hogy 3x rányomva sem írja ki végül, és nem is lehet utána megtekinteni (amit átmásol teljesen, azt meglehet).
Valamint hiába USB 3.0 vagy 3.1, és a gépemben is, rohadt lassan írja át a fájlokat (15-25-30 Mb/s, ami a grafikonnak a fele alatt helyezkedik el, ja meg van hogy leáll 0-ra és ott vár majd írja tovább, vagy nem). WD meghajtóról 1h alatt felmásolta a gépre a fájlokat, ugyan azokat az SP-re kiírni 4 óra alatt akarja. De m1 is mert nem tudja valamiért. Most vettem, 45k-ról volt leakciózva 20k-ra, vicc, hogy ennyiért nem működik. :W Félek, hogy a fájljaimat is ha ráteszem elveszthetem. Mit tegyek?
WD Elementsre semmi probléma nem volt másoláskor, sem megtekintésekkor, meg gépen sem persze.
Köszi! :)

Admin tiltotta az új topicból, ezér beillesztem ide is, pedig egyrészt ez adatmentés probléma, az általad belinkelt ez a topic pedig: "(nem adatmentés)", másrészt meg a 200ezer hozzászólás után nagyon érdekes lehet ide írni, és nem egy saját topicba, és nem az van, hogy én nem olvasok, de ok boomer.

(#51191) AxBattler


AxBattler
félisten

Üdv!

Van egy Toshiba 2.5"-os merevlemezem. Ezt teszt gyanánt korábban egy Orico külső usb3-as házzal sikeresen a gépre kötöttem: látta mind a Lemezkezelő, mind a HDsentinel. Win.

Most megismételném a műveletet, de nem látszódik semmi, nem lehet leválasztani tálcáról, illetve mintha fel sem pörögne a HDD (más meghajtóval is próbáltam, azzal működik az Orico). Nemwin.

Hol lehet a hiba? Meghalt a HDD? :F
Közben nem volt használatban, csak volt egy kis útja...

Szerk.:
Bocsi, vaklárma volt! 9mm-es HDD lévén kicsit feszült a kasztniban, nem volt megfelelő az érintkezés, de másodszor is bepattintottam, és így már szerencsére teljesen okés! :B

(#51192) Doky586
Eddig semmit, de most már egy hibátlan HDD-t. :D :R

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#51192) Doky586 válasza AxBattler (#51191) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Lemezkezelő mit mutat?

(#51193) King Unique válasza #15511040 (#51190) üzenetére


King Unique
titán

Kérdés, hogy a fizikai csatlakozás rendben van-e, az USB-kábel nem túl hosszú, szükség esetén másikkal, akár másik portban ki volt próbálva, a külső HDD állapota milyen, HDS mit ír rá? Valamint ha asztali PC a gazdagép, akkor az előlapi portok helyett elsődlegesen a hátlapi USB 3.X portok használata javasolt, mivel az előbbieknél gyakrabban lehetnek különféle anomáliák. Aztán 2,5"-os külső HDD-knél még a megfelelő tápellátás is kérdéses lehet USB-n, de ha USB 3.X porthoz van csatlakoztatva a gyári rövid kábellel, akkor az elvileg rendben van.

Abban nincs semmi meglepő, hogy a korábban feleslegesen nyitott topikodat végül zárták, mivel nem nyitunk minden egyes kérdésnek külön-külön topikot, ha már van olyan topik, ami lefedi a témát, ilyen egyszerű...

(#51194) Moonwolf


Moonwolf
senior tag

Sziasztok!

Vettem egy külső winyót, egy seagate merevlemez van benne. HDSentinel ezt írja.
Teljesen új és már van rajta Raw Read Error meg Seek Error.

A kérdésem az ezek az értékek mennyire normálisak?

A másik pedig hogy le akartam futtattatni egy felület tesztet HDSentinel-el és ez a hiba üzenet fogad.

Mi lehet a baja?

[ Szerkesztve ]

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#51195) King Unique válasza Moonwolf (#51194) üzenetére


King Unique
titán

Ezen attribútumok magas értéke lehet gyártóspecifikus, ami az egyes Seagate merevlemezeknél normálisnak mondható. Meg ha a HDS sem ír problémát, 100% a kondíció, akkor jelenleg nyilván nincs miért aggódni.

Az, ami oda van írva. Jelenleg használja a Windows/külső program a lemezt, ezért nem sikerült teljesen zárolni a teszthez. De ha a "tovább" opcióra kattintasz, akkor utána elvileg engedni kell. Ugyanez van akkor is, ha pl. a rendszerpartíciót (C) akarod tesztelni.

[ Szerkesztve ]

(#51196) Moonwolf válasza King Unique (#51195) üzenetére


Moonwolf
senior tag

Akkor is fura, hiszen egy teljesen új termékről van szó.

Nem fut róla semmi. Van rajta néhány fájl amit a gyártó tett rá. Nem tudom mi használhatja.

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#51197) King Unique válasza Moonwolf (#51196) üzenetére


King Unique
titán

Attól, hogy vadonatúj, az említett 2 attribútum értéke még lehet alapból magas, ami Seagate merevlemezeknél normális, mint már említve volt. Ha nem lenne az, 0 lenne a normális mint más gyártók merevlemezeinél, akkor ilyen értékeknél már rég "kiakadt" volna a HDS, meg lehet a HDD is... :D

Max. látszólag, meg lehet te nem futtatsz róla semmit, nem tölt rá a torrent stb., viszont attól még a Windows, vagy egy külső program folyamata használhatja a háttérben. Sőt, időnként nyilván maga a HDS is hozzáférést intéz a csatlakoztatott lemezekhez, ahogyan pl. az antivírus szoftver is futtathat rajtuk ellenőrzést. Amúgy meg mi is a gond, netán a tovább lehetőségre kattintva nem fut le a teszt, vagy mi?

[ Szerkesztve ]

(#51198) Moonwolf válasza King Unique (#51197) üzenetére


Moonwolf
senior tag

Ha így a "normális", hát jó. :)
Már fut, viszont nem kevés idő mire lemegy.

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#51199) Piszmaty76 válasza GAbre (#51063) üzenetére


Piszmaty76
aktív tag

Épp tegnap. Beszerelés és félóra adatmásolás után 19% a HDS szerint. Utána már a rendszer sem látta. Seagate Ironwolf 10 TB...

Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)

(#51200) kircsi28


kircsi28
aktív tag

Sziasztok! Van a gépemben egy hdd amit csak adattárolásra használok, de a végét járja, néha a windowsal el sem indul, betettem mellé még egyet, amíg megy szeretném
tükrözni, hogy az adatok megmaradjanak, van erre program vagy a win10 tud ilyet?
köszönöm!

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.