Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#51251) Snowy_owl válasza HoReSz1975 (#51250) üzenetére


Snowy_owl
őstag

Kipróbáltad már linux alatt?

régen minden jobb volt, régen még a "régen minden jobb volt" is jobb volt.

(#51252) HoReSz1975 válasza Snowy_owl (#51251) üzenetére


HoReSz1975
őstag

nem, nem ismerem a linuxot, hogy induljak neki?

(#51253) Snowy_owl válasza HoReSz1975 (#51252) üzenetére


Snowy_owl
őstag

Töltsd le mondjuk a Linux mint egyik verzióját(innen mindjárt az elsőt mondjuk: [link] ), meg töltsd le a rufus nevezetű programot. Ezek után a Rufussal írd ki pendrivera a Linux isot amit letöltöttél, miáltal lesz egy bootolható linux minted. Ha bebootol, onnantól egyszerű, mert van fájlkezelő, amivel meg tudod nézni, hogy az adott meghajtó elérhetőe, bele tudsz lépni, stb.

[ Szerkesztve ]

régen minden jobb volt, régen még a "régen minden jobb volt" is jobb volt.

(#51254) King Unique válasza HoReSz1975 (#51250) üzenetére


King Unique
titán

Max. szerinted nincsen rajta semmilyen lemezműveletet, ellenben a feladatkezelő is mutatja alul, hogy van olvasás. Ami lehet a Windows rendszerfolyamata, antivírus szoftver által futtatott ellenőrzés stb., + lásd az egyéb okokat az alábbi leírásban. Valamint a HDD állapotára sem ártana ránézni pl. a HDS programmal.

A Live Linux meg szép és jó, de az azzal való kipróbálással max. arról lehet megbizonyosoddni, hogy a Windows "darálja-e" a HDD-t, vagy sem. Arról viszont nem, hogy az előbbi esetben mi az oka.

[ Szerkesztve ]

(#51255) HoReSz1975 válasza King Unique (#51254) üzenetére


HoReSz1975
őstag

az a baj, hogy a WIN 10 szinte sehogy nem kezeli le, 3 particióból 1 teljesen halott, ha rákattintok, akkir kifagy a gép, a másik kettőről lehetne menteni le adatokat, viszont nagyon lassú, mert így is 100% fut.
Msáik probléma, semmilyen HDD kezelő programot nem tudok elindítani, mert az is kifagy ettől a HDD -től, tehát HDS és stb.-t probáltam, de esélytelen, nem indul el a program, csak, ha lehúzom a HDD-t, ha feldugom, ismét kifagy.

[ Szerkesztve ]

(#51256) King Unique válasza HoReSz1975 (#51255) üzenetére


King Unique
titán

A kifagyás eleve abnormális, ott akkor lehet gond van a HDD-vel, vagy SATA-n a fizikai csatlakozással (adat- és tápkábel), de akár a gyenge tápegység is okozhat gondot, mint nemrég másnál.

(#51257) SP4C3 válasza HoReSz1975 (#51255) üzenetére


SP4C3
veterán

S.M.A.R.T. adatokat pls.!

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#51258) Krystal_s


Krystal_s
addikt

Sziasztok, tegnap minden előzmény nélkül (folyamatos HDSentinel figyelés mellett, parkolás kikapcsolva)
ébresztettem a gépem és elkezdtem böngészni. Pár lap megnyitás után nagyon akadozott, majd lefagyott minden. Ránéztem a HDS-re és szomorúan láttam, hogy baj van. :( Restart után a Windows sem indult el. Újraraktam a rendszert, ami most látszólag jól működik. HDS szerint volt 1 gyanús és 8 gyenge szektor. Majd később azt írta, hogy 2 gyanúsat vizsgált, de a terület hibátlan.

Többször indítottam a chkdsk /f /r parancsot, majd különböző programokkal is átnézettem. Egész éjjel és nappal teszteket futtattam. 1 hibás szerkort jeleztek. Már feladtam, de végül sikerült a hibás szektort javítani. (áthelyezni)
Itt vannak a korábbi eredmények. A jelenlegi állapot szerint 2 gyanús volt, de már nincs és minden teszt hibátlanul fut le.

A gép egy Dell Notebook, HGST 7200 rpm-es HDD-vel. Fixen asztali gépként van használva. Áramszünet nem volt, (aksi akkor is védené). Szeretném kideríteni mi okozhatta a hibát, nincs-e valami gond a géppel pl alaplap, táp stb.. Volt már valakinek hasonló esete? Lehetséges, hogy csak átmeneti üzemzavar történt böngészés közben a HDD-vel és nem lesz gond? Most figyelni fogom... (Adatok mentve vannak)
Ami érdekes véletlen, hogy kb 1 hete frissítettem a SATA drivert. (a Dell oldaláról SN alapján a megfelelőt telepítettem). :U
első a korábbi, második az új. KÉP

(#51259) *Ropi* válasza Krystal_s (#51258) üzenetére


*Ropi*
félisten

A chipsetből kiindulva nem mai gyerek az a lapos: ha a hdd is egykorú vele, akkor szimplán az öregedése és a stressz miatt (a laposban belül össze vannak zsúfolva az alkatrészek, a hűtésük pedig nem éppen jégszekrény hatékonyságú): simán felmelegedhet 50-60 Celsius fokra, ami távolról sem egészséges a számára. Az asztalra téve a ventillátora könnyen felszippantja a porcicákat, azok pedig megragadnak a hűtőborda lamellái közt, ezzel rontva az amúgy is határeset, hogy elégséges hűtési teljesítményt - hosszútávon ezért szoktak hűtőpadokat tenni a forrófejű notik alá, amiket desktop gépként használnak.

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#51260) Krystal_s válasza *Ropi* (#51259) üzenetére


Krystal_s
addikt

4 éve gyártották, felújítottként vettem 2 és fél éve. Teljesen pormentes, mintha új lenne. A HDD 36-40°C.

(#51261) *Ropi* válasza Krystal_s (#51260) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ha kizárjuk azt, hogy a lemezt figyelő program ad fals infót, akkor:

- a HDD elérte a meghibásodásának a pillanatát,
- az előéletében bármi is megtörténhetett ami most hat vissza,
- van nagyobb testű háziállatod?

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#51262) choco01


choco01
addikt

Hali.

Adott egy régebbi 320 gigás WD Blue , ami induláskor kattog hangosan 7-8x aztán leáll, szerintem nem is pörög fel eléggé.. van hogy 20 kattogásig elmegy akkor IO hibát ír és nem bírom inicializálni csak látom hogy ott van a lemezkezelőben..

Drága lehet a javítás ha mechanikai gond van? Vagy mi lehet a baj?

:R

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#51263) Doky586 válasza choco01 (#51262) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Kuka..

Veszel újjat, nagyobbat vagy ssd-t. :K

(#51264) King Unique válasza choco01 (#51262) üzenetére


King Unique
titán

Mi a célod?

Ha a HDD működésre bírása a további használathoz és rendben van SATA-n a fizikai csatlakozás, tápellátás stb., ellenben kattog, fel sem pörög rendesen, akkor nem érdemes vele tovább szórakozni. Komolyabb hibánál javítani csak ezért meg pláne nem és nem is szokás. Ez esetben veszel egy új HDD-t, ami normálisan működik, ennyi.

Ha fontos adatok vannak rajta és az adatmentés, akkor meg eleve nem ebben, hanem az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban kellene érdeklődni a lehetőségek felől. Valamint eldönteni, hogy megérne-e egyáltalán anyagilag annyit az adatok lementése, vagy sem.

[ Szerkesztve ]

(#51265) choco01 válasza King Unique (#51264) üzenetére


choco01
addikt

Adatmentés lenne, akkor átmegyek abba a topicba hátha valaki tud jó helyet ami olcsóbb mint a Kurt..

Köszönöm!! :R

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#51266) Krystal_s válasza *Ropi* (#51261) üzenetére


Krystal_s
addikt

Azt nem gondolnám, hogy false jelzés lett volna, mert a Windows is nagyon belassult és akkor lett pár gyanús szektor. Restartnál nem akart elindulni a rendszer, mintha megsérült volna. Újratelepítettem. A gyanús szektorok megmaradtak. A chkdsk /f /r nem talált hibát, de futtattam pár tesztelő, javító programot és most ez az eredmény.
A HDD új volt, amikor vettem a gépet 2 éve. 599 napja működik a HD Sentinel szerint... Nem volt rajt nagy adatforgalom. A notebookot sem mozgattam, nem érte ütődés. A HDD parkolást is tiltottam. Sokszor van bekapcsolva a gép üresjáratban, vagy csak netezek főleg...

(#51267) *Ropi* válasza Krystal_s (#51266) üzenetére


*Ropi*
félisten

A magam nevében mondva én SSD-re cserélném (jót tesz az oprendszer sebességének), ezen meg filmeket és egyéb más, nem életfontosságú adatokat tárolnék a továbbiakban. Vagy használhatod tovább a laposban is, de akkor viszont mindig legyen mindenről (+2, földrajzilag más helyen lévő) biztonsági másolatod!

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#51268) Vittorio77


Vittorio77
csendes tag

Sziasztok!

Nemrég vásároltam egy Icy Box hdd dokkolót. Win10-et használok Intel Z390-es alaplappal és egy olyan problémám van, hogy ha berakok egy merevlemezt a dokkolóba, akkor a rendszer eseménynapló jelzi, hogy a következő bejegyzés történt:
Visszaállítás történt a következő eszközre: \Device\RaidPort3. (UASPStor; ID: 129).
Ekkor volt már olyan, hogy másolás közben lefagyott a rendszer. Azt hittem, hogy az USB kábel rossz, de kicseréltem, de a probléma megmaradt. Aztán az Icy Box helyett egy Axagonnal is kipróbáltam, de maradt a hiba.
Próbáltam az energiagazdálkodást is módosítani, a drivereket frissíteni, de semmi nem segített!
Valakinek valami ötlete, hogy mit kéne csinálni vele?

(#51269) Doky586 válasza Vittorio77 (#51268) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Csak az AHCI PnP képes, az IDE és a Raid mód NEM.

De ha ez nem Sata hanem usb akkor nem szóltam..

[ Szerkesztve ]

(#51270) HoReSz1975 válasza HoReSz1975 (#51255) üzenetére


HoReSz1975
őstag

megjött az USB 3.0<--->3.5" HDD átalakító, ugyanaz a helyzet, 3-ból 2 partíciót lát (, illetve látja a 3. -t is, de nem lehet rákattintani, mert évek telnek el amire betöltené, ha egyáltalán sikerülne listáznia), amit lehet menteni is, de nagyon lassan másolja át, erre nincs valami megoldás, 70GB átmásolgatni 100-700Kbyte-tokkal az elég sok :B , ezt is csak a windows intézővel, mert Multicommander, HDS ki is fagy ha el probálnám indítani, vagy csökkentett módban gyorsabban másolna, bár nem hiszem :F :U

[ Szerkesztve ]

(#51271) lpataki12


lpataki12
csendes tag

Sziasztok!
A következő a problémám, amit nem értek:
a WD500BEVT tipusú vincsit sosem használtam, amint megvettem a gépet azonnal kiszereltem belőle.
Rákötöttem az új gépemre, Win10 nem látja viszont a HDD Sentinel igen, lefuttatja a tesztet, nem talál hibát, minden 100%.
Ami érdekes, hogy a BIOS sem látja, nem értem mi lehet a probléma, van ötlet a megoldásra?
Köszi, Laci
U.I.
Az előző tulaj állítólag Linuxot tett rá, ahhoz viszont nem értek
Help pls!

[ Szerkesztve ]

(#51272) Tetsuo


Tetsuo
aktív tag

Ez konkrétan nem probléma, csak egy kérdés a működésről/beállításról:
Rémlik valami funkció, amivel a HDD-kben be lehet állítani, hogy szállítani lehet, vagyis a fejparkolás egy "fixebb", biztonságosabb formája. Mostanában nem hallok ilyenről, de eszembejutott, hogy másfél évtizede volt efféle dolog. :))
Néhány éves WD-nél, Samsungnál van ilyen beállítás? Illetve miben különbözik ez a fejparkolástól, amit negyedóránként/óránként csinál a HDD alapból?

(#51273) arcitec


arcitec
addikt

Sziasztok Ha nem jó helyre írom kéretik a linket megadni.
Kérdezném, hogy az új lapon - Giga Z390 M Gaming - 2 sata hdd közti másolás - 4TB puple / 7200rpm Hitachi - jó-e ez a sebesség, vagy kellene még a BIOS-ban valamit mókolni, mert bizony a RAM-hoz kellett(De az most király). Tehát a másolási sebesség : 617.1875 MBit/s

[ Szerkesztve ]

(#51274) Doky586 válasza arcitec (#51273) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

A 77MB/s átlagos.

(#51275) kovzol0077


kovzol0077
újonc

Sziasztok! Aránylag új vagyok itt, úgy hogy foglamam sincs hova írjak...
Van egy problémám:

https://clips.twitch.tv/ObliviousEnticingEyeballArgieB8

100%on megy a lemez használat a játék bezárása után is egy ideig. Feladat kezelőben néztem, olyan 10-20MB/s az átlagos sebessége ilyenkor. HD sentinellel még nem lestem meg.
Videóknál még régebben vettem észre hogy átugrik egy egy képkockát, hang folyamatos. Minden belső része a gépnek friss aránylag. Egyedül a HDD (WD10 EZRX Caviar Green) ami lassan 6-7 éves lehet. Elöregedett már?

Tippeket, ötleteket és megoldásokat várnám nagyon szívesen! :)

specs:
MSI GTX1660 Ventus OC (1 hónapos)
HyperX Fury 8gb ddr4 (1 éves)
Ryzen 5 2600x (1éves)
Gigabyte Aorus B450 M (1 éves)
Coolermaster bronz 550W táp (2 hetes

(#51276) bolic válasza kovzol0077 (#51275) üzenetére


bolic
őstag

WD10EZRX a rendszer meghajtód lenne? Mit képzelsz magad?! WD Green kizárólag adattárolásra való! :W :Y

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

(#51277) kovzol0077


kovzol0077
újonc

ne szivas :F mit tudnátok ajánlani 1TB felett? Western Digital 2TB WD20EZRZ ezt néztem...

(#51278) bolic válasza kovzol0077 (#51277) üzenetére


bolic
őstag

EZRZ ez is adattárolásra való, vegyél legalább EZEX winyót.

Western Digital Caviar Blue 3.5 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX

[link]

1TB felett pedig ajánlott régóta a WD BLACK, máskülönben a SSD.

[ Szerkesztve ]

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

(#51279) kovzol0077 válasza bolic (#51278) üzenetére


kovzol0077
újonc

Köszönöm a segítséget. Azt hiszem rendelek gyorsan egy ilyet.

(#51280) noname980


noname980
csendes újonc

Sziasztok sajnos behalt a hdd-ém vezérlője, elfüstölt, és azt szeretném kérdezni hogy a "donornak pontosan ugyan olyan model típusnak is kell lennie például igy? WD5000aaks-007aa0 vagy mire kell figyelni egy ilyen donor" keresésénél? Köszi előre is a válaszokat!

(#51281) pjen válasza noname980 (#51280) üzenetére


pjen
félisten

Ha pontosan olyan akkor se biztos,hogy működik.Sőt..

(#51282) noname980 válasza pjen (#51281) üzenetére


noname980
csendes újonc

Értem akkor tulajdonképpen nehezéknek használhatom már csak a hdd-ét ugye?

(#51283) pjen válasza noname980 (#51282) üzenetére


pjen
félisten

Sajnos

(#51284) noname980 válasza pjen (#51283) üzenetére


noname980
csendes újonc

Értem, köszi szépen a választ. Esetleg egy vezérlő javitása megérné vagy egyáltalán lehet? ha ugy mond a két kis lába égett meg?

[ Szerkesztve ]

(#51285) jozsef83


jozsef83
tag

Sziasztok!
Összeraktam egy új gépet. 1TB SSD 3TB Seagate Barracuda. Boldogan rakom fel rá a rendszert és a patríció létrehozásánál nem látja a win 10 csak 2.2Tb-ot a HDD-ből az SSD az ok. Ezt a hibát írja ki:patrició létroházási hiba 0x80042468
Valaki le tudná nekem írni lépésről lépésre, hogy mit csináljak pontosan hogy végre hozzáférjek a HDD többi részéhez?
Köszönöm.

(#51286) King Unique válasza jozsef83 (#51285) üzenetére


King Unique
titán

Azért, mert a 3 TB-os HDD-t nyilván GPT partíciós séma szerint kellene inicializálni (Windows telepítése után a lemezkezelőben) ahhoz, hogy a teljes lemezterület használható legyen. Ha a Windows-telepítővel akarod létrehozni és formázni, akkor azt meg UEFI boot mód szerint futtatni, máskülönben legacy/CSM módban nyilván MBR séma szerint particionálja, azaz a 2,2 TB korlát.

Megoldás:

1. Telepített Windows alól a lemezkezelőben GPT-re kell inicializálni a HDD-t, vagy akár utólag átkonvertálni.

2. Ha a Windows-telepítővel akarod és jelenleg legacy/CSM módban fut, akkor Shift + F10 bilenytűkombinációval parancssort kell nyitni és ott megoldani, ahol X = HDD sorszáma.

diskpart
list disk
select disk X
clean
convert gpt
create partition primary
format fs=ntfs quick
assign
exit

A leírt módszerek destruktívak, azaz a lemezen lévő adatok törlésével járnak! Adatvesztés nélkül egy másodlagos meghajtót (adattár) pl. külső particionáló programmal lehet MBR-ről GPT-re konvertálni (példa).

[ Szerkesztve ]

(#51287) Doky586 válasza noname980 (#51280) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Adatmentő cég (6jegyű összegért) vagy kuka..

(#51288) jozsef83 válasza King Unique (#51286) üzenetére


jozsef83
tag

Nagyon jó amit leírtál. Viszont nekem még a következő problémám van. Hiába az SSD-re telepítem a windows mindenféleképpen telepít rendszerfájlokat a HDD-re is így nem tudom utána egyesíteni mivel azokat nem engedi letörölni. Valami ötlet?

(#51289) Doky586 válasza jozsef83 (#51288) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Mert rosszul telepítetted a wint. Nem a particionálatlan helyet adtad meg telepítési célnak.. [kép] :((

[ Szerkesztve ]

(#51290) King Unique válasza jozsef83 (#51288) üzenetére


King Unique
titán

Max. nálad telepít, rak rendszer számára létrehozott kicsi partíciókat a HDD-re, mert nem megfelelően telepítesz, illetve nem pl. ezen leírás szerint, azért. Eleve törölni kellene/kellett volna a célmeghajtót (SSD), majd a létrejött szabad területet megadni telepítési célnak, akár ott egyből létrehozni a rendszer számára fenntartott partíciókat is. Valamint a BIOS-ban a célmeghajtót beállítani elsődlegesnek a boot listában, nem a HDD-t. Vagy másik megoldás a többi meghajtót a telepítés idejére fizikailag leválasztani (lehúzni).

Ha még friss a telepítés és nincsen belakva a Windows, akkor lehet nem ártana inkább újratelepíteni megfelelően arra az SSD-re, lásd az előbb leírtakat. Meg ha a HDD-n jöttek létre a rendszer számára fenntartott védett (azért nem engedi törölni, de amúgy lehet) partíciók, ráadásul MBR alapon, akkor az eleve problémás. Ez esetben nyilván nem kellene ész nélkül törölni azokat a partíciókat, mert utána akkor nem fog bootolni a Windows és lehet vesződni a rendszerindítás javításával.

[ Szerkesztve ]

(#51291) jozsef83 válasza King Unique (#51290) üzenetére


jozsef83
tag

Megoldottam srácok köszönöm a segítséget. Lehúztam a vinyót felraktam a rendszert az SSD-re aztán vinyó vissza megcsináltam amit mondtatok és kész is :)

(#51292) Marbob


Marbob
csendes tag

Sziasztok!

Egy olyan problémával fordulok hozzátok amiben elég tanácstalan vagyok. Adott egy kicsit több, mint 3 éves WD RED WD10EFRX (sajnos nem rég járt le a garancia). Egy Synology Nasban üzemelt az utóbbi 3 évben mindenféle hiba nélkül, de nemrég szektorhibát észlelt és a nas nem ismeri fel, mondván hogy hibás. Rádugtam a gépre, igazából működik és minden ok vele, de a szeretném visszarakni a nasba, hogy folytathassa eddigi életét. Lehet valamit csinálni a szektorhibával, hogy a nas dolgozhasson tovább?! Mit lehet tenni? Vagy vegyek egy másikat és kész?
Előre is köszönöm a válaszokat.

Üdv, Csaba!

(#51293) vidra1221


vidra1221
tag

Nem tudom jó helyen járok a problémával, de felteszem kérdésem.
Adott egy WD Black 1 TB 3.5 HDD. Egy kis szerelés közben megfeszült a sata kábel és a HDD sata foglalata letört. A kis lábacskák szabadon, kábel így nem megy már rá. Béna voltam nincs mit szépíteni. Menthető a dolog? Tud e valaki gyors segítséget javasolni. Elvileg cserélhető ez az alkatrészcsoport. Szeretném karácsony előtt megoldani ezt a dolgot. Előre is kösz!

(#51294) jenei0330


jenei0330
tag

sziasztok. 1 hdd-t szeretnék oldalára fordítva beépíteni. Okoz-e ez működésbeli problémát?

(#51295) Doky586 válasza jenei0330 (#51294) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nas-ban ez az általános:

(#51296) jenei0330 válasza Doky586 (#51295) üzenetére


jenei0330
tag

Köszönöm

(#51297) *Ropi* válasza Doky586 (#51295) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ezért használják az ilyen NAS-okat az oldalukra fordítva, hogy a HDD-k vízszintesen legyenek bennük, mert a csapágyazásuk úgy van kiegyenlítve. Persze elmennek 90 fokkal elforgatva is, de úgy hamarabb kopik ki a mechanikájuk.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#51298) Doky586 válasza *Ropi* (#51297) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nekem már 10 éve mennek a hdd-k benne 7/24 ben probléma nélkül vízszintes tengelyel... :K

(#51299) Garsza


Garsza
veterán

Helló! Segítség kéne.
Adott egy Seaget Barracuda ST2000DM008-2FR102.
Kereszt fiamnak vettük és azt mondja hogy tűnnek róla az adatok. Állítólag volt olyan is hogy játék közben kidobta őt, és mikor újból akarta indítani a játékot, akkor letöltött neki 200MB és csak utána indult.
Kivettűk gondoltam visszaküldöm gariztatni. De mondom kipróbálom az én gépemben is.
HDD Sentinel szrint 100/100, Elkeztem rá másolgatni, mgolvastatni, partíciók közt másolni, és semmi hiba nem jött elő.
Mi lehet a gond? Tudtok esetleg ajánlani valami ingyenes programot amivel le tudom tesztelni?
Mert attól tartok ha rossz is, vissza kűldik majd ugyan ezt.

(#51300) *Ropi* válasza Doky586 (#51298) üzenetére


*Ropi*
félisten

A hangsúly azon van, hogy neked. :DDD

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.