Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#160629) janos666 válasza Ispy (#160600) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

A különbség az, hogy az Inception-t nézve ámul és bámul az ember, bólogat azon a pár mondatos magyarázaton, hogy "igen, ez érthető, és akár működhet" (abban a világban, amit felfest), míg a Tenet alatt állandóan csak forog a szeme, feje, törzse körbe-körbe mint egy démonnak egy fantasy filmben, és azon vakargatja az altáját, hogy ő a hülye amiért nem érti, vagy az a hülye, aki ezt így mind kitalálta.
Én ahelyett, hogy "beleőröltem", inkább annyiban hagytam, hogy kár is konkrét példákat feszegetni, mert számtalan dolog oda visz vissza, hogy első ránézésre vagy nem konzisztens önmagával, akár külön-külön is lehetetlennek tűnik, vagy olyan szintű tudás kéne a "normál" univerzumról ahhoz, hogy belegondoljon az ember az inverzébe, amit ma nem is birtokol az emberiség (tehát ahogy te érvelsz, előbb le kéne tenni pár Nobel díjat az asztalra, mielőtt egyeltalán bele mersz gondolni, hogy nézhetne ki az inverz... sőt nem csak az inverz, hanem a normál és inverz kölcsönhatása). Az pedig már még egy nagyságrenddel elragaszkodottabb, ha tetszőlegesen tudod megszabni, hogy melyik fizikai tulajdonság invertálódik, és mi nem.

Igazából semmi bajom nem lett volna az időutazással, ha semmi más nem invertálódik, csak az idő. Aki belép, az elkezd visszamenni az időben, és kész. Csak a 4. dimenzióban invertálódik, és nincs semmi légpalack, "lelket időfertőző lőtt seb" vagy akármi más hülyeség. Ennyi, és akkor csak egy kis fűszer az akciófilmbe, amit nem kell túlagyalni se a készítőnek, se a nézőnek.

De mindegy is, már a film alatt elengedtem a dolgot (ahogy te is írtad, ez akciófilm, nem sci-fi, és hamar így néztem tovább, nem agyalgattam sokat, csak pislogtam), egyedül azért mentem bele ebbe a témába, mert olvastam a hsz-t, ami azt állította, hogy patika sci-fi.

Szerintem semmi különös magyarázat nem kell az Inception álom-város építésre. Vannak nagyon éber álmodó és fantáziadús emberek. Én általában úgy aludtam, mint egy kő (mint a fantasy-kben az dwarf-ok, kikapcs/bekapcs, egy szempillantás 6-10 óra), de mikor egy gyógyszert szedek, néha egész estés kalandjaim vannak álmaimban és néha tudom, hogy álmodok (nagyon ritkán régen is volt ilyen, de akkor azonnal fel is ébredtem mozogva és csak erre a pillanatra emlékeztem, másra nem).
Szóval ha valamilyen sci-fi tech és sci-fi drog is segít valakinek, aki eleve "rátermett", szerinem egyáltalán nem lehetetlen dolog összehozni egy olyan álmot (le van vezetve, hogy építészmérnöknek tanul és azon belül is cherry-picked a csaj + tech + drog + instruktor...). Azzal a filmmel nekem egyedül a lezárás a kérdéses (ami tudom, hogy szándékosan olyan, amilyen, de személy szerint nem rajongok az ilyenért).

#160615lezso6 - Ja, ebben igazad van, hogy a jachton már normál. De a hővel kapcsolatban én a negatív Kelvinekre szavaznék, nem a fordításkori semlegesedésre. Itt szerintem te vagy az, aki nem gondol bele abba, hogy a földfelszíni hőmérséklet totál random szám az univerzumban, nem valamiféle origó (a víz fagyáspontja sem az, csak a hétköznapi életben 0 °C a víz fagyáspont, kicsit kitekintve a nagy világot nem igazán érdekli ennyi, hogy hol fagy a víz).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.