Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#147476) gbors válasza paatrick (#147473) üzenetére


gbors
nagyúr

A folyamatos öregedés megvalósítása 100%-osan tényleg nem lenne egyszerű, de annál lényegesen többet lehetett volna beletenni, mint amennyi itt történt. Ugyanez a fürdőruhára is igaz, amit a srácnál meg is oldottak - a lánnyal már nem volt kedvük szarakodni?

A szereplők arra jutottak, hogy az öregítő hatás a sziklák valamilyen mágneses tulajdonságából fakadhat, és miután ezt a gyógyszeresek, akik nyilván sokkal többet tudtak róla, nem cáfolták meg, én ezt tekintem a film de facto magyarázatának. Ezzel összhangban van a vízihullák nemöregedése, hiszen a mágneses hatás a távolsággal csökken (emlékeim szerint ráadásul négyzetesen). Ezt persze cáfolhatja az első hulla, aki az öbölben lebegve "prezerválódott" - vele viszont az a gond, hogy nem csak a vízben lévő része maradt meg, hanem az is, ami kívül volt. Ill. ha a vízben azonnali jelleggel nem hat az öregítés, akkor elájulni sem kellene a kiúszóknak.
A korall, gondolom, amolyan határhelyzeti pozícióként tekinthető - pont olyan messze volt, hogy az öregítő hatás már nem / alig érvényesül, de még belül az "ájulási ponton". Fogjuk rá, hogy az akklimatizációs hatás miatti ájulásos magyarázatot megvettem, így működhet a korallsziget, mint kiút - bár másfelől az kissé bűzlik, hogy a sziklaalagútból ájultan hogyan animálnak vissza a delikvensek.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.