Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#133101) erahurka válasza Miklós315 (#133100) üzenetére


erahurka
félisten

Velocipastort én néztem meg, Viszlát asszem 15 perc után kinyomta. Mondjuk nem tudom melyikünk járt jobban :D

(#133102) gbors válasza erahurka (#133101) üzenetére


gbors
nagyúr

O jart jobban, viszont te vagy a nagyobb hero ;]

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#133103) Miklós315


Miklós315
aktív tag

Animegálló - avagy egypercesek a rajzolt dimenzióból
#értékelés

Koe no katachi (A Silent Voice)
Egy siket lány kerül az osztályba, de nem sikerül beilleszkednie a közösségbe. Később az őt legfőképp bántó fiú próbálja jóvátenni bűneit.
A legfőbb erénye a karakterekben rejlik: láthatjuk a bűnbánó bunkót, az alamuszit, az önbecsapót, a konfliktuskerülőt, stb. szóval kb. mindenkit, akikből egy-egy közösség össze szokott állni. A másik erénye az ív, ami során a szereplők eljutnak a felelőtlen kiskortól a már felelősségteljesebb, érettebb fiatal felnőtt korig. Az érdekessége pedig, hogy a főhős a megbánás-tanúsítás útján csetlő-botló egykori önfeledt, éretlen suttyó, aki szemén keresztül láthatjuk a többieket.
Talán a japán viselkedéskultúra az oka (nem tudom), de - amellett, hogy hosszúnak éreztem - kicsit toporgós vezetésű a sztori, leginkább a karakterek piszmogásából fakadóan, mégis, összességében egy érdekes anime lett.
Koncentráltabb, töményebb - lényegre törőbb - kivitelben talán még jobban tetszett volna, de egyszer mindenképp érdemes megnézni.

Kokoro ga sakebitagatterunda (The Anthem of The Heart / A szív himnusza)
Naruse a főhőse ennek a – szerintem leginkább – pszichológiai mesének, ami a lány önvádjának feldolgozását tárja elénk, miközben természetesen a környezetére is hatást gyakorol.
Nagyon szép mű, fontos tanításokkal. Tetszett, hogy a központi karakter mellett jutott idő néhány mellékszereplőre is: egyfajta felnövés, beérés figyelhető meg, és közben valódi közösséggé kovácsolódik a sokaság is.
Ahogy a legtöbb anime esetében, ezt sem tudom teljes mértékben befogadni, mint filmet, mert számomra túlzottan japán ( :) ), azaz a történet csak háttér-eszközként funkcionál, és inkább az alkotó által meghatározott kulcsmozzanat válik hangsúlyossá – más szavakkal: itt is érzem a „toporgás-jelleget” a két órás játékidőben. Ennek ellenére ajánlom megtekintésre, az eltérő befogadói attitűd révén esetleges új kedvencként egy megható, mély drámát nyerhettek vele.

Omoide no Mânî (When Marnie Was There)
Nagyon szép.

Omohide poro poro (Only Yesterday / Vissza a gyerekkorba)
Régibb (1991-es) Ghibli anime, melynek története egyszerű, de mondanivalója szokás szerint elgondolkodtató.
Taeko, fővárosi magányos, dolgozó nőként talán végre megtalálja helyét a világban, ebben pedig emlékei és 10 éves énje segítik.
Egy szép utazás, ami lökést adhat a nézőnek is, hogy végiggondolja, jó helyen van-e.

Byôsoku 5 senchimêtoru (5 Centimeters Per Second)
Hangulatos felnövéstörténet, nagyon szép színekkel festve meg a három rövid történet-etapot, melyekben a szereplőket követhetjük. Témáját véve alapul az összehasonlításhoz, a One Day jobban ki tud teljesedni, de az sokkal hosszabb is ennél.

Kimi no suizô o tabetai (I Want to Eat Your Pancreas)
Érdekes darab, mert nagyon mély tartalommal bír, mégis kicsit nehezen tudom hová tenni magamban. A két fő karakter mellett a többiek jobban lógnak a levegőben (meg igazából minden más is). A történet és a környezet itt szinte mellékes, abszolút a főhősök egymásra hatására kerül a hangsúly. Nem bántam meg a ráfordított időt, de filmként inkább ilyen „egynekjóvolt”.

Papurika (Paprika)
Kivitelezésében remek, de 2006-os keltezése okán nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy mennyire klisés, kiszámítható és túltárgyalt történet.

Samâ uôzu (Summer Wars)
Izgalmas történet, nagyszerű figurák, vicces szituk, Ralph meg bekaphatja. ;]

Hotaru no haka (Grave of the Fireflies / Szentjánosbogarak sírja)
Másodjára sem győzött meg. A gyermeki nézőpont választása könnyű útnak tűnik, és a történet(vezetés) sem tetszett, ahogy Seita karaktere (és döntései) sem.

Kono sekai no katasumi ni (In This Corner of the World / A világ innenső végén)
A Szentjánosbogarak sírja mellett szintén a második világháborús helyzetet dolgozza fel, ám ez átfogóbb képet ad a korabeli Japán hátországról, és megpróbáltatásairól.
Suzu, hasonlóan Anne-hez, álmodozásra és elbambulásra hajlamos leányzó, csak neki olvasás helyett a rajz a szenvedélye. Hirosimában lakik az 1930-as években, később, mikor férjhez megy, Kurébe költözik, hogy új családjával élje meg a háború egyre nagyobb hatásait. A történet alapvetően lineárisan halad, ám idomulva a főhős elmélázásra hajlamos énjéhez, néha kissé csapongó módon megtörik: régi hirosimai és új kurebeli otthonában mutatva Suzut. Beszélgetésekből sok háttérinfót kapunk a háborúról, ezeket kiegészítik a családok hétköznapjainak sokasodó nehézségei és a fordulatok.
Ami jobban tetszett ebben, mint a Grave-ben, hogy kicsit beleláthattunk a családok, egyének korabeli életvitelébe, szokásaiba, lehetséges életútjaiba, a háborús évekbe, mindezt a Grave-nél kevésbé szentimentális kivitelben. Veszteség, nélkülözés, túlélés nyilvánvalóan itt is szerepet kap, de tárgyilagosabb (mégsem szenvtelen) módon tálalva.
Talán ez kevésbé ismert darab, így ajánlom, kiegészítve vele a nyilván ismertebb Tora! Tora! Tora! és a Letters from Iwo Jima háborús eposzok rajzolta képet.

Ookami kodomo no Ame to Yuki (Wolf Children)
Nagyon szép, természetközeli család- és felnövéstörténet attól a Mamoru Hosodától, aki a Summer Wars és a The Girl Who Leapt Through Time animéket is rendezte. Erős női karakter, nagyon aranyos gyerekek, szép sztori- és karakterív jellemzi a történetet, amely során egy család tizenpár évébe nyerünk betekintést. Vicces és megindító is, szóval bárki nyugodtan nézheti, klasszikus családi matinédarab.

Toki o kakeru shôjo (The Girl Who Leapt Through Time)
Egyik kedvenc animém, mert tele van szerethető, kellően lökött karakterrel, tök vicces az időutazás, és jó a sztorija. Lényegében egy felnövéstörténet, aminek keretében Makoto össze-vissza feszegeti az idő kereteit, eleinte csak szórakozás céljából, később a „jó ügy” érdekében. Tekinthetünk rá úgy is, mint a Donnie Darko és a Groundhog Day szerelemgyerekére. Akárhogy is, nagyon szórakoztató, úgyhogy bátran ajánlom.

"Szerintem."

(#133104) Farkassacred válasza Miklós315 (#133103) üzenetére


Farkassacred
őstag

Inikább az anime topicba való értékelések, talán. De nagyon jó filmek, köszi az értékelést.

(#133105) atike


atike
nagyúr

Soul - trailer [link] (Pixar)

[ Szerkesztve ]

(#133106) Peterhappy válasza Farkassacred (#133104) üzenetére


Peterhappy
őstag

Igazad lehet, en viszont nagyon orulok, hogy itt ertekelt, mert meg csak kostolgatom az animek vilagat, semmi keresnivalom nem lenne abban a topicban, de hozzajutottam par ujabb cimhez, remek, tomor ismertetok kisereteben :) :R

(#133107) perempe válasza paatrick (#133085) üzenetére


perempe
addikt

jobb, mint a Jokerről olvasni.

egy régi Argento film fórumos ajánlásai alapján próbálok pótolni [link], most a Footprints on the Moon-t és Mi történt Solenge-zselt láttam, de párat ismertem már. meg fogom még nézni a Ne zaklasd a kiskacsát, erre kereséssel akadtam. ezek előtt -kb. 10 év szünet után- megnéztem a The Banishment (2007), A kígyó és a szivárvány, Hollywood Ending leesős és "kiképzős" jelenetek!, Dead & Buried filmeket, az utolsónál pl. nem zavartak a mai szemmel rossz maszkok.

[ Szerkesztve ]

* Brahms: 4. szimfónia *

(#133108) Miklós315


Miklós315
aktív tag

(#133104) Farkassacred:
Ezek 1-2 óra hosszú filmek, és több cím is itt merült fel korábban - innen volt az ihlet is. Utólag is köszönet. :R
Jöhet még ajánlás (elsősorban A Silent Voice, The Anthem of the Heart, Wolf Children, The Girl Who Leapt Through Time-féle, család, iskola, kapcsolatok-témájú; 1-2 órás animék) vonatkozásban :K

(#133106) Peterhappy:
Szerintem teljesen jó kis mesék, persze egyéni ízlés függvénye, kinek melyik (miért) jön be.
"...semmi keresnivalom nem lenne abban a topicban..." - szoktam olvasgatni, de igazából csak a kötőszavakra megyek, hátha összeáll a kép :DDD

"Szerintem."

(#133109) Viszlát válasza Miklós315 (#133100) üzenetére


Viszlát
addikt

Kíváncsi voltam rá, mégiscsak az utóbbi évek egyik meghatározó témájában készült, de sajnos csalódás volt. A Velocipastorhoz én kevés voltam. :D

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#133110) erahurka válasza Viszlát (#133109) üzenetére


erahurka
félisten

Hát figyelj, ez a Sharkenstein rosszabb mint a Velocipastor :DDD

(#133111) Farkassacred válasza Miklós315 (#133108) üzenetére


Farkassacred
őstag

Jöhetnek, várják mások is szerencsére nem csak én. :R
Nagyon jó filmjeik vannak a japánoknak, még az élőszereplősök is ott vannak a toppon néha. A legutóbbi talán a Bolti tolvajok volt tőlük ami nagyon tetszett, bárcsak moziban láttam volna..

[ Szerkesztve ]

(#133112) Viszlát válasza erahurka (#133110) üzenetére


Viszlát
addikt

Bohó ifjúként még tartottunk trash estéket amikre direkt ilyeneket választottunk, de mostanra már kijelenthető, hogy I'm too old for this shit... :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#133113) paatrick válasza Miklós315 (#133108) üzenetére


paatrick
őstag

Mivel elsőre a legjobbakat mondtuk be így kb abban a témában már minden érdemes művet láttál szerintem :DDD
Talán még ez:
The Garden of Words (Kotonoha no niwa)

Ha jöhet másféle (kaland, akció) is akkor:
Lupin III: Cagliostro kastélya (van szinkron hozzá)
Children Who Chase Lost Voices (Hoshi wo ou kodomo)
Ninja Scroll (van szinkron)
Vampire Hunter D Bloodlust (van szinkron)
plusz én a Spriggan-t is szerettem, újra kéne már nézni, de a nagy többség nincs elájulva tőle.

Plusz rövidebbek:
Interstella5555 (Ez a Daft Punk - Discovery albumára készült, tehát az egész alatt zene megy, beszéd nincs de folyamatos a történet)
Memories (1995) - 3 különálló részből áll, a Magnetic Rose az ajánlott belőle.

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#133114) Viszlát


Viszlát
addikt

Koyaanisqatsi (1982) - 8/10
Koyaanisqatsi - Kizökkent világ
#értékelés

Ahogy a leírás is mondja, egy hagyományos értelemben vett történet nélküli doku, ami a természet és az ember viszonyát mutatja be egy árva szó nélkül, kizárólag a zenei aláfestés szolgáltat némi narratívát hozzá. Kellett egy kis idő, hogy beinduljon, egyrészt hogy ráhangolódjak, másrészt, hogy körvonalazódjon a mondanivaló, de aztán nagyon érzékletes és a legkevésbé sem unalmas. Többször a Terra jutott eszembe és az, hogy hiába telt el a két dokumentumfilm között több mint 30 év, jó irányba nem változott semmi, sőt.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#133115) erahurka válasza Viszlát (#133112) üzenetére


erahurka
félisten

Szerintem régen ezek is jobbak voltak. Egy béna practical effect sokkal jobban néz ki mint egy béna CGI. Még egy rohadt fákját se voltak képesek meggyújtani:

Ez a csávó meg bazzeg nem is értem mi volt:

[ Szerkesztve ]

(#133116) Viszlát válasza paatrick (#133113) üzenetére


Viszlát
addikt

Világosítson már fel valaki légyszi, hogy miért ez az anime nem ide való felhang (áttettem ON-ba a hsz-ed, hiszen filmekről van szó)? Volt ebből konfliktus talán valamikor korábban?

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#133117) Miklós315 válasza paatrick (#133113) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Huhh, köszönöm.

Nem írtam végül róluk, de most néztem a The Garden of Words (egynekjóvót), Csillaghajsza (kb. 15 évesen imádtam volna, ma már untam), Mi a neved? (jó ötlet, de nem tetszett a film, túl hosszú is) animeket,
Régebben láttam a Ninja Scrollst (egynek jó), Vampire Hunter D-t (detto), Memoriest (félnek jó). :B

Reméltem, hogy van még ilyen jo kis film, de ezek szerint kilőttem a lényeget. :)

A maradék ajánlott címre ránézek, köszi. :R

"Szerintem."

(#133118) paatrick válasza Viszlát (#133116) üzenetére


paatrick
őstag

Gondoltam ez élőszereplős film topik, de offként az anime is elfér.

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#133119) Viszlát válasza erahurka (#133115) üzenetére


Viszlát
addikt

Jajj. :D Dehogy volt jobb, részemről egyszerűen nincs már türelem hozzájuk, meg az idő is értékesebbnek tűnik mint 20 éve. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#133120) Miklós315 válasza Viszlát (#133114) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Ez nagyon jó film. :K
Viszont a Baraka-t, meg egy másikat még csak most leltem meg (ilyen hasonlók), azokra ennek tükrében kíváncsi leszek.

Ja meg van még két rész a K. után naqoyquatsi, es powaqquatsi

[ Szerkesztve ]

"Szerintem."

(#133121) Viszlát válasza paatrick (#133118) üzenetére


Viszlát
addikt

Nem, ez a topik nem specifikus (soha nem is volt az szvsz), így az anime is egyértelműen idevágó téma, ha valaki itt akar róluk említést tenni. :)

(#133120) Miklós315: igen, azokra ezután fogok még sort keríteni, időrendi sorrendben gondoltam megnézni őket (tök véletlenül bukkantam rájuk régebbi hozzászólásokat olvasgatva). :)

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#133122) hoffman_ válasza Viszlát (#133114) üzenetére


hoffman_
nagyúr

az a bajom veled (meg itt néhányakkal), hogy ha toltok egy 7-8 / 10 értékelést, akkor az felkerül a listámra. utóbbi viszont nem fogy, csak bővül. pedig nézelődöm én, de szinte hiába
: D

ui.: oké, nem csak 20-50 percesekkel kéne kitöltenem az estéim, most kaptam rá a Planet Earth-re, Attenborough hangja szinte megidézi a gyerekkorom.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#133123) devil-k


devil-k
nagyúr

Kedves Filmrajongók!

Tudja valaki, hogy ez melyik meséből van?

7,5 megás kép linkesítve.

[ Módosította: radi8tor ]

- mozi bolondéria -

(#133124) fant0mi válasza devil-k (#133123) üzenetére


fant0mi
addikt

Robin Hood (1973, Disney)

(#133125) devil-k válasza fant0mi (#133124) üzenetére


devil-k
nagyúr

Köszönöm! :R

- mozi bolondéria -

(#133126) Peterhappy válasza hoffman_ (#133122) üzenetére


Peterhappy
őstag

Huhh, hogy en mennyire szeretem Attenborough-ek munkait!

Sokkal szegenyebb lenne nelkuluk a vilag es ki merem jelenteni, nagy altalanossagban sokkal kevesebbet tudnank a Termeszetrol es sokkal kevesbe tisztelnenk, becsulnenk azt pedig aztan igy sem visszuk tulzasba...

Borzasztoan tisztelem Oket, az en szememben Ok igazi hosok :B :R

(#133127) Viszlát válasza hoffman_ (#133122) üzenetére


Viszlát
addikt

A lista az úgy jó, ha mindig csak bővül. :D

D. Attenborough egy legenda, az ürge maga is egy természeti erő, lassan 70!!! éve a pályán és még mindig olyan lelkesedéssel csinálja, hogy egyszerűen élvezet hallgatni. :K

Nem mellesleg zseniális humora van és majd' 90 évesen is simán lekörözött bárkit csajozásban. :D

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#133128) bagyulajuve


bagyulajuve
addikt

ebben a skájvólker lajos kora filmben mindenki megjelenik? élő és holt egyaránt?

Resistencia eterna

(#133129) paatrick


paatrick
őstag

James Bond: Élni és halni hagyni / Live and let die (1973)
#értékelés

Itt az új időszámítás kezdete. A stúdió és a producerek még mindig Sean Connery-t akarták a szerepre, aki most már tényleg véglegesen visszautasította őket. Így keresni kellett a következő Bondot, volt is jó pár jelölt, nekem a legnagyobb név Burt Reynolds a listában, aki azért mondta vissza mert szerinte James Bondot egy angol színésznek kell játszania. Végül Roger Moore lett a befutó, meglepő de 46 évesen. :Y (az előző részben Sean Connery csak 41 volt de már nagyon nyugdíjasba nyomta)
De bejött, és kaptunk egy next level James Bondot:

A film első 30 percében annyira rendben van ez az angol úriember style, hogy még ma is simán jó lenne. Csak a nyakkendő és a gallér szélessége árulja el hogy nem mai szerelésben nyomul.

Ez a szett úgy ahogy van tökéletes, bőrkesztyű, kétsoros kabát, ing, nyakkendő, öröm volt nézni. És Roger Moore-ról szerintem senki nem mondaná meg hogy 46 éves.

Történetben is történt változás, elengedték az eddigiekben lévő szupergonosz/világhatalom a cél figurákat, és most Bond egyszerű gyilkossági ügyben kezd nyomozni, miszerint három angol ügynököt is megöltek 1 héten belül.
A feketék az eddigi filmekben kb golyófogónak szolgáltak, most megkapták az egész gonosz szerepet. A nyomozás főként Amerikában, meg a ilyen óceáni szigeteken folyik. Így az első óra tök jól telik szinte már paranoid lehet a néző, mert bárki lehet ellenség.
Bond csaját most egy tarot kártyából jósolni képes lány testesíti meg. Aki addig tud jósolni a "legenda" szerint amíg szűz marad, ha lefekszik egy férfival akkor elszáll az ereje. Mit ad isten, mikor Bondnak jósol mindig a "szeretők" kártya jön ki ;]

A gonoszok célja:
Ilyen soulos csehókban ingyen terítik a drogot (heroint) mindenkinek aki ki akarja próbálni. Így a helyi maffiák tönkremennek, de mégis lesz egy csomó új fogyasztó. A főmufti a saját szigetén már nagyban termeszti a mákot, ahonnan majd kiszolgálja a megnövekedett keresletet.

Sajnos 1 óra után már kezdi magát megadni a történet. 13 perces!!!! motorcsónakos üldözés kezdődik amiben semmi nem történik csak mennek egymás után, meg néha átugratnak itt-ott.
De az akció jelenetek azért rendben vannak, egyedül az autós üldözésnél volt olyan hogy begyorsították a jelenetet, a többinél nem.
Amúgy ebben a részben nincs Q, és az új kütyük száma is elhanyagolható, vagyis kb csak Bond órája van és kész.

A történet végefelé mintha újrahasznosították volna az eddigi filmek jeleneteit és díszleteit. A fekete főgonosznak pont olyan barlangba vájt erődje van mint a Sean Connery főgonosz Blofeldnek.
Aztán a vonatos jelenet mintha copy-paste lenne az Oroszországból szeretettel-ből, még a csaj ruhája is hasonló.

Végül természetesen győz Bond, és ennél röhejesebb halált még nem láthattunk az eddigi filmekben:
Bond egy sűrített levegős kapszulát nyom a főgonosz szájába és:

:F :DDD

Szóval egynek elment, ezt se nézném újra. Sean Connery Bondja egy ripacs nőcsábász volt aki mindenkit meg akart ölni és du..., Roger Moore Bondja eddig sokkal kifinomultabb szerep.

[ Szerkesztve ]

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#133130) Peterhappy válasza paatrick (#133129) üzenetére


Peterhappy
őstag

Ismét köszi a remek kritikáért, imádom a Bondos beszámolóidat :B

Azt azért feltétlen ki kell emelni, hogy e filmnek van - szerintem - a Bond filmek egyik, ha nem a legjobb theme songja - egy bizonyos Sir James Paul McCartney jóvoltából :K
Amiből aztán a Gázrózsa csinált egy talán még zseniálisabb változatot.

(#133131) salesman válasza Peterhappy (#133130) üzenetére


salesman
őstag

De jó is volt a Népstadionban élőben...

Türűűűdrááá!

(#133132) Farkassacred válasza Viszlát (#133116) üzenetére


Farkassacred
őstag

Mindkét topikba érdemes lenne leírni, mert így vannak/lesznek akik lemaradnak az infóról :DD
más..Van arról infó, hogy a Weathering with You, hogy hogy nem volt még a jelöltek között sem az oszkáron?

(#133133) Peterhappy válasza salesman (#133131) üzenetére


Peterhappy
őstag

Irigyellek ám, nekem az sajnos kimaradt, fiatalka voltam még akkortájt.

(#133134) salesman válasza Peterhappy (#133133) üzenetére


salesman
őstag

:R

Türűűűdrááá!

(#133135) KISDUCK válasza Miklós315 (#133108) üzenetére


KISDUCK
addikt

Hát ha anime filmek, akkor a személyes kedvencemet a Vadon hercegnőjét tudom ajánlani.

(#133136) Miklós315 válasza KISDUCK (#133135) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Köszönöm. Már láttam (szerintem Ghibliből jól állok), az azon túli világ viszont... :)

"Szerintem."

(#133137) Farkassacred válasza Miklós315 (#133136) üzenetére


Farkassacred
őstag

Tekkon Kinkreet animációs filmet láttad már? Ha még nem, akkor lesd majd meg. :K

(#133138) KISDUCK válasza Miklós315 (#133136) üzenetére


KISDUCK
addikt

Láttam a korábbi hozzászólásaidban a Ninja Scrollst és a Vampire Hunter d-t. Ezek alapján még tudnám ajánlani neked a "Berserk: The Golden Age Arc"-t ez a feldolgozás egy 3 filmből álló középkori és fantasy témájú trilógia ami szintén bővelkedik erőszakban és minden másban ami jellemezhet egy olyan művet ahol a főhős vér és kard által keresi a helyét a világban. Az 1997-es Kenpu Denki Berserk történetét öleli fel és olyan dolgokat is tartalmaz amit a 97-es manga feldolgozás kihagyott. Sajnos nem lehet azt mondani, hogy a trilógia befejezett lenne, mert ennél az alapmű jóval terjedelmesebb és sorozat formájában kapott is folytatást is ami szintén nincs még lezárva.

(#133139) Miklós315 válasza KISDUCK (#133138) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Köszi. Az a harci helyzet, hogy ezeket a véres-kardos-fantasy-scifi-kaland animéket "már kinőttem". tiniként még volt rá energiám, kíváncsi voltam (sztori, világ, karakter) hová fut ki, szívesen merültem el az ilyesmikben.
Mostanra ez eltolódott a tartalom, üzenet, stb. irányba. Mondok egy példát: a Summer Wars "virtuális sztorija" speciel nagyon nem tudott érdekelni (egy csomó ilyen volt már, ez sem adott hozzá sokat), de az ősi család eltérő habitusú karakterei a modern Japánban, és az egymás közti súrlódásaik, plusz a kívülálló nézőpontja tök jó szituációkat tudott adni, így összességében végignéztem. Ezek híján kb. a feléig sem jutottam volna. A Paprika vagy a Hoshi o ou kodomo (Csillaghajsza) már baromira kevés volt (utóbbit nem is néztem végig).
Volt valami Dantés-poklos animefeldolgozás is, az is - bár a koncepció érdekes - uncsi volt nekem.

Ami kakukként (sci-fi-sorozatként) mégis megvan, szeretem: Serial Experiments Lain, GitS, Cowboy Bebop. Ez kb. lefedi ezen igényeimet rajzolt fronton :)

Szóval ezért kérdeztem úgy, hogy "jól kidolgozott karakterekkel, azok közti viszonyokkal (iskola, család, barátság), hétköznapi szituációkban (fantasy-scifi kb. kilőve) zajló, film hosszúságú" animéket tud-e valaki ajánlani... :R

[ Szerkesztve ]

"Szerintem."

(#133140) Face8814


Face8814
őstag

Sziasztok. Egy régebben látott film címét szeretném megtudni, mert sajnos nem emlékszem már rá. 2010 után készült a film és arról szól, hogy egy kisbolygó tart a föld felé de az első számítások szerint elkerüli azt. A főszereplő (talán egy fizikus, vagy csillagász) készít a gyerekének egy egyszerű kis szerkezetet amin keresztül ha ránéz a földről az üstökösre meg tudja állapítani hogy közeledik vagy távolodik. A végén kiderül hogy hiba történt a számításba és a kisbolygó becsapódik a földbe.
Az egész inkább egy dráma mintsem sci-fi, elég jól megteremtett hangulattal.
Tudna esetleg valaki segíteni abba, hogy mi a film címe?
Köszönöm

Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju

(#133141) LOTR válasza Face8814 (#133140) üzenetére


LOTR
addikt

Melancholia - Melankólia (2011)

One Ring to rule them all

(#133142) Face8814 válasza LOTR (#133141) üzenetére


Face8814
őstag

Azaz. Köszönöm :R

Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju

(#133143) RetepNyaraB válasza Miklós315 (#133139) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

A "szél támad" megvolt?
Szentjánosbogarak sírja esetleg.
Vörös teknős, de az már átmenet fantáziába.

[ Szerkesztve ]

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#133144) Miklós315 válasza RetepNyaraB (#133143) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Igen, de köszi. :)

"Szerintem."

(#133145) Viszlát válasza Farkassacred (#133132) üzenetére


Viszlát
addikt

Nevezte Japán, de nem jutott túl az első körön sem.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#133146) brownus


brownus
veterán

Ajánljatok légyszi spanyol/francia/olasz vígjáték (lehet +főzős is) cuki filmeket az elmúlt pár évből. Köszi :R

[ Szerkesztve ]

(#133147) Miklós315 válasza brownus (#133146) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Kapásból most Az élet ízei (The Hundred-Foot Journey) jut eszembe, de szerintem már láttad (2014-es).

"Szerintem."

(#133148) Pitterix


Pitterix
őstag

Go!:

Kellemes családi film gokart versenyzéssel fűszerezve.
A történet sablonos, kiszámítható, klisés, de ennek ellenére szerethető.
Világmegváltó gondolatok nincsenek, de nem is kell bele.

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#133149) Viszlát


Viszlát
addikt

Abominable (2019) - 5/10
Jetikölyök
#értékelés

Semmi extra, de aranyos kis mese, még úgy is, hogy helyenként azért felhúzódott a szemöldököm. Az egyetlen igazi negatívum az volt, hogy a tinilányka főszereplőnek rekedtes, mély, felnőtt hangja volt, ez többször kizökkentett. Őszintén nem értem, miért kellett egy majdnem 30 éves nő hangját kölcsönözni egy ilyen korú szereplőnek.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#133150) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Star Wars : Skywalker kora

Háromszor fogtam neki, mert kétszer belealudtam. Elég gyengusz lett. A hangulat nagyon hiányzik belőle. Nagyon érződik, hogy le akarták zárni és olyan is lett. Nem lett egy lebilincselő darab.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.