Hirdetés

2024. június 23., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12956) rt06 válasza spanyoll (#12951) üzenetére


rt06
veterán

"...mivel más nem tudhatja, hogy kinek mi a jó, kinek mi tetszik, más szubjektív valósága milyen. Ezt soha nem tudhatod meg..."

szoval te nem tudod megmondani, hogy:
- egy karakter megfeleloen kidolgozott-e, az adott szituacioban megfeleloen viselkedik-e, vagy nelkuloz minden jellemet, egyeniseget es atgondoltsagot, esetleg felepitik, majd utana teljesen karakteridegen dolgokat muvel indokolatlanul?
- egy tortenet kerek egesz-e, vagy hemzseg a lyukaktol es logikatlansagoktol, lezaratlan, esetleg se eleje se vege, vagy pont a kozepe hianyzik?
- egy helyszin korhuen es kello reszletesseggel van-e kialakitva, vagy az egesz olyan, mintha penz hianyaban kartonlapokra rajzoltak volna a hatteret?

ezek (es meg lehetne sorolni) mind olyan dolgok, amik alapjan igenis meg lehet itelni objektivan egy filmet (vagy regenyt, vagy novellat), amennyiben az ember kepes felretenni szajat szubjektiv velemenyet, s tullatni azon, hogy neki (akar hangulata, akar emlekei, akar mas miatt) neki az adott mu teccett, vagy nemteccett?

de szajkadjunk el egy pillanatra a filmektol, es mindenki emlekezzen vissza altalanos- es kozepiskolai eveire, ahol muelemzesekkel ment el az irodalomorak jo resze
ott sem erdekelt senkit, hogy tetszik-e az adott mu, hanem objektiven kellett azt ertelmezni es ertekelni, ugy formailag, mint tartalmilag

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.