Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Black-core
aktív tag
válasz King Unique #118450 üzenetére
Köszönöm a kielégítő, választ. Nevet egyébént azért nem írtam mert tényleg Mindenem, azon a partición volt, a programokkal eggyütt, s nem emlékszem rá.
-
sutyesz96
őstag
Le lehet tiltani egy bizonyos felhasználót a lapcsaládon, hogy ne tudjon kéretlen privát üzeneteket küldözgetni nekem?
Megvan, a hardverapro felületen egyszerűbb volt megtalálni.
[ Szerkesztve ]
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
llll
senior tag
Bocsi hogy több helyen is bedobom, de a másik fórum elég halott.
Tehát.
Már hetek óta kínlódok 1 újratelepülő, lelőhetetlen adware-rel a feleségem telóján.
Ha kiveszem a sim-et és a memóriakártyát, majd csinálok a recoveryből 1 factory resetet, akkor minden oké.
Ha másik sim-et teszek bele, továbbra is minden oké (értsd nem települ vissza az adware). 1 hétig használtam másik sim kártyával minden probléma nélkül.
Viszont ha visszateszem az eredeti sim-et, akkor azonnal megjelenik ez a szar (DAbrower és Smart notice művésznéven).
A kérdésem az lenne ez alapján, hogy elvileg lehetséges az, hogy a sim kártya a fertőzött?
Ha igen, akkor a sim csere a megoldás, vagy esetleg létezik vmi tuti adware-irtó app?Soha többet DPD!
-
szami777
addikt
Sziasztok,
Rém egyszerű kérdés.
Adot egy 220-as fali aljzat, ami egy ágon van a szoba többi 220-as aljzatával.Jól sejtem, ha egy T dugót bedugok, ráteszek 2 db 5-ös elosztót, arra pedig 10 db ipadet tölteni, akkor hiába sok neki, ilyenkor az ipad leszabályozza a töltést, hogy ne legyen baj ugye? Nekem az rémlik, hogy ezek a kütyük szépen okosan a rendelkezésre álló áramot használják, és leszabályozzák magukat ha több mindent töltesz.
Így van ez?
Köszi előre is.
“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.”
-
nagyúr
válasz szami777 #118457 üzenetére
1. Milyen bajra gondolsz? Lecsapja a kismegszakítót? Kigyullad a T elosztó?
2. Honnan tudná egy töltő, hogy rajta kívül még 9 van egy aljzatba bedugva?
Add össze a töltők által felvett maximális áramot, ha kevesebb jön ki, mint amekkora kismegszakítóra van kötve az aljzat, akkor bírni fogja.
-
morgonc83
tag
Üdv.
Eddig nem tudtam megosztani a pc képernyőjét wifin keresztűl, vettem bele egy újj alaplapi wifi kártyát és egyből működött a dolog viszont csak 1920x1080 felbontásban jelent meg a tv-n a képernyő .Ezt megprobáltam nagyobbra állitani és bár a videokártyám maximális felbontása 3640x2160. Ennek ellenére ilyen felbontást nem szerepelt a másodlagos kijelző felbontásai között, a legnagyobb 2160x1440 volt beállítotam ezt .Sajnos mert azota nem hajlando kapcsolodni egymáshoz és amint szeretnék a tv ledobja a pc-met és az elsődleges monitor felbontását is átállítja 1024x768 .As felbontásra .Igaz csak egy pillanatra.
Ez ügyben kérnék segítséget.
Illetve még van egy kis probléma ha dnla kapcsolatban nézek képeket a tv-n akkor vibrálodik a kép
-
inf3rno
nagyúr
Persze, hogy lehet. Gondolom amikor berakod a telefonba, akkor van olyan fájl rajta, amit automatikusan futtat, aztán abban lesz a malware. Szerintem nem valószínű, hogy fájlrendszerben vagy firmware-ben valahogy el tudják bújtatni, bár teljesen az se kizárt. Mentsd ki róla az adatokat, képeket, cím listát, aztán formázd első körben. Ha az nem segít, akkor meg kell próbálni újrapartícionálni. Ha az sem, akkor meg cserélni a firmware-t is. Kelleni fog valami USB átalakító hozzá, pl [link]. Nagy eséllyel már a formázás elég lesz neki. A firmware cserét nem biztos, hogy meg tudod oldani, nem nagyon szokott hozzá eszköz lenni SD kártyánál.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz Aryes #118464 üzenetére
Nem igazán értek hozzá, de SIM-nél két kérdés felmerül kapásból. Vajon lehetséges lesz e újra telefonálni vele, ha csesztetjük, illetve, hogyha formázzuk, akkor vajon újra tudjuk e telepíteni utána a rendszert. Én mielőtt bármibe belefognék azért ezeknek alaposan utánaolvasnék. Vagy b terv, hogy beviszem a mobil szolgáltatóhoz, ahol vettem, hogy kezdjenek vele valamit. Hátha lefertőzi az ő rendszerüket is, lol.
Buliban hasznos! =]
-
Nem véletlenül egy Doogee telefonról van szó?
A reset után amikor berakod az asszony sim kártyáját és elkezdted letölteni az azelőtt használt alkalmazásokat. Azok közül az egyik a bűnös. Semmi nincs ingyen. Az appokért is kell fizetni. A fejlesztők nem pusztán unalomból, vagy jótékonyságból készítik.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
szami777
addikt
válasz Aryes #118460 üzenetére
+ (#118458) kutga
+(#118459) zsolti_20Köszi a válaszokat, nem feltétlenül az ipadekre gondoltam, hanerm arra, hogy a sima 220-as aljzat bír-e egyszerre 10 ipadet töleni, vagy nem, gondolva arra, hogy 1 ipad áramfelvétele felszorozva tízzel esetleg sok lehet neki.
"Add össze a töltők által felvett maximális áramot"
Pont ez az, ha 2 amperesek a töltőfejek darabonként, az akkor már 20 amper felszorozva, a 220-as aljzat meg tudtommal 16 ampert bír.
De tegyétek tisztába a fejembe, ha rosszul tudom/ vakon vagyok, nem akarok teljesen hülyét csinálni magamból.[ Szerkesztve ]
“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.”
-
nagyúr
válasz szami777 #118470 üzenetére
2 amper 5/9/12 volton nem egyenlő 2 amper hálózatról felvett árammal. A töltőn a 230V/ **A részt olvasd el. Gyanítom ez olyan 100mA körüli lesz, vagy kevesebb.
Inkább magát a T dugót kell majd figyelni, hogy mennyire fog melegedni, ne a legolcsóbbat használd.[ Szerkesztve ]
-
Deylath26
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémával állok szemben, hogy vannak gyűlések és azoknak a felvételeit kell legépelni ( magyar nyelv ), erre melyik azok a programok amik legjobban megtudnák ezt csinálni manuális gépelés helyett? Próbáltam már pár ingyenes programot, de mint várható volt nem kaptunk sokszor még közel se pontos átiratot.
2. Milyen diktafont tudnátok ajánlani ami jól vesz fel? Jelenleg egy Digital Talkbook icr-b80mk2 van a tulajdonban és előfordul, hogy többször vissza kell játszani mert nem érthető háttérbe lévő beszéd.
-
zsolti_20
senior tag
válasz Aryes #118471 üzenetére
Ha jól emlékszem valahogy úgy van, hogy A*V = W
Szóval 2*5=10WHa 10W a max fogyasztása, akkor már ebből kilehet következtetni, hogy ha egy 1000W-os hajszárítót elbír a konnektor akkor elbír 100 töltőt is. De számoljunk kicst tovább.
230v * A = 10W
Tehát:
10W / 230v = 0.04A, mert 0.04 *230v = 10WSzóval egy töltő 0.04A-ert fogyaszt, ami 10 töltő esetén 0.4A, 100 töltőnél 4A, 1000 töltőnél már 40A, ami már valóban kicsit sok lenne. Ha max 16A-ert bír el a biztosíték, abban az esetben kb 400db 5v-os 2A-es töltőnél
lehet probléma.
Így ha rádugsz 10-20 Ipad-ot probléma nem lesz.Így amatőrként azt mondom így számolnék a helyedben, de ha hibás a képlet a "nagyok" majd megmondják.
-
-
King Unique
titán
válasz zsolti_20 #118478 üzenetére
Mármint 2 db partíciót akarsz rajta létrehozni a pendrive-on, egyiket NTFS, másikat FAT32 fájlrendszerrel. Igen, lehetséges, de a kezelése már függ attól is, hogy milyen operációs rendszerrel akarod használni. Ha Windowszal, akkor ezt natívan csak a Windows 10 támogatja. A régebbi Windowsok viszont nem, azoknál esetleg max. ilyen-olyan trükközéssel lehet megoldani (példa), amit nem feltétlen javasolt erőltetni, pláne a driver piszkálását. A másik megoldás és egyben a jobbik eset az, amikor a pendrive gyárilag helyi (fix) lemezként funkcionál és nem cserélhető meghajtóként (példa). Akkor támogatott régebbi Windows rendszereknél is a több partíció létrehozása és kezelése.
[ Szerkesztve ]
-
zsolti_20
senior tag
válasz King Unique #118480 üzenetére
Igen két darab partició létrehozása jó lenne, de ha csak windows 10 támogatja akkor lehet passzolom ezt az ötletet. Holnap vinném be a céghez időpontra és ott a gépek nem támogatják az NTFS-t vagy a FAT32-öt. Múltkor ebből volt gond.
-
King Unique
titán
válasz zsolti_20 #118481 üzenetére
Ha a céges gépeken Windowsok vannak, akkor maga az NTFS és a FAT32 fájlrendszer kezelése általában nem szokott gond lenni, azokat támogatja régi és új egyaránt. De akár Linux és macOS rendszerek is, sőt a FAT32-t mindegyik eleve natívan, mivel az elég régi és elterjedt. A Windowsoknál itt a több partíció támogatása a lényeg cserélhető meghajtókon, ami a Windows 10-nél (≥ 1703) oké, ellenben a régebbieknél nem. Ha pl. Windows 7 van azokon a gépeken, akkor felejtős a dolog, meg céges környezetben amúgy sem feltétlen lesz jogosultság akármit állítgatni, sőt van ahol a pendrive-ok használata is korlátozva / tiltva van.
[ Szerkesztve ]
-
C. s.
addikt
Szia!
Ha nem boldigulsz a SIM-mel, a szolgáltató kicseréli, a telefonszám megmarad, a rajta lévő adatokkal nem csinálnak semmit, de fizikailag új SIM-kártya lesz, a régit pedig kikapcsolaják. Nekem vissza is adták. (Azért cseréltettem, mert az új készülékbe nem fért bele a régi kártya. Akkor ingyen volt.)
-
Marci112233
addikt
válasz C. s. #118483 üzenetére
Nekem is cseréltek már SIM-et, de nekem azért kellett mert marha öreg volt, és a telefon már nem mindig érzékelte. (Több mint 10 éves volt már.) Telefonszám nálam is maradt, és nekem is ingyen cserélték.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
nagyúr
válasz King Unique #118482 üzenetére
Windows 7 simán látja és kezeli a ketté partícionált SD kártyát/pendrive-ot, be is mount-olja mindkét partíciót, ahogy kell, betűjelet is ad nekik, egyedül csak létrehozni nem engedi a lemezkezelőben, de gyanítom ez valami mesterséges korlátozás lehet, mert ha már rajta vannak a partíciók, gond nélkül formázni is tudja őket.
-
-
junior11
veterán
Sziasztok, memória tesztelésére elég a Windows 10 saját beépített programját használni vagy inkább egy Memtestet futtassak le? Régi C2D gépről van szó, bekapcsolás után folyamatosan sípolt, megcseréltem a memóriákat, csak így indult el.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
junior11
veterán
válasz Top cat #118498 üzenetére
Köszi, közben már fut a Windows Memory Diagnostics Tool, extended test módban, megvárom az eredményt. Amúgy ez a Memtest86+ 5.01-es verziója részletesebb, pontosabb vagy miben más? Pendrive-ról szintén bootolva kell indítani és a tesztek futnak maguktól? Gondolom pár óra lesz, amíg ilyen régi hardveren ezek a tesztek lefutnak...
[ Szerkesztve ]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Apple notebookok
- Assetto Corsa Competizione
- MinDig TV
- Autós topik
- Bestbuy játékok
- Okos Otthon / Smart Home
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs