- Fórumok
- Egyéb hardverek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- (kiemelt téma)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- potyautas: Norvég nyár
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-05-05 09:36 Téma összefoglaló
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
Én úgy vélem össze lehet dugni őket, de mindig a legkisebb terhelhetőségű elosztó teherbírását kell figyelembe venni, és úgy alakítani az összterhelést az elosztókon.
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
Én úgy tudom a modern meghajtók bármilyen irányban képesek működni, amennyiben stabil a rögzítés, tehát nem mozog, nem vibrál.
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
Próbáld ki a gépet csak 1 db RAM modullal, másik slotban, mind a 4 modult külön-külön.
Ha valamelyikkel jó, akkor RAM, ha minddel rossz, akkor szerintem alaplap hiba, mert ha
dedikált VGA-val is rossz, iGPU-val is rossz és a BIOS-ban is rossz, ott a közös pont az alaplap, és azt írtad másik géppel hibátlan ugyanaz a port, tehát nem a tévé ludas. -
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
+1, vagy, tedd fel rá a W11-et. A 11-es topikban van leírás tiszta telepítésre is, és upgrade-re is, én is így használok két gépet, amik hivatalosan nem felelnek meg a W11 követelményeinek. Amíg jönnek a biztonsági frissítések, nem zavar különösen, ha a feature update-eket nem kapom, vagy kézzel kell feltenni. Ha ennek is vége, akkor megyek én is Linuxra.
-
kutga
félisten
Pénzért, természetesen.
A Windows lassan már olyan lesz mint az éves iOS/Android verzió váltás. -
kutga
félisten
Ez bennem is felmerült. A táp és a cpu hűtő mindenképpen cserére szorul, régiek, kiszolgálták az idejüket. A vga azért kell főleg, hogy legyen legalább egy hdmi portom, de gondolom YT alatt is erősebb talán, mint az integrált. A ram+procit még átgondolom, de ezek alapján inkább a 7500 irányába megyek.
MOD
Köszi mindenkinek. -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Édesanyám asztali számítógépét fejleszteném kicsit, kap egy új, 500 wattos tápot, 1050-es vga-t, és új cpu hűtőt. Ha már szétszedem, gondoltam tennék bele több memóriát is, és elgondolkoztam akár proci cserén.
Ez van most:
G4560
asus prime b250m-k
2*4 giga Kingston Hyperx 2400-as ram
250 gigás sata3 ssd
300 wattos táp.Ebbe menne az új táp, a vga és hűtő, ezeket már megvettem.
Találtam használtan 2x8 GB DDR4, 2400 MHz CL15 memóriát 8 ezer forintért az egyik eladónál.
Egy másik eladónál találtam 2x8 GB DDR4, 2400 MHz memóriát és i5-7500 processzort együtt 15 ezer forintért.A kérdés, hogy ti melyiket választanátok, ha választanátok egyáltalán?
A felhasználási cél internetes böngészés (YouTube, híroldalak, közösségi média), alapvető irodai alkalmazások (Word, Excel, e-mail) és alapvető multimédiás feladatok (videólejátszás, zenehallgatás) lenne.
Az oprendszer W10 jelenleg, amit a hétvégén tervezek W11-re frissíteni, bár hivatalosan egyik cpu sem támogatott. Ha a mostani konfig is elég erre, akkor meg hagyom az egészet.
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
Az lesz valószínűleg igen. Temu, ilyen helyeken láttam akkukat, talán még csatlakozós is akad. Éjjeli fény a gyereknek, nem kell bele nagy.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Hordozható ledes lámpában lévő akkumulátor felpúposodott, kiszedtem, vajon lehet ilyet kapni valahol ezzel a csatlakozóval? A lámpának lenne még helye.
-
kutga
félisten
Én legutóbb az alzától rendeltem a saját márkájukat, cat6-ost.
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
Vízkő miatt nem gondolom.
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
Hölgyek/urak!
Xiaomi 4a gigabit router a versenyző. Valami zörgött benne így szétszedtem, és azt látom, hogy az egyik kondenzátor burkolata letört. Ez így kuka vagy lehet még használni? Működik egyébként, tartalék router, tehát csak akkor kerül elő ha a fő router valamilyen okból nem megy.
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
Live linuxra gondoltam még, hátha az alól működik. VM is felmerült, de nem tudok mit átadni neki, nem jelenik meg külső eszközként az adapter. Van egyébként ilyen Temus kártyaolvasó itt az asztalon, kollégától kértem kölcsön, azzal csak annyi a baj, hogy usb-c végű, az irodai gépemen meg nincs olyan bemenet.

-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
ORICO 2CR61 kártyaolvasó a versenyző, pár hónapja vásároltam, egy darabig gond nélkül üzemelt, most ismét írnom kellene egy sd kártyát, de W11 pécére kötve semmilyen életjelet nem mutat. Az áramot jelző kék led világít rajta, de a csatlakoztatt sd kártya sem cserélhető meghajtóként nem jelenik meg, se az eszközkezelőben cserélhető eszközként, mi lehet a probléma?
Drivert nem találtam hozzá, ha minden igaz plug&play. Próbáltam két különbözöző W11-es és egy W10-es gépen is, de semmi eredemény. Az sd kártya mindenesetre üzemel, telefonba téve tudom formázni, használni, de azzal nem sokra megyek, mert os-t kellene írnom rá.
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Erre van valami magyarázat?
Nem látom mi foglalja a helyet, az asztali alkalmazás sem mutat semmit. Hiába töröltünk nagyméretű leveleket, mégis majdnem tele a fiók tárhelye. -
kutga
félisten
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Van arra valami mód, hogy a webes gmail felületen tárolt email címeket importáljam Outlookba? Azokat, amik felugranak a webes felületen, amikor elkezdek gépelni egy email címet. A hivatalos megoldást próbáltam már, tehát exportáltam a kontaktokat a webes felületről, de importálni egyet sem tudtam, hibaüzenettel elszállt az Outlook (2016-os verzió, ha ez számít).
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
Bios elem csere esetleg?
-
kutga
félisten
Milyen billentyűzet és milyen egér? Illetve hova csatlakoztatod őket? Az ilyen furcsaságok elkerülése miatt én inkább valamelyik hátlapi usb csatlakozóra szoktam kötni a perifériákat.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Köszi mindenkinek, végül az usb-s megoldással csináltam, azért, mert csak, bár szerintem a másikkal is ugyanaz lett volna az eredmény.
A Macrium egyébként magától méretezte a partíciókat, hogy kitöltse a lemezt, nem kellett utólag méretezni semmit. A régivel ssd-vel még meglátom mit csinálok. -
kutga
félisten
-
kutga
félisten
Szerintem túltárgyaltuk, este így vagy úgy, de megcsinálom. Ha nem ilyen alsópolcos alaplapom volna, esetleg két M2 csatlakozóval, akkor nem lenne gond, bár nem tudom mennyire jellemző manapság, hogy egynél több legyen az alaplapon. Az is eszembe jutott, hogy hovatovább mindkét ssd-t benne hagynám akkor a gépben, de alaplapot idén biztosan nem cserélek.
-
kutga
félisten
Meg kell bontanom a gépet, mert egyben a régi hagyományos hdd-ktől is meg akarok szabadulni, szóval nem úszom meg a szerelést. Az adaptert viszont úgy látom csak a vga helyére tudom berakni, így azt is ki kellene venni. Igazából mindkét megoldás tetszik, munka után nekilátok. A bitlockert mindenképpen kikapcsolom.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Az adatlapomon lévő pécében szeretném cserélni a mostani M2 ssd-t (SAMSUNG970 EVO Plus 500GB PCIe NVMe M.2) egy terabájt méretűre (1TB WD Blue SN580 M.2 NVMe), lehetőleg úgy, hogy a rajta lévő partíciókat egy az egyben klónozom a régiről az újra, Macrium Reflecttel mondjuk. Abban szerettem volna segítséget kérni, hogy mi legyen a taktika. Csak a szokásos windows partíciók vannak a lemezen, a C: meghajtót az új ssd-n majd méretezem.

Az alaplapon csak egy M2 csatlakozó van, és külső M2 házam sincs sajnos, van viszont egy ilyen adapterem, illetve egy 500 gigás merevlemezem külső usb házban, mi lenne a helyes módszer szerintetek?
-
kutga
félisten
Én erre egy régi routert használtam, wifi kliens módban, a fő routerhez csatlakoztattam, vezeték nélkül. Bár azóta már megoldottam kábelen keresztül, elegendő volt a sebesség. Xiaomi 4A Gigabit volt a router, és openwrt a szoftver rajta.
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
Visszatérve a házra, arra voltam kíváncsi, hogy hogyan lehetne bele előre szerelni egy ventilátort. Meg is találtam a manualban, de csavarok persze nincsenek meg hozzá (vagy hat darab ilyen ház van az irodában, de egyikhez sincsenek meg). A kérdésem tehát, hogy a képen jelölt csavarból vajon lehet venni külön? Esetleg még otthon meg tudom nézni, hogy másik házhoz adtak-e ilyet.
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
Hölgyek/urak!
Ennek a háznak a pontos típusára lennék kíváncsi, ha valaki esetleg felismeri képről.
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
Igen, a hdmi 1.4 ezeket támogatja: 4096×2160 @ 24 Hz, 3840×2160 @ 24-25-30 Hz, és 1920×1080 @ 120 Hz.
A 720 Tiny meg ha minden igaz ezeket: [link] (a 3. oldal tetején írja a táblázat, hogy az integrált grafika DP-n és usb-c-n keresztül tolja ki a 60Hz-et). Ránézésre minden stimmel, én is úgy értettem, hogy DP-ről alakítaná hdmi-re, és a linkelt kábelnél ott szerepel a 4K60Hz, továbbá ezt a DP 1.2 is tudja a másik végén.
Lehet valóban érdemes lenni megnézni egy másik adapterrel, ahogy írtad.
-
kutga
félisten
HDMI 1.4 tudja a 4k-t.
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
Milyen processzor van benne, mi az igpu típusa? Nézd meg az Intel oldalán hogy hdmi/displayporton keresztül mit tud kiküldeni. Lehet a 4k 60Hz csak dp-n keresztül megy.
-
kutga
félisten
Igen, ez lesz.
MOD
Csupingo
Régi gép, valóban, de csak office+net megy rajta, arra még elég. -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Ha a bios nem jegyzi meg a beállításokat áramtalanítás után, az lehet annak a jele, hogy meghalt az alaplapon a gombelem?
Van előttem egy Dell Optiplex 9010, használatban lévő masina, amiben bővítettem a ramot. Kikapcsoltam, lehúztam róla mindent, a tápkábel kihúzása után még egyszer megnyomtam a bekapcsoló gombot, hogy ne maradjon benne feszültség, szétszedtem, összeraktam, indítottam, és a bios visszaállt alap állapotba. Ezt már korábban is megfigyeltem egyébként, amikor csak szimplán mozgatni kellett, és ki kellett húzni. Miután mindent újra beállítottam (boot sorrend, secure boot, sata mód, tpm, stb) már megy rendesen, de tartok tőle csak a következő áramszünetig.
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Van itthon két egyforma merevlemezem (SAMSUNG HD502HJ), amiket egy ideje már nem használok, de most elő kellett vennem, így gyorsan megnéztem az állapotukat hdsentinellel. Az egyiket 100/100 probléma mentesnek írja a sentinel, a másiknál viszont, annak ellenére, hogy az állapota ennek is 100/100, a képeken látható problémákat írja.

A kérdésem, hogy ez mire utalhat, használható még a lemez? Letöltésekhez kellene ideiglenes tárolónak, amíg nem veszek valamit, semmi fontosat, pótolhatalant nem tárolnék rajtuk.
Az oldalon, amit ír, azt javasolja, ha jól értem, hogy ellenőrizzem a kábeleket, állítsam alaphelyzetbe a számlálót és csináljak egy Surface tesztet, hogy utána is írja-e, jól értem?
-
kutga
félisten
Ez az Asus elég fapados.
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
Asus H110M-K. Az irodából kaptam, ahol dolgozom, jópár gépet leselejteztek, ezt hazahoztam, beállítottam egyszerű kis szervernek.
-
kutga
félisten
Köszi mindkettőtöknek, akkor ezt passzolom. Majd amikor esedékes a bővítés akkor nézek egy olyan lapot amiben eleve van M2.
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
Hölgyek/urak!
Létezik olyan bővítő kártya vagy átalakító ami PCIe 2.0 x1 csatlakozóból csinál M2-t? Az alaplapomon van két használaton kívüli PCIe 2.0 x1 csatlakozó, zárt végű, de M2 egy sincs.
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Van értelme anyám gépében cserélni a G4560 procit I3-7100-re? Bontott gépből maradt meg az I3, a Pentiummal sincs most baj, csak netezésre használja a gépet, de ha nem muszáj, nem szedném szét.
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Adott egy Asus H110M-K alaplap, azon is egy PCIe 3.0/2.0 x16 csatlakozó. Ebbe bele lehet tenni egy ilyen kártyát? [link]
Ez ugye PCIe v2.1, fizikailag belemegy a csatlakozóba, de vajon működik is vele? Ezen felül csak két PCIe 1.0 van a lapon, azok viszont zárt végűek, abba nem passzol a kártya. Másra nem használom az x16-os csatlakozót.
-
kutga
félisten
Kikapcsoltam a boot logót, viszont a Pause gombra nem reagált a masina, ellenben a biosban meg lehet adni hány másodpercig mutassa a post infót, de sajnos így se mutatott semmit a dual channel kapcsán. Mivel elég régi BIOS volt a gépen, frissítettem, ezután a főoldalon írja már a két csatornát (A1, B1).
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Egyéb hardverek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- (kiemelt téma)
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Lenovo T14s Ryzen 7 4750U 32Gb Ram 1Tb NVMe SSD Érintőkijelző számlával Garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HP Zbook 17 G6,17.3",FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
- 237 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
- 2019 MacBook Air Retina 13" i5 8GB 128GB Rose Gold
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest