- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
válasz C. s. #131192 üzenetére
Jobb egérgomb a kék sávra és futtatod a telepítőt,
vagy egy fájl managert futtatsz (Total Commander vagy Far manager) a sandboxban és azzal indítod el a telepítőt.
A jobb egérgomb a kék sávra klikkeléssel eléred a régi sandboxban is meglévő funkciókat.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
törölt tag
válasz C. s. #130157 üzenetére
Majorgeeks-en fent van minden is.
-
Top cat
addikt
válasz C. s. #130053 üzenetére
Szerintem megbízható.
Van a MajorGeeks-en is egy csomag.
Leszedtem az oldversion-ról a 8.1-est, a virustotal szerint tiszta.
-
Top cat
addikt
válasz C. s. #129989 üzenetére
Az oldversion-on még nem nézted?
-
-
-
sgergi
veterán
válasz C. s. #129147 üzenetére
Az első felére pedig:
Feladatütemező: Művelet/ Feladat létrehozása.
Első fül: Adsz neki nevet, és kipipálod a futtatás a legmagasabb szintű jogokkal négyzetet
Indítás: megadod, hogy mikor induljon, érdemes indításra tenni
Műveletek: Program indítása: C:\WINDOWS\system32\taskmgr.exe
Elvileg a többihez nem kell nyúlni, csak ha szeretnél.Kipróbáltam, működik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz C. s. #129097 üzenetére
Hozz létre egy valami.bat filet egy szövegszerkesztővel és írd be a két futtatni szánt progi nevét, pl. valami1.exe alá valami2.exe mentsd el és másold oda ahol ez a két futtatandó file van. Ha külön könyvtárban vannak akkor a teljes elérési utat is. Pl. C:/game/valami1.exe és
c:/progi/valami2.exe és elmented. Kb ennyi.[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz C. s. #126468 üzenetére
Nálam egyszer fordult elő vele hogy kicsúszott, az is még a másik platformnál, de ott nem ilyen helyzetben álltak a csatlakozók, és a VGA kivétele takarítás céljából majd vissza tétele okozta. Azután mindig figyeltem, rá, de mostani platformnál a sima is elég jól illeszkedik hál istennek, és most sem volt kicsúszva, mégis szórakozott velem. Egy szimpla kihúz majd visszadug megoldotta gondot, mait furcsállok, mert mint írtam tökig a helyén volt addig is.
De most már elméletileg minden oké, és köszönöm még egyszer a segítségeket.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Marci112233
addikt
válasz C. s. #126427 üzenetére
Mint időm engedi végigmegyek mindenen, amit egybekötök majd egy takarítással is.
Amint egyszer
Csipogó van a gépben, az működik is, de csak egyet csippan amit minden indulásnál meg is tett amióta megvan a gép.elindul a gép, már minden megy, minden más USB-s eszköz is megy ahogy kel.Azt meg hogy nem kap áramot abból látom, hogy a billentyűzet háttérvilágítása, és az egér érzékelője, és DPI váltója ii elalszik.
Ma viszont gond nélkül bekapcsolt a gép, és ez az ami idegesít, hogy egyszer megy ahogy kell , egyszer meg nem.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz C. s. #126338 üzenetére
Köszi a tippet.
(#126339) zolee001: Esetleg kicsit tudnád ezt pontosítani? Úgy kellene valakit elnavigálnom ebben a kérdésben, hogy én 10 éve nem használok Windows-t. Köszi.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Huroq
senior tag
válasz C. s. #126243 üzenetére
A WoW -ot újratettem, de egyébként minden játékom eredeti, nem szoktam virágbolti verziókat letölteni.
Sajnos ez nem oldotta meg. Még megnézem az SSD -t és letesztelem, de szerintem ha hibás lenne más játéknál is elő kellene jönnia.Viszont köszi a tippeket és a segítséget.
-
Cs1csó
félisten
válasz C. s. #126138 üzenetére
Szerintem azoknak a szoftvereknek NINCS létjogosultsága amit:
1. már nem fejlesztenek (jellemzően van alternatíva)
2. annyira nem képes a "fejlesztője" hogy ha új funkciókat már nem is fejleszt de legalább folyamatosan naprakészen, kompatibilisen tartsa. Elvárom a Sandboxie-tól is hogy vagy húzza le a rolót vagy igenis kövesse a WIndows 10 build upgrade-jeit és az egyéb változásokat. -
-
Cs1csó
félisten
válasz C. s. #126133 üzenetére
Lehet jobb lenne a Sandboxie-t kukázni és helyette:
- próbálkozni a Windows 10 saját homokozójával - nem tudom épp hol tartanak a fejlesztésében mit tud stb. de mivel úgy emlékszem, hogy ez a rendszer integráns része sok gond nem lehet vele
- használj VirtualBox-ot, abban aztán bármit büntetlenül lehet tesztelni. -
Kékes525
félisten
válasz C. s. #126101 üzenetére
Rátelepítheted. Azonban tudnod kell, hogy mivel nincs érvényes aláírása (a régiét használja) (Microsoft 1000dollár/év árulja), ezért néhány vírusellenőrző trójainak minősíti. Elkerülése érdekében "C:\Program Files\Sandboxie-Plus\SbieDrv.sys" tedd a kivételek közé. A Windows 10 biztonságos rendszerindítása elfogadja.
(#126102) csicso82
"a kérdés, hogy a fejlesztések lassulása lesz e hatással a használhatóságára."
Sokkal gyorsabbak a fejlesztések, mint a Sophosnál volt bármikor is.
-
Kékes525
félisten
válasz C. s. #126091 üzenetére
Igen az egy fork. Ez a csávó (DavidXanatos) vette át a nyílttá tett Sandboxie fejlesztését. Ő az első és az egyedüli eddig, aki a továbbfejlesztését vállalta. Itt találsz róla elég részletes leírást a folyamatos fejlesztésről, gondokról, javaslatokról: [Sandboxie Plus (Sbie fork)] Már egy újabb is van: [Release v0.4.0 / 5.43 ]
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz C. s. #126091 üzenetére
Anno telepíteni akartam a gépemre egy Android emulátort, de kiírta, hogy telepítés előtt a BIOS-ban be kell kapcsolni/engedélyezni kell a hardveres virtualizációt. A BIOS beállításaiban ezt megtaláltam "hardver virtualization" vagy valami hasonló néven bekapcsoltam/engedélyeztem és utána már engedte telepíteni. Tehát menj be a BIOS-ba menj végig minden menüben almenüben és ha ezt megtalálod és nincs bekapcsolva akkor kapcsold be disabled-ről enabled-re, aztán fuss neki még egyszer a telepítésnek.
papa019
A tápod több mint "nem ajánlott" kategória, hanem ipari hulladék, próbáld ki egy másik táppal és ha azzal hasít akkor meg is van a gond.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz C. s. #126088 üzenetére
Melyik Sandboxie-t használod? Ez a legújabb: [Release v0.3.5 / 5.42.1]
[ Szerkesztve ]
-
gregory91
senior tag
válasz C. s. #125773 üzenetére
Akkor inkább tegyél fel egy linuxot(akár mellé),néhány ismert böngészőt,tehetsz rá vírusirtót,töröld ki a hálózati megosztásért felelős csomagokat,és csak a vendégfiókot használhatja.Már egyből kevesebb az esély mindenre.
[ Szerkesztve ]
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
quailstorm
nagyúr
válasz C. s. #125775 üzenetére
Itt a név él tovább, a termék változik. Nekem v9 van több darab, olyat használok repeaterként, repeater bridge-ként és wireless repeaterként is. (bridge esetén nincs másik alháló, tehát látja a többi gépet, kvázi AP mód).
Ennek neked kell utánanézni milyet adnak a boltba, arra milyen custom FW jó, aztán a nem tesztelt DD-WRT nightlyt feltenni és bízni a jó szerencsében.
Hogy a gyári FW mit tud azt passzolom, ez nem tud HW NAT-ot tehát nem is érdekelt a gyárija sosem. Hardveraprón van 2500-ért 841N v9. Azért is javaslom, mert a WiFi-je baromi erős neki.
740N-et ne, bár az is tud DD-WRT-t, de 1 antenna, és én kiégettem azt is valahogy pedig nem tweakeltem a rádió energiátGarancia nyilván ugrik, bár ha vissza tudod flashelni a gyárit akkor nem fogják észrevenni.
[ Szerkesztve ]
-
gregory91
senior tag
válasz C. s. #125767 üzenetére
Attól függ milyen tekintettben: Reklámok esetén előfordulhat,habár pl a youtube kids-ben is vannak ún. szűrések.
Amúgy a "csemeték" gépeire nem ártana egy szűrő program.Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
Cs1csó
félisten
válasz C. s. #119574 üzenetére
.exe kiterjesztés az executable (futattható) rövidítése. Ezek a fájlok képesek telepíteni illetve futtatni a programokat. Jellemző az intall.exe fájlokra, hogy önkicsomagoló módon települnek. Párbeszédablakukra a next next finish jellemző, amit néha egy rádió vagy check box gomb elfogadása után enged tovább.
Az .msi fájlok telepítését a windows rendszerben lévő belső telepítő végzi, ez a linuxokon megszokott apt, yum, stb csomag kezelőhöz hasonlít a leginkább. Jellemzően a párbeszédablaknál csak a telepítés helyét és telepítendő komponenseket kell megadni, majd csendben végzi a dolgát.
-
Hosssszu
őstag
válasz C. s. #119526 üzenetére
Ott azt írja "Bill" hogy az UPS csak telefonhoz, faxhoz, modemhez (gondolom ISDN, vagy ADSL lehet) alkalmas. Mármint azokat tudja megvédeni. Sima otthon hálózatra nem jó.
A kérdező pedig azt írja hogy már elfelejtette hogy a "telefonlyukba" (RJ11-be) könnyen belemegy az ethernet kábel.Valahonnan kerítek egy olyan kábelt és most már én is kipróbálom, mert nekem is így rémlik hogy az nem megy bele könnyen.
-
Hosssszu
őstag
válasz C. s. #119489 üzenetére
Jobban megnézve a képet, lehet hogy az a port nem is géphez van. (konkrétan nincs ráírva hogy ethernet, csak DSL, fax, phone) Google sajnos nem hozott értékelhető eredményt, az APC FAQ oldala meg valami miatt annyira lassú, hogy még mindig tölt.
Ha van itt UPS topik, ott még érdemes lehet megkérdezni ezt a dolgot.
-
Hosssszu
őstag
válasz C. s. #119475 üzenetére
Ha jól látom a "circuit breaker reset" a kérdés tárgya.
Azt inkább akkor érdemes használni ha valami nagyon nagy gáz van.
Kb biztosítéknak felel meg magyarul.
Egy kis olvadóbizti van benne, és akkor kell benyomni ha az kiolvadt és cserére szorul.
Amíg nincs gond, addig nem kell piszkálni. -
Marci112233
addikt
válasz C. s. #118483 üzenetére
Nekem is cseréltek már SIM-et, de nekem azért kellett mert marha öreg volt, és a telefon már nem mindig érzékelte. (Több mint 10 éves volt már.) Telefonszám nálam is maradt, és nekem is ingyen cserélték.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
King Unique
titán
válasz C. s. #118319 üzenetére
Az a VHD boot lényegében egy multiboot megoldás, ami a linkelt cikk elején is le van írva. Egy normál módon telepített Windows mellé lehet ilyen formában egy másikat is telepíteni pl. tesztelési, vagy egyéb célra. Ha a futó Windowson akarsz egyidőben egy másikat is használni, arra a virtuális gép való pl. VirtualBox alatt létrehozva.
A Macrium esetében ha szimplán csak a telepítőt töltöd le és úgy telepíted, akkor csak az éppen futó Windowson tudod használni a programot. De ha a WinPE helyreállítási környezetet hozzá akarod adni a boot menühöz [link], vagy pl. pendrive-on létrehozni [link], akkor nyilván a PE összetevők letöltését és telepítését is célszerű bejelölni. De ha csak a WinPE kell, akkor nem muszáj telepíteni a programot, mert pl. innen mindig letölthető az aktuális verzió ISO-ban. Vagy másik lehetőség a WinRE használata, ami a 7.2-es verziótól érhető le.
[ Szerkesztve ]
-
DiamondBack
senior tag
válasz C. s. #118321 üzenetére
Mióta rájöttem hogy win 10 esetén nem nagyon user control a frissítések esetén így nem tudom mikor volt az utolsó frissítés Néha-néha kiírja hogy most nem kéne kikapcsolni mert valami frissül és ennyi... Ezt a "nem kapcsolok ki dolgot" két napja csinálja amúgy.
Hétvégén újrapakolom amúgy több mint egy éves telepítés már.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz C. s. #118287 üzenetére
Virtuális lemezről volt szó, lásd pl. ebben a leírásban. Meg arról, hogy technikailag akár még ilyenre is vissza lehet állítani a mentést, nem arról, hogy a VHD-t a Macrium Reflect hozta létre. A Macrium által lementett lemezképfájl csatolása és a tartalmának tallózása pedig megint más.
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
-
mezis
félisten
válasz C. s. #118000 üzenetére
Elhasználni kell. Mindegy mivel (GB-os filmekkel), de teleírod, törlöd, particiókat is aztán lassú formázás. Vannak "takarító" programok, amik 3x - 5x írnak felül minden memória cellát. Pl.:[link]
Én egymásba skatulyázott alkönyvtárakkal szoktam gyötörni egy HDD-t: nyitok egy alkönyvtárat, írok bele pár GB-ot, aztán az egész tartalmat egy benne megnyitott újabb alkönyvtárba,....
mezis
-
mezis
félisten
válasz C. s. #117989 üzenetére
Van amikor a bolt csak 1 év garanciával árulja. Ilyenkor még a gyár honlapján meg lehet nézni, vannak 3 - 5 éves garanciák is. Kivéve ha Samsung. Ha van HOLOGRAMOS gar. papírod, akkor talán. Ha a gyárat kérdezed, bekérik a serial number-t és közlik veled, hogy kívül esel az ellátási területükön. No azóta bármilyen HDD-t megveszek, de a Samsung HDD-t messze kerülöm.
mezis
-
mezis
félisten
válasz C. s. #117987 üzenetére
Mentsd ami menthető, garancia, ha még van rá. Ha nincs, akkor szedd szét és lehet, hogy látni is fogod az okot. (Valószínű, hogy valamelyik fej alatti légrésbe bekavarodott valami nagyin pici porszemcse amivel aztán mélyszántásba kezdett. Akkora darabot keress, amilyenek a dohányfüstben repkednek.
mezis
-
inf3rno
nagyúr
válasz C. s. #117980 üzenetére
Igy újra megnézve hülyeséget írtam. Nyilván a merevlemeznek is van drivere, de az benne lesz a Linuxban, már ha azzal használod, a Windows meg telepíteni szokta netről automatikusan, ha esetleg nincs meg. Nem túl valószínű, hogy ne találna WD Redhez valamit.
Ezek szerint Intel az alaplap. A hibaüzenet alapján nem sok konkrétumot lehet mondani, max annyit, hogy valami kommunikációs hiba volt. Lehet, hogy laza a sata kábel, hibás a port az alaplapon, hibás az alaplap, hibás a merevlemez. A kábel és a port elég jól tesztelhető, ha gyakran jön a hibaüzenet. Itt van valami hasonló: [link], talán a system report-ból ki tudsz hámozni valamit: [link]. A HDS mit mutat?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Delta Force (2024)
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Óra topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
- Kukirin G2 Master (max sebesség: 60km/h)
- ZOTAC GeForce GTX 1070 Ti AMP Edition 8GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest