Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vismajor01
addikt
Van valakinek kedvem hibaelháritóst játszani?
Panasz: A képernyőn van egy fekete sáv mind a négy oldalt. Ha a HDMI méretezést babrálom akkor pont ilyen fekete sáv jelenik meg, de ha nullára rakom akkor is van fekete sáv. Kb 2 éve van igy.
Amikor megvettem és ezt tapasztaltam elég sok mindent megpróbáltam (már nem emlékszem miket ) aztán valahogy igy maradt.A monitort laptopra és gépre dugva is próbáltam.
A gépben azóta járt r9 290x, gtx 960, és most rx 570. Mindegyikkel ugyanez a helyzet.
Viszont kábelt csak HDMI-t próbáltam.
Videókártya: Rx 570
Kábel: hdmi 2.0
Monitor: LG 27mp48hq-pHiba:
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Marci112233
addikt
válasz Vismajor01 #117401 üzenetére
A monitor menüjében nem néztél még utána? Ha nem nézz rá mert nekem is LG monitorom van, és ha jól emlékszem, lehet babrálni a képpel ott is.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
galervin93
őstag
Üdv!
Adott az alaplapomon található konfig. Vettem egy új tápot (BQ PP 11 CM 400W) meg új memóriát (2*4 Patriot Viper Elite 2666). Beraktam mindkettőt, de bekapcsolás után csak felpörögnek a ventik, majd pár másodperc után leáll a gép. Aztán kezdi elölről az egészet magától, felpörög 2-3-4 mp, leáll, felpörög... Kivettem a VGA-t, lehúztam minden drive-ot, de a probléma továbbra is fennáll. Kipróbáltam a régi táppal, azzal is ugyanezt csinálja, szóval a táp kizárva. Olvastam olyasmit, hogy a bekapcsológomb beragadhat, és ez is okozhat ilyen jellegű hibát, ezt hogyan lehetne kideríteni? Illetve van-e egyéb ötletetek?
Most nem vagyok a gép közelében, csak holnap leszek, előre is köszönöm a segítségetek!
szerk.: van egy másik gép otthon, memóriákat le fogom tesztelni (illetve a régieket visszarakom). Meg valszeg szétszedem nullára, és újra összerakom az egészet (délután csak sebtiben próbálkoztam, hát nem jött össze).[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
ricsi99
addikt
válasz galervin93 #117403 üzenetére
Szia
Cmos reset megoldhatja a problémád... vagy kézzel van beállitva valami a biosban amit a memória nem szeret, vagy az alaplap nem detektálja megfelelöen a ramot... azt még megprobálhatod ,hogy visszarakod a régi memóriát, beállitod a memória sebességét ,majd az újból visszaraksz 1-et ,ha megy akkor mindkettőt.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
Szia
1,920x1,080 60hz felbontásban használod?
ill a monitor saját menűjében is van egy reset lehetőség... ha az sem jó akkor szintén a monitor menüjében lehet széthuzni a képet balra jobbra fel s aláEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
galervin93
őstag
-
CastleCRS
csendes tag
Sziasztok, olyan kérdés lenne, hogy adott egy Steelseries Arctis Pro Wireless Headset (vezetékes módban nem próbáltam még!), de wireless mod-ban van egy alapzaja, ami mondjuk ha szól valami akkor nem lehet hallani, de üres járatban zavaró, mivel nem volt még ilyen wireless cuccom, nem tudom hiba-e vagy ez alapból ilyen.
Köszi
"Remember... You are not a fighter. Run, hide or die."
-
-
Vismajor01
addikt
Eszerint (23. oldal) van képmozgatási opció, de ha én arra akarok rányomni azt irja h D-SUB only
-
ricsi99
addikt
válasz Vismajor01 #117410 üzenetére
sima dvi kábellal próbáltad már?
frekvenciát probáltad már variálni? 50hz 60hz 75 hz...[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Vismajor01
addikt
válasz Vismajor01 #117413 üzenetére
Ja, nem volt fent VGA driver. Most raktam be a kártyát.
Most már tudom állitani a hertzet, de mindegyiken fekete sáv van.
-
prabhu
senior tag
HDMI scaling/GPU scaling opciókat próbáltad?
-
Csupingo
veterán
válasz Vismajor01 #117414 üzenetére
Még a bemutató képeken is van keret. Nem lehet, hogy ez ilyen?
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
ricsi99
addikt
válasz Vismajor01 #117413 üzenetére
Szabvány az 60 ... 64 az nincs ... driverben "egyéni felbontás"?
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
nonsen5e
addikt
Sziasztok!
Van egy nagyon érdekes problémám, adott három eszköz:
Honor 9 telefon
Asus Prime X370 Pro alaplap
IKEA Lillhult Type-C kábelA gépembe ha bedugom a kábelt hátul bármelyik csatlakozóba, akkor Windows és Lubuntu alatt is tized másodpercenként disconnectel, reconnectel = használhatatlan.
Ha az előlapi csatlakozókba dugom, akkor fel sem kínálja az adatátvitel opciót, csak töltésre képes.Régebbi Ivy Bridge + Win 8 gépen tökéletesen működik, ahogy egy másik Asus laptopon (X751LX) is.
A fent említett desktopon viszont más Type-C kábelekkel teljesen jól működik.
D4: hunPH, nonsense#2596
-
ricsi99
addikt
válasz nonsen5e #117422 üzenetére
Volt valami mizéria emléxem még az usb 2.0 nál annó ,hogy az almás cuccok kinyirták az usb vezérlőket ,a nagyobbb áremfelvétel miatt ,aztán jött valami frissités.....
Viszont a telcsid + ugyan ugy viselkedik mint amikor én megpróbáltam egy gagyi 5m-es hosszabbitóval megtoldani a telefon usb 2.0 zsinort......
Gyárilag nem adtak ahoz a telcsihez töltő kábelt? Jó lenne egy másik tipusú kábellel is kipróbálni.
Elég sok kábelmizériás cikkek vannak ,hogy egyik kábel jó a másik meg nem....[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Radeon szoftverben állítsd át full panelre és a monitornál az Inpt-nál full wide-ra, vagy full panelre.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Havonta pucolgatom a gépem, és irdatlan mennyiségű por gyűlik össze, meg portigrisek.
Van a gép házamban pár ventilátor. Hogyan tudnám leginkább por mentesíteni a gépemet? -
Cs1csó
félisten
válasz forras2 #117425 üzenetére
"havonta pucolgatom" ezt mit jelent?
Ahol beszívja a levegőt a géped oda szerelj fel porszűrőt, máshova fölösleges + a lényeg:
Vegyél egy ilyet: [kompresszor] és mondjuk pár hetente fogod leveszed a géped oldalát kiviszed az erkélyre/udvarra kifújkálod (nem árt ha van nálad egy hurkapálca vagy hasonló és a ventilátorok közé teszed mikor azokat fújkálod hogy ne pörögjenek ) a gépet a tápot, ha van a törönyhűtő lamelláit a VGA bordáit. Ennyi. -
bododani
senior tag
Hali! Többször is előfordul, hogy alvó állapotból felszeretném a laptopot ébreszteni (Y520, 5400rpm 1TB HDD) és fekete a kép, nincs bill. világítás, usb-n bedugott dolgok nem világítanak csak a venti pörög. Ilyenkor bekapcs. gomb 10mp-ig nyomva tartása segít és 0-ról elindítás. Mit tudok tenni ennek érdekében? Win újratelepítést nagyon-nagyon nem szeretnék. /fixmbr , /fixboot és /rebuildbcd parancsokat próbáltam a helyreállítási parancssornál, nem segít. Lehet hogy offos a HDD és gari cserére szorul?
" Mint a vasat a rozsda, úgy emészti az irigyet saját lelke. "
-
prabhu
senior tag
válasz bododani #117428 üzenetére
A háttértára/ka/t a Hdsentinel progival meg tudod nézni, de itt kétes, hogy erről lenne szó.
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
Céges számlára vennék egy VGA-t.
A cég magyar címen van, magyar tulajdonossal.Gondot okoz vajon ha az ALZA-ról veszek valamit és céges számlát kérek ?
Csak azért kérdem mert ugye ők egy Cseh cég.Vagy rendeljek magyar web áruházból...biztos ami biztos alapon ?
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz Cs1csó #117433 üzenetére
Tegnap felhívtam őket és egy telefonos kisasszonnyal beszéltem.
Ő annyit mondott, hogy természetesen megoldható.Sőt megnyugtatott, hogy akár más postacímre is kérhetem a csomagot.
( A cégnek 2 telephelye van, egyik a cég bejegyzett hivatalos címe ahol a vezetők és mérnökség dolgozik.
Másik címen pedig a gyártás zajlik.....na ide kellene majd a termék. )Csak ma az egyik kollégám felvetette a számlával kapcsolatos aggályait.
Ezért gondoltam, hogy inkább kérdezek.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz Aryes #117437 üzenetére
Miben különbözik a magán és céges garanciális intézés ?
Teszem azt : Elromlik a méregdrága sztereó kenyérpirítóm.
Van számla amivel igazolom a vételt.
Van mondjuk 2 év garancia.
Elromlott.
Telefonon egyeztetek velük.
Visszaküldöm a terméket.Ezután lenne különbség ?
Magánszemély várhat akár 30 napot is....cégnek meg ugranak és 7 nap alatt intézik ?
Mert ez még a jobbik eset lenne.....De komolyan ?! Miben más , mi az eltérés ?
Még soha nem voltam ilyen helyzetben és érdekelne a dolog.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
C. s.
addikt
válasz nonsen5e #117419 üzenetére
Szia!
Más kábellal is produkálja a hibát ugyanaz a csatlakozó? (Tehát nem a C-típusú.) Mert az utoló mondatig energiaellátási gondra gyanakodtam, amit okozhat az alaplap és a tápegység hibája is, nemcsak a kábel, de az utolsó mondat inkább azt sugallja, hogy a kábel rossz. Viszont, ha ugyanezzel a kábellal rendesen működött másik géppel, akkor megint nem stimmel valami. Gondolom, Te is itt akadtál el.
A helyedben kipróbálnám a rosszul szereplő csatlakozóban másik kábellel, és azt is, hogy más eszköz (pendrájv vagy akármi) hogyan működik ugyanott az eddigi kábellal és az újjal is. Valahogy szűkíteni kell a kört.
[ Szerkesztve ]
-
stretchelold
csendes tag
Sziasztok ! Az utóbbi hétben építettem magamnak egy vadonatúj számítógépet.
Mégpedig ezekből áll:
Alaplap : B450 Gaming Plus
Proci : Ryzen 5 2600 hexa core 3.4ghz
Videókártya : RX 570 8 GB OC
Ram : G.SKILL Aegis 16GB 3000mhz
Táp : Cooler Master Elite Power 600W (RS600-ACABM4-WB)
SSD: Samsung 860 Evo 500 GBÉs ugye ahogy azt illik el kezdtem Benchmarkolgatni a játékokat amit tudok és azt vettem észre, hogy a Rise of the tomb raidernél nekem körülbelül 20 fps-el kevesebb van mint amiket láttam benchmarkok ( youtube például )
High Grafikán 32-41 fps között császkál
miközben 60+ fps-nek kellene lennie fixen
de ugyanez a leglowabb beállításokon
50-59 fps között éldegél.
A legfrissebb driver van telepítve, a videókártya teljesítményre van állítva, a videókártya az 1-es pci expressbe van helyezve, maga a gép megfelelően van hűtve, windows 10 pro 64bit.
Szóval nem tudom mi okozhatja ezt az eltérést nálam
Ha valaki tud esetleg mondani valamit azt nagyon megköszönném ![ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Aryes #117439 üzenetére
De ezek magyar törvények.. Mondjuk egy Cseh boltról van szó.. Akkor?
Pl ha egy Spanyol arab felpofoz egy magyar nőt pesten mert az a spanyol törvények eggyikét nem teljesítette jelenlétében (és a spanyol törvény ezt megengedi) az melyik ország törvényei szerint rendezendő?
(hasonlat: spanyol a vevő, magyar az eladó)
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz stretchelold #117441 üzenetére
A ramod kitt kiszerelésü, vagy 1db 16Gb ram?
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
tylerddd
veterán
Hello! Egy 7122-es Samsungra rádugtam egy 120GB-os SSD-t filmekkel, tesztelés céljából. Mivel leválasztás opciót nem találtam, lehúztam simán a tévéről. Innentől kezdve semmi nem ismeri fel a meghajtót, a laptopom se, ugyanakkor a tévére visszadugva működik rendesen. Ilyenkor mi van?! :/ A filmek megvannak gépen amúgy, így mehetne egy formatálás, de van rajta 3 sorozat, ami csak az SSD-n van meg, azt nem szeretném bukni ... Köszönöm!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Vakegérke
félisten
válasz tylerddd #117447 üzenetére
Szia!
Én kipróbálnám egy live Linux-szal is. Ha látja az SSD-t, akkor menteni is lehet róla külső meghajtóra, vagy pendrive-ra, utána meg mehet a formatálás.
[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Cs1csó
félisten
válasz Doky586 #117446 üzenetére
Régen foglalkoztam nemzetközi magánjoggal, de erre a konkrét ügyre a hazai jogszabályok vonatkoznak, ugyanis - most néztem - az Alza-nak hazánkban is van bejegyzett cége Alza Kft. néven.
(ha nem lenne bejegyzett hazai cége akkor biztos hogy valamilyen EU-s jogszabály vonatkozna az adójogi, vagy akár szavatossági, jótállási ügyekre.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest