Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zsolti_20
senior tag
válasz dopolgx #118539 üzenetére
SZia! Én azzal kezdeném hogy lehúznék mindent ami nem szükséges működéshez. Szóval ha van alaplapi VGA, akkor arra dugnám a monitort. Aztán VGA kiszed, HDD/SSD lehúz. Ha több RAM van a gépben akkor kiszedni és csak egyt vissza rakni abba a foglalatba amiben nem volt semmi előtte. Ha ez megvan és így sem ad képet akkor nagy valószínűséggel az alplapnál lesz a probléma.
-
sutyesz96
őstag
Adott egy megújuló 1GB-os mobilnet keret a telenornál, és emellé -ugyanebben az előfizetésben- egy korlátlan e-mail és böngészés szolgáltatás. Lehetséges az, hogy hó elején amikor az “eredeti” mobilinternetből van még bőven keret, addig ne abból vonja le a megabájtokat?
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
dopolgx
kezdő
Szerintem elég óvatos voltam. Megpróbáltam most sok mindent, de semmi pozitív eredmény... RAM modulokat cserélgettem, HDD csatlakozókat lehúztam, közben gombelem ki és áramtalanítás többször is... monitoron jelkeresés... Kipróbáltam ugyan az alaplapi HDMI és DVI out-okat is, de azok amúgy sem adnának jelet, mert nincs a CPU-ban VGA, alaplapon pláne. Végül még egy ősrégi 8600 GT-vel is kipróbáltam. Ezek után maradt még valami? A visszaküldést az üzletbe szerettem volna elkerülni, mert már így is károm van hogy a gép nincs üzem alatt, a mindennapi munkámhoz nagyon fontos lenne... a kereskedés meg simán ülhet rajta heteket.
-
Petrónius
aktív tag
Sziasztok
Igazítsatok már útba légy szíves. Melyik topikban kérdezzem meg hogy ha telefonba való korlátlan internet kártyát (csak internet) szeretnék, melyik előfizetést érdemes választanom? -
dopolgx
kezdő
Igen, eggyel is... gyanús hogy elbalfaszkodták a szállítók akkor, ugyanis a ház felső/hátsó része törötten érkezett, hiába volt körülbélelve hungarocellel a doboz. Csak ezt a témát nem akartam idekeverni, reméltem eddig hogy nincs összefüggés a két probléma között. Lehet majd ezzel kapcsolatban is lesz hozzátok kérdésem, mert már felvettem a cég garanciaszolgálatával a kapcsolatot (IPON), de akkora értetlen sötét tuskó alkalmazottat fogtam ki, hogy kezdtem mérges lenni. Megtudtam olyan infót, ami nevetséges... hogy erről a sérülésről jegyzőkönyvvel kéne rendelkeznem a futárszolgálattól, másképp el fogják utasítani a kártalanítási kérelmet Aha, tehát mondtam volna a futárnak kézbesítéskor (akik mindig őrült rohanásban vannak), hogy te most nem mész sehová, bejössz a házba, szépen kibontogatjuk a terméket, összeállítjuk, átnézünk minden apró elemét, teszteknek vetjük alá, és ha rendellenességet tapasztalunk, jegyzőkönyvet veszünk fel amit aláírsz...
Gyakran jár hozzánk futár, feleségem annyit nem tud elérni náluk, hogy addig nem ír alá, nem fizet, míg bele nem nézhet a csomagba, mindig kimagyarázzák valamivel és húznak el...[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz dopolgx #118561 üzenetére
Kimagyarázzák? Nem veszed át, kéred a panaszkönyvet(lehet kell lenni nála ilyennek nem tudom) akármi hívod a főnökét stb.
Petrónius
- Telekom mobil szolgáltatások
- Vodafone topik
- Telenor topicKérdezd meg mindhárom helyen mik a lehetőségek és összeveted.
[ Szerkesztve ]
-
dopolgx
kezdő
Tudom, feleségem nem túl határozott fellépésű, ezzel a mentalitást akartam szemléltetni. De a gép esetén tényleg szélsőségesnek is érzem, ha fél órát itt akartam volna marasztalnia sofőrt.
-
-
dopolgx
kezdő
Kívülről minden rendben volt, semmi sérülésre utaló jel. Úgy volt csomagolva, hogy a gépház dobozában volt az összeszerelt gép, hungarocell darabokkal minden oldalról bélelve, a tetején meg az alkatrészek dobozai, sok réteg fóliával körültekerve, szóval ezt így nem álltam neki bontogatni a ház előtt a futárral, ő csak átadta és lépett is, így esélytelen jegyzőkönyveztetni. Ház Be quiet silent base 600, a felső borító műanyag elem hátulja tört meg, egy ilyen kis rácsos 20 cm-es rész ki volt törve, ill. két rögzítő pöcök is a ház belsejéből került elő. Hamarosan megy vissza nekik a konfig...
-
nagyúr
válasz prabhu #118556 üzenetére
Köszönöm!
Én is úgy érzem, hogy működnie kellene win10 alatt is, ha 7 és 8 alatt megy. Viszont az általad linkelt leírásban is max win 8.1 szerepel, nem említi a 10-et.
A lapommal szerinted kompatibilis az a kártya? PCI-e foglalat természetesen van rajta, de hogy AZ a pci-e megfelelő-e hozzá? Úgy tudom, pci-e és pci-e között is lehetnek különbségek. (Biztosra szeretnék menni a vásárlásnál, nem a gigantikus 2k összeg miatt, hanem az idő miatt. Ha mégsem jó számomra, akkor bukok 1-1.5 hónapot a megoldással, mivel Kínából jön.)[ Szerkesztve ]
-
dopolgx
kezdő
Én nem így ítéltem meg, mivel a hungarocell darabok közt a gép nagyon szorosan volt a dobozban, viszonylag nehéz is volt kihúzni belőle. A háznak ez a része meg ahogy észrevettem, alapból egy elég gyengusz műanyagból van. Tehát úgy gondoltam nem csak ütéstől törhetett, hanem erősebb nyomás is okozhatott repedést. A rögzítő pöcköket viszont jóval később sikerült beazonosítani, ahhoz már lehet hogy valóban pofon kellett...
-
Doky586
nagyúr
válasz Top cat #118564 üzenetére
"Mennyire tört meg a ház?"
Mondjuk 3cm-el alacsonyabb lett mint ahogy a hivatalos leírás szerint lennie kéne?
De cserébe félmagasságban szélesebb lett..?Ilyen az amikor két 100 kilós rakodómunkás tart egy kis pihenőt és leül valamire. Természetesen a csomagolópapír nem sérül.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
llll
senior tag
A fertőzött(?) sim kártyát illetően:
Időközben kicseréltettük a sim kártyát a szolgáltatóval (nem másoltak semmit, egyszerűen adtak 1 újat) és úgy tűnik megoldódott az újratelepülő adware problémája. Hogy a cserétől vagy sem, azt passzolom.
Érdekes, hogy a sim kártya esetleges fertőzhetőségére itthon nem találtam egyértelmű választ. Külföldi fórumokon viszont többen is határozottan állították, hogy nagyon is lehetséges...
(+1: a szolgáltató is azt mondta, hogy szte nem a sim kártya fertőzött.)[ Szerkesztve ]
Soha többet DPD!
-
prabhu
senior tag
válasz liszi70 #118570 üzenetére
Biztosat csak olyan tudna mondani neked, aki pontosan ezt a konfigot használta már.
A neten rákeresve (a chipre is) mennie kellene Windows natív AHCI driverrel, sőt még bootolni is lehetne róla.
Bár itt van külön driver hozzá.
Amúgy a lapodhoz sincs már W10 támogatás. A csatinak meg okésnak kell lennie leírás szerint is.
Neked kell tudni, hogy megéri-e ez így vagy veszel drágábban itthon, fenntartva a 14 napos elállási jogot (netes rendelésnél). -
jeni
félisten
válasz dopolgx #118557 üzenetére
Inkább ne csinálj semmit. Nekem az jön le,hogy nem vagy tapasztalt ilyen téren. Vidd vissza a boltba mert ahogy előbb lett írva,nehogy rád kenjék az elfuserálását a gépnek!
Ebben a bolt nagyon profi,hogy valamilyen talált valós vagy nem valós fizikai hibát a nyakadba varrják!
U.i.otózzzz le MINDENT,sőt az itteni leírt talált problémákat. Az Ipon biztosan tagadni fog mert írtad,hogy külsőleg a szállító doboz nem volt beszakadva,megsérülve stb...
Nehéz lesz bizonyítani,hogy már a technikus a gép összerakó sérülten tette be a ház dobozába az általuk összeszerelt PC terméket!
[ Szerkesztve ]
-
dopolgx
kezdő
Garanciafutár fogja visszavinni nekik, ezt már leleveleztem velük. Jogszabály szerint kötelesek javítani a hibás terméket. A kicsomagolást dokumentáltam és van két szemtanúm.
-
jeni
félisten
válasz dopolgx #118579 üzenetére
Ez a lényeg. Mert nekem már volt gondom az Iponnal ilyen téren. Garis cucc gyári hibás 3 napon belüli és azt mondták nem cserélik fogadjam el ilyenek. Magam javítottam ki végül. Legyen szerencséd,hogy a törést elfogadják majd,de ott azért más is lesz mert ettől függetlenül mennie kell a gépnek.
-
Csupingo
veterán
Sziasztok!
Valakinek lenne tippje, hogy miért csinál olyat egy régi ibm egybegép, amin win xp van, hogy újraindításkor nem indul el, hanem 2x3-at sípol és megáll, valamint képet se ad. A tápventilátor viszont pörög. Teljes leállás után viszont simán indítható. Talán csak azóta ilyen, mióta lett beletéve egy gt 710-es kártya.Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csupingo
veterán
Az sincs kizárva. Már 100 éves. Szerintem az alaplap is beteg, mert az integrált hálókártya is eltűnik néha induláskor. Viszont jelen esetben inkább valami bios beállításra gondolnék, de én nem találtam olyasmit, ami ezt orvosolhatná. Persze az is lehet, hogy nem tetszik neki a vga.
Valami ilyesmi. Szabvány táp lehet benne? Nem néztem még meg jobban.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
nagyúr
Sziasztok! 3 hónapos Asus RT-AC57U router, de igazából új korától csinálja: amikor egy elég régi XP-s laptop wifivel felkapcsolódik rá (2,4G hálózat, szerintem g-s wifikártya), teljesen meggárgyul. Ledobálja a telefonokat még az 5G hálózatról is, belassul a net. Barátkozzak meg ezzel, vagy van ötlet, hogy mi okozza ezt és hogy lehet rajta segíteni?
-
De4d
őstag
Nem tudom van itt olyan aki foci meccseket néz online, ha esetleg igen, tud e ingyenes oldal ahol lehet őket nézni? Mindenféle bankkártya meg személyes adatok megadása nélkül.
Minden jó, ha a vége jó!
-
Rokababa
csendes tag
Sziasztok!
Hát,remélem, itt elfér a kérdés. Igazság szerint elméleti, de ha valaki elmagyarázná nekem, annak nagyon örülnék.
Ma reggel Anyukámra várakoztam a Déli pályaudvaron. Gondoltam, megnézem a Neptunt, emaileket, stb, és volt egy olyan Wi-fi hálózat-Free Wifi teszt névvel- amelynél a ,,Bejelentkezés a hálózatba" résznél feldobta, hogy bejelentkezés Facebook-kal, vagy Google-lel, nem emlékszem, melyik volt a kettő közül...Nem lett valami erős a jel, úgyhogy gondoltam, inkább fellépek egy másikra, úgyhogy kikerestem egy olyat, aminek jobb volt, és oda léptem fel.
Igen ám, de elmentem egy újságért, és addig zároltam a képernyőt, amivel a Wi-fi kapcsolat is megszakadt. Mikor újra elővettem, láttam, hogy a Free-Wifi teszt-re csatlakozott a telefonom, de ezt csak úgy vettem észre,hogy egy új lapot nyitottam meg a böngészőben-a Facebookot szerettem volna megnyitni-, és azt írta, hogy: ,,Az Ön wi-fi kapcsolata nem biztonságos, a támadók megpróbálhatják ellopni az adatait, jelszavát, stb..." De én biztos nem nyomtam rá arra,hogy erre a Free-wifi-re bejelentkezem!
A kérdésem az lenne,hogy ha már rég be voltam jelentkezve arra a közösségi oldalra, amit új lapban meg akartam nyitni, akkor annak az adatait, jelszavát nem lehetett volna ellopni, ugye? Tehát nem akkor akartam ezeket beírni.
Illetve ha véletlen bejelentkeztem volna mégis erre a wifi-re-de nem tettem-, amire ugye Facebook-kal vagy Google-lel kell,nem tudom, melyik, nem emlékszem, akkor elméleti síkon a fiók adatait el tudták volna lopni akkor is, ha az ember ezen fiókjaiba már be van jelentkezve, és nem akkor pötyögi be a jelszót/email címet?
Off topic-módba helyezem a kérdést, elnézést, ha nagyon bugyuta, de érdekel a dolog! Köszönöm szépen, ha valaki segít elmagyarázni!
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Rokababa #118589 üzenetére
Még annyit, hogy ha a WIFI nyílt is a Facebook-hoz mivel HTTPS oldal titkosított útvonalon tudsz csatlakozni tehát elvileg ha "A" a Facebook és "B" a géped akkor a két pont közötti utat elvileg meg tudják figyelni de mivel ez a csatorna A és B között titkosított - HTTPS kapcsolat nem sima HTTP - ezért remélhetőleg nem voltak veszélyben az adataid de sajnos néha érdemes megváltoztatni.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Olyat csinál egy gép, hogy időnként filmnézés közben kockásodik a kép, játék közben nincs hibajelenség
A konfig egy régi AM3-as gép:
ASRock M3A780GXH/128M
AMD Athlon II x2 240 (2800MHz)
2GB DDR3 RAM
És az alaplapi HD3200-as VGA 384MB Memóriával (a sajét 128 + alaplapi 256MB
Mindezen egy Winsdows 7 64 bitMi okozhatja a problémát, hardveresen úgy tűnik rendben van, AIDA 64 stresszteszt megy, még csinálok egy memória ellenőrzést, de inkább szoftveres galibára gyanakodnék, mert játék (WoW, LoL) közben is előjönne a hiba ha olyan gebasz lenne...
Szerintetek?
═════════════════════════════════════════
-
Cs1csó
félisten
válasz RootRulez #118591 üzenetére
A legfontosabb lemaradt: melyik filmlejátszó programmal?
Ha nem a VLC akkor tedd fel a legfrissebbet és azzal próbáld ki - 64 bitest - HA VLC-vel van a gond akkor pedig telepítsd a Potplayer-t, (kisebb erőforrás igénye van mint a VLC-nek, akár mindkettőt is telepítheted.
-
RootRulez
félisten
válasz Cs1csó #118592 üzenetére
Utánajártam és kiderült, hogy onlinefilmek szerűségeknél fordul elő, ellenben YouTUBE-on nem lép fel a hiba.
Így már hardveres gyorsításra tippelnék vagy lehet, hogy a sok sz@r felugró ablakkal tűzdelt online #@#bv oldalak annyira lehúznák a gépet, hogy ezt a hibát okozza.
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
Cs1csó
félisten
válasz RootRulez #118593 üzenetére
Ezeket az oldalakat el kellene felejteni melegágyai a különböző vírusoknak. Regisztrálj egy rendes torrentoldalra ha már nem boltban akarod megvenni a filmet.
Lefuttathatnád ezeket:
- Adwcleaner (ha nem talál semmit akkor se zárd be miután lefutott hanem a program ablakában van egy olyan lehetőség, hogy "JAVÍTÁS ALKALMAZÁSÁNAK A FUTTATÁSA" kattints arra majd gép restart.futtasd le még ezeket:
- Emsisoft Emergency Kit [link]
- MBAM free [link]
- Hitman Pro - [link] - egyszeri futtatást válaszdTelepítsd a böngésződbe az Ublock Origin nevű kiegészítőt.
-
SkiDev
senior tag
válasz Cs1csó #118443 üzenetére
Már nincsen nálam a laptop, pontos típusa ha jól rémlik Dell Vostro A860. Sürgősen vissza kellett adnom neki, mert az üzenetem után egy órával később jönni akart érte. Egy egymagos N560 (?) típusú processzor van benne. De már visszaadtam, megmondtam neki, hogy inkább vegyen egy 20 ezres gépet, még az is jobb ennél... Ettől függetlenül köszönöm mindenkinek a válaszát. Processzor cserét nem akar (nem is tudok), SSD-re nem hiszem, hogy költene, így a Pole Moon került fel rá, egy fokkal élhetőbb. Bár tekintve, hogy még talán egy évig nem akarja lecserélni, ha lesz egy kis időm, lehet teszek fel neki rá egy XP-t a Win8 helyett. A linuxot nem tudom mennyire tudná kezelni.
[ Szerkesztve ]
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
ph2012
senior tag
Sziasztok.
Van egy TP-Link TL-MR3420 routerem: [link]. Csatlakozik rá egy laptop. Ha még egy laptopot csatlakoztatok rá ami egy másik szobában lesz, akkor hogy tudom megnézni, hogy mennyi adatot forgalmaz a másik laptop? Nem szeretném, hogy a másik laptopot torrentezésre használják.Köszi a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest