Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz tylerddd #117447 üzenetére
Ez a "semmi nem ismeri fel a meghajtót" mit is jelent pontosan? Egyesek jellemzően és téves módon arra alapozzák ezt a kijelentést, hogy a Windows fájlkezelőjében nem jelenik meg, vagy ha igen, akkor nem tudják megnyitni, mert pl. RAW. Holott ez ilyenkor eleve másodlagos, mivel az eszközkezelő és a lemezkezelő a lényeg! Ha az utóbbiaknál egyáltalán nem jelenik meg az SSD, akkor lehet azt mondani, hogy nem ismeri fel a Windows, viszont máskülönben nem... Amúgy meg többek között az sem derült ki, hogy milyen fájlrendszer van rajta, nem-e formázta a tv, vagy ha felvétel történt rá, akkor nem-e a tartalomvédelem miatt nem lehet hozzáférni a rajta lévő fájlokhoz.
Szóval majd ha lesznek konkrétumok, utána lehet, érdemes ezt tovább fejtegetni, de azok híján addig nem...
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz King Unique #117451 üzenetére
NTFS-ben volt formázva, én tettem rá tartalmakat. Az én tévém és a media playerem semmit nem reagált a lemezre, a laptop megjelenítette ilyen formában (csak példa a D: meghajtóval), nem jelezve a méretet a kék sávval, fájlrendszert sem jelezte, átnevezte a meghajtót is. A lemezkezelő látta, nem jelzett hibát, másik meghajtójelölést is lehetett adni.
A Samsung tévés topikban rákérdeztem a leválasztásról, mert ha ez egy dugig teletömött 2TB-os cuccommal történik, akkor repült volna a tévé.
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
King Unique
titán
válasz tylerddd #117453 üzenetére
Mondjuk nem a fájlkezelőt kérdeztem, de mindegy... Viszont az már ott sem mindegy, hogy meg lehet-e nyitni a partíciót, vagy sem. Ha nem és formázni akarja a Windows, akkor vélhetően RAW lett. Ez esetben egy adatmentő programot lehetne ráereszteni teljes kereséssel (deep scan) Windowson, aztán megnézni, hogy mit talál. Ha igen, de üres és nem jelennek meg a fájlok, akkor meg a fájlrendszerrel lesz valami gikszer, lehet az elmulasztott szoftveres leválasztás miatt. De az utóbbit jó esetben a meghajtó ellenőrzése megoldja (példa). Aztán egy másik opció lehet a már említett Live Linux pendrive-ról bootolva, de az sem mindig eredményes ilyen problémáknál. Bár ha azt nézzük, hogy a mai modern tv-ken általában Linux-alapú / Unix-szerű operációs rendszerek futnak, akkor lehet rá esély. Mármint, hogy hozzá tud férni a külső meghajtó tartalmához, ha a tv-n állítólag most is lehetséges ez.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz King Unique #117454 üzenetére
A fájlkezelőt azért mutattam, hogy érthető legyen mire gondolok "nem látja alatt". De írtam azt is, hogy a lemezkezelő mit mutat.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
King Unique
titán
válasz tylerddd #117455 üzenetére
Azért kérdeztem az előbbi válaszban azokat a fájlkezelőre vonatkozóan, mert nem teljesen egyértelmű, hogy ott pontosan mi a helyzet. A lemezkezelőről pedig nem lett mellékelve screenshot, a "lemezkezelő látta, nem jelzett hibát" megint többesélyes lehet. Illetve az is lényeges, hogy ott NTFS fájlrendszerű kötetként jelenik-e meg, vagy sem. Ha az "átnevezte a meghajtót" azt jelenti, hogy a fájlkezelőben helyi lemez néven jelent meg, akkor olyan RAW-nál szokott lenni. De mindegy, továbbra is azokat tudom javasolni, amiket az előző válaszban.
Egyébként meg kiderült, hogy mégiscsak felismeri a Windows magát a külső meghajtót, a fájlkezelőben, a lemezkezelőben, plusz akkor értelemszerűen az eszközkezelőben is megjelenik...
[ Szerkesztve ]
-
vhw
addikt
válasz quailstorm #117063 üzenetére
Kicsit sokára, de sikerült kipróbálni már két másik gépben is a gyanús 4 GB ramot.
Egyikben sem bootolt, se egyedül, se másik mellett. Amelyik gépben volt alaplapi speaker az ram hibát jelzett.Viszont hoztam az eredeti gépbe - ahol a probléma először jelentkezett - egy másik 4GB modult (single side Crucial 1600 MHz). Ezúttal úgy néz ki, hogy a slottal is probléma lehet. A 2es slotba helyezett ramot - a múlkorihoz hasonlóan - hardware reserve-ben listázza. A múltkori 2 GB-s rammal párban próbálva; egyszer 2, máskor 4 GB van reserve-ben, attól függően melyik kerül a 2es slotba. Csak a 2es slotba helyezve ramot nem is bootol a gép.
Ezek szerint közös megegyezéssel szállt ki a játékból a 2es slot és az eredeti 4GB ram?
Mellékesen a probléma első észlelésének idején a gépben egy ~9-10 éves Hipro (a vásárlás idején még éppen ajánlható alsó kategóriás) táp volt beépítve - ez cserére is került időközben.
"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
beholder00
tag
Sziasztok!
Van olyan eszköz amire több bluetooth-os eszköz csatlakozik és mindegyikről ugyan az szólna? Gondolok itt egy házimozira, akkus hangszóróra és egy rádióra. Azt látom, hogy telefonon rá tud csatlakozni mindre, de csak 1 csatornán tud sugározni, így egy eszköz használható csak.
-
ricsi99
addikt
válasz beholder00 #117459 üzenetére
a kékfogú 2 eszköz komunikációjáról szól ... maga a rendszer nem képes arra amit te szeretnél
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
sampe
aktív tag
Sziasztok,
Pár napja raktam össze egy új félkonyfigot, táppal alaplappal stb.
A merevlemezek a régiek maradtak, és arra lettem figyelmes, hogy mint a két vinyó időnként (hol 1 perc, hol 5 perc stb.) kattannak egyet-egyet, kb mintha a motorjuk indulna újra, a vinyók 100/100-asok, a táp mint említettem új (FSP Hyper M 700W). A vinyók típusai: Samsung HD103SJ; Samsung HD204UI.
A windowsban kikapcsoltam a vinyók energiagazdálkodását.
Az alaplap biosában nincs bekapcsolva az Erp/EUp. Nem tudom, hogy a régi konfiggal is kattogtak-e a vinyók, ott elég nagy volt a ventilátorzaj .
Károsíthatja ez a vinyó "probléma" az alaplapot? Esetleg hogy tudom orvosolni a problémát?Ebben kérném szíves segítségeteket.
Köszönöm
Sampe"A bosszú a legédesebb gyönyör a dugás mellett" 2Pac // Ha elfelejtenék PÜ-re válaszolni, írj emlékeztetőt nyugodtan, ember vagyok én is.
-
KisApám
addikt
Telefonomra 2 db BlueTooth hangszórót szeretnék csatlakoztatni EGYSZERRE.
Melyik programmal, hogyan tudnám megcsinálni?Köszönöm!
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
Wolf111126
csendes tag
Üdv!
Három napja azt vettem észre, hogy a játékok amik eddig teljesen simán, zökkenőmentesen mentek, most döcögnek, vagy röcögnek, nem is tudom hogy mondjam. A probléma a következő.
Az fps mindenhol minimum 55, de ennél csak több, átlagban simán megvan a 60.
És ami érdekes, hogy amikor előjön a döcögés, vagy röcögés, az olyan apró és összefüggő, mintha lassítva menne a játék. Eközben az fps ugyanolyan stabil mint mindíg. A driverek frissek, SSD amiről futnak a játékok, töredezettségmentesíve lett. Volt pár napja gpu driver frissítés, és windows frissítés is. Lehet hogy ez a gond. Bár a gpu driver előző driverét vissza raktam de ugyanúgy fenn áll a hiba.gépem: amd fx 8350, msi gtx 1070, 12 gb ddr3 ram, windows ssd-ről megy, a játékok is egy másikról.
Ha valamit kihagytam bocsi. És a sok rizsáért is.
Nagyon remélem hogy tud valaki segíteni ezt megoldani.
Válaszokat előre is köszi!
Üdv! -
ricsi99
addikt
válasz Wolf111126 #117464 üzenetére
SSD-t nem kell töredezetségmentesiteni ...csak ártasz vele ,egész más mint a hdd.. kapcsold is ki.
Amikor látod ,hogy akadozik nem villog a hdd led? Win alattomasan amikor ugy gondolja ,akkor hajlamos frissiteni/töredezetségmentesiten/ vírust kergetni /vagy csak a keresőbe indexelni cuccokat...Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Wolf111126
csendes tag
válasz ricsi99 #117465 üzenetére
Nem jelez a led semmit másképpen mint eddig. Én is gondoltam arra amiket írtál csak kicsit fura volna hogy ez eddig akkor soha nem merült fel nem? Miért pont most kezdte volna el? Másfelől meg ez nem elfogadható magyarázat mert én ettől még folyamatos játékmenetet szeretnék ahogy eddig. Mert így játszhatatlan minden.
-
ricsi99
addikt
válasz Wolf111126 #117466 üzenetére
Minden számítógép ha olvas a hdd-röl akkor addig vár amig be nem ér az adat.. azért mondják hogyha "swappol" a gép akkor akad a játék
Javaslom tedd fel az msi afterburnert teszt képp és nézegesd amikor akad a játék ,hogy mi kap nagy terhelést ...hátha kibukik mi a gond..
Ha nem tudod hogy lehet beállitani itt leirtam részletesen ... van más is ott de az nem érint téged[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan helyzet állt elő, hogy kelett telepítenem egy XP-t. Tök királyul megy minden, egész gyorsn, mindent fel tudtam telepíteni, a LAN-t is.
Viszont olyan problémába ütköztem, hogy nem hajlandó betölteni kb semmit az internet explorer 8. google.com bejön, gmail.com bejön, youtube.com bejön, microsoft oldala bejön, de ezeken kívül semmit.
Volt már valakinek hasonló problémája? Mi a megoldás? Kezdek már kicsit feszült lenni
Köszönöm előre is!
-
Slyer
senior tag
válasz Marci112233 #117471 üzenetére
ja igen, az kimaradt, hogy a chrome telepítése fut egy kicsit, utána azt írja hogy nincs elérhető frisstés, a firefox telepítőt elindítom, de nem történik semmi, a safarinak legalább win7 kell
-
Marci112233
addikt
válasz Slyer #117472 üzenetére
A legújabb Firefox ha jól tudom ugyanúgy nem megy XP-vel csak 7-től felfelé.
Viszont visszakerestem a gépen régebbi telepítőjét. Kettőt találtam, de nem tudom működnek-e vagy sem, de feldobtam data-ra ahonnan leszedheted megnézni megy-e.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
ricsi99
addikt
válasz Doky586 #117468 üzenetére
Ahogy gyorsulnak a csatlakozó felületek ,úgy csökken ez idő.
Ssd+sata csati "szinte" már észrvehetetlen....
de csak "szinte"... ezen felül azért még szokott mezei hdd is lenni a gépekben tárolni kell a "linux iso" -kat...
Futtas le bármi 3d tesztet... azután futtasd a tesztet úgy ,hogy töredezetségmentesítesz közben ,vagy seedeled az "iso"- kat vagy bármi egyébb ami leterheli min 50% a hddt...Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Wollf
tag
válasz ricsi99 #117475 üzenetére
Üdv!
Megpróbálkoztam MSI Afterburner-el mindent normálisnak mutatott a játékmenetek során, az Én problémám azonban ugyanúgy fennállt. Csináltam egy win reistall-t és most minden tuti. Az egyik játékot már teszteltem is az imént így friss rendszerrel és az eredmények ugyanazok mint előtte. Nem tudom hogy mi volt ez de remélem nem jön elő többet. Köszöntem a segítségedet/segítségeteket! (Doky586, ricsi99)
Üdv! -
morgonc83
tag
Sziasztok. Gondom van. Előszedtem egy rédi vinyómat. Amin nagyon sok kép! Telefonrol mentettem rá őket. Most egyiket sem tudom megnyitni. Mindegyiknél jpg szerepel de a névben, a kiterjesztése pedig vmi RAD. Erről semmi infót nemtalálok. Próbáltam a kiterjesztést megváltoztatni de hiába. Kerestem konvertálót de egyse ismeri a RAD kiterjesztést. Mit tudok tenni? Több mint 5ezer kép!
Help. Thx.
U.i
Amikor rámentettem akkor rendszer lemez volt egy régebbi gépben. Most külsőként dugtam rá usb-n keresztűl.[ Szerkesztve ]
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
A gép (leírásban) pár excel fájl megnyitása után 70%-ban pörgeti a procit, a sheetekből sok van, ez igaz, de benne nincs makró, se semmi extra. És mivel így bepörgeti a procit, teljesen belassul, laggol az egész.
Ennyire offos lenne az excel win10-en?
-
morgonc83
tag
válasz Doky586 #117484 üzenetére
Kb 3éve nem. Eltettem a merevlemezt. Gondolván hogy jo helyen van rajta minden. Ilyennel még nem találkoztam. A lemez állapota sentinellel 89%. Csak akokat a fájlokat nyitja meg amik nem Rad kiterjesztésűek. De abból alig van. És nem tudom mi ez a kiterjesztés de tutti hogy nem ebbe volt és anno az összes kép. Video. Es mp3 megnyilt. Mielőtt eltettem a lemezt.
[ Szerkesztve ]
-
-
morgonc83
tag
válasz Marci112233 #117491 üzenetére
szia probáltam azt is
https://mega.nz/fm/cIFU0YKI
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Az egyik kis lurkó leöntötte kávéval az egyik hangszórónkat. Szerintetek mivel lehetne ezt kiszedni belőle?
Így néz ki: [kép]Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
-
válasz Aaron14 #117497 üzenetére
Biztos lehet, csak némi készpénz kérdése, de azt ne kérdezd hol.
Egyébként egy adag kv és ecset segítségével lekenném telibe és máris nem lenne foltos.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest