Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsis
Közösségépítő
válasz sladka_pani #13350 üzenetére
találkoztam olyan AGP-s kártyával, ami nem komálta a 133-as FSB-t... de a többség, ezek az "újabbak" tuti nem problémáznak a megemelkedett AGP freki miatt sem...
De azért ne lovalld bele magad a 133-as FSB-be, az nem biztos hogy menni fog, hogy bírja-e az északi híd... nekem is stabilan csak úgy megy, hogy ha fagyállóval hűtőm igaz cirka 2 éve még léggel si tudta a 124MHz garantáltan menni fog, és ott tuti semilyen más periféria nem fog hümmögni -
bacsis
Közösségépítő
válasz sladka_pani #13352 üzenetére
4,5X124, és boldogság kis szerencsével meg bika hűtővel mehet az 5X124 is
-
-
cskamacska
addikt
válasz Yutani #13317 üzenetére
És a vége az lesz, hogy semelyiket nem használod, és csak porosodik a sok lom a szekrényben.
Már vagy 2-3 éve elhatároztam hogy raktársöprést kellene tartani, mert a legtöbb cucc nincs, és vélhetően nem is lesz kihasználva. Pláne ha hozzáveszem, hogy kártyákkal römizni egy dolog, de Win98-ból egy ma is használható stabil rendszert szerkeszteni nem kis idő, és erőfeszítés, és ha hozzávesszük, hogy a gyakori kártyacsere rutinszerűen felborítja a Win98 lelkivilágát..K6-III 550 témához: én is csodáltam a leggyorsabb K6 procit egészen addig, míg az egyik jóember arról panaszkodott a HWSW megboldogult K6 topikjában(béke legyen vele), hogy az 550-es procija a 600-at is problemásan viszi. Talán ebben kis rossz alaplap/user error is lehetett, de a lényeg, hogy eszembe nem jutna fizetni akkora felárat, ha normális körülmények között azt sem lehet komolyabb órajelen(pl 700MHz) futtatni biztonságosan hosszabb távon. Lásd még 3200+ Athlon XP. Még tavaly is kelt el annyiért ilyen proci, mint amennyiért el tudtam adni a tunyingos zármentes 2500+ példányomat..2005 nyarán.. 2500/2600+-os proci, legyen az akár duálosítható mobil, a kutyának nem kell, bezzeg a 3200+, nna az.
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
sladka_pani
senior tag
válasz cskamacska #13355 üzenetére
Szia!
Én ám tegnap írtam neked egy privát üzenetet, átment az? Csak mert válasz az még nem jött rája......nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...
-
addikt
Tudom nem szép dolog reklámozgatni, meg hirdetni a topikokban, mégis megteszem. Mert szeretnék az itteni törzstagoknak kedvezményt adni.
A hirdetett 5.1-es hangszóró készletet-ből 50% kedvezményt biztosítok minden itteni törzs tagnak.
Illetve a két egeret együtt 500pénzért adom. Az egyik egy régi golyós, ps/2-es darab. Ez még talán bele is fér a retro témába Különben is valaki keresett itt pár hónapja ilyen egeret, csak akkor szintén inaktív voltam. Persze most is inkább csak olvasok, aztán néha kinyitom a számat és kiderül, hogy marhaság. Mindegy ez már csak ilyen
Bocsi a hirdetésért, remélem elnézőek vagytok, tekintve a kedvezményekre.A hirdetéseket a lenti linken megtaláljátok.
[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Dyingsoul
veterán
A napokban az eszemben bújkál egy régi C64-es játék:
Nem tudom már mi volt a neve, talán beugrik, ha valaki említi, de lehet névről már nem jut eszembe, ezért azt kérem hogy videót vagy képet linkeljetek róla, ha valaki esetleg felismerné:
Valami stratégiai játék lehetett. Azt hiszem tankokat, vagy valamilyen harci egységeket kellett felsorakoztatni. A pálya egy nyújtott téglalapként rémlik, ahol előre kellett nyomulni, mintha valami körökre osztott harc lett volna, egyszer én léptem, egyszer a gép, ha jól emlékszem. Kb ennyi van meg róla, gyalogság nem tudom, hogy volt-e benne, csak ilyen tank féleségek rémlenek inkább.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Dyingsoul
veterán
válasz zoltanz #13363 üzenetére
Tuti, hogy nem a Dune...
Egyébként felmondta a szolgálatot a 7600 GS-em... bootoláskor le is fagy a gép, elöte a biosban már grafikai hibákat produkál. Gondolkoztam, hogy egy sráccal itt ph-n reballoztatom, valaki nagy guru nem tud erről a javítási módszerről valami pontosabbat? Azon is gondolkoztam, hogy veszek egy rework station-t (e-bay-en 18kért már van), de még több infó kellene nekem mielőtt akár a javíttatásba, akár a javításba belefognék.
Jah itt van a ph-s srác egyik bejegyzése magáról a javításról: LINK
Valaki nem vágja, hogy ki lehet az a Fecó akit a srác emlit a cikk végén?
Valamint youtube-ban ha beírjátok, hogy reball vagy re-ball akkor találtok még vidiket.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
zoltanz
nagyúr
Hú ma egy sokprocis Pentium Pro Szerverrel álmodtam.
-
Fenyő
őstag
Sziasztok,
Csereberéltem itt a fórumon egy Opti 495Slc lapot integrált am386dx-40-es procival, ui ilyen volt az első lapom, gondoltam nosztalgiázok kicsit, de sajnos se kép se hang (bill. ledek felvillannak proci langyosodik, de ezenkívül semmi, csipogás sem). Észrevettem viszont, hogy a tápcsatlakozók egyik fele korrodált (olyan mint amikor kifolyik a fáradt elem tartalma kékes-zöldes vmi, de az elem itt látszólag még nem folyott ki). Megpróbáltam óvatosan levakargatni, de semmi hatás. Kérdés, szerintetek lehet vmit kezdeni vele, vagy max dekorációnak való...
Köszönettel: FenyőNem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
snake1977
őstag
Ez már életjel, a videókártyát pedig pakold át másik slotba, esetleg a memóriákat is cseréld fel, a csatlakozókat pedig próbáld meg isopropyl akohollal megtisztítani, vagy bármilyen 80-90% körüli alkohol is jó lehet hozzá. Egy próbát megér.
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
bacsis
Közösségépítő
válasz sladka_pani #13368 üzenetére
amikor már a CPU-k kupakját kenegette olajjal
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz sladka_pani #13368 üzenetére
Sajnos a bekapcsolás elött épp csak megvettem, és nézegettem...
-
zoltanz
nagyúr
válasz sladka_pani #13374 üzenetére
Ha jól tévedek a ALR Revolution 6X6 ( Intel 450GX chipset) deszkába belement 6 Pentium Pro Overdrive CPU is pl. (fürtözés is van a határ a csillagos ég)
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
válasz sladka_pani #13374 üzenetére
az 1terraflops számítási telljesítménít is 10ezer Pentium PRO-t fogadó szuperszámítógéppel érték el anno
Most meg egy szaros 15ezer Ft-os Radeon HD4850 is többet tud -
őstag
Szörnyűséget találtam Penya barátunk cucca között.
Egy Orchid SoundWave32 az gondok okozója. Döbbenet miket csinál, rendre másképp szól mindennel ahogy kéne. Az SB kompatibilitást csak hírből ismeri. 1-2 játék amivel korrektül szól (az-az az elvárt hangokat, elvárt minőségben adja vissza)...de sokszor borzasztó.
Itt egy példa
Pinball Fantasies Gravis
Pinball Fantasies SoundWave32Nem, ez nem zajos, nem túl van vezérelve, ez így szól sajnos....
Annyi már biztos, hogy Analog Devices IC-vel ellátott hangkártyát retro célból ne vegyetek :] -
iday
aktív tag
-
addikt
válasz #95904256 #13376 üzenetére
Egy időben Én is gyűjtögettem őket, de aztán egy nagyon hülye ötlettől vezérelve megváltam tőlük.
Az izgalmasabbakat sajnálom.
AMD K5 PR75, ha nem is különc mégis szerettem őtet.
400-as K6-2 egy ASUS P5-AB-vel ment(ali chipset). Persze ez se volt különc, csak az akkori játékra használt gépem.
Am486 DX2-66 ez se extra, de azért meg lehetett huzogatni rendesen már akkor is
meg egy DX4 100, természetesen itt is állt a tuning
It's ST 486DX2 80
IBM Blue Lightning 486 DX2 66Mhz
Texas Instruments 486DX2 80
Cyrix 486 sx az órajelre már nem emléxem, de azt tudom, hogy zöld borda volt integrálva és venti nélkül ment
meg életem első procija amiről már tudtam, hogy processzor az Am386 DX40 - Őt imádtam! A leggyorsabb 386-osunk volt, illetve verte az ismerősök gépeit is
Meg persze voltak még P1-esek, meg egyéb 486-osok, amikre már nem emléxem... a kiemelteket nézegettem mindig, mert számomra azok voltak akkoriban a különlegesek, ha tudásban nem is, de gyártóra igen.Mellesleg gratulálok a logout díjhoz! Minden elismerésem.
re: (#13378) bacsis
Erre csak annyit, hogy agybaj!
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Grat Oliverdanak Bacsisnak és Akosfnek is a díjakért, megérdemlik.
-
zoltanz
nagyúr
HA már itt tartunk a 486 foglaltba illeszkedő Overdrive procik, (amik ugye Pentium architektúrára épűlnek, de alacsonyabb órajeleken mint a sima 486 -osok) gyorsabbak a 486 -osoknál? Esetleg ha mindkettőt tuningolnánk?
[ Szerkesztve ]
-
-
frescho
addikt
válasz benedekco #13382 üzenetére
It's ST 486DX2 80
5V-os peldany, hatalmas hutovel, ventivel ment 100MHz-en. Mindezt egy eredetileg 386-os lapban.
Minden (kartyak, memoria) ugy kellett hozza valogatni. IO kartya-t nem is talaltam VLB-ben, amin ment volna a parhuzamos es soros port is. Ezert VLB Cirrus VGA, VLB HDD/FDD vezerlo (IO resz letiltva), SB Pro kompatibilis hangkartya 2x-es Creativ CDROM-mal es egy 8 bites ISA soros/parhuzamos vezerlo volt a gepben.
https://frescho.hu
-
addikt
válasz frescho #13386 üzenetére
Kíváncsi lennék rá mit tudnak ezek a jó kis régi gépek. Emlékszem ilyen 24órás maratoni mp3 tömörítésekre (kevesebb mint egy cd-nyi anyagot tömtünk ennyi ideig)
Néha azért visszasírom, hogy miért nem tartottam meg (a pénz miatt, ez egyértelmű) annak idején valami fasza kiforrott PCI+EDO RAM-os 486-os lapot egy minimum Am486 120MHz-es procival, meg egy erős tseng-el meg tartaléknak egy jobb S3 karival.
Jut is eszembe, annak idején nagy mánia volt a Cirrus logic. Nekünk is sokáig volt egy ISA-s 256K-s darab. Azután ahol tudtam próbáltam kerülni. - Semmi baj nem volt vele, minden ment, csak baromi lassú volt szegényke. És persze a hercules megjelenítő után isteni érzés volt. - Nem is ez a lényeg, hanem volt egy bazi klassz kis kártyánk. Egy két megás Avance Logic fejlesztés, ilyen kártyával van tapasztalatotok? Egy 968-as Vision-nel vetettük össze, és azt is megverte. Ez az ami hiányzik nagyon. Meg azok a szörnyűséges SVGA monitorokIlyen cirrus-unk volt.
De a PCI-os is elég siralmasan ment. Haverék PR133-as K5-ös gépében nem mentek 640*480-as felbontáson a (legfőképp 3d realms fejlesztésekre emléxem) játékok. Ellenben a szomszéd 486-osán még 800*600-as felbontásban is játszhatóak voltak ezek a játékok, az S3-as kártyával.[ Szerkesztve ]
-
Nowhereman
őstag
válasz cskamacska #13355 üzenetére
A kategória csúcsa mindig jól tartja az árát. Bár hülyeség az, hogy a socket A-ban is az alacsonyabb számozású mobilpéldányok voltak az igazi csúcsragadozók, melyek ha 1,45V helyett megkapták a desktop feszt, lelépték a desktoposokat. Más, hogy az igazi jó eredményhez, nem árt egy garnitúra 2-es késleltetésű DDR-400-as ram sem...
Utánam a kondenzcsik!
-
törölt tag
Ebay-en lehet kapni AMD K6-III+/550ACR processzort. $94.95
-
frescho
addikt
válasz benedekco #13387 üzenetére
Ugyan mar, cirrus logic. ISA-s Trident volt a kiraly. 8900CL 1MB RAM-al mar true color volt. Igaz, nekem eloszor csak 256k volt benne es keszobb bovitettem fel eloszor 512k-ra, majd 1M-ra. Elso tuning: 386SX-ben kristalyt csereltunk, hogy gyorsabb legyen. Az 5x86 volt az elso, amivel normalisan lehetett mp3-mat hallgatni szaggatas nelkul. Igaz, linux alatt a DX280 is eleg volt, de ha csak raneztem az egerer mar akadt.
Par teszt:
486:
5x86 es pentium, linux tesztek kozott van mp3 lejatszas/kodolas:
https://frescho.hu
-
-
telescreener
tag
Sziasztok
Először is szeretnék gratulálni Bacsis-nak a díjért, és elnézést hogy ilyen későn, de a hétvégén nem voltan netközelben, és esetleg tudna valaki egy magyar win 2000 linket dobni, mert a kézikönyv és a kód megvan, de a cd-t az istennek se találom meg."...Ha Chuck Norris Részt vett volna az X-faktorban akkor a mentorok esnek ki..."
-
válasz telescreener #13392 üzenetére
Én megtaláltam, ha kell feltöltöm és belinkelem.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Én is gratulálok bacsis- nak és akosf- nek a díjakhoz.Ákosnak külön köszönet a munkáért, amivel a versenyblogot karbantartotta.
-
válasz telescreener #13395 üzenetére
Ok, töltöm, még jó erős 1 óra mire felmegy, a feltöltési sebességem csak 500 Kbit/sec.Privátbam átküldöm majd a linket.
-
sladka_pani
senior tag
Úgy festődik, hogy a hétvégén Pesten járok és adom el 5 darabos socket 7 procigyűjteményemet, molka nevű kollégánknak, ebből rossz ugye az 550-es K6/2, és veszem is meg aznap cskamacska kollégától az Epox lapot meg a K6-III+ 400-as procit
Na most ha már ott járok nem kell valakinek 500 FT-ért a mostani lapom? Annak nincs baja, de nem egy tuning barát: Ő lenne az, csak rev. 4.0+ verzióról van szó, meg hát a +-os procikkal valszeg nem tud mit kezdeni. Igazándiból nem akarom hogy a szekrényben pihenjen le, kidobni meg sajnálom, mert nincs baja. Ha nem halasztom meg az 550-est, le nem cserélném
Tehát ha valakinek kell, jelezzen, elviszem! Privátban pedig tudatom majd a helyszint, időpontot....nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...
-
Fenyő
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest