- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
benedekco #82991 üzenetére
Hogyne emlékeznék rá! Ezt a demo-t mi is használtuk!
Azt hiszem GeForce 3-ason is futtattam.A GeF4 MX420 volt az igazán szégyenteljes kártya, mert az sok esetben (a RAMja miatt) még egy GeF2 MX400nál is lassabb volt. Az MX440 legalább mindenhol hozta egy MX400 teljesítményét (többet sem).
Tulajdonképp a GeForce 4 széria két részből állt :1. A tényleges geForce 4-esek, ezek voltak a Ti4200 (az olcsó de tényleg GeF4), Ti4400 (ez nagyon ritka volt, középkategóriának szánták de az ára túl magas volt a teljesítményéhez képest, akinek erre telt már elérte a 4600-at is), Ti4600 (a csúcsmodell) és a Ti4800 (egy utólag kiadott felturbózott 4600-as)
2. Az átcimkézett MX 4-esek, amik tulajdonképp különféle GeF2-esek voltak. Itt a következők léteztek : MX420 (ez sok esetben a sima GeForce 2 MX400-tól is lemaradt, abszolút parasztvakítás kategória volt, eleinte 4-5 ezer ft-al (vagyis 20-25%-al) drágábban mint a jobb GF2 MX400-asok), MX440 (ez volt a klasszikus GeF4 MX, sebességben kb a GeF2 MX400-nak felelt meg, a GeF3-asból a Ti200 is agyonverte és DX8-at sem tudta, ahogy egyik MX sem), MX460 (a lehető legrosszabb vétel mind közül, már drága volt mint egy Ti4200, az árából bőven lehetett kapni GeF3Ti200-at, ugyanakkor ez is DX7 volt mindössze, sebességében viszont jobb volt bármelyik MX400-asnál, de egy GeF3 Ti500-hoz már nem ért fel!) és a MX480 (ez annyiban tért el az MX460-tól, hogy a memóriaórajelek feljebb voltak emelve és 8× AGP volt... ritka és bitang drága kártya volt, borzasztóan rossz ár/teljesítmény mutatóval)
Igazából a 4-es széria két legnépszerűbb tagja a kicsit tehetősebbek Ti4200-asa volt, és az olcsó/hozzá nem értők, pedig horribilis mennyiségű MX440-et vettek. Az NVidia még egyszer eladta a kettővel azelőtti generációt, egy sima átcimkézéssel*, ami akkor nagyon merész húzűs volt, főleg azt figyelembevéve, hogy milyen gyorsan avultak a VGA-k. Aki MX440-et vett az 1-2 éven belül sürgősen cserére szorult, nem csak a sebesség miatt, hanem mert DX7 only volt a kártya, és az NVidia a következő (ötödik generációval a legbelépőbb szintű FXnek is megadta a DX8-at. (ha már szégyen : AZ FX5200-as rendre kikapott a sima és a TI500-as GeForce 3 ellen ami akkor két generációval volt régebbi, de úgy emlékszem, hogy még a GeF3Ti200 is gyorsabb volt). Tulajdonképp itt kezdődött a piac extrém mód széthúzása, és az, hogy nem feltétlenül érte meg az új generációt venni, az ember jobban járt egy 1-2 éves (pláne ha használt volt!) 1-2 generációval korábbi de felsőbb pozicionálású kártyával.
Kérdés sem volt egy MX440-el vagy egy FX5200-al szemben, hogy az ember inkább bármelyik GeForce 3-ast válassza, például.
* Az ATit sem kellett félteni, elég csak a 8500/9100-ra gondolni, ahol a GeForce3 megfelelőjét adta el még egyszer új éven a GeForce 4-esek ellen, de a 9000-es szériában más hasonló "érdekességek" is lapultak. (pl a 9200-as röhögve lassabb volt mint egy 8500/9100...)
-
válasz
benedekco #82991 üzenetére
Azt a demot nem is láttam még, legalábbis nem emlékszem.
3dm99/2k/2k1 tesztek futnak modern hardveren Win10 alatt, de jóval kevesebb pontot adnak. Ha visszaolvasol, nemrég futtattam X99- en 3DM2001- et, 2k/99- et mindjárt megnézem. De az utóbbi kettő RyZenen biztosan futott, képmentést is tettem a topicba, valaki még válaszolt is hogy a procim nem hajccsa' ki a videomat, persze nem tudta hogy a Win10 jelentősen degradálja az eredményt. Emiatt szerkesztettem az X99- hez XP telepítőt, ami valszeg a Zenre is felmegy, de az még kipróbálásra vár.
Összesítve :
-3DM2001 : trükkök nélkül indul
-3DM2000 : némi ügyeskedés
-3DM99 : specko patchek és a használatuk taktikája kell + egy kis türelem.Meg is vannak a mentések a RyZenről : a 3DM99 elég gyászos, a 3DM2000 és a 2001 már tűrhetőbb eredményt hozott.
-
válasz
benedekco #82856 üzenetére
Na én pont nem ezt hallom az ott élő haverjaimtól.
Olyanokat találtak kukák mellett hogy beszartam.Van egy volt munkatársam, ők családdal mentek ki, faterja nem tudott angolul, csak a jobb környékeken cirkált autóval, és pár éves tv-től házimozitól monitortól komplett pc-ktől régi motyókon át mindent össze tudott szedni, és továbbértékesíteni egy részét helyi aprókon, az értékesebbeket ebayen.
Ez azt hiszem Birmingham környéke volt, de már nem mernék rá mérget venni. -
válasz
benedekco #82482 üzenetére
Savage4 nálam is van, 2 is, de még csak DOS alatt próbáltam ki őket
Matroxból G200, de azon is látszik hogy elég jó DAC van benne, már a retro HP LCD monitoron is jól kivehető a szép kép, főleg ha előtte egy gyengébb kártyát néztem.
X800Pro soha nem volt nálam, de bakancslistás, meg a 850 is. El tudom képzelni hogy penge lehet, bár ma már reménytelen kifogni. Az elődje, a 9800Pro is príma, de abból is csak egyet tudtam bezsákolni. -
válasz
benedekco #82479 üzenetére
++1
A V2/3 élénk, ragyogó képminőségét elsőnek a GeF3 tudta hozni 16/32 bit ide vagy oda. A GeF2MX- ek vegyesek voltak, volt amelyiknek szép képe volt, volt amelyik ugyanolyan fakó, értékelhetetlen volt mint a TNT- k. GeF2GTS/Ultra nálam nem volt soha, úgyhogy arról nemtudok semmit. Retronak legbiztosabb a GeF4 sorozat(vagy újabb), azoknak már egyértelműen eleven a képük. Egy selejtezésből kapott brandban is gyorsan cseréltem a TNT2M64- et FX5200- ra, sokkal jobb teljesítmény és kép.
A baj hogy ezeket már többször leírtam, páran megvesszőztek, kiutáltak érte. De nálam az van hogy - figyeld az eredményeket, gyűjtsd a tapasztalatokat, vesd össze a véleményekkel, vond le a következtetéseket. Amit a gyakorlatban nem próbáltam ki, arra nem szeretek erősködni, de amit a saját műhelyemben megtapasztaltam, na onnan már nincs az a vélemény ami eltántoríthat(#82480) jokeph : köszi, gondoltam amúgy, de mondom megkérdem, hátha van valami ellenjavallat az X99 kapcsán. Letesztelem a HD6850 XP/Win10 sorokat, aztán próbából mellévágom a retro 6600GT- t. Ha úgy rendesen setelhető lesz az eszme, akkor a PCIe1 slot kap valami modernebb videot, a 2. Slotban pedig benne marad a HD6850. Utóbbinak van XP drivere, de egy újabb GTX10xx/16xx/20xx- nek már nincs. Ha bejön a mutatvány akkor elég nagy átfogása lesz a gépezetnek. Kb 97-napjainkig. A 8C/16T Xeonnal azért mennek a relatíve újabb cuccok is.
Gratulálok a nagyvadhoz
-
válasz
benedekco #82474 üzenetére
Csak mert M64-es TNT2-t hoztak tesztelni, de nem értem, miért, az nem játékra való. "Rendes" TNT2 nem tudom, hogy teljesített volna a V3 ellen, de biztosan jobban, mint az M64-es változat. Kábé egál?
Sajna nálam ez a korszak szinte kimaradt, vagyis felületesen érintett csak, mert sokáig kizárólag sulis gépeket használtam, mikor pedig lett sajátom 1996-ban, onnantól már minden bővítést magamnak kellett megoldanom, de gimisként örülhettem, mikor nagy nehezen tudtam venni egy CD-írót vagy nagyobb HDD-t. Alaplap, proci, VGA maradt. Nyári munkákból, üzletelésekből kezdtem el az első saját gépépítésem finanszírozását, ez úgy 2000 közepétől kezdődött, és 2001 tavaszán (-április vagy május, passz, de nagyon szép idő volt-) ért véget a GF2 MX400 megvételével. (Alkatrészenként szedtem össze a gépem, noha utólag nézve bölcsebb lett volna a pénzt gyűjteni, és az egészet elkölteni a végső pillanatban.) Így viszont nálam a 2001 tavasza előtti hardveres időszak leginkább csak újságokból ismerős. Azok alapján alakítottam ki a vágyaimat is leginkább, és így nálam a híres Voodoo-korszak is pont kimaradt, mert 2001-ben az ifjú titánok már hardveres T&L-t akartak, meg 32 bitet, leginkább pedig konkrétan GF2-t az év elején, és GF3-at az év végén. Meg páran az első Radeon-t, mint én, mert van minden, ami az NVIDIA-nál, de "sokkal szebb kép" mellett.
A GF2 MX400 után elég hamar megint egy Radeon után vágyakoztam, a 8500-ast akartam megszerezni valahogy, de nem sikerült. 9600 Pro lett helyette, később. -
válasz
benedekco #82432 üzenetére
Az érdekesség : nForce Asus lapban a Barton tuningolva izzik, okádja a hőt. KT600- ban ezt nem tapasztaltam, de kisebb proci van benne, és régen teszteltem. Tehát immár valamivel tapasztaltabban ismételnem kell. Az esélyegyenlőséget is fenn tudom tartani, mivel van az MBarton 3000+ - ból egy tartalék példány, azt belepattintva ugyanaz lesz mint a másik konfig, sőt még a videokártya is - 6600GT(Giga), az nForce- ban pedig 6600GT(Inno), de a két video kb ugyanazt tudja.
-
válasz
benedekco #82406 üzenetére
No, itt is vagyok, kis fennforgás után. Megérkezett a proci. Csere, de azért a 2011 foglalatban...eltart egy ideig, oda kell figyelni. A socket leszorítóerő is durva, a próbapadon nem lehetett, át kellett vinnem a lapot a konyhaasztalra. De minden ok, már fent van, szépen indult, megy a teszt.
Éjjel meg le kellett mérnem még 2 sort a 2609- el is.Annak örülök hogy teszett
100MHz mellett azért a 112 is befigyelt. A P5A-B is jó deszka, legalábbis a rev 1.03- as.
Jók azok a lapok amúgy. Nálam valami KT133- asok vannak, meg a KT600 csúcslap, amit még Te küldtél anno. Abitból meg az egyik BE6 is Tőled jött régen. Via : az SS7 Epox amit a tesztekhez használtam, na az megbízható sztem.
Tua és a Win98EE#2(S939) is most függőben, de folytatom mindegyiket, idő is van rá, már nyuggerbe vonultam. De nagyon nem sietek, volt elég rohanás már az életemben, csak nyugisan tolom.
Xeont letesztelgetem, házba pakolom, aztán majd jönnek a fenti projectek.
Csak most kellett sietni a proci kipróbálásával. Egy-két alapteszt gond nélkül lefutott, mindjárt indítok egy memtesztet, azalatt pedig összeszedem táblázatba az éjjeli tesztsort. Tanulságos hogy a retro tesztek eredményeiből mennyit levon a Win10 az XP- hez képest. 2010 után viszont persze a modernebb oprendszer a jobb. -
válasz
benedekco #82398 üzenetére
Sztem jó lett. Akik kedvelik az időrendet, ők megbotránkoznak, pár embernek meg tetszik. Néhány proci kommentárja jó kis Flame lett, botrányos vitákra adhat okot. De hát ez van, a mérési eredményekből ez jött ki. Címlaposon is megjelenik, legalábbis beígérték. Na ott, nemtom milyen hozzáröffenések lesznek...lehet semmilyen, manapság csak mondják sokan hogy miért nincs több retro cikk, de ha megjelenik el sem olvassák...
-
válasz
benedekco #82389 üzenetére
Ez egy nagy teszt része, végigteszteltem a Socket7/SS7 procikat. K5- től a K6-III- ig. K6-III- al egy kicsit jobban megy
A tesztsor Win98SE alatt ment, amiatt nincs GPUz, mert ott nem fut, nem indul. A teljes az egy monumentális teszt, ritka procikkal is, olvasd el ha van kedved.
Van benne egy XP alatti teszt, abban fut a GPUz.
A 9800Pro meg azért, mert az hoz legtöbb pontot, meg hát mé ne'
Egy alaplappal lett tesztelve, nem attól függ, itt pld kiírta a szorzót. -
válasz
benedekco #82084 üzenetére
Itt csak ingyenesre szabad utalni, keres/kínál vonalon is. Teljesértékű 770- esnek tűnik, ha jól működik, akkor elég értékes, még ma is. Kis Xeon 2014- es, a 770 pedig 2013- as, majdnem korhű. Persze nekem még a 6600GT PCIe is korhű bele, kedvelem az over-old keveréseket oda-vissza is, sőt az utóbbi időben direkt arra gyúrok, hogy minél elvetemültebb legyen a konfig
(#82082) MasterDeeJay : 2GB RAM, fullhd-ben/DX12-ben lassú - a DooM1, 3D-accelerátoros remake- je tuti jól megy vele FHD- ben is
, a 700W- os FSP pro- nak meg nem gond a fogyasztás, esetleg nekem(bár most még nem, csak ha nagyon elszabadulna a villany-ár).
-
-
-
válasz
benedekco #81915 üzenetére
Lehet, még nem próbáltam
újra gyártott PC-k : max egyetértek hogy príma lenne. Sajnos a gyáraknak nem érné meg a viszonylag szűkebb retro kedvelő réteg miatt. Pedig a mai technikával, aktuális csíkszélességen, akár 5-6GHz- es(vagy még brutálisabb) 386/486- ost lehetne gyártani...
-
válasz
benedekco #81905 üzenetére
Csomó midi is van a playlistben, de azokat kihagyta, úgyhogy nem játssza le eszerint
- utólag figyeltem fel rá.
re: más : DosBox- ot nem használok, az olyan kb mint a guminő
, az eredeti vas+oprendszer az igazi
(#81906) Armagedown : nem vagyunk egyformák (még szerencse), nekem meg az tetszik jobban.
-
válasz
benedekco #81858 üzenetére
Meg a normális minőségű kondenzátorokra és a megfelelő feszültségre. Ugyan kevesebbet használjuk az új cuccokat én mégis a következőt szoktam javasolni:
1. Méretre figyelni, lehet elfér, de néha nagyon szűk a hely.
2. Jó minőségű low ESR kondi (Pana, Rubycon, Nichicon...)
3. Minimum a ráírt fesz és hőmérséklet, de inkább egy lépcsővel fellépni, ha elfér. (85->105C, 16V->25V)OFF: 3d nyomi part2 elkészült
-
-
fpeter84
senior tag
válasz
benedekco #81662 üzenetére
kipróbáltam 33-as FSB-vel is az ES1989 Allegro-1-et és ugyanaz... ha nincsen hang teljesen játszható, ha van akkor diavetítés - zene nélkül csak hangeffektekkel is próbáltam legbutább minőségben a Duke3D-ben, mert ennek a midije már szoftveres, nem esfm, de ugyanaz... akár zene, akár effektek, diavetítés lesz a játék... no az esscfg-ből van jópár verzió, lehet végigzongorázok párat, hátha van rá hatása, ha azt mondod hogy neked kisebb vason is ment már hanggal együtt jól
ezen felül van még CM8378 PCI kártyám - bár windows alatt többé kevésbé, kicsit recsegősen működik, de DOS alatt hiába inicializálja a drivere, egyik játék sem hajlandó használni, már rögtön a 220-as port csekkolásán elbukik... érdekes mert a drivere meg hangerőszabályzója látja ott
van még egy ES1868 ISA, de ezzel még nem jutottam dűlőre, a 486-on egyszerűen nem hajlandó sehogyan sem működni... más P1/P2/SlotA gépben már van ahol megszólalt, van amelyikben észre se veszi hogy van valami az ISA slotban, szóval nem tudom eldönteni hogy hibás vagy inkompatibilis lehet e
aztán van még egy CT5880 és egy ES1373 chipes SB128 PCI-om is - más gépekben kifogástalanul működnek, az egyik megy ensoniq és creative driverrel is, a másik csak az utóbbival, de a 486-ban mindkettő EMM386 kékhalálba fut a DOS driver inicializálásakor - erre se tudtam még rájönni hogy mi okozhatja, van e megoldás...aztán van még Live-om meg Audigy-m is, de azokat már meg se próbáltam belerakni a 486-ba
-
válasz
benedekco #81578 üzenetére
fingreszelés
Tápkábel csere, ja, azért az már más dimenzió, nem hiszem hogy kihallanám. Flac vs MP3 is csalós tud lenni, néha megtéveszti az embert. Nagyon jó minőségű Flac- ot kell MP3- ra alakítani, vagy kiváló forrást mindkettőre, és úgy hallgatni felváltva...talán.
-
válasz
benedekco #81527 üzenetére
A korabeli történet nálam is hasonló, aztán mivel retromániás gyűjtő vagyok, később rengeteg régebbi és újabb kártya.
A HDMI digit hangot amúgy már az X-Fi ElitePro is lemossa hangminőségben. Digit-digit között is alapos különbségek vannak - óra-jitter-DAC minősége/ezeket én is kihallom, az audiofilek meg a sokadik dimenziós varázslatokkal pedáloznak - azt már nemtom követni. Az Onyx DAC(24bit/192KHz, pontos óra meg jó tápszűrés, és mittomén még) meg alaposan lenyomja az X-Fi- t is, +Corsair HS50Pro/Solo6C. Belépő DAC- nak számít, de már hangban eléri a régebben hallott NAD3020i- t.Szerk : hopp, ez a jó, a kimenetet változtattam, a ring-lezárást kihagytam, mivel szimmetrikus-asszimetrikus kapcsolat egyelőre, de a T+S- el is jobb mint az X-Fi.
-
KROK640
nagyúr
-
arn
félisten
válasz
benedekco #81498 üzenetére
A blaster + fm volt a nagy ugras pcn, a csipogas utan, mintha az ember egy uj dimenzioba lepett volna (amigasok ezt nem ertik
). Sokat hajkurasztam a rolandokat, de oszinten szolva az elso erdekessegen tul, nekem az sbpro2 marad az orok dosos jatekos kartya (demohoz gus persze).
Nekem a pixeles kalandjatekok is kedvenc mufaj, azutan sose lett mar ugyanaz, az volt a mufaj csucsanak kora.
-
válasz
benedekco #81431 üzenetére
csak volt közte 2 hónap - az kb az Alis kínai áru útja
, vagy még hosszabb idő , ha tényleg fizikailag Kínából küldik.
Amúgy ezt nem tudtam felfogni hogy az UK- nak miért volt jó a BrexitLáttam a mozifilmet is, hogy mit össze nem küzdöttek ellene, mindhiába.
Blogot tuti írok, de általában a blog tartalmát már itt a topicban végigspoilerezem
, úgyhogy mindkettő true.
-
arn
félisten
válasz
benedekco #81328 üzenetére
intel dx4 100am volt 96 elejen, amikor ez az egesz mp3asdi kezdodott. azon rendesen ment, emlekeim szerint olyan 70%os terheltseggel dos alol. volt egy lejatszo, ami mutatta a prociterheltseget, mar nem tudom melyik volt az.
az amd 120as legyfingnyival volt gyorsabb, mint az intel 100as aluban, az is inkabb a busz miatt.
-
válasz
benedekco #81324 üzenetére
Akkor kimagasló példány tényleg.
Korábbi project folytatása. Küldtél anno egy E5-2609- et
, most rendeltem hozzá egy ütős 2011v3 lapot, eredeti kínai
. Alis EU Spanyol raktárból. Az ilyen rendelés manapság állítólag Orosz rulett, de megkockáztattam. Email jött hogy feladták, tehát elvben néhány nap és megérkezik. Persze más is járt úgy hogy Email jött, de a termék soha...
, meglátjuk, ha megérkezik jó kis hobbigép lesz. Nem tettem offba, mert ez is már olyan erős félretro kb, meg félretro/retro videokat is tervezek tesztelni vele.
Azért ha összejön, elég feelinges lesz - 1.9GHz/6core Xeon/Quad channel
. 32GB DDR4/24GB DDR3 már a fiókban, hibrid lap, 8 foglalat, 4DDR4/4DDR3. Tehát még a 2féle RAM hatásait is lehet tesztelgetni vele.
-
válasz
benedekco #81266 üzenetére
Én ezért építettem neki egy passzív hűtős P2 266-ost amelyet lehet 133-on is hajtani.
Ha lenne voodoo2-esem (vagy kettő) arra meg egy 450-es P2 van félretéve.cbmfan
Post kártya lehet bekavar valamit, nekem totál random hogy mibe működik mibe nem. Bár én már modern pcie kártyát használok ahol lehet ott saját diag porton.
Ettől függetlenül én nem ajánlom a voodoo1-est gyors gépbe mert bugos a drivere. Illetve alapból extrém háklis mindenre.
Azaz 500mhz-es proci felett nekem textúra hibák vannak már ha egyáltalán elindul valamit ilyen nagyobb procival laptól függetlenül. -
quailstorm
félisten
válasz
benedekco #71217 üzenetére
Utasításkészlet rendben van, Win10 64-bit mehet.
RAM már elég ahhoz, hogy ne a fuldoklással töltse ki az időt.
CPU teljesítmény nem túl acélos.
W10 nagyon kéri az I/O-t, SSD ajánlott.HD3100 IGP nincs Win7-nél újabb rendszeren támogatva, és voltak nagyon durva gondok egy Win10 frissítés után a generációjával (értsd, 1024x768, és sehova tovább), friss tapasztalatom nincs. Kellene bele valami olcsó vacak, 3k HUF körül van már hardveraprón ilyen HD6450, vagy valami HP-s Quadro, lényeg, hogy DirectX11-es legyen már. De egy GT710 is megteszi.
-
válasz
Hello !
Az alaplap jónak néz ki sztem is. Overclockot is támogatja, ahogy látom. A 240- es proci tuti megy 3+ GHz- en is benne, jól tuningolható. A 245- ös AM2+ lapban megfutja a 3.9GHz- et, nemrég sima AM2 lapban teszteltem, ott 3.48GHz- en stabil és hideg, jól hűthető, az AM3- as Asrockban is jól menne sztem. Tehát egy kis tuning + SSD, valamint én a Win8.1- et javasolnám, még támogatott, gyors, és nincs xopacs a nagyobb frissítések után. Netezés pedig Chrome- al, 8.1 alatt az is frissül probléma nélkül.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Üdv !
Ha tényleg W10 lesz, szorítson a gazda bele egy SSD-t, legalább egy ocsó' 120/240 GB-osat, nagyon meghálálja, ha csak nem róla mintázták a türelem szobrát.
Athlon II X3 455-el szerelt gépen próbáltam W10x64 PRO-t 970 Extreme 4 Asrock lapban, vitte szépen, 4*2 GB DDR3-1333-as rammal megtoldva, HD5670 1 GB GDDR5-ös VGA-val.
A HD3xxx IGP-t passzolom, képet fog adni az biztos.
Lap amúgy okés. -
hege8888
aktív tag
-
válasz
benedekco #66397 üzenetére
A 200- as WinChip viszonylag kisebb proci, de itt is hozott egy keveset. Megnézem akkor a 3DM2000 demot, meg futtatok vele tesztet is, azt még talán nem is próbáltam a konfigon.
Most lementem a disket. Disk to disk, disk to image. Mivel sokat kísérleteztem mire eljutottam az optimális beállításokig, nem szeretném ha egy esetleges vinyóhiba miatt újra kéne húznom. A disk to disk példányt meg kimaxolom - UOSP, +programok, Wifi, meg mittoménminden ami kell a fullos 98- hoz. Majd megnézem hogy úgy hogy megy, pld egy 3DMark pont csökken-e a nagyobb terhelés miatt.
-
-
-
-
válasz
benedekco #63261 üzenetére
DDR2-es ramok 1gb méretben kuka kategória, DDR1-ben ér valamit 1Gb.
MMX nélküli 200-as p1 az érhet valamit, most így hirtelen nem is emlékszem láttam-e olyat. MMXből nekem a 233-as volt még nagyon régen. A simából a 200-as a legnagyobb. Esetleg ha van olyan lap ami valamiért nem kezeli az mmx-eset abba jó lehet.
Szomorú lennék ha már az i5 2500 retró lenne hiszen azért még mai is egy remek proci. Szerintem hardveraprón rendes áron el tud azért menni. Én most váltottam Dual X5675-re 4 gen-es i7-ről csak azért mert azt sem használtam ki teljesítményben de a mostaninak van lelke az i7-es meg egy tucattermék. (na jó meg azért mert az i7-es 16gb ramjának árából 96gb-ot vettem a dual gépbe.)
E2160 kuka, százas darabszámba érhetne valamit ha van benne arany.
Core 2 szériából szerintem az unlockos darabok érhetnek valamit. Pl megnéznék egy kicsi 6500K-t de nem láttam senkinél sem. -
alvaro
senior tag
válasz
benedekco #58269 üzenetére
Nem pahaszt, én is ezt csinálom, legalábbis részben. Meg a pathban is van általában 6-8 könyvtár.
A %path%;egyébcucc megoldás meg ott jön elő nekem, ahol hangkártya alapján ugrok különböző blokkokba az autoexec.bat-ban.Szerk. Közben meg, ha már DOS, egy cikken dolgozok, egy kicsit más időszakból, mint pár éve a 386-486 váltás. Most a hattyúdal utolsó hangjai a téma, a legeslegvége SVGA és truecolor dolgaira hegyeztem ki, van benne egy-két szokatlan konfig, szigorúan olyanok, amiken már nem nagyon volt szokás DOS-t használni, de jobbára még lehetett.
Napokig gyűjtögettem az adatokat, már "csak" fel kéne dolgozni meg megírni a cikket.
-
-
-
r0b3r
senior tag
válasz
benedekco #58023 üzenetére
83MHz-et tudná stabilan (Asus TXP4), de ha a jumperekkel beállítom a procira írt 3.5x66MHz-re akkor csak 3x-on megy és PR266-nak ismeri fel. Ha 3x75-re állítom akkor meg PR166-ot ír ki.
A valós órajelet nem tudtam mérni, ahogy itt is ajánlottátok, mert a memória kezelési hiba miatt fagy minden.
Szóval meguntam... lapcsere...
-
arn
félisten
válasz
benedekco #57581 üzenetére
jah ezt en is megallapitottam parszor, hogy az utobbi x evben nem csokkentik a kisebbek arat, ha itt vannak a nagyobbak, mint ahogy eddig megszokott volt, hanem siman felszorozzak a kis meghajtok arait a nagyobb kapacitassal. meg sose vettem olyan dragan vinyot, mint tavaly - a 3tbos ara gyk ugyanannyi volt, mint negy eve, a 8tbose meg horror.
aztan nem is kellett volna ekkora, mert azota atkoltoztettem mindent a nasba, oda meg mehet tobb vinyo, nem zavar - addig megy, amig ki nem pusztul, a 11tbal meg elleszek egy ideig. az uj lapnal es haznal mar csak az m2 foglalatban van ssd, mas meghajto nincs is.
-
flymi
addikt
válasz
benedekco #57581 üzenetére
Sajnos az enyémben is csak kettőnek van hely... De majd lesz ez még így se.
Igazából én is elgondolkodtam rajta most, hogy bővíteni kéne, de elnézve a lehetőségeket és a hardverárakat, szerintem inkább hanyagolom.
2-3TB méretben nézelődtem szintén, pedig már jóval feljebb kéne, hiszen a 3TB WD Greent 4 éve 27k-ért vettem... -
r0b3r
senior tag
válasz
benedekco #57579 üzenetére
Nekem az egyik szoba sarkában a falon van egy 500Gb-os Hitachi, az a legrosszabb állapotú vinyóm. Valamelyik Dell brand gép használt vinyójaként került hozzám. Dlna szervernek használom egy routerre kötve már évek óta, kikapcsolás nélkül 24/7-ben. Mikor tavasszal egyszer lefagyott 1,5év után, akkor kötöttem sentinelre és már csak 72%-os volt.
Remélem azért még bírja pár évig.
-
flymi
addikt
válasz
benedekco #57579 üzenetére
Láttam már ettől sokkal rosszabb merevlemeznek csúfolt ócskavasat is.
Én oprendszernek szoktam 80-160-asokat használni azokhoz a holmikhoz, amiből gépet akarok faragni.
1TB a mai világban nem tűnik soknak, de ehhez képest még mindig két hdd-t használok a fő gépemben, egy 500GB-os Hitachi és egy 3TB WD Green lakik benne, na meg a kötelező ssd 120GB méretben (lásd adatlap). -
arn
félisten
válasz
benedekco #57549 üzenetére
Milyen verziokra gondolsz? A 64 a 64 bit, de sok jelentosege dos alatt nincs, a leggyorsabb vlbs kartya az ark logic, ami 32 bites, de a tseng (szinten 32) es az s3 vision is alig lassabb (triom nincs).
Pcios kartyaban dos ala a riva128 a leggyorsabb es legkompatibilisebb (a kepe viszont vmivel szarabb), de az s3 is jo (barmelyik trio-virge). A pcios cirrusokat nem ismerem, de sose voltak sebessegbajnokok.
-
válasz
benedekco #57294 üzenetére
HT-1080Z ready player one hangja a Galaxyan elején megvan? A kiállításon is volt. Többen meglepődtek, hogy mit tud.
Igen, így gondolom én is a CPU-kal kapcsolatban. Ahogy írtam előtte volt hasonló korszak csak ott a különböző gépek jöttek olyan sebességgel, hogy értelmezni sem volt idő. Most gyűjtögetve ez gond is, mert ha mindenből csak egy példányom lenne akkor sem férnék el 200 négyzetméteren.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 3 3200G processzor
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest