Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fenyő
őstag
válasz Penyus #13400 üzenetére
A bal szélső tápcsatik korrodáltak, kár érte annó szerettem ezt a lapot , bár nekünk rev 1.1-es volt, anno 92- végétől 96 végéig használtuk, eleinte 386dx-40-el 4 megával, majd félidőtájt kapott egy DX2-66-ost + 4 mega ramot...Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Fenyő
őstag
válasz plömplöm #13402 üzenetére
Igen, mivel az integrált 386-ossal nem ment, gondoltam 486-os foglalata hátha még ép, de nem jött be. Egyébként a DX2-es jó, egy másik lapban kipróbáltam, bár megmondom őszintén az idő megszépíti, mert nem emlékeztem rá, hogy ennyire lassú, egy dx4-100 már egészen használható, bár abból csak egy 75-ön stabil intelem van, úgy az sem egy sebsebégbajnok, kb egykutya a dx2-sel...
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Rive
veterán
A bal szélső tápcsatik korrodáltak...
Az tipikusan az eldöglött alaplapi akku következménye, és az egyik legszemetebb, legnehezebben javitható hiba ebben a korosztályban. Hacsak nem nőtt NAGYON a szivedhez a lap, akkor hagyd a fenébe. Azon a környéken valószinű minden réz olyan, mint a mesében - hol volt, hol nem volt... Beleértve a KBD-BIOS foglalatát, a kis soklábú IC lábait és a billentyűzetcsatlakozót is../// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Fenyő
őstag
Igen fentebb én is erre tippeltem, csak azon csodálkoztam, hogy látszólag az elem épnek tűnik... Annyira fanatikus nem vagyok, hogy javíttassam, de alakaktrésznek (bios, 15ns cache chipek, dx-40-es proci még ép lehet) ingyen viheti akinek kell
-
zoltanz
nagyúr
Valaki csinálhatna egy tesztet Nforce2 -es lappal és pl Radeon HD4650 -el, hogy DirectX 9 -el mennek -é az újabb játékok, persze amik nem követelnek magasabb DirectX -et azokra gondolok. Így elég lutri az ügy, mert eladni már nem lehet...
[ Szerkesztve ]
-
plömplöm
őstag
lehet hogy valaki előtted már megpróbálta egy akku-cserével feltámasztani a lapot, ezért ép. ha megnézed, akkor az első isa slot érintkezői is betegek, a HMC százlábú is kapott, de még a J6 jumpere is korrodáltnak látszik...
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
-
Fenyő
őstag
válasz plömplöm #13408 üzenetére
Igen, ezeket is észrevettem szép sorjában (mentségemre szóljon látatlanban teszteletlenként postafordultával cseréltem néhány általam nem használt procira), elég hülye ötlet volt annó ilyen elemeket pakolni a lapokra (gondolom nem véletlenül tértek át később a gombelemes megoldásra), egyébként az ilyen lapokon szokott volt lenni external battery connector, azt tudja vki milyen való bele?
-
djculture
félisten
Ezekbe még újratölthető aksik voltak azért is van direktbe beforrasztva.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz frescho #13386 üzenetére
5V-os peldany, hatalmas hutovel, ventivel ment 100MHz-en. Mindezt egy eredetileg 386-os lapban.
Mivan?
386-os lapban?
tehát nem olyan lapba amin egyszerre van 386os és 486os foglalat is hanem natív 386-os foglalatba?
nem csak a 486DLC(2)-k voltak az ilyenek?
muccca róla képetMás!
Köszönöm szépen srácok a sok gratulációt, de azt tudnotok kell, hogy ezt a díjat nektek köszönhetem hiszen ti szavaztatok rám -
Rive
veterán
válasz frescho #13386 üzenetére
O kartya-t nem is talaltam VLB-ben, amin ment volna a parhuzamos es soros port is.
Nem vélekszem olyan IO kártyára, amin a soros/párhuzamos rész a VLB-ről ment volna - ami a kezemben járt, az mind szokvány 16 bites ISA portkészlettel büszkélkedhetett a VLB-s vinyóvezérlés mellé... Egy valós VLB-s soros/párhuzamos megoldás az engem lehet, hogy érdekelne./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
bacsis
Közösségépítő
válasz frescho #13414 üzenetére
jahh, az más, az nem feelinges
Van olyan lapom, csak sajn a kess-t nem kezeli úgy ahogy kéne... talán mert nem a belevaló biost raktam, fene tudja... akosf barátunknak viszont úgy tudom van olyan működő példánya is
apropó!
Úgy néz ki lesz olyan monitor vezérlőm amin van EGA meg VGA.... Trident gyártmány -
-
-
Rive
veterán
válasz frescho #13418 üzenetére
Ez egy tipikus VLB IO kártya. Nomost ennek az ISA fölötti része önmagában egy teljes értékű soros/párhuzamos/floppy/game ISA kártya, és csak a VLB fölötti része (az IDE) kapcsolódik ténylegesen a VLB-re.
Ami mondjuk a Prime2 IO chipek megbizhatóságára tekintettel nem egy hátrány.
Hasonló trükköt a VLB videobigyuláknál is játszottak. A videochip csücsült a VLB-n - a VideoBIOS meg a nyolcbites ISA buszon, ahogy mondjuk itt is látható.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
Há' nem t'om. Anno amikor még megérte ezeket tesztelni, a dögök nagyrésze ezek közül került ki - annyi pozitivum volt velük, hogy a hibakeresés gyors volt, digitális alkatrészhez illő: vagy működött, vagy füstölt.
-
plömplöm
őstag
akkor tuning, megtalálni azt a leggyorsabb vinyósebesség beállítást, ahol még működött stabilan
amúgy nekem nem igazán számított, akárhová állítgattam. azaz instabil lett, az igaz, de gyorsabb nem. asszem egy 420megás connerem volt rajta, lehet hogy az fogta vissza.#13410: nem elem, akku. ne felejtsd el, hogy akkoriban (AT) nem volt állandó villany az alaplapon, amiről elketyeg az óra, egy nem töltődő gombelem nem bírta volna sokáig.
az extbatteryre egy olcsó, de hatékony megoldás szolgált, 4db ceruzaelem sorban egy elemtartóval megvalósítva, talán még van is otthon valahol egy pár darab. de akár kapható új is pld lomexben, csak fel kell csatlakozózni.[ Szerkesztve ]
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
Fenyő
őstag
válasz plömplöm #13427 üzenetére
Köszi az infót (ha kezembe akadna ilyen régebbi lap és még működik, tuti lekapom róla az időzített bombát), akkor azért kell az at-és lapokon (persze itt gombelemesekre gondolok) az időt állítani, ha sokáig állnak Egyébként vesás io kártyáknál csak nagyobb gigás vagy afeletti vinyóknál számít a késleltetés beállítás, de ott nagyon (átlag másfélszeres sebnövekedést lehet vele elérni), a winbond chipesek kifejezetten jók voltak ebben, külön volt jumper 33/50mhz-es vesa órajelhez (nekem pl egy ilyen simám megy 50mhz-en a legkisebb késleltetéssel hiba nélkül egy 486-os lapban, így gyorsabb mint egy pci-os 486-os vinyókezelése, de szerintem ha lenne nagyobb mennyiségben és választékban elérhető normálisabb vga vesára akkor nem lenne kérdés melyik platform gyorsabb 486 alá)
[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
Igy mar ertem mire gondoltal. De az IO resznek mindegy volt, hogy 8 biten vagy 32-on kozlekedik az a par kilobit/sec. Meg a laplink sen tolt 100kbajt folott. Viszont emlekszem, hogy csodajara jartunk a VLB-s Cirrusnak, hogy 3DBench alatt mit tolt a Trident utan.
https://frescho.hu
-
Rive
veterán
válasz frescho #13431 üzenetére
Úgy van, aZ IO résznek totálmindegy - teljesen logikus döntés volt meghagyni ISA buszon, Csak azért írtam, hogy ha nem tudtál egy effélét életre rugdalni, akkor merre a hiba.
A VLB nem a sebessége miatt halt ki Anno én is csak lestem, hogy a húzott AMD 5x86 VLB-n mennyire kiakadt a 3DBench... Kár, hogy nem készült - én legalábbis nem tudok - kommersz 3D gyorsító VLB-re. Mérnöki TIGA csodák persze voltak, de kommersz... Mit tudtunk volna nyomni egy Voodoo-val
-
-
Fenyő
őstag
AMD 5x86 VLB-n mennyire kiakadt a 3DBench - Konkrétan egy 5x86 150-en (50x3) egy nem sebbésségbajnok Opti 895 chipsetes lapban, egy mezei Ark Logic 1000VL 1mb kártyával az 1.0-át már kiakasztja, de az 1.0c sincs messze tőle a 94 fps-sel.
-
sladka_pani
senior tag
válasz sladka_pani #13398 üzenetére
...na ha nem kell senkinek, akkor megy a süllyesztőbe...
...nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...
-
Nowhereman
őstag
válasz sladka_pani #13436 üzenetére
Ha van lomosod, tedd el. Hiányozni fog, ha megdöglik az újabb alaplap.
Utánam a kondenzcsik!
-
sladka_pani
senior tag
válasz Nowhereman #13437 üzenetére
Lehet, hogy igazad van, bár nem tudna mit kezdeni a pluszos procikkal szerintem. Mindegy, ki nem dobom, hátha még jó lesz valakinek valamire
-
Nowhereman
őstag
válasz zoltanz #13411 üzenetére
http://prohardver.hu/tema/ati_radeon_hd_2600pro_xt_ii/friss.html
itt hasznos infók vannak. #14391!
2600-ról vitáznak, de nekem 3650-nel is tökéletesen bejött a csapatch!
tapasztalataim:
A CCC egy rakás x@r, aminél a század akkora ATT százszorta használhatóbb!
Cat 8.12 még rendelelési hibákat vét a legújabbaktól meg kiakadnak a régebbi cuccok. Cat 9.6-10.2 közt próbálgass!
Ha felpakoltad a teljes Nf2 drájverszettet, akkor gond lehet az agp-s trükkel. Ugyanis az pci->pci-ra állítással, az Nf2 PCI-a nem óhajtja nyomni a témát. A Nf2 drájver leszedése után nem tudja visszatenni az eredetit még a telepítő CD lemezről se - marad a net!Az új cuccok már tetris szintnél is alapnak veszik 2G ram, SSE2 meglétét...
Utánam a kondenzcsik!
-
Nowhereman
őstag
válasz sladka_pani #13438 üzenetére
A pluszosak lábkompatibilisek a régiekkel, egyetlen különbség a 2,2 helyett a 2,0 volt. Attól 10% extrafesztől még nem pusztul meg a proci, bár szerintem többsége tudja a 2,0V-t. Az én natúr K6/2-osom is 2,0Voltos diétán él évek óta - üzemi órajelen. /a K7-esem meg 0,1V-al alulfeszelve húzva is van...
Utánam a kondenzcsik!
-
zoltanz
nagyúr
válasz Nowhereman #13439 üzenetére
Köszi, engem főleg az UT3 érdekel (ami most is megy így).
A neten a Windows XP keresi meg? (Az érdekes mert nekem a Vista volt az egyedüli ami talált is valamit) -
sladka_pani
senior tag
válasz Nowhereman #13440 üzenetére
Értem, köszi. Azt hittem valami más kompatibilitás van a dologban
-
Fenyő
őstag
válasz sladka_pani #13442 üzenetére
Tuti megy vele max unknown vagy szimpla k6-nak fogja felismerni, egyébként meg ha award bios-os akkor bios patcher 4.23 és +-os procik mellett a nagyobb vinyókat is felismeri 128gb-ig vagy itt egy elég "friss" bios hozzá, ha stimmel revízió bios id number...
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Asus A7N8X-XE
AMD Athlon XP 1200MHZ (12X100)
512 MB DDR (2,5-3-3-8) @ (2-2-2-3)
Ati Radeon 9600XT 128 MB (500/600) @ (520/700)
Windows XP3DMark03: 3752 pont
-
sladka_pani
senior tag
Holnap megyek Pestre az új lap+prociért jippijájé
-
Fenyő
őstag
Most, hogy foglalkoztam kicsit a 486-osok lelkivilágával, egy elég furcsa szerzetre bukkantam, konkrétan egy amd 486dx2-66 (66n8t '95 28.heti) procira amit nem lehet a gyári órajelére beállítani, csak 3x-os szorzót hajlandó használni (a bios is dx4-nek ismeri fel, a system információs progik vegyesen dx4-nek, classic 486-nak, sima dx-nek), így 75, 100, 120 opciók közül lehet választani (ez utóbbin már instabil, ergo 150-en meg sem nyikkan ). Olyanról már hallatom, hogy az Amd bizonyos Dx2-80-as szériáiban engedélyezte a 3x-os szorzót is, de ettől még a 2x-esnek is használhatónak kéne maradnia ha jól gondolom (dx4-eknél legalábbis használható), bár lehet a lap hülyesége (a bios 95 áprilisi, kb a procival egyidős) is, mondjuk nem mintha baj lenne, mert 100-on is stabil, de mégiscsak furcsa...
[ Szerkesztve ]
-
Nowhereman
őstag
Mondjuk az AMD dx2-66-ot tisztán fehér egérnek gyártotta(azaz ha dx2-66 14k, akkor jobban el lehet adni a 15k-s dx2-80-at), de attól még hivatalosan létező desktop proci volt. Az én mobil bárcásomat is csak mint unknown van detektálva rendszerint...
Utánam a kondenzcsik!
-
sladka_pani
senior tag
válasz sladka_pani #13446 üzenetére
- Megvannak a cuccok, és óvatosan próbálgatom, de árulja el már nekem valaki, hogy 112-es FSB-nél nagyobbat hogy jumperolok be, ha nincs kijelölve? Itt is valami trükk van?
- Viszont a 600-at (6x100) simán megfutja 2.0V-nál. Mennyit is bírnak ezek léghűtéssel feszültségileg?
- Nem hiszem el viszont hogy 600 MHz-en se lehet rajta filmet nézni, benne a 384 ram, elővettem olyan CD-s filmet 1999-ből, amit anno Pentium 1-esen nagynehezen le lehetett legkisebb méretben nézni (50%-os opció a régi media playerben). Most ugyanez eléggé szaggat és verdesi stabilan a 100%-ot a CPU használat. Mi a manót csináljak már ezzel?...nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...
-
laci1128
tag
válasz Nowhereman #13439 üzenetére
Az új cuccok már tetris szintnél is alapnak veszik 2G ram, SSE2 meglétét...
Valóban így van. Steam-ről valami arcade játékot szedtem le az asztali gépemre (Clawhammer 1800 MHz - bár ez már tudja az SSE2-t, 1 GB memória, R9800), szörnyen gyatrán futott.
Furcsán vannak hangolva már a 2D-s játékok is.[ Szerkesztve ]
"But at least the code looked good, which is the main thing."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest