Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
BileDemon, Darthsun: Anno 2020-ba már felraktam [link] komolyabb gondok nélkül egy G41-es lapra, beszéltünk is róla akkor mutattad az uosp3-at.
Illetve ami érdekes hogy a P41-es lapommal fele ennyi probléma sem volt a rendszerrel, ott csak a kikapcsoláskor kinlódott a rendszer. De majd az X58-al lecsekkolom, próbálok készíteni egy bootolós dvd-t, amin minden rajta lesz ami kellhet. 
-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
DarthSun, Krok köszönöm

Sajna a 775-ösön is megfeküdt a rendszer, mindig a nusb36e után jönnek a komolyabb gondok, alapvetően a chipsetet az 1366-on tök jól felismerte és telepítette, maga a rendszer működése stabil volt (csak leállításkor hasal el, illetve újrainditáskor sem akar újraindulni megakad előtte fekete képernyővel) a pendrive-ot nem akarta felismerni, ekkor tettem fel a nusb36e-t, utána már leállítani és újrainditani is lehet rendesen, csak az aidával akadt össze, feltettem a javításokat belefagyott a végén, reboot ekkor jó volt minden, majd a kövi újrainditás után megint elhasalt már az aida, csak fogtam a fejem hogy ezt most akkor miért.
Lehet először a javításokat kellene felpakoljam és csak utána ha nem megy a pendrive akkor a nusb36e-t. Azt hiszem még sok kisérletezéssel teli óra vár rám.
-
snake1977
őstag
Végre meglett az FX3500, és sikerült 50k fölé is mennem 3DM2k1-ben E8400-al.

Sajnos az i7 950-el nem tudtam magasabb órajelet elérni, még az i7 920-assal próbálkozom az kezesebbnek tűnik kicsit. De újra kell húzzak mindent, rendszeresen lehal a rendszer, egy újrainditásig működik utána újra hibával leáll az aida is, vagy épp az usb portok tünnek el, a végén már egy külső usb kártyát használtam.
-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Mennie kellene de nem akaródzik neki, holnap friss fejjel újrahúzom az egészet és meglátjuk mi lesz belőle, a leállításjavító patchet még felraktam de ezzel is a win védelmi hibát dobja fel leállításkor. Jó lenne összekendácsolni egy jól működő rendszert mert szombaton kapok egy biosig tesztelt 7900GS-t, azzal is szeretném megnézni mit tud az E8400 meg utána persze az X58-ban is megjáratom ezzel a quadros 7600GS-el és i7 920-al 40k pontot sikerült elérni 4Ghz-en, nem tudom mennyivel hoz majd többet a 7900gs, de még megpróbálom feljebb tornászni a procit ha bírja.
Igen egy ssd-n még ráadásul hamarabb is végez mindennel, az 1mp-es boot idő azért na az már erősen a wow
kategória
-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Köszi a tippeket

Az aida probléma megoldódott, cserébe leállításkor windows protection error van
A 82.69-et használom, de nem hajlandó 1280x800 fölött képet adni, lehet valami nem tetszik neki a kártyámban, bár elméletben tökéletesen felismerte és kezeli. Ezzel nem jutottam dűlőre, külön monitort kapott 1400x900-ast sőt még a win fel is ismeri de plug n playnek telepíti mert nincs driverem hozzá, de nem hiszem hogy ez lenne a probléma fő forrása.
Ez egy jó ötlet lenne, kiszedni belőle a személyes dolgaid és mondjuk egy macrium-al készült image-ként megosztani, mondjuk én biztos nem kezdenék saját szakállamra a ryzen alá win98-at tolni, ennyire azért nem húzott be a win98 feelingje.
Kisérleteztem egyéni isokkal, de semmi sem működik úgy ahogy szeretném. -
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Very nice

Kérnék egy kis segítséget, van némi gondom most egy P45-os lappal egy gigabyte p45 ud3lr az alany, nagy nehezen felgyepáltam rá a 98se-t, az alaplapi erőforrásoknál mindig van egy felkiáltójel, nem tudom eltüntetni, elképzelhető hogy valami digitális aláírás hiánya miatt van, de 98 alatt ha ez a hiba nem tudom hogy oldjam meg. Ami még problémás hogy az Aida64 eddig tök jól működött minden gépemen, ezen egyből kékhalálozik ha elinditom.
Illetve a videókártyával van még problémám, 1400x900-as felbontásban nincs kép, ha 1280x800 fölé megyek csak fekete képernyőt kapok. Én meg irigykedve látom hogy widescreenbe tolod
A kártyán nem mertem húzni egyelőre csak a cpu-t kergettem meg, 4.8-nál már elhasal de a 4.71-et stabilan viszi.

A hűtésen azért kellett javítani, alapjáraton forrók a chipseten a bordák már a biosban is. [kép] sufni tuning de működött, bár lövésem sincs így, hogy mennyire melegedett fel a cpu, vakrepülés volt.
Zoltanz: Mindenképp érdemes megnézetni ha egy normális hozzáértő embert ki tudsz fogni, lehet megéri a javítást, még az is lehet csak a biost kell újraírni.
-
snake1977
őstag
válasz
zoltanz
üzenetére
Ha a billkó ledjeit megvillantja bekapcsoláskor akkor már a kraft eljut a lapig, persze ott még mindig lehet zárlat, de akkor van esély rá hogy nem teljesen halott. Félre értés ne essék, nem értek különösebben az elektronikához, csak a tapasztalat beszél belőlem.
Volt dolgom ilyen nem "akarok indulni" lapokkal, 10-ből 9x megoldotta a hardver elemek össze vissza cserélgetése és párosítása, meg a sok cmos reset (nem szimplán elem kivétel), és egy idő után magához tért a lap. Ahogy Pikari is írta, hacsak nem valami nagyon rossz tápra volt kötve, szinte biztos hogy nem hal meg a lap egy véletlen áramtalanítástól, ugyan ilyenkor lehet egy minimális tüske a hálózatban, de még egy ősöreg chieftec, sőt még egy codegen is tudja tolerálni ezt.
Ha van másik cpu cseréld ki, a ramokat is össze vissza cserélgesd, és a cmos reset mellett néha húzd le a lapról a 24 tűs kábelt és pár másodperc múlva mehet vissza.
Ha nem gyógyul meg akkor ehhez szaki fog kelleni.
-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Gratulálok az eredményhez, azért az ezüst érem se piskóta.
Nem követem a topikot, csak ritkán van időm benézni, 3 éve összeraktam win98-al a 775-ösöm, azóta csak 2x vettem elő, de nemrég sikerült beszereznem pár lapot köztük pont egy olyan P5Q-t ami neked is van, meg amd fronton egy nforce570 sli-s lapot is.
De most a H81 van a tervben, egyelőre még G3220-al, de a későbbiekben lehet kap egy erősebb procit is, amolyan még "épp elfér a monitor mellett" terv a pici házban, pár régebbi játékra ha van időm akkor csak bepöccintem és megy, legalábbis ez lenne a terv, csak vadászom még hozzá a videókártyát hogy ne valami gt210 legyen hanem azért egy picit jobb. -
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Nem semmi
nagyon megy ez neked. 
Én még a 775/G41-et használom vagyok amiről anno írtam a csoportban. Azóta nem követtem a dolgokat, készült esetleg custom driver más intel (P35/43/45) chipsethez is azóta?
Holnap érkezik egy H81M itx lap, erre akarok majd xp-t telepíteni, itx házba de a vga még kérdéses, sajnos kizárólag low profilos szigorúan egy slotos lehet csak.
-
snake1977
őstag
válasz
Fücsök007
üzenetére
Na szép, nem eszi a chipsetem?
Egyik ismerős javasolta még vagy 2 éve hogy szerezzek be egyet, elég ritkán látni ilyen mobil procit már, meg sem fordult a fejemben hogy nem fog menni a lapommal. 
Nemrég kaptam egy msi MS6561 lapot (s462), na ez érdekesebb darab, azt írja a supportnál a driver lista kiválasztásakor hogy win95 támogatása is van, holnap megpróbálom átkondizni mert erre nagyon kiváncsi vagyok, bár kétlem hogy a win95 felfutna rá, a letöltött driverben ugyan van pár win9x könyvtár, de kötve hiszem hogy megeszi.
-
snake1977
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Ugyanígy jártam s754-el, 75-80 fok idle, és verte a 100-at kissebb terhelésre is.
Sima sziloplaszttal ragasztottam vissza a kupakot, (mx4-et kapott mert a gyári pasztát le lehetett törölni már olyan száraz volt)bár ecetsavmenteset ajánlanak, de túlélte és köszöni jól van, célszerű visszapakolni a szilózás/ragasztás után a foglalatba és rátenni a hűtőt, az megfelelően nyomás alatt tartja, én 24 órát vártam a beüzemeléssel. Drasztikus a javulás mértéke.
-
snake1977
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Találtam itthon egy ilyet, ez megfelelő lehet? [link]
Egyébként is rendelnem kell innen mást, ha ez jó akkor bedobom a kosárba. -
snake1977
őstag
Sziasztok,
Milyen ragasztási megoldást javasolnátok? Lejött az egyik régi videókártyámról a ragasztott hűtőborda. Ezen még nincs lyuk a borda felfüggesztéséhez, viszont az aktív hűtésén amúgy is döglődött már a ventilátor. Gondoltam lecserélem egy titánra ha már lejött, tehát ha lehet olyan ragacsot ajánljatok aminek a rézzel nincs gondja, már ha van ilyen.
-
snake1977
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ez egy extol "prémium" [kép] fogó...volt. Kéthete tört bele a kb. 1,5mm-es acéldrótba.

-
snake1977
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Egy fokkal jobban hajlok én is a BX133 felé, de meglesz mindkettő úgy néz ki, nagyon feni a haver a fogát az xboxomra

-
snake1977
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Aztakupoláját
csiszold le síkra, végülis pár tized mm ide vagy oda..elmékszem Bacsis is csiszolt síkra talán valami c2d vagy quad procit 
-
snake1977
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Elég vastag a szilikon
satuba fogasd be a fémrésznél és finoman feszitve el lehet vagdosni a szilikont alatta, de csak óvatosan a lábakra is figyelni kell mert eléggé könnyen törnek ha rosszul nyulsz hozzá. 
Visszaragasztani meg hőálló szilóval vissza lehet, foglalatba berakod, körbenyomod a kupak vissza, majd lesúlyozd valamivel, fél napra legalább.DarthSun: Köszi, majd alkudozok rájuk, meglátjuk mi az elképzelés a másik oldalról, talán valami csere is bejátszhat jobb esetben.

-
snake1977
őstag
Sziasztok, belefutottam egy 1ghz-es slot1 prociba, manapság egy ilyenért mennyit érdemes adni? Nem igazán van viszonyítási alapom mostanság eladót itthon nem is láttam, az ebayes 30 ezres árakat azért nem venném alapul, adnának hozzá egy asus p3v4 lapot is.
-
snake1977
őstag
válasz
zotyesz66
üzenetére
Kell nekem ph-t olvasni lefekvés előtt...neki is estem.
Ezeregy hála és köszönet, felraktam a jumpereket és van hang!

Azért furcsa hogy xp alatt müködött. Viszont így akkor a másik epia lapot is előveszem, az érdekesebb darab, a hátoldalán gyárilag van egy CF kártya bemenet
Majd dobok fel róla képet, ha azt is meggyógyítja a jumper, akkor az lesz az etalon. -
snake1977
őstag
válasz
zotyesz66
üzenetére
Köszönöm de én is innen töltöttem le 7.0b drivert ez települt csak fel, a többi egyből visit hogy nincs ac97' a gépben, kézzel hozzáadva sem tudtam szóra bírni.

Pedig parádés lenne egy mini itx házban win98-al ez a kis méregzsák, gondoltam külső hangkártyára is végső esetbe, de low profilosból (ez fér bele) csak sb live24bit van, ehhez meg nincs win98 driver.
-
snake1977
őstag
Srácok erre nincs semmi ötletetek? #74999
Felhuztam egy xp-t ott van hang.
-
snake1977
őstag
Halihó, elég komolyan elakadtam, leírom hátha tudtok segíteni.
Beszereztem egy (negyedik
) via epia-sp 13000 lapot, régi vágyam hogy win98-at tegyek rá.
A problémám a hang részével van, az egyéb drivereket már összegereblyéztem, 4in1, unichrome, viszont ha telepitem a hangdrivert V7.0b verziót megjelenik a hang ikon, a hangerőt is tudom állítani, de nem ad ki hangot. A hibás hangkártyát elvetettem mivel egy másik hasonló epia lapomnál ugyanez a hibajelenség van win98 alatt, ott ha xp-t húzok fel akkor van hang. Az integrál hang VT1617A névre hallgat, és a SBridge VT8237 utóbbira írtak valami problémát hogy nem ismeri fel rendesen a win98.
Bármilyen jótanácsot szivesen fogadok
-
snake1977
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ezt a turbocache verziós csodát ajánlgatták, 64bites volt, mondtam nekik hogy köszönöm de használható alternatívát keresek ha nincs megyek máshova. Persze máshol sem kaptam, de ott legalább felajánlották hogy megrendelik, és pár nappal később meg is érkezett.
-
snake1977
őstag
Az egyik nem zárja ki a másikat, mindenestre a kiszolgálás sokkal normálisabb volt és korrektül elmagyarázták mivel tud többet/kevesebbet x hardver mint y. A Mistralban párszor próbáltak hülyének nézni a váci úton, 6600GT elfogyott helyette ajánlották 6200-ast, mert az alig gyengébb észre se veszed a különbséget szlogennel.

-
snake1977
őstag
Nálam is vár egy beépítésre, de még nem tudom mi fog benne lakozni, kezdem csökkenteni az aktív konfigok számát.
Látom
Mistral...nem szerettem, a délinél lévő bluefishbe jártam, ott egy fokkal korrektebbek voltak, és az eladók segítőkészebbek, nem akarták mindenáron rámsózni a gyenge useless hardvereket.
De a szervizük katasztrófális volt. -
snake1977
őstag
Érdekes infó, erről nem tudtam. Mindezek ellenére szerettem, a masszív felépítése és a jól szereletősége végett. Talán ha a házak eleje nem ilyen vaskos alutömb lenne, elgondolkodnék 1-2 ilyennek a beszerzésén. A manapság a papírvékonyságú házak divatosak, 3x vga-t cserélek és már lötyög a csavar.
-
snake1977
őstag
Szerettem a régi TT házakat, egy bajom volt mindegyikkel, hogy erőteljesen fejnehézre sikerültek, a tömör alu előlap miatt ésszel kellett emelni mert már bukott is orra.

Nekem egy Thermal Rock dragonom volt, szintén TT termék átnevezve ki tudja miért, a xaser III mellett, mindkettő szálcsiszolt aluból volt, masszív elnyűhetetlen darabok ezek.
Találtam is két fotót róla. [kép] , [kép]Sanchez638: Simán elképzelhető

-
snake1977
őstag
válasz
zotyesz66
üzenetére
Örülnék ha lenne ennyibe itthon V4, már a V3 is ugy indul a facebookon hogy 20 ezer a kikiáltási ára licitre. Sajnos a 60-70 reálisabb, a v5 5500 meg bizony 80k+, messze nem éri meg az árát egyik sem, csak kuriózumnak számít.
balintka: Win98se alá ahogy DarthSun is mondta egy 9800XT teljesen jó, vagy ha ritkább kártyát akarsz akkor egy 9700/pro ezt már igazán kihívás beszerezni, főleg normális áron.
DarthSun: Megint éjszakás "műszak"?

-
snake1977
őstag
Azért van aki hajlandó kicsit megtanulni magyarul, legalábbis rappelni yoo

-
snake1977
őstag
Egy jó páka kell mindenekelőtt, lehetőleg hőfokszabályzós hogy ne égesd el a nyákot, jó minőségű ón, ónszívó szalag, egy kis flux sem árt, vagy gyanta, alkohol a forrasztás utáni pucoláshoz, esetleg egy ónszívó bár én nem használok ilyet. Néhány hibás lapon ki lehet tapasztalni a dolgot, esetleg 1-2 youtube videót érdemes megnézni. A régi retró lapoknál még ritka az rohs forrasztás, ott relative könnyű dolga van az embernek. Jó dolog megtanulni ezt, sok időt és pénzt lehet sporolni hogy nem kell rohangálni a cuccal valami szakihoz aki majd x idő után ráér és kicseréli neked jó pénzért az egyébként filléres kondikat. Sok lapot mentettem már meg így én is.
-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Üdv a klubban
hajnal fél 5ig piszkáltam a jetwayt hátha életre tudom kelteni, picit elpilledtem pár percre, na akkor kezdtem érezni hogy jó lenne eljutni legalább az ágyig. 
Ideig óráig bírják még 1-1 elfolyt elkóval is a lapok, de ez már az a necces állapot amikor ki tudja mit hoz a következő bekapcsolás.
-
snake1977
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Egy kondizást meg lehet uszni kevés pénzből (~1-1.5k) ha magad csinálod, annyit még megérhet belefeccölni, ha gagyi táppal volt hajtva eddig, az megnyírhatta a kondikat is.
De bármi más is lehet, egy hozzáértő többet tudna mondani ha fontos a lap.
Jól bealudtam, ebből az slot1 gépből se lett ma semmi.
-
snake1977
őstag
válasz
Armagedown
üzenetére
Az ilyen régebbi, nehezen indul el, vagy nem mindig indul el lapokon a kondik szoktak elgyengülni, ezeknek a cseréje szokott segíteni általában. Esetleg mozgasd át az alkatrészeket, próbáld meg egy memóriával is az újrainditást, másik videókártyával, a bios frissitését nem mondanám mert ha közben lefagy vagy ilyesmi, akkor új chip kellhet.
De ettől független még ezer más oka/baja is lehet. Ebben egy szerelő tudna szerintem konkrétat mondani, bevizsgálás után.balintka:
-
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
válasz
balintka
üzenetére
Ha tud bootolni cd-ről, alternativ megoldásként egy RW-s lemezre ki lehet tolni egy win95/98 telepitőt, az iso-t pl. win iso-val editálni, beletenni a flash dolgokat, és csak át copyzod a vinyó gyökerébe, onnan is mehet a flash. Hacsak nem háklis hogy floppyról hajlandó menni, de azt nem hiszem. Win10 alól így szoktam legyártani.
De ha megvan a flash, beinjektálom neked egy iso-ba és feltöltöm a driveomba. -
snake1977
őstag
Nincs eproom íróm sajnos, esetleg ha dos alatt lehet flashelni minden különösebb cécó nélkül akkro talán bepróbálnám, csak félek nehogy az örök bitmezőkön végezze, jelenleg ez az egyetlen pci-os kártyám, ezzel tesztelem a p1 lapjaim.
Próbáltam helyette/mellé keresni pci-os matroxot, régen volt pár darabom gombokért dobálták az ember után, de oda adogattam ismerősöknek/barátoknak, most meg látni se nagyon lehet. Ennyire megfogyatkoztak?
-
snake1977
őstag
válasz
balintka
üzenetére
Elvileg nincs benne semmi magic, Czo [link] jól mondta hogy elvileg mennie kell benne, mert a szorzó lockolt. Még annyit lehetne bohóckodni vele hogy 66mhz-ről feljebb jumperelem az fsb-t, mivel az átalakítón lehet manuálisan a feszültséget növelni összejöhet egy kis oc is.

466-osnál a legjobb esetben ~581Mhz ha bírja a 83mhz fsb-t a proci. -
snake1977
őstag
Sikerült beizzitani a masinát, nem kevés fejfájás után, kiderült hogy a tesztelt és egy éve félretett 366-os celeroncs eltávozott az örök bitmezőkre R.I.P.
remélem nem én vágtam tönkre. A 466-ossal azonnal indult, érdekes hogy utána az 500-as p3-assal is, 333mhz-en.
[kép] -
snake1977
őstag
A ráírt táblázatból, 333mhz-t ír, 5x a maximum szorzója, van 83mhz beállítás is tehát gondolom ennyi oc-t tud, viszont ha csak 5x a szorzó akkor az 5.5x-os szorzóval rendelkező 366-ost nem inditja. Próbáltam átalakítóval pga370-es 366-os cerkát a lapban, nem indult vele, az átalakító biztosan jó, Bacsis küldte, szerintem a szorzó limitál.
-
snake1977
őstag
válasz
üzenetére
Köszönöm. Annyit közben én is kigugliztam hogy shuttle lap és valami creative pc-be épitették az ebayes példányt. Az enyémnek nem volt ilyen megtisztelő múltja, szimpla Shuttle, de nem az amit linkeltél hanem ez [link], ócska LX chipsettel, és sajnos valóban csak 333mhz-ig támogatja a procikat, oltári szívás, a legkissebb procim 366-os cerka.
-
snake1977
őstag
Sziasztok, kérnék egy kis segitséget, hozzájutottam egy elvileg creative alaplaphoz

A tipusra (637V31) keresve ezt dobta fel a gugl [link] , nekem ugyanez a lapom, de creative matrica nélkül, van ezzel valakinek tapasztalata? Létezik hogy maximum 333mhz-ig támogatja a procikat? Illetve milyen reális értéket képviselhet? Ha nem gond nem áraztatnám be a beárazós topikba, csak ugy nagyjából érdekelne, hogy széfben tartsam vagy elég egy cipősdoboz neki.
-
snake1977
őstag
Sziasztok
Van valami gyakorlati haszna ha 5ALI61 lapon 1.3-ról feljebb frissítem a biost?
Nekem első reviziós van azaz még a revizió sincs ráírva így sanszos hogy első kiadású lap, viszont úgy rémlik hogy még a bios chip sem ugyanaz mint egy újabb revizióson?
Szerk.: Illetve létezik hogy ez az első kiadás még csak 5x-ös fsb szorzót tudott? -
snake1977
őstag
A foglalat mélyén van valami soklábú izé, gondoltam az lesz a bios, hogy üresen kong a fogalat, talán hálókártyánál láttam valami hasonló megoldást a nagy soklábu aljzat közepén egy aprócka chip. De azért érdekes összkép, olyan béke poraira jellegű.
Én is szabadulnék tőle, de épeszű ember ezt nem fogja elvinni még annyiért sem amennyibe nekem van.
-
-
snake1977
őstag
válasz
Fred23
üzenetére
Már én is úgy vadászom a kupakos fcpga hűtőket, pedig régen párosával dobáltam ki őket. A socket A hűtők nem igazán tualatinra valók, bár 1-1 tipus akad ami "lazább" nagyobb a holtjátéka és ugyan feszesen de rámegy a foglalatra, én nem kinzom vele inkább, ha elpattan a kis müanyag pöcök a foglalaton akkor aztán végleg reszeltek a felfogatásnak. 
Czo: a 750-es copper és az 1000-es is biztosan működik, sőt még a kezembe akadt egy kupakos 900-as celeron, ezt is beledobtam de ugyanúgy semmiféle életjelet azaz se képet se hangot nem ad, mégcsak nem is pittyeg a pc speaker.
-
snake1977
őstag
válasz
Fred23
üzenetére
Két install közt lett néhány szabad percem, "meglepő" eredmény született, 566/66mhz fcpga celeronnal nem indult, bár ebben az egy prociban nem vagyok 1000% biztos hogy müködik (új szerzemény), 750/100 p3-al nem indul, 1000/133 p3-al szintén nem, találtam egy tua celeron 1100A-t már csak brahiból is beledobtam, de ez sem nyert.
Konklúzió: vagy egyáltalán nem eszi az fcpga procikat, vagy csak maximum 66mhz fsb mellett és ez esetben az 566-os celeronom hibás.
Úgy érzem továbbra sem lesz a kedvencem ez a lap. [kép]Szerk.: annyit hozzáfűznék hogy relative stabil a lap win98 alatt, de nem valami gyors, ha van rá lehetőséged egy tusl2-c minden szempontból jobb választás lenne.
-
snake1977
őstag
Nekem ilyen 6via/zx85 [kép] lapom van, via apollo pro plus chipsettel, perpill egy pga 500 celeron van benne, ha nem sürgős nagyon akkor később dobok bele valami fcpga-t hogy kezeli e, de tualatinom nincs jelenleg. Egyébként úgy gondolom lehetett ebből intel ZX chipsetes verzió is, bár elég érdekes ez az öszvér megnevezés.
Aida64 infók régebből [kép] , [kép] -
snake1977
őstag
válasz
Bile Demon
üzenetére
Nekem egy Asus eee netbook PX1011 notim volt erre Win7 startert telepítettem ez foglalta a legkevesebb helyet, viszont ebben hdd volt nem ssd. Pontosan nem emlékszem mennyi helyet foglalt de elég minimálisat. Viszont ha csak böngészésre van szükség akkor egy a linux legegyszerübb, legideálisabb megoldás.
-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Fülesen nekem a presonus jobban tetszett végig, ugyanakkor nem merném mérvadónak mondani, mert nem élőben hallottam és amit a füles közvetít függ a füles karakterisztikájától is hogy mit és mennyit ad vissza. Egyébként nem tervezek semmilyen hangfal vételt, erősen korlátozottak lettek az anyagi lehetőségeim mostanában a plusz kiadások terén. Ráadásul a füleim is romlottak az elmúlt 10 évben, már nem hallok ki minden hangszert, azt mondják a korral jár.
Ennek a Genius SW 5.1 egyik dobozpárosának a feláldozásán gondolkodom, utolérte a szettet a szokásos potméter probléma, 80% körül teljesen elmegy a hangja majd 90-95% körül visszatér, van egy holtsáv, illetve az összekötő kábele is eltünt. De még vivódok rajta feláldozzam e. Vagy feltegyem az apróra cserére két korrektebb fadobozosért. -
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Lehet érzékenyebb a füled, ennek örülhetsz
A p4p800-al félhangerőn már sokkal hangosabb volt mint a b450 maximumon. 
Nekem most csak egy live 24bit, SB100, és egy yamaha 744 van pci vonalon ami jobbféle, azon gondolkodom hogy beáldozzam e a genius fadobozos 5.1-ből a hangfalakat és egy jbl creatures II elektronikáját rákötve használjam, vagy szerezzek inkább valami erősítőt, mert 5.1-et nem használok, térhangzásra ott a G930, viszont kellemesebb hangja lenne a fa doboznak mint ezeknek a müanyag vackoknak.
Erős a késztetés 
-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Tomahawkon is 4db chemicon kondi van, semmivel sem érzem jobbnak mint a c2duos lapomon lévőt, rádugtam egy kínai UiiSii BA-T6 Hi-Res fülest, meg sem tudta hajtani rendesen szabályosan halk volt, azt hittem a füles hibája...egészen addig amig rá nem dugtam a P4P800 alaplapi sound max audiós cuccára, akkorát szólt hogy besz@rás... azt hiszem ezzel mindent elmondtam az alaplapi alc 892 tudásáról.
Ha szebben meg tudnám oldani a kábelezést a pci-e -> dual pci átalakítóhoz simán megrendelném, a raidmax magnus házban van kialakított lehetőség hogy videókártyát állítva fogadjon, oda be is tudnám tenni, csak az a csúf és hosszú usb kábel ne lenne, félek ha csak szimplán beforrasztanám akkor meg mindenféle elektronikai zajt összeszedne árnyékolás híján.
Szerk.: arra a pici vrm hűtésre kell is az a ventilátor, mintha kicsit alulméretezték volna a bordát egy B450-hez képest, amit azért ha nem is masszív oc-ra, de bizony oc-ra tervezték.
-
snake1977
őstag
válasz
petakpa1
üzenetére
Simán a szorzót emelve 38x all core [kép] az overclock menüben a cpu features alatt lehet a global c-state controlt [kép] és a cool&quiet-et is engedélyezni.
Darthsun #73065: A bios-t én is tanulgatom, ezek az alá-fölé feszelős okosítások nagyon máshogy vannak mint egy c2duo esetén, főleg hogy balga módon lefrissitettem a régi biost az újra, ami már nem grafikus felületű, picit ugyan áttekinthetőbb lett, de mintha lassabb is lenne, legalábbis a cinebench eredmények kicsit romlottak azóta, persze lehet a win10 frissitései a ludasak.
A 2600-hoz először a gyári hűtőt használtam de az csak custom profillal belőlve tudott hűvös maradni, mert a gyári szabályozás az annyit ér mint a szaharában az úszósapka. Első körben kapott egy Ben Nevis-t amit teszteltem is, utána egy cooler master hyper 212 turbo-t, utóbbi már elég jól muzsikált a dupla ventilátornak köszönhetően, de a mostani raijintek nagyon durván ráver, életem talán eddigi legjobb hatásfokú hűtése, még duplán stresszelve a procit (orthos+aida64 egyszerre) sem ment 60 fok fölé. [kép]
-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Elnéztem/rosszul emlékeztem, a cool&quiet-et kapcsolja ki azonnal nem a c state-eket.

Néztem most aida64 alatt nekem mennyi a vrm hőfok, de a lapnál nem láttam csak gpu vrm-et ír, esetleg a "MOS" hőfok lenne az? Anno azért esett a tomahawkra a választásom mert jónak mondták a vrm-et rajta, mikor összeállt a konfig akkor esett le hogy nem lesz szükségem tuningra, ilyen teljesitmény mellett felesleges.
A vrm miatt meg ne aggódj a 80 fok még simán üzemhőmérsékletnek számít, persze minél hűvösebb annál tovább tart.
Ez a custom energiaprofil jó ötlet, készítek egyet én is, napi 8-12 órát megy a gép, néha egy hétig nem is játszom semmivel csak filmet nézek stb. Az a Gammax jó kis hűtő, néztem a tesztet róla, korrekt teljesítményt nyújt. Stratoszféra ide vagy oda, a földön jár mert nincs kihasználva nálam.
A légáramról jut eszembe, most lőttem ki az egyik 14-es ventilátort, olyan éles hangja volt mintha coil whine-os lenne a kártyám, az infarktus kerülgetett hogy mi van, aztán a süket füleimmel megtaláltam a hang forrását...nem is értem, alig féléves fekete artic ventilátor.
Aki igy el van eresztve hangcuccokkal annak könnyű

-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Szerintem teljesen jó az az alaplap, a vrm meg gondolom az all core miatt melegszik kicsit jobban, nálad is kikapcsol a lap minden energiatakarékos módot alapjáraton ha all core-t lősz be?
Nekem külön engedélyeznem kellett a C state állásokat mert azonnal offolta, úgy vagyok vele ne termelje a hőt feleslegesen mert fullon pörgeti a procit enélkül.Több próbálkozás után egy topflow hűtőt választottam (raijintek pallas120rgb -rgb), sokak szerint jobb mert hűti a vrm-eket a légáram, szépen muzsikál aida64 stressz alatt, nem éri el a 60 fokot sem a proci, 54-57 között ingázik, 4ghz all core stresszelés alatt 62-64 fok. 
A ryzen árazáson nem tudok napirendre térni, volt hogy a 2700X árát felcsapták 150k-ra, egy héttel később meg már csak 90k volt sima 2700-ast meg nem is láttam már nagyon régen újat, én még januárban vettem teljesen újan itt az aprón ha jól emlékszem 54k volt és nagyon örülök mert ennek csak 65W a tdp-je. Egy B450 tomahawk lapban ül, ezt is akciósan vettem, meg a g.skill aegis memóriákat is. Kapott egy 480gb-os mlc-s samsung server ssd-t amit megintcsak jól kifogtam, mellette van 3tb skyhawk hdd, egy öreg CM G550M táp, és az rx480. Remélem ebben a felállásban 4-5évet ki fog húzni hiba/gondok nélkül, tuning mentesen használom mert nincs igazán miért felhúzzam (még).

No akkor én is dobok egy képet az összeállításról, csak az uv ledeket nem szereti az optikám.
végül egy julia teszt tőlem is.
Egyetlen dolog zavar, az alaplapi realtek alc892 hangkártya minősége, erősen gondolkodtam hogy beszerzek egy pci-e 1x ->to-> pci átalakítót, de a kábelezés ritka csúnyán mutatna.

-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
X1600(?) az már annyira nem belépő szint, én 2600-al kezdtem, de tavaly januárban tudtam váltani minimális befektetéssel 2700-ra, feljebb nem is akarok menni értelmetlen, már ezt sem használom ki, átlagos gémingre meg bőven elég az 1600 is.

A mai vga árak mellett...nekem egy RX480 van, és szerintem még hosszú ideig maradni is fog, bár előtte 1060/6 volt amit csak a freesync miatt cseréltem, de a 480 is elég akár 2k gamingre is ha nem ragaszkodok a max settingshez.Ma délután lehet összerakom végre a kis pentium 1-est, ebben mókoltam az rtc-t, kaptam egy vudu1-est is hozzá, bár egy v2/3 szeretnék nagyon, és azzal végignyomni a diablo II-őt...

-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Kiváncsi vagyok hogy milyen lesz a végső formájában.
és milyen hardverből áll össze a konfig? tudom ez már off topic, de kiváncsi vagyok. 
Egyébként néha nagyon el tudok csodálkozni hogy a pittyegős pc speakertől és a kattogós, turbina hangú mfm vinyótól elindulva hol tartok/tartunk most.
Azon jót derültem nemrég, amikor egy ismerős megjegyezte, hogy nála a rendszer betöltési sebességében nincs változás 30 éve, most is ugyanolyan gyorsan tölt be a rendszere mint 30 éve...és tényleg van benne valami.
-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Bizony, nem is véletlenül váltottam immár 2éve Ryzenre, erős volt a core i széria is, de a Zen+ az i5 6500-hoz képest amit lecseréltem, kis tulzással ég és föld.

Anno Am2-ről mentem át C2-re, az első procim egy E5300 volt, alapfeszen 10% plusz volt benne, végül egy Q8300-al hagytam el a 775 platformot, jött az FM2+ és a 760K ami végül csalódás volt, utána a core i széria darabjait próbálgattam, amik sokkal jobbak voltak lépkedtem felfelé, de 2 éve elmúlt a késztetés hogy jobb kell.
Milyen ryzen konfigot legóztál össze?
-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
A T1 a késleltetéshez jó, átvitelben nem gyorsul igazán tőle semmi, ha nem fontos az alacsony elérés akkor jobb a magasabb freki. Két külön generáció a két proci, ez kicsit olyan mint a phenom vs phenom II, az athlon II már kezdett felnőni a 775 core 2 szériához, bár még így is alulmaradt, ezért is szerettem jobban a 775 architektúrát, persze csak utólag mert előtte szemellenzős amd fan voltam, az első 775 konfigomig bezárólag.

-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Nekem ezek a value ramok nagyon jól mentek pedig nem egy nagy eresztés, minimális feszt kaptak talán 0.05 vagy 0.1V-t (rég volt), és a lényeg hogy T2-ből T1-re téve gyorsult sokat a késleltetés a command rate nagyon sokat hozott.
Érdekességképp a többi memóriám elhasalt T1-ben már minimális oc esetén is.
A napokban szereztem egy 6000+ X2 procit, majd ha több időm és kedvem is lesz építek rá valamit, bár csak via-s lapom van most, de beruházni nem akarok már AM2 lapra.
-
snake1977
őstag
válasz
alvaro
üzenetére
Mindenképpen, már nekem is olyan 486-os lapom van amin CR2032 van, de régen még használtak olyan megoldást is ami egy ceruzaelemtartó volt, brand gépet vettem így szerintem gyári megoldás volt, az akkori tulaja nem igen értett hozzá, én is csak kapkodtam a fejem mikor szétkaptam bővítéskor.
-
snake1977
őstag
486-os lapoknál lapoknál nagyon sokszor találkoztam az Odin/Dallas rtc megoldást, viszont 386-nál még nem nagyon láttam csak hordós varta/egyéb elemes kivitelezést.
Gondolom volt 1-2 gyártó aki ilyen vagy olyan megfontolásból előnyben részesitette ezt a megoldást még a P1 érában is. -
snake1977
őstag
válasz
alvaro
üzenetére
Nekem nincs beforrasztva szerencsére, de nem olyan vészes a kiforrasztása sem, persze minimális jártasság nem árt azért. A Dallas mókolása sem olyan veszélyes csak oda kell figyelni egy kicsit ebben a videóban szépen megmutatja [link] hogyan kell/érdemes.
Akkoriban kb. max 3 évre tervezhettek ezzel ahogy Bile Demon is írta, de azt se feledjük el hogy akkoriban azért még javították is a számítógépeket, nem egyből az ment hogy oké akkor ez instant alaplap csere, egy ilyen Dallas cseréje meg rutin feladat volt bármelyik szervíznek, a nagy oem-ek meg gondolom a saját szervízelés keretében legomboltak jópár dodót még pluszban...
Külön is kapható új dallas, via, stb. rtc a mai napig, csak ahogy néztem pl. usából a posta 7.5x annyiba kerülne mint az rtc önmagában ami 4$.
Cserénél meg célszerű a gyártótól vásárolni, ott sanszos hogy újat adnak nem valami ezeréves készletről beragadt példányt ami esélyes hogy lemerült. Személy szerint én maradnék a mókolásnál, hosszabb távra tervezve. -
snake1977
őstag
Sziasztok, moddolt már valaki VIA VT82887 rtc chipet? Elvileg a vognos fórum szerint (ugyanilyen a lapom van), csereszabatos a dallas 1287-el, de a belső felépítését nem ismerem, hogy ugyanott kell e megfúrni.

-
snake1977
őstag
válasz
batyuska100
üzenetére
Próbáld meg riva tunerben visszavenni a gpu és/vagy a memória órajelét, hátha "megjavul".
-
snake1977
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Régebbi programok gyűjtőhelye, itt van Total comm., directx, és egy halom program.
http://www.oldversion.com/
Javaslom ami kell írd ki egy lemezre, amolyan win9x gyűjteményként és akkor mindig kéznél lesz, én is most gyűjtögetem össze a régi programokat, drivereket, stb.Kérdés: riva tunerben állítható a videókártya ventillátor sebessége? Bacsis szerint igen, de láma vagyok sehol nem találom benne.

Köszönöm előre is.
-
snake1977
őstag
Nekem hosszabb távon beállt tőle a ventilátor, pár hónap pihenő után úgy besürüsödött hogy kézzel alig lehetett mozgatni, azóta inkább kerülöm
Pár csepp bármilyen szintetikus olaj csodákra képes ha nagyon szorul, én forró vízzel gyorsan át szoktam mosni a ventilátorokat, utána hajszárítózás, majd jöhet az olajozás, a gyors mosás sokszor rengeteg koszt ki tud hozni a ventilátorból, amitől alapjáraton megszorult már kicsit. Meg a lapátokról is leszedi a port.
-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Sikerrel jártam
Naszóval, intel ich driverek ebben a posztban link lévő zipben, használata a következő a megfelelő chipsethez való könyvtárból ,két könyvtár van a zipben: ich 2-3-4-5-6, és 7-8-9 chipsetekhez, az .inf fájlokat a win98 telepítő könyvtárba kell másolni, tehát ahonnan a telepítés indul a setup.exe-vel, ezután már a telepítő ezt a drivert használja fel a telepítéskor, és ezzel már jól kezeli a pci slotokat, gyanítom hogy az alaplapi hang is menne, de azt majd csak a holnapi napon fogom lecsekkolni. Have fun!

-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Első körben egy s939-es Gigabyte K8NF-9 lappal és 4400+ x2-vel próbálkoztam, de win98se telepítésekor egyszerüen belassul, majd kifagy, és nforce4-es chipsethez nem találtam már drivert, via chipsetes lapom pedig nincs.
Ami drivert találtam az alaplapi hanghoz azokkal nem volt hajlandó működni, lehet ide már valóban kellene a chipset driver hogy tisztességesen kezeljen mindent.
A kártya elvileg egy 7600GS-re épül, valóban egész szép eredményt hozott és alap órajeleken.
A módosított nforce 82.69-es drivert használtam, ezzel megy sok nv kártya még a 9-es szériából is 
-
snake1977
őstag
micro atx a lap 2db pci slot van mindkettőben próbáltam, ez egy G41-es gigabyte lap, az fx1500-as quadrot már müködésre bírtam benne, de a hangkártya sehogy sem akar menni.
Igen elvileg mindenben mennie kellene mégsem, pedig még az irq hozzárendelést is végigpróbáltam mindkét sloton.
szerk:
Driverből a creative oldalán lévő web és win9x, win9x-Me és a vogons driverekből is próbáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- HP ZBook Fury G7 Intel Core i7-10850H Refurbished - Garancia
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4th: i5-6GEN I 8GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Illetve ami érdekes hogy a P41-es lapommal fele ennyi probléma sem volt a rendszerrel, ott csak a kikapcsoláskor kinlódott a rendszer. De majd az X58-al lecsekkolom, próbálok készíteni egy bootolós dvd-t, amin minden rajta lesz ami kellhet. 

kategória
Illetve a videókártyával van még problémám, 1400x900-as felbontásban nincs kép, ha 1280x800 fölé megyek csak fekete képernyőt kapok. Én meg irigykedve látom hogy widescreenbe tolod

Egyik ismerős javasolta még vagy 2 éve hogy szerezzek be egyet, elég ritkán látni ilyen mobil procit már, meg sem fordult a fejemben hogy nem fog menni a lapommal. 

de nincs, pedig megnézném mit tud egy ilyen a kv8 pro-ban