- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyilván elírás
, látszik is a képeden a kör alakú lencsét körbevevő sötétségből.
arn: A (fenti) lap (Batman Revenge) gyártási hete 9343
Meg ha már emulátorokról is volt szó a héten, írtam egy kis szösszenetet az ep128emu használatáról, frescho reméljük túl van már az ebéden.
-
Végignézve a fotókat, módszereket, ez eszméletlen profi javítás volt
Közellátáshoz már nekem is +2 szemüveg kell, de avval a hangya fa*án is látom a pattanást, de na, attól még ilyen javításba nem bizti hogy belemennék. Ehhez már célgépet használ, a tőlem nem is oly messze levő profi laborral rendelkező kolléga. Nem xarozik ilyen esetben, egész IC le, majd célgéppel vissza az egész. És sztem az árazás is korrekt, ha sikerül akkor k*rva drága(retró mániákusnak megérheti, ha pont egy highdollár alkatrész megmentése a cél), ha nem, akkor meg nem kell fizetni semmit.
Kondikat, meg egy FET- et simán cserélgettem, de a fenti már kissé expert... -
sidi
aktív tag
Szép munka.
Hogyan olvasztottad vissza chipset tokját? (nem találok jobb szót, látszólag úgy néz ki)
Nekem nagyobb szerencsém volt, csak visszaigazítani és forrasztani kellett 3-4 lábat. [kép] - az ezredforduló előtt igazítottam meg tűvel, mert se csipesz se alkalmas páka nem volt, csak nagymamám fanyelű Weller forrasztópákája állt rendelkezésre, azzal meg nem nyúltam hozzá.Működött tesztre, de biztos ami biztos várta a javítás sorát, azóta már van jobb pákám, érdemes megjegyezni, hogy 3 mm széles hegy vált be rá, ha kell élére állítva, vagy ha sok lett az ón, úgy lapjával leszedi, persze ólmossal, de folyatószer nélkül.
-
-
arn
félisten
Ilyen korai datumos revenget meg nem is lattam (tipikusan 94 masodik fele), a ram foglalat ilyen vegyesen volt?
A 5.15v vrm reszet elegge megtepte vki
94 februarjaban a chip meg az eredeti batmant tesztelte, a nyakon mi a gyartasi datum?
Lemerned mmre mekkora pontosan a lap?
-
Ezek az elnevezések honnan jönnek, van ezekhez story? Nem nagyon találok dobozképet vagy valamit amin látszódna.
Nekem is van Socket 4, egy Micronics.
Kellemesen alacsony, nosztalgikus az órajel, mégis futtat már olyan progikat mint Quake vagy Duke3D. Nagy az átfogása a DOS-os időszakra, én nagyon csipázom.
Voodoo kártyát próbáltam benne elindítani régebben, akkor már tényleg mindenre is elég lenne, de nem igazán jött össze a kevéske idő alatt amit foglalkoztam vele. Gondolom az első generációs PCI miatt, utána kellene néznem jobban. -
Nem tudok átlépni azon, hogy valaki ennyire malaka legyen. Igen, a pónikról sajnos nem készül felvétel. Pedig ahogy kávézás közben kifejtettem nekem kimondottan bejöttek és már csak valami korabeli fiús cucc kellett volna mellé, hogy 10/10 legyen.
Pista0001: Ahogy szinte minden SD/CF vagy valami hasonló megoldással ment ez is SD adaptert kapott. Akkor felveszem a listára, a BRSZK, a Sparcstation és a toastrack Speccy mellé.
Érdekes gép, errefelé a Phillips-ek voltak viszonylag gyakoriak, ez nem annyira.
-
envagyok
veterán
Azt hittem itt nincs személyeskedés.
Sajnos én 90%-ban külföldről szerzem be a jó cuccokat, mert itthon nincs,vagy ami van, azt hulladéktelepekről vadásszák össze.
És az az igazság, hogy inkább adok többet egy tényleg szép állapotú tényleg áttesztelt cuccért, mint itt veszekedjek az eladóval a nem tökéletesen működő bontószökevény miatt.
Nekem megéri a felárat, neked nem.
Különbözünk.
BTW ez a túlárazás oka.
15-30 €/usd posta, eu-n kívül vám.
Ja meg nézd meg itthon vaterát.
TESZTELETLEN!!! Voodoo2 35k
Inkább adok egy gyönyörű tiptop darabért 100€-t ebayen vádárlói garanciával.
Minőségnek ára van, nem Tescós zsemle.
Mellesleg ha látom mi mennyiért kel el más eladónál, miért adjam olcsóbban, főleg hogy abból a gyűjteményem még jobbá tételére megy a bevétel. -
-
flymi
addikt
-
-
-
alvaro
senior tag
Pontosan mit is akarsz jumperelni rajta?
Ami hirtelen beugrik, mint lehetőség, az a 386DX/486DLC váltás, esetleg FSB (elég kevés lapon), illetve ha van több foglalat (386 + 486) vagy lapra forrasztott proci ÉS foglalat, akkor melyik legyen az aktív.
Ha 486-os (is) a lap, akkor valamivel több a lehetőség, mert lehet, hogy van SX/DX beállítás is. Feszültség már nem valószínű.
Illetve minden esetben lehet cache-méret beállítás, illetve ha van VLB, annak az időzítései.
Hm, így már nem is olyan kevés... viszont sajna a lapot nem sikerült beazonosítani. Van képed, amin az egész rajta van? Mert van lapom ezzel a chipsettel, hátha olyan.
-
Nem ócska az sztem, csak újabb modell. Én az LG 27MP58VQ-P- t használom. Előnye hogy még van rajta DSub, retro géphez. Hátránya hogy 1660 helyett csak 1060- as videot mertem venni, mivel az átalakítókat próbálom elkerülni, a 1660- on már 4 DP, 1 HDMI van, DVI nincs. Egyelőre hátrányt nem jelent a 1060- as, mivel az FX8320@4GHz- el is bőven procilimit van.
-
Fordítva, HDMI --> DSub- ot használtam a cégnél, teszten. Volt vele xopacs rendesen. Bár amikor működött, tűrhető képe volt. Ódzkodok kissé az ilyen átalakítóktól. LCD monitorból/tévéből szerencsétlen esetben frankó monoszkópot lehet csinálni
, félkép piros, másik félkép zöld, végleg ez marad minden inputra...
-
Nagy veszteség, fiatalon ment el. Saját fotó, leróttad tiszteleted a sírjánál ?
Személyesen nem ismertem, csak a videóiból, hozzászólásaiból. Nagyon szimpatikus személyiség volt, rendkívül szerette a régi hardvereket. Szerintem a régi topiklakók sokszor gondolnak rá...mint én is.
-
Bile Demon
őstag
Ilyen volt az első hangkártyám, 1993. dec. 23. (csütörtök délután) vettem.
PC Wonder II vagy Music Wonder II volt a dobozára írva, vagy mindkettő. Egyik rányomtatva a dobozra, másik rápecsételve egy cimkére.
A Readyben 5000 + ÁFA-ért árulták, mielőtt elfogyott, a Garainál bruttó 6990 Ft volt.Sound Blaster 2.0 kompatibilis kártya.
Az SC 801 - SC 802 páros tartalmazza a koppintott OPL 2-t.
Szoktak ráírni még 74LS631 - 74LS74-et is.Jó kis kártya volt. Minden szólt vele és jól szólt.
Nekem is van egy.
A jumperelését keresem, hozzá. Abból is a JP3, JP4 az érdekes. Azt is kapisgálom, hogy a Line bemenet és Line kimenethez lehet közük, de arra még nem jöttem rá, hogy lehet e úgy jumperelni, hogy az LM386-os 1W-os erősítők ki legyenek iktatva, vagy csak úgy van Line kimenet, ha a valamelyik tüskéről veszem a jelet.
A memóriacím és IRQ az egyértelmű.
Arra is rájöttem, hogy az LDL és LDR jumper, ha rajta van, akkor mélyhang kiemelést csinál. -
r0b3r
senior tag
Csak Sound Blaster klónként emlegetik két helyen is. Remélem működik.
-
Laraxior
titán
A legelső normális gépem egy Tseng Labs ET6000 volt egy 166MHz-es Pentiummal. A Turbo XT után, de azt a mutterom hozta a cégtől, mert leselejtezés volt. Utána sajnos már modernizálódtam és a 6600GT következett. Szóval nekem mutathatsz akármilyen legendát, én nem ismerem fel. A Pentium egyest ráadásul még nem is piszkáltam annyira a socket 939nál kezdett el érdekelni, a hogyan dolog.
-
satee76
aktív tag
Sok minden rosszat mondtak róluk, de nekem a számítástechnika és a hardver szeretete 1998-ban náluk kezdődött egy Cyrix 233 MMX-es géppel. Valami 120 K körül vettem ALD alaplap integrált 2 MB-os VGA-val, integrált hanggal, 1,2 GB-os vinyó, 32 MB RAM-mal, táppal, házzal meg egy Belinea 14 colos monitorral.
Imádtam. Persze később bővíteni kellett még 64 MB memóriával meg 4 MB-os Woodoo-val. Régi 3Dfx-es világ...A Garanciát nagyon komolyan vették, a gépház le volt ragasztva mistral-os matricával, és ha az megsérült, nem volt többet garis a gép. Akkoriban még a kereskedők ki tudtak találni f....at, mert a vevők nagy részével el lehetett hitetni mindent.
-
flymi
addikt
Helló!
Eszembe nem jutott volna, pedig töröm az inglist.
Már azt hittem valami baj van, teszteltem egy 4850x2-őt de se kép, se hang, se csippanás. Végigpróbáltam mind a 4 DVI csatit is. 8800gtx helyére berak, ugyanaz. Gtx 260, ugyanaz. Cseréltem tápot, semmi. Ekkor hoztam be a kisebbik Samu monitort, mert gondoltam a V7 lehet a bűnös, de nem. Nem tudom mi lehetett a gond, mindent háromszor ellenőriztem pedig, csatik a helyükön vannak-e, ilyesmik, de minden oké volt. Tápot visszacseréltem, vga berak és pöcc-röff indult is. Driver már fent volt korábbról. Lefutottak a benchmarkok, tökéletes. Csak hangos, de ez sajna gyárilag ilyen. Kívülről is rendben van, karcmentes.
-
erer1000
őstag
Nekem volt egy gépház aminek a típusa mindennel együtt annyi volt hogy ATX és utána egy 4 jegyű szám
Ilyen termék megnevezés mellett nehéz megtalálni őket akár apró hirdetésben.De 10 év alatt találtam egy embert akinek volt, egyből próbáltam meggyőzni hogy az 5.25" előlapi "fedlapot" vagy hogy hívjam, adja el nekem, mert az enyémhez kellene 1 db
Mert régen 2 DVD + 2 Mobil rack volt benne, és a helyükön lévő fedlapok nem lettek meg később mind.
Mindenkinek van valami
-
Tudod az igeny szint: legyen szabalyozhato, legalabb 40W es holnapra.
gban: Nettoban vannak az arak, a ws40 mar majdnem 30. De az SL20 jo lesz arra amire nekem kell. Nehany vido kimenet beepites, bovitoben egy memoria csere, 7805 a speccyben. Esetleg par kondi csere. De semmi komoly, max probapanelen epitek egy plus4 billentyuzet illesztot rapberry-hez. De az is inkabb csak arrol fog szolni, hogy beforrasztom a ribbon kabelhez a csatit es onnan tovabb viszem a gpio-hoz.
-
Van olyan technikád amivel ki tudod cserélni
Köszi, jó lenne de nincs másik olyan lapom melyen megtalálható az a déli híd.Vagyis gondolom hogy nincs, meg nem néztem de csak jóval régebbi P4 lapom van, ráadásul az egyik SIS- es.
system off : ki küldött nekem privátot ? Jobbra fent jelzi hogy 1 privát érkezett de hiába kattintok rá, nem jelzi hogy ki küldte, 2 gépen is ez van, telón is.... ( rossz most a rendszer ? ).
Oliverda : 2 db GUS- al összerakott gépem van (GUSPnP és GUSMAX), viszont 70 km- re lakom Pesttől.
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam Deck
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen házat vegyek?
- 3D nyomtatás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged