Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrgg
tag
válasz
#95904256 #12746 üzenetére
Hát igen, ezt kéne már alapból is tennem. Kedvem viszont van hozzá, jobb mint a "semmittevés", bár pl. a hwbot.org-gal biztosan nem leszek hatalmas harcokban, de érdekességképp lehet hogy nem lesz rossz.
Viszont alapórajeles eredmény alatt mit értesz? Mert ez tegnap óta nem akar számomra leesni...
Az InstLatx64 viszont tényleg elég jól össze van rakva, nem egy csicsaoldal, normálisan használható. Valami ilyesmit kéne nekem is összehoznom, bár az elején biztos, hogy nem lesz ez meg. (Ha végre publikussá teszem a blogbejegyzést, meglátjátok miért.)
-
dfdfdf
őstag
válasz
Badman 4ever #12720 üzenetére
minek olvastam ezt a HSZed azóta egyfolytában ezzel tolom
haverok sírva röhögnek rajtam hogy itt a "jó" gép és én ezzel a Szerintük szarrral szerintem isteni gmeel tolom -
törölt tag
Ha van kedved hozzá, csináld!
Bár szerintem éredekesebb pl. a CPUID adatok és az alapórajeles eredmények gyűjtése, mint a tuningolt eredményeké. Ezek a későbbiekben is viszonyítási alapul szolgálhatnának.
Például a Balala2007 féle InstLatx64 oldal olyan amihez többször is vissza szoktam térni, mert úgy használható, mint valami referencia gyűjtemény. De ez az oldal csak magával a CPU-val foglalkozik, a rendszerszintű teljesítménnyel alig.
-
mrgg
tag
bacsis után szabadon: Urak!
Régóta gondolkodom egy dolgon, mégpedig egy, az oldschool processzorok tuningtáblázatán. Hiszen a hwbot.org számomra átláthatatlan, a ripping.org meg már sajnos nem üzemel, bár ott nem is voltak pl. Pentium 1-ek.
Valahogy úgy gondolom, hogy egy, a PH!-n megegyező névvel, vagy bizonyíthatóan őáltala készült CPU-Z valid elég lenne a listára kerüléshez, aki mondjuk SuperPI-t vagy 3DMark2001-et is akar futtatni, annak akosf versenyeit tudom ajánlani. Szóval nem szeretnék konkurencia lenni. Az eredményeket szerintem %-ban elért tuning szerint rendezném, processzortípusok szerint különszedve, a steppinget az eredmény mellett feltüntetve.
Nektek erről mi a véleményetek, érdemes lenne-e egy ilyen listát elindítani? Tudom, macerás dolog ezt karbantartani, meg még sok indok felhozható ellene, de ha van érdeklődés iránta, miért ne?
-
válasz
benedekco #12738 üzenetére
Nem csak az Aladdin, kb a fele nem a tradicionális midi zenét használja, így nem is lehet csak elég szűk keretek közt összehasonlítgatni azt hogyan szólnak különböző eszközökön.
Amikor az adlib raw formátumait konvertálták midire, abból sok jó nem sült ki. Ezt alkalmazták például a Dune esetében is, és egységesen az az emberek véleménye, hogy az MT-32 az, amivel a legrosszabbul szól. Miközben az MT-32 messze odaken az Adlibnak, ezt sejthetjük. Viszont nagyon jó az Adlib Gold kezelése a Dune-nek, szerintem messze a legjobb, majd ezt is meghallgathatjátok ha elkészülök vele, csak győzzétek kivárni
Addig is újabb kedvcsináló, avagy kinek melyik tetszik:
-
Igaz, tényleg! Elnézést. Pl Aladdin ami mod volt, vagy valami hasonló. De voltak itt adlib formátumúak. Bár ezt lehet konvertálni midi-re. Illetve olyat is láttam már, hogy mid2mod converter, ez a Cubic Player-el járó Pat mappát használta. A cubic player is lejáttsza a mid-eket, de az szoftveresen, digizett hangokkal. Azaz egy SB16-al, ha midi-t játtaszatunk akkor nem az opl-re küldi ki, hanem ezekkel a spec digitális hangmintákkal oldja meg.
re: (#12737) zoltanz:
A DK2 megy simán? Mert más FX-es game nálam is megy, csak az nem. Ha az megy, akkor hogyan oldottad meg? Bemásoltam a játék mappájába a glide.dll-t meg a glide2x.dll-eket is. Esetleg rossz fileokat raktam oda? Lehet, hogy nem mindegy milyen verziójúak?re: (#12735) DarthSun
E-mail ment -
válasz
benedekco #12733 üzenetére
Azok közül amiket felsoroltál játékok egy része nem midit használt, így azt utólag fabrikálták hozzá. Ilyen utólagosan hozzászerkesztett midikkel meg nem foglalkozom, csak rippel, hiszen sose szólt úgy a játék.
Persze a modos játékok közt is van sok különbség, lásd amiket linkeltem múltkor, de ott se egyértelműen a kártyák különbözőségei jönnek ki, hanem a mögöttük lévő algoritmusok.FastTracker2-t még nem nézegettem én se GUS alól. Annyit tudok, hogy saját memóriáját tudja használni a kártyának, de hogy szebben is szólna? Na majd megnézem. Ha van szignifikáns különbség ott is áttolok pár modot jövő héten
-
válasz
zoltanz #12732 üzenetére
Ez egy fizetős progi. Illetve nem csak DOS-os? A Dungeon Keeper 1 még az, de a 2 már win98-as(talán DX6 és glide).
Mellesleg az nGlide-al most fut az Unreal 3DFX-ként. Jó rég nem láttam már azt a logo-t, bár ami még a voodoo 1/2 idején volt az jobban tetszett. Vicces volt.
Az is vicces, hogy D3D alatt nincs semmi extra. S3 Metal-al voltak bazi nagy textúrák (S3TC később DXTC). 3DFX-el voltak másodlagos textúrák a falakon (mikor közel mész a falhoz látni egy második textúra réteget ami halványan virít, de mintha finomabb lenne a felbontása).más:
Volt itt hangkari tesztről szó. Szívesen olvasnám Én is. Leginkább az AWE32 vs. GUS, MIDI összehasonlítása érdekelne. Illetve FastTracker II teszt, állítólag valami baromi jól kezelte ez a progi a GUS-t. Annak idején sok midi volt. Ez volt az alapvető zenei megoldás a játékokban. Hallottam már sok mindent, de GUS-t még nem. Volt egyszer valami PC World-ünk vagy valami hasonló magazinunk, aminek a cs mellékletén profi hangkarik voltak tesztelve midi alatt. Valami elképesztő dolgokat műveltek. Volt ott mindenféle csemege. Társkártyák meg egybe megoldások. Egy idpben nagyon mentek a társkártyás megoldások, mert csak SBPro kompatibilis hangkarikat tudtak csinálni. OPL/AWE32-höz volt fasza MIDI lejátszó progim... azaz még mindig van, csak mostanában nem sok időm van vele mókolni. Illetve a DosBOX nem tud AWE kompatibilitást, a retro gépemben meg egy AWE64 van ami még nem üzem képes dos alatt. SounDWorX MiDPLAY a cucc neve. Tud soundbank kezelést is, feltölti a kiválasztott hangfile-t a hangkártya memóriájába. Érdemes egy-két játék zenét meghallgatni vele.
Ha valakit érdekel akkor nekem van egy pár játék midije, picit igaz foghíjasak:
Aladdin, Another World, Blackthorne, Bruce Lee, Dark Forces, Descent 1/2, Doom1/2, Duke3D, Full Throttle, Golden Axe, Hi Octane, Larry 1, Lemmings, Lotus 3, Magic Carpet 1/2, Panzer General, Prince of Persia, Settlers 1/2, Raptor, Screamer, Sim City, Stunts, Syndicate, System Shock, The Incredible Machine 1/2/3, Transport Tycoon Deluxe, Ultima 6, Ultima 7, Warcraft 2, Warhammer, Wolfenstein 3D, WWF, Xenon 2, Zelda
Kép a Midplay-ről. Per pill DOSBox-ból futtattam, így csak MPU-n játszik. Még egyszer leírom, a félreértések elkerülése végett, ezt kifejezetten EMU8000-re írták. -
Én nagyon nagy különbséget hallok.Mégpedig azt hogy a játék alatt, közvetlenül Awe32- ről sokkal szebben szebben szólnak ezek a trackek.Megörültem a linknek, hogy le lehet tölteni, de a lelkesedés elszállt, mikor belehallgattam.Awe- ról eleven, nyílt, lendületes, minden hang gyönyörű tiszta.Ez meg mintha a másik szobából hallatszana át.A sáv alja, teteje teljesen hiányzik, a maradékot meg átvezették egy dinamikakompresszoron
-
válasz
zoltanz #12728 üzenetére
Próbáltam két wrapperrel is. nGlide, zeckensack's Glide wrapper. De nem ez a gond. A játékon belül nbem tudom azt mondani neki, hogy 3dfx, vagy glide. Azaz nincs miért aktiválódnia magának a wrapper-nek. A wikipedia-n azt írja, hogy másoljam az install mappába a glide.dll és a glide2x.dll-eket. De ez semmit se változtat a dolgokon.
-
Van valakinek ötlete Dungeon Keeper II-t hogyan lehet futtatni glide wrapper-el?
Tudom elég off kérdés, de mivel itt vannak az igazi retro kockák, gondoltam megkérdem. -
válasz
The DJ #12724 üzenetére
Helló
Lehet hogy az eszmei értéke bizonyos embereknél magas lehet, de én nem adnák többet érte annál, mint amit kiemeltek a hirdetésben: "nem vihető el egy ötszázasért".
Sajnos viszont a gyakorlati értéke nulla. Ez egy speciális rétegnek készült akkoriban, nem úgy mint egy hangkártya, videókártya, IO kártya, stb ami megtalálható volt (szinte) minden gépben. Ma ez ráadásul használhatatlan, pedig ma biztos többen akarnak digitalizálni mint akkoriban, de nem maximum 320*200-ban. Le merném fogadni hogy drivert nem tudsz adni hozzá, ahogy kábelt sem. Bár utóbbi kisebb gond, ha ismert lenne a bemenő d-sub lábkiosztása.
Szóval gyakorlatilag csak isa slotot kitömni jó, arra pedig drága. Várd meg amíg elindul az ebay.hu végleges változata, vagy próbáld meg eladni esetleg vaterán. Egyébként vagy nem tudod eladni, vagy csak bagóért fog érte jelentkezni bárki is....de kívánom legyen szerencséd.
-
The DJ
addikt
Sziasztok,
Ha jól tudom itt gyülekeznek a retro rajongók, és most elég retro cucc akadt a kezembe.
Párom szekrénye mélyéről került elő a lentebbi linken található kártya és az az igazság, hogy túl sok mindent nem tudtam kideríteni róla. Amit igen, az a 3-as hozzászólásban található. A neten egy darab eladó példányt találtunk belőle, azt is ebay-en és egész magas áron. Na mármost, az lenne a kérdésünk, hogy ismeri-e esetleg valaki ezt a matuzsálemet és hogy ér-e manapság ez a ritka kártya valamit? (Abból gondolom, hogy ritka, mert azokból a kis infókból, amit találtunk ez jött le. Plusz az e-bayes hirdetésben is írva van, hogy elég ritka és a maga idejében elég ász cumó volt).
A link, ahol meg tudjátok nézni mi is ez: [link]
Előre is köszönöm
Üdv.
-
válasz
Nos, én csalódtam sajnos. Akkor, ha maga a játék zeneszerzője külön közkincsé teszi a játékhoz írt zenéjét, én picit többet várok.
Legjobb példa erre a Dune Spice Opera. Nagyságrendekkel kevesebb valósítható volt meg sima PC-s szinten mint a zeneszerző meglévő eszközein, így az eredeti zene ami a Dune-höz készült megjelent audio cd-n. Másik remek példa a Dark Side of Phobos project. Bár ez nem hivatalos, de vették a fáradtságot egyesek és olyan remek Doom remixet készítettek ami röhögve veri az összes fake "Original Doom OST"-t. Szintén érződik még a munka abban, amikor a saját tömörített pcm formátumot használó játékok zenéit kiadják cd-n, mint pl. régi C&C játékok, vagy StarCraft, ahol is fix 22 kHz mellett szóltak a zenék (így került a lemezre).
Viszont erre a Tyrian zenére azt mondta ismerős is, hogy "ezek megvannak midiben is". Gyakorlatilag ez a zene ami itt van rosszabb esetben softmidin, jobb esetben valami hangmodulon lett felvéve. Ugyanúgy elérhető különböző felvételek a midikből, midiből meg több forrás is. Jobb lett volna ha a szép fancy honlapba ölik az energiát, meg hogy lehessen közölni twitteren, meg lájkolni, stb.
Picit ez csípi a szemem így
-
dfdfdf
őstag
válasz
2 órám elment hogy megemlítetted
-
Badman 4ever
őstag
Sziasztok!
Mostanában nem sok írni valóm volt, de olvastam végig a témát. A régi gépekhez jöjjön egy kis régi játék, a Tyrian 2000 minden idők legjobb midi hangzású játékának zenéje album formájában letölthető a szerző oldaláról és annyira megtetszett a Gyges pálya zenéje, hogy rockos kiadásban az a csengőhangom: Klikk!
A másik, játszott már valamelyikőtök a Dune Legacy-val? -
dfdfdf
őstag
válasz
frescho #12718 üzenetére
so-dimm 72 pin az a rare felirat d2ben boldogított de itt most
beep kód megvan és leírás is megvan nah gyűjtő barátaim ilyet honnan kapáljak bele?köszönöm a segítségeteket de azt hiszem itt vége mert ilyen ramot nem találtam bele az országban és megmondom öszintén inkább kidobom mint 6000+t ráköltsek
Annyira nem izgat a retro korszakom volt sc is intel overdriveos 486al ment 64 edoval és egy ess1869el egy HP vectra gépben.
Előtte meg a szuper 286 al nyomultam Herculessel fehér-fekete monitorral... budokan xenon2(sok szpészt megevett) ....
Valakit érdekel ez a gépecske? hiányzik a hátlapja. Működött anno német 95 volt rajta!
ha érdekel benneteket megnézem mit találok itthon régi cuccot.
Vagye gy bazihosszú PCIos videószesztő kártyám ami hosszabb mint a gtx470em és pár egyéb számomra már csak kacat cucc -
válasz
dfdfdf #12714 üzenetére
SO-DIMM kell bele. Valoszinuleg FP-RAM, nem hinnem, hogy EDO lett volna akkoriban, de nem eskudnek meg ra.
A Pentiumos is megeszi mind a kettot, ergo az FP-vel nagyon nem nyulhatsz melle, csak a meglevo is olyan legyen:
Sajnos Post Code-ot nem talaltam hozza.
Ha kerhetnem ertheto, kerek mondatokat irj es tagold az irasod. Borzalmas...
-
dfdfdf
őstag
Üdv a professzionális retro rajongóknak
Keresek ebbe ramot
egy PDF manual egy siemens pg 720 ról
486 sx33
320HDD
nem hozzávaló táp de anno ment vele.
1Val több de 1Aval kevesebb
Hiba monitoron nem ad képet ha jó kedve van ezt fütyüli nekem 1-3-3
(Kb mint a Commodore 64es táp hiba itt is játszani kell) Ha a ramot kiemelem akkor is 1-3-3 "játék" után. LCD már ha az nem is világít ki....
5letek?
Ha szétnézek a ram cserébe tudok ajánlani pár régebbi cuccot pl:diamond 4MBos voodoo más gyártótól is ugyanez. Működő p1es is van itthon ha érdekel átnyálazom nektek mi van benne.
köszönöm hogy elolvastátok eme HSZemet
-
Davidof92
senior tag
csak úgy unalomból kipróbáltam hogy hátha megy az alaplap, mx440-bele, 450-es p3 slot1 bele, 128/133 ram bele, indít, nincs kép. Gép off, fsb vissza 66mhz-re, ram kicserél egy 64/100-asra, gép indít, jőő a kép
bios cheksum error van, defaultozni kellene de ugye nincs billentyűzet. ja, és működik az mx400-as is. Szegény p3 procinak a ventilátora meglehetősen zajos már, de még forog. Tehát most már van működő slot1 alaplapom, ha nem is egy vadállat.
-
Davidof92
senior tag
válasz
frescho #12711 üzenetére
átalakító nélkül is bele lehet rakni
van s370 foglalata. csak abba valószínűleg nem menne. a gond az, hogy feszültséget nem lehet állítani neki. Amúgy megtettszett ez az AT szabvány, mindösze 1 dugó van neki hátra kivezetve, semmi bonyolult hátlap. A többi kanócon lóg szépen. könnyebb neki házat építeni.
-
Davidof92
senior tag
válasz
DarthSun #12708 üzenetére
közbe a chipset alapján elindulva nagynehezen kigugliztam a lapot: [link] leszedtem a manualt, belenéztem. Támogatja a p3 slot1 procikat 600mhz-ig(katmai only valszeg) meg a sloat1 celeronokat, illetve a mendocinho s370 celeronokat is. 786 ramote szik 100/66mhz-n, integrált hang és 56kbps-es modem, speckó monitorozás, 2 venticsatlakozó. Néztem a manualba a képet, a hanghoz ilyen kell: [link], a ps2/usb/infraporthoz pedig egy ugyan ilyen egybehátlapos cucc, csak arról nem találtam képet, de annak is egy helyen végződnek a kábelei(mármint egy pinsorról jön le az összes). Hmm, meg kell nézzem működik-e(remélem igen), ha működik, akkor lesz egy jó kis AT-s alaplapom amivel tudok építeni egy AT-s konfigot
csak ezek a kiegészítő kábelek kellenek hozzá.
Freshco: megtaláltam ám
de azért köszi
-
-
Davidof92
senior tag
Sziasztok
kaptam a hétvégén egy mx400 64bit SD ramos kártyát(létező legrosszabb összeállítás ram téren), a ventilátora eléggé be volt állva, megkentem babaolajjal most pörög rendesen, kicsit megszíneződött a nyák, szóval kétséges hogy működik. akkor kaptam még egy slot1 pentium 3 procit illetve egy alaplapot. érdekes egy alaplap, van rajta integrált hang!!! Tud 66-75-100-112 fsb-t, lekezeli a 2-8x szorzójú procikat, elvileg 768 ramot eszik. Viszont ezzel az a gondom, hogy nem tudok hozzá manualt szedni, és nem tudom a lábak kiosztását a hangkarihoz, a ps2 egérhe meg az usb-hez. Valami ötlet, hogy lehetne ezt kideríteni? Meg honnan lehet billentyűzethez ilyen ps2 régi dugó átalakítót szerezni?(mondjuk elkélne még egy billentyűzet pluszba) -
Nowhereman
őstag
valami hülye luvnyának egy Linuxos netbookjára Windowst kellett installálni, mert őkelme nem tudta a Linuxot használni - no ez egy igazi rémálom volt!
rendszerint kellemetleneket szoktam álmodni, de ennyire... -
-
snake1977
őstag
Én már álmodtam sok mindent, hirtelen gazdag lettem,repültem,sőt még Lucy Liu-ról is
De ez már kőkemény függőségre utal mester
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest