- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laci1128
tag
válasz
telescreener #17781 üzenetére
Ja a feleroncsban tényleg kevesebb az L2 cache (pont a fele a teljes PIII-asokhoz képest
), de nem is ez csak a baj, hanem pont az amit előnynek írsz: nem tudsz vele magas FSB-ket elérni. Pl. 700/66-os feleroncsomat esélytelen már 133 MHz-es FSB-vel is járatni (~1400 MHz), míg egy 650/100-es PIII-nak a 150 MHz-es FSB órajel (i440 BX-nél eddig bírtam csak eljutni) sem gond. A szerény memória sávszélesség ellen pedig elég jól jön a gyors FSB (DRAM
SB 1:1 arány esetén persze).
Hiába csíphető meg nagyobb magórajel, a sávszélesség korlátozott marad a coppermine cerkáknál. ld. itt
Legalábbis úgy vélem a cache-nél jobban befolyásolja a memória elérés sebessége a PI eredményeket. Persze könnyen lehet, hogy tévedek, főleg ha a Tua cerka eredményeket jobban megnézzük. -
válasz
telescreener #17156 üzenetére
Barmit portolhatsz ra, linuxot vittem mar at PA-RISC-re es SPARC masinara is. Debian tuti, hogy fut, de az ubuntu is csak egy fancy debian. Ha egyszer valaha kapok egy board-ot, akkor nekilatok a CentOS forditgatasnak...
-
válasz
telescreener #17146 üzenetére
-
válasz
telescreener #17040 üzenetére
Közben a SATA kábelen gondolkodok mint donor a táphoz, lehet, megbontok egyet próbából, az vékonyabbnak tűnik
-
válasz
telescreener #17038 üzenetére
Ahogy néztem, vastagabbak, nagyobb hézaggal a sima táp lábai.
Fixre nem akarom, próbára kellene.
A dolog bökkenője, hogy a külső házban folyamatosan látja-eldobja a win, és pont azt akarnám kipróbálni, hogy a ház vagy a meghajtó a bűnös, de egyikből sincs cseredarab. -
válasz
telescreener #17036 üzenetére
Köszönöm, igen, erre gondoltam.
Ötletek házilagosságra? Boltból venni mindenki tud
SATA kábel része ugye maradhat, csak a táp részre kellene megoldás. -
válasz
telescreener #16994 üzenetére
ez már csak hab a tortán
gban! Hogy ne lenen, kipróbálom -
draco31
veterán
válasz
telescreener #16908 üzenetére
Olyan lap nem nagyon van a környéken. Úgyhogy megy vissza szépen a szekrénybe, hátha egyszer aranyat ér majd.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
telescreener #16866 üzenetére
Nem jól ismeri fel. De írtam is, hogy nem ismeri ezt a renccert úgy ahogy van.
-
válasz
telescreener #16824 üzenetére
Szerintem nincs WOL, az USB jumpert meg írtam hogy nincs.
De megnézem majd az előbbit. -
telescreener
tag
válasz
telescreener #16823 üzenetére
még az usb nél szokott lenni, hogy eldöntheted h 5v Vagy 5VSB lehet hogy azzal együtt megy.
-
sladka_pani
senior tag
válasz
telescreener #16720 üzenetére
Utánalesek majd estefelé milyen progik voltak pontosan és írok! Mert talán még megvannak!
-
sladka_pani
senior tag
válasz
telescreener #16718 üzenetére
Nekem végül ugyanebben az alaplapban k6III+ 450-essel 600-on sikerült lejátszani a filmek 70%-át, szinte az összes 700MB/1.07GB-set, dvd-vel sem volt végül gond, hisz ott nincs akkora tömörítés! 1.36-os filmeknél már akadoztak a dolgok, vagy ha ilyen bluray ripekkel volt dolgom. De húú de tudd meg mennyit szenvedtem míg idáig jutottam és azt is, hogy végül főgépként szolgált hetekig, mert nem volt működő pc-m egy időben itthon
Mindent ezen csináltam
Imádtam, de soha többet!
-
válasz
telescreener #16549 üzenetére
Szerintem az a Compaq a lehető legszabályosabb PCI frekvenciával működik.
-
snake1977
őstag
válasz
telescreener #16508 üzenetére
Próbáld ki egyenként a ramokat, lehet valamelyiket nem érzékeli 400-asnak a lap biosa, nekem is volt ilyen a P4P800 Deluxe-al, elvileg dual channelben kezelnie kell a 400mhz-et a leírás szerint is. Ha ez sem megoldás akkor passzolok.
-
válasz
telescreener #16506 üzenetére
valószínüleg ott is 266-333 lesz csak a választható
-
válasz
telescreener #16504 üzenetére
magasabb FSB-s proci társaságába, vagy FSB emeléssel
-
snake1977
őstag
válasz
telescreener #16500 üzenetére
Megvan, egy 2.8Ghz-es Northwood SL6PF 533-as fsb-vel üzemel. Árat nem tudok mondani, de a topik lakók biztos megmondják mi a korrekt érte. A nyugatinál tudnád átvenni, ha érdekel a többit privátban.
-
snake1977
őstag
válasz
telescreener #16497 üzenetére
Köszi elvileg ilyen kellene, viszont nem az én részemre, ezért a csere van feldobva a hírdetésbe. Bár lehet rábeszélem mert ennyiért megéri az új majdnem 10k.
Ha minden igaz nekem még van 1db 2,8-as procim, meglesem és holnap megírom. -
válasz
telescreener #16470 üzenetére
HA teheted inkább a 2,8-as northwood-ot válaszd.
De hamar rá fogsz jönni magad is. Ha elkezded komolyabban tolni a celeronon, akkor hamar megőszülsz majd. -
peti_s
addikt
válasz
telescreener #16466 üzenetére
1500-2000 Ft-ért lehet venni 2,8 GHz-s Northwood P4-t elvileg, az is hatalmas előrelépés volna ehhez képest. Filmezéshez sem tudom mennyire lesz elég, az én régi P4-s gépemen, mióta az X550 van benne, a 720p-s filmek már 90% feletti terhelés mellett mennek, és ez egy 3,06 GHz-s 1 MB L2 Cache-s HT Prescott P4.
-
válasz
telescreener #16466 üzenetére
netnél bizony már lehet kevés lesz az a 2 gigás celó, egy 3gigás prescottra azér jahh ruházz be, drasztikusan gyorsabb (fpleg multitasknál) és az is ilyen 5k körül megy már
-
peti_s
addikt
válasz
telescreener #16464 üzenetére
Keress bele inkább vmi normálisabb CPU-t.
-
válasz
telescreener #16419 üzenetére
Eltaláltad, XP Freedom, ezt tettem fel hogy ne kelljen driverezni, mindent felismer, bár az NV drivert valszeg cserélnem kell
-
válasz
telescreener #16419 üzenetére
ilyen van Win3.1-re is
-
válasz
telescreener #16410 üzenetére
Prescott magnál ezt teljesen normális érték, nekem annó volt 2,8-as P4-es, terhelve az is felment 68-70-re, pedig Zalman volt rajta, ha kellett a kraft és és felhúztam 3,6-ra, akkor 72-73-ra is felkúszott, de sosem volt fagyás vagy belassulás a hő miatt. Mondjuk idle csak 45 fok körül volt...
-
válasz
telescreener #16410 üzenetére
Hat melegszik a lelkem, de ezek eleg jol birjak.
-
válasz
telescreener #16390 üzenetére
A legdurvább amivel én találkoztam, az egy P3 kaliberű gép lehetett, ami egy árvízzel elöntött házból került elő, kb a gépház 2/3-3/4 magasságáig (konkrétan ki lehetett venni a vízszintet) feketés-szürkés kiszáradt iszap borította, nem lehetett úgy hozzányúlni, hogy ne legyen retkes az ember, ennek ellenére a gép működött
Csak bővítgetni szerették volna...
-
válasz
Rántotta., onnantól kezdve csak 2 memhely működött a 4ből. 5x8h, ami előtte még bírta a 200mhz-et. Nem voltam ám pipa.
re: (#16381) Ranagol_5
A saját gépeimnél ezt már nem tűröm el. -
válasz
Én csak golflabda nagyságú porcicát szedtem ki régi gépből, ez volt a csúcs eddig.
-
snake1977
őstag
válasz
telescreener #16255 üzenetére
Persze a smart (ha erre gondoltál) vinyó függő, ha nem tudja akkor nem látható az állapot, érdemes teljesen megformattálni mindenképpen mielőtt rendszert kap.
Nincsmit
-
snake1977
őstag
válasz
telescreener #16247 üzenetére
Scandisk win95/98 vagy dos alól, de a Norton Disk Docktor gyorsabb.
Scandisknél érdemes a /auto kapcsolóval inditani, mert különben minden egyes bad sectornál visit, de alapjában egy sima dos inditó lemezről bootolva fdisk majd format c:/s /u
ez is megmutatja általában a potenciális bad sectorokat, viszont a nortonnal lehet 100%-ra menni. A HDsentinel látni fogja,de sem teljesitmény sem kondiciós adatot nem fog adni, smart ebben nem hinném hogy lenne, nekem a 420-asomban sincs még. -
telescreener
tag
válasz
telescreener #15994 üzenetére
megoldva.
-
Rive
veterán
válasz
telescreener #15986 üzenetére
Nemtom. Az a Delta nekem nem szimpi, semmiképpen, de a jel mégis inkább laphalálra utal.
Ne dobd ki, és ha akad valami bikább táp, akko azzal még nyomasd meg alkalmadtán, hátha.
-
Rive
veterán
válasz
telescreener #15983 üzenetére
Tkp. miféle tápról van szó? Másik táppal próbáltad?
Magam próbára egy 400-as FSP-t tartok: azzal szerfölött ritkán van úgy, hogy a zárlatos cucc nem 'mondja meg', hol a zárlat
-
válasz
telescreener #15983 üzenetére
-
válasz
telescreener #15977 üzenetére
Vedd ki a procit és próbáld úgy indítani a lapot.
Ha úgy indul a táp,akkor a proci zárlatos, de lehet hogy a lap megúszta.
Ha így sem indul a táp, próbáld ki másik táppal hogy elindítja-e a lap, illetve az alaplapról húzd le a tápot, és nézd meg, hogy a feketét zárva a zölddel elindul-e a táp. -
zoltanz
nagyúr
válasz
telescreener #15979 üzenetére
Olyasmire, kérdés milyen az alaplap. Igen nagy valószínűséggel akkor jó.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
telescreener #15977 üzenetére
A ventik akkorse forognak ha a lap jó, esetleg próbád ki pl nekem van egy egér ami világít simán ha árram alatt van a lap. (vagy mérj rá valamire)
-
válasz
telescreener #15884 üzenetére
Ha új táppal mindig ment, akkor a tápok haltak be.
-
Weißturul
senior tag
válasz
telescreener #15638 üzenetére
de simán lehet vele netezni és ez a lol. oké flash nincs meg yt se de ezeket tudom hanyagolni
-
peti_s
addikt
válasz
telescreener #15540 üzenetére
Jaja, valószínű. De, érdekes, hogy a freemail nem jutott eszükbe a tiltásnál. AOL, inbox, gmail, walla, minden tiltva van, csak a freemail nincs.
MSN, és skype is természetesen tiltva.
-
peti_s
addikt
válasz
telescreener #15375 üzenetére
Pont most nézem, púpos, kifolyt kondit nem látok, de rendesen ki lehet száradva az összes benne, mert úgy lett hűtve a CPU, hogy van rajta egy passzív borda, arról meg a táp ventilátora elszívja a meleg levegőt, amit beleszív a tápba. Ez a fajta hűtés többszörösen is rossz, nem is értem, hogy egy ilyen márka, hogy engedhet meg ilyet magának.
Ám, Lite-On tápegység van benne, nem tudom milyennek számít.
-
peti_s
addikt
válasz
telescreener #15294 üzenetére
Megírom, természetesen, engem is nagyon érdekel.
Ha nem HT-s a CPU, ami nagyon valószínű, pedig a matricán rajta van a HT logó, akkor a 2,4 GHz-s Celeron fog a helyére kerülni.
-
peti_s
addikt
válasz
telescreener #15246 üzenetére
Az már csak néhány Watt lenne, egy db 20 GB-s WD van benne, nem attól ennyi a fogyasztás.
Maga az alaplap nem fogyaszt sokat, a VGA kártya fogyasztását sajnos sehol sem találtam meg, de abból sem nézek ki túl nagy fogyasztást. A két 512-s DDR RAM már hozzáadhat, no, meg a CPU marad már csak. A tápnak pedig nagyon jó a hatásfoka.
-
Rive
veterán
válasz
telescreener #15120 üzenetére
Rosszul tudod. Az aceton nem oldja. Lehet kapni spéci pillanatragasztó-oldót, de az meg szinte mindent old.
A mechanikai feszültséget nem szereti, úgyhogy gyorsfagyasztás/melegítés/kapargatás+nyomogatás váltakozásával lehet sokszor eredményt elérni, de aztán ha igazán letapadt, akkor csak a finom smirgli (ecetesolló) segíthet kisimítani a terepet.
A vezetékekre persze vigyázni kell, és ha az a lakk is feljött, akkor egy kis körömlakkal lehet javítani.
Ps.: a biztonság kedvéért utánanéztem - végülis van hozzá köze, meg az acetonra tényleg esküsznek sokan, úgyhogy én tudtam rosszul... Nekem mindenesetre anno nem jött be
-
válasz
telescreener #14890 üzenetére
Nekem akad, ha köll dobj privátot
-
válasz
telescreener #14890 üzenetére
Nekem van egy
-
sladka_pani
senior tag
válasz
telescreener #14767 üzenetére
LOL, ez nagy poén volt!
-
válasz
telescreener #14767 üzenetére
nahh miért is?
-
peti_s
addikt
válasz
telescreener #14734 üzenetére
Én mindig úgy csináltam ezt, hogy a több piros kábelt tartalmazó csatlakozó kerül jobb oldalra.
-
válasz
telescreener #14724 üzenetére
Nagyon menő, egy ilyen kell
-
telescreener
tag
válasz
telescreener #14723 üzenetére
[link]áh megvan, ez az minden c2d-t megeszik, g41 chipsetje van.
-
kiry
csendes tag
válasz
telescreener #14589 üzenetére
Nem bugos RAM-detect, igazi. 2 modul 1GB-os, 1 pedig 2GB-os, mindhárom reg ecc-s.
A 2gigásból mindkét lapom (asus tuv4x és epox 3vsa2) csak 1-et lát, így jön ki a 3.
A vicc az, hogy mindegyik gyártó és a via szerint is a 694t "csak" 1.5GB-ot tud kezelni.
(Az epox lap pl nem is látja az 1GB-os moduljaimat, így abban csak a 2G-t használom 1G-ként, most is azon írok)
Az 1GB-osokat bacsis -tól szereztem, még most is hirdeti őket.([link]) -
válasz
telescreener #14589 üzenetére
Letezik, de az ara horrorisztikus, mint minden kulonleges cuccnak.
-
balux33
csendes tag
válasz
telescreener #14548 üzenetére
Hát nekemse sikerül még ilyett csinálnom ezelőtt p2-es procival,nagyot is néztem mikor 166Mhz en indult el
Egyébként ezt a procit egy compaq szerverlaphoz kaptam ajándékba (amit még azóta sem tudtam működésre bírni) és betettem a többi cucc közé. -
kovy79
őstag
válasz
telescreener #14537 üzenetére
Ha egyszer haza jutok, előkotrom a kis öreget és megnézem.
Ha minden igaz, van még egy új K6-III+/400ATZ valahol, ha gondolod megkeresem.Mod: "ha-val" nem kezdünk mondatot, nekem kétszer is sikerült.
-
kovy79
őstag
válasz
telescreener #14531 üzenetére
Kellene még abba a lapba egy K6-III+!
Mod: egyébként p1 (még p2-nél is sok lapnál) korszakban jumperrel oda állítottad a szorzót, ahová kedved szottyant (no meg amit a lap tudott)!
(#14536) bacsis, pedig anno én az Aristo lapommal gyilkoltam rendesen a 166MMX-et és nem csak felfele! Tuti, hogy tudtam lefele állítani a szorzót. Bár ez oly rég volt, talán...
-
válasz
telescreener #14533 üzenetére
P3 pont tőlem
P2, P3 jumperes?
Biosban nem mind állítható, de a jumperesek esetén nagyobb az esély.
De eleve a P1 korszakot említetted (erre is reagáltam), ott meg eleve csak jumperes állítás volt, ott meg simán ment a kisebb szorzó. -
válasz
telescreener #14529 üzenetére
Ezt tapasztalatból mondod?
Mert nem igaz... -
válasz
telescreener #14527 üzenetére
Szerintem meg a szorzózár csak felfelé zárt (illetve zár ma is), kisebbet beállíthattál.
-
válasz
telescreener #14459 üzenetére
Persze hogy kell a 10HDD, úgy jobban adja a feelinget
Fenyő! igen, XP alatt megy az NFS3, csak Win2K miatt szívózik.. asziszsi Win NT
Elvileg van rá valami okosság, ha működik, délután megírom -
válasz
telescreener #14445 üzenetére
Gémer, nem gémer, szoft renderrel mennek a játékok... Nem lesz/lenne ezzel gond, csak ki kell találni hogy miért nem szeresse a voodoo-t
-
válasz
telescreener #14429 üzenetére
Elsőnek is azért nem válaszoltam, mert gőzöm nincs
Olyant láttam hoyg Win2K felmegy de Win9x,ME nem, de ilyennel, hogy Win98 felmegy, ME meg nem, nem láttam.. tehát frankón feltelepül, és mikor már rendesen elindulna elsőre akkor lefagy?furcsa, passzolom
esetleg próbáld meg hogy felhúzol egy 98-at majd azt frisíted ME-re
Darthsun! Jahh simán lehet állítani, az affinitást, hogy melyik alkalmazás mely magokat/procikat használja -
válasz
telescreener #14421 üzenetére
bacsist zargasd, O a nagy ME manias.
benedekco: 2000+ erdekel?
-
válasz
telescreener #14421 üzenetére
Nyertél Fenyő ellen!
Amúgy most már legalább ezt is biztosan tudjuk. A 3dmark-ot meg még megnézném ugyanígy egy erősebb vga-val is... talán ha ad valamit a Kuka Isten.re: DarthSun
"a gyors boot-idő" HEHEHE! Vicces vagy
Celeron és a gyors boot idő. Jobban örülnék valami Athlon XP-nek. Legjobban valami 2x-es 64bit-es csodának, de eddig csak szarrá ázott 286-osokat meg szétvert lapokat találtunk. Talán az elkövetkezendő hetek meghozzák a jólétet. -
zoltanz
nagyúr
válasz
telescreener #14409 üzenetére
GPS -st a legtöbbhöz lehet külön is csatlakoztatni, sztem az nem kizáró ok.
-
djculture
félisten
válasz
telescreener #14332 üzenetére
Legjobb egy mobil barton.Azok overclockba olyan értékeket tudtak hogy hihetetlen.
-
nappa
tag
válasz
telescreener #14326 üzenetére
köszönöm
és azt megkérdezhetem hogy mitől jobb ez a spec számu mint a többi?
és még azt nem értem hogy elvileg a sempron jött ki utoljára és akkor hogy-hogy az athlon xp jobb? bocsi ha hülyeséget kérdezek -
válasz
telescreener #14307 üzenetére
Elvileg az is libavc, csak nem tudom hogyan forditottak, ugyanis kulon engedelyezni kell.
-
válasz
telescreener #14305 üzenetére
Multi threaded. Mondjuk MPlayer, vagy ffmpeg. De gyakorlatilag barmi ami libavcodec alapu kepes tobb szalon feldolgozni x264-et. A skalazodasa a magok szamaval kozel linearis az eddigi tapasztalataim alapjan.
Ha nagyon primitiv, de gyorsat akarsz, akkor DSL azaz Damn Small Linux. Kics, gyors es ronda
-
válasz
telescreener #14303 üzenetére
Nem kellene beszaggatnia, egy normalis MT decoderrel meg a 720p is elmegy atomon.
A knoppixot is erdemes megnezni, annak sem nagy az eroforras igenye. Ha van hely es memoria, akkor egy xubuntu is elballag talan rajt. 1GHz-es rezbanyan 512MB memoriaval mar elfogadhatoan futott.
-
válasz
telescreener #14288 üzenetére
jahh, 2db 80-as van/volt bent és ugyanaz... pedig régeben még a 120-as vinyót is simán megette
Gyerekek hoyg ez a youtube mekkora egy "kódlapátolás" frescho szavaival élve...
1,33-as Tualatin proccot 100%-on hajtja, úgy hogy még akad is a videó, hozzá teszem nem full HD
bezárom, elindítok egy 700megás Divix-et mellette szól a Winamp és ez így együtt 25-35% közt terheli csak a procit -
sladka_pani
senior tag
válasz
telescreener #14270 üzenetére
Nincs azzal semmi baj. Egyébként emlékszem ígértem máj 13.-ra a videokártyát, de aztán nem jutottam el BP-re, ezért nem is írtam rád! Megvan még, egyszer odaadom, csak most legfontosabb az autóm, minden pénz számít. Ne haragudj!
-
sladka_pani
senior tag
válasz
telescreener #14259 üzenetére
Fiatal vagy
szerk. ezt nem rosszból ám, csak idősebbnek hittelek írásaidból! -
válasz
telescreener #14256 üzenetére
Penyus jól mondja, amikor én voltam 3-4-5 éves, akkor még a 386 is menőnek számított, Penyusról nem is beszélve
-
Penyus
senior tag
válasz
telescreener #14256 üzenetére
Na igen de ez nem er, mert mikor en voltam 3 eves pc meg csak kb a nasanal volt
Mikor pentium 1esek voltam meg mar kifejezetten ven voltam. Amugy a szetszedes nekem is megvolt csak 286al
-
válasz
telescreener #14248 üzenetére
Hát itt a lehetőség bepótolni a lemaradást!
Én is openttdzek, xcomozok alkalom adtán.
A héten pl. a shadow warriort vittem végig.mod: hozzá is teszem gyorsan, nekem nincs lemaradásom szerencsére
-
válasz
telescreener #14246 üzenetére
Pontosan, csak az remlett, hogy nem egy gyakori cucc. Linux is rogton felismert mindent. Egy PCIMCIA kartyaval meg tudod oldani, nekem egy ezer eves b-s cisco wifi van benne.
Redaelrt is menni fog. Na meg a szokasos scortch, goldenaxe, ugh szekcio. Mondjuk nekem ahhoz a korhoz az X-es darabok kotodnek. (X-COM, X-Wing)
-
válasz
telescreener #14244 üzenetére
4MB-os a vdkari valami nem tul altalanos cucc. Most premedia ugrik be, tuti, hogy nem az.
Jatekok: X-COM, dune, DOOM, Quake I szeria, Warcraft eslo reszei. Ami DOS-os mind fut. Esetleg meg probald ki az X-Wing szeriat, csak vagy jo Joy, vagy nagy egerpad kell hozza.
bacsis:
Ajanlom a figyelmedbe a linuxot. Tolts le egy i386-os 10.04-es LTS ubuntut. Rakd fel a merevlemezre (nex-next-finish) es a keress meg. nagyon jopofa kinzasokat lehet kitalalni (HD kodolas, kernel forditas, webszerver teljesitmenymeres...
-
sladka_pani
senior tag
válasz
telescreener #14211 üzenetére
Durva! Mennyi fajta létezik! Köszi!
-
sladka_pani
senior tag
válasz
telescreener #14208 üzenetére
Jaj, azt hittem, hogy a formátumát a csatlakozóval összefüggésbe hozhatom, nekem ugyanakkorának tűnik mint a mATX (MicroATX, ott az az M betű)
-
sladka_pani
senior tag
válasz
telescreener #14206 üzenetére
Azt már tudtam régebben, hogy energiaellátással kapcsolatos, de én nem vettem észre ilyet. Ha csak annyi a baja, hogy nem tudtad XP-ből kikapcsolni, az nem olyan vészes, nemde? Amúgy jónak néz ki ez a mATX is
-
sladka_pani
senior tag
válasz
telescreener #14201 üzenetére
Illetve még muti melyik is ez az alaplap mert a smiley miatt nem látom :/
-
sladka_pani
senior tag
válasz
telescreener #14201 üzenetére
Ezt konkrétan hogy érted, mit is csinál az az ACPI? Csak mert ugye ugyanilyen alaplapom van..
-
törölt tag
válasz
telescreener #14179 üzenetére
Olyan ami felesleges? Olyan nincs...
-
válasz
telescreener #14137 üzenetére
persze, nem si vettem a szívemre
-
válasz
telescreener #14133 üzenetére
A fordítás miatt emlékeim szerint nem világít. Ha nincs benne a tekerés, akkor B a floppy, ha a tekerés után dugod rá, akkor A jelű a meghajtó.
Fordítva (nem az 1. lábhoz kerül a piros ér) rádugástól világít tekertnél és nem tekertnél is rögtön bekapcsoláskor. -
válasz
telescreener #14127 üzenetére
Az igaz, gyorsulna... De miért is lenne nekünk jobb tőle különösebben?
-
válasz
telescreener #14090 üzenetére
DDR3 a leegett gep helyett vettem egy kis ITX csodat, itthonra jo lesz felkialtassal. Most kaptam masik RAM-ot, hogy leteszteljem nem-e a lap kukas.
VGA-t nem neztem, meg nincs hozza procim.
DBob: Bevallom nem gondoltam ra, hogy azt is vedeni kellene. Azok azert raznak, mert arrol taplaljak a jelerositoket.
-
válasz
telescreener #13999 üzenetére
Megegyeztunk. Szoval, melyiket a harom kozul?
-
válasz
telescreener #13997 üzenetére
Attol fugg melyik, en 3-5k koze taksalom a thinkeket. Matrox, S3 itthon is akad. Ami erdekel, az pl. valami AGP kartya P4 melle, 478-as CPU...
-
válasz
telescreener #13986 üzenetére
Pontos pecifikacio? 64MB RAM, de a 600E-ben 128 van. P2-es 300MHz koruli CPU. Nem tokeletes az allapotuk, de hasznaltuk hosszu evekig oket. A spec kb ilyen: [link] Ha pontosat akarsz, akkor felelesztem teljesen.
Driverek: [link]
Egy toltom van, de arrol jaratom felvaltva a gyujtemenyem tobbi darabjat.
A mennyibe lenne, mint irtam keplekeny, amit ajanlasz erte. De hogy magam ellen beszeljek a 4550 meghaladja azt, amit en elkepzeltem, annyiert kettot is vihetsz.
-
sladka_pani
senior tag
válasz
telescreener #13975 üzenetére
Fú, ennyire pontosan azért nem tudom
-
sladka_pani
senior tag
válasz
telescreener #13973 üzenetére
Vagy az lesz, vagy a Déli, attól függ majd hova tudok beérkezni. Eddig május 13. van a tervben.
-
sladka_pani
senior tag
válasz
telescreener #13911 üzenetére
Szia!
Most próbáltam ki, még benne van a gépbe a kártya, tökéletesen ad képet, bár párszor be kellett raknom a PCI foglalatba, mert hiányzik róla az a vas pöcök, amit betudsz csavarozni a házba, így elmozdult. Sajna ilyet nem tudok hozzá adni, de így hogy óvatosan szúrtam bele a monitorkábelt (onnan is hiányzik egy csavarozó, de egyik tartja vígan) így kipróbáltam többször is ki-be kapcsolni megy.Mivel ilyen hiányosságai vannak, nincs pofám elkérni semmit érte, odaadnám ingyen, mikor Pesten járok. Majd szólok előtte mikor megyek, és kijössz érte, ha az úgy fasza.
-
válasz
telescreener #13934 üzenetére
Lényegében frescho is ugyanezt írta le, szóval nem mondtál újat, persze azért köszi
a
kérdésem továbbra is az lenne, hogy egy azonos órajelű Intel 486DX2 66MHz és egy Overdrive 486 DX2 66MHz közt mi a különbség? vagy hogy van-e? és az Intel miért gyártott akkor "mezei" overdrive CPU-kat, mármint olyant amibe semmi "különleges" nincs -
válasz
telescreener #13923 üzenetére
Annak a lapnak meg pci-e portja nem 100-as (max 4x-es, meg inkompatibilis/bugzik némely pci-e karival), bár használhatóbb mint a fentebbi Msi lap agp-je...
-
sladka_pani
senior tag
válasz
telescreener #13909 üzenetére
Persze, de előtte okvetlen lepróbálom neked a saját gépemben!
-
sladka_pani
senior tag
válasz
telescreener #13907 üzenetére
Sajna azt nem tudom mibe belerakni, de a sörnek van foglalatja: Sör-socket A
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Ryzen 3 3200G processzor
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest