Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Látom, a pontra kattintva szerverhiba. A profilodat viszont látni.
Enyémeket visszanéztem most, azok elérhetők. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nekem is fel kell tenni valami real-retrót, az utóbbi években a madnesst műveltem. Kivétel volt a Voodoo2 világcsúcs 3 kategóriában.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az a V2SLI megvan és működik ma is - kép - és világbajnok is lett. Bár a P4 amivel hajtottam elfüstölt, de akkor a Voodook nem voltak benne.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Törölni nem lehet, de a TG és ármesterit lemondtam. Gondolom azt el kell hogy fogadják
-
Látom hogy a fióktörlés hatástalan. Kilépés pont sincs. Ha csak olvasom az oldalt akkor már visszatesz aktívra.
-
Sziasztok Mindenkinek !
Leköszönő post, pici nézeteltérés az egyéni arcképben, ami által már évek óta nem kaphatok subject avatart...ezt már nemtom tovább tolerálni sajnos. (Erős Pisti számára ez nyilván nemgond, de évek alatt felhalmozódott, szóval a pici gond most nekem is túlvezérelt lett)
Törlöm a fiókom most...
Aki további kontakt szeretne lenni : Vogonson elér szintén az itteni nick nevemen. Valamint itthon a natcemp6@gmail.com email címen.Élmény volt, komolyan mondom rengeteget tanultam, és talán sokat is adtam át én is a kollégáknak...
Fácsén nem vagyok fent, így csak a fenti elérhetőségek.
Offline olvasni fogom a postokat, de már nyilván nem megy a react... -
386 már durrantott, bár a Mod, XM stb még be bírt szaggatni, Cx486DX- re cseréltem (a lap tudta), na az már megváltás volt, Doom is egész tűrhető lett.
C64/Amiga vonalon máig is analfabéta maradtam, a korukban nem tudtam volna elég valutát váltani, hogy Osztrákiából behozzam. -
válasz
Vangelis
üzenetére
A modern MINT már nagyon jó sztem. Mindent felismert a komplex vason, és a Radeon-Nvidia kettős videókártya is rendben van. A váltót kitette automatikusan a tálcára.
Kezdőnek általános felhasználásra kb ugyanaz mint a Win - netezés, böngészés, levelezés, YT, stb.
Nehézséget a Win palackozás hozza, de belerázódva nekem eddig minden szükséges Wines programom fut, játékok, tesztek is. -
-
válasz
Fücsök007
üzenetére
Zen2- őn UEFI- t kéne frissítenem, de akkor meg lehet hogy a Win98 nem indulna, valamint átbootoláskor állítgatni kéne.
Linux MINT meg rosál ha aktív a TPM/secure-boot.
Elgondolkodtató, de valszeg jobban járok ha Linuxra váltok, amennyiben beint az MS. Lehet hogy a történet folyamatossá is válik, később egyre újabb gépeket tiltanak majd ki.Az is előfordulhat hogy a Rufus leköveti a problémákat, és újabb menüpontokkal továbbra is megkerülhető lesz a +szigorítás
-
-
Hát igen, nekem is eltartott egy darabig. Debiannal beborultam az agyamba, de aztán a MINT már ment fokozatosan, a gyakorlat erősödésével egyre gyorsabban.
Ez is olyan hogy visszatekintve már egyszerű, csak kezdéskor látszik nehéznek, de tény hogy rá kell szánni az időt.Brand gépekkel sok a gond Linux alatt, az épített vasak, rendes alkatrészekkel kevésbé problémásak.
-
válasz
KROK640
üzenetére
Júniusra állítólag a Win11 újabb-modernebb gépeket is kukázni fog. Olyanokat is melyek eddig a secure-boot kiollózásával még mentek, ezek már evvel is tiltva lesznek, beépül a frissítésbe. Előfordulhat hogy a heti frissítés kéri a gép újraindítását, majd reboot után : sajnáljuk az ön gépén a Win11 ezen verziója már nem támogatott.
-
válasz
KROK640
üzenetére
Win Me- hez a 2GB HDD harmatos, a Win98- at is legalább 8GB partícióra érdemes telepíteni.
WinMe egy bukott oprendszer a maga idejében, és ma retróként is.
Nem véletlen hogy a legtöbb modernizációs modult ma is 98- hoz írják.
A 16 szín és a hanghiány nyilvánvalóan nem megfelelő telepítés, és/vagy driver-felrakás eredménye. Ha visszaolvasol, korábban részletesen kifejtettem a korabeli Win98 hozzánemértés szintjeit.
Miért is lett volna problémás ?, hiszen ma RyZenen PCI Live- al is tökéletes a hang, 7800GTX- el pedig a kép FHD- ben.
Na ezen a gépen próbálnám meg a Me- t telepíteni, simán összef*sná magát, nincs felkészítve a gagyi Me ilyen modern géphez, 98 alá már évek óta frissítik a modern drivereket.
Ja és Me alatt nincs natív DOS, ez milyen fatális hiba már, ebben a korban ez kötelező volt. Persze moddal lehet imitálni, de nem az igazi és bugos. -
válasz
KROK640
üzenetére
Te a korodnál fogva sem használtál 286- ost. A lényeg, mint mondtam hogy 1- es típust kell beállítani, utána be lehet lépni a BIOSba, fixálni(lecsatizod a HDD- t, belépsz a BIOSba, és 1- es beállítás, majd mentés, kikapcsolás, HDD rádug, bekapcs). A többit a DM intézi. Frappáns BIOS kiegészítő, 4Kb csak a mem foglalása.
Me alá már nem életszerű, oda már minimum 8-10GB HDD kell fizikailag és trükközés nélkül is.
Bár a Me egy nagyon elhasalt oprendszer, sokkal jobb a Win98, arra stabil a Loew TBPlus driver mely már 32768TB- ig támogatja a SATA meghajtókat. -
válasz
Pista0001
üzenetére
Az természetes és korabeli. Én csak a modernizált verziót feelingeltem, mely ma már setelhető. És nem csak Maxtorral, hanem más GB- os vinyóval is, máshoz is van DM driver, meg általános meghajtó is.
Most komolyan, ma már kit is érdekel a nehezen beszerezhető ultrarégi vinyó, mikor a középretróval is megoldható - 20--->180GB IDE is komp a fenti paraméterekkel. És gyakran ezek olcsóbbak mint a sokkal régebbi vinyók.
Jó hát aki percre pontos akar lenni, használhatja az időrendes vinyókat, és veszít jelentős elérési időt + megbízhatóságot is.
286 gépnek a 40GB LaposMaxtor kb akkora előrelépés mint egy modern gépen a HDD-->SSD váltás. -
válasz
Pista0001
üzenetére
286 már retróként (újonnan 386 volt az első), Trident videóval. És 40GB LaposMaxtorral
A gép, bár a RAM ebben is csak 4x1MB SIMM, többet nem is ismerne fel.
A mechanikus AT/XT bill azért illik hozzá, de a korábbi CRT monitorrokkal mindenki úgy rongálja a szemét ahogy akarja.
Nyilván a korai Tridenttel is meghajtható pld a próbapadomon, és a kettes állomásomon levő LCD, van rajtuk DSUB input, és hát a képük is sokkal-sokkal jobb, még nem natív köztes felbontásban is, mint a szemrongáló CRT- nek. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Igaz. Asztali verzióm nincs Intelből. Egy HEDT és egy Xeon E5-v3. Tényleg utóbbi pasztás vagy forrasztott ?
Mondjuk amit envagyok írt, 100 fok hamar, az kemény. Nekem a paszta/pad nélküli HD6870 is kb 2-3 perc alatt futott 100 fokra.
A 7900X mellett még a VRM is csak 40-50 fok között mozog. -
válasz
Pista0001
üzenetére
A 9 az már forrasztott. A 7900X még pasztás, bár nem veszem észre, idle 36 fok átlagban, telhelve is 60 alatt. Ugyanazon hűtővel (LCC-120) hasonló mint a Haswell Xeon. Pld a kis R1600AF Wrait Prism- el pár fokkal melegebb. A R3800X- hez a Prism már kevés (pedig ahhoz adták gyárilag), azon DeepCool toronyra kellett váltanom.
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Mostanában nem figyeltem, tavaly láttam itthon 980Ti- t, akkor elég drágán adták.
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Akkor ez UEFI specifikus lehet tippre. Nekem CSM- re van lőve, hogy a DOS/Win98/XP is induljon.
X99- el pedig mindegy, azon slotonként lehet engedélyezni-tiltani a PCIe- t. -
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Jah...hát. BIOS/UEFI- ben az első PCIex16- hoz nincs RAID set ?, azt átállítva a kettesre bootol, meghagyva meg az egyes.B450- en ezt a titkos beállítást sikerült felfedeznem.
Persze a B450 egy primitív lap, X99/X299- en nyilván könnyebb bánni a két videós rendszerrel. Z97 - soha nem is volt...
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
+az hogy jó drága, és mellette az is, mint a félretró videók jórésze, bármikor megpusztulhat.
Azért az áramtermelő, és már igen modern 1650- et várhatom még sztem egy darabig hogy hőgutát kapjon
, főleg az új GDDR6- os verzió. -
válasz
Kalacskepu
üzenetére
A két videókártyás relatíve könnyű. Zen2- vel XT szinttől ott vagyok a modernig, minden oprendszer precízen lefedve egy géppel. 7800GTX+GTX1650.
-
válasz
KROK640
üzenetére
Nem, a GTX980Ti és a TiX lényege hogy a leggyorsabb XP alatti videókártyák. Itthon kevesen alkalmazzák a hyper-madnesst, de nyugaton ez rendkívül lényeges szempont. Konkrétan az Univerzum leglényegesebb tesztje az XP alatti 3DM01, és ez még fut a fenti kártyákon, Win7 alatt már brutális a lassulás.
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Igen, a 980 széria már nagyon drága.
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Tényleg, az is fut.
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
HD7970 megy, tehát a 7790- nek is kéne
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
GTX980Ti az utolsó. Addig mindegyik megy XP alatt.
-
válasz
brabbitz
üzenetére
A fotón levő lapom DDR3- at is fogad - 4xDDR4+4xDDR3 foglalat van rajta. Mondjuk a lap még most sem olcsó. Van 2011v3 Xeonokból amelyik DDR3- at is tud, bár a legtöbb szorzó-lockos, de van nyitott is.
i7 persze még drágább.Nem is beszélve a 2066- os i9X- ről, súlyos pénz, ráadásul az már csak DDR4...szerencsére én még a robbanás előtt vettem.
-
-
válasz
jokeph
üzenetére
A GTX1650 nálam bevált. Retró teszt esetén is figyuzom hogy jóval nagyobbra boostol, mint a gyári OC spec, 2GHz fölé. Gondolom van egy TDP Watt keret, amíg abból nem szalad ki, addig engedi, mint a HEDT vagy Xeon prociknál.
1660- at vettem volna, de ez jött ajándékba, hát akkor már használom. -
válasz
jokeph
üzenetére
Régen nem is vágták, csak ott ahol útban volt/közlekedni kellett. Újhullámos USA kertvárosi és Brit golf-fövenyek stílusa terjedt el, mert az a szegény rétegben is a gazdagság illúzióját kelti.
Annyira nem lényeg hogy OV vs MP, majd kiderül, nyugtával dícsérjük a napot.
Eddig nem is volt lényeg mondjuk egy HEDT gép, de majd ha 4x áron jön a villany...
-
válasz
jokeph
üzenetére
Akkora fűszálak nőttek az udvaron, úgy néznek ki mint egy acéllemez. Lassan darálni kell. De ahogy olvastam, nemsokára korlátozzák a fűvágást is, felesleges energia, CO2 többlet, meg hát folyamatosan csökkenti a fotoszintézist is.
Mondjuk a 4 madness gépem sem épp energiabarát...
-
-
-
Technikai adatokkal nem tudok dobálózni, csak DOS alatti tapasztalatokkal. #9 IRQ felett minden bizonytalanná vált. Tegye fel a kezét, aki nem így gondolja, és ott volt a kezdeteknél is.
Fizikailag nem szólt az SB és a GUS sem #7 feletti IRQ esetén, efelett esetleg a profin megírt Doom, a többi az rosált...há' ez van...De hát kárpótol ma már bennünket a modern madness DOS. A modern alaplapi hangkártya lehet esetleg #15 cascade akármennyin is, a VSBHDASF megszólaltat mindent is. SB32/Awe32/Live/Audigy/XFi/HDA alaplapi támogatva...mi kell még...
Korábban a linkeket, forrásokat, binárisokat is linkeltem, +néhány általános DOS set sorral is + komplett lementett imagekkel is, melyek CD-DVD-pendriveről is bootolhatók. Ki kell próbálni, és nem is kell megtartani a drága retró kártyákat, nyugiban el lehet adni a mai magas gyűjtői áron. A modern DOS/Win98 driverekkel a modern gépek kompletten ugyanazt tudják, mint a ma már drága, régi cuccok.
-
'93 karacsonyan, a BBS-rol lekuzdott Doom 0.99 megszolalt a 11-es IRQ-ra allitott GUS eseten
Elhiszem vagy nem Neked, de az nagyon régen volt, és nem is tudnám kontrollálni, mert akkoriban nekem egy GUS irdatlan összeg lett volna, az első GUS retróként...talán 2010 körül érkezett.11- esen ???? 93- ban még nem is létezett olyan lap, mely 11- re tudta volna pakolni a GUSt, meg driver/program sem, úgyhogy gondolom csak rosszul emlékszel...
Sőt még az SS7, P2, P-III korszakban sem lehetett 11- re lőni DOS alatt, abszurd kizárt. Meg ha lehetett volna, akkor is csak egy game, esetleg a Doom szólhatott 11- en...Nem erdekel az emulacio, valodi hardwaren erdekelnek a dolgok, a DOSBoxot is azert raktam fel most, mert mas lehetosegem nincs arra, hogy valos idoben, azonnal kiprobaljam.
DOSBox ugye eleve nem natív hardver, szóval az az alatti próba semmit nem bizonyít.
PCEm sokkal közelebb van a tényleges vashoz, reálisabb.
Bár én a madness modern driverekkel támogatást preferálom, ez sokkal gyorsabb is, és megfelelően skálázható is, a modern DOS driverekkel. -
Szoftvert mutatni ? Most így hirtelen nem, a blogjaimban épp eleget foglalkoztam evvel, be lehet keresni. Próbapadon éppen az FX...,evvel foglalkozom most, kizárt hogy minden hozzászólás esetén cserélgessem a gépeket, továbbiak majd...
A túró tudja hogy a GUS mikor és hogyan is szól/szólnia kéne, a retró címeimben ott volt, de most pihennek, lehet hogy állásukban meg is kotlottak
Pár retró címben odavág, de pld Tyrian alatt kezdetben torz hang, viszont javítható lett.Cascadelt IRQ, 9 felett ahogy illik rosál, avagy nincs hang/fagyás.
Tegye fel a kezét, aki IRQ9 felett sikeresen használt DOS alatt hangkártyát....nem jelentkezik senki...gondoltam.
-
11- en már nem viszi, kizárt.
DOSBox : az egy gagyi emulátor, ilyet soha nem használtam, ott előfordulhat hogy még megy 11- en, mivel a gazdagép azt jelenti az emulált hardvernek, és konvertálja.
PCEm : na ez már jó, rendesen BIOStól kezdve emulál, tök mindegy hogy a gazdagépben ki hol is áll éppen.Mutass kerlek olyan szoftvert, aminel van GUS support, de a default, 11-es IRQ nem valaszthato ki.
Nem vizsgáltam, gőzöm nincs, nekem a lényeg hogy az adott retró konfigban éppen mi hogy is fut, és az IRQ11 itt nagyon messze van...érdektelen DOS alatt.
Madness alatt akár a 30. IRQ is ott van(low 15 alatti átlapolással, IRQ holderrel), ezért jobb a legmodernebb gép is ma retróra, mint a valaha is létezett legjobb retró gép.
Komolyan mondom a grafika/hang/skálázhatóság(sebesség), minden is jobb mint egy naptárazóson. Ráadásul a naptárazósból több gépet is kell tartani. Madnessből elegendő egy, pld a Zen2 - XT- től a máig ok. -
Nem, a 11- esen akkoriban semmi nem is ismerte fel a hangkártyát, még a brutálisan jó, és profi Doom sem, max 9- ig...
A GUSt meg a sima 5/7 IRQ- n is csak szűkebb lista, hát sok program sem... néhány pld a saját listámból természetesen szólt.Nagy énekes vagy hogy kiállsz a közösség elé evvel a hanggal, 11- es IRQ annó DOS alatt
, na ne röhögtessél már, aki annó benne volt, vagy akár később retróként próbálta ki, mindenki tudja hogy ez lehetetlen. -
OFF - politika fórumra kerestem rá, nem találtam - van a PH- n ilyen ? Pici postom lenne, ami itt ugye nem rentábilis...
-
IRQ 11 : már kifejtettem...mi is nem érthető ezen ?, DOS korszakban senki nem is írt a 11- hez detektálást, nem is volt értelmezhető annó. Ma már persze 1-2 modern cím fejlesztve lett rá - ahogy pl fentebb is írtam a Q2DOS pld.
Hát de ez annó urbanlegend, modern DOS, Win98 esetén működik/működhet, a maga korában viszont minimum divide error/védelmi hiba/kék halál, meg még mittomén emlékeznem milyen hibák.
Mondjuk modern madness gépek esetén ezek már nemigen jelentenek problémát, a lelkes retró programozók kb a problémák 99.9%- át megoldották mára, persze ezen szint csak madness gépek esetén működik. Naptárazós retró esetén továbbra is problémák vannak, ezért is érdemes ma már modern gépet használni a retróhoz is, kevesebb gond, kevesebb viszki/nyugtató kell az agyvérzés elhárításához.
-
Végigolvastam, nemigen érthető. --- úgy mint pld a PCIe to PCI konverternél is hasonlóan félreértetted a dolgokat, több hsz váltás után sem értetted az adott konverter hardveres felépítését, a mostani esetben meg már a szoftveres dolgokkal sem vagy tisztában.
Amit leírtam az az érvényes, PONT.
Hát ahogy fentebb is jeleztem, sokkal okosabb vagy nálam, de az IQ, bizonyos spec dolgokban nem feltétlenül előny, egy butább ember is jobban tudhatja. -
Hopp, alapból nálam az ilyen szintű lapokon az LPT tiltott(nem kell), soros1 enable esetleg, de az sem fontos, mert itt már megy az USB egér Win alatt, néha DOS alatt is, PS2 meg mindíg.
GUS/11 IRQ : korábbi DOS címek alatt rosál, Q2DOS alatt tippre jó lehet, de ezt modern hangkártyákkal próbáltam, modern gépen, modern DOS driverekkel. Win alatt pedig az említett modern WDM driverrel már nincs gond.
A DOS alatti szabadon cserélgetést fenntartom a két hangkártya között, 3 gépben is próbáltam, és teljesen mindegy hogy PnP vagy jumperesek, megfelelő beállítással teljesen rugalmas hogy az SB avagy a GUS az első IRQ szerint, és azt is kb lexarják melyik-melyik ISA slotban van, a fent említett beállítások határozzák meg a működésüket.
Tudom hogy rendszerszinten kb sokmindenhez jobban értesz mint én...de ez most nem az a terület... -
GUS/SB : ezen pozíciókat már szemtelenül fiatal koromban begyakoroltam, 50 évesen. Az egyedülálló SB- t meg már gyerekkoromban...30 évesen - nyilván a várható 120 éves(nagyképű megjegyzés, nem kell elhinni) életkoromhoz képest a 30 év, gyereknek számít.
Base/IRQ/lowDMA/highDMA : 220/5-1-5 vagy 240/7-3-7. Szabadon setelhető, nem PnP kártyákkal jumperekkel, PnP esetén alapból a GUS telepítő + SB esetén a CTCU/CTCM párossal...szóval rugalmas melyik is van elöl : IRQ5 vagy 7 kiindulópont.
DOS default : ha semmit nem jumperelünk, PnP állítunk, épp ami kijön, de hát ütközhet a kettő ekkor.
-
A lehetőség ma is megvan, ahogy fentebb jeleztem, modern gépen is:
- >madness + VSBHDASF + betölteni egy GUS.sf2- őt< !!
SB32-Awe-Live-Audigy-XFi-legmodernebb alaplapi hangkártyákat támogat.
Sokat hallgattam a 3 féle GUSt, ez ugyanazt a fellinget adja vissza, és minimalizálódott a kompatibilitási gond is... -
+1, DOS alatt csak az 5/7 IRQ a bizti. Pár progi felismeri a 9/10/11- et, de az ritka. Pld a def Doom1-2, de hát azt még hozzáértő programozó írta, Carmack.
A Q2DOS meg védett üzemmódban a 15 fölé láncolt megszakítást is, modern gépen FHD- ben, de gondolom azt is amiatt tudták implementálni, mert az eredeti forráskódot szintén a mester írta. -
en pl hex editroral szerkesztettem ki az EXE-bol a benne levo bugos DOS4GW-t egeszen addig, amig nem lett PnP-m, es nem volt ott a driverlemezen a prepgame.exe
Mondjuk ez már picit expert, a nem szuperhős átlagos user ilyet nem tudott annó...valszeg ma sem. És bugosnak minősítette a GUSt, lecserélte a kompatibilis SB- re. Annó belefutottam kollégánál, hát mondom majd megoldom, de a korai driverrel elvéreztem. Ma már minden géphez, ehhez is nagyon modern driverek vannak, ezért szoktam mondani hogy a késői implementációk most lényegesek, olyan feelingeket hoznak elő a régi címekre, melyek a korukban bugosak, vagy elképzelhetetlenek voltak. Pld GUS WDM driver Win alá. -
Mondjuk mikor hozzám jöttek a GUS kártyák, nem ismertem, gyakorlatlan voltam benne. SB-Awe vonalat ismertem csak.
Bár a BE6 Abit, K7M meg Asus, azokban jók, timming nemtom állítható-e, vagy milyen szinten. BE6- ot tuningoltam (de az ISA alap marad asszem), K7M alapon van. -
Van pár cím benne, ami esetleg még kellhet nekem is, elmentettem az oldalt.
Bár van olyan megállapítás, ami nálam nem fordult elő, pld :
Unreal Tournament (1999)CPU throttling, erratic speed-up/slow-down.
Néhány előfordult régebben, de az ott említetteknél ma már jóval modernebb megoldások, segédprogramok vannak. -
Nálam már a sok retróban asszem nincs is ilyen korú Pentium összerakva.
Két korábbi lap van, egy modern XT (bár ezt nem is tudom mikor gyártották) és 286 (kicsi, modern lap ez is), azok visznek minden hozzáillő címet. XT : 8bites SB, 286 : relatíve korai SB16 hanggal.Következő szint már : SS7, P2, P-III, SlotA : GusClassic, GusMax, Awe32, SB32, GusPnP : kompatibilitás jó, bár DOS alatt EMM386 on/off függés, illetve GUSal már ami szól, ismertek a gondok.
Efelett egy köztes : nem naptárazós, de használható retróra is.
Madness : minden fut XT szinttől a modernig. A saját kedvenceim közül csak a Chasm a gond, ez gondolom speciálisan kezeli az SB- t, ha be van kapcsolva az SBEmu/VSBHDA/VSBHDASF akkor rosál, amúgy RyZenen is fut...hang nélkül.
A fenti tapasztalat természetesen a saját kedvenc címeimre vonatkozik, sok egzotikus játék, melyeket mások említenek, nálam nem használatos, érdeklődés hiányában.
-
válasz
Rowon
üzenetére
Hopp, akkor felsőtápos a ház Nálad. Nálam az alsótáposokban elfér.
Mondjuk a VRM hűtésektől éppen, maradt vagy 1-2mm a rögzítő acélnak hogy nőgyógyász melóval bepattintsam. Néztem és is egy darabig hogyan is kell felfogatni, először a 775- re is fordítva tettem rá (úgy is tart, csak kilóg), aztán az X99/299 gépeken már begyakorolva, gyorsan ment.Előnye hogy kettő pár rögzítő jár hozzá, így feltehető könnyen egy második venti is. Valamint hogy ventillátorral sem lóg a RAMok fölé, így magasabb modulok is elférnek.
775- öt nem is szereltem házba, de azon is elfért volna, mivel az is alsótáposba ment volna. Sőt már a 478 is abba ment, de az most üres, az alaplap és a proci is elfüstölt, RIP.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Melyik Linux disztró ? Majd tőccsé' föl mentéseket.
Az amatőrnek, mint pld én, a MINT Cinna fut a gépén. -
Lehet hogy csalós, mert egészen a retrótól számoltam az összesítést. De amikor ezt megláttam, már tudtam hogy szimpi lesz :
Intellel 99446 lett.
Még 800- as RAMok, akkor az 1066- osak a tesóm gépében voltak, de azóta már kapott RyZent ajándékba, a Geil- ek az asztalomon, majd kicserélem. -
válasz
DarthSun
üzenetére
Hopp, a táblázat megvan, viszont a linkek bevezető sora azóta változott. De az abszolút eredmények láthatók, sajnos a képmentéseket egyenként kéne kigyűjteni, visszalinkelni. Mondjuk én a hiteleset kedvelem, azért is szoktam belinkelni a képmentéseket, de a PH és a Guggli is elkeverte azóta. Nem hiteles, időbélyegző nélküli, távolról jött képmentéseket, aki akarja elhiszi, aki akarja nem, ez már egyéni döntés.
-
Akkor zsír. Colstokkal a képről nemtom lemérni, de biztosan stimmel ha mondod.
Az LCPower esetében nem futottam bele (még), de ha van gond, arra tuti az AI is robbantaná az atomerőmű tápját is.
Mondjuk a P5Q (775) lapot, ami amúgy nagyon jó, de nem is akarnám beépíteni házba, mert a kb kortárs Phenom-II-X2 xarrá verte a saját retró/középretró tesztjeim alapján, úgyhogy utóbbi került házba/végleges konfigba. -
Őrület ha így van, minek is kéne változtatni, ha minden is kompatibilis, csak kihagyni a retró 775 pozíciót, és emiatt új sablont készíteni, meg a gyártósort is újrakalibrálni. Nekem csak 155 a szerény IQ- m, de ilyen ostoba moddolás kb még a csimpánz fejében sem fordulna meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- Lenovo A485 Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 330W töltők (ADP-330AB D)
- HP ProBook 450 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
1- es típust kell beállítani a BIOSban, a többit a DM intézi...
A
, akár a naptárazós, akár a DS féle moddolt őrület
Intellel 99446 lett.