- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
cskamacska #111382 üzenetére
Az még hagyján, de ha az eredeti SIMMCONN-ból is '99 52. hét utánit kap az ember akkor jól rátoszott, hát az onnan már nem retró, lehet kivágni a kukába. Majd legközelebb jobban utánanéz a 100 dolláros rendelésének.
Itt a topicban, nem is tudom mikor, de az utángyártott SimmConn tuti még későbbi, anno asszem 3500 pénzért jött(még nem volt tiltva az allbuy-on egyeztetés, beszerzés), az hogy mikori, teljesen mindegy, ugyanazt tudja mint a gyári, sőt többet, rugalmasan konfigolható sima 32/36bites FPM/EDO RAMhoz, a gyári ehhez képest egy túlárazott izé...utánzat
Awe64 sima/golddal is felmennek hozzá az Awe32 driverek is, úgyhogy minden az egyben, teljesen kompatibilis. A def/Yamaha OPL3 egy dolog, de pld a 26M- ás Roland vagy a kisebb MT32(16 körül) hullámtáblás minta is megeszi tízóraira. Természetesen DOS alól is rátölthető(tévhitek szerint nem), korábban leirtam, 2 moddolt módszer is van hozzá. Win98 alatt meg már mindenféle trükk nélkül, akár a def bankkezelővel, de arra is már vannak sokkal modernebbek, melyekkel realtime váltogatható a hardveres és szoftveres moddolt hullámtábla-kezelés.
Fentiekkel tuningolva a Gold leveri a ma már igen drága külső interfészeket is. Utána kell csak nézni, annó Vogons helpek alapján aberráltam vele. -
válasz
99??? A C= 94-ben ment csődbe.
vrob: Az nem IBM PC kompatibilis vonal. Amikor végre a PC buborékból kikerül az ember, akkor meglepődik, hogy semmit nem találtak ki.
Persze megvan a guminőnek is a maga helye, ahogy az iróniának, csak kevesen szeretik egyiket és másikat is.
-
arn
félisten
válasz
cskamacska #111377 üzenetére
Azert hasznalunk retro hardvereket mert regiek
amugy ott az emulacio.
-
envagyok
veterán
válasz
Nem vagyok mester, több ess hangkártyám van, de az én tapasztalataim nem erősítik meg, amit írtál.
Mindenki keresi a "szent grált", de sb pro 2+ mt32/sc-55 kombó minőségét még nem sikerült megugrani. -
válasz
Csak ez már nem lesz retró. Pont a zajt, a tökletlen hangzást öli meg amitől az lenne. Aka guminő... (köszönjük, hogy ön is elolvasta a fundamentalista szekció hozzászólását)
Tothg86: Én elengedném azt a kártyát. Bérmi zárlatba húzhatja. Ha már bátor vagy, hogy így kapcsolgatod, akkor mérj feszültséget is. Ha nincs, akkor a táp védelme kapcsol le és nem fog semmi melegedni.
-
envagyok
veterán
válasz
"egy akármilyen tucat ESS ES1868 kártyára rápasszintva sziklaszilárd SBPro támogatás mellett, jobb mint az eredeti OPL3, és SC55+ MIDI generális zene szakad a nyakunkba. Nincs CQM metálluka, nincs durva alapzaj, nincs nyomor a nem kellően eltalált MIDI hangszerek miatt, minden úgy megy ahogy kell."
Azért ezt gondold át újra
-
arnoldito
senior tag
válasz
cskamacska #111349 üzenetére
Elvileg kapok kártyát amint megvan jelentkezem. Az egyik gépet amin már win xp fut megnéztem a procit mert kiírja a legelején. Pentium 4 133Mhz 2x1GB DDR3 RAM. Ezen a gépen már menet közben van egy 3D effekt szerűség, hogy éppen mit hogyan forgácsolsz. Ennyi amit tudni kell még a 2005-2008 közötti gépeknek. Nyílván a legújabb gépek már mások ott AutoCad szerűen tudod forgatni a modellt a monitoron...
-
válasz
cskamacska #111349 üzenetére
Van egy nagyon hasonlóm, csak az S370 és a memóriánál megáll a tesztkártya sajnos, bármit teszek.
Szerintem eszi a sima SD ramokat, de még az is lehet hogy valami spéci kell neki. -
válasz
cskamacska #110448 üzenetére
Ritkaság PCIe verzióban, príma is lehet. Valszeg full támogatás, DOS/Win98SE/XP alatt, mivel még a 7900GS is rendben van ezekkel - teszteltem. Win95- öt nem használok, azt nemtom.
Nekem viszont túlságosan lassú, 7900GTX- et kell beszereznem, hogy a 7900GS fölé menjek teljesítményben.
Amúgy AGP verzióban az FX5900XT sztem jó kártya, meg még az 5700 is, jó véleménnyel vagyok a "rosszul" sikerült szériáról. -
válasz
cskamacska #110448 üzenetére
Igazából mint közel csúcs FX kártya érdekes, meg az hogy quadro ami esélyesen jobb állapotú, ez már XP/Vista kártya inkább.
VF700-al meg szinte halhatatlan. Ramok se kályhák rajta. Nem kell félteni hogy a következő nagyobb tesztnél megdöglik.
Pcie végülis lehet hátrány ezeknél. -
zotyesz66
őstag
válasz
cskamacska #73309 üzenetére
"Amilyen az MVP3/ALi V/SiS 530 AGP implementációja, azért nem kár.."
Ez így, ebben a formában nem teljesen igaz. Ezekkel a chipekkel leginkább olcsó lapok készültek, ahol nem igazán foglalkoztak azzal, hogy betartsák a különböző követelményeket, normális BIOS-t írjanak hozzájuk.
Ahol rendesen megcsinálták, ott nem is volt velük gond, lásd Epox, FIC, DFI lapok. Legalábbis ami a VIA-t illeti. -
válasz
A DOSBox- os sajna tévedés, félrevezető, soha nem lesz olyan mint az eredeti vason, főleg midi, GUS/Awe szempontból. Pld a GUSClassic/MAX eredeti hangját soha az életben nem fogod tudni megközelíteni sem ilyen emulátoros utánzatokkal.
-
válasz
Én elfogult vagyok, látszik is a postjaimból hogy foggal-körömmel védem az MVP3/ALi- t. Nehéz setup, van velük gond, de ettől izgalmas. Aki ezeket stabilra belövi, akkor már gyakorlott a retroban.
Az ALi- val van olyan gondom hogy nem indul benne a R9800Pro, de nem tudok mit tenni, mert képet sem ad...
De mindegy is mert a 9800- al mindenképp az MVP3 a leggyorsabb, hiába jobb az ALi memkezelése.
A több ISA- s setup pedig szintén feelinges (hangkártyákkal persze), kihagyhatatlan, el sem tudnám képzelni az életemet enélkül -
Frawly
veterán
válasz
Ez a sok ISA foglalat eléggé csak cirkuszi mutatvány. Azt tudni kell róla, hogy az összes ISA foglalat ugyanazon a 16 bites, 8 MHz-es, max. 8 MB/sec sávszélességű ISA buszon osztozik. Na már most mikor már 5-6 kártya (közöttük ilyen nagyobb sávszéligényű MPEG meg SCSI kártya, meg esetleg még LAN kártya) próbál osztozni ilyen bolhányi sávszélessségen, nem sok jó sül ki belőle. Sok régi lap BIOS-a már nem is tud lekezelni ennyit, mindenféle IRQ, meg portütközés nélkül, főleg, ha nem PnP-s lap. Nem véletlenül halt ki az ISA foglalat, pedig ipari lapokon néha még mindig van, meg a modern procik és alaplapi chipsetek is támogatják még mindig, csak épp ISA csatlakozóra nincs kivezetve, helyette ilyen hőmérő szenzorok, egyebek használják.
Tényleg csak azoknak piac, akiknek több ISA kártyájuk van, egyik sem sávszéligényes, hangkártya, MPU401, spéci vezérlő (pl. laboros mérőműszer) vagy hardverkulcs (ilyen korai CAD-hez, hasonlóhoz), és a normál lapokon lévő ISA foglalok száma pont nem elég neki, 1 hely még kéne valami szutyok kártyának.
Ez az ISA foglalatok száma addig volt kérdés, míg a 486-os korszak előtt egy csomó minden nem volt az alaplapra meg a chipsetre integrálva, és minden apróságért bővítőkártya kellett, soros, párhuzamos port, IDE, floppy vezérlő, stb-stb.. Akkor néha nagyon kellett a túléléshez.
-
válasz
cskamacska #73291 üzenetére
Nemrossz. Egyetlen hiányossága hogy nincsen rajta AGP.
-
envagyok
veterán
válasz
cskamacska #61576 üzenetére
Sok mindentől függnek az árak.
Van akinek nem ér semmit, van akinek a gyűjtemény féltett kincse.
Van aki tudja mit árul, van aki nem.
Most mesélte egy alsó vezető ismerős az audinál, hogy ő meg a szintén ott dolgozó HR-es csaja most "csak" ami emelést kaptak idén, az 300 nettó fölött van, jelenleg nettó 1.8M Ft a havi betevő kettejüknek
De az ALDi-s eladók is egész országban (nem a kezdő 4-6 órások, hanem a pár éve ott lévő teljes 8 órások is) nettó 300 felett visznek haza.Én pl a gyűjteményem számomra nem fontos elemeit eladva, annak árát számomra fontosabb zsákmányok beszerzésére fordítom. És az ominózus SB 2 PRO-t ha eladnám 1000Ft-ért (megjegyzem, annyiért vasként is leadhatom), abból mit veszek más hasonló ritkaságot?
Ma vettem a boltban kevéske virslit, felvágottat, pár akciós babkonzervet, konyhai törlőpapírt, pár napra elég pékárut 10e felett volt a fizetendő, beszart a kocsiban a jobb első központizár, 40e ft a csere és nincs bontott, mert típushiba (12 éves kocsiról beszélünk), a másik kocsit eladtuk (Suzuki swift, múltkor csak a gyertyacsere volt 45K), keresgélünk valami 7-8 évest alsó-középkategóriás kombit .. 3 milla. Havi 120-150 elmegy csak kajára úgy, hogy igazi akcióhős vagyok, és nem nagyevő. Ott tartunk, hogy a 90-es években a sokkal használhatóbb, tartósabb 12-15 éves autókat szinte ingyen adták, most meg 1 millió alatt nem találni normálisat.
Változik a világ -
válasz
cskamacska #61576 üzenetére
Én is arn- től tudtam meg hogy jó az SB Pro, szintije jobb, meg kompatibilisebb. Lehetne olyan 10 db kb, de a számtech bolt kidobós dobozába otthagytam anno, nem érdekelt, mondtam az még nem az igazi Blaster. Elvittem mindíg az SB16,32/Awe/Live...meg ilyeneket. Mondjuk 20k- s ár valszeg csak az Általad említett effektusok miatt lehet, annyit nem ér, de lehet hogy aki millát keres, annak tökmindegy, bár közöttük meg talán ritkább a retros vagy gyűjtő.
-
envagyok
veterán
válasz
cskamacska #61268 üzenetére
Meg hdd
2 hete a p4 gépben nyiffant ki -
jokeph
nagyúr
válasz
cskamacska #61189 üzenetére
Silicon Image SIL 3112 (2 port), 3114 (4 port), 3124 (4 port), 3512 (2 port) ...
Ezekkel érdemes rápróbálni, szerintem.
Előfordulhat, hogy a vezérlő BIOS-át updatelni kell.
A 3512 a 3112-nek egy enyhén módosított, frissített kiadása (HDD-t 2 TB-ig biztosan kezel, kipróbáltam).
Driverek vannak hozzájuk egészen W 8.1-ig.
A régebbiekhez (3112 pl. ) már W98/ME-től van driver, az összeshez W2003/XP-től már biztosan van (az újabbakhoz sanszos, hogy faragtak W10-es drivert is).
(#61188) envagyok:
Az a fehér nyákos s939-es lap nagyon brutál jól néz ki... remélem, bedobod valami hozzá illő házikóba.
-
quailstorm
félisten
válasz
cskamacska #61189 üzenetére
Alapvetően én nem is a W98-at akarom SSD-síteni, hanem az XP-t, AGP-s W7-et (HD3850). Vagy P4 lapos legyen mozgó alkatrésztől mentes.
Az a 120-as az jó, megérné szülők gépébe is.Sajátomba EVO 860 lesz, 480-as. Hamarosan
A másik gond az az adatlapos gépem a sok oprendszerrel. Mikor elindítom, főleg egy régebb óta álló rendszert, na az borzalmas.
Oda lehet kéne amit linkeltél, mert sokat nem fog már menni. -
quailstorm
félisten
válasz
cskamacska #61151 üzenetére
Winmodem, emulált, nem jó...
A hardveres modemkártya aminek értéke is van. Azokhoz akár linux support is megoldható. -
válasz
cskamacska #60766 üzenetére
Egzotikus végülis a Speedster. De az FX jobb lesz. Kell rá egy jó hűtő, aztán lazán megy 4GHz- en.
Asus M5A97 EVO R2.0 lap [link]
FX8320 proci [link]
2 x Kingston HyperX FURY 4GB DDR3 1866MHz HX318C10F/4 ram - egyelőre, majd 16 lesz.
AeroCool SrikeX One ház [link]
Kártyaolvasó
CoolerMaster 600W táp
Ezeket kaptam. Kell még hozzá SSD, HDD, ODD, valami kilós hűtő - 50- ből kijönnek.
És egy video : HD6850 - csak ez az egy PCIe- s van szabadon jelenleg. Később lesz jobb.1366- ost nézegettem még, de ott csak a lap, ami már normális, meg USB3- as, 40K lenne. Az M5A97 EVO R2.0 meg már modern USB3 / UEFI lap.
A DDR3- as ramokat még nem igazán vágom, összevissza mennek. PhenomII mellett itt pld 4 mezei modullal 3.7GHz- en :
- többet ment retro tesztben, mint itt GSkill- ekkel, 2 modul, 3.9GHz :
-
r0b3r
senior tag
válasz
cskamacska #60759 üzenetére
Hogy a francba tudtok netezni egyszerre 30-40 lapon? Ezt már olvastam mástól is...
Nálam max 3-4 lap van megnyitva egyszerre... több soha nincs.
A hirdetést DarthSun mindjárt törli, hacsak nem lesz átállítva gyorsan ingyenesre...
-
arn
félisten
válasz
cskamacska #60721 üzenetére
egy erdekes van abban a lapban, hogy isa slotok vannak rajta.
-
envagyok
veterán
válasz
cskamacska #60639 üzenetére
"ők nem tudják mi volt előtte az ára, nem is nagyon érdekli őket"
A húgom usa-ban külföldiként, igaz valami diplomaszerűséggel, de nem nagy szám, eszet sem igénylő munkával keres $5000 felett, és ott az nagyon kevésnek számít. Az a mostani árfolyam szerint közel másfél milla. Ha én ennyit keresnék havonta, és pl egy v5 5500 lenne a szívem csücske, leszarnám hogy 50 vagy 100000ft. 1-2 nap alatt megkeresném a rávalót, ami meg nem sok egy ritka kincsért.
A veterán autók ára is megtízszereződött az elmúl évtizedben. Régóta tervezem egy 50-60-70-es évekbeli kabrió vételét, pl bmw 501/502 vagy fecskefarkú merci, de úgy elszálltak az árak, hogy lemondtam róla. A restaurálás is elszállt, egy jó minőségű fényezés már 1 millió forintért nincs, inkább 2. Karosszéria illetve motor javításról illetve hiányzó alkatrészek beszerzéséről ne is beszéljünk, plusz egy roncs is már 4 milla kb. Most azt találtam ki veszek egy jó állapotú 12-13 éves z4-est, és azt keveset használva lesz egy jó 15 év múlva nyugdíjas koromra egy jó kis retró járgányom. -
hege8888
aktív tag
válasz
cskamacska #60583 üzenetére
Hát ezen a folyósón el lehetne totyorogni egy délelőttöt simán.
-
flymi
addikt
válasz
cskamacska #60583 üzenetére
Nem túl elegáns és biztonságos de ahh Istenem! Micsoda gyönyörűségek vannak ott!
Nyálcsorgatós szmájli ezer méter mélyről. -
Sanchez638
addikt
válasz
cskamacska #60554 üzenetére
Régen az Asus és az MSI is gyártott a Medion-nak. Minőségre szerintem nem feltétlen volt panasz..
-
flymi
addikt
válasz
cskamacska #60554 üzenetére
-
válasz
cskamacska #60484 üzenetére
Nyilván, de van bennük kihívás, én kedvelem az ATX előtti korszakot is. Az Asus P5A-B- n van egyébként ATX tápcsati is. PPro : jól megy DOS alatt is, ahogy a blogomban is írtam - Carmack is azt mondta a Quake1 megjelenésekor hogy egy PPro200- on már jól fut, erre a kijelentésre viszont sokan fújtak mivel akkoriban megfizethetetlen árkategória volt ez a CPU. amúgy egy ritka 1M PPro. Viszont PCI- ben csak R7000- em van hozzá. Mindegy kedvelem, csak az átérzés hogy milyen procival ketyeg a DOS/Win.
(#60486) jokeph : persze kinek mi. A PII- vel is elmegy sok régi retro, néhány játék fut bele a runtime error- ba. Mod : a PII-450 már Deshutes, a Klamath nem készült már ezen órajelen.
-
arn
félisten
válasz
Korabeli programokhoz korabeli gep
azt meg el kell fogadni, hogy futott akkor.
-
válasz
Nem vagyunk egyformák. Helyből a Baby AT cuccoknak csak a töredékét emlegeted. Alaplapra csak a 486 legvégétől kezdték integrálni a cuccokat 1-2 kivételtől eltekintve. Az IDE vagy MFM vezérlőt meg már abba a slotba rakod amelyikbe akarod. Felvetett problem solved
Másik gond megoldása: Táp átalakítót egyszerűbb forrasztani, nem nagy mutatvány, de egy régi tápot átkondizni sem nagy etwas. Azok még javíthatóak.
A PPro azért megy, mert ritka. Mindig annak van értéke, nem azért mert használható.
Ugyanígy számomra a Pentiumos korszak már nem a DOS-ról szól. Ha igazán a DOS-os időszakot jelző gépet akarok összerakni ami szenvedés mentes, akkor DX2 66 vagy DX4 100. Valami ISA lap Tridenttel. De sokunknak nem ez kell. Bacsis szív azzal, hogy elinduljon az SCSI és az IDE ugyanarra a lapra kötve. Más arra panaszkodik, hogy nem tudja összeházasítani a két ellenséget, de úgy, hogy azok korban sem illenek össze. Én meg a C64 lebutított testvérét piszkálgatom, mert izgat, hogy mit tud 2 kB RAM-mal (a színramot nem számoltam bele, az még fél kB) De ez így van rendjén, különben sose jutna nekem mondjuk Z80.
-
arn
félisten
válasz
cskamacska #60350 üzenetére
mindenkinek tudnia kell, hogy mit keres a retrozasban
en a fiatalabb eveimet akarom felidezni, es ehhez epitek korhu es szep/erdekes masinakat. sose szerettem, aki ebben nem a hwek szeretetet latja, hanem penzt keresni akar vele. egyreszt hatekonyabb szorolapot arulni, masreszt csak az arak felveresevel masok szorakozasat cseszi el.
-
envagyok
veterán
válasz
Nem akartam erre válaszolni, de muszáj lesz, nem tudom mi van ilyenkor karácsony környékén mindenki megvadul. Tévképzetekre, és általad felvázolt dolgok alapján próbálsz másokról ítéletet mondani.
Szóval szedjük rendbe, hogy mik az alaptalanságok.
Nem, nem azért nem írok árat, mert az ebay-es ár 1.5-2*-eset szeretném.
Van kb 500 darabos gyűjteményem, sem időm, sem kedvem "árazni", és mivel itthon nincs belőle eladó, nehéz belőni az árat.
Mert ha 25-en árulnának mondjuk voodoo 5 5500-at itt vagy Geforce 8800 ultrát, akkor könnyű lenne: Ha gyorsan akarom eladni, feladom legolcsóbbként, ha ráér, akkor középárba, ha meg csak árulni szeretném baleknak, akkor meg a legdrágább lenne az enyém. Személy szerint örülnék, ha legalább az Ebay-es licitárnak (Nem amennyiért pár elvetemült árulja, hanem amennyire más gyűjtő halandók fellicitálják) 80%-át kapnám itthon. Csak az nem tetszik, amikor jól látszik, hogy az érdeklődő ért a retro cuccokhoz, mert pont azok kellenek neki, amiket 10*-es áron ebay-en 1 napon belül elpattint. Miért adnám oda? Én is fel tudom oda tenni, tudok angolul, németül, és értek a nemzetközi kereskedelemhez, de nem szívesen teszem, mert jobban örülnék ha itthon maradnának a cuccok, de a végén az lesz ha itt az a gond, hogy nem szánok rá több óra munkát tesztre, csomagolásra, és adom az értékes ritka hardvert töredék áron.
Régem megértettem, ha valaki itthon olcsón akart venni, mert a kinti kereset többszöröse volt az itthoninak, de most mikor már az Aldis eladó ismerősöm nettó 250 felett, a mérnök ismerősöm több mint nettó 600-at visz haza + nyáron karácsonykor 1-1 havi kereset bónuszt, ne akarjon már 1-2000 forintért ritka videókártyát venni, amit itthon rajtam kívül senki, sehol nem árul. Ez sértő rám, és a kincseimre nézve is, senki sem szereti, ha leszólják a nehezen megszerzett dolgait, amit nem mellesleg én is külföldről 3-5000Ft postaköltségekkel vettem meg akkori piaci áron.Van egy veterán motorom is, 1939-es évjáratú, a világon kb 1 számjegyű mennyiség maradt belőle meg jó állapotban, itthon nem kapnék érte 1 milliót se, Ausztriából már jött direkt megkeresés 16000 euróért.
Bacsis árairól: valóban jó iránypont, de inkább a vevőknek kedvez, ti: én most azonnal megvennék általa beárazott árakon sok mindent.... ha lenne, és főleg ha annyiért lenne
Piece
-
siti
őstag
válasz
meg mertem tippelni, hogy mit fogsz linkelni, de ez tipikusan az az esete, hogy régi, retro, ritka, tehát drága, ebayen is olcsóbb, de ez itthon van és különben is annyiért árulom, amennyiért akarom. Az hogy nem akarja eladni (mert ilyen áron nem fogja) de akkor miért árulja ellentétet nem tudja feloldani.
másik, hogy én is keresek pár régi kártyát: Matrox mystique MY220, ez sima 5000 vaterán, múltkor ment el 1600-on licitért (éppen altattam, de ha hozzá dobom a postát, akkor már így is több mint 2000Ft-os szobadísz) PCI-os RIVA 128 meg valahogy nem jön szembe, azért nem sajnálnék 4-5000-t sem, ha tudnék érte annyit adni. VLB-t se adok ki szívesen 2-3000-nél többet, néha meg kattan valami, hogy kell és akkor elszabadul a pénztárcám.
Az "ajánlatot várok"-kal meg tényleg az a baj, hogy egy vak licit az egész. Nem látom mennyit mondanak mások, így nyitok egy alacsonnyal. Mint vaterán, amikor elindul 1Ft-ról, ott se írok rögtön az eladónak, hogy nekem 5000-t is megér, adja fix áron, mert nálam is ott a pakli, hogy tényleg 1Ft lesz.
Másik véglet, amikor az eladó tényleg nem tudja mit árul:
[link]
erre fog majd jönni a többi, hogy egy hibás c64 ennyit ér... hát nem, még a joystikról is több kép van, mint a ritka és tényleg gyűjtői játékokról. -
r0b3r
senior tag
válasz
Ezzel az "ajánlatokat várok" xarsággal sokszor én se tudok mit kezdeni... inkább elengedem a terméket. Még megközelítőleg se tudnám, hogy mi a reális ára egy 8800 ultrának. Akár én is írhattam volna az 5ezret.
Sőt...adok érte 6-ot is.
A közelmúltban én is beáraztattam Bacsis mesterrel a dolgaimat. Hát ha azokat az árakat nézem, akkor baromi drágán vettem majdnem mindenem.
1-2 év alatt, alkatrészenként nem tűnt soknak, de összességében némelyik gépnél ott a 2-3x-os szorzó is.
-
siti
őstag
válasz
cskamacska #60301 üzenetére
rengeteg kondi van rajta, el fogsz vele lenni, rohs miatt meg anyázni is fogsz egy mezei pákával. majd kiméred a kondikat és jó lesz mind. Inkább tippelek repedést valamelyik vezetéken, de bármi lehet.
-
arn
félisten
válasz
cskamacska #57936 üzenetére
nincs elhallgatva, csak meg kell nezni, hogy az adott videoengine mit tamogat. pl [link]
minden gyartonak megvan a sajatja.
-
envagyok
veterán
válasz
cskamacska #57936 üzenetére
A fullhd h.264 geforce 8xxx sorozattal már megy (kivéve 8800gts 640mb gtx ultra 768mb) illetve ha jól tudom a hd2xxx és 3xxx-ek is tudják
-
siti
őstag
válasz
cskamacska #57566 üzenetére
ilyenkor bennem is fel szokott vetődni, hogy ugyan vesz e ilyet tőlem 20e és akkor még haszonnal tovább tudja adni... de inkább továbblépek ezen, a múltkor vaterán volt egy kezdő retros 40e Ft-os 486-os alaplappal, hirdetésben a telefonszáma, le is szedték még aznap délelőtt...
csak az szokott bosszantani, hogy árulja árulja, kutya meg nem veszi, meggyőződése hogy igenis adnak érte ennyit, én meg csak sajnálkozok rajta, hogy valós/rendes áron megvenném, de így nem lesz....persze a másik kedvencem az ajánlatokat várok privátba, mondjuk így lett gravis hangkártyám, de alapvetően azokat se szeretem. persze a 10ért eladom, de ha valaki 12e-t mond akkor jobban járok, de ez kicsit már a fillér tologatás kategória, nem egy aircomp 16 mégse.
-
arn
félisten
válasz
cskamacska #57442 üzenetére
a korabeli kartyak analog kimenetenek minosege mai szemmel ertelmezhetetlen. kulonosen a guse... eleve interpolalta a memoriaba feltoltott mintakat, ami nem mutat jol egy atviteli gorben, megis a korabeli 8bites 4-8khzes hangok sokkal elvezhetobbek voltak rajta. a gus 92es konstrukcio, meg az sb16 elott jelent meg kozvetlenul, a pnp meg kb 96ban.
vagy pl az sbpronal egy erosen szurt kimenet van, de ez szinten jol jon a rossz hangmintaknal, gyakran elvezhetobb a kesobbi sb16nal - a hatrany elony. de meg az fm hangra is jotekony hatassal van, mert a csapott magastartomany miatt "basszusosabb" az egesz megszolalasa, jobb hallgatni a gyakran vekonyan megszolalo es analitikusabb jobb kimenetu kartyaknal.
igy kell a korabeli kartyak minosegehez kozeliteni.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Anno 1999-ben vásárolt PII-es konfigba (W98, ME majd XP) egy SB 128 PCI került (ES 1371), sima sztereo, semmi extra.
Minden játéknak volt vele rendes hangja, zene és értelmesen szólt rajta.
Utána mindig átkerült a következő konfigba, az utolsó egy AM2+ -os volt, W7-el, driver gondok nélkül - 2015-ben.
Azt hiszem anno megérte a 15e ft-os árát.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Kéne már hűtést vadásznom a sima FX58-ra.
-
flymi
addikt
válasz
Én még mindig nem hiszem el... Vagyis nem akarom elhinni.
Ez akkor is csak egy ... FX.envagyok: Nem az a baj, hogy ebayen mondjuk 100 egységért kel el egy hardver hanem az, hogy ugyanezen az áron akarják aprón is eladni. Egyszer és mindenkorra fel kéne fogni, hogy ebay az egy más világ, más kategória. Az ismert világ összes hardcore gyűjtője láthatja és meg is veheti annyiért, amennyiért éppen nem szégyelli.
DE Hardverapró, Vatera és társai az más tészta. Magyarországon vagyunk, magyar fizetéssel, ergó senki ne akarjon 100 egységet kérni ugyanazért a termékért amit ebayen. Vagy ha igen, akkor csak hirdetgesse. Szíve joga.
Őszintén kezd már tele lenni a tököm a "deazíbéjenláttam" szövegekkel. Azt is tessék belekalkulálni, hogy ebay mennyit vesz el jutalék címen, ehhez még hozzá jön esetleg a paypal is, na és mekkora közönség előtt áll nyitva a vásárlás lehetősége. -
envagyok
veterán
válasz
cskamacska #57434 üzenetére
Rossz a megközelítésed
Nem a hangminőség miatt drágák ezek a kártyák. A voodoo 5 5500 sem azért 90k mert jobb grafikat tud mint egy pár hónapos gtx1060Az eladók és a vevők egymáshoz való arányától függ a "piaci " ár. Amit 100-an árulnak de csak 10 ember venne annak a nulla felé közelít az ára, ami meg csak 1-2 van eladó és a ritkasága miatt sokan vennének annak az ára meg kilő. Aztán hogy hol áll meg, az függ a kereseti lehetőségektől. Németben egy nyugdíjas mérnök probléma nélkül kiköhög 2-300 eurót egy nehezen beszerezhető ritka cuccért a 4-5000 eurós nyugdíjából míg itthon már 20000ft-os eladási árért lehülyézik az embert és tudomanyosan megmagyarázzák miért érnek ezek a dolgok párszáz forintot.
-
arn
félisten
válasz
cskamacska #57434 üzenetére
Regi kartyakban a hangminoseget keresni kicsit fail... ugyanakkor egy sbpro2 jobban szol a korabeli jatekokkal, mint a kesobbi kartyak. De irhatnam a gust is.
Se ezek, se az aureal nem a profikat celozta, teljesen kommersz jatekoskartyak voltak. Az 1993as rap10 kimenete szerintem kenterbe ver sok jopar evvel ujabb kartyat.
-
jokeph
nagyúr
válasz
cskamacska #55779 üzenetére
Hát, ez nagyon ott van.
-
Nowhereman
őstag
válasz
cskamacska #13355 üzenetére
A kategória csúcsa mindig jól tartja az árát. Bár hülyeség az, hogy a socket A-ban is az alacsonyabb számozású mobilpéldányok voltak az igazi csúcsragadozók, melyek ha 1,45V helyett megkapták a desktop feszt, lelépték a desktoposokat. Más, hogy az igazi jó eredményhez, nem árt egy garnitúra 2-es késleltetésű DDR-400-as ram sem...
-
sladka_pani
senior tag
válasz
cskamacska #13355 üzenetére
Szia!
Én ám tegnap írtam neked egy privát üzenetet, átment az?Csak mert válasz az még nem jött rája...
-
Nowhereman
őstag
válasz
cskamacska #12286 üzenetére
No ez a komoly, atöbbi a móka! Az intel kitalálta, hogy a prociból is fejőgépet lehet csinálni! Kiadja a procit, ami alapból csak összeadni tud, aztán hogy szorozni is tudjon, megint kell perkálni, és mire minden tranzisztor működőképes lesz, addigra egy autó árát kisvindlizik a júzerből!!!
Szoftverből már van erre példa. Kiadják a szoftverN 1.0-át amiben a funkciók 25%-a müxik, aztán jön a fizethet még egy "kedvező árat" a júzer szoftverN 2.0, 3.0, 4.0 ... végül 8.0-ért amiben már a progi 50%-ban müxik is, majd kiadják a szoftver(N+1) 1.0-át, amiben a gyönyörű új felület alatt a funkciók 20%-a müxik. És a fejés
Hogy valaki hardverrel is megcsinálja, az a legperverzebb álmomban nem fordult elő! -
laci1128
tag
válasz
cskamacska #12185 üzenetére
Az AWE64 Gold remek egy retró motyó. Nem szembesültem eddig semmilyen problémával a használata közben (semmi 'Plug 'n Pray' szindróma vagy ilyesmi.
) valamint szerintem sem serceg, ropog. Igaz azt meg kell jegyeznem, hogy nem rendelkezem "white füllel" (annak ellenére, hogy közel lakom a Vásárhelyihez
).
Ezek mellett abszolút jól mutat a retróbb gépemben és tűrhető áron lehet hozzáférni.
Egyedül a MIDI részével kapcsolatban nem tudok hasznos véleményt mondani, mivel nincsen komoly viszonyítási alapom ebben a témában. -
zoltanz
nagyúr
válasz
cskamacska #12181 üzenetére
Persze ki lehet fogni, integráltban is amikben nincs interferencia stb., de én nem ajánlanám. Aki zenével foglalkozik annak meg kevés lesz az.
-
válasz
cskamacska #12181 üzenetére
Ezt most nem igazán értem. Én nem szóltam le semmit, és nem gúnyolódtam senkivel. Kérlek te se tedd.
-
válasz
cskamacska #12175 üzenetére
Awe32 kompatibilitásával én is meg vagyok elégedve, nálam ott figyel 8 gépben DOS- tól XP- ig, ráadásul nekem a hangzása is tetszik.DB50- re én is rálicitáltam volna, de sajnos nálam is sovány a bankszámla ill. ami befektethető lesz azt HDD- re kell fordítanom, mert fullon van a tárolóhelyem
A másik legenda, a GUS is szépen muzsikál, de evvel már igen sokat szívtam mire találtam egy lapot amiben hajlandó korrektül működni. -
válasz
cskamacska #12175 üzenetére
SB16 utáni sound blasterek hátránya hogy a régi pro kompatibilis játékokkal gondok adódhatnak, hiszen az sb16 nem teljesen sb pro kompatibilis. Én inkább pro párti vagyok, szinte egész életemben azt használtam isa kártyákból.
Amúgy meg a roland cumók gyakoribbak is a DB50/60XG yamaha cuccoknál. Nem nehéz így ilyennel csapatni
Amikor pl az sc-55öm vettem, aproneten egyszerre 3db is volt eladó. Igaz, drágábbak mint ez a yamaha volt, de settlersen kívül úgy érzem mindenhol kikap a yamaha. Ha esetleg lesz még egy valamikor eladó, talán megveszem. De nekem doboz se kell igazán. (Minek? Gépbe rakom...)
Inkább LAPC-I re hajtok...esetleg olyan áron hogy az MT-32őt odaadom érte. De külföldi oldalakon egy LAPC-I árából itthon kapni SC-8820-at
-
Nowhereman
őstag
válasz
cskamacska #12154 üzenetére
Nem lehet rossz párosítás. Az AWE32 csúcs egy cucc, de a Midiben az analóg hangcsipes Music16-om mellett is csak egy rekedt óriás. Így felcuccolva már talán labdába rughat a Midiben is az öreg AWE32
-
válasz
cskamacska #12154 üzenetére
Igazad van, mogyoróshoz ne kerüljön. Elhozom inkább.
-
válasz
cskamacska #10855 üzenetére
igaziból lehet hogy nem én vagyok a te embered, mert Sajna USB-s billkó miatt nem nagyon raktam még rá oprendszert...
Toltam bele egy 450es K6-III procit, de nekem elindult vele szépen, meg egy 10-es vinyót is kapott, ami benne volt 850es HDD, azon egy Win98SE volt/van...
Na de majd most azt csinálom hogy beüzemelem, frescho-nak hála USB-s billkóm is van oszt megnézem hogy a win98SE alatt fent vannak-e neki a driverei, illetve mit kezd egy Win ME-vel -
válasz
cskamacska #10839 üzenetére
ehh, ugyanilyen Celvinem van
Így most az a működő link nekem is jól jött
amúgy azt észre vettem hogy nem sok infót találtam a netről én sem
A Gef4 TI-król meg annyit, hogy nekem van egy TI4400 Deluxe-m, és látszik hogy nem kicsit koppon volt hajtva mert ha 15MHz-et tudok húzni a GPU-n, akkor sokat mondtam -
zoltanz
nagyúr
válasz
cskamacska #10847 üzenetére
Nem tudom mennyivel jött ki a Ti4200, de a 64 MB -osokat általában 250 MHZ -el a 128 -asokat 222 MHZ -el adták ki. itt egy összefoglaló oldal:
-
peti_s
addikt
válasz
cskamacska #10839 üzenetére
Kéne vmi olyan progi ami teljes egészében lementi az oldalakat. Ha vki ismer ilyet, kérem jelezze.
-
törölt tag
válasz
cskamacska #10825 üzenetére
Szia!
Köszönöm a hasznos infókat!
A PCI-E bridge-es kártyák mindegyike kihúzható a listáról?
Eddig csak ATI kártyáknál tapasztaltam ilyen gondot. -
zoltanz
nagyúr
válasz
cskamacska #10825 üzenetére
Sztem amik gond nélkűl ajánlhatók AGP 2-4x lapba, az Geforce vonalon a Ti4200-4600-4800 az MX420/440/460 Radeon -okban a 9000-9100 ig.
-
válasz
cskamacska #10826 üzenetére
Köszi
, a VortexXP nagyon hasznos, igaz én 98SE alatt használom, de ennek ellenére letöltöttem hátha szükség lesz rá. Nemrég volt szó itt a topikban az XP- s driverek hiányáról. Tényleg szomorú hogy az ilyen anyagok fokozatosan eltűnnek a NET- ről.
-
Penyus
senior tag
válasz
cskamacska #10826 üzenetére
Óóó ez jo hogy xp alatt is lehet mx300at hasznalni! Mert alapbol nagyon tre volt.
-
válasz
cskamacska #10442 üzenetére
Mi ez PCI-X-es VGA? Csak ilyen kicsi képed van róla? Ez is valami Matrox csoda mi?
snake1977! Pont a napokban láttam Fx5900ultrát a Vaterán 4k-ért
Én az Asus 5900 ultrámat 5ropiért vettem fullos dobozos minden tartozékos eredeti számlás verziósan -
törölt tag
válasz
cskamacska #10440 üzenetére
(#10440) cskamacska: "Elnézésed kérem a vissza nem olvasó lustaságomért, de végül mi lett HD Radeont a duál Athlon gépbe projekttel? Csak sikerült működésre bírni, vagy buhera mellett sem indult két procival?"
Jelenleg két MSI K7D lap van nálam. Az egyik Ranagol_5-é és BIOS hibával küszködik. Ehhez már rendeltem egy RD1-PCM2 BIOS Saviour kittet. A másikon meg a BIOS falsh chip foglalata helyén egy rosszul beforralt flash chip van. Ezt ma próbálom újra leszedni és egy új foglalatot hegeszteni a helyére. A géphez még úton van pár alkatrész. Illetve eszközölni szeretnék még pár átalakítást is az GMC-R2 házon. Majd meglátjuk, hogy működni fog-e. Muszáj lesz...
-
cskamacska
addikt
válasz
S h már PCI:
Valaki lepjen már meg ilyennel szülinapomon. -
snake1977
őstag
válasz
A Radeon 7000-est meg tudom erősiteni, egy ideig használtam pci-ost.
szerk.: A hétvégém elcseszem egy újabb vga tesztel, mivel van nálam most pár régebbi kártya, viper v550 agp, viper v550 pci, gef2 mx 200, gef2 mx 400, gef3 ti 200, meg még körbenézek mit találok
-
Badman 4ever
őstag
válasz
cskamacska #10419 üzenetére
Nálam külön van VIA VT6212L USB 2.0 vezérlő és SiliconImage Sil3512 SATA RAID vezérlő, szóval ennek a combo cuccnak lett volna nálam értelme.
-
törölt tag
válasz
cskamacska #10419 üzenetére
Hm... Van egy Silicion Image 3124-es PCI-X 4-szeres SATA RAID kártyám is, de őszintén szólva nálam működött rendesen. Elárulnád, hogy miben érezhető jelentős különbség a nem gagyi megoldásokhoz képest?
-
törölt tag
válasz
cskamacska #10410 üzenetére
Pl.: Delock 70146 (PCI-os 2xSATA RAID + IDE) : 4.963Ft
(Ennél olcsóbb az IDE mentes, én olyat használok.)szerk.: Pár hónapos a HWSW új felülete.
szerk2.: Megjegyzem a HWSW új motorja nekem kevésbé tetszik mint a régi. Szerencsére van benne egy-két új dolog is. Pl. egyes userek némítása. Bár ezt is megoldhatták volna jobban is...
-
snake1977
őstag
válasz
A szerencsém talán az hogy a cuccok javát ingyen kapom cserébe néha épitek egy egy gépet össze, vagy szervizelek. Nem ebből akarok megélni, viszont általában a gépemre forditom a befolyt összeget, vagy épp olyan cuccot cserélek aminek hasznát veszem.
Igen pang most minden piac, ha azt nézem hogy egy pci-os voodoo3 3000-est 2,5k-ért adtam el tavaly év végén.. Majd ha jobb lesz az átlag életszínvonal, akkor többet áldoznak az emberek a hobbijukra is.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Pölö istennek nem lehet találni normális PCI-os SATA RAID kártyát 20000 alatt, miközben nem egy cégnél már aprópénzért selejteznek hasonlókat..
Én újonnan vettem 5K-ért pár hete. -
cskamacska
addikt
válasz
Éés ha már HWSW, akkor KáHat-Három.
Egyszer volt, hol nem volt, volt ott egy Hájend Szuper Socket 7 topik
Sok érdekességgel, sok okossággal, sok cskamacskával.Csak azután érdeklődés hiányában megdöglendett. Emléke szívünkben örökké él!
mod: Mióta van új fóruma a HWSW-nek? Szemetek, elkezdem sokéves fusztrációm kisírni, erre lecserélik a fórummotort direkt kitolásból.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
cskamacska #10370 üzenetére
Azon én is csodálkozom hogy nem kerűlt a listára sem a Rage Fury MAXX.
-
snake1977
őstag
válasz
cskamacska #10374 üzenetére
Ilyesmi mpeg2 dekóder karim volt, csak noname, legalábbis gyártó nem volt feltüntetve.
Bár azon a hangot egy 3,5-es jackel át kellett kötni a line in-be, és volt rajta belső hang bemenet ami közvetlen a dvd-ről jött a kártyára, sajnos müködés közben nem láthattam,mert halott gépből szedtem ki. -
kovy79
őstag
válasz
Nekem is a Fury MAXX az egyik kedvenc (van is egy gyönyörűségem, gyári driver cd-vel), de nem lehet egyszerre mindenre szavazni...
-
snake1977
őstag
válasz
Akkor ez kicsit (lehet most hülyén fogalmazok) olyasmi volt mint a physX kártyák, csak épp 3D-s gyorsítást számoltak?
-
snake1977
őstag
válasz
cskamacska #10367 üzenetére
Ha már elfeledett vga-k kerültek szóba, ott volt annak idején egy szintén érdekes 3d gyorsítós kártya, a Rendition Verité nagyon nem ismerem a hátterét de nem volt egy tucat termék ez sem.
-
válasz
cskamacska #8871 üzenetére
"Mára viszont azt kellett észrevennem, nem hogy hidegen hagy a régi idők csipogása, hanem szinte fáj..
Megmérgezte az agyamat a FLAC, és a Xonar powa?"Simán elmúlt nálad a varázsa.
-
válasz
cskamacska #8871 üzenetére
sajnos én is egyre többször szembesülök ilyennel.. valamire rákeresek meg is van a link az oldalra osz az oldal nem található.. fuck...
Szépen le kell menteni az ilyen jellegű weblapokat, mást nem tudunk csinálni, így őrizvén meg az utókornak -
válasz
cskamacska #4840 üzenetére
honnan a pélóbol szereztél olyant?
-
Bull Boss
őstag
válasz
cskamacska #4753 üzenetére
Sicc cicus ! Rossz cicuuus !!! Amúgyis aki 2007-ben látott először UT-t az szégyelheti magát. El sem tudod képzelni milyen feelingje volt 10 évvel ezelőtt suli után kuporgatott pénzecskén 15percre befizetni a netkávézóba, ahol az otthoni 166MMX és 1MB Trio helyett 450es Klamath PIII-al és VooDoo 1 el játszani glideban. Örökké megmarad bennem
-
zoltanz
nagyúr
válasz
cskamacska #4755 üzenetére
S3TC egyébként 2048*2048 pixel méretű textúrák kezelésére képes, nem tudom milyet raktak az UT -be, de elég szép lett.
-
Penyus
senior tag
válasz
cskamacska #4756 üzenetére
PC-x cd! Regi szep idok!
Megvan valamerre az osszes ujsag meg lemez. Sajnaltam mikor megszunt.
-
L4rs
tag
válasz
cskamacska #4657 üzenetére
cskamacska elől nincs menekvés. Mindenhol megtalál, kivéve, ha venni akarsz tőle valamit, mert akkor lehetetlen utolérni.
Eladtad már a Voodoo kártyákat?
Egyébként nem egészen ilyenre gondoltam, mint az AlphaServer GS1280, mert ez alá a gép alá kell vagy 30 centis beton, hogy ne repedjen be. Gyártó szerint elfér a szekrényben 64 CPU, meg 512 PCI-X kártya a 64 AGP kari alatt. De van, létezik, megvalósítható. Most már az a kérdés, hogy miért nem lépték meg a gyártók az otthoni felhasználók számára az AGP-s SLI lehetőségét mindösszesen 2 AGP slottal. Jó drágán le lehetett volna húzni a gamereket meg bencsmárk progikat nyüstölőket.
-
neduddki
nagyúr
válasz
cskamacska #4643 üzenetére
HI!
Te kirti vona ocsot:- )
axiconal taolasz egy raktra valot, mpngyuk az arakkal esz a gond:- )))udv
neduddki
-
törölt tag
válasz
cskamacska #4635 üzenetére
De b+ miért nem nézel körbe? Például az általam is linktel Delock termék gyártójának honlapján. [link]
-
törölt tag
válasz
cskamacska #4633 üzenetére
A #4625-ös hozzászólásban linkelt doksi 5.oldalán van egy ábra, ami megmutatja.
-
neduddki
nagyúr
válasz
cskamacska #4631 üzenetére
-
törölt tag
válasz
cskamacska #4631 üzenetére
Mielőtt bacsis rácsapna, hogy van dual s939. Elmondanám, hogy az egyik foglalat s754 és egyszerre csak egy processzort lehet beledugni. De mindenesetre szép állat.
szerk.: Amúgy meg ugorj... kíváncsi vagyok, talpra esel-e?
-
Oliverda
titán
válasz
cskamacska #4520 üzenetére
"99-ben már az AMD is ejtette a K6 sorozatot"
Ennek ellenére még 2003ban is gyártották a K6-III+ sorozatot.
-
Oliverda
titán
válasz
cskamacska #4509 üzenetére
Értem. No és pontosan milyen lap volt az?
-
törölt tag
válasz
cskamacska #4503 üzenetére
Volt egy Aladdin 7-es lapod?
Mi történt vele? -
Oliverda
titán
válasz
cskamacska #4501 üzenetére
-
válasz
cskamacska #3962 üzenetére
banyek tényleg, akkortályt a geforce4 meg a radeon 8500 volt a menő
hogy honnan rémlik a 9800? -
Badman 4ever
őstag
válasz
cskamacska #3961 üzenetére
Az 815E-s lap, az is támogatja a Tualatint.
bacsis: Én 4 évet olvastam,tehát jó korán elkezdhették már a munkákat. -
törölt tag
válasz
cskamacska #1852 üzenetére
A chipdb.org szerint egy AMD-K71000MNR53B 2008.04.22-én kelt el az e-bay-en 33,80 USD-ért. Gondolom olyan 10.000 HUF körüli ár relális érte...
-
válasz
cskamacska #1852 üzenetére
Hogy te mindíg oda találasz, ahol szó van rólad, vagy valami számodra érdekes dolog a téma
"AMD-K7100MNR53B A" ez tulajdonképpen mi is? mert nem találtam róla semmit... ha emlékeim nem csalnak, neked van egy dual Athlon MP-s cuccosod, nem ez az véletlenül?
Ha igen, akkor kb annyit érhet, amenynit nem szégyenlesz kérni érte, úgyis sok fan lecsapna rá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged