Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fücsök007
őstag
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Na jó de akkor teljesen más világ volt, illetve maga a számtech is más volt, amiről én pl nem sokat tudok. Igazából szomszédnak illetve szüleimnek (főképp fateromnak) köszönhető az egész, ha pár éves fejjel nem ülök gép elé lehet máshogy alakult volna az egész. Biztos felkeltette volna ugyan úgy az érdeklődésemet csak max kicsit később, idősebben. Vagy mondhattam volna simán hogy ez engem nem érdekel hagyom a francba de szerencsére nem tettem.
Bízunk benne, hogy semmi olyan nem fog elérni.
Sajnos hallottam nem egyszer olyat, hogy valaki csak pár évig élvezte a nyugdíját mert hirtelenséggel valami elvitte.
Nyilván sok minden közrejátszhat, milyen életvitelt folytatott stb de ez azért akkor is kemény. Én mondjuk nem görcsölök ezen a dolgon, mire én ebbe a korba jutok azt se fogjuk tudni mi az a nyugdíj. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Off extra, itt 28 évesen, kb a Baywatcbe is bevettek volna casting nélkül. Rambo volt a példakép, 120 fekvőtámasz után, már tudtam 1db egykezest is
.
Még az első melóhelyemen elhódítottam az üzemorvos barátnőjét is, bitang botrány keveredett belőle
Beértem reggel melózni, aztán mindenki amolyan pillanatfelvétel volt, megdermedtek, csak néztek rám, én meg még nem is gondoltam, hogy akkor most mi a túró van. -
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Észrevételem szerint (és ebben benne vannak a boltok kínálatai, a fórumokon összerakott különféle optimális konfigok, illetve a saját IRL tapasztalataim) :
Manapság még 16GB RAMmal éppen el lehet lenni, és a zsugori vevőréteg még simán megveszi ennyivel a gépet, akár DDR4 akár DDR5-ről legyen szó. (1 hónapja még 16GB DDR4-el is raktam össze gépet).
A 32GB-ra azt mondanám, hogy 2025-re egyre inkább alap követelmény, főleg ha játszani is akar az ember. Sok éve van 32GB vagy több RAMom (most épp 32GB) és rendszeresen figyelem a memória foglalát, már átlagos felhasználással is ki lehet lépni a 16GB-ból, főleg újabb játékok mellett.
A 64GB-ra most azt mondanám, hogy a jövőálló nyugalom. Ma még normal usernek (mi itt a topicban nem azok vagyunk
) semmi szüksége még rá, persze jó, ha van. Újabb címekkel játszani, dolgozni simán jó. Nem baj ha van, de nem is létszükséglet. 1-3 év múlva már más lehet a helyzet. Főleg, ha klienesen futó Ai programokra gondolok, hamar lehet erősen ajánlott a 64GB is.Sajnos ahogy jelenleg alakulnak a RAM árak, (és hozzá már sok bolt konfig ajánlója alkalmazkodott is
) úgy tűnik, hogy a fejlődés megtorpanhat, mivel tartósan drágák lehetnek majd a memóriák
ebben az esetben még a 16GB-os konfiogok visszatérése is várható, 32-t pedig a durvább játék gépek kapnak majd. (már látok ilyet, hogy Ryzen 9800X3D, meg RTX5080 és csak 32GB RAM).
Láttunk már ilyet '99-2001 tengelyen, mikor úgy ingadozott a memória ára, hogy ugyanazért a pénzért félévvel korábban 128MB-os gépet vettél, az adott pillantban meg csak 64-est. Emiatt volt az, hogy gyakorlatilag hol a felső, hol az alsó házban, de a 64MB RAM az új gépekből '98 és 2002 között folyamatosan jelen volt. -
IstvánLászló
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
A 6600GT Xp -s időkben jó kártya;8800GT 2 darab van kétféle eggíknek a műtését átalakitottam a jóbb hűtésének az érdekében és 3 évig használtam,műkődőképes állőótában és egy ESD zacsíban a szekrényben is pihen is még máma.
9800GT dettó;9400GT dettó ólyan állapótban mint az újjkórában is egy ESD zacsíban a szekrényben is pihen.
A vga -kat megőríztem,mert arra is gondóltam is ha lessz is elégididöm is előveszem őket és majd készítek is én is majd teszteket: Gigabyte alplapommal és ez itt a pontós infólya itt lent láthatjúk.
Supports AMD Athlon/ Sempron processors a Socket AM2+ os két procim van hózzá.
Supports high performance Dual-Channel DDR2 800 memory 1GB ramok kittben 4GB ősszesen a 4 ram slotban,XP -n és linuxon is örömmel-használtam.
Integrated ATI™ Radeon™ X1200-based Graphics Engine
FeaturOptimized Gigabit LAN connectiones SATA 3Gb/s with RAID function
Features 8 channel High Definition Audio
RoHS compliant motherboard for green computingEzt az alaplapot 10 éve úgy is tettem én el - ESD zacsiban csomagoltam is az Amd cpu -t+4GB rammokkal eggyütt és problémamentesen jól stabillan működött az ÍDE/PATAS 160GB HDD -vel eggyűt és CD ólvasóvjával,tehát Xp -n tudok majd később teszteli a cuccóst.
Az alaplapot tegnapelőtt már is probapadra is tettem és a kórhűségének a megőrzének az érdekében a Deltás Chievtek 500Watt táppal + a kórhű monitoromra kötöttem rá - az alaplapi íntegrált radeon GPU -jára,csak is a teszelése és a lapnak a müködésének a kiprobálására is a Fujitsu Siemens P19-1 VGA analog és DVI-D digitásis bemenete van és sókáig használtam és hózzá vettem 2016 -végefelé egy Msi Nvidia Gaming 1070 8GB vgat és a lapomban prímán tudtam használni Xp -vel és Linuxrendszerekkel és + még akkóriban vettem hózzá egy jó táp átalakitót ami 6+8 pines -el kellet a vga karihóz.
Az alaplap úgyan is ellidúlt a bios boototig a drájvok nélkűl és direkben így is probáltam ki őt és azt tapasztaltam is hogy 4GB Geil 800 MHZ-es ramokat 4 slotban vannak és nem is számólja le a 4gigát,csak is a 2gigát számólta is le és reboot útán ezt bioban is ellenőriztem is le és ótt is csak 2GB rannot láttam hogy felismerte.
Ó és most jútótt az eszembe is mikór éppen most írom a retró témámat és halványan is arra emlékszem is hogy a rammoknak az időzitéseit is manúálisan régen kézzel is kellet beállítani,mert kűlőnben hísztízett a lap a számólásnál és mindig is csak 2gigáig akart számólni.
Az alaplap móst éppen is még problámás is a rammoknak a feszűltségét ellő is állítójánnál az elkókk fórróak a kisújjammal és a mútatóval is érintve fórónakérzem és bítósan a 4 darab ekókat is ki kell máma cserélnem is teljesen újjakra,tehát most lépek,mert mára váróm a fútárt hogy hózza az elókészletemet,mert bótótt ekótat,nem is akarók befórrastani,tömören ennyit tudok most monani,ami eléggé hósszúra is síkeredett.
A témámnak a zárására,azt tudom mondani én is beszállnék az itt retro clubba,remélem ez nem problémás,ígyekszem majd én is haszósakat mondani,képeket tudok majd küldeni is ha ez itt érdekel is itt mindenkit,addig is további szépeket kívánok.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Nálam az összes i5 6400-7400 8GB ram lassabb vele. Viszont ahova nem kritikus a security ott win11 herélt tiny edition iszonyat gyors, talán gyorsabb mint a win7 de azt nem rakhatom melós gépre. Szóval marad a gép upgrade ami végülis most már lassan indokolt de használt 10 gen i5-ösökre 2x annyi rammal.
-
-
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Azt értem, hogy a legújabb ZENen is megvannak oldva a Win 98-as meg hasonló dolgok, de arra céloztam ,hogy sem régen, sem ma - elsősorban, általában - nem arra vesznek az emberek ilyen drága, gyors gépeket, hogy retrozzanak rajta. Sőt, szerintem nagyon kevés embernek szempont az.
Az persze cool, hogy lehet rajta azt is
Nálam pl sandás, hogy leginkább így menne a dolog, mert bár van pár régi konfigom, de mégiscsak a fő gépen a legkényelmesebb, noha a gyorsasága miatt a korabeli élménnyel nem annyira összehasonlítható. -
-
-
KROK640
nagyúr
-
-
-
-
-
-
-
3shae
senior tag
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Gondolom a Hyper Threadinget lekapcsoltad, mert Xeontól fura másképp a 4C4T.
"FHD max detailban kb 2010- ig" --- amiben az a fura, hogy a HD6850-esem 2012-es vétel, amúgy maga a kártya 2010 október végi, szóval, mondjuk úgy, hogy egy ilyen erős CPU mellett alap elvárás, sőt, szerintem még 2011-12-es címeket is tudnia kell így
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Azé' ölég jó ECC RAM/CL13- al is

01 lett végül, alatta is jól láthatók az effektusok. Csekély 14k pötty a különbség
4C4T def 2.6GHz :
2C2T 3.4GHz :
Brutális szerver gép, már minden szempontból is, XP alatt mindent is futtat, FHD max detailban kb 2010- ig , a 1650- es kártyával meg kb 2019- ig...ott persze már 11 alatt... -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
A Pentium D igencsak kívánatos volt pl még 2005 őszén. Emlékszem több D805-ösöm is volt, mentek 4GHZ-en, ami akkor olcsón csúcs teljesítmény volt (2C2T 4GHZ). Mellérakott az ember 1-2GB RAMot, egy korabeli felső közepes VGA-t és volt egy olyan gépe, amivel 2-3 évig nyugodt lehetett. Az akkoriban nagy szó.
-
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
ftp szerver debianon:
apt-get install vsftpd
aztán:
adduser szimpatikusfelhasznalonev
(a felhasználónév ne ftp legyen, mert azt a vsftpd belső használatra lefoglalja magának)a konfiguráció a vsftpd.conf fájlban lesz, ott állítgathatod, ha valami nem stimmel (pl ha nem akarod, hogy az userek a rendszerben lévő user könyvtárakat érjék el, hanem más könyvtárakat, azt is meghadhatod itt).
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Perpill Win11 és Linuxos gép bekapcsolva, már csak azt kéne lenyomozni hogy a paranoiás W11 és a Linux között hogy tudnék helyi hálón másolgatni ide-oda, előbbin minden akármit engedélyeztem, amit MS kockázatosnak tart, utóbbi esetén meg visszatérő kezdő vagyok. Persze a Linuxost tudom bootolni XP- re is, azt simán látja a W11, de akkor minden másoláshoz, szinkronhoz át kell bootolnom. FTP átvitelhez meg láma vagyok, néha elmagyarázták hogyan kell, de az nekem magas. Netről megy, azt már régóta tudom hogyan kell.
X99 még próbapadon, bekapcsolom azt is, megnézem mit lép a helyi hálóra a fenti esetekben.Amúgy érdekes, minél későbbi oprendszer, annál inkább pilótavizsga kell a helyi kapcsolathoz. Pld a 386/486 gépet még telóról is elérem wifin/routeren keresztül.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Mi? hogy ki van nálad alakítva egy pult 2 monitorral és 7+8 darab pécével?
Van valami monitor switched?
Nekem van 3db 2560x1440 monitor az asztalomon:
- Balra 60Hz DP+HDMI+DVI
- középen 144Hz 2xHDMI+DP
- jobbra egy régi CCFL IPS csak DP-n tud 1440p-t de az kontakthibás, hdmi csak egyedi felbontással tud 1440p-t, 2xDVI ezt még nem próbáltam egyedi felbontással, 1 vga, még 1 kompozit bemenet is van rajta
- A mögöttem lévő asztalon a Diamondtron 2xVGAEhhez van a fő gépemen mindenféle kimenet
a kis gépemen csak 4xDP van (quadro, ráadásul miniDP)
a céges laptop dokkolóján 1xHDMI+2xDP
A Diamondtron volt régen a harmadik gagyibb 1440p helyén és azon néztem régebbi 4:3 sorozatokat pl Star Trek TNG, VOY, DS9
Most a P4+Ti4200 van rajtaNem tudom hogy és milyen átalakítókkal kéne bekötni hogy minden mindenről tudjon menni és teljes felbontáson. Azt tudom, hogy a középső monitort (144Hz Freesync) DP-n akarom hagyni.
Viszont hogy minden monitoron más gombok vannak máshol és máshogy kell inputot váltani, ráadásul maguktól váltanak inputot.
A kompozitra talán még egy konzolt is rá lehetne csatalkoztatni -
-
hobizoli
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
nekeunk ZX Spectrum 48k volt
volt hozza egy magyar fejlesztesu floppy interface is, a "Speccy DOS-4.0s"
rendes PC-s FDD-t hasznaltunk hozza, eloszor egy 5.25"-s 40 track single side
aztan egy DSDD 80-st, ami PC-nel 720kB-s lenne, az itt "csk" 620kB volt
na az szo szerint berantotta sw-ket 3-4sec alatt
a kazettas toltogetes utan ez hihetetlen gyors volt
olyat is tudott, hogyha autoload-s volt a lemez, akkor egy kijelolt sw magatol betoltodott a lemezrol RESET utan
menu sw volt altalaban, ami egy norton commander szeru megoldas volt csak egy ablakkal es feher hatterrel es 3 oszloppal
a kurzor bill-kel lehetett menni benne, Enter-re meg beoltotte azt amin a kurzor allt -
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Igen, de nekem sajnos ígyis kb behozhatatlan időt kellene behoznom.

Esőt csak akkor szeretem, ha bentről lehet nézni a jó meleg szobából. Illetve, a nyári meleg eső után kimenni, ahogy párolog fel... Sokan fuldokolnak tőle, én imádom
Na, a -8 fok alatti hőmérsékletet meg pláne ki nem állhatom. Pedig az Alpokban bizony olykor meg kell tapasztaljam, de határozottan nem szeretem már. (Egyébként ott ahol vagyok Ausztriában ott még szerencsém van mert egy viszonylag melegebb völgy, alacsonyabb hegyekkel körbevéve, nagy víztömeggel, így a tél eleje annyira nem hideg mint máshol az Alpokban, de hó azért persze van igencsak bőven, de csak a jó kis ropogós).
Viszont ha így szereted a csikorgó havat, akkor tudom neked javasolni (most épp nem) közép Ukrajnát, télen piszok hideg tud ott lenni. (Bár ahol most épp háborúznak ott pont jó időben jártam)
Vagy Murmansk/Vorkuta környékét, de ha nem szarral akarsz gurítani akkor csak is Jakutsk.
Ha a sötétet is szereted, akkor Norlisk lesz a te kedvenced, bár ott kissé egészségtelen az élet. 
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Na de akkor ezt úgy kell elképzelni, hogy heti 80 órát dolgoztál két állásban és mindkettőben be voltál jelentve, és így hamarabb elmehettél nyugdíjba? Csak példaképp ha 20 évet dolgozok 2 helyen 40-40 órában akkor már mehetek is nyugdíjba akkor is, ha nem vagyok 65 éves?
Tehát ha valakinek van 40 évesen 20 éve, és vállal még egy 8 órás állást akkor 50 évesen elmehet nyugdíjba?
Amúgy mivel a nyugdíjak csak a hivatalosan közzétett inflációt követik, az béremelkedéseket nem, az áremelkedéseket még annyira sem, azért annyira nem érdemes idejekorán nyugdíjbavonulni, bár ha mellette dolgozol akkor meg igen. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Nekem az osztrák bejelentett is magyar bejelentett, mert a cég csak magyar bejelentéssel foglakoztat minket. (meg mindenki mást is aki nem osztrák, tehát a litvánok pl litván bejelentéssel vannak, stb.) De ennek is megvan a maga előnye, még azon kívül is, hogy így a magyar rendszer számára van egy extra jól kereső bejelentett munkahelyem.
Az igazi nagy trükk amit egyik haverom csinál, hogy 5 év hollandbejelentéssel, majd 5 év német bejelentéssel (már ebből is 3,5 éve van), mert így kap mindkét helyről minimál nyugdíjat, ami önmagában is sokkal nagyobb lesz mint a magyar.
nekem sajna ez most nem opció, pedig bitang jó lenne, mert lehetne kapni 3 helyről a nyugit, és ha bármelyik (a magyar) összeomlik még ott van kettő.Én sem szeretek korán kelni, de így konkrétan Zolesz haverom él ahogy te. Én meg szeretem a napfényt, a mediterrán térségből az az egyik ami hiányzik. Viszont az ilyen borús szeles őszi időnek is megvan a varázsa.
Ugyanakkor ha van valami dolgom azt a nap elején szeretem elintézni, ilyen pl a bevásárlás is. Reggel (általában 8-10 között amikor kedvem van) felkelek, benyomom a gépet, és ha menni kell boltba, postára ilyenek, egyből megyek is. Aztán mikor hazaérek (ha csak barátnőm nem talál ki valamit) akkor már bekuckózásra számítok, pláne ilyen időben (borús ég, erős szél, csapkod az eső). Most pl ma most jutottam oda, hogy akkor mára már csak itthoni tevékenységek a terv. -
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Nekem sajnos nem volt ilyen szerencsém

Eddigi pályafutásomnak kb a felét bejelentés nélkül húztam le, plusz sok olyan is van, hogy alkalmi bejelentővel stb.
A pályám elején kétfelé fizettem nyugdíjárulékot, a hivatalost, meg a magán nyugdíj pénztárat, aztán ezutóbbit ez a kedves kormány elvarázsolta. Bizarr, hogy nekünk már nem lesz nyugdíjunk, mindenkitől ezt hallottam
Sőt, olyat is, hogy senkinek nem lesz akinek 1978 után született. Na én ebbe már bőven benne vagyok.
Épp ezért bízok benne, hogy addigra már ezt a munka alapú társadalmat is átalakítják (van rá esély az AI és az automatizáció előre törése miatt, ugyanis tömegesen szűnnek majd meg munkahelyek, és egyszerűen át kell majd alakítani a társadalmi berendezkedést).
A másik, amit ma mondtam öcsémnek : Nekünk azt kell elintézni, hogy nyugdíjjas korunkra - vagy előbb - olyan passzív jövedelem forrásra tegyünk szert, amiből meglehet élni. Ugyan erre még van huszon nagyon sok év, de már megvan mint cél, és érdemes lenne minél hamarabb el is érni."Ahol most vagyok az az élményes, nem kell néznem a polcon a termékek árát, bedobálom a kosárba, aztán leérintem a bankkártyát..." --- mint én mikor hazajövök Ausztriából. Mint mondtam, az elmúlt években úgy élek, hogy pár hónap Ausztria, meg pár hónap itthon. Mikor itthon vagyok hasonló az élmény, azzal megfejelve, hogy olyankor annak sincs jelentősége, hogy hétköznap van vagy hétvége, illetve, hogy mikor kelek, mikor fekszek. Simán van, hogy barátnőmmel egy random kedd este megyünk el valami közös programra vagy ilyesmi, nincs ott az, hogy másnap kelni kell, meg meló. A legtöbb ismerőseink szerint ez az igazi szabadság ahogy élünk. Azt persze nem látják, hogy Ausztriába meg azért nincs jelentősége a hétvégének, mert úgyis dolgozunk akkor is... de ki kell bírni, és akkor utána sok hónapig Hawaii van

Sajnos mostmár relative csóróság van, és nagyjából 20 nap, és megyek vissza ... (itt a topicban is jóval kevesebbet leszek majd jelen, ez lesz az oka). -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Az irigy kollégák, és mérgező munkahelyi légkör mindig plusz terhet ró az emberre

Különösen a 2000-es évek közepétől a 2010-es évek közepéig hihetetlen dolgokat engedtek meg maguknak a munkáltatók (pl ha táppénzre mentél, akkor hó elejéig visszamenőleg kijelentett a hátad mögött, semmilyen kérésed semmilyen szinten nem vette figyelembe, és még sorolhatnám... tényleg nagyon sokat tudnék).
A csúcs mégis 2007-ben volt, amikor dolgoztam egy cégnél és pl a főnök azt megengedte magának, hogy munkaidőben nem is a munkakörünket csináltuk, aztán, majd fizetetlen túlórába megcsináltuk a munkakörünket. Szerződés szerint 16:30ig dolgoztam H-P. Nos egyszer sikerült lelépnem 17:00-kor, de egyébként teljesen rendszeres volt, hogy 18:30-19:00, de volt, hogy 20:00 vagy 20:30(!) is előfordult mire végre hazaindulhattam. 1-2 hónap után az is, hogy mikor hazaértem, gép benyom, és még 1-2 órát ráhúzok. Persze egyszer egy baleset miatt késtünk kollégámmal 15 percet reggel, és a szőnyeg szélére lettünk állítva, hogy hogy merészelünk késni??? (Alapból a munkahelyi légkör olyan volt, hogy a kanál megállt a levegőben)- Persze a kollégák is arra voltak trénelve, hogy mindenki mindenkit a háta mögött beköpjön, meg fúrjon, a rettegés miatt mindenki mindent elkövetett, hogyha bármit hibázott, az a másik hátán csattanjon.
Az már csak hab volt a tortán, hogy eleinte mindenféle kifogással lettem megkérve, hogy ugyan szombaton is menjek már be mert vis major, mert ez meg az... Aztán úgy 2 hónap után azt vettem észre, hogy már minden(!) szombaton bent vagyok, és elvárás is, hogy bent legyek! Sőt, egy idő után a két hetente vasárnap is. Egyszer egy vasárnap kint kellett állnunk 12 órát a tűző napon, a kollégám napszúrást kapott, és másnap velem ordibált, hogy hogy merészel a kollégám napszúrást kapni. zsinórban az volt a tizensokadik nap amúgy amit dolgoztunk ...
Ha pedig panaszkodtunk az volt a reakció, hogy ha nem tetszik el lehet menni, holnapra tíz másik akad a helyemre -
válasz
DarthSun
üzenetére
Nekem nem elég, ki kell maxolni proci téren.
Így is tervezek majd egy írást amiben összemérem a Core 2 Duo E7600 Pentium E5800 és E6700 vagy E6800-at ebben a lapban (melyik a legjobb bele).iGPU rekordjaimat is póbáltam megdöntögetni E7600-zal de még csak utol sem érem az E6600-as eredményeimet.
Egyenlőre nem tudom az okát, még kísérletezgetek vele. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
"akkoriban mélyszegénységben tengődtem" --- ez nekem is nagyon megvan. Ugyan nem az én hibámból, de 2008-2017 között nálam is ez volt a helyzet. Ami amúgy fura, hogy 1-2 dologtól és az anyagiaktól eltekintve azért nem volt annyira rossz időszak, hiába voltam nagyon csóró.
De pl nem véletlen, hogy a Phenom 9500-as gépem gyakorlatilag 5 év alatt semmit sem fejlődött, mert egy csavart se tudtam venni hozzá; vagy hogy az I3 4330-at csak úgy tudtam megvenni, hogy az előző gépemet meg pár más cuccomat nagyon jó áron eladtam. És bekellett válljam, hogy hetekig gép nélkül vagyok
Nekem a 320-as még 2006-ban jött, akkor még elvoltam...
-
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Köszöntem!
Holnap lövök egy képet a másik oldaláról is, csak oda vannak gyűrve a kábelek, úgy kell kicsit összenyomni őket hogy felmenjen az oldala.
Egyedül a 8 pin cpu-nak van fent egy kis elvezetés aztán másnak nem nagyon, éppen ezért kínszenvedés volt az egész mire összehoztam. Két kártya közötti HDD is épp hogy befért, a másikat legallulra akartam de az előlapi panel csatlakozó miatt nem fért el.
Ebből is látszik, hogy ebbe a házba inkább valami kisebb alaplap passzol.Jöhetnek majd arról is a képek.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Helyette lett egy Asus Rampage IV Extreme, ez mai napig meg van egy másik napi használós gépben.
HA-n 10-20k között ki lehet fogni 240-es radikkal ellátott AIO-t, annyit szerintem megér. Az egyedi az már más kérdés az egy kész vagyon.
Nekem eddig csak cpu blokk volt 15k, használtan.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Ne is mondd... az Athlon XP megint alszik egy kis ideje (nyilván kellően letakarva, és száraz hűvös levegőn tartva a kóceráj) és minden ébresztésnél aggódok, hogy mi van, ha pont most nem sikerül?

(Jobban aggódok mint azon, hogy a barátnői leány búcsúján a stripper srácok között mi lesz a beállt barátnőmmel
) -
válasz
DarthSun
üzenetére
Csak a processzor foglalat kapott de az épp elég volt.
Sajna 0 tapasztalatom volt a dologgal illetve kókány is volt (olcsó megoldás), a probléma az volt hogy nagyon meghúztam a csavarokat és keletkezett egy kis rés ahol elkezdett engedni. A legnagyobb gond pedig az volt, hogy későn vettem észre, a socketben "állt a víz".
Most nem dobok be ide képeket de itt vissza olvasható / nézhető az egész. -
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Én nem így emlékszem, hanem ahogy leírtam. DE! Azonban, csakhogy : Jobban belegondolva, lehet, hogy keverem a 4× -ről 8× AGP-re váltásnál és a korai kártyákkal, amik az elméletileg nagyobb sávszélből nem profitáltak, és eért az újabb csatolós változataik minimálisan OC-zva voltak, így a tesztekben kijött, hogy csak megéri az újabb csatolós - természetesen drágább - kártyát venni, miközben clock-to-clock ugyanott voltak.
Szóval simán lehet, hogy neked van igazad, és nem a PCI-E váltásnál volt ez.
-
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
Talán már leírtam, hogy ezzel mi történt. Egyre kevésbé volt hajlandó látni a rádugott vinyókat, floppy meghajtókat, kb már nem volt olyan, hogy mindent látott volna. Mindig más hiányzott.
Aztán randomra nem látta a ram modulokat se, csóválgatni kellett a modulokat, kiszedni, pucolgatni mindent, ez eleinte segített, de a végén már utána se látta, aztán néha már csak hosszú sípolás.
A fene tudja, talán egy újrakondizás kiűzné belőle az ördögöt, de meguntam. Tipikus asus minőség, az áramkörök nincsenek rendesen stabilizálva.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
+1
Én ezért nem is tervezek több ilyen konfigot építeni, elég volt nekem az akkori projektemben a Phenom II X4 965 BE + 3x HD 5870.
Nem hogy három kártyát de még az egyet is alig akarta kihajtani. Pedig az is egy korhű gépezet volt de hát teljesen értelmetlen. Kicsit bánom, hogy inkább nem X58-at választottam azzal szerintem elég szépen mentek volna.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz (96M Cache Up to 4.5 GHz) AM4 Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7600X AM5 processzor eladó doboz+gari
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, Gari 2028.08.05. -ig - Eladó!
- Eladó egy Intel i7 7800x
- Intel Core i3 / i5 6 7. generációs processzorok tesztelt, hibátlan, LGA1151 foglalat
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3838
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3495, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Este folytatom valszeg. Proci emelés, ameddig a Geil féle CL2 képes tartani a tempót. Felette meg a proci a kérdés...
Nyilván sok minden közrejátszhat, milyen életvitelt folytatott stb de ez azért akkor is kemény. Én mondjuk nem görcsölök ezen a dolgon, mire én ebbe a korba jutok azt se fogjuk tudni mi az a nyugdíj. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
.
Holnap folytatom...ill ma este...
2C2T 3.4GHz :
Brutális szerver gép, már minden szempontból is, XP alatt mindent is futtat, FHD max detailban kb 2010- ig , a 1650- es kártyával meg kb 2019- ig...ott persze már 11 alatt...