- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Megoldások IBS/IBD-re
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Egy korszak vége
- 20 éve a PH!-n
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisz67
tag
válasz sladka_pani #50315 üzenetére
Vidd fel a padlásra, vagy áss egy pincét, ott elfér nemis zavar senkit xd
Üdvözlettel: Rapi Krisztián
-
RexMaximus
senior tag
válasz sladka_pani #50313 üzenetére
Nem adom fel - valahogy kompakt modon beepiteni valahova? Kihajthato legyen es ossze ha nem hasznalod.
Kuld fel ide asszonykadat, hogy lassa micsoda elmenyt nyujt egy retro masina.
Jelzem olcsobb es jobb mint a kocsmazas vagy hasonlok
-
RexMaximus
senior tag
válasz sladka_pani #50311 üzenetére
"Nem fer el" - Egy 2 portos kvm swirch-el sem a masik konfig ala/fole stb?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz sladka_pani #48494 üzenetére
Ott sztem más gond lesz.. a Tusl2-C egy nagyon jó lap, mennie kellene simán 160-180at is...
Esetleg javaslom még az Abit ST6-ot én abban 196MHz-et!!!!! értem el -
arn
félisten
válasz sladka_pani #47995 üzenetére
2001 juliusi proci, radeon 8500, geforce 3 passzol hozza korban.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Ádyka
őstag
válasz sladka_pani #47995 üzenetére
Egyik sem illik bele. Az radeon túl öreg és lassú (GeForce1 vagy 2MX szint), a 7600GT meg overkill.
Korhűen valami GeForce 3-4 Ti, vagy radeon 8500 illene bele.
De ha mind a 2 kártya csak a polcon áll, akkor a modernebb nyilván jobb választás. -
törölt tag
válasz sladka_pani #47569 üzenetére
Nekem egy 1.4-es P3 van benne és még OC-t is kapott. Simán mehet bele ...
-
alvaro
senior tag
válasz sladka_pani #47279 üzenetére
Nem akarok venni retro laptopot, pusztán csak a kíváncsiság mocog bennem: az a Yamaha audio mivel kompatibilis DOS alatt?
Más: a SID-eket tanulmányozva rá kellett ébrednem, hogy a régi 6581 és az új 8580 olyannyira nem helyettesíthetők, hogy még a tápfeszültségük is más... Na sebaj, van most egy marékkal, meg van egy "új" C64 Fehérváron hozzá való 1541-II-vel, egy régi barna 1983-as pedig frissen itt, az első működik, a második még ismeretlen. De a SID-ek után felmerül bennem a kérdés, hogy egyáltalán táp-kompatibilis-e a kettő?
Ja, és a barnában be van forrasztva a SID, én meg nem merek hozzányúlni a rozsdás gyakorlatommal és a böte pisztolypákával, pedig az ideális az lenne, ha át tudnám cserélni foglalatra, hogy lehessen benne 6581-et tesztelni. Basszus, a TVC-s SID kártyámba is beforrasztották a 6581-et
Van egy Amiga 500 is, amit talán el kéne hozni és jóóól megtakarítani, de nagyon zsákbamacska, és ahhoz még tápom sincs
A következő nagy kérdés a kijelzőé. Elvileg a (szintén guberált) Samsung 214T-nek van kompozit bemenete, azzal talán mennének ezek. Remélem. EGA Wonder kártyáról mindenesetre ment, irtó ronda monokróm képpel...
Na mindegy, ez jutott, ezzel kell szórakozni Az az Amiga piszkálja a fantáziámat, hatalmas kultusza volt/van, nekem meg egy az egyben kimaradt. Jó, a C64 is, de annak az akkréciós korongjába azért csak belesodródtam 2000 után... Vannak egyébként ezekhez a régi gépekhez utánberhelt tápok...? Esetleg AT/ATX tápról átalakítók? Ahogy nézem, az Amiga elvileg +5/+12/-12V, simán etethető AT-s tápról.
-
Sanchez638
addikt
Szerintem ez a kategória amivel már nem igazán foglalkozik senki. Én mennyit bontottam szét ezekből.. De egy 486 vagy idősebb lapost nagyon megbecsülök.
Számom az adatlapomon.
-
Tim82
félisten
Bevallom, kizárólag IBM/Lenovo Thinkpad-ekben utazom saját célra.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
frescho
addikt
válasz sladka_pani #43803 üzenetére
Csaladi ZX-81, amit +4-re valatas kovetoen mar a sajatomnak mondhattam.
Az gondolom mindenkinek megvan amikor a csalad valami musort nezne, de mar csak egy palya van hatra valami mentes nelkuli jatekbol, de ugye csak 1 TV van...
Aztan lett egy Junoszt.
Tovabb is van mondjam meg?
https://frescho.hu
-
krisz67
tag
válasz sladka_pani #43813 üzenetére
Azta kurv@, azért az már g_ciség az ilyen
De amúgy tökjó mindenkinek szinte első gépe, milyen volt? EDO RAM os, én meg tiszta gettó xd SD-RAM
Amúgy olyan létezhet hogy egy alaplap, csak ki fullozott RAM slottal képes elindulni? o.O
-
krisz67
tag
válasz sladka_pani #43803 üzenetére
Az szép sztori
"buktam a sporolt pénzem" az de rosszÜdvözlettel: Rapi Krisztián
-
krisz67
tag
válasz sladka_pani #43801 üzenetére
Naah, miféle gyártmány, mit tud.?
Nekem 9 évesen lett meg az első gépem, az P2 es volt
Slot 1 es P2 proci, 266MHz
128MB SD-RAM
NEC CD olvasó
3GB HDD
Meg valami teszkós VGAAztán ez lett szarrá bővítve, olyan 2012 ig egészen kb, Hangkártya, abból is vagy 3x kelllet cserélni mert nem akarta mindig felismerni es kezelni..
Meg egy LG DVD íróval Mai napig megvan, csak kell bele AGP VGAmert PCI osat az sem kezeli alapból úgylátszik. Beletettem csikozos AGP karit azzal látszodott a háttérben, hogy a BIOS bejön, csak PCI ra kellene rávezetni xdÜdvözlettel: Rapi Krisztián
-
krisz67
tag
válasz sladka_pani #43798 üzenetére
Jókis gépezet az így google alapján megnézve
Énis szerettem volna összerakni egy ilyesmi retro gépet, de beletettem működő PCI-VGA-t, de azzal nemadott képet sajnos és a másik PCI ossal sem.Az is 486DX alaplap, az enyém, 4 PCI slot asszem, meg 4 ISA slot, 1db processzorfoglalat (socket 3)
a kis chippes része meg televan pakolva, az összes hely, RAM slotból meg van rajta azthiszem 8db, sztem EDO.Lehet a lap adta volna mmeg magát? Vgay telekell rakni minden RAM slottot, vagy a PCI VGA-t nem preferálja
-
Sanchez638
addikt
válasz sladka_pani #43767 üzenetére
Jól értem? Írj ki egy pl.: N*ore-ról letöltött win98-at, az hivatalos nem bele nyúlt image fájl. Ird ki és telepítsd.. Mennie kell. Akár Alcohollal és egy dvd-re kifirkálod és mennie kell.
Számom az adatlapomon.
-
krisz67
tag
válasz sladka_pani #43767 üzenetére
Ugye alapvetően Win 9x ekhez kell egy indítólemez is.
-
válasz sladka_pani #43762 üzenetére
Másik gépen FAT32- re formázol egy vinyót. Rámásolod a telepítőlemezről a win98 mappát. Innen elindítod a telepítést, mikor végzett a fileok másolásával a telepítési mappákba, újraindul a gép, ekkor kapcsold ki.Tedd át a célgépbe a vinyót, a hardverspecifikus telepítések úgyis ezután jönnek és ekkor már bootolható a vinyó, tehát a másik gépbe első vinyónak betéve, arról fog indulni, vagy ha nem első, akkor bootsorrend-állítás a biosban.CD sem kell hozzá mert a telepítést a vinyóról indítottad
szerk : PeachMan megelőzött...
[ Szerkesztve ]
A 3 test probléma nem megoldható.
-
törölt tag
válasz sladka_pani #43757 üzenetére
1. Vinyót átrakod egy olyan gépbe, ami be tud boot-olni egy win98 cdről
2. Bebootolsz win98 cd-ről
3. FDisk-el megcsinálod a partíciót a laptop hdd-n és aktívvá teszed
4. Leformázod /s paraméterrel, így átmennek a rendszer boot-hoz szükséges dolgok
5. Csinálsz a hdd-n egy win98.ins könyvtárat, amibe a cd-ről átmásolod a win98 telepítő fájljait. Ha gyári cd-ről másolsz, akkor csak a tényleges win98 setup fájlok kellenek, a tour meg mittudomén milyen könyvtárak vackai nem. Az kell amiben a cab fájlok vannak meg a setup.exe
6. Visszarakod a laptopba a hdd-t
7. boot után az ms-dos-ban találod magad
8. cd win98.ins
9. setup[ Szerkesztve ]
-
krisz67
tag
válasz sladka_pani #43761 üzenetére
Esetleg ugy talán megoldható lenne, hogy, 2db partíciót létrehozol, egyikre magát a telepítő fileokat másolnád, másikra meg menne maga a rendszer.
-
arn
félisten
Sd ide adapter?
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
krisz67
tag
Mi ezt múlthéten egy ilyen okoskártyával (asszem ez a neve) próbáltuk megoldani, aminek a végén volt 2db USB, arra pedig ment egy külső ODD. Ha felismeri esetleg.
-
MurdR
veterán
válasz sladka_pani #35435 üzenetére
Azt már nem tudnám hová tenni. De ha Telecom magazinjaid vannak, azok jöhetnek, régen imádtam őket.
(Mindig WC-n olvastam ki, ott senki sem zaklatott, maga volt a nyugalom szigete. )MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
MODERÁTOR
válasz sladka_pani #35435 üzenetére
Én pár éve odaadtam fiamnak iskolai papírgyűjtésbe egy halom Chip magazint, jó súlya volt. A CD-k meg madárijesztőnek lettek kiaggatva a kertbe. Így múlik el a világ dicsősége...
-
csabyka666
veterán
válasz sladka_pani #35409 üzenetére
Sajna elég kommersz cuccok, legalábbis itt azt hallottam. De legalább régi.
A Toshiba Satellite 100CS ráadásul nem is működik, így tényleg csak olyan fogja elvinni, aki akar bütykölni. Elindul, de nem különösebben csinál más értékelhetőt.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
MurdR
veterán
-
MurdR
veterán
válasz sladka_pani #35411 üzenetére
Kéne egy ilyen régebbi lapos, van pár Motorola meg iCom ipari UHF/VHF rádióm, P1-esekkel vagy régebbi gépekkel lehet csak programozni. Ezért nem vadásznék egy P1es gépet (meg nem is tudnám hova tenni), viszont egy noti elfér egy fiókban is.
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
MurdR
veterán
válasz sladka_pani #35409 üzenetére
Biznisz, vagy csak kp?
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
Nudlee
aktív tag
válasz sladka_pani #32438 üzenetére
Leadtam az infót egy ismerősömnek...hátha rámar.
-
Yutani
nagyúr
-
Sanchez638
addikt
válasz sladka_pani #32434 üzenetére
Majd még kicsit gondolkodok, nem az ár miatt, de darabját szokták 300-500ft-ért adni...
Számom az adatlapomon.
-
Sanchez638
addikt
-
bacsis
Közösségépítő
válasz sladka_pani #20609 üzenetére
Indíts el rajta egy videót, vagy egy 3D-s játékot... tudni fogod
A DSTN kijelzőknek még brutális "utánhúzásuk" volt, a TFT-k már a kezdetek kezdetén is teljesen korrekt képminőséget és gyors válaszidőt biztosítottakApropó, ha már itt járunk! A korai TFT-k iylen 20-30ms-os válaszidővel rendelkezdtek... vajon az első színes LCD panelok mennyivel rendelkeztek? és a monokróm LCD-k? 3sec-es válaszidő?!
-
bacsis
Közösségépítő
válasz sladka_pani #20607 üzenetére
háát ha nem DSTN/CSTN szutyi kijelősök, akár
-
válasz sladka_pani #19621 üzenetére
Szintúgy, én is sokat költöttem ilyenekre de koránsem annyit mint bacsis, dehát őt úgysem lehet utolérni Szoktam neki mondani hogy ő olyan mint a fénysebesség, a tudomány mai állása szerint elméletben megközelíthető de elérni vagy túlszárnyalni nem lehet
-
Peter789
senior tag
válasz sladka_pani #19593 üzenetére
R7000 64MB free shipping 22$
R9200 128MB free shipping 24$
FX5200 128MB 20+10$
FX5500 256MB 128bit free shipping 38$az ár-érték arány persze gyatra...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
bacsis
Közösségépítő
válasz sladka_pani #19590 üzenetére
Radeon 9200SE-t vagy GEforce FX5200-ast belerakhatsz, azért ezeket mondom mert ezek relatíve gyakrabbak.. illetve még egy Radeon7000PCI is bőven megtenné és abból is szaladgál még jónéhány
-
bacsis
Közösségépítő
válasz sladka_pani #19441 üzenetére
van olyan "kijelző" aminél mind a 3 számjegy 7 szegmenses
-
válasz sladka_pani #19429 üzenetére
Örülök hogy sikerült
zoltanz : az alaplapra szabad fordítva rádugni a venticsatit
-
válasz sladka_pani #19419 üzenetére
No, erre emlékszem, ennél a lapnál nem szabad detektáltatni és beíratni direktben a BIOS- ba az eszközöket. Tehát: autodetect HDD majd jóváhagyás és mentés - ne használd !
A BIOS első oldalán ATA1, ATA2, tehát IDE 1-2-3-4 legyen autora állítva, de eszköz ne legyen benne.Így újraindítva látni fogja a 4 portot, a bootra kijelöltről pedig el is indul. Hogy miért? Én sem tudom, de így működöttA 3 test probléma nem megoldható.
-
frescho
addikt
válasz sladka_pani #16754 üzenetére
Siman jo a 98 DOS-a, csak normalis config es autoexec kell hozza.
Epic79: linux alol fel tudod mountolni, vagy win alatt vmware -> kiir floppyra -> felcsatol -> visszamasol
-
allein
addikt
válasz sladka_pani #16751 üzenetére
Viccen kívül?
-
telescreener
tag
válasz sladka_pani #16734 üzenetére
Azért kösz a próbálkozást
"...Ha Chuck Norris Részt vett volna az X-faktorban akkor a mentorok esnek ki..."
-
sladka_pani
senior tag
válasz sladka_pani #16733 üzenetére
Sajna nincs már meg, de egy DOS-os lejátszót ajánlott itt valamelyik kolléga, az hiba nélkül elindította a 700megás AVI-kat, és asszem a mérete nem volt 100kb sem! A másik amivel aztán egy csapásra minden megjavult egy Codec Pack volt, egy bizonyos régi verzióval működött, szintén itt ajánlották, de nem akarok hülyeséget mondani, tartalmazta a lejátszót, egy régebbi NEM Home Cinema de Media Player Classic féleség volt, viszont nem is a 6.2-es vagy melyik van alapból a Win98-ban. Tudom most nem sokat segítettem, de igyekeztem!
...nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...
-
telescreener
tag
válasz sladka_pani #16719 üzenetére
igen emlékszem, hogy írtad, de a trükköt áruld el légyszi
"...Ha Chuck Norris Részt vett volna az X-faktorban akkor a mentorok esnek ki..."
-
Murphistic
aktív tag
válasz sladka_pani #16523 üzenetére
A 75MHz-es Pentium , ami OverDriveval megy 90MHz-et ( tényleg, ez tuningnak számít? ) simán vitte az MP3-as zenéket. Sőt még CD-t is rippeltem vele Windows Hangrögzítővel ( jó, az csak WAV formátumú volt, így a proci nem is kellett nagyon, de legalább a memóriát ette felvétel közben ), bár a mentés picit sokáig tartott.
A multimédiás képessége csúcsa talán az, hogy MPEG1-es VCD videót is le tud játszani, amin eléggé meglepődtem. Adobe Acrobat Reader 5-tel pedig tudtam vele archív újság PDF-eket is olvasgatni vele, szóval szerintem egy nagyon is használható kis gép .
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
bacsis
Közösségépítő
válasz sladka_pani #16523 üzenetére
egy 90-es P1-esen már jóél megy az mp3
-
bacsis
Közösségépítő
válasz sladka_pani #16517 üzenetére
háát jahh, vétek őket nem tuningolni
Van egy 60-as Socket4-es Pentiumom az is fut 66-ot -
frescho
addikt
-
vikcsi
senior tag
válasz sladka_pani #16513 üzenetére
De valami olyasmire gondoltam, hogy tudná-e valaki használni
Nem igazán retro játékozom, vagy ilyesmiELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
snake1977
őstag
válasz sladka_pani #16385 üzenetére
Na az sem semmi, én mondjuk egyszer egy 486-os kimostam kerti slaggal, száradt fél napot a napon, és müködött még, bát a vinyót kivettem mosás előtt biztos ami zicher
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
-
Ranagol_5
senior tag
válasz sladka_pani #16355 üzenetére
Ezeket a 2400+-os procikat simán lehet alapfeszen 200-as FSB-n járatni. Egy ilyenre vadászok én is most. Simán lecserélném a 2500+-os bartonomat rá, mert sok helyen hiába a fele akkora chache, veri a 3200+-ost ugyan azon a sebességen. Az enyémet sikerült lesarkaznom, majdnem elsírtam magam.
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
addikt
válasz sladka_pani #16361 üzenetére
Figyi, kérdeztél elmondtam, erre véded a gépet. Szerintem jó ahogy van. Ellenben ha megkérdezel másokat akkor ne azt várd, hogy jó ez így ahogy van. Vagy ha azt várod, akkor ne kérdezd meg, hogy jó-e így
Optikai meghajtó: oldalanként szoktam kettőt tenni. Amúgy egy is elég, ha jól meg van húzva. Csak a rezo és a hőátadás miatt jobb a négy. Wincsinél számít a négy csavar, úgy hűvösebb mintha csak 1-el lenne betéve.
Azért mert a VGA szerintem melegszik, ha távolabb van a LAN akkor több levegőt kap a vga is.
Más, de jó ha tudja az ember: a hangkártyát meg mindig érdemes a gép aljába tenni, mert a vga és a táp bezavar az analóg kimenetekre.[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
addikt
Én általában 4 csavarral fogom meg az optikai meghajtókat, mert úgy kevésbé rezonál.
Kicsit nagy a rumli, de nem számít technikailag. Saját 0 ft-os védekezésem a dzsumbuj ellen az, hogy pl a wincsi kábelezést össze hajtom. Felére hajtom majd 90fok-ban hajtogatom a kanyarokban.
A hálókártyát meg inkább távolabb tenném a vga-tól, de amúgy minden rendben van.[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
dfdfdf
őstag
fasza kis cucc lett. nekem is itt áll pár retro cucc vagy eladom vagy megépítem az én retro gépem
p3 dual 667 (2db 1GHzes slot1 es kellene igazából)
768 SD (3x256 van már)
30 GB HDD
saphire 9800pro 256 passzívha esetleg valakit érdekel belőle valami beszélhetünk
-
zoltanz
nagyúr
Jó lett, kohoztad amit lehet belőle.
-
telescreener
tag
nekem tetszik, korrektül össze van rakva
-
válasz sladka_pani #16242 üzenetére
Nálam is előfordult hasonló eset, azóta bárki gépét kell fabrikálni, előtte mindíg elmondom az illetőnek hogy bármi elszállhat éppen akkor mikor nálam van és erre semmiféle garancia nincs/nem vállalok.Vinyó már akkor is ha csak kiveszed a helyéről meg visszarakod.Portalanításra meg az alaplap háklis, főleg ha ecsettel történik.Legjobb a kompresszor, szolid nyomásra állítva.
Bosszantó egy szitu ez.A 3 test probléma nem megoldható.
-
laci1128
tag
válasz sladka_pani #16244 üzenetére
Persze erősen személyfüggő, de ha értelmesek, akkor ezt nem lesz nehéz számukra belátni.
[ Szerkesztve ]
"But at least the code looked good, which is the main thing."
-
laci1128
tag
válasz sladka_pani #16242 üzenetére
Ha ő kapcsolta volna be legközelebb, nála ment volna gallyra a deszka, ne idegesítsd magadat feleslegesen ezen.
"But at least the code looked good, which is the main thing."
-
frescho
addikt
válasz sladka_pani #16239 üzenetére
KH is lehet. Nyomogsd meg az alaplapon a chipeket, hatha... De ez jo esetben is csak tuneti kezeles.
-
snake1977
őstag
válasz sladka_pani #16239 üzenetére
Nem csak te vagy peches, én 23ikán jártam így egy Asrock Am2-es lappal, vinyót kellett volna bekössek pluszba a gépbe, amiről majd bootol az op rendszer, szétszedem bekötöm a vinyót, minden csati a helyén, kicsit leporoltam ecsettel mert ált benne a por, a cpu hűtőn, és környékén, majd inditom, és nem ad képet, csak a ventik pörögnek...tápot cseréltem, memóriát, driveok nélkül is próbáltam inditani, tettem bele videókarit, (alaplapiról ment) és semmi... Alaplapot kellett cseréljek, és nem tudtam mit mondani mert mikor áthozták még működött.
Szerencsére öcsémnél elfekvőben volt egy hasonló lap, így "olcsón" megúsztam.[ Szerkesztve ]
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
Rive
veterán
válasz sladka_pani #16237 üzenetére
Ez az alaplapi túláram-védelem lesz. Valamelyik kondi vagy FET megpurcant a lapon.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
djculture
félisten
válasz sladka_pani #16235 üzenetére
Szerintem szétégett a proci és a lap letilt. Egy másik procival kellene megnézni mit csinál.
[ Szerkesztve ]
-
válasz sladka_pani #16214 üzenetére
Ez teljesen természetes Máté Péter pedig még tudott énekelni, a nagyok közé tartozik.
-
Penyus
senior tag
válasz sladka_pani #16209 üzenetére
Szobam kicsiny reszlete
Retro is my religion -=- The past is my future -=- 80286 rulez!
-
bacsis
Közösségépítő
válasz sladka_pani #16200 üzenetére
Én is beröffentettem a kis K6-ost, kicsit köhögősen de szépen elindult, már nagyba nézem a Gef2 MX400 beépített tunerének segítségével az RTL kulb-ot
-
wxppro
aktív tag
válasz sladka_pani #16200 üzenetére
Boldog Karácsonyt Mindenkinek...
-
Murphistic
aktív tag
válasz sladka_pani #16135 üzenetére
Micsoda véletlen ( bár a neved alapján nem is annyira )...én is cseh Windows 95-tel léptem be a számtech világába 2000-ben. Közben egyik haverom azzal hülyített, hogy a Storno ( Mégse ) gombot csak a legmenőbb programozók merik megnyomni, mert annyira kell vigyázni vele ( az OK-t persze büntetlenül lehet nyomkodni )
A legemlékezetesebb baklövésem az volt, hogy nem tudtam kilépni egy DOS-os játékból, mert angolul még nem tudtam annyira. Végül a mentő ötlet segített anyutól: számítógép kikapcsol és visszakapcsol ( de vagy fél óráig nem tudtam vele mit kezdeni )
(#16133) Penyus: Ez az SSD eszméletlen jó ötlet. Sebességben gondolom elég sokat dob rajta, vagy tévedek?
[ Szerkesztve ]
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
frescho
addikt
válasz sladka_pani #15894 üzenetére
A hetvegen beizzitom a 386sx-MFM vinyo parost
-
válasz sladka_pani #15894 üzenetére
Nekem is egy 6600GT figyel majd a 2600+ - hoz, de még alaplapra várnak
-
sladka_pani
senior tag
válasz sladka_pani #15842 üzenetére
Ááá, megb4szódok komolyan, hogy soha semmi nem jó! Ennél meg mosódottak a betűk, a szemem észreveszi, de mondom azért egy oda-vissza cserét kap, és tényleg jobban bántja. Hardveres gyorsítást Firefoxban kikapcsoltam, de hát egyikben sincs efféle támogatás.
-
sladka_pani
senior tag
válasz sladka_pani #15835 üzenetére
Ja és bekerült az 5200-as FX, nem dobott rajta sokat, de marad benne most már, mert kiküszöbölte a videó problémáimat youtuben.
-
Rive
veterán
válasz sladka_pani #15810 üzenetére
ECS K7S5A...
Ja, hogy egy olyan
Egy kissé kiegyensúlyozatlan a konfig, dehát végülis miért ne/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
válasz sladka_pani #15815 üzenetére
A pendrived valszeg FAT32- re van formázva, mely max 2G- ás fileokat támogat, formázd át NTFS- re úgy majd rá tudod másolni.
Az DVD írás sebessége nem befolyásolja a lejátszási sebességet, de minél lassabban írod meg annál stabilabb lesz az olvashatóság.szerk: megelőztek
[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
válasz sladka_pani #15815 üzenetére
Formazd NTFS-re, FAT-el 2 vagy 4G a meret korlat.
Az iras es olvasas sebessege fuggetlen. Azzal viszont mar talalkoztam, hogy brutalis sebessegu irasnal alig akadt gep, ami visszaolvasta a lemezt.
-
frescho
addikt
válasz sladka_pani #15812 üzenetére
lmgfy: [link]
Modositasnal eloszor az atvagast fel kel tolteni, nehogy rovidre kapj valamit. De majd bacsis kijavit, ha tevednek. A prohardveren keresd meg a K7 modositasokat, ott is szo volt a bridge athidalasarol par evvel ezelott.
-
frescho
addikt
válasz sladka_pani #15810 üzenetére
A K7S5A a ritka kivetel, gondolom nem gondolt ra. De mi tudjuk, hogy te tudod, hogy o tudja. De vajon O tudja-e, hogy te tudod, hogy mi tudjuk?
Thorton=Barton felig letiltott cache-el. Esetleg azt is ujra tudod aktivalni, ha van egy kis szerencsed.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz sladka_pani #15806 üzenetére
SDRAM ... 2400-as Athlonok ...
No, azokat meg hogy' sikerült összeházasítani
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
frescho
addikt
-
peti_s
addikt
válasz sladka_pani #15776 üzenetére
Nézd, Flash-re hardveres gyorsítás a hamarosan megjelenő új VGA-kban lesz majd csak tudtommal, tehát, akkortájt még biztosan nem volt. Memóriából a 2x annyi az FX javára sztem nem mérvadó, mivel nagyobb a sávszélessége az MX-nek. Én tényleg csak a DX-s vmire tudok gondolni.
[ Szerkesztve ]
-
gban
veterán
válasz sladka_pani #15777 üzenetére
Nem lehet hogy a 64 mb vs. 128 mb okoz ilyet?
Habár a rendszermemóriából is pótolja elvileg...
Másik amit megfigyeltem, mx440 az dx7, fx5200 meg dx9.
Közte nem volt modell, de akkor melyik készült dx8 támogatással?
Gondolom az a lépcső kimaradt. Meg az is érdekes, hogy emlékeim meg az elmagyarázottak szerint egy dx9-es kártya simán produkálhat egy dx7-re íródott 3DMarkon rosszabbat mint egy dx7-es kártya, mert más az utasításkészlet vagy mi, és az nem alkalmazza a dx7-es dolgokat, mert már nincs benne, csak számolja.Postázást nem vállalok.
-
sladka_pani
senior tag
válasz sladka_pani #15776 üzenetére
Plusz még 1 cáfolás, egy csajszinak a gépén minden ment szuperul, majd VGA csere után, egy gyengébbet tudtam csak belerakni neki, és néhány youtube-s videó már akadozik. A konfigban semmi más nem változott!
-
gban
veterán
válasz sladka_pani #15773 üzenetére
Ott nem a proci dolgozik?
Lehet hogy tévedek, de ott a GPU nem számol semmit, csak megjelenít, arra meg mindkettő megfelel. Vagy talán még ott is jobb a nagyobb sávszélesség.
De javítsatok ki ha nincs igazam.
Meg az amúgy is más terület, nem 3D.Postázást nem vállalok.
-
gban
veterán
válasz sladka_pani #15771 üzenetére
Én meg anno összehasonlítottam a 128 bites MX440-et és az FX5200-t 3DMark alatt, simán leverte a GF4 az 5-öt, nem kicsivel volt jobb az eredménye.
Vagyis lehet hogy az 5200 fejlettebb, de nem sokra megy vele ha a sávszélesség meg kicsi.Postázást nem vállalok.
-
zoltanz
nagyúr
válasz sladka_pani #15765 üzenetére
FX5200 fejlettebb, (valamint lehet, hogy DX9-es volt, de azokkal a játékokkal nem volt köszönőviszonyban). Tuninggal az MX440 a jobb, ha akkoriban kérdezed én ezt választottam volna.
-
peti_s
addikt
válasz sladka_pani #15765 üzenetére
Én az 5200-ra szavazok.
-
Penyus
senior tag
válasz sladka_pani #15527 üzenetére
En meg tatai vagyok, es Tatabanyan dolgozom
Retro is my religion -=- The past is my future -=- 80286 rulez!
-
Ranagol_5
senior tag
válasz sladka_pani #15527 üzenetére
Ennek örülök, régóta vadászott már egy olyan deszkára.
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz sladka_pani #15522 üzenetére
Ha tatabányai a srác, akinek eladod, akkor ismerős veszi meg tőled.
-
Weißturul
senior tag
válasz sladka_pani #15512 üzenetére
hát kidobni mégse kellett volna...
régebbi böngészővel, neadjisten Operával (amiben van Turbo) még elviselhetően lehet netezni, az egyik "munkagép" vígan eldöcög több oldallal is pedig csak a 933as p3 meg 256mb ram mocorog a zikszpé alattpeti_s: jaigen, se flash, se javascript a gyengébb gépeknél!
[ Szerkesztve ]
Hass, alkoss, gyarapíts és a Logout fényre derül! | 3dfx rulez | "... úgy szórtad a hedshátokat, mint S3 VGA a hardveresen gyorsított kékhalált" - bacsis | http://bit.ly/tBBPzG <--- Dreamcast topik
-
peti_s
addikt
válasz sladka_pani #15512 üzenetére
Ha a flash playert nem engeded érvényesülni, semmi gondot nem okoz 3 oldal.
-
Weißturul
senior tag
válasz sladka_pani #15510 üzenetére
olyasmint gondoltam ki hogy letesztelem a kor átlagkártyáit pl. azokat amik itthon mindenkihez eljutthattak, tehát a nyolcmegás szörnyeket
Hass, alkoss, gyarapíts és a Logout fényre derül! | 3dfx rulez | "... úgy szórtad a hedshátokat, mint S3 VGA a hardveresen gyorsított kékhalált" - bacsis | http://bit.ly/tBBPzG <--- Dreamcast topik
-
Weißturul
senior tag
válasz sladka_pani #15507 üzenetére
bazz nekem még most sincs annyim
-
gban
veterán
-
Yutani
nagyúr
válasz sladka_pani #15483 üzenetére
Apád lehet, hogy fiatalabb nálam...
Persze a kor nem minden. A lényeg, hogy vannak fiatalok, akiket érdekel a retro, és mi, a topik aktív és kevésbé aktív lakói örülünk ennek. Ezért is segítünk benneteket legjobb tudásunk szerint.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Weißturul
senior tag
válasz sladka_pani #15483 üzenetére
ott van még a tojáshély az ülepeden
-
Ranagol_5
senior tag
válasz sladka_pani #15323 üzenetére
Ráhúzod a filmet az ikonra, és már megy is. Vagy társítod hozzá állandóra az avikat.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz sladka_pani #15320 üzenetére
Ezt keresd meg "Windows x86 20071007". Egyébként ja, linuxos.
Fresco: Nem tudod hogy a fenében tudom átálítani a felbontást ubuntu alatt? 19'-es belinea monitoromat max 640x480-ra tartja alkalmasnak mióta felraktam az nv drivert.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 3600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest