Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#65851) szabi__memo válasza pjen (#65846) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

De már addigra lehet nincs benne. Amúgy a való életből másokat is hallani. Nem kell sokat feltekerni, még húszat se. #65829 :(

(#65852) Ricardo válasza pjen (#65836) üzenetére


Ricardo
félisten

Persze. Senki nem él laborban, nem tudod teljesen kizárni. De ugye nem gondolod komolyan, hogy egy suli vagy óvoda, egyenértékű lenne egy munkahellyel. sok helyen megoldott a home office, és ahol nem azok közül is rengeteg helyen lehet távot tartani, vagy maszkot hordani. Persze vannak olyan helyek, ahol nem, de ezek az iskolákhoz ovikhoz képest shol nincsenek.

De ahogy írtam is, nem tudod teljesen kizárni, de ettől még csökkenteni kellene a lehetőségeket amennyire lehet.

(#65853) daneel_hu válasza Ricardo (#65843) üzenetére


daneel_hu
addikt

Ha a politika korlátozást akar, meg fogják tenni.
Ugyanez igaz a lazításra.
Ha lazítunk akkor a január nyögvenyelős lesz... hacsak nincs még eszméletlen tartalék az eü-rendszerben. 1 hónapja azt hallani mindenhol, hogy összeomlik. (összeomlott)

Szerintem ezek ugyanolyan konteók minthogy a vírus nem létezik.
Semennyivel sem jobb.
Sőt, bizonyos esetekben azt érzem, hogy az lenne a fasza ha egyre több halottunk lenne. :U

(#65854) Sped válasza Ricardo (#65832) üzenetére


Sped
aktív tag

Hát ez benne van a pakliban igen.
De akkor most fogjuk rá a gyerekekre? A kockázatot lehet mérsékelni, de megszüntetni nem. Ha valaki óvatosabb, akkor rengeteg szitut ki tud védeni. Az élet nem állhat meg.

A tüzes példánál is pont az a csapda, hogy persze, nem lehet ilyet csinálni, meg hasonlók, de egyrészt honnan tudja ki mit csinál otthon, másrészt véletlen is lehet baleset. Azt most sem tudhatom, hogy három emelettel fölöttem nem zakkant-e meg a 80 éves bácsi és éppen nem tüzet rak-e a konyha közepén. Vagy este égve hagyja a gázrózsáit és a nyitva hagyott ablakon becsapó szellő miatt meggyullad a függönye. Ez a panelben lakás egyik kockázata. Elég elhanyagolható, de vmi éppen kimutatható esély van arra, hogy megszívod. A vírusnál ugyenzt érzem: lehet bármit tenni, egy elhanyagolható esély biztosan van arra, hogy elkapod vagy találkozol olyannal, aki fertőz. Nem tudod kivédeni. Vita itt abban van, mi még az elfogadható áldozat a védekezés oltárán, és mi az abszolút túlzás és túlreagálás, aminek a hozadéka már nincs arányban az általa okozott károkkal. És igen, emberéleteket is szembe lehet állítani a gazdasági károkkal,, csak ezt a politikusok nyilvánosan nem teszik. De a háttérben pontosan ilyen számításokat végeznek.

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#65855) lacafaca válasza daneel_hu (#65853) üzenetére


lacafaca
őstag

van sapka/nincs sapka :DDD

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#65856) szabi__memo válasza daneel_hu (#65853) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Azért azt elfelejted hogy az itthoni politika folyamatosan kozmetikáz, rejt mindenféle adatot sok-sok éve. Ezért nem tartanám annyira földtől elrugaszkodott dolognak a felevetést hogy épp most is ez folyik.
Főleg hogy az elmúlt napokban többször is kiderült hogy a közölt számok hibásak és ha nem azok akkor furcsák.
De lehet te másik országban élsz

[ Szerkesztve ]

(#65857) daneel_hu válasza einstein (#65850) üzenetére


daneel_hu
addikt

Szerintem is a szerencsétlenkedés a fő ok.
Lehetne vele csalni persze, de ekkora számoknál már nem sok értelme van - szerintem.

(#65858) daneel_hu válasza szabi__memo (#65856) üzenetére


daneel_hu
addikt

Nem.
Azt látom a topikban, hogy bizonyos tagoknál...

- rekordon az elhunytak száma, akkor bergamo, szemét kormány, mi lesz itt hujjujuj... totál lockdown kéne stb...
- két napja csökken az elhunytak száma: csalnak (többnek kéne lennie) :D

Kész.
Erre nincsenek szavak. ;]

Politikustól azt sem hiszem el amit kérdez. Mielőtt birka fideszes lennék vagy az ostoba ellenzéki gittegylet tagja.

(#65859) einstein válasza Parci (#65759) üzenetére


einstein
senior tag

Az Astrazeneca oltásával kapcsolatban:
A 70% igazából az összesített hatékonyság volt. A 90%-ot a "felemás" dózis produkálta, a normál dózis "csak" 62%-os volt.

Az egészben az a poén, hogy a felemás dózis egy gyártási hiba eredménye volt, nem direkt adtak kevesebb oltóanyagot. Ezért is támadták őket, hogy így nem lehetett volna összevonni az eredményeket, és nem lehet kijelenteni, hogy az összesített hatékonyság 70%-os.

Emiatt újra le fogják folytatni a Phase III-at, az elejétől kezdve, hogy tiszta vizet öntsenek a pohárba. Az engedélyezési kérelmet így is benyújtják, mert a "jó" minta 62%-os eredménye is elég lehet az engedélyeztetéshez.

(#65860) Ricardo válasza Sped (#65854) üzenetére


Ricardo
félisten

" A vírusnál ugyenzt érzem: lehet bármit tenni, egy elhanyagolható esély biztosan van arra, hogy elkapod vagy találkozol olyannal, aki fertőz. Nem tudod kivédeni. "

Egyetértek. Kivédeni nem tudom. Annyit tehetek, hogy megpróbálom a lehető legkisebbre csökkenteni a fertőződés lehetőségét. Ezért nem látogatjuk egymást idén körbe a rokonokkal, és ezért intézzük család a vásárlásainak 98%-át online.
Én csak annyit mondok, ha mindenki csak ennyit tenne meg, már sokkal előrébb lennénk.
Sokkal hamarabb vége lhetne ennek az egész szívásnak. Akik tojnak mindenre és mennek mindenhova, rokonlátogatnak...stb, azt érik el, hogy ezzel pont ők azok akik miatt később szűnnek meg azok a korlátok ami ellen annyira lázadnak.

[ Szerkesztve ]

(#65861) szabi__memo válasza daneel_hu (#65858) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Még mindig nem tudsz elszakadni attól hogy 2 nap csökkenés. Nem a két nap az érdekes hanem, hogy most és így és hogy előtte közvetlenül meg más furcsaságok voltak. Nem pár hete hanem pont most, pont a mai nap előtt. Remélem így már tiszta

Ha a magyar kormányból indulok ki én személy szerint sokkal nagyobb esélyét látom egy közvetlen manipulálásnak mint annak hogy ez mind a véletlen vak szerencsék sikeres együttállása.

[ Szerkesztve ]

(#65862) einstein válasza daneel_hu (#65857) üzenetére


einstein
senior tag

Mondjuk a kórházban fekvő betegek számánál - a dupla elszólás után - rezeg a léc. :DDD

(#65863) Sped válasza Ricardo (#65852) üzenetére


Sped
aktív tag

Amennyire lehetett, már csökkentették a lehetőségeket. A további korlátozások iszonyatos károkkal járnak és további tízezreket sodor az egszisztenciális létbizonytalanság szélére. Ez nem felvállalható politikailag. Itt tenném hozzá, hogy mi az ami politikailag felvállalható és mi nem, az mindig egyéni mérlegelés kérdése és lehetősége: nálunk mások a lehetőségek, mint Ausztriában, mint Ausztráliában vagy az USA-ban. Elég közelről figyelem pl. az USA belpolitikai eseményeit, ott pl. nagyon komoly vitákat folytatnak arról, hogy járványügyi intézkedéssel joga van-e a szövetségi államok vezetésének alkotmányban lefektetett alapjogat korlátozni. Teljesen eltérő intézkedések vannak államonként, a belföldi légi közlekedést pedig nem állították le. A járványügyisek könyörögnek a lakosságnak, hogy ne utazzanak egymáshoz, a kormányzók hasonléppen, de intézkedéseket nem hoznak és nem mernek hozni, mert az politikai öngyilkosság lenne. Főleg olyan államokban, ahol nagyon törékeny az adott vezetés többsége. Kaliforniában és New Yorkban pl. sokkal bátrabbak a demokrata vezetők, mint pl. Michiganben vagy Nevadában. A republikánus vezetésű államokban pedig csak lehető legminimálisabb intézkedesek merik csak meghozni. Óriási viták vannak arról, hogy korlátozhatják-e pl. a miséket, mint tömegrendezvényeket. Az alkatomány pl. világosan fogalmaz, hogy az államnak semmi keresnivalója az egyház környékén, egy miséket korlátozó intézkedés (New York) a Legfelsőbb Bíróság meg is semmisített.

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#65864) pjen válasza Ricardo (#65852) üzenetére


pjen
félisten

Csak a közvetlen szomszédom az elrettentő példa.Apa, Anya HO.Két nagyobb gyerek házzal online suli.Legkisebb, alsó tagozat, minden nap megy suliba.Pár házzal odébb Anyuka és két kiskorú 7-10 év két gyerek.Ha nincs suli és napközi, nincs rezsi fizetés, fűtés, kaja stb.Sajnos valamelyik ujamba mindenképp beleharapok.

(#65865) daneel_hu válasza szabi__memo (#65861) üzenetére


daneel_hu
addikt

Nekem tiszta.
Ettől függetlenül nehéz megértenem itt egyesek attitüdjét.

(#65866) zolisx4 válasza daneel_hu (#65848) üzenetére


zolisx4
őstag

Igen benne volt az is, mi volt a foglalkozása.
Egy kis érdekesség,leírás is volt benne, 2 Világháború, hogy jött haza a frontról,vagyis fogságba esett,ő egy helyi lakos volt,és ugye haza jött a falu határáig,a falu határában pedig lelőtték. Ilyenek benne vannak. Neki már nincs élő hozzátartozója.Azért ezt írtam példának.

(#65867) Ricardo válasza Sped (#65863) üzenetére


Ricardo
félisten

". A járványügyisek könyörögnek a lakosságnak, hogy ne utazzanak egymáshoz, a kormányzók hasonléppen, de intézkedéseket nem hoznak és nem mernek hozni, mert az politikai öngyilkosság lenne."

Itt jön elő az egyén felelőssége. Nem véletlenül könyörögnek, hogy ne menjenek. Erről beszélkek. Ennyit meg lehetne tenni. Nem kerülne anyagilag semmibe, sőt még spórolnának is egy csomót a családok, azzal ha nem mennek. Nem kell körbeautózni a fél országot/ város attól függően mennyire laknak távol egymástól.

pjen: Az általános iskola felső tagozatát még bele lehetett volna vonni az otthoni tanulásba, ahogy a középiskolákkal meg is tették.

(#65868) Sped válasza Ricardo (#65860) üzenetére


Sped
aktív tag

Én teljesen értem amit mondasz, ez egy racionális viselkedés, de ilyen racionális viselkedést nem lehet elvárni mindenkitől. Nyugodtan le lehet hülyézni és önzőzni, de én is haza fogok menni a szüleimhez és náluk leszek 5-6 napot, mint minden évben. Osztok-szorzok erre jutottam, vállalom. Ők is ezt szeretnék, én is. Törvényileg lehet, megteszem. A korlátozások kényelmetlenek és már nagyon unalmasak, de amit lehet, megtesz az ember, mert ragaszkodik a normális és megszokott életéhez. Persze maszk, meg sűrű kézmosás, meg egy csomó helyre amúgy se lehet menni, a szokásoshoz képest töredékére csökkentek a kontaktok. Mindenki meghozza a maga áldozatait, ha tetszik neki, ha nem. Valaki hajlandó többről lemondani, mások meg nem. Ilyenek vagyunk. Lehet ezen bosszankodni, meg értetlenkedni, de én mindenkinek megértem a viselkedését. Te azzal,hogy önmagad a végletekig bekorlátozod, kisebb támadási felületet engedsz a vírusnak, én nagyobbat. Mindegyikünk hozott egy döntés. 9,5 millió állampolgár egyéni szinten hoz döntéseket. Ezt adminisztratív intézkedésekkel nagyon nehéz befolyásolni. Szerencsére, teszem hozzá. Ezzel lehet a döntéshozókat arra kényszeríteni, hogy kommunikáljanak és a szükségesnél súlyosabb és korlátozóbb intézkedéseket ne hozzanak.

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#65869) szabi__memo válasza daneel_hu (#65865) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

A leggázabb a hazai helyzetben inkább az, hogy az emberek nagy része már nem tud bízni az államban még egy ilyen helyzetben sem. És nem konteók miatt hanem évtizedes valós tapasztalatok miatt. Ráadásul napról napra még tesznek is ezért

[ Szerkesztve ]

(#65870) Z.É.T. válasza daneel_hu (#65865) üzenetére


Z.É.T.
őstag

"Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani" hogy Horváth Imrét idézzem.
És minimum nem látszik annak a hivatalos tájékoztatás.

(#65871) andor80 válasza kekedi (#65849) üzenetére


andor80
senior tag

Lehet örömet okozni tömegrendezvényt elhagyva is .HA neked ilyen helyzetben örömet okoz,hogy akár 0.01 százalék esély volt ott ,hogy egy gyermek csak beteg legyen akkor remélem nem vagy szülő...
Szabad téren is tilos a tömegrendezvény!!!

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#65872) andor80 válasza daneel_hu (#65858) üzenetére


andor80
senior tag

Szerencsés vagy ,hogy kérdés nélkül mindenfajta elemzés nélkül elfogadod a akormány által eléd rakott adatokat.
Vagy nem is szerencsés vagy hanem?

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#65873) lacafaca válasza andor80 (#65871) üzenetére


lacafaca
őstag

máglyára a sok kis elvetemült mikulásimádó gyökérrel :C

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#65874) daneel_hu válasza andor80 (#65872) üzenetére


daneel_hu
addikt

Ebben a járványban nekem nem lesz jobb attól, hogy elhiszem-e vagy sem az "elém rakott" adatokat. Sőt a családomnak sem lesz jobb...
Sajnos egy botlás is elég volt, hogy lefertőzzük a teljes rokonságot, illetve előtte én is elkaptam és megbetegedtem.
Ez teljesen független attól, hogy milyenek a számok, egyéni felelősség kell.

Nem "orbánviktor vagy ner vagy gyurcsány..." Engem ezek nem érdekelnek...
Nem a politikus fog megvédeni a vírustól.
Persze az eü felkészültségére és szinvonalára hathat(na), ha már fizetünk érte.

[ Szerkesztve ]

(#65875) pjen válasza Ricardo (#65867) üzenetére


pjen
félisten

Közép suliba kevesebben járnak, a lehetőségeik is jobbak.Van mondjuk ké felső tagozatos gyerek.Kell két gép, megfelelő net kapcsolat.Ezt nagyon sok család nem engedheti meg magának.

#65871 :Nem kell tömeg rendezvény, elég csak kimenni az utcára, bemenni egy boltba.Nem kell sokáig keresni a maszk nélkülieket.

[ Szerkesztve ]

(#65876) szabi__memo válasza daneel_hu (#65874) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Azért azt te sem gondolhatod komolyan hogy nem a politikán múlik hogy alakul a járvány. Szerinted hordanának ennyien maguktól maszkot? Nem a politika szervezi meg a védekezést az eü-t? A politika meg adatok alapján intézkedik. És ha a politika olyan akkor a politikai célokhoz az adatok változnak meg. Észak Koreában ugye nincs is fertőzés (hivatalosan, mert egyébként az infók alapján hullanak)

(#65877) zolisx4 válasza daneel_hu (#65858) üzenetére


zolisx4
őstag

Az hogy most a Kórházakban mennyien vannak, ugye tudjuk tele vannak,sokan elkapták az hogy most 2 nap csökkent a halálozások száma az nem biztos hogy nem igaz, lehet benne valami ezt csak idéző jelben mondom a két faluban közös hivatal van nincs 8 ezer ember,hihetetlen 2 haltak meg péntektől.Nem vírus vagy hozzá köthető betegségben baleset.

Viszont hogy nem fogjuk elérni azt a számot ami tavaly volt,az vissza vezethető a tavaszi lezárásra,nagyon vissza vette a számokat főleg a baleset ami nagyon sok szokott lenni.Akkor az öregek is otthon voltak.
De nem tudjuk azt hogy mi lett volna ha,nincs ez nincs az .
Ezt végig látni ezt nem is lehet.

(#65878) kekedi válasza andor80 (#65871) üzenetére


kekedi
senior tag

1 héten belül szülő leszek.
Pont nem fogok semmit sem másképpen csinálni. Csak amennyire kell.
De a nagyszuloket ugyan úgy látni szeretnék és elnis várjuk tőlük hogy jöjjenek látogatni, ha megszuletik a baba. A többiek persze később (6het után). De ha éppen betoppan valaki se zavarjuk el.
Ja és ugyan úgy fogunk jönni menni.

Lehet megkövezni, nem tud érdekelni.

(#65879) pjen válasza szabi__memo (#65876) üzenetére


pjen
félisten

Biztos sok múlik a politikán, de maga a járvány se egy elhanyagolható tényező.

(#65880) kekedi válasza pjen (#65875) üzenetére


kekedi
senior tag

Debrecenben lakom, hála Istennek nem ismerem a közterületen kötelező maszkviseles fogalmát. :)

Én úgy látom, ahol kell, ittbbetartjak a maszkviseles szabályait.

[ Szerkesztve ]

(#65881) daneel_hu válasza kekedi (#65878) üzenetére


daneel_hu
addikt

Gratulálok! :)
A legjobb dolog ami veletek történhet.

(#65882) FіkuszKukіsz válasza Ricardo (#65852) üzenetére


FіkuszKukіsz
őstag

"Senki nem él laborban"

Dehogynem. Az osztrákok abban élnek. Nem tudtad? :)

Romanes eunt domus

(#65883) szabi__memo válasza pjen (#65879) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Csak a járvány mint láthatod az országokat eléggé függ a kezelésétől. Az meg a politikától

(#65884) kekedi válasza daneel_hu (#65881) üzenetére


kekedi
senior tag

Köszönjük szépen! ☺️

(#65885) daneel_hu válasza szabi__memo (#65876) üzenetére


daneel_hu
addikt

De valamennyire múlik.
Ebben a sajtónak és egyéb médiumoknak is nagy szerepe van. (felelőssége)
Az eü miatt pedig a politikának.

Viszont az egyénnek még nagyobb.
Sőt... a saját boldogulás, család, munka stb... ebben a tekintetben is az egyén felelőssége is a legnagyobb.
Tudom, hogy vannak olyanok, akik szerint mi magunk semmiről sem tehetünk, sőt semmivel nem tudjuk jobbá tenni az életünk, mindenben a környezetünk a hibás. Mi magunk semmiben!
Áldozatok vagyunk!
Csak az aktuális rezsim tehet mindenről... :DD

(#65886) szabi__memo válasza daneel_hu (#65885) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Annak a médiának amelynek nagy része politikai befolyás alatt van? :D
Egyén... Nyilván elég lenne az is. Kínában, Koreában maguktól felveszik a maszkot. Itt meg rendeletre se nagyon. Szerinted Magyarország az a hely ahol az egyéni felelősségvállalás olyan magas szinten van, hogy a többség tudja magától mi a jó? Remélem ezt azért te sem gondolod

(#65887) S e t h


S e t h
nagyúr

Mennyiben valós avagy téves az az információ, hogy aki kórház covid osztályán volt, akár csak kivizsgálás céljából, az már önmagában kimeríti a kontaktá válás kritériumait és így karanténrakötelezettség jár vele?
Orvostól hallottam, de szkeptikus vagyok.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#65888) lacafaca válasza S e t h (#65887) üzenetére


lacafaca
őstag

hogy vagytok?

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#65889) daneel_hu válasza szabi__memo (#65886) üzenetére


daneel_hu
addikt

Amennyit láttam az m1-ből, elég sokszor hangsúlyozták a szabályok betartását.
Az összesnek nagy szerepe van abban, hogy állandó para jelentkezik a lakosságnál.

Az egyéni felelősséget hipotetikusan értettem, egyértelmű, hogy nagyon kevés ami van. :)
De az lenne az ideális ha lenne.
Ha valaki a körülmények áldozatának tekintené magát esetleg... :D

Van a tágabb családi körömben is olyan AKI ÁLDOZAT!
Ő soha semmiről nem tehet... :DD

[ Szerkesztve ]

(#65890) viharhozo válasza daneel_hu (#65825) üzenetére


viharhozo
addikt

Nagy valoszinuseggel kozmetikazzak az adatokat. Az ok eleg egyszeru, igy meg egy honapig kiallhat a kormanyinfora Gulyas azzal a szoveggel, h ha az egesz evet nezzuk, a kozepmezonyben vagyunk a halalozast illetoen.

A korhazban levok szama szinten nagyon furan alakul, itt valoszinuleg aprankent csepegtetik hozza azt a 2000-et, amit a nemzetvezeto ket hete veletlenul elköpött.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#65891) daneel_hu válasza S e t h (#65887) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Mennyiben valós avagy téves az az információ, hogy aki kórház covid osztályán volt, akár csak kivizsgálás céljából, az már önmagában kimeríti a kontaktá válás kritériumait és így karanténrakötelezettség jár vele?
Orvostól hallottam, de szkeptikus vagyok."

Ahol én voltam, ott nem volt ilyen.
Voltunk hárman hazamenősök azonnal. Tájékoztattak a mentősök, hogy a covid-sürgősségin megfertőződhetek, vállalom-e a kockázatot? (soroltam a tüneteket, aztán már inkább röhögött)

Lényeg a lényeg, 3-ból 1 igazoltan pozitív volt, és jött-ment a kórházból.
Nem a kórházi vizsgálat határozza meg a karanténkötelezettséget, hanem az NNK hatásköre.
Magyarán ha PCR+ vagy akkor mindenképp karanténba mész, ha a doki covid19-el diagnosztizál akkor is. (de az nem NNK-s, baszogatós karantén)

Ha a doki szerint nem vagy covidos, és a PCR is – lesz akkor szerintem nem mész karanténba.
A másik dolog, hogy lassan nem lesz a karantén betartatására sem ember.

[ Szerkesztve ]

(#65892) szabi__memo válasza daneel_hu (#65889) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

De azt tudod hogy az ami van csak lekövette a történéseket... A politikai nem irányította ezt csak igazodott amikor már pánik volt.

Egyébkent teljesen jogos végkövetkeztetés, hogy nem a rezsim tehet ezekről hanem az egyén. Mely ilyen rezsimeket juttat hatalomra mert azt hazudja neki amit mindig hallani akar. Amikor meg hiba van akkor meg nem önmagát hibáztatja hanem akiket odatett. Viszont a felelős egyén sz@rt sem ér egy felelőtlen közegben. És bár mindkét fél mutogathat felfelé az egyik bizony áldozat a másik meg megint becsapja magát (is).

Szóval értem az áldozatos hozzászólásodat.. mi magyarok mindig áldozatok vagyunk, sosem tehetünk semmiről. Ilyen a rég- és a közelmúlt történelmünk is.

[ Szerkesztve ]

(#65893) tom_tol válasza Parci (#65756) üzenetére


tom_tol
addikt

Egyszer már elengedtem ezt a témát, csak jött ez #65668Ezekiell,
és ez #65682Parci
Szerintem akit tünetmentesen karanténba küldenek nem jutalomként éli meg a helyzetét. Mivel a retorzió alapja a teszt eredménye meg kell tenni mindent a fals eredmények kizárására. Ugyan a bíráló cikkben nem írták hogy ez mennyi többletmunkát jelentene de a leírtak alapján nem tűnik megvalósíthatatlan feladatnak.

BalanceR hsz.-e azért volt igazán furcsa mert a büntetés úgymond "súlytalansága" elég indok ahhoz hogy ne is legyen kérdés annak jogos/jogtalan volta.

Részemről nem foglalkozom evvel tovább, de mielőtt valaki kétségbe vonja a cikkben leiratakt, legyen olyan kedves és cáfolja az állitásokat.

#65746Stanlee
[Detection of 2019 novel coronavirus (2019-nCoV) by real-time RT-PCR]

(#65894) daneel_hu válasza szabi__memo (#65892) üzenetére


daneel_hu
addikt

Így van, ezen kéne változtatni végre.

(#65895) pjen válasza szabi__memo (#65886) üzenetére


pjen
félisten

Persze maguktól.Sima tüntetés 2000 halott.Egy másik világ, másik kultúra.

(#65896) szabi__memo válasza daneel_hu (#65894) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Normális oktatás nélkül nem fog menni.
És akkor kezdhetjük a mutogatást az kinek a hibájából romlik folyamatosan...
Egyet tudok biztosan, az enyémből biztosan nem :DDD

[ Szerkesztve ]

(#65897) S e t h válasza lacafaca (#65888) üzenetére


S e t h
nagyúr

Köszi a kérdést.
Szombaton bementünk a kórházba, volt pár vizsgálat, hogy kb. hat óra múlva megtudjuk, hogy nincs sem a feleségemnek, sem nekem tüdőgyulladása, viszont a fulladásos köhögést vmi vírusnak köszönhetjük. Igen, jól írtam, vmi vírusnak, ugyanis a covid osztályon nem végeznek tesztet, csak azoknál akiket felvesznek az osztályra, ELLENBEN mindenki oda járna teszteltetni.

Hat órát szoptam ott, előtte bevettem pár fájdalom és lázcsillapítót, hogy a végére megtudjam, nincs tüdőgyulladás, de vmi viszont igen.

Még szombaton kértem tesztet, vasárnap felhívott a mentőszolgálat, hogy be tudnék-e menni tesztre, ez nekem kb. 100 km kocsikázás lett volna, a lediplomatikusabb módon közöltem velük, hogy sajnos előző napon ott tartózkodtam a szomszédságukban, de senkinek sem jutott eszébe a teszt, ha nem haragszanak betegen nem utaznék megint ennyit, természetesen megértve, hogy rengeteg melójuk van.

Most ment el ebben a pillanatban a mentő, én pozitív mintát produkáltam a feleségem negatívat, ami meglepett, mert ugyan lázas tüneteim csak nekem vannak, viszont nála sokkal erősebb a légszomjas, erőteljes köhögés. Nekem csak orrból volt minta, neki orr és garat, küldték tovább pcr-ra.

A kórházban csak nagyon fiatal orvosokat, nővéreket láttam, ami ugyan nem lepett meg, de az igen, hogy mekkora kontraszt van az empatikus, beteggel foglalkozó eü. dolgozó és a full paraszt, a pályára ilyen szempontból alkalmatlan takony között.
A mentők sorban hozták a 70 feletti levegőért kapkodó betegeket, egyesek közülük sajnos már nem fognak karácsonyozni.

A tüneteim abszolút influenzaszerűnek mondhatóak, kivéve a nehezített légzést, ami viszont négy fal között nyugalmi állapotban nincs, terhelésénél igen, már ha egy egyszerű sétát is annak veszünk és a tapasztalatok azt mutatják, hogy ez akár még hosszú ideig is megmaradhat.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#65898) Rive válasza tom_tol (#65893) üzenetére


Rive
veterán

[Detection of 2019 novel coronavirus (2019-nCoV) by real-time RT-PCR]

Nem igazán értem mit akarsz ebből a linkből kihozni, de ez a veszett korai kalibrációs cikk szinte végig a PCR dicséretével van tele :F

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#65899) lacafaca válasza S e t h (#65897) üzenetére


lacafaca
őstag

jobbulást nektek! ;)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#65900) MuMa012 válasza daneel_hu (#65889) üzenetére


MuMa012
tag

Engem meglepett, hogy még nem jelentették be a szigorításokat vagy az új intézkedéseket. Szerintem várnak valamilyen közvéleménykutatási eredményre ami alapján dönthetnek, hogy szigorít vagy enyhít.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.