Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#48851) syberia válasza Drizzt (#48850) üzenetére


syberia
veterán

:R

Zárlatot rendeltek el a bajorországi Berchtesgaden járásban hétfőn a koronavírus ellenőrizhetetlen terjedése miatt. A járási egészségügyi hivatal szakemberei már nem tudják feltárni a fertőzési láncolatokat, ezért "a legszigorúbb protokollt kell alkalmazni, hogy minél hamarabb visszanyerjük az ellenőrzést a járvány felett"
[link]

Álmában felröhögöttfelsírt most az operatív törzs! :P

https://howbad.info/

(#48852) lacafaca


lacafaca
őstag

nemár...el is fogyott a tavaszi készlet mindenkinél? :o látom lehet még csúcsra járatni az emberi hülyeséget...2. hullámmal jött a 2. klotyópapírláz :N

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#48853) t72killer válasza lacafaca (#48852) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Befoschtak a derék germánok:DD. Én mindenesetre a békés júliusban, amikor minden nyugis volt és a polcok rogyásig, betáraztam klotyópapírból és egyebekből egy évre: meg se látszott a több raklapnyi készleten a vásárlásom, rajtam kívül meg a kutyát se érdekelte.

#48851: nna, még a végén kiderítik, hogy Hitler koronavírusban halt meg 2021 január 17.-én:DD

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#48855) t72killer válasza #20749568 (#48854) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ilyesmiből békeidőben is féléves adagot szoktunk venni, utálok boltba járni/ha a tartós cuccokat egy tételben korábban megvettem, akkor feleannyi idő a következő 20 bevásárlás.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#48856) Stanlee válasza #20749568 (#48840) üzenetére


Stanlee
őstag

Nalunk valoszinuleg holnaptol lesz ervenyben a lockdown megint.

Azert irtam, hogy ki lehet birni, mert a mindennapi eletemet nem befolyasolja, hogy 23 ora utan nincs pia etteremben meg benzinkuton. Holnaptol mar 22 ora utan nem ertekesitenek alkoholt. Nem a 22 ora utani alkohol tilalom fogja erezhetoen csokkenteni a fertozesszamot.

A maximum 2 csalad vagy 5 fo szabalyozas megint gagyi.

A legnagyobb latszatintezkedes viszont a maszkohordas kotelezove tetele szabadban. Ha a virus szabadban nagyon jol tudna terjedni es fertozni, akkor mar reges reg mas lenne a fertozottek szama.

A csaladosoknak mondjuk gaz, hogy nincs iskola, ovoda, minket ez nem erint. Ahogy a lockdown-rol donto politikusok tobbseget sem, mert szinte mindegyik boven 60 felett van.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#48857) lacos001 válasza Stanlee (#48856) üzenetére


lacos001
senior tag

Nálunk BW.. [kép]
mert már végveszély van.
De tök jó, ha a háztól elautózunk 4,2kmre, átérünk Svájcba, más dolgok vonatkoznak ránk. Megteszünk a másik irányba 3,7 km távot a Franciákhoz, életbe lép a harmadik verzió... :DDD
Legalább beszélnének össze....

[ Szerkesztve ]

(#48858) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Végre, nagyon idegesített már ez a barom.

Kirúgták a gyöngyösi kórház koronavírus-tagadó orvosát

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#48859) #75376384 válasza Stanlee (#48856) üzenetére


#75376384
törölt tag

ezt a szabadteri maszkot a svajciak is bevezettek. bar itt lekorlatoztak valami olyasmire, hogy buszmegallok es vasuti megallok, nem tudom mi a magyar osszefoglalo nevuk sry. en se szeretem, de valahol ertheto, mert egy zurichi hb funkciojaban ugyanaz mint a mi falusi vasutallomasunk es egyszerubb volt nekik mindenhol kotelezove tenni, sem mint konkretizalni valami szam adatok alapjan.

azt pedig nem artana vegre nalad is tisztaba tenni, hogy ezen intezkedesek a lehetosegek szamanak csokkenteset hivatottak segiteni es nem teljesen megszuntetni azt. tudod, pici ez, pici az, pici amaz es nem fekete-feher az egesz.

(#48860) t72killer válasza Stanlee (#48856) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

" Ha a virus szabadban nagyon jol tudna terjedni es fertozni, akkor mar reges reg mas lenne a fertozottek szama."

Így van, ezzel 100% maszkpártiként 100% egyetértek. Kivételek vannak, mint pl zsúfolt tömegben vonuló, skandáló tüntetések, üvöltöző focidrukkerek, de akkor szivassák őket, ne a 2órás bevásárlókör után a parkolóban végre fellélegző normál távolságot betartó állampolgárt. Mi lesz a következő, a kocsiban egyedül ülve is hordanom kell?!?

Az ilyen biciklitúltolásokkal az a baj, hogy csak a lovat adják a vírustagadó-konteós csoportok alá. A feleslegesen megszivatott, egyébként nem-konteós típus ember ugyanis keresni fog egy fogódzót, akik esetleg támogathatják a 0 effekt - max szivatás intézkedésekkel szemben.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#48861) Stanlee válasza lacos001 (#48857) üzenetére


Stanlee
őstag

Vicc az egesz intezkedescsomag. A masik szanalmas dolog, hogy nincs a nemeteknel egyseges szabalyozas.

Na mindegy, probaljuk atveszelni ezt az idoszakot is, majd egyszer vege lesz. Habar ha a Robert Koch Institut igazgatojan mulik, akkor egy ideig meg igy kell elnunk. Szerinte 2023-ig nem fogunk visszaterni a normalis kerekvagasba. Remelem nem lesz igaza.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#48862) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Tegnap Teams-en beszélgettem egy ismerősömmel, akiben van némi járvány szkepticizmus. Maszkot csak akkor visel ha nagyon muszáj.

Látta az Attenborough filmet a Netflixen és elkezdett kiselődást tartani nekem a föld pusztulásáról (amúgy is nagy állatvédő).

Én leállítottam, hogy ha ezt a kis áldozatot mint a maszkviselés nem tudod elviselni, akkor mi lesz majd akkor ha berobban a klímaváltozás miatti gebasz és sokkal több mindenről kell majd lemondania az embernek.

Azt mondta, hogy majd megoldjuk.

Na én nagyon szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban.

Azt gondolom, hogy az emberiség a COVID19 járványba teljesen leszerepelt. Ezt a problémát se tudjuk megoldani. Pedig ez eltörpül a várható gondoktól ami majd vár ránk az elkövetkezendő 20-30 évben.
Tudom lesz vakcina, de azt se a társadalom oldotta meg hanem a tudósok. A globális felmelegedés megoldásához nem lesz elég a tudomány. SZVSZ

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#48863) #16729600 válasza t72killer (#48860) üzenetére


#16729600
törölt tag

Én minden előírást betartok, de ha a szabadtéri maszkviselést kötelezővé teszik azt kapásból bojkottálom. Városban felvenném persze. Hozzánk hasonló tanyavilágban baromság lenne előírni. Covid hatására postahivatal bezárt, benzinkút automata/kártyás lett az egy darab templomba meg nem járok ( oda meg amúgy is kötelező ).

(#48864) lacos001 válasza Stanlee (#48861) üzenetére


lacos001
senior tag

Eddig sem korlátoztak nagyon, ez sem az, hogy most kiszidjuk a lelküket.
Az, hogy itt-ott fel kell vegyük a maszkunkat, na puff, nem érint meg különösebben.
Részletesebben nem irok, már megtettem párszor, hogy min is kuncogunk pár tucat ismerősünkkel....Kapnám, hogy gődényes vagyok... :DDD Nem, csak olvasom azt az oldalt is, nem tilos.
Vicces, úgy ahogyan irtad...
Mindent ki/meg lehet magyarázni, mind 2 oldalnak, itt is a topikban elég jól megy és máshol is ott még jobban megy...

(#48865) radi8tor válasza lacos001 (#48864) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nagyon jól leírtad a lényeget. Korlátozások tavasszal voltak olaszoknál és spanyoloknál. A többi országban csak himihumi ment egész évben.

⭐ Stella

(#48866) t72killer válasza radi8tor (#48865) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A többi országban szvsz értelmes korlátozások voltak: a bulihelyek, sulik-ovik bezárása + home office sokaknak a fő terjedési vektorokat törte derékba és pl a sulizárások után kb 1 hónappal, ami a természetes reakcióideje ennek a kórnak, le is tört a járványgörbe.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#48867) emvy válasza Sir Pocok (#48862) üzenetére


emvy
nagyúr

> Azt gondolom, hogy az emberiség a COVID19 járványba teljesen leszerepelt.

Elég fura gondolat, tekintve hogy egy vadonatúj kórokozóra valószínűleg 2 éven belül lesz oltás. Ez olyan csúcstechnológia és világszintű kooperáció, ami szinte példátlan.

while (!sleep) sheep++;

(#48868) Sir Pocok válasza emvy (#48867) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Nem a társadalmon múlt erre célzok.

A klímaváltozásra nem lehet szert fejleszteni, ott tudatos társadalmi összefogásra, a mindennapi élet és a fogyasztás átgondolására lesz szükség.

Ha COVID kérdés megoldása a társadalmon múlt volna, akkor itt már polgárháború lenne....

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#48869) Parci válasza radi8tor (#48865) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem a korlátozás a lényeg, hanem az emberek közötti kontaktusszám csökkentése. ha ehhez elég győrfi pál és egy kis pánik, az is jó. ha elég megkérni rá a szép svéd népet, az is jó. ha sokat találkoznak emberek, gyorsabban terjed, ha kevesebbet, lassabban.

tomboló járványt persze valóban csak full lockdownnal lehet megállítani. :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#48870) daneel_hu válasza Sir Pocok (#48868) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Ha COVID kérdés megoldása a társadalmon múlt volna, akkor itt már polgárháború lenne..."

Észre sem vettük volna, hogy létezik a vírus. :D

(#48871) Parci válasza viharhozo (#48849) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

"Egyszer beszelgettem egy orvossal, o azt mondta, szazas nagysagrendu a torzsek szama. A Vaxigrip negy ellen ved. A magyar harom ellen."

ez olyan, mint az őzlábgombák nemzetsége. elég sokan vannak, köztük legalább 4 halálosan mérgező és eleve több a mérgező, mint ehető. mégis szedi boldog-boldogtalan "az" őzlábgombát (nagy őzlábgomba, karcsú őzlábgomba). az a legelterjedtebb ugyanis, magasan.

lehet száz törzs, az oltás pont arról szól, hogy megtippelik, hogy melyik lesz az a 3-4 domináns törzs, amik aztán járványt csinálnak és arra oltanak.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#48872) Rive válasza Sir Pocok (#48862) üzenetére


Rive
veterán

... mi lesz majd akkor ha berobban a klímaváltozás miatti gebasz és sokkal több mindenről kell majd lemondania az embernek.

Nézd, még épp csak elkezdett egy-két dolog változni környezetvédelem dolgában már megválasztottak odaát egy Trumpot.
Itthon éppen csak egy maszkot kellett volna rendesen felvenni, de inkább elkezdtek fölfele tolni egy gödényt.
Máshol is ez lesz, egyszerűen keresnek valakit, aki majd jól ráfogja a nyuszira/sorosra/marslakókra, a többire (többi emberre, következményekre, mindenre) meg sz@rnak rá.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#48873) szekra


szekra
őstag

989 - 38

(#48874) Parci válasza szekra (#48873) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#48875) aprokaroka87


aprokaroka87
nagyúr

link

Az ilyen cselekményt már réges-rég terror cselekmény-nek kellene minősíteni.

Akkor is ha nem volt Covid-os.

(#48876) Stanlee válasza t72killer (#48860) üzenetére


Stanlee
őstag

"A feleslegesen megszivatott, egyébként nem-konteós típus ember ugyanis keresni fog egy fogódzót, akik esetleg támogathatják a 0 effekt - max szivatás intézkedésekkel szemben."

Ez az, amitol tartok. Jovore valasztasi ev. Nem a migrancs temaval lehet szavazot fogni, hanem a koronavirusra adando valaszokkal.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#48877) Ringman válasza szekra (#48873) üzenetére


Ringman
nagyúr

igazi bravúrral sikerült 6 332 tesztet elvégezni!
15,62%-os arány.

(#48878) Rive válasza Ringman (#48877) üzenetére


Rive
veterán

...hatezer-... :Y

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#48880) Ringman válasza Rive (#48878) üzenetére


Ringman
nagyúr

látszik hogy milyen jó döntés volt a hatósági árat bevezetni, sikersztori!

(#48881) Asbee válasza Sir Pocok (#48868) üzenetére


Asbee
veterán

Ne hasonlítsuk már a covidot mint valami apokaliptikus világvégét egy klímaváltozáshoz. Sok embernek szerintem ebből van elege. Az állandó felnagyolásból. Normális helyén kezelt, korrekt kommunikáció kellett volna és nálunk sem lenne ez. Ez már állami szinten lett elcseszve, össze vissza intézkedésekkel, infókkal. Ha nem lenne így kiemelve valószínű sokan azt sem tudnák létezik. Az ember ilyen, amit nem tapasztal meg a bőrén azzal sokszor nem foglalkozik. Ezt pedig kevesen tapasztalják meg keményen a bőrükön. Ha valaki ott hord maszkot ahol muszáj, az már pont valami. Vagy hol kéne még? Lassan le se vegyük? Annak meg alapnak kéne lennie covidon kívül, hogy csak úgy nem dumáluk a másik képébe 5 centiről. El kéne végre azt fogadni, hogy ez nem az járvány, ahol egymás hegyén hátán hullanak az emberek és mindenki bevan szarva.

(#48882) NavySeal


NavySeal
senior tag

Megint ránéztem az elhunytakra és ezek a megjelölt alapbetegségek - bár nem vagyok orvos - nem tűnnek nekem minden esetben 100%-os oknak Covid halálozási magyarázatként...

Több valamit, kevesebb semmit!!

(#48883) Asbee válasza Ringman (#48877) üzenetére


Asbee
veterán

Ezen amúgy mit lepődtök annyira meg? Hétvégén hét elején sokszor van hogy kevesebb a szám. Németországban ugyanez van pl.... Mégsem háborognak....

(#48884) Parci válasza Asbee (#48881) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mondjuk egyelőre a sokkal komolyabb klímaváltozást még ennyire sem kezeljük, pedig igazából érezhető már a bőrünkön is (szó szerint is), ha odafigyelünk :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#48885) Ezekiell válasza Ringman (#48877) üzenetére


Ezekiell
veterán

15%, amatőr, majd szóljatok 50%nál.. fel kell pumpálni ezt a számot is! magyarország jobban teljesít!

:W

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#48886) Parci válasza Ezekiell (#48885) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hahó, minden héten kevesebb a teszt hétvége után

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#48887) Sir Pocok válasza Asbee (#48881) üzenetére


Sir Pocok
őstag

"Ne hasonlítsuk már a covidot mint valami apokaliptikus világvégét egy klímaváltozáshoz. Sok embernek szerintem ebből van elege."

A klímaváltozással kapcsolatos társadalmi, természeti változások szerinted mint fognak ebből a snowflake generációból kihozni, amikor ennyitől már elegük van? Pedig ez csak média kommunikációs kérdés...

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#48888) bigdady válasza Parci (#48886) üzenetére


bigdady
nagyúr

De 6000-nél azért több van akkor is, azt hittem a 41. heti szennyvíz adatok miatt indult el a csökkenés, de csak a teszt szám volt..

[ Szerkesztve ]

(#48889) Parci válasza bigdady (#48888) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

van. nem tesztelünk eleget, de ez azért kiderült egy ideje.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#48890) bigdady válasza Sir Pocok (#48887) üzenetére


bigdady
nagyúr

Arról nem is beszélve hogy leállt teljes kina meg olasz spanyol stb tavasszal és a klímára azt olvastam anno kb alig volt hatása azon kívül hogy látni lehetett a hegyeket sok sok km-re a távol keleten. Bohóckodhatunk itt a nejlon zacskókkal meg stb-vel EU-ban, amíg India ahol a világ lakosainak igen nagy része él le se sz@rja az egészet, kb körömpiszok amit mi csinálunk ahhoz képest ami ott folyik

[ Szerkesztve ]

(#48891) Parci válasza Sir Pocok (#48887) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hard times create strong men
strong men create good times
good times create weak men
weak men create hard times

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#48892) andor80 válasza Asbee (#48881) üzenetére


andor80
senior tag

Sok embernek abból van elege ,hogy pl te azt magyarázod, apokaliptikus világvégét jelent a covid egyeseknek .Ez nem igaz Senki nem állította. Meg abból is elege van a legtöbb embernek ,hogy folyamatosan kisebbnek állítod be a covidot mint ami valójában.Száázezrek halálát semminek nevezed pl. Ez konkrét gyalázat,tiszteletlenség és a többi amit már le sem írok....A cividot nap mint nap rengetegen tapasztalják meg a bőrükön.Csak az elmúlt hónapban a közeli ismerőseim nagyszámban betegetk bele és sokuk mai napig is nyögi pedig "gyógyúlt" lett-Szeretteinket veszítjük el ember több emberséget!

[ Szerkesztve ]

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#48893) Elektrosokk válasza syberia (#48802) üzenetére


Elektrosokk
addikt

Azért ez elég súlyos... majd idővel mindenki levonja a következtetéseket.

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#48894) Parci válasza andor80 (#48892) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

gondolom ő erre azt fogja mondani, hogy a média és itt sokan meg nagyobbnak állítják be, mint ami :U

elég szar vírus egyébként, ebben talán egyetérthetünk.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#48895) Ezekiell válasza Parci (#48886) üzenetére


Ezekiell
veterán

És volt már 15%? Nem volt :) 6300 tesztnél kevesebb meg eddig összesen 3 nap volt aug 31 óta. Szóval ez akármerről nézzük, akárhogy pofozzuk, full szar.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#48896) t72killer válasza Ringman (#48877) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A svájcit néztem tegnap, ott már 16%. Kíváncsi vagyok, hogy áll az európai és a globál ranglista, de az tuti, hogy 10% felett nem egészséges...

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#48897) pjen válasza andor80 (#48892) üzenetére


pjen
félisten

Szerintem nem nevezi semminek, csak a helyén kezeli.Nem tudom Láttad e a Discoverin a C19 filmet?Pont azzal foglalkoztak, hogy sosem tudjuk meg hányan haltak éhen a korlátozások hatására.Sosem tudjuk meg hányan haltak meg az ágyfelszabadítások hatására. :)

(#48898) Asbee válasza andor80 (#48892) üzenetére


Asbee
veterán

Nem állítom be kisebbnek, csak a helyén kezelem. Betartom a szabályokat, jobban odafigyelek a távolságtartársra. Ezerszer leírtam. Ez egy járvány, amiben emberek halnak meg. Nem tudod elkerülni ne így legyen. Amikor azt mondom, hogy semmiség, az nem tiszteletlenség vagy semmibe vétel. Tudom hogy én is lehetek a következő, vagy szerettem családtagom bárki. A számok ilyenek, statisztikák ilyenek. Ezt is nézni kell és bizony ez alapján is mérlegelni. Nem kell a fej a homokba és az ócska kiforgatása a mondandóknak. A másban elhunytakért is így felemeled a hangod? Ott is elmondod ne üljenek autóba mert sokan halnak meg az utakon? Vagy ott belefér a statisztika, mert nem a divatos lett covid?

(#48899) t72killer válasza bigdady (#48890) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Idő kell hozzá, a klíma laggja nem ms-okban, hanem években-évtizedekben mérhető. Nem attól fog visszafagyni a jegesmaci alá a jéghegy, hogy 3 hónapon át Little John és társai nem rájenereznek Alicantéba. 1 év fullos globál hőerőműkapacitás-harmadolás, repkedés-tizedelés, stb talán már mérhető eredményt adna 2-3 év elteltével. De csak úgy, ha nem cseréljük egyéb szennyezőre a kuplerájt.

A szennyvizes adatok is kicsit ilyenek egyébként, pláne ha a normál humán tesztelés ennyire béna.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#48900) Parci válasza Asbee (#48898) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az utolsó mondatod nyugodtan szedd ki, tényleg teljesen felesleges. olyasmit adsz újra és újra mások szájába, amit nem mondtak, még csak nem is sugalltak.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.