Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz vzsryl #20399 üzenetére
Megfőzték a koronavírust, hogy kiderüljön, milyen hőmérsékleten lehet inaktiválni [link]
EGYEDÜL A 92 FOKOS, 15 PERCES MELEGÍTÉSSEL INAKTIVÁLTÁK TELJESEN A VÍRUST.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
törölt tag
válasz ncc1701 #20351 üzenetére
A szezonális influenzát "kicsinálták" a korona-ellenes intézkedések, mert ott egy eleve alacsony R_0-ra hatottak az intézkedések.
-
félisten
"Ez a teherautós téma nap mint nap előjön. Nem azért szállították őket úgy, mert annyi elképesztően sok halott volt, hanem mert nem volt ki eltemesse/ hamvassza őket"
Teljesen egyetértek Veled!Az Én véleményem szerint ezzel az USA kiállította a szegénységi bizonyítványát (és akkor még finoman fogalmaztam). Kimondhatatlan milliárd dollár áll rendelkezésre, és mit csinálnak? Ahelyett, hogy vennének "pár" megyével arrébb egy megfelelő méretű földterületet(vannak olyan megyék, ahol nem ritka, hogy több ezer hektáros birtok van 1 tulajdonos kezében), oda felhúznának egy krematóriumot, oda elszállítanák, elhamvasztanák, tisztességesen eltemetnék az elhunytakat (vagy akár szétszórnák a hamvaikat, még az is kulturáltabb módszer lenne), ehelyett a Hart szigeten, rabokkal ásatott tömegsírba, "szkafanderes" emberek által rendezgetett, targoncákkal összepakolt "pléhkoporsókban" ásatják el a szerencsétleneket...
Úgy látszik a "csillió milliárd" dollárból nem futja, hogy emberhez méltóan adják meg a végtisztességet az -amúgy is kitudja hány éve vagy évtizede hozzátartozó nélkül, életüket egyedül és/vagy magányosan leélt- elhunytaknak.
(Várhatóan egy közpark is ilyen sorsra fog jutni, és nem csak NYC-ben)Az meg még persze "hab a tortán", hogy a "temetésről" készült képek bejárják a világot, és ha egy idős ember ezt meglátja a neten, TV-ben stb, akkor a szemében megjelenő könny, az nem az örömtől van...
A média több kárt okoz, mint maga a Covid19, mert a Covid19 a testet képes pusztítani, a média meg a lelket...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Ajándékok
aktív tag
-
Kékes525
félisten
válasz #95561216 #20405 üzenetére
Igaz, de Ringman kolléga felvetése abban az esetben is érvényes. Azaz növeli a járvány terjedését. Minden lazítás növeli a járvány terjedését addig, amíg el nem érjük, vagy legalább meg nem közelítjük a nyájimmunitást, vagy védőoltás nem lesz.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
wjbhbdux
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #20406 üzenetére
Mi nem méltó azon, hogy egy 150 éve erre használt temetkezési helyre kerülnek? Javarészt a new yorki csövesekről van szó "szerencsétlenek" ...
hamvasztás sok idő, szállítás sok pénz, ennyit nem ér aki a földön fetrengésig vitte az életben.A temetés egy üzlet, szerinted miért van nálunk is szinte minden kórház előtt egy sor temetkezési iroda? Ingyen kényszerből a legolcsóbb van. Aztán még a fizetősőket is kiássák (Pesten talán egyetlen kivétel az izraelita temető, ott van örök nyugalom) ha nem fizet valaki 25 évente a sírhelyért..
/s
-
Ezekiell
veterán
Miért, ha pl Jászszentlászlón történik ez, akkor más megítélés alá esik, mintha mondjuk Karcagon? Ott a rendelet, kötelező, akkor mindegy, hogy hol. Gondolom nem akarja elmondani, hol lakik, ami teljesen érthető.
(#20413) wjbhbdux "aki a földön fetrengésig vitte az életben." - hú pajtás, te aztán igen bicskanyitogatóan tudsz írni.
[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
-
Csatravi
senior tag
válasz Reggie0 #20418 üzenetére
Mivel azon a településen szóltam neki ahol tartózkodott és ahol kötelező így nem értem ezt a rugózást. Senki nem beszélt országos dologról. Helyi rendelet amit nem tartanak be. Ha idejönnél a településre akkor neked ugyanúgy be kellene tartanod mint nekem vagy másnak.
-
Reggie0
félisten
-
Csatravi
senior tag
Most ezzel azt mondod hogy én hazudok a rendelettel kapcsolatosan ?
-
-
félisten
válasz wjbhbdux #20413 üzenetére
"Mi nem méltó azon, hogy egy 150 éve erre használt temetkezési helyre kerülnek?"
A tömegsírt Én nem tartom temetkezési helynek, EMBERTELEN dolognak tartom. Ha egy sírkert lenne ott kialakítva, pl egy urna-kert (ami helykihasználtság szempontjából is "szerencsésebb"), azzal nem volna gondom."Javarészt a new yorki csövesekről van szó "szerencsétlenek" ..."
Nekem nincs infóm arról, hogy a mostani Covid19 áldozatként elkönyvelt elhunytak mindegyike csöves lett volna (szvsz biztosan nem is az), de ha mindegyikük "csöves" is lett volna, akkor is az EMBERT nézném bennük, és akkor is azt a véleményt vallanám, hogy ez egy EMBERTELEN módszer."hamvasztás sok idő, szállítás sok pénz, ennyit nem ér aki a földön fetrengésig vitte az életben."
Ha Kína képes volt 2 komplett kórházat felhúzni 10-10 nap alatt, aminek nyilván voltak anyagi költségei, akkor ehhez képest USA-nak egy földvásárlás + megfelelő kapacitású krematórium felépítésének és üzemeltetésének költségei eltörpülnek mellette, arról nem is beszélve -amiről korábban írtam-, hogy a rendelkezésre álló anyagi erőforrások tekintetében egy ilyen "beruházás", az szinte "semmi" lenne anyagi szempontból...
Látom Te is szeretsz ítélkezni, anélkül, hogy bármit is tudnál egy "földön fetrengőről"...
Egy tanács: Ne tedd, mert az élet Téged is hozhat olyan helyzetbe, amikor Te is a földön fogsz fetrengeni..."A temetés egy üzlet, szerinted miért van nálunk is szinte minden kórház előtt egy sor temetkezési iroda?"
Persze üzlet, de csak "békeidőben". Ha pl Budapest-n is előállna ilyen helyzet (nem azt írom, hogy elő fog, csak a példához szükséges), akkor biztosan nem a Margít-szigeten temetnék el tömegsírokban az elhunytakat...[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Ajándékok
aktív tag
válasz Csatravi #20415 üzenetére
Budapesten 96 fokon forr. Kékestetőn már 92 fokon.
(Kb a cikk közepén van a táblázat.)Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
titán
https://index.hu/belfold/2020/04/20/azonnali_kerdesek_parlament_veszelyhelyzet_koronavirus/
4,14-től a lényeg. Kásler szerint politikai hecckampány az, hogy az ellenzék szerint (ami a valóság) ápolásra szoruló embereket zavartak haza. Itt tartunk.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz Csatravi #20429 üzenetére
Jobban tudja, mint te, fogadd el. Bár nem tudja, hol laksz, meg mi a rendelet ott, de feltételezi, hogy te vagy a hülye, és ő tudja.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
-
Ajándékok
aktív tag
Igazad van! Sokkal fontosabb, hogy melyik faluban akarják megvédeni az embereket, mint az, hogy máshol miért nem.
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
Gubu0101
veterán
""Magyarország kormánya meghosszabbította a kijárási korlátozásokat, emellett ismét lehetővé tette a polgármesterek számára, hogy a húsvéti időszak után, az április 18-19-ei hétvége vonatkozásában is meghatározzák a közterület-használat rendjét az általuk vezetett településeken.""
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
wjbhbdux
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #20431 üzenetére
Ez a sziget nem egy túrista látványosság vagy szabadidős park, hanem egy sziget amin volt régen egy szennyvíztisztító meg egy temető. Több százezer, millió halott mellé kerülnek. Ez New York köztemetője, csak épp egy szigeten van.
/s
-
nemcso
őstag
-
törölt tag
válasz Gubu0101 #20442 üzenetére
Sok településen jelenleg is kötelező a szájmaszk használata. Csak nem közterületen ha nem piacon, kereskedelmi boltokban, hivatalba belépve. Siófok, Kaposvár,Kiskunmajsa. Csak azért kérdeztem mert én sem tudok olyan helyről ahol kötelező lenne jelenleg közterületen a viselete. Ha nem mondja akkor nem mondja én elengedtem.
nemcso köszi
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
Na, ebben az érvben már látok rációt. Én feltételeztem, hogy saját lakóhelyének szabályaival tisztában van az ember, vagy ha nem, akkor utánanéz, mielőtt ne merne kimenni - de a te feltételezésed, miszerint az emberek nagy átlagban idióták (vagy legalábbis nem tájékozódnak), jogos érv.
Mindezek mellett megértem, ha nem akarja elmondani egy netes fórumon vadidegeneknek, hogy hol él.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info