Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#20051) Lauda válasza Alex91 (#19950) üzenetére


Lauda
félisten

"Mindenki nyugodtan aludhat, mindenkinek, aki beteg lett, lesz helye"-

a szakemberek szerint május 3-ára fut fel a csúcsra a járvány Magyarországon.

Közben a betegeket meg hazazavarják a kórházakból/otthonokból, illetve nem foglalkoznak velük. Akkor most két hét alatt 3x ezer ember fog szerintük kórházba kerülni? Agyrém komolyan amit művelnek. A kormány hozzáállása és cselekedetei sokkal károsabbak, mint maga a járvány.

(#20052) solti válasza Ezekiell (#20049) üzenetére


solti
senior tag

nem korrigáltál, de mindegy, Te se tudtál túl sok itthoni betegségleírást linkelni és talán 1ben volt kórházi tapasztalat... Te amúgy még nem voltál otthon sose 1-2 hetet betegen? Influenza, tüdőgyulladás stb előfordul korona nélkül is...
De szerintem most hogy már Te is kerestél a témában, láthatod, hogy fura módon nincs sok leírás, pedig manapság az emberek mindent is kiposztolnak.

ui: azért az emberek nagyon nem egyformák, eléggé másképpen tudnak hatni betegségek különböző népcsoportokra...

(#20053) t72killer válasza #22743424 (#20046) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A norvégoknál lakosságarányban kb ötödanyi halálos áldozat van, a különút nem nyert:(

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#20054) Ricardo válasza solti (#20052) üzenetére


Ricardo
félisten

Mondjuk aki belehalt az nem posztol. Illetva Az a színész aki a lábát vesztette el, se m írta le mi vezetett pontosan oda, hogy elbukja a lábát. Azoktól sem olvastunk beszámolót, akiknek (vannak páran) jelentősen csökkent a tüdő kapacitásuk. Hidd el, ha nincs szerencséd komoly gondokat okozhat.

(#20055) Veron válasza Ricardo (#20054) üzenetére


Veron
őstag

Vagy az, aki antibiotikum rezisztencia miatt egy tüdőgyulladásra nen szedheti marokszámra a pirulákat. Pedig "csak" egy tüdőgyuszi...

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#20056) Alex91 válasza t72killer (#20053) üzenetére


Alex91
félisten

Ez majd a végen derül ki, hogy nyertek vagy nem.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#20057) Asbee válasza Ricardo (#20054) üzenetére


Asbee
veterán

Ahogy az a rengeteg ember sem posztol, akin minden tünet nélkül átment, vagy egy kis megfázás tünetekkel, vagy akár legyen magas láz, köhögés stb. Akik minden évben koronavírustól függetlenül, vesztenek a tüdőkapacitásukból, ott is leírod ezt? Nem pár ember. Ja nem, az nem korona, ott nem kell a napi 15 vészjósló hsz.

(#20058) Ricardo válasza Asbee (#20057) üzenetére


Ricardo
félisten

Arról tudok írni, amit olvasok.
Ezek szerint te úgy gondolod ez simán olyan mint az influenza?

(#20059) #95561216 válasza Asbee (#20050) üzenetére


#95561216
törölt tag

1. Fenn kell tartani a pánikhangulatot
2. ???
3. Profit

(#20060) Alex91 válasza Ricardo (#20058) üzenetére


Alex91
félisten

Valoszinuleg nem, de a hivatalos álláspont szerint is a fertőzöttek 80%-a tünet mentes vagy enyhe tünetes. Ami imho gaz, hogy nagy az R0-ja, hirtelen lesznek sokan fertőzöttek, es igy megnő az ellátásra szorulok száma is.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#20061) #95561216 válasza Lauda (#20051) üzenetére


#95561216
törölt tag

15 nap alatt 5-ször tud duplázni kontroll nélkül, vagyis megvan a potenciálja, hogy 32-szörösére nőjön az esetszám. Olvasva itt a sok nemondjákmá' meg nekem huszárt, nem rajtuk múlik, ha nem így lesz.

(#20062) Reggie0 válasza Ezekiell (#19799) üzenetére


Reggie0
félisten

Az aramlaton kivul ultek azert eros, mert a klima nem termeli a levegot, szoval valahol kene lenni egy visszatero iranynak is, mint ahogy a lenti klimanak be is rajzoltak. De mellekesen kiter arra, hogy lehet a B asztaltol jutott el C asztalig.

Igazabol kb. ertekelhetetlen, leirja, az osszes variacot a fertozes terjedesre, majd azt, hogy barmelyik lehet, de lehet mas oka is a C fertozottsegenek. Egyedul az A->B-vel konkretabb, de azt mar tudtuk eddig is, hogy emberrol emberre terjed levegovel, sot kohogesse is. Na most abban nincs nagy csoda, hogy nem csak a tudobol szarmazo legaramlat tudja tavolabbra sodorni...

Ahogy nem en neveztem alaptalan maszlagnak, szimplan csak ertektelen, nagyjabol annyit er, mint egy matrixos "Vannak dolgok amik valtoznak es vannak amik nem." kategoriaju bolcselet. Semmi lenyegeset, igazoltat, vagy egyebb forrasbol nyilvanvalo dolgot nem mutat be.

(#20063) Ricardo válasza Alex91 (#20060) üzenetére


Ricardo
félisten

Tehát a végeredmény ugyanaz. komolyabban kell venni, mint a sima influenzát.

(#20064) Csatravi


Csatravi
senior tag

OFF
Nem politikai hozzászólásnak szánom csak azt akarom egy kicsit megmutatni, hogy mennyire higgyünk bármilyen adatnak, hírnek, bejelentésnek ha az a királyi médiumukban jelenik meg. [link] Szörnyű ! Ha mégsem idevaló akkor kérem törölni !

(#20065) Micsurin


Micsurin
nagyúr

Pont az érettségi kezdetén tetőzik a járvány Magyarországon, ha bejön Orbán jóslata

Há mutasson nekem bárki még egy országot jós, látnok, orákulum miniszterelnökkel. Igazi nép vezér!44négy!4! ;] :DDD :DDD

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#20066) tom_tol válasza szab.tam (#20042) üzenetére


tom_tol
addikt

Miért téma Svédország? Ma anyósom aggódott, mi lesz velünk szegény unokái, pénteken egy régi barát nyomta ugyanazt. Honnan az információ miszerint itt rosszul kezelik a helyzetet?
Az hogy néhány ostoba irkál minden ismeret nélkül okosságokat nem jelent semmit.

(#20067) Ezekiell válasza solti (#20052) üzenetére


Ezekiell
veterán

Tudjuk, mik a lehetséges lefolyások, de ha nem írja meg a tapasztalatait a világ fele, akkor nem is igaz? Vagy mit szeretnél most bizonygatni?
"eléggé másképpen tudnak hatni betegségek különböző népcsoportokra" - mutass erre nekem bármi bizonyítékot Covid esetén kérlek.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#20068) Micsurin válasza tom_tol (#20066) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Áh titeket ott kint elvileg már a migrik is felzabáltak 2-3 éve a hazai sajtó szerint. Nem mindegy nektek? :DDD :DDD :DDD

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#20069) solti válasza Ezekiell (#20067) üzenetére


solti
senior tag

Olaszok/spanyolok/angolok vs Európa nagyobb része. Vagy csak 3 országnak peche volt?
Amilyen fegyelmezetlenek és lepattantak az öregek itthon én nagyon csodálkozom és nem nagyon találok magyarázatot az alacsony számokra. Kivéve azt, hogy nem vagyunk egyformák...

szerk: az első kérdésedre válaszolva : bizonyítani semmit, csak gyanús, hogy itthon legalábbis nagyobb a lufi a kelleténél. Állítani nem merem, csak szkeptikus vagyok...

[ Szerkesztve ]

(#20070) Parci válasza ncc1701 (#20003) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nekem igazából csutkára mindegy, hogy elkapod-e, és 400 m2-en 4 ember tényleg nem sok (igaz, összelihegtek és fogdostok mindent és ugye egy órán át vagytok ott, nem <15 percen át).

viszont immunrendszer erősítésre légyszi ne fejtsd meg a topiknak, hogy a nagy súlyos emelés az ideális :DDD. futottam elég sok éven át, az tényleg javítja a keringést, tüdőkapacitást és az immunrendszert is. a teremben a vasat pumpálni kétségtelenül sokkalta jobb a semminél, de koronavírus ellen a felhergelt bicepsz nem sokat ér. ;]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#20071) Bibby válasza #95561216 (#20061) üzenetére


Bibby
addikt

Olvastad az esetszámokat más országokban? Majd nálunk több lesz mint a 60 milliós Olaszországban ugye? Meg mindennél több lesz itt, maga az armageddon jön el mert az emberek kimentek a normafára.

De igen, Marika néni akit kórházi ellátásból hazazavartak, és belehal, az nem lesz a statisztikában.

[ Szerkesztve ]

Ελευθερια η θανατος

(#20072) t72killer válasza Alex91 (#20056) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Persze. Csak 5:1-ről nem 1xerű meccset fordítani.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#20073) Depression válasza ollie (#20026) üzenetére


Depression
veterán

A családban van 4 évesen tüszős mandulagyulladás, és a páromat 29-én műtik. :U
A válaszod sajnos nem tett boldogabbá. És sajnos tök mindegy, mert nem lehet felkészülni erre. :(

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

(#20074) Bibby válasza Ricardo (#20063) üzenetére


Bibby
addikt

Sima influenza a kutyát nem érdekli, egy gyufaszálat nem tesznek keresztbe. Most meg 180 fokkal kifordítottuk a világot. Mennyivel kellene komolyabban venni? Ez sem elég?
Mi az ami elég?

Ελευθερια η θανατος

(#20075) Parci válasza Depression (#20073) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a tüszős mandulát gyorsan kikúrálják antibiotikummal, nem?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#20076) Asbee válasza Ricardo (#20058) üzenetére


Asbee
veterán

Sosem mondtam, hogy olyan mint az influenza. Sosem becsültem alá a járványt, de igyekszem a helyén kezelni, raálisan. Nézem a számokat, figyelembe veszem, hányan halnak meg egy adott országban járványtól függetlenük, egyéb "sima" megbetegedések is miket tudnak okozni és stb...
Arról tudok írni, amit olvasok.
Elég szelektív akkor az olvasásod....

Kezd ez a topik oda jutni, hogy 5-6 vészmadár kelti a hangulatot, aki meg felmeri ellene emelni a "hangját", hogy azért kezeljük már helyén a dolgokat, az megkapja a neked csak egy influenza és hasonló jelzőt. Vicc.....

[ Szerkesztve ]

(#20077) Ezekiell válasza solti (#20069) üzenetére


Ezekiell
veterán

A kipcsák vér megvéd minket, hurrá! :)

Komolyra fordítva: sokkal hamarabb hozott meg a kormány/más kormányok olyan drasztikus intézkedéseket, mint a fent említett országok, ez egy része a dolognak. Utólag biztos sokat fogják elemezni azt, hogy ők hol szúrták el. Más a társadalom, máshogy követik az utasítást (olaszok le se szarták a karantént jó sokáig, lásd polgármesteres kiakadós videók), spanyolok tömegrendezvényeket tartottak (lásd március 8 nőnap felvonulás), stb. Nagyon sok oka van ennek, de nem igazán az, hogy a mi szervezetünk/vérünk valahogy erősebb lenne (kivéve, ha van valami olyan oltás, ami nálunk kötelező, náluk meg nem, de ilyenről nem tudok).

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#20078) Ezekiell válasza Asbee (#20076) üzenetére


Ezekiell
veterán

Milyen hangulatkeltésre gondolsz, mutasd meg kérlek.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#20079) Reggie0 válasza Ezekiell (#20077) üzenetére


Reggie0
félisten

Palinkafozes :D

(#20080) Asbee válasza Ezekiell (#20078) üzenetére


Asbee
veterán

Nézd meg az elmúlt pár hsz-ed és rájössz.... Pl a linkjeid...

[ Szerkesztve ]

(#20081) ooloo válasza Bibby (#20074) üzenetére


ooloo
őstag

Egyre többen sejtik , hogy mesterségesen gerjesztett válságról van szó .

Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

(#20082) solti válasza Ezekiell (#20077) üzenetére


solti
senior tag

március 6-án én még voltam ITs rendezvényen az arena plazaba... Talán március 16tol nincs suli/ovi a korlátozást meg március vége felé vezették be,szóval volt itthon is bőven kontaktus, nem voltunk gyorsabbak nagyon senkinel, sőt...

(#20083) Ricardo válasza ooloo (#20081) üzenetére


Ricardo
félisten

A világ minden országa (jó a legtöbb) összebeszélt. Kína és az Usa jelenleg gazdasági háborút vív, de összeültek és megbeszélték, hogy mindketten lábon lövik a saját gazdaságukat. Aztán csatlakozott egy csomó más ország, mert ez mekkora buli. Életszerű. :U

(#20084) Depression


Depression
veterán

A tesztek hiánya, és a gazdaság szándékos tönkretétele között egyetlen, de tagadhatatlan érvet tudok felhozni. Aki külföldről jön haza, és berakják karanténba teszt nélkül 2 hétre, ahelyett, hogy a határon (vagy 2 nap múlva levennék a mintát) karantén, és harmadnap negatív teszttel mehetne ismét dolgozni. Nekem senki ne mondja, hogy legyen akár 25k Ft-os a teszt, hogy nem éri meg ~10 napnyi munkából származó bevétel kiesésével szemben.
Hozzáteszem, hogy ~99,5%, hogy nem Mo. fogja megoldani a koronavírust, de 99, 5%, hogy az EU-ban mi fogjuk megszívni a legjobban, mintahogyan az előző válságot is. Arról ne is beszéljünk, hogy egy világválságnak köszönhetően élünk diktatúrában.

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

(#20086) Ezekiell válasza Asbee (#20080) üzenetére


Ezekiell
veterán

(#20079) Reggie0 ha így lenne, örökké élnénk :D

(#20080) Asbee A tények szerinted hangulatkeltésnek minősülnek? Amikor kérték, hogy linkeljek beszámolót, linkeltem, és az hangulatkeltés? Elég furán értelmezed te ezt... Igazából te rettegsz a tényektől ezek szerint.

(#20082) solti nálunk jóval később is jelent meg, mint ott, szóval az idővonalat told el.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#20087) pjen válasza t72killer (#20040) üzenetére


pjen
félisten

Akkor is erre gondolnál ha ezek potenciális betegek.De akkor tényleg nincs értelme a tesztnek,ha a fertőzött=immunis.

(#20088) solti válasza Ezekiell (#20086) üzenetére


solti
senior tag

nálunk később mutatták ki, nem később jelent meg. Ne keverjük.

(#20089) ncc1701 válasza t72killer (#20053) üzenetére


ncc1701
veterán

Várjunk 1-2 évet, és utólag össze lehet számolni, hol hány % volt a halál. Persze itthon akkor sem, lévén kummantanak.

(#20090) Ringman válasza Depression (#20084) üzenetére


Ringman
nagyúr

sajnos nem mondott tényleges indokot a kormány, hogy miért nincs nagyobb számú tesztelés (4-5% között van a pozitív tesztek aránya, szóval vsz. nem is azokat tesztelik akiket kellene).

+ meg lehet nézni, hogy az Ermächtigungsgesetz megszavazása óta milyen érdemi és nem érdemi intézkedések történtek, mik a törekvések.

(#20091) Rolly válasza solti (#20088) üzenetére


Rolly
veterán

Valószínű, hogy később is jelent meg...
Így időben hamarabb hoztunk döntéseket.
Nálunk nagyobb a távolság tartás mint az olaszok, franciák, spanyolok esetén.
Nálunk kisebb a népsűrűség...
Kisebb a mobilitás...

(#20092) ncc1701 válasza Parci (#20070) üzenetére


ncc1701
veterán

Az nem. De a pulzusom szépen ugrál közben 100, és 130 között, ez elég jót tesz a szívnek. Amellett egy igazi sportember egészségesen kajál, vigyáz magára, nem dohányzik, nem iszik, és pihen rendesen, és nem stresszeli magát. Amellett nekem kiegészítő mozgásképpen évi 3000+km beleszalad a bicajba is. Többet között 45 évesen 105kg testsúllyal bruttó 10 órán belül tolom a 210km balaton kört. Lázas beteg meg kb 10 évente vagyok. Ez pont nem az a betegség, ami el fog engem vinni.

(#20093) Ezekiell válasza solti (#20088) üzenetére


Ezekiell
veterán

Magyarország első igazolt eset: március 4
Spanyolország első igazolt eset: január 31
UK első igazolt eset: január 29

Feltételezhetjük felőlem, hogy hetekkel az első igazolt eset előtt volt az első fertőzött, de akkor ezt a feltételezést mind a 3 országra igaznak kell tekinteni.
Akárhogy is, 1 hónap különbség köztük és köztünk, az most nagyon sok. Az első esethez képest mi sokkal gyorsabban hoztuk meg az intézkedéseket, ez a fő ok, hogy nem vagyunk akkora szarban, mint ők. De mint mondtam, társadalmi/szociális faktorok is hozzájárulnak.

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#20094) ncc1701 válasza Bibby (#20071) üzenetére


ncc1701
veterán

Normafa helyett.
Elég korrekt cikk, h miért marhaság lezárni mindenfelé a túra útvonalakat.

(#20095) [CS]Blade2


[CS]Blade2
addikt

Csak a TOP5 és a kifutott Kína, és persze mi:

TOP5: (25% "feldolgozottság")
USA 756.856_40.131_69.064
Spanyol 196.586_20.590_77.357
Olasz_178.972_23.660_47.055
Francia_152.578_19.718_35.983
UK_120.067_16.060_1.918
-------------------------------------
1.405.059_120.159_231.377
Lezárt esetek: 351.536
66% gyógyult
34% meghalt

Kína: (98,7% feldolgozottság)
82.735_4.632_77.062
Lezárt esetek: 81.694
94,3% gyógyult
5,7% meghalt

Magyarország: (22,9% feldolgozottság)
1916_189_250
Lezárt esetek: 439
57% gyógyult
43% meghalt

Egyébként a végén a statisztikákba nem tudják majd beírni, hogy 1% volt a halott, mert azt így számolják. A kínai 5,7%-nál szerintem tuti, hogy nagyobb szám fog bekerülni a statisztikákba, mert a TOP alapján legjobb esetben is jó, ha 8,5%-ra kifut. A maradék 209 ország még az elején jár.

(#20096) Asbee válasza Ezekiell (#20086) üzenetére


Asbee
veterán

Én nem rettegek semmilyen ténytől. Nem fogok bulvár szintű lapok, 1-1 kiemelt hatásvadász cikkjeiből következtetéseket levonni és azokat mutogatni, ahogyan te teszed. Na ez a hangulatkeltés.

(#20097) Asbee válasza Ezekiell (#20093) üzenetére


Asbee
veterán

IGAZOLT eset. Talán nem mindegy, ki mikor kezdte a tesztelést... Egyáltalán nem biztos 1 hónap különbség van.

(#20098) Ezekiell válasza Asbee (#20096) üzenetére


Ezekiell
veterán

Ember, milyen következtetést vontam le? Miről beszélsz te? Az egyetlen, amit írtam ott, hogy a semmitől a halálig terjedhet a betegség lefolyása. Szerinted ez nem igaz?

Nyugodtan lehet vadászni a hangulatkeltőket, de most marhára mellé lőttél. Vagy csak nem tudsz szöveget értelmezni.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#20099) solti válasza Ezekiell (#20093) üzenetére


solti
senior tag

máshol lázat mértek és teszteltek jóval korábban, nálunk még a mai napig se nagyon...de mindegy, én is úgy érzem ahogy már más is leírta, hogy itt pár ember megmondta a frankót, és mindenki más hülyeségeket beszél szerintük... Azt hittem itt PHn nyitott társalgásra van esély gondolkodó emberekkel, akik nem csak a propagandát szajkózzák. Sziasztok.

(#20100) Ezekiell válasza Asbee (#20097) üzenetére


Ezekiell
veterán

Egy járvány lefolyását az igazolt esetekkel lehet nyomon követni tudtommal, az összes többi csak hipotézis.

(#20099) solti: hát pont ezaz, hogy máshol teszteltek korábban mint nálunk, látták hogy indult a járvány, de lassan reagáltak, és rosszul. Mi meg tudtunk tanulni az ő hibájukból, és hamarabb reagáltunk. + szociális/társadalmi faktorok. Tényleg nemtom mit nehéz ezen megérteni. Ha ez neked propaganda, akkor őszintén sajnálom.

Ja hogy szerinted jónak gondolom, hogy nem tesztelünk, vagy mi? Ez esetben olvass már vissza, többször leírtam, hogy dilettáns a jelenlegi járványkezelésünk. Az egyetlen mákunk az, hogy hamarabb reagáltunk (idővonalban relatíve), mint ahol szar van, és ezzel úgy fest, megússzuk nagy gáz nélkül. De ezen kívül amit lehet, azt elcsesznek (kórházak kiürítése, védőfelszerelések, jelenlegi korlátozások változtatásának 0 terve, ellentétes kommunikáció korméányon belül, stb)

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.