Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:51:35

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34751) Clickbait válasza lordjancso (#34750) üzenetére


Clickbait
aktív tag

Ami ajánlott, és kapható. :)
Ha a 7c belefér a keretbe, akkor válaszd azt ha újonnan kell. Elég nagy árhézag van a Genius meg a Microlab között.

You got clickbaited.

(#34752) vinczepeter2 válasza .DLL (#34728) üzenetére


vinczepeter2
csendes tag

Jó pár órát szórakoztam az elhelyezéssel. Elég nagy szórásúak a tölcsérek, így közelről élvezhetetlen. Az elhelyezés nem lenne nagy ördöngősség. Annyi, hogy legalább 2 méterre kell ülni, mert közelről belefulladok a hangokba. Nem baj viszont, ha nincs egymagasságban a tweeter. Azért szórakoztam annyit a pozíciókkkal, mert szerettem volna, ha sok apró részlet előjön és a hangszerek a helyére kerünek. Végül arra jutottam, hogy a klipsch nem tudja leképezni normálisan a színpad képet. - biztos ahhoz jobban a zsebbe kell nyúlni! :( Cserábe nagyon meleg a hang, sok a mély, míg a magasakat lágyra színezi. Az összhatás nagyon kellemes és baromi jó, de ugyanakkor nem jönnek ki az apró rezdülések. Szóval a legkevésbé sem felvétel hű, és rohadtul nem studio hangfal. Összességében tetszik és szeretem, mert minden zeném kicsit szebb, jobb, élethűbb, de azért csalódás is valamennyire! Lehet, hogy csak élvezni kéne és nem agyalni. :)

[ Szerkesztve ]

(#34753) PuMbA válasza vinczepeter2 (#34752) üzenetére


PuMbA
titán

" Végül arra jutottam, hogy a klipsch nem tudja leképezni normálisan a színpad képet."

Egyáltalán nincs tere? Vagy milyen van?

(#34754) .DLL válasza vinczepeter2 (#34752) üzenetére


.DLL
veterán

Lehet hogy az a viszonylag nagy és mély tölcsér, jobban szórja magashangokat, így ugyan szélesebb a sweet spot, de lehet hogy a falak és berendezési tárgyak is többet kapnak a magasból -> több visszaverődés, ami jobban mossa a teret. Nem igazán közeltérinek való, házimoziba viszont jó lehet, mert mindegyik nézőhöz eljut a magas, nem csak aki szembe ül a hangszóróval. De csak spekuláció, mondhatni csak hangosan gondolkodtam, és lehet hogy máshol keresendő az ok, pl. az erősítőjében, vagy a fázismenet nem egyenletes, stb. sok oka lehet. :/

(P.H.)

(#34755) vinczepeter2


vinczepeter2
csendes tag

PuMba: Van tér, sőt elég széles a színpad, de nem tudsz minden hangszerre határozottan rámutatni. A szólózó hangszereket poziciónálja balra/jobbra/középre. Ráadásul erőteljesek, élethűek ez adja az egésznek a dinamizmusát - ettől lesz érdekes. A zene többi része viszont úgy folyik egybe, mintha sűrű szirupot öntenél a szobádba. A karatere mélytónusú és a magasakat lággyá színezi. Az összhatás nem mondom, hogy rossz, de olyan mintha önkényesen döntené el, hogy mit emel ki, és mit rak a háttérbe. Főleg olyankor tűnik ez fel, ha ismerős zenét hallgatok. Tudom, hogy másképp szól, mint ahogy azt eltervezték.

.DLL: Igen, ebben lehet valami. Pedig elvileg ez kicsi és közepes szobákba való. Nagyobb hangfalat nem is vennék, pont az elhelyezés miatt. Próbáltam másik szobában is, ott viszont sok volt a csörgő hang. Lehet, hogy azért mert azok a szobák minimalista stílusúak, kevés bútorral. Szóval a házban még mindig ebben a kis szobában a legjobb hallgatni. A legjobb lenne egy külön szobát kialakítani zenehallgatáshoz, már annyiszor elképzeletem. :) Na majd a saját lakásomba…

(#34756) PuMbA válasza vinczepeter2 (#34755) üzenetére


PuMbA
titán

Milyen számmal hallod ezt a térjelenséget? A 3 darab bal, jobb, közép irányokon túl még vannak irányok? Például közép és jobb oldal között is szokott szólni valami?

(#34757) vinczepeter2 válasza PuMbA (#34756) üzenetére


vinczepeter2
csendes tag

Most hirtelen kerestem egy két számot:

https://www.youtube.com/watch?v=dnUivavym1c

Pl ha ezt a számot nézzük, akkor az eleje nagyon jól indul. Jobbra van egy alap gitár dallam, balra a pengetés közelebbről jön és távolabb cseng le. A cintányér és a dobseprű is távolabbról jön. 1 perc környékén megszólal a dob középről és olyan közeli, mintha a fejemet ütnék. Innentől megváltozik a zene karaktere, mert a dob az énekes és a végén a basszus gitár elviszi a hátán az egészet. Hallani akkordokat balról is jobbról is, a cineket is. A lényeg, hogy ez is sokkal durvábban szól, mint egy akusztikus rock. Nem igazán kiegyensúlyozott...

Vagy pl:

https://www.youtube.com/watch?v=WgxjElvllCs&list=PLeKr2LW-LgvRlJAr72IMgOKysoqHIj7O5&index=18

Itt az énekes van nagyon kiemelve. Gyakorlatilag a fülembe ordít és kvázi középen áll, talán kissé balra. A zongora az egészen balról szól időnként jobbra. A dobseprű pedig végig jelen van. Talán az énekes mögött?
És itt is indokulatlanul hangsúlyos az énekes...

https://www.youtube.com/watch?v=a4-zbV4ox_E

Itt a basszus szemből és balról hullámzik. Ez is van kiemelve. A lihegés fülbe jön, nem háttérzene. A gép hangok itt jól elkülönülnek és szintén hangsúlyosak. Itt a jobb oldalról nem sok hang jön. Néha a reférénnél hallható suttogás...

https://www.youtube.com/watch?v=D-h6MoF7HLA

Ennél a számnál pl a teljes színpadon nagyon mély morgás dominál, arra építették a gitárokat és az énekest. Itt elég jól szétválasztja mondjuk a hangszereket, de nincs is sok ráadásul itt is durván színez.

[ Szerkesztve ]

(#34758) .DLL válasza PuMbA (#34756) üzenetére


.DLL
veterán

Persze. Nálam pl. oké a középső rész a "legszembetűnőbb", de a jobb és a bal nem kitüntetettebb, mint bármilyen szög a kettő között, nem torlódnak két oldalra a hangok, az nem is lenne színpad. :)

(#34755) vinczepeter2: Más hangfalakat is próbáltál?

(#34757) vinczepeter2: Van a hozzászólás írás alatt többekközött egy Link gomb, sokkal jobb, ha azal illeszted be a linket, mert automatikusan nem lesz kattintható. (egyelőre) ;)

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#34759) .DLL válasza vinczepeter2 (#34757) üzenetére


.DLL
veterán

Nálam nem ennyire hangsúlyos amit leírtál, de értem.
Szerintem ez a keverés számlájára írható, hogy túlnyomnak egyes dolgokat. Pl. egyszerűen tér és bármiféle zengés nélkül bekeverték Norah Jones-t középre, oszt kész. A zongora viszont nagyon szépen ül a háttérben, persze mintha szintetizátorral is ki lenne egészítve effektént oldalról...
A Long After You're Gone egy hiresen becsapós szám, nagyon "megcsinált" ezért ilyen. ;D

Ezt hallgasd meg: [Link] :D (én ezt a klippet, meg a szöveget már ki tudom zárni a fejemből, mert a felvétel minősége amúgy jó!)

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#34760) vinczepeter2 válasza .DLL (#34759) üzenetére


vinczepeter2
csendes tag

Más hangfalat nem próbáltam, látatlanban/hallatlanban :) rendeltem. Nem mondom, hogy megbántam, csak hogy vegyes érzelmeket táplál. Van amikor másnál hallgatok zenét és azt gondolom nagyon erőtlen, hiányzik belőle az energia, dinamika. Jó rajta hallgatni zenét, mert olyan mintha a kedvenc együtteseid a szobádba zenélnének. Míg máskor pont túl sok és úgy vagyok vele, hogy bár háttérzene jelleggel is lehetne hallgatni. Ennyire nem volt durva korábban egyébként, és azt hiszem most az volt a baj, hogy a bal oldali nagyon be volt forgatva, így felerősödhettek a hangok. Most jobban beállítottam és kiegyensúlyozottabb lett.

Ezen a klippen jót röhögtem, köszi!

A színpadot szerintem ezzel a számmal jól lehet tesztelni.. [link] Ennél a számnél nálam durván 3 méter széles a színpad, és a két szélén végig vannak hangok, míg belül is össze-vissza dobálja.

[ Szerkesztve ]

(#34761) PuMbA válasza vinczepeter2 (#34757) üzenetére


PuMbA
titán

Hétvégén meghallgatom őket, most nem vagyok "jó hangfal közelben", de valószínűleg az lesz, amit .DLL mondd. Kraftwerk jó :K

(#34758) .DLL: Ezt gondolom nem nekem címezted :)

(#34759) .DLL: Ylvis nagyon jó, nekem a Stonehenge a kedvencem :)

(#34760) vinczepeter2: 3m? Mennyire vannak távol a hangfalaid?

[ Szerkesztve ]

(#34762) vinczepeter2 válasza PuMbA (#34761) üzenetére


vinczepeter2
csendes tag

Végül addig szórakoztam a dőlésszögekkel, míg sikerült normális színpadot beállítani. Így most előjönnek a korábban hiányolt apró rezgések és sokkal kiegyensúlyozottabb lett a hangzása.
Az Ákos megsebezve száma alatt különösen nagy a tér. Inkább a 4 m a színpad. PuMba A hangfalak egymástól valamivel több mint 2 méterre vannak. A leírásban az volt, hogy minimum 1,8 m - maximum 4 méterig helyezzük el. A 4 méternél már biztos szétesik a sztereo, de ha túlzottan be vannak forgatva, akkor meg összeszűkül. Szerintem ez volt a baj, így most újra meghallgattam a linkelt számokat. Ég és föld.

Nem részletezném,A zenétől függően 3-4 méteres területen szórja a csilingelő magasakat, miközben ebben a távolságban összefüggő lágy hanghullámokat és méyeket terít el. Sokkal kellemesebb magas hangok, több helyről csilingel és kevésbé agresszív a mély tartomány. A színezettség megmaradt, de nem olyan tömény. Talán a kürt miatt csinálták ilyenre, hogy ne legyen harsány. Ez viszont így már egyáltalán nem zavaró vagy fárasztó!

Hasonló jelenség zajlott le a fülhallgatómnál is. Már majdnem el akartam adni... Először túl kicsi fülpárnát használtam, és a mély elnyomta közepet/magasat. Aztán megtaláltam az ideális méretet és mindenből annyit kaptam amennyit terveztek. Az is hasonló felismerés volt… Rögtön minden a helyére került… Itt is olyan drasztikusan változott meg a hangkép… Komolyan, mintha egy másik hangfal lenne. :)

Tanulság: Üssetek el egy napot azzal, hogy állítgatjátok a hangfalat, mert megéri! :)

[ Szerkesztve ]

(#34763) PuMbA válasza vinczepeter2 (#34762) üzenetére


PuMbA
titán

Király :C Gondoltam, hogy lehetetlen, hogy egy ennyi pénzbe kerülő hangfal nem tud teret.

"Tanulság: Üssetek el egy napot azzal, hogy állítgatjátok a hangfalat, mert megéri!"

Akár 2 napot is, mert nem csak a hangfal pozíciója számít, hanem, hogy te hol ülsz a szobában :K

[ Szerkesztve ]

(#34764) vinczepeter2 válasza PuMbA (#34763) üzenetére


vinczepeter2
csendes tag

Az a baj, hogy a klasszikus sztereo elhelyezésről szóló tippek maximum mankónak jók. Ezekre a hangfalakra meg aztán pláne nem vonatkozik. Azt hittem ennél jobbban be kell őket fordítani, de most olvasgatom a külföldi fórumokat és vannak akik simán szemből használják. Mondjuk az is hülyeség mert akkor a zene felét a fal kapja. Ha pedig úgy állítod merőlegesen, hogy közelebb rakod egymáshoz, akkor meg középen mosódik össze a két “parabola antenna” :)
Sajnos még így is eltudom képzelni, hogy miben nyújt többet egy drágább hangfal. A palladium klipsch-et is elfogadnám pl [link] Valószínű a sistergős cinek és háttérhangok is kikristályosodnának. Ezen így viszont már nem tudok változtatni - valahol kompromisszumot kell kötni.
Hajlandó lennék évekig gyűjteni egy hangsugárzóra, sőt hamár itt tartunk előbb vennék hangfalat, mint autót, és ez kb mindent elárul. :) Sajnos azonban a szóbák akusztikája nem jó, kevés a diffúz felület, így overkill lenne bármi, ami nem polcsugárzó. :( - legalább emiatt nem kell bánkódni! :D :D

[ Szerkesztve ]

(#34765) dudika10 válasza vinczepeter2 (#34752) üzenetére


dudika10
veterán

" ... biztos ahhoz jobban a zsebbe kell nyúlni! "

Nem. Csak kevesebbet kell költeni a márkanévre és többet a hangminőségre.
De hát mikor kérdeztél, mi nem ezt tanácsoltuk, hanem azt, hogy vedd a Klipsch-et. Ja várjunk csak?! Mégsem... :U

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#34766) vinczepeter2 válasza dudika10 (#34765) üzenetére


vinczepeter2
csendes tag

Nem akartam stúdió hangfalat. Tölcséreset akartam, azt hiszem még egy jbl jött szóba nálam. Ha azonban elolvastad a kommenteket, akkor láthatod, hogy ezt akkor írtam, amikor még nem voltak jól elhelyezve a hangfalak. :))

Kíváncsi lennék, mondjuk a jbl hogyan szól, de nem hinném, hogy annyira mellé lőttem volna ezzel. Ár/tudás arányban elég jónak számít. Az más kérdés, hogy vannak drága klipschek és mellette jók is. Ez azért nem az a kategória, hogy csak a márkát fizete meg... aka Bose pl Beats Akik ha fele annyit költenének fejlesztése mint marketingre, már jó termékeket gyártanának.

[ Szerkesztve ]

(#34767) dudika10 válasza vinczepeter2 (#34766) üzenetére


dudika10
veterán

Tudom mit tud az a Klipsch. Maradjunk annyiban, hogy azért a 150 000 forintért, amiért most épp vesztegetik, az a hang messze nem üti meg nálam az ajánlható szintet.

" Ár/tudás arányban elég jónak számít. "

Hát ez borzasztóan erős túlzás. Az ár harmadát csak és kizárólag a névért fizeted, a másik harmada elmegy a bluetooth-ra, a távirányítóra és a digitális bemenetekre. Számold ki, mennyi marad hangminőségre.

" Nem akartam stúdió hangfalat. Tölcséreset akartam "

Értem, de Te tudod, hogy miért? Mert racionális ok nincs rá. :N

"Ez azért nem az a kategória, hogy csak a márkát fizete meg..."

Nem csak a márkát fizeted meg. Csak mocskosul sokat fizetsz érte. Persze még rosszabb ár/érték arányú terméket szinte mindig lehet mondani.

Nyugodtan mondhatom, hogy én már hallottam ezt-azt, de meggyőzni ennek ellenére sem foglak abban biztos vagyok. Megvetted, használd egészséggel, csak mindig felbosszant, amikor valaki kérdez aztán homlok egyenest a tanáccsal szembe megy és utána mégis visszajön. Nem látom az értelmét, ha először nem hallgattál ránk, másodjára miért hallgatnál? :F

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#34768) vinczepeter2 válasza dudika10 (#34767) üzenetére


vinczepeter2
csendes tag

"Tudom mit tud az a Klipsch. Maradjunk annyiban, hogy azért a 150 000 forintért, amiért most épp vesztegetik, "az a hang messze nem üti meg nálam az ajánlható szintet."
Ilyen árban sok hangfalat nem hallgattam. Az, hogy neked nem tetszett a hangja… Az ízlés szubjektív dolog, azon kár vitatkozni.

"Hát ez borzasztóan erős túlzás. Az ár harmadát csak és kizárólag a névért fizeted, a másik harmada elmegy a bluetooth-ra, a távirányítóra és a digitális bemenetekre. Számold ki, mennyi marad hangminőségre."
Nem annyira, ha elvonatkoztatsz egy percre a klipsch előítéletedtől! Kiszámoltam, számoljuk ki együtt! 150 a keret, na most ha a harmada a márka, akkor 100 ezerért nézünk hangfalat. Olyat, amin lehetőleg kürt van. A jbl jött még szóba, ami kategóriájában állítólag verhetetlen votl pár éve. Darab ár 50, tehát 100-nál vagyunk. Kell még hozzá kábel, bluetooth, Dac/hangkártya… Átléptük a keretet és egyébként mennyit fizettem a jbl márkáért? Szerintem is elszállnak a klipschnél az árakkal, főleg a premium kategóriában - bár ott más gyártó is, de ez nem jelenti azt, hogy egyik terméküket sem érdemes megvenni. Eleve ugyan ennyiért van beépíttett Dac, kábel, normális erősítő. Megértem, hogy nem ajánlod én sem ajánlanám. De nem azért mert túlárazott/rossz, hanem mert más a hangképe. A Refrence hangzás már ismerős volt, korábban tetszett, ezt szerettem volna kapni!

"Értem, de Te tudod, hogy miért? Mert racionális ok nincs rá. :N"
Már hogyne lenne! Teltebb hangokat ad, mint a dome tweeterek. Nem near field, tágabb a hang spektruma, főleg a magasak - ha normálisan van hangolva, akkor nem is harsány. Szélesebb a sweet spot… Semmi uri-muri ez racionális döntés következménye volt.

"Nyugodtan mondhatom, hogy én már hallottam ezt-azt, de meggyőzni ennek ellenére sem foglak abban biztos vagyok. Megvetted, használd egészséggel, csak mindig felbosszant, amikor valaki kérdez aztán homlok egyenest a tanáccsal szembe megy és utána mégis visszajön. Nem látom az értelmét, ha először nem hallgattál ránk, másodjára miért hallgatnál? :F"
Nem értelek! Miért kéne meggyőznöd? Nyitott voltam a véleményedre, és alaposan átgondoltam, majd választottam ezt. Bocsánatot kérek, hol a problémád? Én fizettem érte, én hallgatom, nekem tetszik! Nem az lett amit te mondtál, és még van pofám visszajönni, hogy kérdezzek tőletek? Érdekes… Másnak is problémája van ezzel, vagy csak te vagy paraszt?

(#34769) dudika10 válasza vinczepeter2 (#34768) üzenetére


dudika10
veterán

Egy pár JBL 90k-ból megvan jelenleg.
20-30k körül már kapsz DAC-ot, digitális bemenettel.
Ha ragaszkodsz a bluetoth-hoz is, az is megoldható 10k körül.
Költsünk még el 10k-t kábelre.
Ez 140k, árban majdnem ugyan ott vagyunk. Csak minőségben két kategóriával feljebb.

Nincs minden összeszerelve egy dobozba? Ez igaz, de egyrészt ez előny, másrészt olcsóbban is jöttünk ki, harmadrészt még mindig két kategóriával feljebb vagyunk minőségben.

Nincs előítéletem, tud a Klipsch ha akar, csak itt sok vásárlót és pénzt akart.
Nekem nem tetszik a hangja, mert nem hozza azt az objektív szintet, amit elvárnék ezért az árért (vagy a feléért). Nem a szubjektív részével van a bajom.

Látom elolvastad a marketing maszlagot. Ez jó, csak kellő forráskritika kéne hozzá (meg még inkább tapasztalat). :B

Hát én csak azt látom, hogy a racionalitás legkisebb mértéke sem vezényelte a döntésed, tehát nem fogadtad meg a tanácsot. De be is fejeztem. Nincs értelme, mert Te a saját döntésed véded, nekem meg van némi tapasztalatom, és mivel a kettő szöges ellentéte egymásnak, közös nevezőre nem fogunk jutni.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#34770) vinczepeter2 válasza dudika10 (#34769) üzenetére


vinczepeter2
csendes tag

Tehát ugyan ennyiért lehetett volna jbl, ami Szerinted két ketegóriával feljebb van. Én nem hallottam a jbl-t, így ezt nem vitatnám. Azért gondolom, hogy ez a szubjektív véleményed, mert a kritikusoknak meg pozitívak a tapasztalataik. És elvileg ők is sok hangfalat hallgattak, ergo van összehasonlítási alapjuk. Még mindig ízlésen akarsz vitatkozni, persze most majd megint megkapom, hogy makacs vagyok és védem az igazam.

Ha beírod, hogy horn loaded tweeter vs dom tweeter rengeteg Objektív irományt fogsz találni. Persze bélyegezheted marketing dumának… Attól még tény, hogy pl lesugározza a magas hangokat vagy hogy 4 méter széles a színpad.

Én meg azt látom, hogy te (mint a topik gazdája!) nem tudod elfogadni más döntését. Abból indulsz ki, hogy én makacs vagyok, védem az igazam és nem racionális, mert nem az ajánlott közül választottam. És tudod EZÉRT nincs értelme ezt folytatni. Egyébként meg nyertél: Meguntam és le is iratkozom innen!

(#34771) Mukucs


Mukucs
senior tag

Srácok, valaki hallott már Roland DS-5 nevezetű jószágot!? :B

(#34772) vinczepeter2


vinczepeter2
csendes tag

dudika10:
Én nem akarok veled veszekedni, de szerintem még mindig nem érted mi volt a gondom: Úgy döntöttem, hogy maradok, mert semmi rosszat nem tettem!
Én kérdeztem valamit, amire választ kaptam. Sikerült beállítanom a sztereo képet és leírtam, hogy mennyire előnyére változott a hangja. Erre jöttél te a semmiből, hogy ugyan mit kérdezgetek/irogatok én itt, hogy ha nem az ajánlott hangfalat vettem. Hogy makacs vagyok nem hallgatok rátok, meg egyébként sem vagyok racionális… Holott én örülök a hangfalnak és most marhára nem kérdeztelek. És az a tény, hogy Te topik gazdaként ezt megléped, kvázi kiközösítenél, csakmert nem érvényesült az akaratod, nekem minimum fura volt. Részemről el van felejtve a dolog és túl léptem rajta. Ne gondold egyébként, hogy süket lennék a tanácsaitokra, hidd el mindent alaposan végig gondolok. Ha pedig szerinted valamikor is rossz döntést hozok, akkor nyugodtan írd le, de azt engedd meg és ne háborodj fel, ha végső döntést én hozom meg!
És így a végére azért leírod, hogy szerinted mitől rossz az r15pm? Vagy miben volt sokkal jobb a jbl?

(#34773) lezso6 válasza vinczepeter2 (#34772) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Én eddig csak olvastam, most összefoglalnám mi volt, hátha ebből leesik:

1. Idejöttél, kértél ajánlást, hogy mit vegyél.
2. Nem hallgattál senkire, olyat vettél, ami nem ajánlott.
3. Ide jöttél, hogy miképp lődd be, mert nem az igazi, s megjegyzed, hogy egy jobb hangfal biztosan jóval drágább.
4. Megcáfol egy jóval tapasztaltabb tag.
5. Erre te bevágod a hisztit, hogy de akkor is jót választottál meg különbenis.

Én is hasonló cipőben vagyok, kb egy éve vettem egy pár A7X-et, mert ribbon. Ugyanígy kicsit fura volt az elején, kb visított a magas. Aztán végül bejáratódott, rájöttem, hogy állvány kell neki, stb. Azóta imádom. De nem bizonygatom, hogy milyen jó ár / érték aránya van, meg hogy milyen jól döntöttem, stb., mivel nulla konkurens terméket hallottam.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#34774) vinczepeter2 válasza lezso6 (#34773) üzenetére


vinczepeter2
csendes tag

Most akkor az van, hogy ha valaki tőletek tanácsot kér, de nem azt veszi, amit az ajánlóba feltűntettetek, akkor le van ejtve? Ha később kérdése lesz és bizalommal fordul hozzátok (mert nagyon értetek hozzá) akkor elkülditek, hogy magára vessen, mert makacs. Már értem leesett!
Ezzel csak az a baj, hogy úgy csináltok, mintha a ti pénzeteket költöttem volna. Nekem tetszhet ez a hangfal, vagy a nálam tapasztaltabb majd megmondja, hogy tetszen-e?

Nem bizonygattam semmit, annyit írtam, hogy több helyen olvastam, hogy jó az ár érték aránya. Illetve, hogy nem halottam a jbl-t de ez tetszik. Aztán megkaptam, hogy ez egy túlározott vacak én meg hülye vagyok. :D

[ Szerkesztve ]

(#34775) vinczepeter2


vinczepeter2
csendes tag

A pontok egyébként hátha megérted!

1. És megköszöntem, de pro kontra a klipsch mellett döntöttem. (bemenetek, kürt, blutooth…)
2. Ami nem ajánlott az nem NEM ajánlot = ROSSZ hanem szerintetek ár/érték arányban nincs a legjobbak között. Ergo nem AJÁNLOTT
3.Igen, akusztika és a sztereó felől kérdeztem. Akkor is ezt tettem volna ha ajánlottat veszek. Aztán sikerült beállítani (talán azt kommentet el se olvastátok) most már SZÁMOMRA jó!
4 Vannak drágább hangfalak amik jók. Csak kiderült, hogy a jbl is annyiba került volna. A hangzás pedig mióta nem szubjekív… Plána a klipsch esetén ami eléggé megosztó. Kinek higyjek? Ezt is vehetem egy véleménynek vagy az övé mindenek felett áll? Nem vitáztam, csak megkérdőjeleztem…
5. Ezt meg már többször leírtam...

(#34776) lezso6 válasza vinczepeter2 (#34774) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Nem. Csak az fura, hogy idejössz, megkérdezed az embereket, aztán semmibe veszed az ajánlásokat. Majd visszajössz megint kérdezni. Bár legalább most megoldódott a problémád. :)

Tetszik persze, mert gondolom ez az első hangfalod, ami ebben a kategóriában van, nincs viszonyítási alap.

(#34775) vinczepeter2: A dinamika, felbontás, tér, stb nem szubjektív dolgok. De eleve nem értem miért beszélünk szubjektivitásról, amikor nem hallottál mást. :F

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#34777) vinczepeter2 válasza lezso6 (#34776) üzenetére


vinczepeter2
csendes tag

Tényleg enyire nehéz?

Ilyen szentségtörést más még nem csinált? Nem vettem semmibe egyébként. 1 hétig bújtam a netet, és az összes kritikát elolvastam az ajánlottakról (már amelyikől találtam) köszönet érte, de bizonyos szempontok miatt végül mégis másikat választottam. Megtehetem? Jogomban áll! Inkább az a fura, hogy ezután besértődtök és összezár a kör - utána inkább nem segítetek a másiknak :) Szánalmas!

Ezt most már tényleg unom…

Nem érted, persze hogy nem, ahhoz értelmezni is kéne a leírtakat. dundihoz hasonló szakértőből dunát lehet rekeszteni és ők sok-sok kritikát írnak online. ott sokan vannak akik dícsérik (pont a dinamikát és a teret :D) mások lehúzzák - abban azonban közös az álláspont, hogy a klipsch tölcséreknek megosztó a hangzása. Ha a sok külföldi kritikus véleménye eltérő - akiknek van összehasonlítási alapjuk…. Na kezded érteni? Az mind szubjektív vélemény. Ugyan ez a helyzet a fórumokan is: Van akinek tetszik, míg mások harsánynak gondolják és utálják. - Ők többnyire azzal jönnek hogy túlárazott. Dundika véleménye nekem egy a sok kritikusé közül - nem több, nem kevesebb és ez teljesen függetlenül attól, hogy ez az első hangfalam és nem hallottam mást…

(#34778) PpenoO válasza vinczepeter2 (#34777) üzenetére


PpenoO
őstag

Szándékosan dundikázol?:)

Rátok férne egy békéltető party az Extremeaudionál. Van rendes hifi szobájuk, JBLt és Klipschet is tartanak.

(#34779) .DLL válasza vinczepeter2 (#34775) üzenetére


.DLL
veterán

"Vannak drágább hangfalak amik jók. Csak kiderült, hogy a jbl is annyiba került volna. A hangzás pedig mióta nem szubjekív… Plána a klipsch esetén ami eléggé megosztó. Kinek higyjek?"

Magadnak, de magadnak csak úgy tudsz, ha már hallottad "a többit".

Következő hsz.: "Inkább az a fura, hogy ezután besértődtök és összezár a kör - utána inkább nem segítetek a másiknak :) Szánalmas!"

Szerintem ez csak nem igaz. Kaptál segítő hozzászólásokat, találgattuk mi lehet az elégtelen tér oka. Persze beállítani nem tudtuk, azt egyedül neked keleltt megtenni, valóban...

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#34780) dudika10 válasza vinczepeter2 (#34777) üzenetére


dudika10
veterán

A " ... biztos ahhoz jobban a zsebbe kell nyúlni! " kijelentéssel kezdtem vitatkozni. Beépített DAC, bluetooth, phono előerősítő, távirányító, Klipsch névvel. Hogy a viharba szólhatna ez jól az áráért? Józan ésszel végiggondolva is lehetetlen.
Akármnennyire is szeretnéd, hogy a téma teljesen szubjektív legyen, nem lesz az, vannak objektív részei.
(Egyszerű példa: teljesen laikus személy is el tudja dönteni, hogy az S merci objektíven jobb, mint a VW Polo. Szubjektíven az Audi A8-cal meg a 7-es BMW-vel kell összehasonlítani. Ez nem teszi rossz autóvá a VW Polo-t. Akkor sem lesz rosszabb autó, ha a másik három árában adják. Csak viccesen rossz ár/érték arányú.)
És ezt a témát itt le is zárhatjuk. Neked nincs tapasztalatod, nekem egy kevéske azért van.

A sok kritikustól, akinek a véleményét az interneten olvastad, én abban különbözök, hogy nem kapok pénzt az enyémért. Ez pedig nem éppen elhanyagolható. :N
Erre mondtam, hogy kell a kellő forráskritika (amihez kellő tapasztalat sem árt).
Azért van pár árulkodó jel, ami azt jelzi, hogy az adott cikk fizetett hirdetés:
Például ha semmi negatívumot nem említ, ugyanis hibája mindennek van.
Vagy ha a gyártó által megadott számadatokkal dobálózik, és azokat erősségként tünteti fel (ha azt olvasod például, hogy 1000W zenei teljesítményt tud, tehát biztosan jó hangos/dinamikus, akkor menekülj :Y ).

A topikgazda rang csak annyit jelent, hogy up-to-date-en kell(ene) tartanom az összefoglalót, és a nagyon egyértelmű eseteket (hirdetés fórumban vagy trágár, személyeskedő megnyilvánulás, ami nem illik a lapcsalád arculatába - és egyébként sehova) moderálom. Semmi többet.

Nem látom, hogy hol és mikor nem kaptál segítséget.
Most is csak segíteni szeretnék, kinyitni a szemed, tágítani az ismereteid, hogy legközelebb amikor döntened kell, tényleg megfontolt döntést tudj hozni. (Mert a mostani nem volt az, akármennyire is szeretnéd. A bölcs megoldás az, ha ezt elfogadod és a tapasztaltabbak tanácsait megfogadod)

A témába nem vágó dolgokhoz pedig kérlek használd az "off topic" checkboxot és gombot a továbbiakban (az egész hozzászólást vagy csak egy részét is off-ba teheted).

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#34781) vinczepeter2 válasza dudika10 (#34780) üzenetére


vinczepeter2
csendes tag

Először is sorry véletlenül lettél dundi :)

Kár, hogy nem olvastál tovább. Mert után kiderült számomra, hogy rosszul volt elhelyezve, azért panaszkodtam. Segíthettél volna ebben is, mert te elvileg már használtál ilyet! Nem mondtam egy szóval sem, hogy ez a legjobb ár/érték arány tekintetében ami kapható, sőt biztos vagyok benne, hogy van amiben a jbl pl jobb, míg másban gyengébb. De most már annyira felcsigáztál, hogy el fogok menni és meghallgatom!
Én a te véleményedet kérdeztem, hogy neked mi nem tetszett benne és miben volt jobb számodra a jbl?
Ekkora szakadék lenne a klipsch és a jbl között, vagy most a klasszikus én a jbl-t preferálom over klipsch flém fog kibontakozni? ;)

Még ha igazad is van, tudod ezt a megközelítést akkor sem fogadom el. Ó igen, a Te a tapasztalatod felülírja a többiekét, mert aki pozitívan nyilatkozik róla azt tuti lefizették. Én meg ha ezt megkérdőjelezem, akkor jösz a tapasztalatlanságommal, meg a forráskritikával. Sak matt igaz? Azért annyira tudom szűrni, hogy ha valki nagyon ömleng akkor az gyanús legyen. A paramétereket elszokták mondani (méretek), de nem dobálóztak adatokkal és kritikával is illették. Sőt gyakran összehasonlították: Leginkább az audioengine a5-tel Azzal említik egy lapon, gondolom arról is hasonló a véleményed. Meg azt hiszem valami drágább yamahával is…
Én azt látom egyébként, hogy audiofil körökbe általában fújnak a klipsch-re és azt gondolom nálad is itt a gond. Főleg stúdió hangfalakat ajánlasz, mert azt szereted? ha hűen adja vissza a felvételt. Míg a klipsch inkább hifi hangfal és nem közeltéri. Ez konkrétan az r15m aktívvá alakított változata…

Hát ha rajtad múlott volna… Érdekes, hogy azon akadsz ki, hogy nem az ajánlott közül választottam, és hogy ennek ellenére van pofám kérdezni. Mintha el kellene számolnom feléd! A többiek segítőkészek voltak. Ez csak rád és hű fegyverhordozódra lezso6-ra vonatkozott, ezért a többesszám.

(#34782) flanki


flanki
aktív tag

#34678 Erre esetleg valaki tudna válaszolni? A nagy "komment háború" közepén hátha valaki mégis akad aki ismeri az említett típust... :U

[ Szerkesztve ]

(#34783) nonozoom


nonozoom
tag

Hát ez már tényleg csak szóháború. :(
Szerintem a hangfalak közti minőség béli különbségek csak stúdió környezetben, ugyanazon zenével, ugyanazon meghajtás mellett jönnek ki. A műszeres mérésekre gondolok, de az nem ugyanaz, mint a fül. Az szubjektív. Mindenkinek más az ízlése, illetve a zene műfaja sem mindegy. Majdhogynem lehetetlen eldönteni melyik hangfal jobb pusztán hallás alapján mondjuk 10 közül. Legfeljebb, hogy nekem melyik tetszik jobban és akkor még benne van, hogy az a legpocsékabb a mért értéke szerint. Úgyhogy ezen kár is vitázni szerintem.

(#34784) ANDROID??? válasza nonozoom (#34783) üzenetére


ANDROID???
addikt

Én úgy hasonlítottam össze itthon két 2.1-et, hogy előre dkötve egyik szett hátra kötve másik szett, ugyanazon zene azonos hangerő stb és kb egymás mellé téve a két kicsi és az asztalba a két mély, simán kijött így is a különbség ;)
(azonos márka, más típus)
Sajnos még a stereo nem dőlt el, így azzal nem tudom kicsit sem hasonlítani.

(#34785) lezso6 válasza vinczepeter2 (#34777) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Totálisan félreérted a helyzetet, nekiállsz személyeskedni, s olyan dolgokat kérdőjelezel meg, amiről jól láthatóan fogalmad sincs. Nekiállhatnék tételesen cáfolni ezeket, de úgy látom semmi értelme, mert úgy veszed, mintha hülyének néznénk, pedig cél csak az, hogy segítsünk.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#34786) dudika10 válasza flanki (#34782) üzenetére


dudika10
veterán

Méreteit és súlyáz tekintve akár jó is lehet.
Ki kellene próbálni, összehasonlítani a Genius-szal.
De árban azért felé lőtték egy 30%-kal a legtöbb boltban.

(#34783) nonozoom:
Ez nem igaz. Ha egymás mellé raksz két eléggé különböző hangfalat, még egy átlag laikus is meg tudja különböztetni őket. Hogy melyik a jobb, ahhoz már kell valaki, aki tudja, hogy hogy kéne szólniuk, de szerencsére ebből is van pár személy.

Azzal nem is lenne baj, ha valaki azt mondaná, hogy szubjektíven neki ez vagy az jobban tetszik (akár annak ellenére, hogy objektíven egyértelműen rosszabb - mert nekem is lehet akár olyan elrontott anatómiám, hogy a Dacia Logan ülése kényelmesebb, mint az S osztály bőrfotelje, de ez nem kérdőjelezi meg az objektív sorrendjüket), de ugyebár ehhez legalább 2-t hallani kell egymás mellett.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#34787) flanki válasza dudika10 (#34786) üzenetére


flanki
aktív tag

Köszönöm szépen a választ!
Gondoltam hogy annyira nem ismert ez a szett (a Media-Tech nem egy népszerű gyártó gondolom), de engem is érdekelne hogy milyen lehet...
Agyalok rajta hogy lecseréljem a 1250B-t erre, de csak azért mert kíváncsi vagyok! :B :U

[ Szerkesztve ]

(#34788) dudika10 válasza flanki (#34787) üzenetére


dudika10
veterán

Rendeld meg neten, ha nem tetszik, visszaküldheted és csak az oda-vissza postaköltséget bukod, mi meg megtudjuk, hogy mit tud. ;)

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#34789) flanki válasza dudika10 (#34788) üzenetére


flanki
aktív tag

Még egy kérdés. :D

A Microlab B70 még ha fele akkorát is szól mint a Genius 1250B, minőségben is rosszabbúl szólhat illetve levan árnyékolva mágnesen?
Ha valaki tudna erröl nekem infóval szolgálni azt megköszönném. :)

(Azért vetődött fel a B70 gondolata mert nem használom ki a Genius 1250B hangerejét. Illetve a Microlab-ot itt a fórumon is jobban elismerik, magasabb árszegmensben... Az árnyékolás hiánya meg pöppet zavar a Geniusban.)

[ Szerkesztve ]

(#34790) dudika10 válasza flanki (#34789) üzenetére


dudika10
veterán

Mágnesesen a genius is árnyékolt.
Arra gondolsz, hogy a telefon be tudja zavarni? Mert az egy sok tényezős kérdés, és semmit nem jelentene az sem, ha azt mondanám, hogy nálam nem volt gond valamivel (milyen messze és hol ülsz a toronyhoz képest, milyen telefon, milyen grekvenciasáv, stb.), de ez a wifire is igaz. Még sokkal drágábbak esetén is lehet ebből gond.

A B70-et passzolom, új modell még.
Ha mindenáron váltani akarsz kategórián belől, akkor a B73-at nézd med inkább.

A genius nem is indul a magasabb árszegmensben, csak azért nem lesz jobb a microlab, mert kínál drágább termékeket is.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#34791) flanki válasza dudika10 (#34790) üzenetére


flanki
aktív tag

Köszi a választ!

Igazad van ez a B73 tényleg jobban megéri a spec. alapján. :R

(#34792) vinczepeter2 válasza lezso6 (#34785) üzenetére


vinczepeter2
csendes tag

Olyan dolgokat kérdőjelezek meg, amikről más, dudikához hasonló tapasztaltaknak fogalmuk van, de máskép látnak. A különbség annyi, hogy ők megindokolják a hangfal előnyeit-hátrányait és hogy hol fekszik a mezőnyben, milyen hangfalakkal van (szerintük) egy szinten…
Érted, itt nem rólam van szó, vagy a tapasztalatlanságomról, hanem az információ szűréséről!!! Miért van az, hogy összességében ezt a kritikusok egy életképes versenyzőnek gondolják a közép kategóriában, míg dudika nem. Nem haragszom dudikára, csak azt várom, hogy profi módon Ő is indokolja meg, de hiába kérem!!!

Mi van helyette? Egocentrikus flegmázás! Ő tudja Én nem! - megint miért én? Másokat biztos lefizették, mert ez “kategóriákkal lejjebb van, mint a jbl” + “én nem kezelem helyén a forráskritikát!” + autós példák konyhanyelven… és egyébként sem ajánlott…

(#34793) flanki válasza vinczepeter2 (#34792) üzenetére


flanki
aktív tag

Bocs már hogy beleszólok, de ha ennyire tudod hogy neked mi a jó, illetve "vágod a pitét" akkor miért teszel fel ide kérdéseket? Szerintem jó lenne ha nem flame-elnéd tovább a topic-ot és lenyugodnál (ha igazad van ha nem).
Másról sem lehet lassan már itt olvasni, és szerintem nem ezért jött létre ez a topic!

Amúgy peace meg minden egyéb!

(#34794) .DLL válasza flanki (#34793) üzenetére


.DLL
veterán

+1, ezt itt le kéne zárni, mert akad a tű.

(P.H.)

(#34795) vinczepeter2 válasza flanki (#34793) üzenetére


vinczepeter2
csendes tag

Azért teszek fel kérdéseket, mert “nem vágom ennyire a pitét” Ha megnézed a kérdésem az akusztikával volt kapcsolatos, amire választ is kaptam. Először nem kérdeztem mi a véleménye a hangfalról, de leírta, hogy túlárazott és szar. Azóta arra várok, hogy ezt megindokolja. És nem, nem flame-elem a topikot, hanem lezso-nak válaszolok, hogy mit értett félre. Meg lehet győzni engem, nem vagyok menthetetlne, de ahhoz érvelni kell. A status quo kevés ide, és örülnék, ha jutnánk valamire…

(#34796) thornadoj válasza vinczepeter2 (#34795) üzenetére


thornadoj
aktív tag

Nem lett leszarozva a hangfalad. És ha nem a legjobb ár/érték arányú, akkor mi van? Sokan vesznek iphone-t, meg galaxy s szériákat, és magasról sz**-nak bele, hogy 2/3-áron lehet kapni ugyan olyan tudásút. Annyiba adok igazat dudikának, ha már ennyi pénzt elköltesz, elmehettél volna a hit spaceba hallgatózni. lehet tényleg találtál volna neked jobban tetszőt.

(#34797) vinczepeter2 válasza thornadoj (#34796) üzenetére


vinczepeter2
csendes tag

Igen, konkrétan nem lett kimondva, csak kiszámolva... :) Nem tudtam elmenni, de nem is lett volna értelme, mert amiket kinéztem nem lehetett volna kipróbálni. Így úgy voltam vele, hogy megveszem ezt, és ha nem tetszik visszaküldöm, aztán választom a jbl-t. Az audioengine-ről meg ledumáltatok...
Ha azt vettem volna, azzal is elégedett lennék, de most már marad ez, nekem megfelel... Biztos találnék olyat, ami tetszik hasonló árban, de drágábban vagy olcsóbban is!

[ Szerkesztve ]

(#34798) gabka86


gabka86
csendes tag

Solo 6c kapható iponnál.

(#34799) jeromosi válasza gabka86 (#34798) üzenetére


jeromosi
aktív tag

Sziasztok!
Még mindig a kettő között.
Most írta a kolega hogy lehet kapni ipon-nál a 6c-t.
Szerintetek így 6c legyen vagy 7c?

(#34800) PuMbA válasza jeromosi (#34799) üzenetére


PuMbA
titán

Ha az összefoglalót elolvastad, akkor nem kérdés, hogy 6C :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.