Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:51:35

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35351) JanR válasza PuMbA (#35350) üzenetére


JanR
addikt

Akkor ha jol ertem a 7C ugyn az mint a 6C, csak egy picit tobb melyet nyujt nekem? Nem vagyok annyira otthom hangtechnikaban, de attol meg szeretem elvezheto minosegben es hangzassal hallgatni a zenet. A merete miatt tetszik jobban a 7C amugy, de ha teljesen felesleges es a 6C is eleg nekem, akkor azt veszem :) Meggyozheto vagyok igazabol.

(#35352) PuMbA válasza JanR (#35351) üzenetére


PuMbA
titán

Igen, de a 6C-nek sincs kevés mélye :)

(#35353) lezso6 válasza PuMbA (#35352) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Jó lenne tudni, hogy egyébként mennyi a különbség a 6C és 7C között. A 7C javára szólhat még az, hogy magasabb, így nem kell neki állvány / döntés, hogy fülmagasságba nézzen.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#35354) JanR válasza lezso6 (#35353) üzenetére


JanR
addikt

Igen, ezek utan valoszinu a merete miatt a 7C-re esik a valasztasom :)

(#35355) devil-k válasza thornadoj (#35344) üzenetére


devil-k
nagyúr

Köszi! Elég sok jót olvastam róla! Tetszik is. :R

- mozi bolondéria -

(#35356) krichd1 válasza lezso6 (#35346) üzenetére


krichd1
addikt

Szerintem a nagyobb membránfelület szuboknál pont kisebb hangerőn jön jól, nincs erőlködés, dinamika hiány, mint kisebbeknél, amiknek kell egy bizonyos hangerő, hogy összeszedjék magukat. Azért zenénél, néhány hangszernél, mint például az orgona, nem árt ha 40Hz alatt is rendben vannak a dolgok, ez nagyobb és felső kategóriás álló hangdobozoknak, mainfield monitoroknak nem probléma. Utóbbi időben elég sok szubládát meghallgattam, hogy bővítsem a tapasztalataimat, illetve a Magnepanokhoz sem ártana vennem egy párat. Amiből lehetett végigpróbáltam adott szériából kisebbeket és nagyobbakat is, van amit csak bemutató teremben tudtam, volt ami haza is vittem próbára. A kisebbek nem győztek meg, pedig örültem volna neki, ha igen, mert jóval olcsóbbak a nagyobb szériatársaikhoz képest. Reflexesből is volt amit elég jónak találtam az áráért, például SVS PC-2000, Nubert nuVero AW-17, de ezek sem kicsik, de elég ügyesek, "csöves" létük ellenére.
Azok a "stúdiós" szubok, ahol elsődlegesen a kompakt méretre mennek rá, elég kompromisszumosak hangminőség szempontjából. Például hallottam a Genelec 7040A-t, áráért kifejezetten csalódás volt, annyiért simán jobb például a Dynavoice Thunder T-12.
Amúgy a nagyobb méretű jobb féle zárt szubokba is beletesznek olyan technológiákat, trükköket, amikkel még pontosabb lesz a hangjuk, például a Direct Servo, illetve a D osztályú erősítők azon előnyét is kihasználják, hogy azoknak általában nagyon magas a csillapítási tényezőjük.

A mélyközép hangszórók más követelményeknek kell megfelelniük, mint egy szub-basszus hangszórónak, de ott sem mindig igaz, hogy jobb a 5" a 8" méretnél, ott is vannak kivételek, még belépő kategóriában is. Például szérián belül a Presonus E8-at az E5-nél, vagy a Yamaha HS8-at a HS5-nél én egyértelműen jobbnak tartom minden tekintetben. Vagy fentebb ott a népszerű Genelec példája, kevés érvet tudnék felhozni a 8030 mellett a 8050 ellenében, csak annyit, hogy jelentősen olcsóbb az előbbi és valamivel közelebbről hallgatható. A 8050-nek nem az a legnagyobb előnye a kisebbel szemben, hogy mélyebbre megy, vagy hogy nagyobb hangerőre képes, hanem hogy a középtartománya természetesebb, testesebb, a hangszerek mérete közelebb áll a valósághoz, nem erőlködik sok hangszer alatt sem, persze mindezt közeltéri monitor kategóriában értem.
Egyébként én a 8050 hangját sem szeretem, de most ez mindegy. :)

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#35357) ot93 válasza thomeef (#35343) üzenetére


ot93
senior tag

Hát nekem kb. 6*4m-es a szoba, de a mély valahogy kevés... :/ zenék alatt jó, de filmekben olyan kevés, hogy a bóvli sw-G 1250 (gamer, nem a sima) általában jobban hangzik filmekben, DE csak a mélyigényes részekben (robbanás, földrengés, meg ilyenek), amúgy természetesen a solo 6c sokakkal jobb... aztán még ott vannak a játékok, ahol szintén kevés a mély. Pl. Mikor gta v-ben gránátot dobok, nincs az a nagy robbanásos "dübörgés", mint kéne... de a vicc, hogy egyébként a hangfal elő tudja állítani azokat a hangokat, mert zenék alatt tapasztaltam már...
Először integrált hangkártya volt a gépben, most xonar d1 (használt), de mondhatni ugyanaz van e tekintetben...
Mit kéne próbálni? Mert én a d1 gyári programjában már n állítgattam mindent de nem igazán változik, ill. az, hogy felhúzom a mélyet, nem megoldás, mert akkor meg torzul a zene hangzása... meg igazából a sw-g 1250-n nem kelett állítani, alapon használtam mindenre.
Amúgy az egyik elhelyezési pozícióban megfigyeltem, hogy a fal melett többszörösen felerősödik a mély, és ott nekemn is kb. -8-ra kellett állítani, de hát az gondolom a visszaverődés miatt van így torzulhat is a hang, meg nem a fal mellől hallgatom :D. Ahogy most van, ilyen nincs a fal melett.

[ Szerkesztve ]

Eladó: Sony HDR-AS20 akciókamera - 10k

(#35358) dudika10 válasza ot93 (#35357) üzenetére


dudika10
veterán

Lehet csak szimplán "rossz helyen ülsz". Ha 0.5-1-2 méterrel hátrébb ülsz, akkor milyen?

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#35359) PuMbA válasza ot93 (#35357) üzenetére


PuMbA
titán

"Mikor gta v-ben gránátot dobok, nincs az a nagy robbanásos "dübörgés", mint kéne... de a vicc, hogy egyébként a hangfal elő tudja állítani azokat a hangokat, mert zenék alatt tapasztaltam már..."

Saját magadnak válaszoltad meg a kérdést a mondat második felében... nem gondoltál már arra, hogy a gránát nem dübörög? :DDD Egy tank szokott például dübörögni, ha mennek vele. Hidd el, hogy a 6C-d szól a valósághoz közelebb és a való világban ritka, hogy valami dübörög meg nagyon mély hangot ad. Ha voltál már baleset közelében, akkor például tudhatod, hogy ha két autó összeütközik annak sincs körülbelül semmilyen mély hangja, inkább közép.

[ Szerkesztve ]

(#35360) minimumgame


minimumgame
tag

Sziasztok!

Sajnos a hanghoz nem értek, mert különösebben sosem foglalkoztatott hogy szól ez meg az, de szeretnék most egy kicsit fejleszteni a TV-filmezés hangon ha érdemes.
Elsőnek egy egyszerű (max. 30k) 5.1-es hangfalszettet gondoltam, de utána olvastam itt az összefoglalóban és a kommentekben és ha nincs értelme akkor nincs. De ezt a híres Genius SP-HF1250B hangfalat érdemes egyáltalán (LG LED) TV-hez megvenni ? Filmnézésnél szeretnék kicsit komolyabb hangzást.

Köszönöm előre is a segítséget

(#35361) PuMbA válasza minimumgame (#35360) üzenetére


PuMbA
titán

Érdemes :K

(#35362) szabeska válasza minimumgame (#35360) üzenetére


szabeska
addikt

+1

F1

(#35363) varmi2 válasza minimumgame (#35360) üzenetére


varmi2
nagyúr

Nekem is ebből a hangfalból szól a tv. Nem bántam meg.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#35364) lezso6 válasza krichd1 (#35356) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Hát jó, meggyőztél. :) Egyébként nem is drágák. De ha akarnám is, ezeket amiket linkeltél nem tudnám hogy bekötni, mivel csak bemenetük van.

Persze, nem is azt mondtam, hogy mindig, csak hogy általában. A nagyobb felület elvileg nagyobb dinamikát ad, ha jól csinálják.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#35365) lezso6 válasza PpenoO (#35335) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Kíváncsiságból csináltam egy spektrumot:


Katt a nagyításhoz!

Ezek hülyék, ez minden szetten aggya a méjjet. :DDD

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#35366) krichd1 válasza lezso6 (#35364) üzenetére


krichd1
addikt

Pedig nem meggyőzni akartalak, csak leírtam a véleményem.
Ha nincs előerősítőd, amivel meg tudod csinálni a vágást, akkor nehezebb dolgod van, az biztos. Viszont arra is van megoldás, például keress használt SVS SB12-Plus-t, van ki-bemenete, sok állítási lehetősége, nem nagy, nem drága, első zárt szubnak tökéletes.
Audioban mindig az a gond az általánosítással, hogy sokszor rögtön fel lehet hozni legalább féltucat kivételt. :)

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#35368) Maxtreme


Maxtreme
addikt

Srácok.
Ajánljatok nekem légyszi valami komolyabb aktív stereo hangfalszettet.

Amiknek meg kéne felelnie:
- Elsősorban elektronikus zenéhez lenne, tehát valamilyen szinten fontos a telt jó mélyekkel (is) rendelkező hangzás.
- nem hátrány az optikai bemenet, sőőt. (de minnimum RCA legyen rajt, nem akarok pl xlr-ről forgatgatni)
- 60, de max 80-at szánok rá.
- Lehessen kis hazánkban kapni.

szerk: Bose companion 20-at nézegettem, de az drágább, meg a Bose képes enyhén szólva is túlárazni a cuccait, szal inkább passzolom.

[ Szerkesztve ]

(#35369) emvy válasza Maxtreme (#35368) üzenetére


emvy
nagyúr

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/94334-sony-sa-h7900-elektrostatic/?hl=%2Bsony

Vedd meg ezt. Igazabol inkabb meg kene venni magamnak.

while (!sleep) sheep++;

(#35370) Maxtreme válasza emvy (#35369) üzenetére


Maxtreme
addikt

Használtat passzolnám. :N
Tudom hülyeség, de sajna fáztam már rá sajna, bár hála isten jól jöttem ki belőle.

Meg ez ide sztem ez fizikailag túl nagy lenne :)

Azért thx :R

(#35371) Jimy83 válasza Maxtreme (#35368) üzenetére


Jimy83
aktív tag

Hat az Bose egy vicc 100 ezresert, azt semmikep nem vennem.
Amiket az osszefoglaloba vannak onnan neznek vmi studio part zenehez .
Olcsoert meg van a microlab solo6c ami teljessen jo 35 rugoer .

(#35372) Psychopeti


Psychopeti
senior tag

Sziasztok! Hangszóró vásárláson gondolkozom. És az lenne a kérdésem hogy ezek a hangkeltők nem zavarják majd a monitort ha majd melléjük rakom? Illetve melyek nyújtanák a legjobb hangminőséget?!
Eddig ezeket néztem ki. Amit ezekhez adnak kábelek azzal rá tudom kötni simán a PC-re vagy még kell venni hozzá külön is valami kábelt?
Genius SP-HF1250B
Genius SP-HF1800A
Genius SP-HF2020

Ezeket természetesen csak zenehallgatásra és filmnézésre használnám :K

Köszi a segítséget előre is :R

Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???

(#35373) varmi2 válasza Psychopeti (#35372) üzenetére


varmi2
nagyúr

Ha lcd monitorod van, akkor nem fogják zavarni.
Ezekből a 1250b.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#35374) Maxtreme válasza Jimy83 (#35371) üzenetére


Maxtreme
addikt

szerk: semmi, közben rájöttem. :)

[ Szerkesztve ]

(#35375) Jimy83 válasza Maxtreme (#35374) üzenetére


Jimy83
aktív tag

Merre laksz egyebkent, nalam megtudsz hallgatni egy prodipe pro5 v3 at, meg elvileg holnaptol egy taga harmony intonet.
Bar a szoba akusztika egy fos .

(#35376) JanR


JanR
addikt

Microlab Solo termekeket lehet valahol kapni Magyarorszagon? Sehol nem talalok, pedig a 7C nagyon szimpatikus. Ugye nem egy megszuno termeket hajkuraszok? Remelem nem azert nincs sehol..

(#35377) Jimy83 válasza JanR (#35376) üzenetére


Jimy83
aktív tag

Az kemeny par hete mikor vettem a solo 6c-t csomo netes boltban ott volt.
Most 1-2 noname boltot ad ki a kereso, de asszem microlab termekeknel ez van, neha kaphato aztan nincs egy darabig.

(#35378) ot93 válasza Jimy83 (#35377) üzenetére


ot93
senior tag

Igen, amikor én vettem, akkor is előtte pár hétig nem volt sehol...

Eladó: Sony HDR-AS20 akciókamera - 10k

(#35379) Maxtreme


Maxtreme
addikt

hmm kicsit méricskélek, aztán ha befér, szerintem megtaláltam az "emberem"

[ Szerkesztve ]

(#35380) PpenoO válasza Jimy83 (#35375) üzenetére


PpenoO
őstag

Fos akusztika ide vagy oda, miután bejárattad, majd kaphatnánk egy beszámolót a Tagáról?

(#35381) Psychopeti válasza varmi2 (#35373) üzenetére


Psychopeti
senior tag

CRT monitorom van. Azt már zavarná?

Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???

(#35382) JanR válasza Maxtreme (#35379) üzenetére


JanR
addikt

Ez van annyira jo mint a Microlab? Ezek a tipusu allo hangfalak tetszenek, de nagyon fontos szamomra a hangzas. A Solo 7C-rol meg csak jokat olvastam, persze azt meg nem kapni sehol (egyedul emag-om 60 ropiert, de ez meg faj, mert tegnap elott meg 48ert volt az aqua-ban).

(#35383) PpenoO válasza Psychopeti (#35381) üzenetére


PpenoO
őstag

A hangszórónak van mágneses része így igen, a CRT képernyős monitor színeit/képét torzítja ha túl közel van hozzá.

(#35384) zsizsef válasza JanR (#35382) üzenetére


zsizsef
senior tag

"Ez van annyira jo mint a Microlab?"
:N

(#35385) Maxtreme válasza JanR (#35382) üzenetére


Maxtreme
addikt

jó kérdés, viszont hozzám a 7C már tuti nem férne el. (nézegettem azt is)

Tényleg használ valaki ilyen T&V hangfalakat? Némi tapasztalatra azért kiv. lennék :)

(#35386) Degeczi válasza JanR (#35376) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Pedig nagyon úgy tűnik...
Kíváncsiságból a múlt héten megrendeltem egy 7C-t a PCLandtól, akkor még jópár cégnél listázta az Árgép (mindenhol hasonló, 47e körüli árakon, de csak a PCLandnál volt ingyen a szállítás), teljesítették - és már el is tűnt mindenhonnan! Tehát ha esetleg nem is csak ez az egyetlen, de max pár db lehetett még beragadt raktárkészleten a nagykernél...

(#35387) JanR válasza Degeczi (#35386) üzenetére


JanR
addikt

Kivancsisagbol? ;] Szolj ha meguntad :DDD

(#35388) Maxtreme


Maxtreme
addikt

Srácok felmerült még egy esetleges alternatíva, ez már jóval afelett van amennyit a kezdetekkor szántam rá, de basszus ahogy mondani szokták, a jót egyszer kell megvenni.
Ezzel van valakinek tapasztalata?

Azért hajlok efelé, mert ha esetleg keveslem a mélyeket (nem vagyok benne biztos, de a fene sem tudja) lehet bővíteni mélyládával. (S8)
Meg hát azért igencsak jókat írnak róla.
A kérdés viszont az hogy megér e ennyit.

[ Szerkesztve ]

(#35389) Degeczi válasza JanR (#35387) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Annyit dicsérték, h gondoltam kipróbálom :)
Szűk két héten belül a legjobb döntenem, lévén netes rendelés, ami visszaküldhető.
Azért nem tűnik rossznak, valóban, szóval szerintem marad :)

Mondjuk kínai összeszerelési fegyelem itt is befigyelt, mert mozgatásra vmi zörgött, idei-oda gurult az erősítős példányban: hát egy trafórögzítő anya volt... (úgy, h amúgy mind a négy rajtavan a tőcsavarokon, tehát pótalkatrésznek tekinthető :)

(#35390) mivamma válasza Maxtreme (#35388) üzenetére


mivamma
senior tag

Pont ezt a kérdést tettem fel pár héttel ezelőtt én is. Azt mondták egy túlárazott sz@r nem szabad megvenni! De mivel nem volt más alternatíva, megvettem. Azóta boldogan élek vele, és azon gondolkodom, hogy akik leszólták ők vajon hallottak-e ilyet életükben? Ha gondolod gyere el meghallgatni, aztán eldöntöd, hogy tetszik-e vagy sem.

" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "

(#35391) Bodz válasza mivamma (#35390) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Inkább csak azért szar, mert túlárazott. Igen, hallottam. :) Ha olcsóbb lenne, akár még ajánlott is lehetne.
Amúgy meg úgyis az a lényeg, hogy neked tetszik.

[ Szerkesztve ]

(#35392) lezso6 válasza mivamma (#35390) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

audioengine = beats, skullcandy, stb kategória. Mondjuk talán annyira nagyon azért nem rossz, de attól még túlárazott.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#35393) mivamma válasza lezso6 (#35392) üzenetére


mivamma
senior tag

Most már kár szépíteni ;] A tulárazás meg csak egy dolog, nekem fehér kellett, sub kimenetes, távirányítós. Örültem, hogy lehet ilyet kapni, az ára meg annyi amennyi.

" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "

(#35394) PpenoO válasza Maxtreme (#35388) üzenetére


PpenoO
őstag

5"ostól még ha tudja is az 50Hz igényeidből kiindulva a mély mennyisége kevés lesz szerintem. Inkább 6"os vagy 8"os monitor kéne neked.

[ Szerkesztve ]

(#35395) lezso6 válasza PpenoO (#35394) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

+1, ebben az árban mélyorientált zenére 8" kell.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#35396) Maxtreme válasza PpenoO (#35394) üzenetére


Maxtreme
addikt

No azért nem vagyok annyira mélyb*zi, csak nem szeretem ha valami dinamikátlan.
Hogy legyen összehasonlítási alapotok fejesnek egy Beyer Dt990pro-t használok, aminek imádom a hangját :)
..és ez sem az az xtrabass agyfelrobbantós tartományairól híres.

[ Szerkesztve ]

(#35397) dudika10 válasza mivamma (#35393) üzenetére


dudika10
veterán

Sok oldalrol meg lehet fogni ezt a kerdest.
Ha azt nezem, hogy 130k-ert vesztegetik, akkor a hangja szar.
Igazabol nincs baj vele. Csak fele penzert olyat/jobbat kapsz.
Nem feherben, nem taviranyitoval (a szubkimenethez ragaszkodas meg mindig felesleges).

Ha neked a feher szin es a taviranyito meger ennyit, akkor szamodra jo vetel volt, hiszen nem tudunk jobbat ajanlani.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#35398) lezso6 válasza Maxtreme (#35396) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Az a beyer úgy tudom elég mélyemelős. :D Egy 8" pár lehet még mélyhiányos is lesz mellette, pedig azok is ki szoktak emelni. De amúgy miket hallgatsz? Az, hogy valami 50 Hz alá is lemegy, nem azt jelenti, hogy extrabass. Nekem se azért van 2.1-em, hogy aggya a méjjet. :)

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#35399) Maxtreme válasza lezso6 (#35398) üzenetére


Maxtreme
addikt

Trance, deephouse, de nem zárkózok el a jófajta rocktól és a populárisabb vonaltól sem :D
Szal egészen széleskörű a zenei ízlésem.

A Beyer? hmm hát mihez képest ugye. Előtte direkt erre kihegyezett fejeseket használtam (Sony xb600 stb) hát ahhoz képest ez maga a természetesség. :D

De egyébként hála isten (?) kinőttem ebből a only bass mániából, (illetve azért elektronikus zenét is ritkábban hallgatok már mint anno) ezért is szeretnék valami komolyabb sztereo rendszert.
Most egy logitech z906-ot használok, (optikán keresztül) ami egyébként kategóriát tekintve nem mondható rossznak, de azért zenére más kéne.

(#35400) lezso6 válasza Maxtreme (#35399) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ja hát ilyen Sony XB-k után. :D Minden relatív, nálam ez volt évekre visszamenőleg:

Hangkeltő
váltáskor mit gondoltam => most mit gondolok

Creative EP-630
aggya méjjet => szerencsére már nincs meg

Sennheiser CX500
aztaa, de kiegyenlített => rettenet mély-orientált "hang", minősíthetetlen közép és magas, nulla tér

Sony MDR-V900
micsoda közép és kiegyenlítettség => nagyon sok mély, ráadásul fent emel igazán, közép sehol

Sennheiser HD25-1 II
ez aztán a részletes közép, jó tér => basshead, de jó közép és részletesség

AKG K550
ultimate minden => eléggé emelt hatásvadász a közép teteje, de ettől eltekintve jó

Pioneer HRM-7
Kigyenlített, részletes, zárthoz képest meglepően nagy tér, de eléggé magaskiemelt 15k-tól felfele, bár megszokható.

Én mindig is mélymániás voltam. Csak régen mennyiség, most pedig minőség szinten. :)

Ha a Logitech Z906-tól előrébb akarsz lépni úgy, hogy maradjon mély meg hangerő is, akkor végképp 8" monitor. Az ilyen 8"+ mélynyomóval szerelt lakásrobbantó bögreszettekről errefelé a legjobb lépni szerintem.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.