Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:51:35

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34851) benfolds


benfolds
őstag

nem tudom van-e erre a kérdésre általános válasz, de ha mondjuk az ajánlottak helyett - lévén alig kapható közülük valami - az előbb említett behringert vagy valami hasonló kategóriájú stúdió monitort vennék, akkor nem ütköznék abba a problémába, hogy színtelen, unalmas lenne a hangja? ja, merthogy zenehallgatásra kellene, nem zeneszerkesztésre.

(#34852) lezso6 válasza benfolds (#34851) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

A stúdió monitorok is - habár próbálnak lineárisak lenni - általában színeznek, van karakterük, főleg a belépő kategória. De amúgy nem feltétlenül hátrány a lineáris, analitikus hang, pl én ezt preferálom zenehallgatásra is. Bár lehet én vagyok a helikopter. :DDD

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#34853) .DLL válasza benfolds (#34851) üzenetére


.DLL
veterán

Amúgy tényleg, hová tűntek az ajánlott kettő.nullák? Ha egy termék jó, miért kell elkaszálni? :(

Nincsenek más/új alternatívák ezek helyett?

(P.H.)

(#34854) Coller225


Coller225
tag

Sziasztok!

A jelenlegi ütött-kopott, kissé kontaktos, és búgós Genius 2000X-emet szeretném lecserélni, amit a nem túl combos alaplapi hangkártya hajt...
Alapvetően zenehallgatásra és filmezéshez kellene.
Az ajánlottak közül a Microlab SOLO 6C tetszett meg nagyon. A kérdésem az lenne, hogy ehhez milyen hangkártya dukálna, ami kihozza a hangfalból, amit lehet?
Sajnos nem értek a hangkártyákhoz, ezeket néztem eddig: Asus Xonar DG, DGX, DS, D1.
Fontos az ár is, mert már csak a hangfallal is túl fogom lépni az előre meghúzott keretet. :Y

Azon gondolkodtam még, hogy vajon érdemes lenne-e megpróbálni kipofozni/kipofoztatni a geniust, és tovább használni egy hangkártyával, vagy az már nagyon elmarad a Microlab-hoz képest? :F
:))

(#34855) dudika10 válasza Coller225 (#34854) üzenetére


dudika10
veterán

Érdemes belenézni a geniusba is. A driverek legyenek rendben, az elektronika faék egyszerű, a kontakthiba sem nagy gond.
Mielőtt kidobod, szólj nekem, elszállítom én, hogy neked ne okozzon gondot. ;]

Azért jobb a Microlab természetesen.
A kinézett kártyák mindegyike megfelel (bár én PCI-osat már nem vennék, csak az X végű, pcie csatlakozósakat). Azt venném, amelyiket az aprón olcsón megkapom. :K

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#34856) Coller225 válasza dudika10 (#34855) üzenetére


Coller225
tag

A genius azért kontaktos, mert az előző tulaj (használtan vettem) "nagyon ügyesen" felfúrta a falra. Ennek az a következménye, hogy lett egy kedves kis lyuk a doboz hátulján, illetve mindkét dobozon az összes aljzat kontaktos. Még akkoriban belenézett egy valamennyire hozzáértő ismerősöm is, azt mondta, hogy talán egy kondit is cseréltek már benne, úgy látszik a nyomokból.

Ezen kívül pedig még a búgással van bajom.
Az, hogy kicsit búg bekapcsolt állapotban, még elviselhető, ahogy olvastam, ez normális ennél a típusnál. Ami viszont kifejezetten zavar, az az, hogy ha a fényerőszabályzós villanykapcsoló nem a maximumra tekerve marad(több ilyen is van a lakásban), akkor attól meg aztán végképp elviselhetetlenül elkezd búgni. Nem tudom, ezzel mit lehetne kezdeni.

Most az motoszkál a fejemben, hogy először inkább egy használt hangkártyát veszek most (eddig újban gondolkodtam), és megpróbálom kicserélni az aljzatokat, hátha segít valamit... Bár ez a fényerőszabályzós búgásra még mindig nem megoldás :F

(#34857) lezso6 válasza Coller225 (#34856) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

A bugás a hangszórókból jön, vagy csak abból a dobozból, amiben a táp van? Előbbi a tápszűrés miatt a jelbe kerülő brumm, utóbbi meg a trafó fizikai rezgése.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#34858) Coller225 válasza lezso6 (#34857) üzenetére


Coller225
tag

Egyértelműen a hangszórókból jön a búgás.
Arra gondoltam, hogy ha veszek egy jobb hangfalat, meg hangkártyát, valamelyik talán kiszűri... :DDD
Egyébként mit értünk "tápszűrés miatt a jelbe kerülő brumm" alatt? (sajnos semennyire nem értek a témához)

(#34859) dudika10 válasza Coller225 (#34858) üzenetére


dudika10
veterán

A fényerőszabályzó csúnya dolgokat tud tenni. Arra meg a hangfalak érzékenyen tudnak reagálni.
Egyáltalán nem biztos, hogy ezt a problémát egy új hangfal megoldja, egy új hangkártya pedig biztosan nem. :(

A lyukat el lehet tüntetni könnyedén. Az elektronikát is végig lehet nézni, csak a hangszórók legyenek rendben, azokat nem lehet pótolni könnyen/olcsón.
Továbbra is szólj, ha nem kell már, én tudok vele mit kezdeni. ;]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#34860) drzozo


drzozo
senior tag

Sziasztok!

S.O.S megoldásban kellene egy kb. 15 négyzetméteres szobába low budget hangfal filmre/sorozatra és youtube zenehallgatásra.

A két kiszemelt:

Genius SP-HF1250B

Genius SW-HF 1700

Tudom, hogy nem ajánljátok a 2.1-et, viszont annó volt nekem ilyen - időközben elajándékozásra került -, és bőven kiszolgálta a fenti igényeket. Emlékeim szerint a 2.0-át is próbáltam a Media Marktban, és eléggé recsegett, torzított.

Melyiket lenne célszerűbb választanom a fentiekre figyelemmel? Még ma délután meg szeretném vásárolni.

(#34861) Coller225 válasza dudika10 (#34859) üzenetére


Coller225
tag

Ha esetleg lenne kapacitásod kicsit bővebben kifejteni, hogy mi is történik, örülnék neki :)
Illetve ha van ötlet a probléma kiküszöbölésére, akkor azt is nagyon megköszönném.

(#34862) Francia91 válasza drzozo (#34860) üzenetére


Francia91
veterán

1250B

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#34863) mekker válasza ANDROID??? (#34835) üzenetére


mekker
őstag

Én nem szoktam ajánlani, és inkább csak olcsóbb 5.1-eket ismerek (pl. Logi Z 503, Genius 6000). Nekem ez volt a második lépés (tesco hangfal után), de már egy éven belül éreztem, hogy nem az igazi a hangzása.
Az egy utas szatelit nem képes lefedni basszustól 20kHz-ig a teljes tartományt. Tehát az a legfőbb baja, hogy lyukas lesz a hangképjük valahol.
A másik pedig az, hogy ilyen kicsi dobozokból csak alapos tervezéssel lehet jó hangot kihozni. Még egy 20 literes doboz is kompaktnak számít, nem hogy ezek a kb. él literes műanyagkancsók. Szerintem annyira nem hülyék a gyártók, hogy magukat szívassák a plusz anyagköltséggel.
Pl. Z 623 subja szerintem még önmagában nem lenne rossz egy kis csillapítással, és egy hozzá hangolt 2 utas szatelit párral. Csak hát valamiért ezeket az olcsó műanyag dobozkákat erőltetik (pedig az árba beférne).

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#34864) lezso6 válasza Coller225 (#34861) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

A dimmer valószínűleg valami PWM vagy isten tudja mivel extrém módon beleszemetel a hálózatba. Ugye alapból színusznak kéne lennie, de valójában pl ilyen szőrös:

Az egyes eszközök, mind zajosítják (szemetelik) a hálózatot, mindegyik más mértékben. A tápegységek ezért tartalmaznak szűrést. Ha elégtelen a szűrés (az aktuális hálózati zajhoz mérten), akkor a táp zajos lesz, s a tápzaj megjelenik az erősített jelben is, s ugye ez megy a hangszóróra. Röviden kb ennyi, lebutítva. :)

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#34865) matyi012345 válasza matyi012345 (#34808) üzenetére


matyi012345
őstag

Kicseréltem a bal hangszóró kábelét egy másikra, de ugyanolyan maradt. Forrasztani tudok, de nem tudom milyen alkatrész kell bele.

(#34866) FRayal


FRayal
csendes tag

Sziasztok!
Most vettem egy Genius SW-5.1 1020 hangszettet, Asus Xonar DGX hangkártyával használom. Annyi lenne a problémám, hogy sokszor az elméletileg 5.1-es filmeknél nem igazán szól csak a center és a két első hangszóró, csak néha hallom a sub-ot az oldalsók pedig teljesen némák. Ez minek a hibája lehet vajon? A filmmé, hardveré, vagy programé?

Mellesleg milyen programokat ajánlanátok filmnézéshez?

Köszi szépen! :)

(#34867) winhate


winhate
őstag

Nagyon köszönöm a Genius Hf 1250b 5letet vásárláshoz. :R
Kíváló cucc bátran ajánlom mindenkinek!

[ Szerkesztve ]

http://pouet.net/prod.php?which=5633

(#34868) alton1978


alton1978
tag

Sziasztok!

Egy nagyon noob kérdésem lenne. Mivel hozzáértő számára könnyed feladat, ezért bízom abban, hogy választ is kapok. Sajnos megesik, hogy átlépik a srácok a válaszadást...

A lényeg: MUSILAND 01 mark2-hőz keresek valamilyen 2.0-ás recsegőt.
Igazából a Microlab B37 vagy a B77 lenne a megfelelő...Vagy nem ? Esetleg, ha van bárkinek tapasztalata és pár perce, hogy tanácsoljon, hogy meiket is vegyem...Avagy ne vegyem...?...azt a személyt az esti imámba foglalnám !

Szóval, fejhallgatót ( HD2000 ) használok nagyrészt, - ami mellé most berendeltem egy MUSILAND Mark2-őt - viszont keresek egy jó minőségű, de nem drága 2.0-ás hangfalpárt is mellé.

Valaki tud ajánlani valamit ? A keret természetesen végtelen, mint az univerzum, de ha konkretizálni szeretném, akkor 10-20 ezer jó magyar forintot hajlandó vagyok adni érte...Ha annyiból megoldható. Bár a B37 vagy a B77 megoldható..

Felhasználás szempontjából valójában a füllhallgatót preferálom, de esténként jó volna filmek mellé egy normális hangfal-pár is...Ezért gondoltam a B37 vagy a B77 irányába. Azonban a 37-esnek jobban tetszik, hogy szélesebb tartományt tud...Ellenben nincs tapasztalatom, mert a régi műanyag köcsög-csuprot 2.1-es zavarkeltőt kidobtam...Ahhoz nem hasonlítanák semmit. Ellenben a HD2000-es fejhallgatóm a mérce...

Srácok, legyetek szívesek segíteni...Mit ajánlottok jó szívvel ? Ne legyetek restek légyszíves !

Áldás, békesség és egy jó pohár bor !

[ Szerkesztve ]

Megjártam a Hadak Útját, miközben a Fiastyúkot kerestem!

(#34869) PuMbA válasza FRayal (#34866) üzenetére


PuMbA
titán

MPC-HC, itt a téma összefoglalóban oda van írva, hogy hogy állítsd be :)

alton1978: Genius 1250B, de ha nagyon nem tetszik, akkor Microlab :)

[ Szerkesztve ]

(#34871) Francia91 válasza ANDROID??? (#34870) üzenetére


Francia91
veterán

Én azért nem adnék ki érte 280k-t...

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#34872) ANDROID??? válasza Francia91 (#34871) üzenetére


ANDROID???
addikt

Igen közben megtaláltam az árát. :U
Tuti jó cucc..

[ Szerkesztve ]

(#34873) alton1978 válasza PuMbA (#34869) üzenetére


alton1978
tag

Köszi a tippet! Láttam, hogy több helyütt/érdeklődőnek ezt ajánlottad.

Gyanítom, hogy túl nagy különbség nincs a B37 és 1250B között. De vajon megéri-e a plusz kiadást a B77, vagy ezen az alacsony árkategóriában teljesen felesleges pénz kiadás lenne-e...

Megjártam a Hadak Útját, miközben a Fiastyúkot kerestem!

(#34874) Fr@nkieWilde


Fr@nkieWilde
senior tag

Helló!

Tudnátok ajánlani valami sztereó, passzív hangfal párat (természetesen használtan, max 20.000-ig)?
(bár látom itt jóformán csak aktív hangfalakról van szó, de hátha)

Egy Sony EX 77 MD erősítőhöz kellene, elektronikus zenére.

Illetve egy jó hangszóróboltot is tudnátok ajánlani?
Egy-két hangszórót kellene majd cserélnem.

Köszi.

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#34875) drzozo


drzozo
senior tag

Thx a gyors megoldást, végül így néz ki az 1250B:

Tudna valaki egy korrekt hangolást javasolni a Bass-ra és a Treble-re, hogy meddig legyenek feltekerve? Jelenleg mind a kettő félig van felcsavarva, "feles kattanásig". Nem akartam még széthajtani pár napig...

(#34876) Shingen válasza drzozo (#34875) üzenetére


Shingen
addikt

Kék ledet nem ragasztod le? :D

風林火山

(#34877) drzozo válasza Shingen (#34876) üzenetére


drzozo
senior tag

Egyelőre nem zavar, max. estére lekapcsolom a hosszabbítót. :D

(#34878) lezso6 válasza drzozo (#34875) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Nem hiszem el, hogy mindenkinek ilyen szép rend van az asztalán. :D Nálam mindig káosz van. Mondjuk az jótékony az akusztikára. :DDD ;]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#34879) drzozo válasza lezso6 (#34878) üzenetére


drzozo
senior tag

Csak a kép erejéig volt rend (most költöztem), már tele van kacattal az asztal a laptop mögött. :D

p.s.: A rendrakás csak a kisemberek mániája. A zseni átlát a káoszon. ;]

[ Szerkesztve ]

(#34880) Shingen válasza lezso6 (#34878) üzenetére


Shingen
addikt

Pedig nálam is ilyen rend van. ;)

風林火山

(#34881) Met válasza lezso6 (#34878) üzenetére


Met
nagyúr

Pedig de, nálam még pluszba van egy headset és egy poháralátét. A mobilom is ritkán van az asztalon:)

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#34882) Ranek01


Ranek01
csendes tag

Sziasztok!

Most egy Genius SW 360 gazdája vagyok és szeretném lecserélni mert nekem nem elég a mély. (A szatelitek kiválók de a mélynyomó nem bírja az iramot) Leginkább Trap/elektronikus zenéket hallgatok tehát kéne valami basszus (ézért félek egy kicsit a 2.0-ás megoldásoktól). Összeszedtem pár hangfalat (20-30K) de ha lenne valami más nyugodtan írhatjátok.

-Genius SP-HF1800A
-Genius SW-G2.1 3000
-Microlab Solo 6c (Nincs benne a keretben tehát csak akkor venném meg ha tényleg megérné a többlet pénzt.)
-Logitech Z506
-Genius SW-G5.1 3500
-Genius SW-HF5.1 4500
-Microlab B77

(#34883) PuMbA válasza drzozo (#34875) üzenetére


PuMbA
titán

Tudom, hogy nem tudsz vele mit csinálni, de túl közel van a falhoz. Eléggé kiemelt basszusod van emiatt is. Ajánlani tudok, de biztos, hogy nem fog tetszeni, mert a hangfal valós tudását mutatja: a basszus 8 óránál legyen, tehát majdnem a legalján, a magas pedig 10-11 óránál :) Ez mély kiemelésektől mentes hangzást ad a faltól távol, a falhoz közel pedig valamennyire mélykiemeltet.

[ Szerkesztve ]

(#34884) drzozo válasza PuMbA (#34883) üzenetére


drzozo
senior tag

Ez valóban kegyetlen így... :B

(#34885) HUAFBANDITA válasza drzozo (#34884) üzenetére


HUAFBANDITA
tag

Szerintem meg helyezd el normálisan, aztán tekergesd a potmétereket!

(#34886) winhate válasza lezso6 (#34878) üzenetére


winhate
őstag

:)

Nálam is ritkán van rend :C

http://pouet.net/prod.php?which=5633

(#34887) Szejke13


Szejke13
csendes újonc

[link]

Erről vélemény? Ilyen körüli árban gondolkodom, és méretben is max ekkora. PC-hez.

Előre is köszi!

(#34888) mekker válasza Coller225 (#34854) üzenetére


mekker
őstag

@hangkártya
A Xonaroknál az X-es változatok csak annyiban különböznek, hogy pci helyett pcie csatlakozásúak.
DS-ről azt olvastam, hogy az újabbakban elég béna az erősítő IC, viszont kézzel cserélhető jobbra (keress rá: "xonar ds opamp"). Én a D1/DX-et ajánlom, ha ki tudod próbálni eladónál, akkor használtan ~7-12k.
Ráér igazából, a hangsugárzó/füles nagyságrendekkel fontosabb tényező.
A használt árát megéri. Kicsit összeszedettebb lesz a zene (eltűnik az a mosottas érzés). Pl. cineknél, húrosoknál jól kivehető a változás. Az új árát szvsz nem éri meg, túl sok a 20k egy belépő rendszer árához mérve.

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#34889) Ranek01 válasza Szejke13 (#34887) üzenetére


Ranek01
csendes tag

Inkább egy Genius SW-2.1 360.

(#34890) lezso6 válasza Szejke13 (#34887) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Az 1250B a minimum ajánlott, az ennél olcsóbbaknak már nagyon gagyik az árukhoz képest.

De ha semmiképp se szeretnél többet rákölteni, akkor ne 2.1-ben gondolkodj. Ez a linkelt 2.5" + 3" egy vicc, kb annyi értelme van, mint egy mopedautóra a sport dob.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#34891) drzozo válasza PuMbA (#34883) üzenetére


drzozo
senior tag

Próbálom szokni, ma így ment végig. Igazából műfaj függő, alternatív RNB-t hallgatva egész jó. Egyébként ezt a beállítást tapasztalatból írtad (gondolom), értem ezalatt azt, hogy neked is ez (/így) van?

(#34892) PuMbA válasza drzozo (#34891) üzenetére


PuMbA
titán

A profilomban a Cuccok alatt látható rendszeremhez állítottam be, amennyire lehetséges, mert nekem is van Genius 1250B-m :) Ellensúlyozva azt, hogy nem megy le elég mélyre, ki van emelve a basszus a Geniusban, de ezzel meg jól elfednek más hangokat :)

[ Szerkesztve ]

(#34893) Filithey2016


Filithey2016
csendes tag

Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy 10-20K közötti hangfalat laptophoz?
Főleg rock zenehallgatáshoz és filmnézéshez lenne.
Köszönöm szépen!

(#34894) gabka86 válasza Filithey2016 (#34893) üzenetére


gabka86
csendes tag

Genius 1250B
(Lásd összefoglalóban)

(#34895) Shingen válasza gabka86 (#34894) üzenetére


Shingen
addikt

+1 ENNYIÉRT EZ A LEGJOBB. :)

風林火山

(#34896) Coller225 válasza lezso6 (#34864) üzenetére


Coller225
tag

Köszönöm a magyarázatot :)
Ezek alapján jól sejtem, hogy erre az egyetlen épkézláb megoldás az lenne, ha lecserélném azokat a kapcsolókat? :F

@mekker:
Neked is köszönöm a választ :)
Őszintén szólva eddig egyszer használtam az újdonsült forrasztópisztolyomat, amit ha jól sejtem, nem is igazán nyák forrasztgatásra találtak ki... szóval nem gondolnám, hogy a legjobb ötlet lenne egy ilyen projektbe belefognom :DDD

(#34897) Ranek01


Ranek01
csendes tag

Sziasztok!

Látom, hogy a Genius 1250B nagy hírnévnek örvend és azt is, hogy sokan ajánlják. Nekem is megfelelő lenne de ha lehet aktív mélynyomóval használnám. Ez lehetséges?

(#34898) PuMbA válasza Ranek01 (#34897) üzenetére


PuMbA
titán

Lehet :)

(#34899) Ranek01 válasza PuMbA (#34898) üzenetére


Ranek01
csendes tag

Egyébként ez hogyan működne? A kábelezésre lennék kiváncsi. A subot, a gép center/sub kimenetére kötöm, a hangfalakat meg a sima (zöld) kimenetre?

(#34900) thornadoj válasza Ranek01 (#34899) üzenetére


thornadoj
aktív tag

milyen sub?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.