Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:51:35

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64001) mathias26


mathias26
csendes újonc

Nincs másik hangszóróm. Ha kikapcsolom akkor nekem nem csinálja és nem is a mélynyomóból jön. Lehet, hogy ez a földhurok jelenség lesz, most utánaolvastam, bár ott inkább mély búgást emlegetnek, nálam inkább ilyen "pzzzt" magasabb hangja van. Szerelték a liftet, biztos valamit összebarmoltak, azóta van ez. Amiatt is aggódtam, hogy ez esetleg árthat a többi elektronikai cuccnak, de ahogy olvasom nem, persze ha ez tényleg az említett földhurok jelenség. Furcsa. Köszi a tippet!

(#64002) Degeczi válasza mathias26 (#64001) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nem földhurok, hanem gagyi, rosszul szűrt tápegység, amin átjut a zavar.

(#64003) mathias26 válasza Degeczi (#64002) üzenetére


mathias26
csendes újonc

Valóban gyagyi :)
Igazából csak maga a jelenség elnevezése érdekelt. Lehet beszerzek egy másik hangszórót az összefoglalóban említettek közül.

(#64004) AuraSync válasza mathias26 (#64003) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

Most újra átolvastam az összefoglalót és ez a 2.1-ről való lebeszélés szörnyen rossz. Ha valakinek kevés a helye a monitor mellett alapból ugrik a mély hang mert egy R1280-al nem lehet mély hangot kreálni próbáltam. Ha full feltekertem a mélyét akkor elnyomott mindent aztán puffogott (torzult, levegőt pumpált) semmilyen kontent nem volt rajta élvezhető. A YT-os podcast beszéd hang volt a legidegesítőbb.
Elleneben egy 2.1-es rendszerrel ilyen gond nincs mert kis mindenhol elférő szatelitek és egy méllyel vannak felszerelve ami mehet az asztal alá vagy mellé és szép hangzást biztosítanak anélkül, hogy az egekbe kellen tekerni a mélyet vagy a hangerőt.
Én is így jártam a 2.0-ával.. csak úgy van értelmes mély hangom, hogy fel kellett tekernem a mélyet full-ra és szoftveresen kellett mókolnom ami már nem biztos, hogy jó megoldás. (port zaj generátor)

„Miért kerülendők a 2.1 / 5.1 rendszerek?"
"Mert a hatásvadász mély érdekében beáldozzák a minőséget"
Ebben sem vagyok olyan biztos... raktam én össze olyan 2.1-et már hogy kétszer minőségibb volt mint az S3000 Pro igaz kétszer többe is került. Csak ennyit mondok: Dali + Yamaha.

„... de ez THX-es, és csomó teszt van róla, hogy milyen jó ...”
"A THX plecsni ebben az esetben nem jelent semmit."
Ez is badarság.. azóta sem volt olyan szép mély hangom mint a Z2300-nál. Minden Hz szép egyenletes volt soha nem voltak vele akusztikai gondjaim mint ezekkel a 2.0-ás cuccokkal. De még a drága SB is meg tudott lepni mély tekintetében, igazi mozis élmény volt főleg a mély terjedelem.

A többi állításba is szívesen belekötnék főleg ami a Hz-eket érinti de inkább nem megyek bele, már ezért is meg fogom kapni a magamét.

[ Szerkesztve ]

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#64005) lezso6 válasza AuraSync (#64004) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Jujujujujjjj. Leírsz pár butaságot, de már előre bevágod az áldozati pózt. :DDD

R1280DB-vel valóban nem lehet mélyhangot csinálni, mármint 55 Hz-nél mélyebb szubbasszust. De addig viszont meglepően jól lemegy, méretét meghazudtoló hangerővel. Persze, nyilván a torzítás meg a dinamika továbbra sem S3000 Pro kategória. Ahogy az S3000 is lassú volt nálam az évákhoz képest, minő meglepetés. :D Az évák meg valami millás cuccokhoz képest lassúcskák.

Az összefoglalóban az olcsó 2.1-ekről, avagy bögreszettekről van szó. Ezek 2" hangszórós egyutas bögre / tejfölösdoboz szateliteket használnak, jellemezően 4-5" "mélyládával". Ezek azok a szettek, amire az aggya a méjjet™ kifejezés született. Ugyanis sok méjj van, más semmi. A minőség minden tartományban borzalom, a mély is borzalmas, dinamika nélküli rezonanciakatasztrófa. A Logitech Z-2300 / Z623 jellegű cuccok ami egy kicsit túllép ezen, de csak azért, mert az legalább viszonylag mélyre megy, de a minőség továbbra is kakkanat, a mély is (volt Z-2300-am). És akkor erre adnak THX plecsnit, szóval az ennyit is ér.

Egyébként furcsa, hogy a "szép" meg "értelmes" jelzőket használod a mély hangra. Az "értelmes" jelzőt alatt épphogy az értelmetlenül SOK mélyet érted. :D Az értelmes mély pontosan az lenne, amit az S3000 Pro ad monitor módban, 0-ra vett EQ-val. A "szép" mély már egy kicsit árnyaltabb, valószínűleg a mélyre menő, tehát 50-60 Hz-nél nem kifulladó mélyet érted alatta. Ezzel tudok azonosulni, 40 Hz nélkül én sem tudok élni. De az Z-2300 mélye az túl szép, ugyanis ahhoz pl gyorsaság kellene, ami abban a logi cuccban sajnos nincs. De 40 Hz-ig valóban lemegy.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#64006) Laslow válasza AuraSync (#64004) üzenetére


Laslow
senior tag

Szerintem nem írsz butaságokat.
Én is vettem végül egy mélyládát az Eris 3.5 mellé, és Windows szinten EQ-t is kellett állítanom, mert borzasztó volt az összkép. Biztos sokkal rosszabb mint bármelyik, töredékébe kerülő 2.1-nek. Most így, állítgatással, már végre nem bántja a fülemet.

"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

(#64007) AuraSync válasza lezso6 (#64005) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

"Az értelmes mély pontosan az lenne, amit az S3000 Pro ad monitor módban, 0-ra vett EQ-val."
Kipróbáltam. Ha ilyen hangja lenne fixen és nem lehetne állítani, instant még aznap küldtem volna vissza. Ez minden csak nem élvezhető. Tompa, se mély se magas... fúj bántotta a gyönyörű hangra éhező fülemet.

Ha nálam meghagatnád hogy van belőve, egy új világ tárulna eléd. :B

[ Szerkesztve ]

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#64008) lezso6 válasza AuraSync (#64007) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Pedig az az objektíve tökéletes hangkarakter. :)

Nagy valószínűséggel én attól kapnék hányingert, ahogy te lőtted be, basszus és magas károsult módon. :D

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#64009) AuraSync válasza lezso6 (#64008) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

Hát ez ilyen. :K

De ez ugyan olyan jelenség mint a telefon vagy TV képernyőjének szín élénksége. Sokkal jobban megragadja az ember szemét az ha valami "túlszaturált" és ugyan így van ezzel a hanggal is.
A "V" hangkarakter többeknek bejön mint a "tompa" egyenes hang.*


Bevittem a céghez a Boombox 3-at és szokásom azt eljátszani, hogy amikor megmutatom a hangját valakinek, lehúzom -2-re a Bass-t és hát szó szerint gagyi lesz a hangja. Elindítom a zenét és figyelem a reakciókat. 10 emberből 10 állt előtte értetlenül hogy "ez csak ennyi"?
Aztán amikor rátoltam +2-re egyből elkerekedett a szemük hogy Wáááóóó.

*Az hogy ebbe a topic-ba meg van magyarázva miért rossz a "V" karakter nem jelenti azt hogy utána mindenki fan-ja lesz a monitor hangszóróknak. Sőt akik nem járnak ilyen fórumokra soha nem is fogják tudni, hogy amit hallgatnak rossz-e vagy jó.
Elég visszaolvasni a topic-ban és láthatod, hogy az átlag ember nem vesz S3000-eket de még 50k-t is sokszor sajnálnak rá.

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#64010) lezso6 válasza AuraSync (#64009) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ez a basszusos jelenség csak azt bizonyítja, hogy az emberek mennyire igénytelenek a hangra. Kevés baszús rósz, sok baszús lyó. :D

Nem arról van szó, hogy a V rossz lenne, hanem a mérték. Legalábbis ha az ember jó minőséget szeretne hallgatni. Egyébként sem semleges hangú minden stúdió monitor, sőt.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#64011) AuraSync válasza lezso6 (#64010) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

"hanem a mérték"
Így van a mérték. Ami neked Monitor módban pont jó az másnak Dinamik módban is kevés lesz.
De jó példa erre az autó piac is. Valakinek elég a 75 lovas Corsa is valakinek meg az ~500 lovas RSQ8 is "kevés".
A másik meg a hallás, munkatársam szerint az ő 25k-s Tronsmart hangszórója is kiválóan szól. Hát meghallgattam és kb a kukába dobtam volna bele.

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#64012) PuMbA válasza AuraSync (#64011) üzenetére


PuMbA
titán

"A másik meg a hallás"

Mindenki ugyanolyan jól hall (hacsak nincs szervi betegsége), különben kihaltunk volna már régen, ha valaki nem hallja meg, hogy 500m-re elindult egy ősmammut, aki meg akarja enni.

A megszokás, az érdektelenség és az összehasonlítás hiánya van a háttérben :) Aki nem hallott még nagyon jó minőségű rendszert, az azt se tudja, hogy létezik szebb hangzás. Ha 2 hétig hallgatna egy jó rendszert, már nem gondolná azt, amit most.

[ Szerkesztve ]

(#64013) lezso6 válasza AuraSync (#64011) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Én arról beszélek, hogy van egy fix pont, ami objektív. Ez ebben az esetben a transzparencia, tehát hogy az jön ki a hangfalból, amit a készítő megálmodott. Ettől simán el lehet térni, csak nem mindegy milyen mértékben. :)

Az autós analógiák általában nagyon rosszak. :DDD De persze ha mindenképp autós példát szeretnénk, akkor a színezés túltolása valami ilyesminek felel meg:

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#64014) PuMbA válasza lezso6 (#64013) üzenetére


PuMbA
titán

Igen, ezek a pontos autós analógiák :K Az értelmetlen túlzás, amikor már csak az adja az élvezetet, hogy valamiből több van vagy nagyobb. Ezzel nagyobb feltűnést is lehet kelteni, odavonzza a tekinteteket, szóval van ez a hozadéka is. De ha valakinek egy zenére azzal lehet felkelteni jobban az érdeklődését vagy kicsikarni egy waó-t, például munkahelyen, hogy irgalmatlan sok basszus van benne, akkor őt igazából nem érdekli a zene. Ilyen egyszerű. És igen, a legtöbb embert nem érdekli. Hallgatja ami elpröntyög a rádióban és ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#64015) PuMbA válasza PuMbA (#64014) üzenetére


PuMbA
titán

Én is úgy vagyok ezzel, hogy amihez nem értek vagy nem érdekel, ott a megszokottal engem nem lehet megfogni, rá se hederítek :) Ha már valami kirívóan más, akkor odafigyelek rá, de ettől még számomra nem változik meg semmi, nem leszek hirtelen tudója a témának, hogy elismerjem, rácsodálkozzak a mélységére, komplexitására vagy szépségére. Ezekhez idő kell és megismerés, na meg hogy érdekeljen egyáltalán a dolog.

[ Szerkesztve ]

(#64016) AuraSync válasza PuMbA (#64014) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

"akkor őt igazából nem annyira érdekli a zene"
Na ez meg a másik véglet amikor amiben egyszer már igazam lett, hogy te nem magára a zenére vagy kíváncsi hanem arra, hogy mennyire hallod ki a hangszereket belőle.
Ennyi erővel mondhatnánk azt is, hogy az élő zenei koncertnél nincs jobb mert ott nem hangszórókon keresztül jön a dolog.
Tehát az hogy kinek mit jelent a Zene az relatív.

Amúgy ez pont nem jött be mert az említett egyik ilyen munkatársam pl gyakran hallgat klasszikus 90-es évek zenéit is és nem veti meg azt sem, hogy ha van mély egy modern zenében.
Szóval ugyan olyan mindenevő mint én és nem fogja azért letekerni a mélyet mert éppen Boney M-et hallgat.

Kár erről tovább beszélgetni, úgy is mindenki úgy hallgat zenét ahogy neki tetszik. Egy fórumon max csak meg tudod neki mondani, hogy "az úgy nem jó" de valszeg a zenei ízlését nem fogod megváltoztatni egyik napról a másikra. Ha meg feladja az elveit azért mert Lezsó azt mondta rá, hogy "károsult" akkor meg így járt az illető, soha nem voltak neki saját eszméi, gondolatai vagy ízlése.
Én szeretem a telt szobarengető mély hangot és ez már így is fog maradni valszeg. :K (persze ez nem azt jelenti hogy más hang nem jön ki a hangfalból)

[ Szerkesztve ]

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#64017) lezso6 válasza AuraSync (#64016) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Nade amit leírsz, az alapján te meg nem a zenét hallgatod, hanem basszust meg a magast. :D Nyilván nem 100%-ban, de az biztos, hogy elég nagy arányban, hiszen kiemeled ezeket a tartományokat.

Nyilván mindenki úgy hallgat zenét ahogy akar. Csak vannak indokok, hogy bizonyos szempontból miért érdemes így meg úgy hallgatni. Tehát ha pl a minőségi zenehallgatás a cél, akkor nem érdemes (sokat) EQ-zni. Ennyiről szól az egész. :)

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#64018) GhanBuri Ghan válasza AuraSync (#64016) üzenetére


GhanBuri Ghan
őstag

"Na ez meg a másik véglet amikor amiben egyszer már igazam lett, hogy te nem magára a zenére vagy kíváncsi hanem arra, hogy mennyire hallod ki a hangszereket belőle."

Ööö, de akkor mi van, ha feltekert mélyek nélkül nem tudod élvezni ugyanazt a zenét?

(#64019) AuraSync válasza GhanBuri Ghan (#64018) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

Nem összekeverendő a dolog a Bass Boosted zenékkel.
Ha egy zenébe van dob akkor azt hadd halljam már rendesen és ehhez sajnos fel kellett tekernem a mélyet mert rengeteg olyan zene lett mély hiányos 2.0-ára váltva amiket régen élvezettel hallgattam 2.1-el vagy SB-al.

Így van nem tudom élvezni ugyan azt a zenét mély nélkül mert nem és kész. De még egyszer kihangsúlyozom, hogy esetemben nincs Bass Boosted-ról szó tehát nem úgy kell elképzelni, hogy megy egy Abba szám és reng a szoba... csak annyi mélyet adtam vissza rá amennyit "igényel" a fülem.

De ezt hiába magyarázom mert a hang az olyan dolog amit leírni nem lehet. Hiába beszél Lezsó minőségi hangról ha mindenkinek mást jelent a "minőség". És akkor a "minőségre" elköltendő pénz mennyiségéről még nem is esett szó, mert ugye nem mindenki engedhet meg magának S3000-et meg EVE-t meg tudja t.köm milyen stúdió cuccokat.

Volt munkatársam annyira fogához veri a garast, hogy a tizenx éves CD-s Hi-fi torony hangszóróit kötötte rá egy Yamaha erősítőre és így fogyaszt minden kontentet. Na annak milyen hangja lehet...

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#64020) féldekás


féldekás
aktív tag

Hangfalat keresnék TV-hez filmnézésre és zenehallgatásra. Gondolkodok soundbaron, de ennyiért valószínűleg csak hangfalat lehet kapni viszonylag normálisat.
Típus: Samsung UE40KU6400(S) TV
1. Mennyit szeretnél költeni?
20.000Ft környéke lenne a keret, esetleg 30, ha lényegesen jobb lehetőségek vannak.
2. Hol és hogyan használnád a hangfalat? A TV fali konzolon van, alatta a TV állványon kapna helyet a hangfal, kb. 3-4m távolságból használnám.
3. Milyen forrással rendelkezel? A TV-hez optikai kábellel kellene kötnöm vagy HDMI-vel(jack nincs), telefont pedig bluetooth-szal használnám vele.
4. Milyen extrák kellenek?
Bluetooth és optikai csatlakozási lehetőség vagy esetleg valamilyen módon HDMI-ARC

Van egy régi Hifim, amit nem igazán használok, mivel csak AUX kábellel van felszerelve, ezt szeretném lecserélni valami hasznosabb eszközre.
Homepod minit is néztem apple ökoszisztéma miatt, de a TV-vel nem hiszem, hogy használható, másrészt nincsenek okosotthon cuccaim így nem tudom kihasználni.
Soundbar topicban írták, hogy a régi hifi is használható lehet HDMI ARC Audio Extractorral, viszont bluetooth hiányában így sem teljes a dolog.
Mit ajánlotok?
Edifier hangfalakat láttam az összefoglalóban ajánlottként, viszont ezeknél még nincs bluetooth, ha jól néztem.

(#64021) AuraSync válasza féldekás (#64020) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

"20.000Ft környéke lenne a keret, esetleg 30, ha lényegesen jobb lehetőségek vannak"
Erről beszéltem Lezsó, hogy nem mindenki engedhet meg magának mindent a "minőség" érdekében.

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#64022) OPiiPO válasza AuraSync (#64021) üzenetére


OPiiPO
addikt

semmi probléma, max. feltekeri a basszust és a magasat ;]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#64023) AuraSync válasza OPiiPO (#64022) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

Nincs is annál jobb. ;]

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#64024) féldekás válasza AuraSync (#64021) üzenetére


féldekás
aktív tag

Priorizálok alapvetően, van amiből jobbat veszek, mert sokat használom és részben munkaeszköznek tekintem, telefon, notebook, de pl. a hangrendszer nem annyira fontos a számomra. De azért egy esti filmhez vagy sorozathoz jó lenne valami minőségibb cucc, mint a TV beépített hangszórója, ez a Samsung a középkategória alja-közepe(6xxx széria, inkább középkategória) volt, amikor vettem, de kb. mindnek dobozhangja van.
Szóval ha a beépített hangszórót nézzük, akkor nincs túl magasan a mérce. :D

Jobban áttekintettem az összefoglalót az Edifier R1280DB, esetleg az S változata lenne megfelelő az igényeimnek. 40-ért lenne az alap, az S változat 44-ért kb.
Szóval sikerült feljebb kúszni árban, de ez alatt csak nagyon kompromisszumos cuccok vannak számomra, akkor inkább marad a mostani HiFi és megoldom átalakítóval.
Esetleg van valami jobb választás ebben az árban?
Optika és bluetooth megfelelően működik rajta?
Mivel a fal világos színű és a bútor fehér, így a fekete változatot néztem, barna nem igazán mutatna jól itt, a fehér is valszeg túl világos, a fekete most is jól mutat.

[ Szerkesztve ]

(#64025) lezso6 válasza AuraSync (#64021) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Hol mondtam én olyat hogy csak a drága hangfal lehet jó? :F

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#64026) lezso6 válasza féldekás (#64024) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ha mindenképp kell optika, akkor 40e alatt nem úszható meg sajnos. Ha elég a BT, akkor lehet olcsóbb is, 30-40e körül. A legolcsóbb kategória az R980T lenne, ha 20e körül kapható, de csak jack van rajta, s a hangszín se állítható, csak a mély.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#64027) féldekás válasza lezso6 (#64026) üzenetére


féldekás
aktív tag

Köszi!
Igen, úgy gondoltam, hogy optikai csatis legyen mindenképpen, ha már veszek.
Nem baj ha így 40 környékén van, nagyon kompromisszumos modellt nem szeretnék, mert akkor nem igazán vagyok előrébb a váltással.
Szerinted érdemesebb megvenni az R1280DBS-t vagy inkább az R1280DB?
Mennyire gyorsan szokott változni a piac?
Valószínűleg nem most egyből lenne esedékes a vásárlás, inkább csak körülnéztem milyen opciók vannak, mivel kell kalkulálnom. Várhatóan jövőre rendelem meg valamikor.

(#64028) Degeczi válasza féldekás (#64024) üzenetére


Degeczi
nagyúr

4e felárat megér a lehetőség, h később tudj hozzá kötni subwoofert, ha kellene. Digitális csatlakozással erre nem lenne módod az alap verzióval (de analóg módon sem lenne túl praktikus)

(#64029) lezso6 válasza féldekás (#64027) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Az R1280DB-re se mondanám, hogy kompromisszummentes. :B Ez a belépő, ha optikást szeretnél. TV távjával irányított hangerő is ugye bukó, kivéve ha esetleg olyan TV távja, ami tanítható.

Az R1280DBs annyiban különbözik hogy van mélynyomó kimenet, ez az S jelentése. De ehhez a hangfalhoz ez értelmetlen. Ha upgradelnél, akkor érdemes inkább eladni és venni egy S350DB / S351DB-t, ami persze árban jóval odébb van, 90-100e körül, de sokkal inkább megéri, mert hangra 2-3 kategóriával jobb.

Alternatíva még az R1380DB, ez még valamivel jobb hangképűnek tűnik, jobb a magassugárzó. Ja meg van benne AptX, míg az R1280DB(s)-ben nincs. 45e körül van, szóval alig drágább. szerk: ja bár ebből nincs fekete, így akkor bukó. :(

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#64030) lowzor válasza lezso6 (#64029) üzenetére


lowzor
veterán

Mintha számítana az aptX... ;]

(#64031) joe979 válasza AuraSync (#64021) üzenetére


joe979
aktív tag

Azért Tv mellé 20k környékén és olcsóbban az emberek nagy többsége, csak kiakarja váltani a borzasztóan sz@r hangot. Nem akarja megváltani a világot vele, és ez nem is arról szól kinek mi fér bele és mire van igénye. Egyszerűen sokkal kevésbé fontos egy normálisabb hang, legyen elsődleges a látvány és kész . A kinek hogyan néz ki a gépe és társai képeken azért lehet látni , mire is van igény .

Szissz

(#64032) btraven


btraven
őstag

Edifier M1250 is jó? Az lenne a fontos hogy ne morogjon rám. Ne búgjon-zúgjon. [link]

(#64033) Richard!


Richard!
addikt

Sziasztok!

Adott egy gagyi Trust 2.1 hangcucc, amivel a tv még gagyibb hangszóróját váltottam ki.
Lehet ehhez csatlakoztatni a gyári kamu magassugárzós hangszórók helyett valami jobbat?
Laikus vagyok, minden tippet szívesen fogadok. Ha cserét javasoltok, akkor inkább marad, mert annyit nem ér nekem jelenleg. :)

Ma kezdődik életed hátralevő része!

(#64034) PuMbA válasza AuraSync (#64016) üzenetére


PuMbA
titán

"Na ez meg a másik véglet amikor amiben egyszer már igazam lett, hogy te nem magára a zenére vagy kíváncsi hanem arra, hogy mennyire hallod ki a hangszereket belőle."

Én inkább úgy mondanám, hogy arra vagyok kíváncsi, amit megcsináltak :) Ha az adott számba nem tettek mélyet, akkor nem tettek, mert így akarták, hogy ne arra figyelj. Ha nem tettek magasat, akkor nem tettek, mert így akarták. Nincs bennem olyan, hogy egy számba kell nekem bizonyos mennyiségű basszus vagy magas. Jó-e a zene vagy nem jó, nálam ennyi van. Van 890Ft-os fülhallgatóm, amibe se magas, se mély, nagyon sok számot hallgattam rajta.

[ Szerkesztve ]

(#64035) PuMbA válasza PuMbA (#64034) üzenetére


PuMbA
titán

Talán ahhoz tudnám hasonlítani, mintha elmész egy festménykiállításra. Nem attól lesz jó a festménykiállítás, hogy a képek fakóak vagy épp ellenkezőleg, nagyon színesek. A lényeg, hogy mit akart a művész átadni. Ha szomorúságot, akkor nem fog színkavalkáddal festeni. Ugyanígy a zene egy kifejező eszköz, amelybe tízezer féle "szín" van és ha valaki túlzó mértékben megváltoztatja a szám hangképét, akkor az már nem ugyanazt az üzenetet hordozza, mert egyes hangokat kiemelsz magadnak, ami az eredeti műben inkább a háttérben lenne. Ezzel sincs egyébként baj, csak ahhoz, hogy én személy szerint megismerjem a különböző műfajokat, lehetőségeket, érdekes hangzásokat, ez a legmegfelelőbb módja.

[ Szerkesztve ]

(#64036) AuraSync válasza PuMbA (#64034) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

Erről egyszer már volt téma, hogy ki honnan tudja, hogy egy zenében az aktuális mély vagy magas hang mennyire van kihangsúlyozva, mennyire erőteljes.
Tehát akkor meg is kérdezem gyorsan. :K
Honnan tudod, hogy ahogy hallgatod jelenleg a zenéket az a reális?
Azért mert olyan hangszóród van ami Flat hangú és mellé zérú EQ?
De hát annál van drágább cucc is ami meg még jobban tükrözi a valóságot nem? És ha az máshogy szól? Melyik az a hangfal amire 100%-ra ki mered jelenteni, hogy azt hallod vissza ami az eredeti felvételen van?
Ja és ugye itt jön a képbe a másik problem az akusztika. Hiába veszem meg a millás cuccot ha a szobámba fals hangot kapok.

Nehéz téma ez és nem lehet ennyivel elintézni, hogy nálad biztos rosszul szól valami mert ráhúztál a mélyre +6db-t...

Nálam még az is számít hol ülök.. ha hátrébb ülök tehát közelebb a mögöttem lévő falhoz akkor több lesz a mély ha előbbre ülök kevesebb lesz a mély.
Nem lehet, hogy amit múltkor ráadtam +6db-t a mélyre az azért volt mert túl közel ülök a mély kioltó ponthoz azaz a szoba közepéhez?

Szóval ja előbb profikkal a szobádat úgy kell kialakíttatanod, hogy az minden téren tökéletes legyen utána beszélhetünk arról kinek mi a sok és kevés egy zenében. :R

[ Szerkesztve ]

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#64037) PuMbA válasza AuraSync (#64036) üzenetére


PuMbA
titán

"Honnan tudod, hogy ahogy hallgatod jelenleg a zenéket az a reális?"
"Melyik az a hangfal amire 100%-ra ki mered jelenteni, hogy azt hallod vissza ami az eredeti felvételen van?"

Jó kérdések :) Nem akarom 100%-ra azt hallani, hiszen arra semmi se képes, csak ha elmennék oda és azzal a rendszerrel hallgatnám, amivel keverték. Én csak azt tudom elérni, hogy közel legyek az eredeti elképzeléshez. Ezért írja lezso6 is, hogy valamennyi kiemelés még nem lesz ördögtől való. Nekem ugye már van akusztika kezelésem, jövőre lesz mérőmikrofonom is és meg fogom tudni nézni, hogy vannak-e még olyan területek, ahol nagyban eltér a hangzásom.

"Azért mert olyan hangszóród van ami Flat hangú és mellé zérú EQ?"

Ezek nagyban segítik a cél elérést, ha ez a cél, hiszen ha nem lenne flat, akkor az akusztika még jobban elferdítené a hangzást, de ahogy írod, ha a hangfalad flat és zéró EQ van, attól még az akusztika szétnyomhatja a hangzást.

"Nem lehet, hogy amit múltkor ráadtam +6db-t a mélyre az azért volt mert túl közel ülök a mély kioltó ponthoz azaz a szoba közepéhez?"

Lehetséges, de ezt egyszerűen meg lehet állapítani :) Menj előre 1m-t és menj hátra 1m-t és meghallod a basszus mennyiségének változását. Ha ahol ülsz, ott a legkevesebb a mély, akkor az a kioltó pont.

[ Szerkesztve ]

(#64038) AuraSync válasza PuMbA (#64037) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

"Lehetséges, de ezt egyszerűen meg lehet állapítani"
Ezt én már megállapítottam, az a hely pont a szoba közepe.
Tehát ha még közelebb ülnék a szoba közepéhez még több mélyet kéne ráadnom a hangra, hogy kompenzáljam a hiányt.
Szóval olyat mondani egy akusztikailag kezeletlen helyiségben hallgatott zenére, hogy a mély kiemelés árt a hangnak elég nagy felelőtlenség.
Nem lehet, hogy csak szimplán kompenzáltam a dolgokat?
Ahogy a kiemeléseket lehet kezelni az EQ programban úgy a hiányokat is lehet nemde?
Ezek szerint ahogy egy helyiség kiemelhet bizonyos tartományokat úgy el is vehet.

Akkor ezek után mondjátok bátran 100%-osan kijelentve, hogy amit csinálok az a "károsultság" miatt van. ;)

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#64039) PuMbA válasza AuraSync (#64038) üzenetére


PuMbA
titán

Itt több komplex dolog tud egybe játszani. Ahogy írtad, nálad van visszhang, mert a falak nagy része üres, tehát elképzelhető, hogy azért emeled a mélyet, mert a magasok felerősítik egymást. Ha a közép-magasokat megfognád és ezáltal kevesebb lenne belőlük lehet, hogy nem kellene emelned a mélyeket.

[ Szerkesztve ]

(#64040) lezso6 válasza AuraSync (#64038) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

1. Szobaakusztikánál a mély-kioltás frekvenciafüggő, azaz nem a komplett mély tűnhet el, hanem egyes szűk tartományai. Ezt nemhogy bass potival, de 16-32 sávos EQ-val sem fogod tudni kompenzálni. Ehhez csak magas Q tényezős PEQ kell.

2. Zenét masterelni nem csak tökéletesen lineáris hangfalakon szoktak, de itt a színezett hangzás relatíve minimális mértékű, tehát nem ilyen 6+ dB. Elektronikus zeneszerzőknél pl az Adam A7X / A77X nagyon népszerű. Anno én ezért vettem ilyet, hogy azt halljam amit ők. De nekem túl színezett volt. :DDD Bár ki tudja, lehet ők DSP-vel használták flatre kalibrálva.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#64041) duo


duo
őstag

Technikai kerdes uraim! Van a stúdió monitoroknak/pro audiónak topikja? :F Jó lenne.

Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...

(#64042) lezso6 válasza duo (#64041) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ez a topikja. Esetleg lehet még a MŰSZAKI hifis topikban kérdést feltenni, de ott még kevesebben vannak a stúdió monitorosok. De pl VoidXs szakmailag ott van. :)

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#64043) miresz


miresz
veterán

Köszönöm a segítségeteket, ma eldőlt a dolog.

Elmentem meghallgatni élőben mindegyiket amit javasoltatok, és amit saját magam néztem ki, saját kútfőből, teszteket olvasgatva. A választásom az Audio Pro A26-ra esett az alábbi indokok végett.

Az Edifier S3000 Pro annyiba került volna a legolcsóbb helyen mint a választott Audio Pro A26, de annak nincsen semmilyen multiroom szolgáltatása és HDMI ARC sincs rajt, sem sub output. A TV amikor Bt-ről szólt rajt eléggé vissza esett a hangzás minősége az A26-al szemben, pedig elvileg ebben is Bt 5.0 van és van AptX is.

Az Edifier S2000 MKII sem győzőtt meg az A26-al szemben. Arról nem is beszélve, hogy itt is fenn áll az S3000-nél már említett "hiányosság".(Természetesen ezt azért tettem idézőjelbe mert ezek csak azoknak hiányosság akik igénylik ezeket a dolgokat.) De még ha ezektől el is tekintek és elengedem a moltiroom és a többi future-t és nézem az árát akkor is jobb vételnek tűnik az A26.
Hangzásban is nekem az A26 jobban tetszett. Valahogy tisztábban szólt, a mélyei is pontosabbnak tűntek. A stereo színpad is jobban átjött meg valahogy lendületesebbnek, tisztábbnak hatott az egész. Hihetetlen, hogy ebből a kicsi dobozból (ami meglehetősen nehéz, nehezebb mit az S2000) mekkora mély jön ki még halk hangerőn is. Ez szinte természet ellenesnek tűnt mert én nem hallottam még ilyen kicsi hangfaltól ilyet, igaz ebben az ársávban még nem is nézelődtem nagyon. Természetesen nagyobb hangerőnél előjött az Edifier nagyobb woofer-e miatti különbség, abban a hangerő tartományban a mélyei jobban kijöttek, de ott is valahogy tisztább maradt az A26. Aztán az A26 mellé kötöttünk egy Audio Pro SW5 sub-ot is és az A26-ot átállítottuk satelite, itt megdöbbentő volt a hangzás. Nagy hangerő mellett is nagyon jó volt az összkép. Szép kerek telt basszus, közép, és magas hangok, de semmi hivalkodás. Összeségében engem meg győzőtt. Hangzása, ára, és dizájnja, és support-rj is.

Ha valaki meg kívánja nézni itt egy youtube-os összehasonlítás. [DSAUDIO.review || Audio Pro A26 vs Edifier S2000MKIII || sound.DEMO]

Itt pedig az AV online tesztje: [Audio Pro A26 aktív hangfal teszt]

Köszönöm mégegyszer mindenkinek a segítséget! :R

(#64045) AuraSync válasza miresz (#64043) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

Teszem azt is hozzá, hogy az S3000-nek van egy halk alap sistergése ami az USB használata mellett is jelen van nem csak BT módban.
Ilyen jelenséggel nem találkoztam az R2750/R2850-nél.

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#64046) Yézi válasza AuraSync (#64045) üzenetére


Yézi
aktív tag
LOGOUT blog

Nálam az R2850DB-nek is volt egy minimális alapzaja.
S3000 Pro-nál is hallani, bár csak a magasnál, azt is max ~25cm-ről, mélyközép viszont teljesen néma. Legalábbis az én példányomnál.
BX8, na annak már volt olyan alapzaja ~50%-os hangerő fölött, amit normál hallgatói pozícióból is hallottam. TV8 egy fokkal jobb volt.

(#64047) btraven válasza Yézi (#64046) üzenetére


btraven
őstag

Lehet környezettől függ? 100 ezer Ft és alapzajos?
Akkor mire számítsak 5-10 ezer környékén?
Engem nem érdekel ha rossz a hangminőség, de sisteregjen a fülembe órákon keresztül. Monitor mellett az arcomba tolva.
Nem szeretek ügyintézni. De látom csak úgy lehet ilyet venni hogy kipróbálom, aztán visszaküldöm ha zajos.

(#64048) féldekás válasza lezso6 (#64029) üzenetére


féldekás
aktív tag

Igen, az valóban túlzás volt, hogy kompromisszummentes lenne, viszont ez már számomra nagyjából annak számít.
A távirányító így valóban picit problémás lehet, főleg hogy ezek gombelemesek és a minőségük sem túl acélos. (ez az én hülyeségem, de nem szeretem, ha 20 féle elemet kell itthon tartani, így kerülöm a legtöbb gombelemes megoldást, mivel abból is egy csomó méret van.)
Valószínűleg erre az lesz a megoldás, hogy veszek egy univerzális távirányítót, és feltanítom a TV-re és a hangfalra is.

Olvasgattam néhány véleményt a hangfalról, ezekről esetleg tudtok valamit?
-Valaki az S változathoz írta, hogy azért jobb, mivel ebben a bluetooth updatelve lett, ez nem tudom számít-e valamit.
-Optikán nem játssza le a hangot a Dolby Digital támogatás hiánya miatt(Netflix és néhány csatorna esetében ez probléma), de gondolom letöltött tartalom esetén is gondot okozhat.
-Zavaró mértékű zúgás bluetooth kapcsolat esetén.
Előre is köszönöm a segítséget!
Még elgondolkodom az 1380DB-n is, mivel egy árban vannak, ha megbarátkozok a barna színnel.
Egyébként szokott lenni komolyabb akciózás is? Black Friday-re mondjuk még sokat kellene várni, de hátha jellemző számottevő akció.

(#64049) lezso6 válasza féldekás (#64048) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

A gombelemmel semmi gond nincs, CR2032 van szinte mindenhol (nem csak Edifier cuccok), s nem is drága, csak jó helyen kell venni, pl IKEA PLATTBOJ 8 db ilyen elem, 695 forintért.

Az S változatok nem a BT, hanem a hangjuk miatt jobbak. A BT abban lehet jobb, hogy van AptX támogatás.

Egyik Edifier cucc sem támogat optikán Dolby Digital vagy DTS dolgokat, de ez nem gond, a TV-t kell beállítani, hogy dekódolja PCM formátumba, s menni fog. Amúgy sincs értelme optikán ezeknek az 5.1-es formátumoknak, mert veszteségesen tömörítettek. HDMI-n lenne jó, de az ugye nincs.

Én nem tapasztaltam egyikkel sem zúgást BT-nál, sőt konkrétan semmi BT cuccal nem tapasztaltam, szerintem nem is lehetséges, hogy a BT okozzon zajt, hanem más az oka, pl forrás mikrofon, stb.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#64050) féldekás válasza lezso6 (#64049) üzenetére


féldekás
aktív tag

Rendben, köszönöm.
Mindenre megoldást kaptam így.
A lényeg, ha nem gond a barna szín, akkor az 1380DB-t válasszam, ha mindenképpen fekete kell, akkor pedig az 1280DB-t?
1280DBS változat pedig felesleges, mert mélynyomóra költeni pluszban úgysem érné meg.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.